ΠΑΛΑΙΑ Ε.Ο. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ - ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
ΠΑΛΑΙΑ Ε.Ο. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ - ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ


Οι καταγγελίες πληθαίνουν, από μέρα σε μέρα, για τα πλατάνια (από τη γνωστή ασθένεια) που σπάνε ή ξεριζώνουν και πλακώνουν την άσφαλτο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων.
Μάλιστα στο ύψος της Κορύτιανης, σύμφωνα με καταγγελίες, από θαύμα γλίτωσε διερχόμενο αυτοκίνητο και σώθηκαν οι επιβάτες του.
Δεν γνωρίζουμε αν οι καταγγελίες αυτές έχουν φτάσει στ’ αφτιά των αρμόδιων Αρχών του τόπου (Περιφέρεια, Δήμοι) και τις τυχόν αντιδράσεις τους.
Εκείνοι, ευτυχώς είναι λίγοι, που συχνά κινούνται από τον δρόμο αυτό, απαιτούν να γίνει έλεγχος όλων των πλατανιών που είναι στα άκρα του.
Να κοπούν τα αρρωστημένα και να απομακρυνθούν, για να εξασφαλιστεί ή ακίνδυνη διακίνηση οχημάτων, ανθρώπων αλλά και ζώων.
Read More »
ΠΑΛΑΙΑ Ε.Ο. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ - ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΑΛΑΙΑ Ε.Ο. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ - ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Η Ηγουμενίτσα υπό το φώς της υπερπανσέληνου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Η Ηγουμενίτσα υπό το φώς της υπερπανσέληνου

ΦΩΤΟ: Χρήστος Μασούρας

Read More »
Η Ηγουμενίτσα υπό το φώς της υπερπανσέληνου Η Ηγουμενίτσα υπό το φώς της υπερπανσέληνου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Η ολική έκλειψη Σελήνης στους Πύργους της Αστράκας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Η ολική έκλειψη Σελήνης στους Πύργους της Αστράκας


Το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη βρέθηκα με τον φίλο Γιώργο στο Πάπιγκο Ιωαννίνων.
 
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν αυτοί οι πανέμορφοι πύργοι, μια σειρά από πέντε τεράστιους βραχώδεις σχηματισμούς του όρους Γκαμήλα (ή Τύμφη) που υψώνονται ακριβώς πάνω από το χωριό Μικρό Πάπιγκο.
 
Στην πραγματικότητα είναι κάθετες ορθοπλαγιές που μοιάζουν με τεράστιους βράχινους πύργους καθώς υψώνονται πάνω από το πανέμορφο χωριο.
 
Η θέα της Σελήνης η οποία βρισκόταν στο πρώτο τέταρτο και όδευε για πανσέληνο έκανε το τοπίο να μοιάζει μαγικό...
 
Αμέσως σκεφτήκαμε πόσο ωραία θα φαινόταν η έκλειψη από το συγκεκριμένο σημείο... 
 
Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν τραβήξω ένα καρέ με φόντο τους πύργους και έπειτα να κολλήσω μια χρονοσειρά της ολικής εκλείψεως που παρακολουθήσαμε εχθές τα ξημερώματα.
 
Read More »
Η ολική έκλειψη Σελήνης στους Πύργους της Αστράκας Η ολική έκλειψη Σελήνης στους Πύργους της Αστράκας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ή ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ;

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ή ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ; 
 
 
Συμπολίτης μας, μας απέστειλε ηλεκτρονικά την αριθ. 21404/9.9.15 απόφαση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, με την οποία παρέβη σε απευθείας ανάθεση της εργασίας με τον τίτλο: «Εγκατάσταση ασύρματου Ευρυζωνικού δικτύου διασύνδεσης των Κοινοτικών Γραφείων των Τοπικών Κοινοτήτων, με το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 11.808,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%.
 
Με ειρωνική διάθεση μας καλεί να προβούμε σε σχετική έρευνα, θέτοντάς μας τα ερωτήματα:
- Πώς δικαιολογεί ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας το ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ του θέματος, όπως το απαιτούν οι σχετικοί νόμοι;
- Βάσει ποιών διατάξεων νόμων δικαιολογεί το ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ για να προβεί στην απευθείας αυτή ανάθεση;
- Γιατί προτίμησε να χρηματοδοτήσει έναν ΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΟ Επαγγελματία και μάλιστα με μεθόδευση που δεν επέτρεψε άλλους ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ συμπολίτες του, που τόση ανάγκη έχουν ακόμη και το ένα (1) ευρώ, να μπουν στη διαδικασία;
- Ποιά σχέση έμμεση ή άμεση έχει ο τυχερός της απευθείας ανάθεσης του συγκεκριμένου έργου με ΜΜΕ και μάλιστα με τοπική TV;
- Τί θα απαντήσει σε τυχόν αντίδραση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, σ’ αυτήν την Αντιθεσπρωτική ... απόφασή του ο Δημάρχος Ηγουμενίτσας;
- Μήπως εξαργυρώνει καλές κριτικές υπέρ του, σε αντίθεση με τα άλλα τοπικά ΜΜΕ;
- Πώς θα αντιμετωπίσει τις τυχόν αντιδράσεις των τοπικών Βουλευτών, σε περίπτωση που ξυπνήσουν και αντιληφθούν ότι, πιθανόν σε τέτοιες ενέργειες να κρύβονται συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που ο λαός τις αποκαλεί συναλλαγή και διαπλοκή;
- Πώς θα αντιδράσει ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας, σε τυχόν έρευνα από τα τοπικά ΜΜΕ της αγοράς και διαπιστώσουν ότι επαγγελματίες της Θεσπρωτίας θα έδιναν προσφορές μειωμένες κατά κάποιες χιλιάδες ευρώ;
- Αλήθεια πώς μέχρι τώρα δεν έφθασαν στα χέρια της Εισαγγελικής Αρχής η Βιομηχανία απευθείας αναθέσεων του Δημάρχου (και) της Θεσπρωτίας;
Σ.Σ. ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ
Υ.Γ. (Άσχετο): Ακούστε τη βουή, αν δεν έχετε ολότελα κουφαθεί και μην παίζετε, εν ου παικτοίς.
Read More »
ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ή ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ; ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ή ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
Φίλε Αλέξη.
Δεν μου αρέσει να παρακολουθώ ταξικούς εμφύλιους πολέμους και σπαραγμούς. Θυμώνω όταν μαθαίνω ότι γιατροί, βάλουν κατά γιατρών, δικηγόροι, κατά δικηγόρων κ.λ.κ.
Πολύ δε περισσότερο,δεν μου αρέσει να βλέπω μικροεκδότες της πόλης μας να τρώγονται μεταξύ τους.
Όμως το αλαζονικό ύφος του συνάδελφού σου και πρώην υπαλλήλου σου Βαγγέλη Μάστορα, όταν δηλώνει ότι είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος στην περιοχή (να του θυμίσω ότι η Βάσω η Γκόρου, είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ) και ότι δεν αφήνει τίποτα όρθιο, σαν μάχιμος τιμητής των πάντων, δεν τον αντέχω.
Τον άκουσα σε μια συνέντευξη του Βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα, να αναφέρεται στη γνωστή υπόθεση της χρηματοδότησής του από την ΑΡΙΑΔΝΗ και να προκαλεί δικαστικές, πολιτικούς και … δαίμονες.
Επειδή δεν του απάντησε κανείς απ’ όλους εσάς, θα το κάνω εγώ:
Η ΑΡΙΑΔΝΗ, είναι μια υπηρεσία πρόληψης σε εθισμό, κυρίως νέων. Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, τα οικονομικά της είναι λειψά, αφού από τους μετόχους της, λίγοι πληρώνουν. Αυτό σημαίνει ότι και ένα ΕΥΡΩ μείον, γεννά σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία της.
Ο εκδότης – δημοσιογράφος και συγγραφέας (εγώ δεν θα τον αποκαλέσω συρραφέα), δεν δύσταξε να πάρει από το άδειο Ταμείο της ΑΡΙΑΔΝΗΣ, δέκα ολόκληρα χιλιάρικα σε ΕΥΡΩ!!!
Να δεχθώ ότι κατά κάποιο τρόπο τα «δανείστηκε» αυτά τα χρήματα, αφού υποσχέθηκε ότι τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων θα τα καταθέσει στην ΑΡΙΑΔΝΗ, σαν σύγχρονος ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ!
Αφού, λοιπόν, διαπίστωσε ότι τα «έσοδα» αυτά, αποδείχθηκαν ψίχουλα (μόλις 300€) και έτσι ζημίωσε, το Κέντρο Πρόληψης, κατά ένα τεράστιο, για τα δεδομένα, της ποσό, γιατί, σαν τίμιος ελεγκτής και αυστηρός τιμητής της Κοινωνίας μας, δεν τα επέστρεψε;
Μήπως, λοιπόν, δίκαια έχει κληθεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη;
Δεν γνωρίζω αν παραπέμφθηκε για κατάχρηση ή άλλο αδίκημα. Όμως, για να μην ζητήσω δίκη προθέσεων, αφού αναγνωρίσω την αγαθή του πρόθεση, να ευεργετήσει την ΑΡΙΑΔΝΗ, εκ του αποτελέσματος κρίνω, και αφού δεν επέστρεψε τα χρήματα, θα συμφωνήσω με εκείνους που μιλάνε ακόμη και για δόλο.
Θα χαρώ να αποδείξει στα Δικαστήρια το αντίθετο.
Με την ευκαιρία, λοιπόν, αυτή, επειδή κατά τον χρόνο που έγραψε (προς Θεού όχι έραψε) το βιβλίο αυτό, ήταν εν ενεργεία Δήμαρχος, οι κακές γλώσσες λένε πως χρέωσε το Δήμο, δηλαδή εμάς, τον φορολογούμενο λαό, με τα έξοδα συγγραφής (προσοχή, όχι συρραφής).
Με την εμπειρία μου, σε πληροφορώ, ότι ένα βιβλίο, για να δοθεί στο τυπογραφείο, θα πρέπει, να γραφτεί από το χέρι του συγγραφέα (όχι συρραφέα, είπα), μετά από δακτυλογράφο στη γραφομηχανή ή στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Μετά για πολλές φορές να τυπώνεται στον εκτυπωτή για τις απαραίτητες διορθώσεις, τις προσθήκες και τις αφαιρέσεις.
Γνωρίζω ότι ο Βαγγέλης Μάστορας, είναι μίζερος σε κάτι τέτοιο, αφού δεν του βρίσκεις λάθος στα κείμενα, ούτε κατά μια τελεία, ένα κόμμα ή έναν τόνο.
Να φανταστείς, λοιπόν, πόσες ώρες έκανε ο (η) δακτυλογράφος, πόσα φύλλα χαρτιού εκτυπώθηκαν και πόση μελάνη καταναλώθηκε γι’ αυτό.
Οι κακές γλώσσες που ανέφερα, υποστηρίζουν ότι η δαπάνη που χρέωσε τον Δήμο, είναι τεράστια.
Αν, φίλε Αλέξη, δεν δώσει στη δημοσιότητα όλα τα παραστατικά αυτής της δαπάνης, φοβάμαι πως πρέπει να κληθεί από τη Δικαιοσύνη να απολογηθεί και να δικαστεί και γι’ αυτές τις όχι, νόμιμες πράξεις του.
Βέβαια, όσο ήταν Δήμαρχος εν ενεργεία, εξέδωσε και άλλα βιβλία. Προκειμένου να μην επαναληφθούν τα παραπάνω, του συνιστώ να κάνει το ίδιο και για εκείνα. Τα παραστατικά, τιμολόγια, αποδείξεις κ.λ.π. είναι επίσημα και εκπίπτουν από την φορολογία εισοδήματος. Άρα είναι στα συρτάρια του, θεωρημένα από την εφορία.
Θα με κάνει υπερήφανο, αν διαψεύσει όλους εκείνους που ανοιχτά ή ψιθυριστά τον κατηγορούν, αλλά δημόσια μέσα από την εφημερίδα του και από την TV, την οθόνη της οποίας, τιμά κάθε βράδυ.
Ελπίζω να μην παραστήσεις τον προστάτη του ή να εφαρμόσεις τον νόμο του κόρακα και θα δημοσιεύσεις την επιστολή μου και γι’ αυτό σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με αγάπη ο Λάκης (σας)
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

ΜΙΛΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
ΜΙΛΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ
 
Του Αλέξιου Τρουμπούκη

Η Πέστανη, το χωριό μας, βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από την Ηγουμενίτσα. Το χτίσανε τότε εκεί οι προγόνοι μας σε αυτήν την άγρια, ανώμαλη, άγονη και σκεπασμένη από μεγάλα δένδρα περιοχή, για να προφυλαχτούν από τα βλέμματα του Τουρκικού Στρατού.
Στα μέσα του 16ου αιώνα κατάφεραν οι προγόνοι μας, να δαμάσουν αυτήν την άγρια φύση. Να εξοντώσουν τα δέντρα και της κοτρόνες και να γίνει γη, για να χτίσουν τα κάτασπρα δυόροφα σπιτάκια τους, το ένα δίπλα στο άλλο. Γι’ αυτά τα σπιτάκια παλέψανε και τα προστατέψανε. Πρώτον από τις άγριες καιρικές συνθήκες της φύσης, και δεύτερον από της αιμοβόρες επιδρομές των Τούρκων.
Σε αυτά τα σπιτάκια περάσανε αιώνες, γεννήθηκαν και πέθαναν πολλές γενιές. Εκεί τραγουδούσαν και χόρευαν σε γάμους και πανηγύρια. Και εκεί σε θανάτους και χωρισμούς κλαίγανε και μοιρολογούσαν.
Τα χρόνια τρέχανε σαν το νεράκι και οι Πεστανιώτες προχωρούσαν πάντα αγαπημένοι και μονιασμένοι. Φθάνουμε στα έτη 12-13 που απελευθερωθήκαμε. Τι κι αν ο τουρκικός στρατός έφυγε από την χώρα μας, καμιά διαφορά βελτίωσης στο χωριό μας.
Το 1940 η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο κατά της πατρίδος μας, και επιτέθηκε με εκατοντάδες χιλιάδες στρατό, με άρματα μάχης, με αεροπλάνα, που η Ελλάδα δεν τα είχε. Στα σύνορα όμως βρήκε τον φαντάρο μας με το Μάνιχερ στο χέρι. Όπου στον τομέα της Πίνδου, με Διοικητή τον Δαβάκη, σταμάτησε τους Ιταλούς επιτόπου.
Στο κέντρο φθάσανε μέχρι το Καλπάκι. Εκεί τους περίμενε ο ίδιος ο Μέραρχος Κατσιμήτρος, που τους έδωσε ένα γερό μάθημα, που δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Στον χώρο του Καλαμά βρισκόταν μόνο το 628 Τάγμα Φιλιατών με Διοικητή τον Ταγματάρχη Παπαγεωργίου. Το Τάγμα 5 μερόνυχτα έδωσε γενναίες μάχες. Εκεί που ο ταγματάρχης ήταν έτοιμος να δώσει εντολή για αντεπίθεση, μαθαίνει ότι οι Ιταλοί βρίσκονταν απέξω από την Ηγουμενίτσα.
Πώς έγινε αυτό. Οι Ισλαμιστές Μουσουλμανοτουρκαλβανοί που ζούσαν και αυτοί στην Τσαμουριά της Θεσπρωτίας, μαζί με τους χριστιανούς, που αυτοί μπρος και πίσω του 16ου είχαν προδώσει την πατρίδα τους και την Ορθοδοξία στην Τουρκοκρατία, και από χριστιανοί που ήταν έγιναν Ισλαμιστές με αντάλλαγμα γη, γρόσια και εξουσία. Αυτοί είχαν περάσει τους Ιταλούς από βατά μέρη του ποταμού που εκείνοι γνώριζαν.
Τότε ο Ταγματάρχης φοβούμενος μήπως περικυκλωθεί και τον πιάσουν αιχμάλωτο, άλλαξε την απόφαση και διέταξε την οπισθοχώρηση του Τάγματος. Το Τάγμα οπισθοχώρησε και πήρε τον δρόμο της Παραμυθιάς. Όπου το σούρουπο φθάνει στο χωριό μας. Όλοι οι κάτοικοι του χωριού κατεβαίνουν στον κεντρικό δρόμο, φοβισμένοι και στενοχωρημένοι και να λένε στους στρατιώτες: «εσείς φεύγετε, εμάς που μας αφήνετε;» Η απάντηση ήταν αμέσως ότι «Εμείς θα γυρίσουμε προτού να έρθουν οι Ιταλοί.»
Οι Ιταλοί όμως ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στο βουνό Μάρε της Πέστανης, με χιλιάδες Στρατό και να χτίζουν μεγάλα χαρακώματα.
Στις 13 του Νοέμβρη από τα χαράματα παρουσιάζεται στον λόφο του προφήτη Ηλία ο Ελληνικός Στρατός, που ήταν ο Ταγματάρχης Τζίμας με τα παλικάρια του. Οι Ιταλοί μόλις είδαν τους φαντάρους μας άρχισαν να τους βαράνε με τους όλμους τους, που οι Έλληνες δεν τα είχαν, με τα πολυβόλα τους, με το βαρύ πυροβολικό τους που έστελνε τις οβίδες του από τα βρέστα της Σαλίτσας και με βομβαρδισμούς από τα Αεροπλάνα τους.
Ο οπλισμός των φαντάρων μας ήταν το Μάνιχερ και 2 πολυβόλα σιτετιέν που ρίχνανε κατά των Ιταλών από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Τι είχε συμβεί όμως; Οι Νεαρές Γυναίκες της Πέστιανης, που οι άντρες τους υπηρετούσαν και αυτοί σε κάποια άλλη μάχιμη μονάδα του στρατού μας, ήρθαν σε επαφή με τους Αξιωματικούς του Τάγματος και τους ζήτησαν να τις επιτρέψουν να βοηθήσουν τους Στρατιώτες σε ότι μπορούν. Οι Αξιωματικοί συζήτησαν παρουσία του Διοικητή με την ομάδα των Γυναικών και κατέληξαν ότι οι στρατιώτες είχαν ανάγκη από τροφή και ρόφημα. Διότι τα μεταγωγικά δεν μπορούσαν να φθάσουν στους στρατιώτες από τα πυρά του εχθρού.
Οι νεαρές πήραν το μήνυμα και γυρίζουν στο χωριό και κάθονται και σημειώνουν τι μπορούν αυτές να φτιάξουν από αυτά που άκουσαν, όπου υπάρχει και το υλικό στο χωριό. Τροφή: Ψωμί καρβέλι σιταρένιο, τυρί φέτα και ελιές, πίτες που γίνονταν από αλεύρι ζυμωμένο με τυρί και αυγά. Για ρόφημα: τσάι και γάλα. Προσθέσανε ακόμη και τους ξηρούς καρπούς, σύκα, σπασμένα καρύδια και αμύγδαλα. Το υλικό αυτό το μαζέψανε στο χωριό, και σε σπίτια που δεν φθάνανε οι σφαίρες του εχθρού τα ετοιμάζανε και οι πιο δυνατές νέες τα μεταφέρανε την νύχτα περνώντας από ρέματα και μονοπάτια, στα μέρη που τους περιμένανε στρατιώτες, που τα παίρνανε και τα μοιράζανε στους συναδέλφους τους.
Μετά από τρεις μάχιμες ημέρες, έγινε η επίθεση. Οι χωριανοί το γνωρίζανε αυτό και από το βράδυ παρακολουθούσαν τι θα γίνει. Όπου τα μεσάνυχτα οι φαντάροι μας φθάνουν στην κορυφή του βουνού που συναντούν τους Ιταλούς. Τους προτείνουν την λόγχη και με ζωηρή και βαριά φωνή φωνάζουν δυνατά Αέρα τους Νικήσαμε.
Οι Πεστανιώτες μόλις είδαν και άκουσαν αυτά από τους φαντάρους μας, κατεβαίνουν όλοι μαζί, γέροι, νέοι, γυναίκες και άντρες στο Μεσοχώρι του χωριού και αρχίζουν και αυτοί να φωνάζουν δυνατά το Αέρα, τους Νικήσαμε.
Αυτές τις χαρούμενες φωνές, που βγήκαν από τα στόματα των φαντάρων μας και των πεστανιωτών, τα παίρνει ο αγέρας και τα περνά από βουνά και θάλασσες, κάμπους και ποτάμια, και τα μεταφέρει σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονταν, για να χαρούν και να φωνάξουν και αυτοί το Νικήσαμε. Την επόμενη μέρα το πρωί ο ανήσυχος και γενναίος Ταγματάρχης Τζίμας, δίνει τις οδηγίες του στους Αξιωματικούς πως θα κυνηγήσουν τον εχθρό. Ο ίδιος καβάλα σε μια άσπρη φοράδα και ακολουθούμενος από έναν Λόχο Στρατιώτες πήρε τον δρόμο της Νίκης, που περνούσε από το χωριό μας. Οι κάτοικοι τις Πέστανης είχαν κατεβεί όλοι στο δρόμο, άντρες, γυναίκες και παιδιά και περιμένανε τους φαντάρους μας για να τους ευχαριστήσουν, να τους χειροκροτήσουν και να τους καμαρώσουν. Όταν φθάσανε οι φαντάροι μας στους χωριανούς, αρχίσανε τα χειροκροτήματα, οι φωνές και τα τραγούδια. Το πιο επικρατέστερο ήταν το Ζήτω ο Γενναίος Ταγματάρχης Τζίμας και οι φαντάροι μας. Ο ταγματάρχης όπως ήταν καβάλα στο άλογό του, πήγε στις νεαρές γυναίκες που είχε γνωρίσει φορτωμένες με καλούδια για τους Στρατιώτες, εκεί στην πρώτη γραμμή της μάχης. Της χαιρέτησε στρατιωτικά και τους είπε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτά που κάνατε για τους Στρατιώτες μας. Πιστεύω αυτό θα το αναγνωρίσει και η πατρίδα μας και θα σας τιμήσει. Για μένα είστε η Πεστανιώτισσα η Αδελφή του Στρατιώτη του σαράντα (40)». Και συνέχισε: «Θέλω μια χάρη ακόμα από εσάς. Μου λείπουν Στρατιώτες, να ψάξετε να τους βρείτε. Διότι εμείς δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε. Θα τους κυνηγήσουμε ως που να τους ρίξουμε στην θάλασσα». Τις χαιρέτησε πάλι Στρατιωτικά, τράβηξε τα γκέμια του αλόγου και πήρε τον δρόμο της λευτεριάς.
Οι Πεστανιώτυες βρήκανε σκοτωμένους Στρατιώτες, τον Ντάφο Γεώργιο από την Σενίτσα της Θεσπρωτίας και τον Μπαλάφα Δημήτριο από την Άρτα. Τους θάψανε στην Εκκλησία του Αι Θανάση. Προτού όμως την ταφή τους, περίλαβε η Πεστανιώτισα η αδελφή του Στρατιώτη. Η νεαρές φέρανε υλικό από τα προικιά τους και τους στολίσανε με λουλούδια και στεφάνια. Οι ηλικιωμένες πήραν τη θέση των μανάδων τους, που έλειπαν και δεν ήταν εκεί. Τους κλάψανε με δάκρυα και τους μοιρολογήσανε. Το τι είχε συμβεί, η μάνα τους δεν το γνώριζε.
Το 40 φεύγει και μπαίνουμε στο 41, όπου η Γερμανία προσβλήθηκε από την ήττα των συμμάχων τους Ιταλών και μας κήρυξε και αυτή τον πόλεμο. Όπου και μας νίκησε. Ασφαλώς τότε μπαίνουμε στην καταραμένη κατοχή.
Δεν αργούν οι εγκληματίες και βρώμικοι Ισλαμιστές που ζούσαν στην Τσαμουριά να παρουσιαστούν στους ΓερμανοΙταλούς και να τους ζητήσουν να γίνουν σύμμαχοι. Αυτοί το δέχτηκαν. Τους δώσανε οπλισμό να αρματωθούν και την Διοίκηση της Τσαμουριάς να μας Κυβερνήσουν. Μόλις πήραν την εξουσία της Τσαμουριάς στα χέρια τους, αρχίσανε να πάρουν την ακίνητη περιουσία από τους Χριστιανούς με το έτσι θέλω. Κάπου κάπου να σκοτώσουν και κανέναν χριστιανό. Όσο περνούσε ο καιρός τόσο αυτοί αγριεύανε κατά των χριστιανών. Όπου αρχές του 42 στην Ηγουμενίτσα σκοτώνουν και τον Νομάρχη Θεσπρωτίας. Τα χωριά μας που βρίσκονται στο κέντρο της Τσαμουριάς, όπως η Καρτέρεζα, η Αβρενίτσα, η Πλαταριά, η Λεδέζα, το Γραικοχώρι, η Γράβα και η Κισοβίτσα, είχαν απογοητευθεί και βρίσκονταν υπό διάλυση.
Πολλούς χριστιανούς από τα αναφερόμενα χωριά τους κυνηγούσαν οι Μουσουλμάνοι ως κατηγορούμενους, όπου πολλοί από αυτούς ανεβήκανε στην Πέστανη να κρυφτούν. Οι Πεστανιώτες αψηφώντας τον κίνδυνο για τον εαυτό τους, όχι μόνο τους κρύβανε, αλλά στην συνέχεια τους φυγαδεύανε και πηγαίνανε στην ελεύθερη Ελλάδα.
Την ίδια εποχή μάθανε, οι Πεστανιώτες, ότι στην περιοχή Παλιαρέζα, που ήταν ενδοιάμεσα από τρία Μουσουλμανικά χωριά, τη Σαλίτσα, την Δρεμίτσα και την Δράμιση, βρίσκονταν 2 χριστιανοί σκοτωμένοι. Ήταν δύο παλικάρια από την Πυρσόγιανη Κονίτσης, ο Τηλέμαχος και ο Θύμιος Τσιρώνης. Πήγαν και τους πήραν και τους θάψανε στην Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου της Πέστανης. Δεν τους αφήσανε να φάνε τα κορμιά τους τα αγρίμια. Το ίδιο έγινε και με τους Γραικοχωρίτες τον Κώστα Λιάκο και τον Νίκο Αναστασίου, που πέσανε σε ενέδρα κακούργων Ισλαμιστών στη θέση Τρόμπα της περιοχής Πέστανης. Ο μεν Νίκος να σκοτωθεί και ο Κώστας να τραυματισθεί. Οι χωριανοί μόλις ακούσανε τις τουφεκιές τρέξανε αμέσως και βρίσκουν στο πλάι τον Κώστα, αναίσθητο, στο αίμα βουτηγμένος. Τον πήραν στα γρήγορα, τον έφεραν στο χωριό, του έκανα τις πρώτες βοήθειες και τον σώσανε. Έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματά του. Ενώ τον Νίκο, τον πήγαν στο Γραικοχώρι και τον θάψανε.
Είναι αλήθεια που καθόλου κατά την διάρκεια της κατοχής δεν μπήκαν στα σοκάκια της Πέστανης αρματωμένοι Μουσουλμάνοι. Την δύναμη αυτή την είχα πετύχει οι Πεστανιώτες που ήταν πάντα αγαπημένοι και μονιασμένοι αναμεταξύ τους. Τώρα και από τους Πεστανιώτες οι Μουσουλμάνοι αρπάξανε την ακίνητη περιουσία όπως και όλα τους τα ζωντανά αλλά και κατοίκους σκοτώσανε, όπως στα άλλα χωριά.
Τώρα θα πω και θα γράψω δυο λόγια για την Ηρωΐδα Πεστανιώτισσα που τις μέρες των μαχών και της κατοχής, σήκωσε το ανάστημα και αγωνίστηκε, πάλεψε και αντιστάθηκε κατά των εχθρών της πατρίδος και κράτησε ψηλά την τιμή και την αξιοπρέπεια της οικογένειάς της, του χωριού της και της Πατρίδος.
Τα του πολέμου τα γράψαμε, θα συνεχίσουμε της κατοχής. Αφού ο άντρας της δεν μπορούσε να βγει από το χωριό για δουλειά, διότι οι Μουσουλμάνοι τον παρακολουθούν να τον εκτελέσουν, ανέλαβε αυτή και το πόστο του άντρα της. Την νύχτα έκανε την δουλειά της γυναίκας, το να πλύνει τα ρούχα, να καθαρίζει το σπίτι και να ψήνει ψωμί και φαί για να έχει την επόμενη μέρα η φαμίλια.
Η δουλειά της ημέρας ήταν να βοσκήσει τα λίγα μανάρα που της είχαν απομείνει για να έχει το γάλα και το τυρί. Να μπει στον κήπο να σκαλίσει και να ποτίσει για να έχει και τα λάχανα. Να μάσει τις ελιές που πρώτα ήταν δικιές της και τώρα του Αγά, να βγάλει το λάδι και να πάρει ο Αγάς πέντε οκάδες και αυτή μία. Όμως δεν άφησε την οικογένειά της να πεινάσει. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά για την Πεστανιώτισσα. Ήταν και ο πόνος! Δεν υπήρχε γυναίκα στην Πέστανη να μην ήταν στα μαύρα ντυμένη. Και νεαρές ακόμη είχαν τσεμπέρι στο κεφάλι, γιατί κάποιον δικό τους είχαν σκοτώσει. Ο πόλεμος με τους κατακτητές τελείωσε. Οι Γερμανοί φύγανε, αλλά εξαφανίστηκαν και οι χαλέδες Ισλαμιστές, φοβούμενοι τα αντίποινα από αυτά που είχανε κάνει εις βάρος των χριστιανών της Τσαμουριάς. Αλλά αφήσανε πίσω τους την πίκρα και τον πόνο, την φτώχια και την αρρώστια.
Τέλος ελεύθεροι πλέον μπαίνουμε στην δεκαετία του 50. δύσκολα τα πράγματα, η μόνη αλλαγή ήταν το όνομα του χωριού. Από Πέστανη ονομάστηκε Κρυόβρυση.
Την δεκαετία του 60 γίνεται η Ελληνογερμανική σύμβαση εργασίας. Πολλοί νέοι από το χωριό μας πήγαν για δουλειά στην Γερμανία.
Φθάνουμε στην τελευταία ημερομηνία ζωής της Πέστανης, που ήταν ο Νοέμβρης μήνας του 1979. Όπου ένας μικρός σεισμός, με επίκεντρο την Κρυόβρυση, τα θραύσματα του οποίου φθάσανε μέχρι την Κοινότητα Αγίας Μαρίνής και τον συνοικισμός της Ηγουμενίτσης Λάκκα, Αμπέλια και Δρεμίτσα.
Ο πρώτος που έφθασε στο χωριό ήταν ο καλός Νομάρχης μεταφέροντας ένα σωρό πράγματα. Τροχόσπιτα, σκηνές, κουβέρτες και τα μοίρασε σε εκείνους που είχαν περισσότερη ανάγκη. Οι χωριανοί μόλις συνήλθαν από τον φόβο και τις περιπέτειες του σεισμού, ζήτησαν από τον Νομάρχη να μεταφερθεί το χωριό πιο κοντά στην Ηγουμενίτσα. Του εξήγησαν τους λόγους, ότι το χωριό είναι αποκομμένα από την Κοινωνία, είναι μακριά από την δουλειά και τα γράμματα, το πτυχίο που παίρνουν τα παιδιά μας όταν τελειώνουν το Δημοτικό σχολείο είναι μια κλίτσα. Με αυτήν παρουσιάζονται στην στάνη και αναλαμβάνουν τα ζωντανά της οικογένειάς τους.
Αυτά άκουσε με προσοχή ο Νομάρχης και απάντησε: «έχετε δίκιο, εγώ όμως δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι να κάνετε μια επιτροπή να πάτε στην Αθήνα και να παρουσιασθείτε στον Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό και να του πείτε αυτά που είπατε και σε μένα. Πιστεύω ότι θα γίνει αυτό που εσείς θέλετε».
Η επιτροπή έγινε αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Ιωάννου Φώτιο και τους χωριανούς Ιωάννου Ευάγγελος, Βασιλείου Θεολόγης και Τρουμπούκης Αλέξιος. Φθάνουν στην Αθήνα και κατευθύνονται προς τον Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό, ο οποίος έλειπε. Τους δέχτηκε όμως ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο Κωστής Στεφανόπουλος. Η επιτροπή του μολόγησε πρώτα τον φόβο και την περιπέτεια που δημιούργησε ο σεισμός στους κατοίκους του χωριού, την καλοσύνη και το ενδιαφέρον που έδειξε ο Νομάρχης για τους κατοίκους και αυτά που είχαν πει του Νομάρχη για την μεταφορά του χωριού.
Ο κύριος Αντιπρόεδρος τους άκουσε με προσοχή και στο τέλος τους είπε «Αγαπητοί μου να γυρίσετε αμέσως στο χωριό και μαζί με τον Νομάρχη να κοιτάτε τα προβλήματα των κατοίκων. Εγώ από την πλευρά μου θα δώσω εντολή να γίνουν οι διαδικασίες για την μεταφορά του χωριού σας και θα λάβετε πολύ γρήγορα την απόφαση της μεταφοράς».
Η έγκριση της μεταφοράς του χωριού έφθασε στη Νομαρχία και στο χωριό. Δεν γνωρίζω όμως εάν η Απόφαση της Αθήνας έγραφε μόνο μεταφορά Κυόβρυσης, ή έγραφε μεταφορά σεισμόπληκτων οικισμών της περιοχής. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο χώρος για την μεταφορά σεισμόπληκτων βρέθηκε. Και ο μεν Δήμος Ηγουμενίτσας και η Κοινότητα Αγίας Μαρίνας δεν δέχτηκαν για μεταφορά σεισμόπληκτων τους. Διότι ο Δήμος είπε ότι έχει οικόπεδα να αποκαταστήσει τους πληγέντες του και το έκανε. Το ίδιο και ο Πρόεδρος με το Συμβούλιο της Αγίας Μαρίνας. Πήραν απόφαση είπαν, να ρημοτομήσουν εντός του χωριού τους για την αποκατάσταση των δικών τους σεισμόπληκτων. Ακόμη μπορώ να πω ότι και ο Δήμος και η Κοινότητα της Αγίας Μαρίνας, δεν πλήρωσαν ούτε μια δεκάρα για την ρημοτόμηση του νέου οικισμού για την μεταφορά των σεισμόπληκτων.
Έμεινε για μεταφορά μόνο η Κυόβρυση που το είχε ανάγκη και το δικαιούταν. Όπου δέσμευσε αμέσως και τις οικονομίες της που είχε και αυτές που έπαιρνε από το Κράτος για συντήρηση έργων και πήγαιναν στο ταμείο για την αποπεράτωση του έργου ρημοτόμησης του καινούργιου οικισμού Κρυόβρυσης.
Με λίγα λόγια, η εργασίες αποπεράτωσης του έργου μπήκαν σε μια καλή σειρά και οι κάτοικοι της Κρυόβρυσης πιστέψανε ότι εντός ολίγου ρημοτόμηση των οικοπέδων θα τελειώσει και ο Νομάρχης και ο Πρόεδρος του χωριού θα τους καλέσουν να τους τα μοιράσουν, όπως γινόταν σε όλα τα χωριά της Ελλάδος και του κόσμου μετά τους σεισμούς.
Δυστυχώς όμως, φάνηκε ότι αυτός ο σχεδιασμός για την μοιρασιά των οικοπέδων μόνο στην Κοινότητα της Κρυόβρυσης δεν άρεσε στους κομματάρχες Λαϊκιστές και έπρεπε για εκείνους να βρεθεί ο τρόπος να αλλάξει ο κανόνας της διανομής των οικοπέδων, για να μπορούν και αυτοί να κάνουν τα ρουσφέτια τους.
Δεν άργησε να γίνει και αυτό. Το ΥΠΕΧΩΔΕ μεταφέρει το έργο ρημοτόμησης και διανομής στην Πρόνοια Ηγουμενίτσας. Η ενέργεια αυτή μου δίνει και εμένα του αγράμματου αλλά παθών δε, να πιστέψω ότι το θέμα έφυγε από τα χέρια της κρατικής δικαιοσύνης και πήγε στα χέρια των Λαϊκιστών συνδικαλιστών των κομμάτων για να κάνουν αυτοί ότι θέλουν.
Η Πρόνοια έπιασε δουλειά με περπάτημα χελώνας, ως προς την αποπεράτωση της ρημοτόμησης και της διανομής που τα δύο μαζί φθάσανε περίπου 15 χρόνια να τελειώσουν. Καθυστερούσε επίτηδες για να αγανακτήσουν οι Πεστανιώτες και να πάρουν τα παιδιά τους και να φύγουν από το χωριό για να μην σαπίσουν κάτω από το τσαντίρι στο λιοπύρι του καλοκαιριού και στους βοριάδες του χειμώνα.
Τέλος πάντων αργά ή γρήγορα ο καιρός πέρασε και φθάνουμε στις 21 Δεκεμβρίου 1987, που η Υφυπουργός Πρόνοιας πήρε την μεγάλη απόφαση, μνημονεύοντας καμιά δεκαριά πράξεις και αποφάσεις και καταλήγει
Αποφασίζουμε
Εγκρίνουμε την εφαρμογή στεγαστικού προγράμματος Λαϊκής κατοικίας.
Αυτή η απόφαση εκτέλεσε πισώπλατα την Κρυόβρυση, το χωριό μας και ανάγκασε τους Πεστανιώτες και την Πεστανιώτισσα να μεταναστεύσουν στην Αλλοδαπή.
Τελειώνω, στο επόμενο η συνέχεια.

Αλέξιος Τρούμπούκης
Read More »
ΜΙΛΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΜΙΛΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Βρώμα και δυσωδία εκπέμπει ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Βρώμα και δυσωδία εκπέμπει ο Δήμος Ηγουμενίτσας


Βρώμα και δυσωδία εκπέμπει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, από άκρη σε άκρη.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με το πρώην πάρκο στη θέση γωνιά Ηγουμενίτσας.


Το σημείο κάποτε ήταν σημείο αναφοράς, όπου όλοι οι τουρίστες σταματούσαν για να θαυμάσουν τη θέα της πόλης της Ηγουμενίτσας αλλά και κάτοικοι της πόλης το επέλεγαν για να περάσουν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς μαζί με τα παιδιά τους.


Σήμερα η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική με τα σκουπίδια και τη βρωμιά να έχουν κατακλύσει το σημείο και αντί για τουρίστες και κάτοικους να απολαμβάνουν τη θέα, στο σημείο βρίσκονται μόνο σκυλιά που αναζητούν ένα φαγώσιμο σκουπίδι.


Τα κιόσκια και τα παιχνίδια της παιδικής χαράς έχουν σαπίσει, ενώ τα ξερόχορτα έχουν καλύψει ολόκληρο το πάρκο.

Μάταια έχουν γίνει εθελοντικοί καθαρισμοί αλλά και δεντροφυτεύσεις, τόσο από συλλόγους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας που είναι και ο διαχειριστής του πάρκου το έχει εγκαταλείψει στη τύχη του και στις δυνάμεις της φύσης.

Οι φωτογραφίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα από το σημείο μιλάνε από μόνες τους, με τα χιλιάδες σκουπίδια να είναι τα μόνο που έχουν μείνει πλέον να ... αγναντεύουν τη θέα.

 

Κρίμα για τη Δημοτική Αρχή και κυρίως για τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, ο οποίος κατάγεται από το Λαδοχώρι, στα όρια του οποίου βρίσκεται το πάρκο. 


Read More »
Βρώμα και δυσωδία εκπέμπει ο Δήμος Ηγουμενίτσας Βρώμα και δυσωδία εκπέμπει ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Τραυματίστηκε δικυκλιστής έπειτα από σύγκρουση με ΙΧ αγροτικό

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Τραυματίστηκε δικυκλιστής έπειτα από σύγκρουση με ΙΧ αγροτικό
Τροχαίο ατύχημα συνέβη πριν από λίγη ώρα στην περιοχή της Μαργαρώνας πλησίον των Εργατικών Κατοικιών.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες το τροχαίο συνέβη όταν ιχ αγροτικό στην προσπάθειά του να στρίψει δεξιά σε παράδρομο, συγκρούστηκε με νεαρό οδηγό δίκυκλου οχήματος, που εκείνη την ώρα κινούνταν στην δεξιά μεριά του δρόμου, ο οποίος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα το δίκυκλο όχημα βρέθηκε μέσα σε αγρό λίγο μέτρα πιο κάτω από το σημείο που έλαβε χώρα το ατύχημα.

Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί της τροχαίας οι οποίοι και διενεργούν την προανάκριση του ατυχήματος.
Read More »
Τραυματίστηκε δικυκλιστής έπειτα από σύγκρουση με ΙΧ αγροτικό Τραυματίστηκε δικυκλιστής έπειτα από σύγκρουση με ΙΧ αγροτικό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ «ΣΚΑΜΝΙ»

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ «ΣΚΑΜΝΙ»


Η υπόθεση ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται από κανέναν, πως έχει καταστεί το Νο 1 προϊόν διαπλοκής, σε παγκόσμια κλίμακα, αφού «ερμηνεύεται» σε πολλά εκατομμύρια ή και δις ΕΥΡΩ ή Δολάρια.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι συμμετέχοντες στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (όπως και της Περιφερειακής) και ιδιαίτερα στα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός, ότι βρίσκονται στα πρώτα ονόματα των καταλόγων των τηλεφωνικών ή των κρυφών ατζέντων, των πρωταγωνιστών της διαπλοκής.

Εκείνο που έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι ακόμη και σε μικρούς Δήμους, με μειωμένες ποσότητες σκουπιδιών, είναι φανερά τα πρώτα σημάδια της διαπλοκής, αφού, ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν.

Χρέος μας, αν προλάβουμε, με την παρούσα έρευνα, είναι η προστασία του δικού μας τόπου, με τις δικές μας Αυτοδιοικητικές μονάδες, ώστε, σαν εξαίρεση, να μην αφήσουν οι άνθρωποί τους, ίχνος υποψιών, στο θέμα της διαχείρισης των δικών μας σκουπιδιών, από τυχόν ενέργειες απερίσκεπτες, από πράξεις ή παραλήψεις ή και ακόμη, για γκάφες, από τυχόν παγίδες στημένες με προσοχή.

Η Θεσπρωτική Κοινωνία, ήδη έχει ανησυχήσει με σφοδρό προβληματισμό, από τα όσα διαρρέουν, στους διαδρόμους του Δημαρχιακού Μεγάρου, τα όσα καταγγέλλονται ή συζητούνται στα διάφορα πηγαδάκια, ακόμη και κατά τη διάρκεια τσιπουροποσιών.

Σαν αιτία όλων αυτών, είναι η δίχως αντίδραση από πλευράς Δήμου Ηγουμενίτσας, παρέμβαση υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με απόφαση ακύρωσης διαγωνισμού για … τυπικούς λόγους, που όμως θα συζητηθούν, όχι μόνο στους δρόμους, τις πλατείες, στους διαδρόμους και τα τσιπουράδικα, αλλά και σε αίθουσες Δικαστηρίων.

Με το κύριο άρθρο της εφημερίδας ΤΟΛΜΗ αρ.φ. 825/2 Απριλίου 2015, είχαμε προειδοποιήσει με Τίτλο: ΥΠΟΘΕΣΗ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, γράφαμε: 
Ασφαλώς, όπως κατά καιρούς αποκαλύπτεται, η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων, έχει πολυσυζητηθεί και έχει θέσει την Αυτοδιοίκηση (τοπική και περιφερειακή) στο στόχαστρο της διαπλοκής.

Είναι δε αναμενόμενη αυτή η κατάσταση, γιατί τα σκουπίδια… κρύβουν χρήμα και ως εκ τούτου, υφίσταται τεράστια έως και άγρια σύγκρουση συμφερόντων.
Τα οποία συμφέροντα, βέβαια, έχουν ως πρώτο γνώρισμα, την αδυναμία στο εύκολο έως και μαύρο χρήμα, που, έτσι, μεταφράζεται σε δύναμη εξαγοράς συνειδήσεων, με πιο ευαίσθητες εκείνες των εμπλεκόμενων Αυτοδιοικητικών.
Για τον λόγο αυτό και με αφορμή τα όσα διαρρέουν και από την υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηπείρου, πρωτίστως στα ανακυκλώσιμα, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Ιδιαίτερα σε εκείνους που έχουν τη δύναμη της απόφασης ή του επηρεασμού, αλλά δεν έχουν αντιληφθεί (ακόμα;) αυτό το αλισβερίσι.
Αυτές τις ημέρες, όπως ήδη διαχέεται, αναμένεται να απασχολήσει την κοινωνία της Ηπείρου, σε γενικό αρχικά πλάνο, η υπόθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών και κυρίως των ανακυκλώσιμων. Ας προετοιμαστούν, λοιπόν, πριν βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Η προειδοποίηση είναι στα καθήκοντά μας. Μετά την οποία, σειρά έχει η έρευνα, η αναζήτηση ευθυνών και τέλος η απόδοση.


Δυστυχώς από και για κάποιους, είτε αγνοηθήκαμε, είτε τα «συμφέροντα της διαπλοκής, είναι πολύ πιο ισχυρά, από τους όρκους, την κοινωνική καταξίωση και τις καθαρές σχέσεις με την Δικαιοσύνη.

Ας μη ξεχνάμε το σύνδρομο της ατιμωρησίας των Αυτοδιοικητικών, που τους οδηγεί στην πεποίθηση πως βρίσκονται πάντα υπεράνω νόμων.

Την υπόθεση της ανακύκλωσης την παρακολουθούμε στενά, όπως και όλα τα άλλα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και πολλοί συμπολίτες μας και τοπικοί φορείς.

Από τις αρχές του Ιουλίου, που η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας κατακύρωσε τον σχετικό διαγωνισμό υπέρ του Θεσπρωτού ενδιαφερόμενου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που στοιχημάτιζαν, ότι η απόφαση αυτή θα ακυρωθεί, υπέρ του Γιαννιώτη, από την Αποκεντρωμένη, η οποία «στεγάζεται» στα Ιωάννινα.

Επιχείρημά τους ήταν η από τότε τοποθέτηση δύο κάδων σκουπιδιών, στο πρώην εργοτάξιο της «ΑΘΗΝΑΣ» τον οποίο ο Δήμος χρησιμοποιεί σαν όρχο των οχημάτων του.

 
Μάλιστα, για τους περίεργους, ήρθε η πληροφορία, ότι οι κάδοι αυτοί, δεν έχουν εγκαταλειφτεί ως άχρηστοι λόγω παλαιότητας, αλλά, παριστάνουν τα ειδικά … κοντέινερ, από τη Γιαννιώτικη Εταιρεία, εν γνώσει των αρμοδίων και υπευθύνων της Δημοτικής Αρχής.

Δύσκολα να αντιταχθεί κανείς στο επιχείρημα αυτό.

Ασφαλώς και εκείνοι κέρδισαν το στοίχημα!

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Μάλιστα, στο σώμα της ακυρωτικής αυτής απόφασης, ρητά αναφέρει στη Δημοτική Αρχή το δικαίωμά της (που κατά νόμον είναι υποχρέωση) να προσφύγει στα αρμόδια του Κράτους όργανα.

Ω, του θαύματος όμως.

Η Δημαρχιακή μας Αρχή, όχι μόνο δεν άσκησε το ένδικο μέσο της προσφυγής που της επιβάλει ο νόμος, υπερασπιζόμενη το κύρος των υπηρεσιών της, αφού υποτίθεται πως η Οικονομική Επιτροπή, «αποφασίζει» κατά νόμο και βάσει των στοιχείων που απαιτεί η σχετική διακήρυξη, αλλά αντίθετα…

Έσπευσε, χωρίς να περιμένει τη λήξη της προθεσμίας ενστάσεως, να ανακαλέσει τη δική της απόφαση και να κυρώσει τον διαγωνισμό υπέρ εκείνου που η ίδια είχε απορρίψει, βάση της οικονομικής προσφοράς του.

Τυχαίο;

Πιθανόν!

Η υπόθεση έχει συνέχεια.

Όμως έχει χρέος η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιάννης Λώλος, να δώσει στους δημότες του, που τελικά εκείνοι θα πληρώσουν τις συνέπειες αυτών των ενεργειών, τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Κυρίως δε να ανακοινώσει το ύψος της δαπάνης που επιπλέον θα χρεωθεί ο Δήμος, ως αμοιβή της Γιαννιώτικης Εταιρείας.

Read More »
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ «ΣΚΑΜΝΙ» Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ «ΣΚΑΜΝΙ» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 35χρονη με καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Συνελήφθη 35χρονη με καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές


Συνελήφθη, χθες (28-09-2015) το πρωί στην ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, μία 35χρονη ημεδαπή Ρομά, για καταδικαστικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, σε βάρος της 35χρονης εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης τριών ετών και έντεκα μηνών, για κλοπές.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Read More »
Συνελήφθη 35χρονη με καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές Συνελήφθη 35χρονη με καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

http://www.corfupress.com/v3/images/2014a/ethelontiki.jpg

O Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού των Οστών , την Κυριακή 4 Οκτωβρίου από τις 10:00 - 14:00. 

Εθελοντική Αιμοδοσία
Χρόνο με το χρόνο οι ανάγκες της χώρας μας σε αίμα αυξάνονται. Όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη από τη δική μας εθελοντική προσφορά για να μπορέσουν να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή. Ανάμεσά τους τραυματίες, ασθενείς με αιματολογικά και ογκολογικά προβλήματα, έγκυες με επιπλοκές κατά τον τοκετό και πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία).

Μη μένεις θεατής, γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης!


Read More »
Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Έρχονται μειώσεις μισθών και δεύτερο κύμα κινητικότητας στο δημόσιο

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Έρχονται μειώσεις μισθών και δεύτερο κύμα κινητικότητας στο δημόσιο
 
 
Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να προχωρήσουν από τις 15 Οκτωβρίου οι αλλαγές στον δημόσιο τομέα που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» οι αλλαγές αναμένεται να είναι σαρωτικές αφού θα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις τόσο στη διοικητική διάρθρωση όσο και στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι συσκέψεις του αρμόδιου υπουργού Π. Κουρουμπλή και του αν. υπουργού Χρ. Βερναρδάκη με υπηρεσιακούς παράγοντες είναι διαρκείς προκειμένου να αναρτηθεί το πρώτο νομοσχέδιο στη Διαύγεια στις 15 Οκτωβρίου που θα αφορά την επιλογή προϊσταμένων και την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε προετοιμαστεί επί υπουργίας Γ. Κατρούγκαλου και αυτήν την περίοδο γίνονται οι τελευταίες παρεμβάσεις.

Οι αλλαγές που αφορούν στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων έχουν να κάνουν με ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό για τα ειδικά μισθολόγια και τη διατήρηση μόνο τεσσάρων επιδομάτων τα οποία ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα. Επίδομα θέσης ευθύνης, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, κίνητρο επίτευξης στόχων και οικογενειακή παροχή είναι τα μόνα επιδόματα που θα μείνουν. Παράλληλα έρχεται γενική μείωση αποδοχών της τάξης του 10%, αλλά και συγχώνευση των 20 ειδικών μισθολογίων σε 10, αλλά και μείωση της προσωπικής διαφοράς την οποία λαμβάνουν σήμερα περίπου 65.000 υπάλληλοι. Συνολικά αναμένεται να επηρεαστούν τουλάχιστον 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε ό,τι αφορά στους μισθούς.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα έρχεται ένα δεύτερο κύμα κινητικότητας το οποίο θα είναι εθελοντικό (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) για την κάλυψη κενών θέσεων, ενώ παράλληλα θα τρέξει η δημιουργία του μητρώου των δημοσίων υπαλλήλων με καταγραφή θέσεων, καθηκόντων και προσόντων, βασικό εργαλείο για την κινητικότητα. Αμέσως μετά αναμένεται να αναπτυχθεί πλήρως το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, από προϊσταμένους, υφισταμένους, αλλά και τους πολίτες. Τέλος αναμένεται η αναβάθμιση του ρόλου του εθνικού κέντρου δημόσιας διοίκησης σε κεντρικό γνωμοδοτικό συμβούλιο.
Read More »
Έρχονται μειώσεις μισθών και δεύτερο κύμα κινητικότητας στο δημόσιο Έρχονται μειώσεις μισθών και δεύτερο κύμα κινητικότητας στο δημόσιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Ομαδικά μαθήματα φλογέρας από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Ομαδικά μαθήματα φλογέρας από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας


Read More »
Ομαδικά μαθήματα φλογέρας από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Ομαδικά μαθήματα φλογέρας από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Γκαμπρέλα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Γκαμπρέλα στην Ηγουμενίτσα


Read More »
Έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Γκαμπρέλα στην Ηγουμενίτσα Έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Γκαμπρέλα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Παραμυθιά: Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Παραμυθιά: Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού (ΒΙΝΤΕΟ)


 
Την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού γιόρτασε το βράδυ της Δευτέρας η Παραμυθιά. Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ Τίτου καθώς και στην λιτάνευση του ιερού Λειψάνου που ακλούθησε, το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν:

O βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχρημάνης, ο Αντιπεριφερχής Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Πάργας, Σταυρούλα Μπραΐμη, Ιωάννης Λώλος, Σπύρος Παππάς και Αντώνης Νάστας αντίστοιχα, o διοικητής του 628 ταγματος πεζικού Αντισυνταγματάρχης Κολιός Βασίλειος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Θεσπρωτίας αντιπύραρχος Λεωνίδας Γκιόκας, ο λιμενάρχης Ηγουμενίτσας αντιπλοίαρχος Αντώνης Μάζης, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Παραμυθιάς αστυνόμος Χρήστος Γρίβας, ο προϊστάμενος της πυροσβεστικής Παραμυθιάς Πυραγος Ευάγγελος Μπέλλος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πλίθος πιστών.

Δειτε στο βιντεο της paramythia-online.gr που ακολουθει, χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τον εορτασμό της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Δονάτου
 
Read More »
Παραμυθιά: Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού (ΒΙΝΤΕΟ) Παραμυθιά: Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις από τις αρχές Οκτωβρίου αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Πανελλαδικές κινητοποιήσεις από τις αρχές Οκτωβρίου αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων

 
Πανελλαδικές κινητοποιήσεις από τις αρχές Οκτωβρίου αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, κατά την πολύωρη συνεδρίασή του που έγινε τη Δευτέρα στην Πρέβεζα.
 
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Καμπούρης μετά το τέλος της συνεδρίασης είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι αφού καταγράφηκε και κατατέθηκε, η ανησυχία και ο προβληματισμός όλων ενόψει των νέων φορολογικών μέτρων για τους αγρότες και του κτηνοτρόφους, ελήφθη απόφαση για κινητοποιήσεις άμεσα.
 
Ειδικότερα δήλωσε: 
«Ομόφωνα συναποφασίσαμε, σε συντονισμό και συνεργασία με τους άλλους φορείς των αγροτών και κτηνοτρόφων να προχωρήσουμε σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις από τις αρχές Οκτωβρίου. Αρχικά, θα είναι περιφερειακές ως κτηνοτρόφοι , σε Νομούς όπου υπάρχει ετοιμότητα. Επίσης, παίρνουμε την πρωτοβουλία, να καλέσουμε τους άλλους φορείς των αγροτών, των κτηνοτρόφων, τους νέους αγρότες, σε μία ευρεία σύσκεψη, όπου θα συζητήσουμε το θέμα και η πρόταση μας θα είναι, να δημιουργηθεί μια συντονιστική επιτροπή αγώνα».
Read More »
Πανελλαδικές κινητοποιήσεις από τις αρχές Οκτωβρίου αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Πανελλαδικές κινητοποιήσεις από τις αρχές Οκτωβρίου αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Εντοπίστηκε φυτώριο κάνναβης, αποτελούμενο από 257 δενδρύλλια

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Εντοπίστηκε φυτώριο κάνναβης, αποτελούμενο από 257 δενδρύλλια


Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, σε δύσβατη - βαλτώδη περιοχή στην Τζάρα Πρέβεζας, φυτώριο κάνναβης αποτελούμενο από διακόσια πενήντα επτά (257) δενδρύλλια, σε πρώιμη ανάπτυξη.

Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε σε δύσβατη - βαλτώδη περιοχή, ανάμεσα σε καλάμια, στην Τζάρα Πρέβεζας, στο πλαίσιο επιχείρησης εξερεύνησης, φυτώριο κάνναβης, αποτελούμενο από (257) δενδρύλλια, σε πρώιμη ανάπτυξη και έτοιμα προς μεταφύτευση σε φυσικό περιβάλλον, τα οποία εχτές (28-09-2015) το μεσημέρι κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεωργικά εργαλεία που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν το φυτώριο.

Read More »
Εντοπίστηκε φυτώριο κάνναβης, αποτελούμενο από 257 δενδρύλλια Εντοπίστηκε φυτώριο κάνναβης, αποτελούμενο από 257 δενδρύλλια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας


Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, μια υπόθεση απάτης σε βάρος 86χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ως δράστης 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 29-07-2015, ο 41χρονος δράστης, με το πρόσχημα υποτιθέμενης οφειλής του εγγονού της 86χρονης στην εφορία, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Σύγκρουση δύο σκαφών στην Πρέβεζα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Σύγκρουση δύο σκαφών στην Πρέβεζα
 
http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/2014/01/limeniko.jpg
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για την πρόσκρουση του Θ/Γ σκάφους «MISS ADVENTURE» σημαίας Αγγλίας με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες στο Ε/Π -Α/Κ σκάφος «ΑΡΜΕΝΗΣΑ» Λ. Πρέβεζας 1956 με έναν επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή «ΜΑΖΩΜΑ» Αμβρακικού κόλπου . 
 
 Ανωτέρω σκάφη κατέπλευσαν αυτοδύναμα στο λιμάνι της Πρέβεζας και στο Α/Κ καταφύγιο Μαζώματος αντίστοιχα. 
 
Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή και διαπίστωσαν στρέβλωση μεταλλικών βάσεων τέντας και θραύση τμήματος παραπέτου άνωθεν ζωναρίου και κύριου καταστρώματος στο Α/Κ σκάφος καθώς και μικρές εκδορές στη πλώρη του Θ/Γ σκάφους.
 
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των σκαφών μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και διαπίστωσης αυτών από ΤΚΕΠ λιμένα Πρέβεζας για το «ΑΡΜΕΝΗΣΑ» και από επιθεωρητή σημαίας για το «MISS ADVENTURE».
Read More »
Σύγκρουση δύο σκαφών στην Πρέβεζα Σύγκρουση δύο σκαφών στην Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (28-09-2015) το πρωί στους Σελλάδες Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε κρυμμένη, μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (1,52) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Read More »
Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 51χρονος Αλβανός διακινητής

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015
Συνελήφθη 51χρονος Αλβανός διακινητής


Συνελήφθη, χθες (28-09-2015) το πρωί, στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 51χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του, (τρεις άνδρες, ηλικίας 45, 26 και 25 ετών καθώς και μία 25χρονη γυναίκα, η οποία συνόδευε και το ανήλικο παιδί της), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος δύο εκ των λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν επιπρόσθετα μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 51χρονου διακινητή, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 51χρονος Αλβανός διακινητής Συνελήφθη 51χρονος Αλβανός διακινητής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Σελίδες