Θεσπρωτία: Υπάρχει και το ... άλλο δημόσιο

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι τα βάζουμε με τους υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών, την βραδύτητα, την δυσκινησια, την αγένεια, και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και τις απειλές κάποιων δημοσίων λειτουργών. 
 
Υπάρχει όμως μια υπηρεσία στην περιοχή μας, ο ΕΟΠΠΥ που λειτουργεί στο κέντρο της πόλης μας, που οι υπάλληλοι της είναι πρότυπο .
 
Και είναι γνωστοί για την ευγένεια, την εξυπηρετική διάθεση τους και γενικά για το όμορφο κλίμα που διαισθάνεται κάποιος κατά την είσοδό του εκεί.
 
Έχουμε πάρα πολλές μαρτυρίες είτε από επαγγελματίες, ειτε από ασφαλισμένους και κρίναμε σκόπιμο πως θα έπρεπε να το τονίσουμε κάποια στιγμή. 
 
Μπράβο στους υπαλλήλους της συγκεκριμένης δημόσιας υπηρεσίας και θα χαρούμε να ακολουθήσουν και άλλες δημόσιες υπηρεσίες το παράδειγμα τους.
Read More »
Θεσπρωτία: Υπάρχει και το ... άλλο δημόσιο Θεσπρωτία: Υπάρχει και το ... άλλο δημόσιο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Απορρίφθηκε η ένσταση του Θωμά Δήμα κατά του Βασίλη Γιόγιακα

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018
Ο  Θωμάς Δήμας,  είχε καταθέσει  προσφυγή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) κατά του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα, για παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με την παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τη σύναψη συμβάσεων με αυτό» και ότι «οκτώ ημέρες μετά την οριστικοποίηση της εκλογής του οφείλει να επιλέξει μεταξύ βουλευτικού αξιώματος και της σύμβασης με το Δημόσιο».Στην περίπτωση που η προσφυγή γίνονταν  αποδεκτή, τότε, το ίδιο άρθρο του Συντάγματος προέβλεπε  την άμεση αυτοδίκαια έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα του Β.Γιόγιακα.Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας,απέρριψε την προσφυγή του Θωμά Δήμα κατά του Βασ.Γιόγιακα.
Read More »
Απορρίφθηκε η ένσταση του Θωμά Δήμα κατά του Βασίλη Γιόγιακα Απορρίφθηκε η ένσταση του Θωμά Δήμα κατά του Βασίλη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Και νέα επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά ηρωίνη

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018


Μία ακόμα επιτυχία, σημείωσαν οι άντρες του κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στον αγώνα για τη πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, εχτές το βράδυ, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού, άντρες του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή του ειδικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών "Λέση", εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα στο πίσω μέρος του σασί αυτοκινήτου, 13 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 6 κιλά και 560 γραμμάρια ηρωίνης.

Οι δύο επιβαίνοντες Σκοπανικής καταγωγής, θα μετέφεραν τα ναρκωτικά με πλοίο της γραμμής στην Ανγκόνα της Ιταλίας.

Είναι η 3η συνεχόμενη επιτυχία του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας μέσα σε μία εβδομάδα, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και εμπειρίας των στελεχών του.

Read More »
Και νέα επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά ηρωίνη Και νέα επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά ηρωίνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: "Καταστρατήγηση κάθε έννοιας νομιμότητας στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης - Παξών"

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018


Σωματείο Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων των M/S και Π/Θ κοντινών αποστάσεων, "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ"

Προς: - Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
- Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό
- Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Διονύση Τεμπονέρα
- Αρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη

- Α΄ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρο Κλιάρη
- Υπουργείο Ναυτιλίας /Διευθυντή Ναυτικής Εργασίας κ. Νικόλαο Ισαάκογλου
- 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος ΕΛ.ΑΚΤ κ. Κωνσταντινο Λαμπρόπουλο
- ΚΛ Κέρκυρας – ΚΛ Ηγουμενίτσας
Κοινοποίηση: ΠΝΟ –Ναυτεργατικά Σωματεία - ΜΜΕ

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας για παραβιάσεις της ΣΣΕ Πορθμείων, ουδέποτε το Υπουργείο Ναυτιλίας και οι Υπηρεσίες του μας ενημέρωσαν για τους υποτιθέμενους ελέγχους που προέβησαν οι Λιμενικές αρχές Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας. Αντιθέτως βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία – συνεργασία με τις ναυτιλιακές εταιρίες και τους εκπροσώπους τους, ακόμη και να ενημερώνουν για το πότε θα ελέγξουν και πώς!!!!
1. Αφαιρείται μισθολογικά διπλή υπερωριακή ώρα των Σαββάτων και Αργιών όπου θεωρούνται σαν ημέρες αργίας και αμείβονται ξεχωριστά, είναι συνεχές και δεν δύναται να διακοπεί.
2.Δεν αμείβονται τα πληρώματα που εκτελούν καθήκοντα ασφαλείας σε απεργιακές κινητοποιήσεις όπως ορίζει ο ν. 330/1976.
3.Δεν παρέχονται οι δύο εικοσιτετράωρες άδειες ανάπαυσης (ρεπό) σε όλα τα μέλη των πληρωμάτων.
4. Δεν εφαρμόζονται τα εγκεκριμένα δρομολόγια του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) με κυλιόμενη διαδικασία στις διανυκτερεύσεις των πλοίων όπου, συνεχώς υπάρχουν αλλαγές και περικοπές με την έγκριση των λιμενικών αρχών όπως συμφέρει τις εκάστοτε ναυτιλιακές εταιρίες.
Οι πλημμελείς και ελεγχόμενοι έλεγχοι που πραγματοποιούνται εκθέτουν την λιμενική και πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ όπου σαν απλός θεατής παρακολουθεί και βάζει πλάτη να καταστρατηγείται οποιαδήποτε έννοια νομιμότητας.
Απαιτούμε την αποκατάσταση των αυθαιρεσιών, την τήρηση της ναυτικής νομοθεσίας και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Read More »
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: "Καταστρατήγηση κάθε έννοιας νομιμότητας στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης - Παξών" ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: "Καταστρατήγηση κάθε έννοιας νομιμότητας στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης - Παξών" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Η Γ. Μπλέτσας & Υιοί ΑΕ γιόρτασε τα 55 χρόνια συνεργασίας με την Husqvarna

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Tην ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Απριλίου 2018 στην επιχείρηση Γ. Μπλέτσας & Υιοί ΑΕ η έμπειρη ομάδα επιδείξεων της ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. παρουσίασε και μοιράστηκε τις γνώσεις και την εμπειρία της για όλη τη γκάμα των μηχανημάτων:
- Husqvarna για τον αγρό, τον κήπο και το δάσος &
- Oregon για τον κήπο, αναλώσιμα θαμνοκοπτικού, λιπαντικά, αλυσίδες και λάμες

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νέα εργαλεία και μηχανήματα, να ενημερωθούν για τις διαθέσιμες τεχνολογίες και να πάρουν χρήσιμες συμβουλές και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία από εξειδικευμένους τεχνικούς.

Στην επίδειξη παρουσιάστηκε η ΝΕΑ Σειρά Μηχανημάτων Μπαταρίας της Husqvarna, τα οποία προσφέρουν υψηλή απόδοση, σημαντικά χαμηλότερο θόρυβο, λιγότερους κραδασμούς, ελάχιστη συντήρηση και μηδενικές άμεσες εκπομπές ρύπων. 
 

Για πρώτη φορά έγινε παρουσίαση των ΝΕΩΝ Πλυστικών Μηχανημάτων Υψηλής Πίεσης της Husqvarna ενώ το ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ χλοοκοπτικό Automower® μαγνήτισε τα βλέμματα για ακόμα μία φορά, καθώς κουρεύει κάθε χλοοτάπητα αυτόματα και αθόρυβα, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή περιποίηση στον χλοοτάπητα και περισσότερο ελεύθερο χρόνο στον ιδιοκτήτη.

Παράλληλα με την ολοήμερη επίδειξη των μηχανημάτων στην επιχείρηση

Γ. Μπλέτσας & Υιοί ΑΕ, η οποία και διαθέτει την πλήρη γκάμα των μηχανημάτων Husqvarna στην Θεσπρωτία, ίσχυσαν Ειδικές Εκπτώσεις :
– έως και 25% σε επιλεγμένα μηχανήματα HUSQVARNA
– 10% σε αγορές ειδών GARDENA, άνω των 50,00 ευρώ
– έως 30 % σε λάδια κινητήρων, αλυσίδας και αναλώσιμα Husqvarna- Oregon

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της εκδήλωσης παρουσία κόσμου, τυχεροί αναδειχτήκαν οι:

1ος ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΡΥΣΑ
ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ Husqvarna 236 αξίας 275€

2ος ΚΑΨΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΣΑΝΤΑ ΠΛΑΤΗΣ Husqvarna αξίας 58,28€

3ος ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
1lt ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΔΙΧΡΟΝΟ LS+ Husqvarna & 5lt ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΛΆΜΑΣ & ΑΛΥΣΊΔΑΣ ΟΡΥΚΤΌ Husqvarna & ΓΑΝΤΙΑ Husqvarna CLASSIC ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ αξίας 50,90€

Read More »
Η Γ. Μπλέτσας & Υιοί ΑΕ γιόρτασε τα 55 χρόνια συνεργασίας με την Husqvarna Η Γ. Μπλέτσας & Υιοί ΑΕ γιόρτασε τα 55 χρόνια συνεργασίας με την Husqvarna Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Έργο τεράστιας σημασίας για την τοπική κοινωνία της πόλης της Ηγουμενίτσας η είσοδος της πόλης

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018


Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, το έργο: Σύνδεση λιμένα Ηγουμενίτσας – Εγνατία οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας) προϋπολογισμού 12,7 εκ.€.

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και προσωπικά τον Αναπληρωτή Υπουργό Αλέξη Χαρίτση για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 του έργου της εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 12,7 εκ €, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα των πολιτών. Θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια σε έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο, ο οποίος θα έχει αυξημένη διέλευση και λόγω της λειτουργίας του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Εκτός αυτού, θα ομορφύνει ολοκληρωτικά την εικόνα εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας.
Τούτη η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι κοιτάζει την ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη ώστε να μειωθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας:

Η δύσκολη πορεία των τελευταίων χρόνων φτάνει στο τέλος της. Η επιστροφή στην κανονικότητα, η στήριξη των τοπικών κοινωνιών και η δημιουργία νέων υποδομών, είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού για την επόμενη μέρα. Πάρα τα στενά οικονομικά περιθώρια, η κυβέρνηση κατάφερε να στηρίξει πολύπλευρα τις τοπικές κοινωνίες. Όμως το ορόσημο της εξόδου από το μνημόνιο είναι πλέον πολύ κοντά, πράγμα που σημαίνει ότι ανοίγονται νέες δυνατότητες για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ακόμα μεγαλύτερες δράσεις. Αυτή είναι μία μεγάλη κατάκτηση των συμπολιτών μας, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε και να αξιοποιήσουμε ώστε να μην επιστρέψουμε πίσω στο παρελθόν και τις παθογένειες του.

Read More »
Μ. Κάτσης: Έργο τεράστιας σημασίας για την τοπική κοινωνία της πόλης της Ηγουμενίτσας η είσοδος της πόλης Μ. Κάτσης: Έργο τεράστιας σημασίας για την τοπική κοινωνία της πόλης της Ηγουμενίτσας η είσοδος της πόλης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Ο Θωμάς Πιτούλης για την είσοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018


Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που αλλάζουν την εικόνα , τη λειτουργικότητα, την οδική ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας της Θεσπρωτίας, η είσοδος πόλης της Ηγουμενίτσας μετα από προσπάθειες που είχαν ξεκινήσει από το 2006, όταν ο Αντιπεριφερειαρχης Θωμάς Πιτούλης ήταν Δήμαρχος , μετα από συντονισμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Ηπείρου, εντάχτηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 12.700.000,00 € και ξεκινάει η υλοποίηση του .

Ο Αντιπεριφερειαρχης Θεσπρωτίας σε δηλώσεις του «ευχαριστεί θερμά την Αντιπεριφερειαρχη Ιωάννινων Τατιάνα Καλογιάννη για την συνεχή ενασχόληση, την μεθοδικότητα και την αποφασιστικότητα της σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας για έγκριση ένταξης του έργου μέχρι και της τελικής υπογραφής και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ουσιαστική έναρξή υλοποίησης ενός έργου που αποτελούσε ένα διαρκές αίτημα και ένα ζωτικό έργο, που αλλάζει τη μορφής της Ηγουμενίτσας .»

Read More »
Ο Θωμάς Πιτούλης για την είσοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας Ο Θωμάς Πιτούλης για την είσοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018


Η δυνατότητα διεξαγωγής οζονοθεραπείας σε δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι το θέμα Ερώτησης που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Βασίλης Γιόγιακας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι ιατρικές πράξεις οζονοθεραπείας καλύπτονται μόνο σε νοσοκομεία γιατί δεν έχουν προσδιοριστεί οι προδιαγραφές των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των ειδικοτήτων που θα μπορούν να παρέχουν τις εγκεκριμένες μεθόδους οζονοθεραπείας. 
 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Διεξαγωγή οζονοθεραπείας σε δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης»

Με την Αρ. Πρωτ. Υ4α/οικ.75108/29-8-2014 Απόφαση του Υπουργού Υγείας γίνεται αποδεκτή απόφαση της Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) για ένταξη ορισμένων μεθόδων οζονοθεραπείας. Συγκεκριμένα εντάσσονται στην οζονοθεραπεία οι ιατρικές πράξεις της μικρής και μεγάλης αυτομετάγγισης καθώς και των εγχύσεων όζοντος ενδομυϊκά και ενδοαρθρικά, με το σκεπτικό ότι αποτελούν παγκοσμίως γνωστές μεθόδους που δε λαμβάνουν χώρα μόνο στις λεμφικές παθήσεις «αλλά προτείνονται και συστήνονται για όλες τις ιατρικές ειδικότητες με καλύτερα αποτελέσματα και χωρίς παρενέργειες στον ασθενή, υπό την προϋπόθεση να είναι γνώστης του αντικειμένου αυτός που ασχολείται με την εφαρμογή τους».

Σύμφωνα με απάντηση της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στον υπογράφοντα, η οζονοθεραπεία ενδαρτηριακώς και η εξωτερική οζονοθεραπεία είναι κοστολογημένες ιατρικές πράξεις της κατηγορίας των αγγειοχειρουργικών πράξεων και παρέχονται μόνο στο πλαίσιο κλειστών νοσηλειών. Σημειώνεται δε ότι η παροχή ιατρικών πράξεων οζονοθεραπείας σε δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης δεν είναι εφικτή καθώς «δεν έχουν προσδιοριστεί ούτε οι προδιαγραφές των δομών αλλά ούτε και οι ειδικότητες που μπορούν να την παρέχουν». Αποτέλεσμα τούτου είναι η μειωμένη πρόσβαση ασφαλισμένων με παθήσεις στις οποίες η εφαρμογή των μεθόδων οζονοθεραπείας έχει θετικό αποτέλεσμα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και με ποιο χρονοδιάγραμμα η εξειδίκευση των προδιαγραφών των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των ειδικοτήτων που θα μπορούν να παρέχουν τις παραπάνω εγκεκριμένες μεθόδους οζονοθεραπείας.
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Εντοπίστηκαν σε θαμνώδη περιοχή δύο σάκοι με αρχαία αντικείμενα

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν σε θαμνώδη περιοχή στην Κορωνησία (λιμάνι Σαλαώρας), δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί Αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης αρχαίων αντικειμένων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν την Τρίτη (22-05-2018) το πρωί στην ανωτέρω περιοχή, κρυμμένους ανάμεσα σε θάμνους, δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν τα παρακάτω αντικείμενα:
· σφόνδυλο, ρωμαϊκής περιόδου,
· τμήμα λίθινου ανοιχτού αγγείου, άγνωστης χρονολόγησης,
· λίθινο ανθέμιο επίστεψης στήλης, που χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκής και ρωμαϊκής εποχής,
· λίθινο αρχιτεκτονικό μέλος, που χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκής και ρωμαϊκής εποχής,
· θραύσμα πήλινο, που χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκής και ρωμαϊκής εποχής,
· θραύσμα λίθινου αγγείου με μία λαβή, άγνωστης χρονολόγησης,
· πήλινο ειδώλιο, που χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκής και ρωμαϊκής εποχής,
· τμήμα βάσης αγγείου, ρωμαϊκής περιόδου,
· αγνύθα πήλινη, που χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκής και ρωμαϊκής εποχής,
· πήλινο πώμα, άγνωστης χρονολόγησης,
· τμήμα λίθινου αρχιτεκτονικού μέλους, άγνωστης χρονολόγησης,
· τμήμα λίθινου αρχιτεκτονικού μέλους, άγνωστης χρονολόγησης,
· λίθινη σφαιρική τάπα, άγνωστης χρονολόγησης,
· θραύσμα λίθινου αρχιτεκτονικού μέλους, άγνωστης χρονολόγησης,
· τριγωνικό λίθινο αντικείμενο, άγνωστης χρονολόγησης,
· λίθινο θραύσμα, άγνωστης χρονολόγησης,
· εννέα απολήξεις λίθινων εργαλείων, νεολιθικής εποχής,
· τρεις λαβές αγγείων, που προσδιορίζονται χρονολογικά στο έτος 7.000 π.Χ. έως 1.000 π.Χ.,
· δύο στρογγυλές λίθινες σφαίρες, άγνωστης χρονολόγησης,
· πυραμιδόσχημο λίθινο αντικείμενο, άγνωστης χρονολόγησης,
· τέσσερα θραύσματα λίθινων εργαλείων, άγνωστης χρονολόγησης,
· τέσσερα βυζαντινά νομίσματα,
· τέσσερα νομίσματα, αδιάγνωστα λόγω οξείδωσης,
· οχτώ αρχαία νομίσματα, κλασσικής – ελληνιστικής περιόδου.

Για τα προαναφερόμενα αντικείμενα, αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Tα παραπάνω αντικείμενα θα σταλούν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία για την περαιτέρω εξέτασή τους, για τον ακριβή προσδιορισμό της χρονολόγησης και της αρχαιολογικής τους εκτίμησης.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Εντοπίστηκαν σε θαμνώδη περιοχή δύο σάκοι με αρχαία αντικείμενα Εντοπίστηκαν σε θαμνώδη περιοχή δύο σάκοι με αρχαία αντικείμενα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Δύο συλλήψεις βραδινές ώρες στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 38 και 33 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Δύο συλλήψεις βραδινές ώρες στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις βραδινές ώρες στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Επιχείρηση στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018


Επιχείρηση στα Σύβοτα Θεσπρωτίας ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη, για τις ανάγκες του εστιατορίου και του beach bar.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6984490182 (κα Εύα)


 
Read More »
Επιχείρηση στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη Επιχείρηση στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Ζητείται έμπειρος οδηγός για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

ΟΔΗΓΟΣ έμπειρος ζητείται για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία, κάτοχος ΠΕΙ - ηλεκτρονικής κάρτας ταχογράφου
Αποστείλετε βιογραφικό info@kotsistravel.gr

Πληροφορίες


SPYROS KOTSIS
140,Ethnikis Antistasis Ave
46100 Igoumenitsa Tel +30 2665 023053 


 
Read More »
Ζητείται έμπειρος οδηγός για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία Ζητείται έμπειρος οδηγός για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά να προσλάβει άμεσα εκπρόσωπο πωλήσεων πλήρους απασχόλησης για εξωτερικές πωλήσεις B2B Επαγγελματικών Υπηρεσιών.

Προηγούμενη εμπειρία σε πωλήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν. Παρέχεται σταθερός μισθός, ασφάλιση, bonus και προνόμια στις υπηρεσίες μας. Για τα βιογραφικά σας μπορείτε, απευθείας στο κατάστημα NOVA Κύπρου 47, Ηγουμενίτσα, τηλ. 2665023501, ή στο www.nova.gr mail to: igoumenitsa@novashops.gr


Read More »
Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά να προσλάβει άμεσα εκπρόσωπο πωλήσεων πλήρους απασχόλησης για εξωτερικές πωλήσεις B2B Επαγγελματικών Υπηρεσιών.

Προηγούμενη εμπειρία σε πωλήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν. Παρέχεται σταθερός μισθός, ασφάλιση, bonus και προνόμια στις υπηρεσίες μας. Για τα βιογραφικά σας μπορείτε, απευθείας στο κατάστημα NOVA Κύπρου 47, Ηγουμενίτσα, τηλ. 2665023501, ή στο www.nova.gr mail to: igoumenitsa@novashops.gr


Read More »
Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018


Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία και με μεγάλη πελατεία, λόγω προσωπικού λόγου του ιδιοκτήτη, στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6993913110Read More »
Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6971897571 

Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητούνται για εργασία δύο οδηγοί

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Ζητείται οδηγός με κατηγορία διπλώματος Ε - χειριστής με εμπειρία στο κοτσάρισμα - ξεκοτσάρισμα για εργασία στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, καθώς επίσης και ένας οδηγός με κατηγορία διπλώματος Ε. 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944607459


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητούνται για εργασία δύο οδηγοί Ηγουμενίτσα: Ζητούνται για εργασία δύο οδηγοί Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για επιχείριση στα Σύβοτα

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018


Από το εστιατόριο - καφέ, Ammos Center στα Σύβοτα, ζητούνται ένας ψήστης για το εστιατόριο, ένας σερβιτόρος για το εστιατόριο και μία σερβιτόρα για το καφέ του μαγαζιού.

Πληροφορίες στο τηλ 6946784610 και στο email: ammoscenter@gmail.com
Read More »
Ζητείται προσωπικό για επιχείριση στα Σύβοτα Ζητείται προσωπικό για επιχείριση στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Μεταφέρουν τον εξοπλισμό από το ΙΚΑ Ηγουμενίτσας στην Ανατολή Ιωαννίνων

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μεταφέρονται το πρωί της Πέμπτης, τα σχετικά καινούργια έπιπλα και ο λοιπός εξοπλισμός,  από το κτίριο του ΙΚΑ Ηγουμενίτσας στο Λαδοχώρι, στο οποίο στεγαζόταν η πρώην Μονάδα Υγείας Ηγουμενίτσας, στην Ανατολή Ιωαννίνων. (Δείτε την απόφαση)

Την ίδια ώρα μεταφέρεται, ο αντίστοιχος εξοπλισμός του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας και της ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας, ο οποίος όμως είναι απαρχαιωμένος, στο κτίριο του ΙΚΑ Ηγουμενίτσας.(Δείτε την απόφαση)

Το παράδοξο είναι πως δεν έχει ακόμα αποφασιστεί επίσημα η μεταφορά του ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας, από το κτήριο του Κέντρου Υγείας σε αυτό του πρώην ΙΚΑ.

Για ακόμα μία φορά όμως, η μικρή Θεσπρωτία, γίνεται βορά στις διαθέσεις της ... μεγάλης περιφέρειας των Ιωαννίνων.

Θα αντιδράσει άραγε κανένας ή θα δεχόμαστε παθητικά τις αποφάσεις που απομακρύνουν εξοπλισμό εκτός νομού Θεσπρωτίας;
Read More »
Μεταφέρουν τον εξοπλισμό από το ΙΚΑ Ηγουμενίτσας στην Ανατολή Ιωαννίνων Μεταφέρουν τον εξοπλισμό από το ΙΚΑ Ηγουμενίτσας στην Ανατολή Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Σελίδες