https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΘΑΥΜΑ την Μεγάλη Τρίτη στη Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Απριλίου 07, 2015
ΘΑΥΜΑ την Μεγάλη Τρίτη στη ΗγουμενίτσαΜεγάλη εβδομάδα διανύουμε και θαύματα εμφανίζονται, πάντα, εκεί που δεν τα περιμένουμε.

Έπρεπε να πέσει κράξιμο από εμάς, αλλά και να τραβηχτεί το αυτί από τον Δήμαρχο, και ω του θαύματος, μαζεύτηκαν τα σκουπίδια από την πλατεία στα Ελβετικά στην Ηγουμενίτσα.

Τελικά και ο "άγιος" φοβέρα θέλει...;

ΘΑΥΜΑ την Μεγάλη Τρίτη στη Ηγουμενίτσα ΘΑΥΜΑ την Μεγάλη Τρίτη στη Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5

Απάντηση Μάριου Κάτση στην επιστολή του Βασίλη Γιόγιακα για συνεργασία

Τρίτη, Απριλίου 07, 2015
Απάντηση Μάριου Κάτση στην επιστολή του Βασίλη Γιόγιακα για συνεργασία


Η θεσμική σχέση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης τόσο στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, όσο και τοπικά, είναι απόλυτα σεβαστή και χρήσιμη στα πλαίσια της εποικοδομητικής κριτικής και του κυβερνητικού ελέγχου, με γνώμονα πάντα το κοινωνικό συμφέρον και μακριά από μικροπολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Η συνεννόηση και ο δημόσιος διάλογος με όλους τους θεσμούς και τους φορείς της Θεσπρωτίας για όλα τα ζητήματα, είναι για εμάς αυτονόητη και συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας.

Τα προβλήματα και οι παθογένειες που ταλανίζουν τον τόπο μας, δυστυχώς είναι πολλά. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι τα προβλήματα δε δημιουργήθηκαν χθες, ούτε εμφανίστηκαν από το πουθενά. Είναι αποτέλεσμα των κεντρικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν δεκαετίες τώρα και οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο τα χρόνια των μνημονίων. Αυτές οι πολιτικές, προφανώς είχαν αντίκτυπο και στον νομό μας, τη Θεσπρωτία. Οδήγησαν στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, στους χιλιάδες νέους ανέργους και στην καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας και αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες στις 25 του Γενάρη.

Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στο πλευρό της, δίνει μια σκληρή μάχη, εντός και εκτός της χώρας, για τη μετάβαση από τα μνημόνια της λιτότητας στην περίοδο της κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, της αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας.

Χαιρετίζω την ειλικρινή διάθεση του συναδέλφου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλειου Γιόγιακα να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης που ήδη φέρνει αποτελέσματα. Ελπίζω στην έμπρακτη συνδρομή του, τόσο στην διαβούλευση τοπικά όσο και στο νομοθετικό έργο που επίκειται για την αποκατάσταση των αδικιών και των στρεβλώσεων του τόπου μας.
 
Μάριος Κάτσης
Βουλευτής Θεσρπωτίας
Απάντηση Μάριου Κάτση στην επιστολή του Βασίλη Γιόγιακα για συνεργασία Απάντηση Μάριου Κάτση στην επιστολή του Βασίλη Γιόγιακα για συνεργασία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5

Προς τον "Πρόεδρο" της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Θα σε αφήσει το αφέντικο να μας απαντήσεις;

Τρίτη, Απριλίου 07, 2015
Προς τον "Πρόεδρο" της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας
Θα σε αφήσει το αφέντικο να μας απαντήσεις;


Καθημερινές είναι οι οχλήσεις προς το μπλοκ μας, από συμπολίτες, για την ποιότητα του νερού στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Όπως όλοι μας έχουμε αντιληφθεί, τις τελευταίες 20-25 ημέρες, το νερό της Ηγουμενίτσας, έχει έντονη, πάνω από τη συνηθισμένη, την οσμή του χλωρίου.

Μπορεί να απαντήσει ο "πρόεδρος" της ΔΕΥΑΗ κ. Μήτσης την αιτία που έχει αναγκάσει τη ΔΕΥΑΗ να αυξήσει τη ποσότητα χλωρίωσης του νερού;

Πότε έγιναν έλεγχοι για την ποιότητα του νερού και ποιά τα αποτελέσματά τους;

Αφού δεν τον αφήνει το αφεντικό του (βλέπε golden boy άνω του εκατομμυρίου), και είμαστε σίγουροι πως δεν θα τον αφήσει,  μήπως μπορεί να μας απαντήσει ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο ΔΣ της ΔΕΥΑΗ;

Αλλά τι λέω;

Αφού δεν σας άρεσε και τον "αντικαταστήσατε" από το ΔΣ.

Ας απαντήσει έστω, Σωτηράκη, ο προϊστάμενος λογιστηρίου. 
Αυτός ντε, που έπρεπε να είχε απολυθεί για υπεξαίρεση. (Βλέπε Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης)

Πόσο χλώριο αγοράσατε τελευταία;

To be continued....
Προς τον "Πρόεδρο" της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Θα σε αφήσει το αφέντικο να μας απαντήσεις; Προς τον "Πρόεδρο" της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας  Θα σε αφήσει το αφέντικο να μας απαντήσεις; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5

Πασχαλινό Μήνυμα του προέδρου του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας Κόρπα Βασιλείου

Τρίτη, Απριλίου 07, 2015
Πασχαλινό Μήνυμα του προέδρου του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας Κόρπα Βασιλείου


Το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας εύχεται σε όλους καλές γιορτές ,χωρίς ατυχήματα με επίγνωση και αφύπνιση . 

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να ξεχάσει την συμβολή των ζώων στις εορτές μας . 

Εκατομμύρια ζώα σφαγιάζονται νύχτα -μέρα για την ευχάριστη γαστρονομική απόλαυση της ημέρας του Μ. Σαββάτου . 

Αμέτρητοι τόνου αίματος ζώων συνδέθηκαν άρρηκτα με τον θάνατο και την γέννηση του Ιησού χριστού . 

Ας σεβαστούμε τα ζώα που έμειναν και ας προστατεύσουμε τις συνθήκες ζωής τους . 

Τα ζώα της φάτνης έπαιξαν ιστορικό ή συμβολικό τουλάχιστον ρόλο στην επιβίωση του μεσσία μας . 

Ας τα αγαπήσουμε όπως αυτά αγάπησαν και φρόντισαν Αυτόν.
Πασχαλινό Μήνυμα του προέδρου του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας Κόρπα Βασιλείου Πασχαλινό Μήνυμα του προέδρου του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας Κόρπα Βασιλείου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5

3.632 τροχαίες παραβάσεις τον Μάρτιο σε όλη την Ήπειρο

Τρίτη, Απριλίου 07, 2015
3.632 τροχαίες παραβάσεις τον Μάρτιο σε όλη την Ήπειρο
 

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάρτιο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 10 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 το 2014). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
- 1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (όπως και το 2014)
- 3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2014)
- 6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2014)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 10 παθόντες (έναντι 11 το 2014). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
- 1 νεκρός (όπως και το 2014)
- 3 σοβαρά τραυματίες (έναντι 4 το 2014)
- 6 ελαφρά τραυματίες (όσοι και το 2014)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
• οδήγηση σε κατάσταση μέθης.
• έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση.
• υπερβολική ταχύτητα.
• παραβίαση προτεραιότητας
• καιρικές συνθήκες – ολισθηρότητα οδοστρώματος
 
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (3.632) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
 
Βεβαιώθηκαν :
• 632 για υπερβολική ταχύτητα.
• 33 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
• 22 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
• 47 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
• 103 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
• 25 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
• 3 για παραβίαση προτεραιότητας.
• 16 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
• 17 για αντικανονικό προσπέρασμα.
• 10 για αντικανονικούς ελιγμούς.
 
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (99) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (124) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
3.632 τροχαίες παραβάσεις τον Μάρτιο σε όλη την Ήπειρο 3.632 τροχαίες παραβάσεις τον Μάρτιο σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Τρίτη, Απριλίου 07, 2015
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ


Απάντηση στην Ερώτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, σχετικά με τις ζημιές στα δίκτυα υποδομών, σε επιχειρήσεις, αγροκτήματα και κατοικίες στο νομό Θεσπρωτίας, από τις μεγάλες πλημμύρες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου (αρ.πρωτ.:562/2015), έδωσαν τα τρία αρμόδια υπουργεία.
Σύμφωνα με την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ), Ευάγγελου Αποστόλου, στους νομούς Θεσπρωτίας, Άρτας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας, υποβλήθηκαν 4.300 δηλώσεις για ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες, εσπεριδοκαλλιέργειες, σανοδοτικές καλλιέργειες κλπ.
Για όλα τα παραπάνω, ο αρμόδιος υπουργός τονίζει στην απάντησή του ότι έχει ξεκινήσει το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων. Η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει στους δικαιούχους παραγωγούς, με την ολοκλήρωση των πορισμάτων.
Σ’ ό,τι αφορά το ζωικό κεφάλαιο που αφορούν 7.200 μελισοσμήνη και 1800 πρόβατα, το έργο των εκτιμητών έχει ολοκληρωθεί ... και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους κτηνοτρόφους.
Οι δικαιούχοι αποζημιώσεων των αποθηκευμένων προϊόντων και του παγίου κεφαλαίου, θα ενταχθούν σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και οι Κοινοτικές Γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών σε ότι αφορά τη δαπάνη του.
Στην ίδια απάντηση, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι το ΥΠΑΠΕΝ προγραμματίζει την εκτέλεση σειράς εγγειοβελτιωτικών έργων και την εκπόνηση μελετών ενώ για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας εκτός περιμέτρου εγγειοβελτιωτικών έργων, επιλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Όταν παρουσιάζονται προβλήματα σε εγγειοβελτιωτικά έργα αυτά επιλύονται μέσω του προγράμματος « Έργα αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εγγειοβελτιωτικών έργων».
Στην απάντησή του, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νικόλαος Βούτσης, αφού αναφέρει ότι «το υπουργείο ενόψει και τους πλήθους των προβλημάτων που έχουν ανακύψει σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω των καιρικών φαινομένων, συγκεντρώνει τα αιτήματα των πληγεισών περιοχών, προκειμένου να προχωρήσει στην αναλογική και με αντικειμενική κριτήρια επιλογή τους», επισυνάπτει έγγραφα της Περιφέρειας Ηπείρου όπου καταγράφονται οι ζημιές.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης διαβίβασε στον βουλευτή Θεσπρωτίας σειρά εγγράφων όπου γνωστοποιεί ποιοι είναι αρμόδιοι ανά κατηγορία για τις ζημιές που έγιναν από τις μεγάλες νεροποντές.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5

Elektrostore24.gr - Αποκτήστε πρώτοι τα πανίσχυρα flagships της Samsung: Galaxy S6 & S6 Edge

Τρίτη, Απριλίου 07, 2015
Elektrostore24.gr - Αποκτήστε πρώτοι τα πανίσχυρα flagships της Samsung: Galaxy S6 & S6 Edge

Το Elektrostore24.gr επανέρχεται δυναμικά και αυτή τη φορά ενημερώνει τα μέλη της κοινότητάς μας οτι είναι πλέον έτοιμο να δεχθεί προπαραγγελίες για τα πανίσχυρα flagships της Samsung:
Samsung Galaxy S6 & S6 Edge


http://elektrostore24.gr/categories/1716/samsung-galaxy-s6s6-edge
Elektrostore24.gr - Αποκτήστε πρώτοι τα πανίσχυρα flagships της Samsung: Galaxy S6 & S6 Edge Elektrostore24.gr - Αποκτήστε πρώτοι τα πανίσχυρα flagships της Samsung: Galaxy S6 & S6 Edge Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5

Προγράμματα άθλησης για όλους από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 07, 2015
Προγράμματα άθλησης για όλους από το Δήμο Ηγουμενίτσας


Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι στα πλαίσια της υλοποίησης των «Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους» θα λειτουργήσει τα προγράμματα «Άθληση στην προσχολική ηλικία» που θα γίνουν στους παιδικούς σταθμούς του Δ. Ηγουμενίτσας και «Αθλητισμός και Γυναίκα» για το κοινό.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Αθλητισμός και Γυναίκα» θα γίνει με μηνιαίο αντίτιμο 10€ και τα μαθήματα θα είναι τρείς φορές την εβδομάδα. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με την υπογραφή των συμβάσεων των Κ.Φ.Α. μετά τις 20-04-2015 έως και 31-07-2015.


Δηλώσεις συμμετοχής-Πληροφορίες :

ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ελευθερίας 7, Παλιό Δημαρχείο
Κος Γιαννακός Αλέξανδρος
Τηλ.2665360019
Προγράμματα άθλησης για όλους από το Δήμο Ηγουμενίτσας Προγράμματα άθλησης για όλους από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ

Τρίτη, Απριλίου 07, 2015
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ


Για τις ημέρες του Αγίου Πάσχα εύχομαι στους συμπατριώτες μου, η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φέρει σε όλους υγεία, ελπίδα και αγάπη.
Φιλικότατα,
Βασίλης Γιόγιακας
Βουλευτής Θεσπρωτίας
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5

Πλούσια η ορνιθοπανίδα στην περιοχή του Δέλτα Καλαμά (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Απριλίου 07, 2015
Πλούσια η ορνιθοπανίδα στην περιοχή του Δέλτα Καλαμά (+ΦΩΤΟ)

Καταμετρήσεις που έλαβαν χώρα στις 31-03-2015 από το επιστημονικό προσωπικό και το προσωπικό φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης στην περιοχή του Δέλτα Καλαμά όπου παρατηρήθηκαν πολλά είδη ορνιθοπανίδας, κάποια από αυτά φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες.
Εικ.1,2,3,4  Κρυπτοτσικνιάδες
(Ardeola ralloides - Ερωδιίσκος ο ραλλοειδής)

Εικ.2

Εικ.3

Εικ.4
Εικ.5 Τσαλαπετεινός (Upupa epops)

Εικ.6,7 Πορφυροτσικνιάς
 (Ardea purpurea - Ερωδιός ο πορφυρός)

Εικ.7
Πλούσια η ορνιθοπανίδα στην περιοχή του Δέλτα Καλαμά (+ΦΩΤΟ) Πλούσια η ορνιθοπανίδα στην περιοχή του Δέλτα Καλαμά (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5

Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννη Λώλου για το Πάσχα

Τρίτη, Απριλίου 07, 2015
Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννη Λώλου για το Πάσχα


Το Άγιο Πάσχα σηματοδοτεί την Ανάσταση του Κυρίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την πνευματική χροιά της Αναστάσεως όπου η ζωή κερδίζει το θάνατο, η ελπίδα κερδίζει το φόβο, το φως νικά το σκοτάδι. Εύχομαι λοιπόν το πνευματικό φως της Αναστάσεως να αποτελέσει οδηγό για τη ζωή μας ολόκληρο το χρόνο.

Επίσης εύχομαι η φετινή ανάσταση να σηματοδοτήσει την επικράτηση της αισιοδοξίας και της σταθεροποίησης έναντι του φόβου και της πολυεπίπεδης κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Χρόνια Πολλά σε όλους και με υγεία !
Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννη Λώλου για το Πάσχα Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννη Λώλου για το Πάσχα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με μπουλντόζα και οι SIVOTISTAS με τα χέρια, καθάρισαν την παραλία Ζάβια στα Σύβοτα

Τρίτη, Απριλίου 07, 2015
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με μπουλντόζα και οι SIVOTISTAS με τα χέρια, καθάρισαν την παραλία Ζάβια στα ΣύβοταΤην παραλία Ζάβια στα Σύβοτα από τα φύκια, καθάρισαν την Κυριακή, οι πάντα δραστήριοι εθελοντές SIVOTISTAS, με τη βοήθεια βαριών μηχανημάτων (μπουλντόζα) του Δήμου Ηγουμενίτσα

Η ομάδα SIVOTISTAS καθάρισε την παραλία και τον γύρω χώρο από τα σκουπίδια με τα χέρια , πολλά από τα οποία βρίσκονταν στα καλαθάκια από τον προηγούμενο χρόνο, γεγονός που δείχνει το "επίπεδο" της αποκομιδής των σκουπιδιών, από τον ιδιώτη εργολάβο.

 

Αξιέπαινη και η νέα δράση των SIVOTISTAS, δεν είμαστε όμως σίγουροι εάν επιτρέπεται να καθαρίζει μπουλντόζα τον αιγιαλό (με τον Αντιδήμαρχο της περιοχής να επιβλέπει με το κουστούμι του), απομακρύνοντας μαζί με τα φύκια και τόνους άμμου, αλλοιώνοντας έτσι τη μορφολογία της παραλία.

Η παραλία Ζάβια είναι μόλις λίγα μέτρα σε μήκος και πλάτος, και θα μπορούσε να αποφευχθεί η χρήση βαριών οχημάτων για την απομάκρυνση των φυκιών, τα οποία θα μπορούσαν να μαζευτούν με τα χέρια.


Βέβαια, επειδή το καλοκαίρι αργεί ακόμα, είμαστε σίγουροι πως η θάλασσα θα φέρει ξανά φύκια στη παραλία, οπότε και σίγουρα θα ξαναχρειαστεί καθαρισμός.

Και πάλι μπράβο στους SIVOTISTAS που η δράση τους τείνει να υποκαταστήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με μπουλντόζα και οι SIVOTISTAS με τα χέρια, καθάρισαν την παραλία Ζάβια στα Σύβοτα Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με μπουλντόζα και οι SIVOTISTAS με τα χέρια, καθάρισαν την παραλία Ζάβια στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 46χρονος για παράνομη κατοχή και εμπορία 2.208 βεγγαλικών και φωτοβολίδων

Τρίτη, Απριλίου 07, 2015
Συνελήφθη 46χρονος για παράνομη κατοχή και εμπορία 2.208 βεγγαλικών και φωτοβολίδων
 

Συνελήφθη εχτές (06-04-2015) το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα εμπορίας κυνηγετικών όπλων και ειδών κυνηγίου, ιδιοκτησίας του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.208 παιδικά αθύρματα, τα οποία διέθετε παράνομα προς πώληση.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.
Συνελήφθη 46χρονος για παράνομη κατοχή και εμπορία 2.208 βεγγαλικών και φωτοβολίδων Συνελήφθη 46χρονος για παράνομη κατοχή και εμπορία 2.208 βεγγαλικών και φωτοβολίδων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5

Διεθνής πρωτιά σε μαθητές της Θεσπρωτίας για δύο ταινίες μικρού μήκους (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Απριλίου 07, 2015
Διεθνής πρωτιά σε μαθητές της Θεσπρωτίας για δύο ταινίες μικρού μήκους (+ΒΙΝΤΕΟ)


Η «απελπισία» και ο «έρωτας», συναισθήματα που βιώνουν οι έφηβοι, έγιναν δύο ταινίες μικρού μήκους από τους μαθητές του Γυμνασίου της ακριτικής κωμόπολης των Φιλιατών και του 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας, οι οποίες απέσπασαν τα πρώτα βραβεία σε πανελλήνιο και σε διεθνή διαγωνισμό. 
Με την ουσιαστική υποστήριξη του καθηγητή εικαστικής εκπαίδευσης Χαραλάμπου Κανδηλιώτη, οι μαθητές προβληματίζονται, δημιουργούν, ανοίγουν τον ορίζοντα της φαντασίας τους, κάνουν το δικό τους σενάριο και αποτυπώνουν το συναίσθημα τους, στις ταινίες «Φοίνιξ» και «Κοίταξε με».
Η ταινία «Κοίταξε με» των μαθητών του τμήματος Γ1 του Γυμνασίου Φιλιατών απέσπασε το πρώτο βραβείο στον 5ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτη… μια ευκαιρία» 2015. 
Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με το τμήμα εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας, το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας και η ΝΕΡΙΤ.
«Αν και ο πρωταγωνιστής είναι μαθητής, το θέμα της ταινίας δεν έχει σχέση με τη σχολείο. Είναι μια ερωτική ταινία μικρού μήκους, που επικεντρώνεται στις προσπάθειες που κάνει ένα κορίτσι να προσεγγίσει το αγόρι που έχει ερωτευτεί» αναφέρει ο κ. Κανδηλιώτης, ο οποίος είναι και η ψυχή της δημιουργίας αφού είναι εκείνος ο οποίος στήριξε και υλοποίησε την επιλογή των μαθητών.
Το σενάριο είναι πολύ απλό και τα γυρίσματα έγιναν σε δύο ημέρες. 
Μέσα σε 9 λεπτά, ο πρωταγωνιστής, που είναι μαθητής του Γυμνασίου, υποδύεται έναν έφηβο που ζει στον δικό του κόσμο, καθώς η σκέψη του ταξιδεύει στις ερημιές και δεν αντιλαμβάνεται τα ερωτικά μηνύματα μιας κοπέλας, που προσπαθεί να του κεντρίσει το ενδιαφέρον.
«Είναι οι ερωτικές προσπάθειες που κάνει κάποιος νέος άνθρωπος» επισημαίνει ο καθηγητής και εξηγεί πως πρόκειται για ταινία μυθοπλασίας. 
Στην ιστορία, δεν διευκρινίζεται εάν οι δύο νέοι είχαν σχέση που τελείωσε, ή εάν απλά προσπαθεί η κοπέλα να προσεγγίσει το αγόρι, που προχωράει μόνο του στους αγρούς, τα ποτάμια και είναι αποκομμένο από τα άλλα παιδιά.
Τα μηνύματα της κοπέλας, οι προσπάθειες που κάνει για να του αποσπάσει ένα βλέμμα, μέσα στον κόσμο του αγοριού έρχονται ως χάρτινα αεροπλανάκια. 
Όμως δεν τα ανοίγει, αδιαφορεί, είναι απλά ενοχλήσεις για εκείνον. 
Τελικά ανοίγει το τελευταίο αεροπλανάκι, που δεν είναι άλλο από ένα μήνυμα στο κινητό του, από το κορίτσι. 
Η ιστορία επιστρέφει στην πραγματικότητα μέσα στο σχολείο.
Στον διαγωνισμό που απευθύνθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας, κατατέθηκαν 244 ταινίες μικρού μήκους. 
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν 2 ημέρες και το Γυμνάσιο Φιλιατών κέρδισε το πρώτο βραβείο, για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στην κατηγορία μυθοπλασία.
Με την ταινία «Φοίνιξ», που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, είναι η πρώτη φορά που ελληνική συμμετοχή παίρνει το πρώτο βραβείο.

Τη σουρεαλιστική ταινία δημιούργησαν μαθητές του 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας μαζί με τον καθηγητή Χαράλαμπο Κανδηλιώτη. 
Το θέμα της ταινίας είναι η απελπισία στην εφηβεία. 
Ένα κορίτσι απελπισμένο από την φιλία και τις σχέσεις του, παίρνει κουράγιο κάθε φορά που απελπίζεται και τελικά σηκώνεται στα πόδια του.
Την ταινία αρχικά κατέθεσαν στη 14η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας -camera zizanio όπου απέσπασε στο 1ο βραβείο, ενώ στη συνέχεια πήρε μέρος στο διεθνές φεστιβάλ.
Διεθνής πρωτιά σε μαθητές της Θεσπρωτίας για δύο ταινίες μικρού μήκους (+ΒΙΝΤΕΟ)  Διεθνής πρωτιά σε μαθητές της Θεσπρωτίας για δύο ταινίες μικρού μήκους (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1