Ο π. Ηλίας Μάκος μοιράστηκε σκέψεις του για τα Χριστούγεννα με πιστούς στην Ευαγγελίστρια Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Ο π. Ηλίας Μάκος μοιράστηκε σκέψεις του για τα Χριστούγεννα με πιστούς στην Ευαγγελίστρια Ηγουμενίτσας


Προσκεκλημένος του κατηρτισμένου και δραστήριου προϊσταμένου του μητροπολιτικού ναού Ευαγγελίστρας Ηγουμενίτσας πρωτοπρεσβύτερου-θεολόγου π. Ελευθερίου Κωνσταντή, ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος ανέπτυξε, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων εσπερινών ομιλιών, σκέψεις με αφορμή τα Χριστούγεννα. 
Μεταξύ άλλων ο π. Ηλίας Μάκος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "τα Χριστούγεννα είναι κάτι πολύ βαθύτερο από τη διασκέδαση, το γλεντοκόπημα, τα φωτάκια, τα δένδρα, τα ψώνια, τα δώρα, τις διακοπές. 
Είναι η φωνή, που με βουλωμένα τα αυτιά της ψυχής μας δεν την ακούμε, της ελπίδας και της σωτηρίας". Και πρόσθεσε: 
"Ας μη γυρεύουμε Χριστούγεννα στους στολισμένους δρόμους και τις φωταγωγημένες πλατείες. Ας μη γυρεύουμε τα Χριστούγεννα σε σκιές ανούσιας καλοπέρασης. 
Ας μη γυρεύουμε τα Χριστούγεννα στα πληκτικά ρεβεγιόν. Ας μη γυρεύουμε τα Χριστούγεννα σε κούφιες και υποκριτικές ευχές. 
Ας μη γυρεύουμε τα Χριστούγεννα με μάταιες περιπλανήσεις. 
Ας ζεστάνουμε τις παγωμένες συνειδήσεις μας και ας γυρέψουμε ταπεινά, τα Χριστούγεννα, εκεί, που πρέπει να είναι, στη φάτνη της καρδιάς μας, ναι της δικής μας καρδιάς. 
Εκεί, θα τον βρούμε τον Χριστό, που από τη γέννησή του μέχρι σήμερα μας "κυνηγάει", μας μιλάει, αλλά δεν τον γνωρίζουμε και δεν τον αναγνωρίζουμε, γιατί στεκόμαστε στα τυπικά και αποφεύγουμε τα ουσιαστικά. Αναπαυόμαστε στα ρηχά και επιφανειακά και δεν τολμούμε... να κάνουμε άλμα στα βαθιά και εσωτερικά".
Read More »
Ο π. Ηλίας Μάκος μοιράστηκε σκέψεις του για τα Χριστούγεννα με πιστούς στην Ευαγγελίστρια Ηγουμενίτσας Ο π. Ηλίας Μάκος μοιράστηκε σκέψεις του για τα Χριστούγεννα με πιστούς στην Ευαγγελίστρια Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια δραστηριοτήτων για όλους

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Ηγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια δραστηριοτήτων για όλους 


Φέτος το χριστουγεννιάτικο σκηνικό του Δήμου μας αλλάζει, με Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και πολλές εκπλήξεις στον πεζόδρομο της Γρηγορίου Λαμπράκη. 

Πρόγραμμα τρέχουσας εβδομάδας: 

· Πέμπτη 12/12 
11:00-13:00 Διάθεση Αριθμών και Σκούφων για τον Αγώνα δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης (σπιτάκι Νο7) 
17:00 ΚΔΑΠ Κυψέλη (σπιτάκι Νο 7) και 
17:00 Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σελεύκειας (σπιτάκι Νο 6) 

· Παρασκευή 13/12 
11:00 Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας, ΚΔΑΠ Δίαυλος και Αρίων (σπιτάκι Νο 7) 
11:00 Διάθεση Αριθμών και Σκούφων για τον Αγώνα δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης (σπιτάκι Νο 6) 
17:30-19:00 Διάθεση Αριθμών και Σκούφων για τον Αγώνα δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης (σπιτάκι Νο 7) 

· Σάββατο 14/12 
11:00 ΚΔΑΠ Αλφαβητάριο και Κοινότητα Καρτερίου (σπιτάκι Νο7) 
11:00 Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Θεσπρωτίας (σπιτάκι Νο6) 
11:00 Διεύθυνση Αστυνομίας Ν. Θεσπρωτίας, Τμήμα Τροχαίας (σπιτάκι Νο5) 

· Σάββατο 14/12 
14:00 Φιλοζωική Δράση Ν. Θεσπρωτίας (σπιτάκι Νο7) 

Τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με ποικίλες δράσεις, οι οποίες θα ανακοινώνονται ανά εβδομάδα, θα διατίθενται δωρεάν σε Συλλόγους, Φορείς και επαγγελματίες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2665361270, με την υπεύθυνη κα Χριστίνα Τζέλλου. 

Μείνετε συντονισμένοι…
Read More »
Ηγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια δραστηριοτήτων για όλους Ηγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια δραστηριοτήτων για όλους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Θεατρικός Νοέμβρης στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Θεατρικός Νοέμβρης στην Παραμυθιά 


Το Σάββατο 7/12/19 σε ένα κατάμεστο θέατρο στο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά , έπεσε η αυλαία του 10ου Θεατρικού Νοέμβρη 2019 ο οποίος διοργανώθηκε από τον Θεατρικό Σύλλογο ΘΕΑΤΟ σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. ΑΡΩΓΗ του Δήμου Σουλίου και την Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσία του Δημάρχου Δ. Σουλίου κου Καραγιάννη Γιάννη , της Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κας Σταυρούλας Μπραΐμη Μπότση , του Αντιδημάρχου Παιδείας και πολιτισμού κου Φώτη Δημητρίου και του προέδρου του ΝΠΔΔ κου Νίκου Αθανασίου. 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι κάθε φορά να φέρνει σε επαφή τους θεατές , με το πηγαίο και ουσιαστικό είδος του θεάτρου που ονομάζουμε «Ερασιτεχνικό Θέατρο», να δημιουργείται ένα κανάλι επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό, ως αντίδοτο στην μιζέρια της απομόνωσης και της στέρησης (κοινωνικά , οικονομικά και πολιτιστικά) ενώ ταυτόχρονα η μικρή μας πόλη αποκτά μια ασυνήθιστη κίνηση δεχόμενοι θεατές από άλλες πόλεις και τονώνοντας τον κατά τα άλλα μοναχικό και ήπιο μήνα Νοέμβρη . 

Πέντε παραστάσεις από Πάτρα - Αμαλιάδα - Ζίτσα - Γιάννενα - Φιλιάτες , δύο σεμινάρια θεάτρου με τους επαγγελματίες σκηνοθέτες : Βαγγέλη Αθανασίου και Γιάννα Κούλα και εκατοντάδες θεατών ανήλικων και ενήλικων , συνθέτουν τον απολογισμό των Τριών Παρασκευοσαββατοκύριακων αρχής γενομένης στις 22/11/2019. 

Όσο ο κόσμος στηρίζει τις προσπάθειες της ΘΕΑΤΟ με το χειροκρότημά του και την αθρόα συμμετοχή του στο θέατρο και όσο υπάρχει η στήριξη των τοπικών αρχών διοίκησης τόσο θα βρισκόμαστε στην σκηνή, θα δίνουμε «Φως στην σκηνή» όπως κάνουμε τα τελευταία 23 χρόνια, που μοιραζόμαστε το θαύμα της συνύπαρξης, εσείς ως θεατές κι εμείς ως υπηρέτες της τέχνης του θεάτρου. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Σουλίου , το ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ, την Περιφέρεια Ηπείρου, τις ομάδες που συμμετείχαν, και όλους τους θεατές μικρούς και μεγάλους για το θερμό τους χειροκρότημα, να ευχηθούμε και του χρόνου στα συναπαντήματά μας αγαπητοί μας θεατές στον 11ο Θεατρικό Νοέμβρη 2020 ! 

Με τιμή 
ΘΕΑΤΟ
Read More »
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Θεατρικός Νοέμβρης στην Παραμυθιά Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Θεατρικός Νοέμβρης στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 19χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Σύλληψη ενός 19χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, καθώς και ότι υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου του σε έδαφος SCHENGEN. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη ενός 19χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 19χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Απίστευτη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Απίστευτη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας


Σε μια απίστευτη και πρωτόγνωρη απόφαση, προχώρησε κατά πλειοψηφία, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, που συνεδρίασε στις 6 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση, ήταν και το αίτημα παραχώρησης χώρου του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Δηλαδή στους μαθητές του σχολείου και τους γονείς τους.

Στην αίτησή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου, ανέφερε πως θα χρησιμοποιεί τον χώρο του σχολείου μόνο για εκδηλώσεις – δράσεις που αφορούν τους μαθητές του σχολείου και μόνο. 
Οι εκδηλώσεις - δράσεις δεν θα είναι επί πληρωμή με κάποιον επαγγελματία, αλλά θα τελούνται αφιλοκερδώς από τον Σύλλογο. 
Διευκρίνιζαν παράλληλα πως όσον αφορά τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των δραστηριοτήτων, δεν μπορούν να τις δηλώσουν εκ των προτέρων, διότι δεν θα είναι σε καθημερινή βάση, αλλά ανάλογα με τις ανάγκες του Συλλόγου, δεσμευόμενοι ότι θα χρησιμοποιούν τον χώρο του σχολείου κατόπιν συνεννόησης με την διευθύντρια.

Όμως, η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ήταν αρνητική, κατά πλειοψηφία, αφού μειοψήφησαν οι Βασιλειάδης Γεώργιος, Ζάρρος Γρηγόριος,  Μπούργος Γιώργος και Κύλλας Γεώργιος.

Θετικοί ήταν οι Λώλης Ηλίας και Τσώτου Βασιλική.

Ο λόγος της μη έγκρισης έγκειται στο γεγονός ότι ο Σύλλογος δεν αναφέρει στο τελευταίο του έγγραφο, το είδος των εκδηλώσεων δράσεων καθώς και τις ημέρες και ώρες που προτίθεται να πραγματοποιεί..

Πρόκειται, κατά τη γνώμη μας, για μια λάθος απόφαση, η οποία θα πρέπει άμεσα να διορθωθεί και να αποδοθεί το σχολικό κτήριο στους πραγματικούς χρήστες τους, τα παιδιά και τους γονείς τους.

Το πιο στενάχωρο στην απόφαση, είναι πως τα περισσότερα μέλη που καταψήφησαν είναι εκπαιδευτικοί και θα έπρεπε να είναι πιο κοντά στους μαθητές τους.


Read More »
Απίστευτη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Απίστευτη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΤΟ «ΠΑΘΗΜΑ» ΕΓΙΝΕ «ΜΑΘΗΜΑ»;

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΤΟ «ΠΑΘΗΜΑ» ΕΓΙΝΕ «ΜΑΘΗΜΑ»; 


Μετά την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχουμε πλέον την πλήρη εικόνα για το θέμα του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Ηγουμενίτσας. Επιβεβαιώθηκε ότι η ίδρυση του Τμήματος Διερμηνείας και Μετάφρασης με το νόμο του 2018, δεν βασίστηκε σε ακαδημαϊκά αλλά ούτε σε πραγματικά δεδομένα. Έγινε για καθαρά πολιτικούς λόγους. Για να μην φανεί δηλαδή ότι η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποβάθμιζε τη Θεσπρωτία, αφήνοντάς την εκτός «πανεπιστημιακού χάρτη», ενόψει των επικείμενων εκλογών. 

Ακριβώς επειδή οι λόγοι ίδρυσης ήταν καθαρά κομματικοί – ψηφοθηρικοί (και ενόψει της διαφαινόμενης κυβερνητικής αλλαγής), κανένας από τους αρμόδιους δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έναρξης λειτουργίας του Τμήματος (εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού, οικονομικών πόρων, υλικοτεχνικής υποδομής κ.α.). «Βούτυρο στο ψωμί» δηλαδή της πανεπιστημιακής κοινότητας που ποτέ δεν είδε με …καλό μάτι το Τμήμα. Η συγκεκριμένη κατάσταση βόλεψε αφάνταστα τη σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία επικαλούμενη τη σαθρή αυτή εικόνα, προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας και ουσιαστικά στην κατάργηση του Τμήματος. Βλέπετε, είμαστε ακόμη στην αρχή της τετραετίας, η Κυβέρνηση διανύει «περίοδο χάριτος» και οι ιθύνοντες (είτε εδώ ή στην Αθήνα) υποθέτουν ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές το θέμα θα έχει ξεχαστεί και κάτι άλλο θα βρουν να κάνουν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις στη Θεσπρωτία. 

Το «μάθημα» που πρέπει να αποκομίσουμε από την υπόθεση αυτή έχει δύο διαστάσεις: 

Η πρώτη είναι ότι δεν πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται με κομματικά κριτήρια, γιατί έτσι είναι θνησιγενείς και επιρρεπείς σε ανατροπές, όταν η πολιτική κατάσταση αλλάζει. 

Η δεύτερη είναι, ότι δεν μπορούμε να διεκδικούμε βασιζόμενοι μόνο στο επιχείρημα της αδικίας που διαπράττεται ενάντια σε μια ακριτική και προβληματική περιοχή. Να είμαστε σίγουροι ότι αδικίες υφίστανται και άλλες ακριτικές περιοχές, πιο προβληματικές από τη δική μας. 

Το Υπουργείο Παιδείας, όταν ανακοίνωσε την κατάργηση των 37 Τμημάτων εξέφρασε την πρόθεση να επανεξετάσει την απόφαση του 2018. Με ποια επιχειρήματα θα διεκδικήσουμε τη λειτουργία νέου Τμήματος στην Ηγουμενίτσα; Σίγουρα όχι μόνο με την επίκληση της αδικίας (που όντως υπάρχει) ή βασιζόμενοι στην υποτιθέμενη (και σίγουρα πρόσκαιρη) δύναμη ντόπιων πολιτικών. Τα δοκιμάσαμε και αποτύχαμε. 

Αντίθετα, πρέπει να βασιστούμε σε πραγματικά δεδομένα. Και ποια είναι αυτά; 

Πρώτον, για να είναι ελκυστικό ένα Τμήμα για διδάσκοντες και διδασκόμενους, πρέπει να προσφέρει ευκαιρίες έρευνας, πρακτικής άσκησης και επαγγελματικής αποκατάστασης. Σε ποιους τομείς έχει η περιοχή μας συγκριτικά πλεονεκτήματα; Στην ιχθυοκαλλιέργεια και στα ναυτιλιακά. Συνεπώς, για τέτοιου είδους σπουδές πρέπει να ζητήσουμε Τμήματα, για να έχουμε πιθανότητες επιτυχίας. 

Δεύτερον, πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και ο εξοπλισμός για τη λειτουργία του Τμήματος. Η χρήση του χώρου του ΞΕΝΙΑ είναι μια λύση, σίγουρα όχι η καλύτερη, αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει άλλη έτοιμη εναλλακτική. Χρειάζεται όμως βελτίωση των υποδομών και ανανέωση του εξοπλισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πιεστούν για να κινηθούν οι πανεπιστημιακοί φορείς, στην ανάγκη ζητώντας από το Υπουργείο Πολιτισμού, αποχαρακτηρισμό του κτηρίου από το μνημειακό του χαρακτήρα, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις. Σίγουρα υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά και πιο καλοδιατηρημένα κτήρια, που συνδέονται πιο άμεσα με την εμβληματική δουλειά του αείμνηστου μεγάλου αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, από το ΞΕΝΙΑ Ηγουμενίτσας. Στο ίδιο πλαίσιο πρέπει να εξεταστεί και η ολοκλήρωση των εργασιών για τη φοιτητική εστία, η οποία τελευταία ακούγεται ότι προορίζεται όμως για άλλη χρήση. 

Τρίτον, η ίδια η πόλη πρέπει να υποστηρίξει και να διευκολύνει τη λειτουργία του Τμήματος. Με την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων η Ηγουμενίτσα έχει αποκτήσει εύκολη πρόσβαση. Δεν έχουν όμως όλοι και κυρίως οι φοιτητές ι.χ. αυτοκίνητα. Άρα, πρέπει να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες πρόσβασης με τα πάσης φύσεως μέσα μαζικής μεταφοράς, και προς τα εκεί πρέπει να οδηγηθούν οι αρμόδιοι φορείς. Αλλά και ο εμπορικός κόσμος, καθώς και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας, μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να γίνει η αγορά, η διασκέδαση και τελικά η ίδια η πόλη πιο ελκυστική για τη νεολαία και όχι μόνο. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη συνεννόησης και συνεργασίας όλων των φορέων για να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα και να ληφθούν αποφάσεις. 

Συνεπώς, η πρόταση που θα υποστηριχθεί πρέπει να συνδυάζει όλα τα προαναφερόμενα κριτήρια (ακαδημαϊκά, πόροι και στήριξη από την τοπική κοινωνία). Η όποια υποστήριξη πολιτικών δυνάμεων και προσώπων, είναι βεβαίως ευπρόσδεκτη, αλλά δεν είναι αρκετή. Μόνο η σοβαρή, συλλογική και οργανωμένη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα. Παναγιώτης Β. Νταής 

Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
Read More »
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΤΟ «ΠΑΘΗΜΑ» ΕΓΙΝΕ «ΜΑΘΗΜΑ»; ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΤΟ «ΠΑΘΗΜΑ» ΕΓΙΝΕ «ΜΑΘΗΜΑ»; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Νέος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στην Αμπελιά

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Νέος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στην Αμπελιά


Ο Δήμος Σουλίου, ευχαριστεί θερμά την οικογένεια Κώτση, για την δωρεά αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ο οποίος τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τοπική Κοινότητα Αμπελιάς.

Συνολικά υπάρχουν τοποθετημένοι 7 αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, στα εξής σημεία: Είσοδος Δημαρχείου Παραμυθιάς, αποδυτήρια γηπέδου 49 Προκρίτων, Κοινοτικό Κατάστημα Παγκρατίου, Κοινοτικό Κατάστημα Προδρομίου, Κοινοτικό Κατάστημα Τσαγγαρίου, Γαρδίκι.

Η χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή:
Ανεξαρτήτως του κατασκευαστή του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που χρησιμοποιείται, η μόνη απαραίτητη γνώση για να λειτουργήσει ο απινιδωτής είναι να πιέσουμε το κουμπί «ON».
Μόλις ανοίξει ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, σας δίνει φωνητικές οδηγίες με φωνή που παράγεται από υπολογιστή, και σας καθοδηγεί στην υπόλοιπη διαδικασία.
Θα σας δώσει οδηγίες να τοποθετήσετε ένα σετ αυτοκόλλητες επιφάνειες ηλεκτροδίων στο γυμνό στήθος του θύματος, εάν είναι απαραίτητο και να συνδέσετε το βύσμα των ηλεκτροδίων με τον απινιδωτή.
Στη συνέχεια ο αυτόματος απινιδωτής θα κάνει αυτόματη ανάλυση του ρυθμού του ηλεκτροκαρδιογραφήματος του ατόμου για να καθορίσει εάν απαιτείται απινίδωση. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει καμία επαφή με τον ασθενή όσο η συσκευή κάνει ανάλυση του ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Εάν εκείνη τη στιγμή αγγίζουν ή μετακινούν τον άρρωστο το ηλεκτροκαρδιογράφημα μπορεί να μην είναι ακριβές.
Εάν η συσκευή εκτιμήσει ότι απαιτείται απινίδωση, θα φορτιστεί αυτόματα και θα σας πει να πιέσετε το κουμπί που θα κάνει την εκφόρτιση. Προσοχή, για την δικιά σας και των άλλων προστασία την ώρα που πιέζεται το κουμπί εκφόρτισης δεν πρέπει κανείς να αγγίζει τον ασθενή. Αν ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής ανιχνεύσει κανονικό καρδιακό ρυθμό σε καμία περίπτωση δεν επεμβαίνει και πέφτει σε αδράνεια. Για τυχόν αστοχία ή λάθος οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές έχουν ειδικές δικλίδες ασφαλείας και σε κάθε περίπτωση «κλειδώνει την λειτουργία του».
Μόλις γίνει η εκφόρτιση θα σας καλέσει να συνεχίσετε την ΚΑΡΠΑ
Read More »
Νέος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στην Αμπελιά Νέος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στην Αμπελιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Φιλαρμονική Φιλιατών: Χριστουγεννιάτικη συναυλία στα Γιάννενα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Φιλαρμονική Φιλιατών: Χριστουγεννιάτικη συναυλία στα Γιάννενα


Read More »
Φιλαρμονική Φιλιατών: Χριστουγεννιάτικη συναυλία στα Γιάννενα Φιλαρμονική Φιλιατών: Χριστουγεννιάτικη συναυλία στα Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Επίσκεψη Αρχηγού Λιμενικού Σώματος στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Επίσκεψη Αρχηγού Λιμενικού Σώματος στην Ηγουμενίτσα
 

Κατά το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης πραγματοποίησε ενημερωτικές επισκέψεις σε Λιμενικές Αρχές του νομού Θεσπρωτίας, αρμοδιότητας 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, ο Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. επισκέφθηκε την 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Υποναύαρχο Λ.Σ. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο και ενημερώθηκε εκτενώς για τη δραστηριότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λιμενικές Αρχές της περιοχής δικαιοδοσίας του. 

Επίσης ο κ. Αρχηγός, συνοδευόμενος από τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Υποναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Περδικούρη και τον Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., επισκέφθηκαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών, τα πλωτά περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α’ Λ/Τ ΣΥΒΟΤΩΝ όπου και συνομίλησε με τα στελέχη των Λιμενικών Αρχών, τους Κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών και παράλληλα ενημερώθηκε για το έργο και τη δραστηριότητά τους.


Ο Αρχηγός, συνεχάρη τα στελέχη για τον επαγγελματισμό και τη φιλοτιμία που επιδεικνύουν καθημερινά στην εκτέλεση της αποστολής τους, στις ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές που υπηρετούν και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους.  
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ηγουμενίτσα, ο Αρχηγός συνάντησε την Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Αθανάσιο Πορφύρη με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της εν γένει λειτουργίας των λιμενικών εγκαταστάσεων του Οργανισμού.
Τέλος, στο περιθώριο της επίσκεψής του πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος όπου ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες καθώς και τα στελέχη της βορειοδυτικής Ελλάδας.
Read More »
Επίσκεψη Αρχηγού Λιμενικού Σώματος στην Ηγουμενίτσα Επίσκεψη Αρχηγού Λιμενικού Σώματος στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας

Read More »
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Κυριακή η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Σουλίου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Συνεδριάζει την Κυριακή η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Σουλίου


Συνεδριάζει για πρώτη φορά η νέα επιτροπή διαβούλευσης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου στις 15 Δεκεμβρίου , ημέρα Kυριακή και ώρα 18:00, για συζήτηση και διατύπωση γνώμης στα κατωτέρω θέματα ημερησίας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: «Γνωμοδότηση για το τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου Σουλίου για το έτος 2020 ».

ΘΕΜΑ 2ο: «Γνωμοδότηση για το υπό σύνταξη προσχέδιο του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του Δήμου Σουλίου οικονομικού έτους 2020».

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα (Δευτέρα 16/12/2019 και ίδια ώρα), οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία (άρθρο 76 Ν. 3852/2010 όπως έχει αντικατασταθεί με το άρθρο 78 του Ν. 4555/2018 ).
Read More »
Συνεδριάζει την Κυριακή η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Κυριακή η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Όλη η αλήθεια για το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας σε 2 βίντεο

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Μάριος Κάτσης: Όλη η αλήθεια για το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας σε 2 βίντεοΜε 2 βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαντάει ο βουλευτής του Σύριζα Μάριος Κάτσης για τα όσα λέγονται και γράφονται στο δημόσιο διάλογο σχετικά με την κατάργηση του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα. 
Το πρώτο αφορά τις πολιτικές ευθύνες και το δεύτερο απαντά στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σχετικά με την απόφασή τους και την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.


Read More »
Μάριος Κάτσης: Όλη η αλήθεια για το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας σε 2 βίντεο Μάριος Κάτσης: Όλη η αλήθεια για το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας σε 2 βίντεο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «5ος Αγώνας Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης»

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Ηγουμενίτσα: «5ος Αγώνας Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης» Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, τo Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας και η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, σε συνδιοργάνωση αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων του Δήμου Ηγουμενίτσας, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχετε στον «5ο Αγώνα Δρόμου Αγάπης , Προσφοράς και Αλληλεγγύης» που θα γίνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11:30 στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς 2019 με συμβολική συμμετοχή 2€ που θα περιλαμβάνει 1 σκουφάκι του Αϊ Βασίλη, τον αριθμό συμμετοχής και ένα κρουασάν με 1 νεράκι μετά τον αγώνα. Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Δημαρχείου και θα υπάρχουν 2 διαδρομές μια μικρή και μία μεγάλη. 

Μικρή: πλατεία Δημαρχείου-ΟΤΕ-πεζόδρομος-πλατεία Δημαρχείου Μεγάλη: πλατεία Δημαρχείου-café Dali-Τράπεζα Eurobank - πλατεία Δημαρχείου 

Η ανταπόκριση των πολιτών μας σε όλους τους αγώνες μας ήταν συγκλονιστική και οι συμμετοχές κάθε χρόνο αυξάνονται. Όλοι έχουν αγκαλιάσει την εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας ειδικά οι μικροί μας φίλοι που περιμένουν με ανυπομονησία. Τα χρήματα όπως κάθε χρόνο θα διατεθούν μέσω της Διεύθυνσης της Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσαw σε οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, με την χορήγηση τροφίμων(πακέτα αγάπης). 

Σύνθημά μας είναι: «Τρέχω - Προσφέρω Ένα Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης» 

Τα σκουφάκια του Αϊ Βσίλη μαζί με τους αριθμούς συμμετοχής θα διανέμονται: 

- για το κοινό σε σπιτάκια κατά την διάρκεια δράσεων των εορτών 

-τους οργανωμένους (ομάδες –σύλλογοι, σχολές χορού, κ.α) στο Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας από τον υπεύθυνο του κ. Αλέξανδρο Γιαννακό ώρες γραφείου. Πληροφορίες: 2665360019. 
«Ευχόμαστε σε όλους σας Καλές Γιορτές» Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ 

Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Ηγουμενίτσα: «5ος Αγώνας Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης» Ηγουμενίτσα: «5ος Αγώνας Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκωνΤο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Βοήθεια στο Σπίτι Ηγουμενίτσας και Γραικοχωρίου σε συνεργασία με τον Θεσπρωτό εν όψη των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων στις 15/12 θα πραγματοποιήσουν δράση συγκέντρωσης τροφίμων και φαρμάκων για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου. 

Καλούμε του φιλάθλους που θα παραβρεθούν στον αγώνα της Κυριακής να συμβάλουν με οποίον τρόπο μπορούν ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των συμπολιτών μας. 

Στοιχεία επικοινωνίας: 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00 
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7, 
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα 
Τηλ: 2665021438 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςΚαλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο 
Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2020. 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 2ο 
Πρόταση τροποποίησης της μελέτης του έργου: «Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας – Εγνατίας οδού και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (Είσοδος Πόλης Ηγουμενίτσας)». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 3ο 
Έκδοση απόφασης στήριξης του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 4ο 
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2019. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 5ο 
Έγκριση εκμίσθωσης Αναψυκτηρίου - Περιπτέρου στο Καραβοστάσι Πέρδικας. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 6ο 
Απαλλαγή των σταβλικών εγκαταστάσεων από δημοτικά τέλη. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 7ο 
Κάλυψη εξόδων κηδείας άπορου και ανασφάλιστου δημότη. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 8ο 
Εισήγηση ΕΠΖ, σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας για προσαρμογή στην οριοθέτηση του ρέματος (ρέμα Ζάβιας). 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 9ο 
Εισήγηση ΕΠΖ, σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στην θέση «Μπογωνέ» της Κοινότητας Πέρδικας για την στήριξη της ξενοδοχειακής μονάδας της εταιρείας MARBELLA Α.Ε. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 10ο 
Κατανομή Δ’ δόσης έτους 2019 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 11ο 
Χορήγηση άδειας παραγωγού – πωλητή υπαίθριου εμπορίου (οπωρολαχανικών). 
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 12ο 
Αποδοχή συμμετοχής στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», Πρόσκληση Χ και υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης του έργου «Ολοκλήρωση και επέκταση εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Ηγουμενίτσας». 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 13ο 
Αποδοχή συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και Πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» και υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης του έργου με τίτλο: «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες». 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 14ο 
Έγκριση υποβολής αιτήματος ένταξης του έργου με τίτλο: «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», Πρόσκληση VIΙΙ. 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 15ο 
Έγκριση υποβολής πρότασης της πράξης με τίτλο «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας» για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020. 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 16ο 
Χορήγηση παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης της ανταλλαγής ιδιωτικής έκτασης με κοινοτική στην Τ.Κ. Πέρδικας. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 17ο 
Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ “Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.” Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 18ο 
Επί αιτήσεως Αθλητικού Συλλόγου «Αστέρας Παραποτάμου» για παραχώρηση κτιρίου της κοινότητας Παραποτάμου, για χρήση γραφείου. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 19ο 
Καθορισμός αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου, ο οποίος ορίστηκε με τις υπ’ αριθμ. 254/2019 και 273/2019 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 20ο 
Σύσταση Επιτροπής Τουριστικής ανάπτυξης και προβολής. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 21ο 
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην συμβουλευτική επιτροπή πεζοπορικών ορειβατικών δραστηριοτήτων (Σ.Ε.Π.Ο.Δ.). 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 


Η Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε αισθάνεται υποχρέωση να ευχαριστήσει τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας καθώς και τον Ιατρό Ζώτα Ευρυπίδη που με την πολύτιμη βοήθεια τους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της Ημερίδας μας με θέμα : Πρόληψη από Μεταδιδόμενες Ασθένειες ,που έλαβε μέρος στις 10/12/2019 στο καφέ – εστιατόριο «THE GATE» στον χώρο αφίξεων του Επιβατικού Σταθμού Τ1 του Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας. 

Read More »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ξεκινάει σήμερα η διανομή στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Θεσπρωτία: Ξεκινάει σήμερα η διανομή στους δικαιούχους ΤΕΒΑ


Η Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Θεσπρωτίας, ενημερώνει τους πολίτες της, ότι οι Εταίροι της, Δήμος Ηγουμενίτσας, Δήμος Σουλίου και Δήμος Φιλιατών, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ , ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015 -2016» με κωδικό ΜΙS 500138 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD», θα διανείμει είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής ήτοι :
  • ΣΑΠΟΥΝΙ ΠΛΑΚΑ ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ
  • ΣΑΜΠΟΥΑΝ
σε δικαιούχους οι οποίοι είναι αποκλειστικά οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) που τροποποίησαν την αίτησή τους, δηλώνοντας ότι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ.

ΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:


ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Από ΤΕΤΑΡΤΗ 11/19/2019 έως και ΤΡΙΤΗ 17/12/2019 και ώρα 10.00 έως 13.00 στην πρώην Μαθητική Εστία

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ
Από ΤΡΙΤΗ 17/19/2019 έως και ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12/2019 και ώρα 9.00 έως 13.00 στο ΚΕΓΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Από ΠΕΜΠΤΗ 12/19/2019 έως και ΤΡΙΤΗ 17/12/2019 και ώρα 9.00 έως 13.00 στους Φιλιάτες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, καΠετούση Μαρία & καΓεωργίου Όλγα, τηλ. επικοινωνίας:2665360187 και email m.petousi@php.gov.gr & o.georgiou@php.gov.gr
Read More »
Θεσπρωτία: Ξεκινάει σήμερα η διανομή στους δικαιούχους ΤΕΒΑ Θεσπρωτία: Ξεκινάει σήμερα η διανομή στους δικαιούχους ΤΕΒΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Μ. Κάτσης: «Κυβέρνηση και Σύγκλητος έβγαλαν την Θεσπρωτία από τον Ακαδημαϊκό χάρτη μετά από 25 χρόνια»

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Μ. Κάτσης: «Κυβέρνηση και Σύγκλητος έβγαλαν την Θεσπρωτία από τον Ακαδημαϊκό χάρτη μετά από 25 χρόνια» Στις 26/11/2019 γράφτηκε ο επίλογος για το Πανεπιστημιακό τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Ηγουμενίτσας. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε ότι το τμήμα δε μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του και ως εκ τούτου δε θα υποβάλλει μελέτη σκοπιμότητας προς το Υπουργείο Παιδείας για αξιολόγηση από την ΑΔΙΠ. 

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά με αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη για τη Θεσπρωτία: 

Δυστυχώς η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία γενικότερα θα βιώσουν το γεγονός του αποκλεισμού τους από τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ δε μας αιφνιδιάζει, καθώς είναι αυτή που το 2013 με το καταστροφικό σχέδιο «Αθηνά» έκλεισε το τμήμα Ιχθυοκομίας, ενώ συγχώνευσε άλλα 2 τμήματα σε 1 τμήμα Φρανκεσταϊν. Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά, διαλύοντας τη δημόσια εκπαίδευση προς όφελος των ιδιωτικών κολλεγίων των μεγάλων πόλεων για να σπουδάζουν μόνο όσοι έχουν χρήματα. 

Αυτή τη φορά όμως βρήκε ένα τμήμα ιδρυμένο με νόμο, με ήδη 4 μέλη ΔΕΠ ενταγμένα στο νέο τμήμα, με έτοιμες εγκαταστάσεις και υποδομές φοιτητικής μέριμνας, καθώς και με ενισχυμένη χρηματοδότηση προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με 48 θέσεις μελών ΔΕΠ για να λειτουργήσουν τα νέα τμήματα. 

Κι όμως το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να ρωτήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα, αγνοώντας επιδεικτικά όλους τους τοπικούς φορείς που ήθελαν τη λειτουργία του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας, προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας του, μαζί με άλλα 36 σε ολόκληρη τη χώρα. Βασικό επιχείρημα του Υπουργείου Παιδείας ήταν ότι δεν υπήρχε γνωμοδότηση της ΑΔΙΠ. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι η ΑΔΙΠ αξιολογεί τμήματα που είναι ήδη σε λειτουργία ενώ η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε την κατάργηση της ΑΔΙΠ συστήνοντας στη θέση της μια νέα «Ανεξάρτητη Αρχή» στα μέτρα της. 

Στην περίπτωση της Ηγουμενίτσας όμως υπήρχε γνωμοδότηση της ΑΔΙΠ από τις 26/04/17 (επισυνάπτεται) για το προηγούμενο τμήμα ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τι έλεγε αυτή η γνωμοδότηση; Ότι έπρεπε να καταργηθούν οι υφιστάμενες εισαγωγικές κατευθύνσεις (Διοίκησης επιχειρήσεων) του υπάρχοντος τμήματος και η κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου (Ξένων Γλωσσών) να γίνει εισαγωγική (να εμφανίζεται στο μηχανογραφικό). Αυτό πρακτικά σημαίνει ίδρυση νέου τμήματος με γνωστικό αντικείμενο τις ξένες γλώσσες. Ακριβώς πάνω σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε την ίδρυση του νέου τμήματος ΑΕΙ, του Μετάφρασης και Διερμηνείας με έδρα την Ηγουμενίτσα δηλαδή. 

Η ΝΔ αντίστοιχα τι έκανε όλο αυτό τα διάστημα; Την περίοδο 2017-2018 τα τοπικά στελέχη της είχαν βγει στα κάγκελα γιατί δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπευε να αφήσει την Ηγουμενίτσα εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όταν φέραμε το νόμο που ίδρυε πανεπιστημιακό τμήμα στη Θεσπρωτία για πρώτη φορά στην ιστορίας της, ψήφισαν όχι. Προεκλογικά έλεγαν ότι το τμήμα ιδρύθηκε λόγω πίεσης της ΝΔ, ενώ μετεκλογικά ανέστειλαν τη λειτουργία του, μαζί με άλλα 36 σε ολόκληρη τη χώρα. Εσχάτως προσπαθούν να μας πείσουν ότι το Υπ. Παιδείας δεν έχει καμία σχέση με το αν ιδρύονται ή καταργούνται, λειτουργούν ή δε λειτουργούν τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα ενώ την ίδια ώρα η Υπουργός Παιδείας προανήγγειλε νόμο που θα αναστέλλει τη λειτουργία τους! Περιμένουμε να δούμε τι θα ψηφίσουν τότε. Ή με την τοπική κοινωνία ή με το κόμμα τους. 

Το ίδιο ισχύει και για τα τοπικά της αιρετά στελέχη, που πλην του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, όχι μόνο δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση στην κατάργηση του τμήματος αλλά υποβοήθησαν κιόλας, λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Με τι αντάλλαγμα άραγε; 

Αυτό βέβαια που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, ήταν η στάση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά την απόφαση αναστολής του Υπουργείου Παιδείας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου το 2018, οι πρυτανικές αρχές και του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ χωρίς αστερίσκους, ενώ είπαν ότι όλη η διαδικασία ήταν υποδειγματική και στηρίχθηκε σε ακαδημαϊκά κριτήρια. 

Μετά την αναστολή από το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισαν ξαφνικά ότι δε θα υποβάλουν Μελέτη Σκοπιμότητας προς το Υπουργείο για το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας. Ουσιαστικά δηλαδή έβαλαν πρόωρο τέλος στο νέο τμήμα. Μάλιστα, το έπραξαν ακριβώς μια μέρα μετά την επίκαιρη ερώτηση μου προς τον κ. Διγαλάκη, ο οποίος είπε ότι ήταν απόφαση του Υπουργείου η αναστολή λειτουργίας και μάλιστα με πολιτικό κόστος. Για το τι μεσολάβησε μόνο οι ίδιοι μπορούν να απαντήσουν. Αλήθεια, έχει υπάρξει άλλη Σύγκλητος, άλλου Ιδρύματος στη χώρα που έλαβε παρόμοια απόφαση για κάποιο από τα 36 τμήματα, πριν καν γνωμοδοτήσει η ΑΔΙΠ, σύμφωνα με την νέα πολιτική του Υπουργείου Παιδείας; 

Μάλιστα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά η διοίκηση του Ιδρύματος, ο Αντιπρύτανης κ. Γεωργάτος ανέφερε ότι δεν ήταν ποτέ στα σχέδια του Πανεπιστημίου η ίδρυση ενός τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα, αλλά ήταν προϊόν βουλευτικών πιέσεων! Αφού τον ευχαριστήσω που μου αναγνωρίζει ότι ως βουλευτής Θεσπρωτίας έκανα το καθήκον μου, σε αντίθεση με το συνάδελφο της ΝΔ που έβαλε πλάτη στην Υπουργό του και αποδέχτηκε το Πανεπιστήμιο να εκτείνεται σε 3 από τους 4 νομούς της Ηπείρου, θα ήθελα να αναρωτηθώ γιατί δεν εξέφρασε το ίδιο στη Βουλή όταν ψηφιζόταν η ίδρυση του τμήματος, αλλά έκανε λόγο για μια από τα κάτω διαδικασία με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας. Επίσης αναρωτιέμαι αν η πρόταση του τότε (ως μέλος της επιτροπής), αντί ΑΕΙ στην Ηγουμενίτσα να λειτουργήσει 2ετές τμήμα υδατοκαλλιέργειας μπορεί σήμερα να υλοποιηθεί. Το ερώτημα είναι ρητορικό αφού η κυβέρνηση ΝΔ ανέστειλε και την λειτουργία των 2ετών προγραμμάτων αλλά για αυτό ούτε λόγος στη συνέντευξη. 

Η ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να υπερασπιστεί την αναβάθμιση των Δημόσιων Πανεπιστημίων και να μη συμπράττει σε πολιτικές συρρίκνωσής τους που αργά η γρήγορα θα στραφούν και εναντίον των καθηγητών. 

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η απόφαση να μη λειτουργήσει το νέο Πανεπιστημιακό τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα είναι ξεκάθαρα πολιτική, καθώς το Υπουργείο Παιδείας είναι που χαράσσει πολιτική στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η Βουλή είναι εκείνη που ιδρύει ή καταργεί τμήματα δια νόμου. Η Ιστορία απέδειξε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση υπάρχει τρόπος να συναινέσουν και τα Ιδρύματα σε ένα σχέδιο.       

Τι άλλαξε άραγε σε σχέση με το 2018 και η Σύγκλητος έκανε κυβίστηση 180 μοιρών; Προφανώς άλλαξε η κυβέρνηση και η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, στην οποία η διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έσπευσε να υπακούσει. Προφανώς η υπερσυγκεντρωτική πολιτική «μαστιγίου» του Υπουργείου Παιδείας προς τα Ιδρύματα της χώρας στην πρόσφατη Σύνοδο Πρυτάνεων στο Καβούρι, ότι θα λαμβάνουν χρηματοδότηση και ερευνητικά κονδύλια κατόπιν αξιολόγησης, απέδωσε. Αν υπήρξε και «καρότο» θα φανεί από το που θα μετατεθούν οι καθηγητές του υπάρχοντος τμήματος ώστε να συναινέσουν στο λουκέτο .Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, εξάλλου. 

Καλούμε την κυβέρνηση και τα τοπικά αιρετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αφού «έθαψαν» το τμήμα που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και έστειλαν τον Βουλευτή τους στην «κηδεία» για να μας πει συλλυπητήρια, να ιδρύσουν και να λειτουργήσουν ένα άλλο σύμφωνα με το δικό τους σχέδιο. Αυτό επιβάλλει η ισονομία μεταξύ των νομών της Ηπείρου και η μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων. Είναι πάνδημο αίτημα και θα κριθούν από αυτό από τους πολίτες όταν έρθει η ώρα. 

Αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι γαρ…

Read More »
Μ. Κάτσης: «Κυβέρνηση και Σύγκλητος έβγαλαν την Θεσπρωτία από τον Ακαδημαϊκό χάρτη μετά από 25 χρόνια» Μ. Κάτσης: «Κυβέρνηση και Σύγκλητος έβγαλαν την Θεσπρωτία από τον Ακαδημαϊκό χάρτη μετά από 25 χρόνια» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στην περιοχή Παλιούρι Πρέβεζας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε διάρρηξη – κλοπή από μονοκατοικία στην περιοχή Παλιούρι Πρέβεζας, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 23/10/2019, απ’ όπου αφαιρέθηκαν είδη ρουχισμού και οινοπνευματώδη ποτά. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Σελίδες