Πρόγραμμα επιδότησης 1.300 μακροχρόνια ανέργων άνω των 55 ετών

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Πρόγραμμα επιδότησης 1.300 μακροχρόνια ανέργων άνω των 55 ετών


Την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την έναρξη προγράμματος στήριξης των ανέργων, υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς.

Το πρόγραμμα επιδότησης απασχόλησης αφορά 1.300 μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας άνω των 55 ετών και είναι διάρκειας 24 μηνών.

Στόχος του προγράμματος, προϋπολογισμού 31,2 εκατ. ευρώ, είναι η δημιουργία συνολικά 1.300 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον δημόσιο τομέα της υγείας, με την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι, ηλικίας από 55 ετών έως 67 ετών, καθώς και άνεργοι 67 ετών έως 74 ετών, που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος, εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων των υπηρεσιών της ΔΥΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ποσό επιχορήγησης ανά ωφελούμενο ορίζεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και έως 750 ευρώ και καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, στους οποίους θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Μέλημά μας είναι να στηρίζουμε το εργατικό δυναμικό και να βρίσκουμε λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το πρόγραμμα ένταξης στην αγορά εργασίας 1.300 μακροχρόνια ανέργων άνω των 55 ετών. Μέσω αυτού του προγράμματος, όχι μόνο στηρίζουμε τους μακροχρόνια ανέργους, αλλά ενισχύουμε και τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας. Η στόχευσή μας είναι ξεκάθαρη για την περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Κανείς δεν πρόκειται να μείνει πίσω».
Read More »
Πρόγραμμα επιδότησης 1.300 μακροχρόνια ανέργων άνω των 55 ετών Πρόγραμμα επιδότησης 1.300 μακροχρόνια ανέργων άνω των 55 ετών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Κατά την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 αποφασίστηκε η διενέργεια Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέων οργάνων του συλλόγου μας.

Οι Αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν την

ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 στο Ίδρυμα "Η. Σάρρας" στο ΚΑΣΤΡΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ από τις 10:00 μέχρι τις 13:00.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου, θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη:

1. ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (7μελές)


2. ΝΕΑΣ ΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (3μελή)

3. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΤΤΕ

Υποψήφιοι μπορούν να είναι τα μέλη του Συλλόγου μας που πληρούν τις προϋποθέσεις των άρθρων 10 & 14 του Καταστατικού του Συλλόγου.

Την διαδικασία θα επιβλέπει Δικαστικός Αντιπρόσωπος καθώς και τριμελής Εφορευτική Επιτροπή η οποία θα αποτελείτε από μέλη του Συλλόγου μας.

Υποψηφιότητες για τα νέα όργανα του Συλλόγου καθώς και για την Εφορευτική Επιτροπή θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 21:00.

Για την υποβολή υποψηφιοτήτων παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Δ.Σ.

Τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. θα μεριμνήσουν για το νόμιμο των εκλογών και θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτές να γίνουν σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου.

Read More »
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με ομιλητή τον Αλέξη Μητρόπουλο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με ομιλητή τον Αλέξη ΜητρόπουλοΤο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των μελών του διοργανώνει και σας προσκαλεί, την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 17:00
σε ενημερωτική εκδήλωση – ημερίδα με θέμα:

«Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ».
που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΕΛΛΙΝΙΟΝ του Ξενοδοχείου ANGELIKA PALLAS στην Ηγουμενίτσα ,με την συμμετοχή των κατωτέρω εξαίρετων εισηγητών που διασφαλίζουν την επιτυχία της εκδήλωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17:00 – 17:15 : Προσέλευση

17:15 – 17:20 : Χαιρετισμός του Προέδρου του ΕΒΕΘ Αλέξανδρου Πάσχου

17:20 – 17:50 : Μητρόπουλος Αλέξης, Καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚ

17:50 – 18:20 : Χριστόπουλος Γιώργος, Καθηγητής Φορολογίας

18:20 – : Συζητήσεις – Ερωτήσεις.


Read More »
Ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με ομιλητή τον Αλέξη Μητρόπουλο Ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με ομιλητή τον Αλέξη Μητρόπουλο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Έξι δήμαρχοι και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι στην «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» για την ΠΕΔ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Έξι δήμαρχοι και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι στην «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» για την ΠΕΔ


Έξι δήμαρχοι και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» της παράταξης που συγκροτεί η κεντροαριστερά ενόψει των εκλογών για τη νέα διοίκηση στην ΠΕΔ Ηπείρου.

Οι έξι δήμαρχοι που μετέχουν είναι οι: Θωμάς Μπέγκας, Κώστας Καψάλης, Παναγιώτης Νταής, Νίκος Ζαχαριάς, Νίκος Βαΐτσης και Βασίλης Τσίγκος.

Οι δέκα δημοτικοί σύμβουλοι είναι: Γιώργος Παπαδιώτης, Στέφανος Σίντος και Βαγγέλης Πρέντζας από το δήμο Ιωαννιτών, Σπύρος Πάικας από το δήμο Ζίτσας, Σωτήρης Χριστούλης από το δήμο Αρταίων, Γιώργος Νίτσας από το δήμο Πρέβεζας, Γιάννης Καραγιάννης από το δήμου Σουλίου, Δημήτρης Κουτσογιάννης από το δήμο Β. Τζουμέρκων, Παναγιώτης Τακλάκογλου από το δήμο Ηγουμενίτσας και Ελευθερία Κοσσυβάκη από το δήμο Γ. Καραϊσκάκη.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού για την ΚΕΔΕ είναι οι Ελευθέριος Μεντής, Σπύρος Κόκκαλης, Πέτρος Παλάσχας και Γεωργία Γιώτη.

Στην ανακοίνωση της παράταξης του δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται:

Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η τοπική αυτοδιοίκηση την επόμενη πενταετία είναι μεγάλες. Τα προβλήματα που θα κληθεί να επιλύσει είναι πολλά. Αλλά και οι προοπτικές συμβολής των Ο.Τ.Α. στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας είναι σημαντικές.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, οι αιρετοί της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης καλούνται να επιλέξουν τα διοικητικά συμβούλια (Δ.Σ.) των συλλογικών τους οργάνων, δηλαδή των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.). Συλλογικά όργανα που θα αποτελέσουν τον ενιαίο εκφραστή των προτάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Συλλογικά όργανα που θα πρέπει να διαδραματίσουν το ρόλο του θεματοφύλακα της αυτοτέλειας της δράσης των Ο.Τ.Α., απέναντι σε κάθε παρέμβαση που την υπονομεύει, από όπου και αν προέρχεται.

Είναι περιττό να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο για τη σημασία των εκλογών στις Π.Ε.Δ. και στην Κ.Ε.Δ.Ε. Ταυτόχρονα όμως είναι απολύτως αναγκαίο να τονίσουμε ότι η ενεργός συμμετοχή όλων των αιρετών στις εκλογές για την ανάδειξη των διοικήσεων των οργάνων αυτών, είναι σήμερα απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνουμε σήμερα την κάθοδο της παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, αλλά και για την επιλογή των αντιπροσώπων της Π.Ε.Δ. στη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της Κ.Ε.Δ.Ε. Είναι μια ανεξάρτητη παράταξη, ακηδεμόνευτη από πολιτικά κόμματα ή άλλους οργανισμούς και φορείς, η οποία τοποθετεί πρώτα και πριν από όλα την καθαρά αυτοδιοικητική διάσταση, καθώς και τον αγώνα για την ανάπτυξη της Ηπείρου και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο των κατοίκων σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας. Είναι μια παράταξη που αποτελείται από αιρετούς, οι οποίοι εκλέχθηκαν στα αξιώματά τους στις πρόσφατες εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, χωρίς κομματικές ή άλλου είδους στηρίξεις και εξαρτήσεις. Είναι μια παράταξη στην οποία πρυτανεύει η ομαδική προσπάθεια, που συγκροτείται μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με την ισότιμη συμμετοχή όλων των ιδρυτικών μελών της, χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς να ορίζεται εκ των προτέρων ο επικεφαλής ή ο υποψήφιος πρόεδρος.

Με την ίδια ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και καθαρά αυτοδιοικητική λογική θα κινηθούμε στις εκλογές της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2024. Με την ίδια συνεργατική και συναινετική νοοτροπία θα κινηθούμε αν οι συνάδελφοι μας εμπιστευτούν τη διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου. Με διάλογο, διαβούλευση, συνέργειες τόσο στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ., όσο και στις επαφές μας με άλλους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Χωρίς αποκλεισμούς, κομματικές προτιμήσεις ή προσωπικές εύνοιες.

Η αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος που συναντιόμαστε όλοι μας καθημερινά. Η Ήπειρος είναι η κοινή μας πατρίδα. Τα δύο αυτά στοιχεία αποτελούν τον ενοποιητικό παράγοντα, αλλά και την κινητήρια δύναμη της προσπάθειάς μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους – αιρετούς που έχουν εκλεγεί στη Γ.Σ. της Π.Ε.Δ. να στηρίξουν το συνδυασμό «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου. Για μια αυτοδιοίκηση ισχυρή, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη. Για μια Ήπειρο που θα λάβει τη θέση που της αξίζει στον νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Έξι δήμαρχοι και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι στην «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» για την ΠΕΔ Έξι δήμαρχοι και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι στην «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» για την ΠΕΔ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
 Συνεδριάζει η Επιτροπή  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου


Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11.00 π.μ.. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Εκλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης ΠΗ.

2. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε εκθέσεις κατά το Α’ εξάμηνο του 2024.

3. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η ,α/α 1): «Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας από 3.850 σε 45.000 ορνίθια κρεατοπαραγωγής, στη θέση «Ντούσκος» της Τ.Κ. Παναγιάς, Δ.Ε. Φιλιππιάδος, Δήμου Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου».

4. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η & 2η, α/α 6) : «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 32.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Βάλτος», Τ.Κ. Ωρωπού, Δήμου Πρέβεζας, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου».

5. Γνωμοδότηση, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η, α/α 1): «Ε.Π.Ο. αύξηση δυναμικότητας πτηνοτροφικής μονάδας, από 12.000 σε 40.000 ορνίθια κρεατοπαραγωγής, στον αναδασμό Τ.Κ. Ασφάκας, Δ.Ε. Εκάλης, Δ. Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορείς πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι οι κ.κ. Μαρίνα και Νικολέττα Μπέλλου.(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

6. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η, α/α 6): «Ε.Π.Ο. επέκτασης πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας από 4.000 ινδιάνους κρεατοπαραγωγής σε 7.200 ινδιάνους κρεατοπαραγωγής και 13.500 ορνίθια κρεατοπαραγωγής στην Τ.Κ. Ρεπετίστης, Δ.Ε. Άνω Καλαμά, Δ. Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

7. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( Μ.Π.Ε.) του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα 1η ): «Συνδετήρια οδός Λιγοψάς με την επαρχιακή οδό Μονή Βελλάς - Ζίτσα». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

8. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 10η): «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο «Κυψέλη», εγκατεστημένης ισχύος 1,18 MW, στο ρέμα Κυψέλης, πλησίον του οικισμού Κυψέλη της Τ.Κ. Κυψέλης, της Δ.Ε. Αθαμανίας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου».

9. Γνωμοδότηση, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α1, ομάδα 10η,α/α 1):«Αιολικό Πάρκο, ισχύος 57,60 MW , και των συνοδών του έργων, στη θέση «Ζυγαριά», Δ.Ε. Σελλών, Δήμου Δωδώνης , Π.Ε. Ιωαννίνων & Δ.Ε. Παραμυθιάς και Δ.Ε. Σουλίου, Δήμου Σουλίου, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου.»

10. Γνωμοδότηση, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα 6η ): «Λειτουργία, εκσυγχρονισμός και επέκταση του υφιστάμενου χιονοδρομικού κέντρου Ανηλίου, με τις συνοδές αυτού υποδομές, που αναπτύσσεται σε έκταση 1.358.427,20 τ.μ., εντός του διαχειριζόμενου δημοτικού δάσους της Τ.Κ. Ανηλίου του Δήμου Μετσόβου, εν μέρει εντός περιοχής δικτύου Natura 2000, στη θέση «Γκιουζέλ Τεπέ», στις Τ.Κ. Ανηλίου και Μαλακασίου, Δ.Ε. Μετσόβου και Καλαμπάκας, στα διοικητικά όρια των Δήμων Μετσόβου και Μετεώρων, στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Τρικάλων, των Περιφερειών Ηπείρου και Θεσσαλίας».

11. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 10η): «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, «ΚΑΛΑΡΡΥΤΙΚΟΣ», ισχύος 1,5 MW, Δ.Ε. Καλαρρυτών, Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».
Read More »
Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου  Συνεδριάζει η Επιτροπή  Περιβάλλοντος  Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από σήμερα έως τις 16 Φεβρουαρίου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από σήμερα έως τις 16 Φεβρουαρίου


Από σήμερα έως και τις16 Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Κατά την περίοδο 12 Φεβρουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου, θα καταβληθούν 87.328.030 ευρώ σε 88.820 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 12 Φεβρουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

• Από τις 12 Φεβρουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν 25.600.000 ευρώ σε 1.030 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.


• Στις 14 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν 228.030 ευρώ σε 200 δικαιούχους για παροχές Επιδομάτων Μητρότητας, Κυοφορίας, Ασθενείας, Ατυχήματος, Έξοδα Κηδείας.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

• 32 εκατ. ευρώ σε 62.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

• 17 εκατ. ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

• 3 εκατ. ευρώ σε 5.500 δικαιούχους για προγράμματα κοινοφελούς χαρακτήρα.
• 8 εκατ. ευρώ σε 90 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».

• 1,5 εκατ. ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Οι συντάξεις του Μαρτίου

Ανατροπή με την πληρωμή στους συνταξιούχους για τις συντάξεις Μαρτίου 2024 – Ο φετινός Φεβρουάριος έχει 29 ημέρες και ως εκ τούτου η πληρωμή για τους συνταξιούχους θα έρθει λίγο πιο «κοντά».

Έτσι οι δικαιούχοι θα ξεκινήσουν να πληρώνονται την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Μαρτίου 2024 είναι οι εξής:

– Για ΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ: Δευτέρα 26/2: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 23/2

-Για ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ: Τετάρτη 28/2: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

Κατάθεση: Απόγευμα Τρίτης 27/2


-Μισθωτοί (ιδιωτικό τομέα) – Μη μισθωτοί: Δευτέρα 26/2: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ


Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 23/2


-Μισθωτοί (Δημοσίου τομέα): Τετάρτη 28/2: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ


Κατάθεση: Απόγευμα Τρίτης 27/2

Read More »
ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από σήμερα έως τις 16 Φεβρουαρίου ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από σήμερα έως τις 16 Φεβρουαρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Έκλεισε η Εγνατία λόγω χαλαζόπτωσης

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Έκλεισε η Εγνατία λόγω χαλαζόπτωσης


Δύο φορές και σε δύο διαφορετικά σημεία χρειάστηκε να κλείσει η Εγνατία Οδός το βράδυ της Κυριακής λόγω σφοδρής χαλαζόπτωσης.

Για ένα τέταρτο περίπου διακόπηκε η κυκλοφορία από τον κόμβο Αράχθου ως τον κόμβο Μετσόβου και λίγο αργότερα έγινε διακοπή από το 28ο ως το 30ο χιλιόμετρο του οδικού άξονα.

Ο δρόμος καθαρίστηκε από μηχανήματα και στη συνέχεια δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Πηγή epiruspost.gr 
Read More »
Έκλεισε η Εγνατία λόγω χαλαζόπτωσης Έκλεισε η Εγνατία λόγω χαλαζόπτωσης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Ψήφισμα της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», κατά των γεωτρήσεων στα Κούρεντα.

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Ψήφισμα της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», κατά των γεωτρήσεων στα Κούρεντα.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», που συνεδρίασε στις 7/2/2024,
 ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για τον αγώνα της Αδελφότητας Κουρέντων, με κύριο αίτημα να σταματήσει τώρα η ερευνητική γεώτρηση και κάθε σχέδιο εξόρυξης υδρογονανθράκων που υλοποιείται από την εταιρία Energean στα Κούρεντα- Γουριάνιστα Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται τόσο η αίτηση που κατέθεσε η Αδελφότητα Κουρέντων στο Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ) με την οποία ζητά την ακύρωση του συγκεκριμένου έργου όσο και η πρόσκληση με την οποία καλεί σε συμπαράσταση τους φορείς της Ηπειρωτικής αποδημίας και κάθε Ηπειρώτη.

Για την ακύρωση του συγκεκριμένου έργου, η Αδελφότητα Κουρέντων, επικαλείται την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (εκπονήθηκε από την ίδια την εταιρία Energean), από την οποία προκύπτει ότι οι εργασίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων θα προκαλέσουν δραματικές και μη αναστρέψιμες βλάβες στην περιοχή, όπως η παραγωγή επικίνδυνων αποβλήτων, η μόλυνση των υδάτων, ο κίνδυνος ενεργοποίησης ρηγμάτων κλπ.

Με βάση τα παραπάνω, η Αδελφότητα ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ:

• Εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα της Αδελφότητας Κουρέντων, για την ακύρωση της ερευνητικής γεώτρησης και κάθε σχεδίου εξόρυξης υδρογονανθράκων στα Κούρεντα- Γουριάνιστα Ιωαννίνων.
• Στηρίζει τα- από κάθε άποψη- δίκαια αιτήματά που προβάλλουν οι συμπατριώτες μας από τα Κούρεντα (απόδημοι και μη), διεκδικώντας την ματαίωση έργων, όπως αυτό της Energean, που συμβάλλουν στην παραπέρα ερήμωση και ερημοποίηση των χωριών της Ηπείρου».
Read More »
Ψήφισμα της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», κατά των γεωτρήσεων στα Κούρεντα. Ψήφισμα της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», κατά των γεωτρήσεων στα Κούρεντα. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Νέο επίδομα για το Πάσχα 2024 – “Κλειδώνει” επιταγή για χιλιάδες οικονομικά ευάλωτους-Χαράς ευαγγέλια σε ΙΒΑΝ & ΑΤΜ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Νέο επίδομα για το Πάσχα 2024 – “Κλειδώνει” επιταγή για χιλιάδες οικονομικά ευάλωτους-Χαράς ευαγγέλια σε ΙΒΑΝ & ΑΤΜ


Ορατό το ενδεχόμενο νέας στήριξης σε μορφή νέου επιδόματος για το Πάσχα 2024.

Τα νέα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν μετά τον ερχόμενο οικονομικό προϋπολογισμό και του πλεονασματος.

Στα πιθανά σενάρια περιλαμβάνεται επανάληψη της επιταγής ακρίβειας των Χριστουγέννων η νέο Market Pass 3.

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε την Κυριακή (11/02) στην επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, τονίζοντας ότι «θα αρχίζει από οκτώ», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για την καταβολή έκτακτου επιδόματους σε ευάλωτους οικονομικά πολίτες κατά την περίοδο του Πάσχα.

Μάλιστα, οι σχετικές ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνουν στις 22 Μαρτίου, ώστε να τεθεί σε ισχύ ήδη από τον Απρίλιο.

Νέο Κοινωνικό μέρισμα η επίδομα ακρίβειας σε ευάλωτα νοικοκυριά

Πρόκειται στην ουσία για την επανάληψη των μέτρων στήριξης ευαλωτων που πλέον κάθε Χριστούγεννα δίνεται στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα πρόκειται να πληρωθεί:1,5 επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού Α21
Επιπλέον ποσό για τους δικαιούχους ΚΕΑ
200 η 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους
200 η 250 ευρώ σε ΑΜΕΑ δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων
200 η 250 ευρώ σε δικαιούχους επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ

Read More »
Νέο επίδομα για το Πάσχα 2024 – “Κλειδώνει” επιταγή για χιλιάδες οικονομικά ευάλωτους-Χαράς ευαγγέλια σε ΙΒΑΝ & ΑΤΜ Νέο επίδομα για το Πάσχα 2024 – “Κλειδώνει” επιταγή για χιλιάδες οικονομικά ευάλωτους-Χαράς ευαγγέλια σε ΙΒΑΝ & ΑΤΜ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

ΥΠΕΝ: Ενισχύσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τη στήριξη ευάλωτων καταναλωτών

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
ΥΠΕΝ: Ενισχύσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τη στήριξη ευάλωτων καταναλωτών

Στοχευμένη οικονομική στήριξη για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, περισσότερων από 730.000 νοικοκυριών που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ανακοίνωσε σήμερα (12/2) το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι ενισχύσεις καλύπτουν τους πρώτους δύο μήνες του 2024. Ειδικότερα, για τον Ιανουάριο η οικονομική στήριξη διαμορφώνεται σε 26 ευρώ/MWh και για τον Φεβρουάριο σε 18 ευρώ/MWh, αντιστοίχως, για το σύνολο της κατανάλωσης των δικαιούχων.

Όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ, με τις ενισχύσεις αυτές απορροφάται το σύνολο (100%) του αυξημένου κόστους, σε σχέση με τις προ κρίσεως τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η συνολική αξία της οικονομικής στήριξης για το ρεύμα που παρέχεται στα εν λόγω νοικοκυριά υπερβαίνει τα 8,6 εκατ. ευρώ και παρέχεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.
Read More »
ΥΠΕΝ: Ενισχύσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τη στήριξη ευάλωτων καταναλωτών ΥΠΕΝ: Ενισχύσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τη στήριξη ευάλωτων καταναλωτών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Διακρίσεις αθλητών του “Άπειρος” ποδηλατικού ομίλου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Διακρίσεις  αθλητών του “Άπειρος” ποδηλατικού ομίλου Ηγουμενίτσας


Απονομές Τοπικού Πρωταθλήματος XCC/XCO Κεντρικής Ελλάδος 10/02/2024.

4η θέση Μίνι Μικρά: Μάξιμος Λαμπρούσης

1η θέση Μίνι Μεγάλα Κορίτσια: Μυρτώ Σιόντορου

2η θέση Μίνι Μεγάλα Αγόρια: Σταύρος Κάλλης

3η θέση Μίνι Μεγάλα Αγόρια: Τηλέμαχος Χαρακλιάς

1η θέση Παγκορασίδες: Αφροδίτη Μπασιαρά

3η θέση Παμπαίδων: Γιώργος Σιόντορος

4η θέση Παμπαίδων: Ρωμανός Λαμπρούσης

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την καταπληκτική σημερινή τους εμφάνιση! Read More »
Διακρίσεις αθλητών του “Άπειρος” ποδηλατικού ομίλου Ηγουμενίτσας Διακρίσεις  αθλητών του “Άπειρος” ποδηλατικού ομίλου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Επιδότηση επιχειρήσεων από 20.000 έως 100.000 ευρώ - Μέσα από το Πρόγραμμα Δίκαιη Ανάπτυξη

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Επιδότηση επιχειρήσεων από 20.000 έως 100.000 ευρώ - Μέσα από το Πρόγραμμα Δίκαιη Ανάπτυξη


Οι ενδιαφερόμενοι του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 μπορούν από τις 8 Φεβρουαρίου έως και τις 8 Απριλίου 2024 θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για να διεκδικήσουν χρηματοδότηση.

Πρόκειται για δύο νέες δράσεις επιχειρηματικότητας,τύπου «de minimis», οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με έδρα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ή στους δήμους Μεγαλόπολης, Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έμφαση στις νέες τεχνολογίες

Η επιδότηση που ξεκινάει από 20.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 100.000 ευρώ θα πρέπει να διατεθεί για να καλύψει δαπάνες έργων σε κτίρια, εγκαταστάσεις και εξωτερικό χώρο, να αγοράσει εξοπλισμό και μεταφορικά μέσα, αλλά και να καλύψει το κόστος παροχής υπηρεσιών και λογισμικού, με στόχο τη δημιουργία νέως θέσεων εργασίας.

Το ποσοστό ενίσχυσης να ανέρχεται έως και 70%.

Ειδικότερα, στόχος είναι τα επενδυτικά σχέδια να έχουν έμφαση:

στην ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών και καινοτόμων διαδικασιών στην παραγωγική διαδικασία,
στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και
στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, έμφαση δίνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς προτεραιότητας της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Ίδρυση νέων και ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων«Ίδρυση Επιχειρήσεων & Ενίσχυση Νέων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης», με προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ και δικαιούχους νέες και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Νέες επιχειρήσεις «Ενίσχυση Υφιστάμενων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης», με προϋπολογισμό 30.000.000 ευρώ και δικαιούχους υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Διευκρινίζεται πως οι αιτήσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) και για την αξιολόγησή τους θα εφαρμοστεί η συγκριτική αξιολόγηση.

Read More »
Επιδότηση επιχειρήσεων από 20.000 έως 100.000 ευρώ - Μέσα από το Πρόγραμμα Δίκαιη Ανάπτυξη Επιδότηση επιχειρήσεων από 20.000 έως 100.000 ευρώ - Μέσα από το Πρόγραμμα Δίκαιη Ανάπτυξη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο


Διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου που συνάπτονται στον δημόσιο τομέα δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, ακόμα και αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του οικείου φορέα που προέβη στην πρόσληψη.

Υπό προϋποθέσεις οι συμβασιούχοι που συνάπτουν διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου αποκτούν το δικαίωμα, μετά τη λήξη ή την καταγγελία τους, να λάβουν τη νόμιμη αποζημίωση, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους. Αυτό προκύπτει από απόφαση 146/2023 που έλαβε ο Άρειος Πάγος, έπειτα από σχετικό αίτημα που είχε υποβληθεί το 2016 από συμβασιούχους εργαζόμενους στον τομέα της Εφορίας Προϊστορικών και Ιστορικών Αρχαιοτήτων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνωρίζει ως όριο τη 18η Απριλίου 2001, ημερομηνία που τροποποιήθηκε το σχετικό άρθρο του Συντάγματος (αρ. 103 παρ. 7 και 8). Στην παρέμβασή του περιλαμβάνει επίσης και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους λοιπούς φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τονίζει δε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ούτε με νόμο, αφού κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από το ανωτέρω άρθρο του Συντάγματος.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόσληψη τακτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στον δημόσιο τομέα μπορεί να πραγματοποιηθεί με γραπτό διαγωνισμό ή με καθορισμένη σειρά προτεραιότητας, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Σε διαφορετική περίπτωση, το Δικαστήριο χαρακτηρίζει καταδικαστέες αυτές τις προσλήψεις που έγιναν χωρίς διαγωνισμούς, γιατί θεωρεί ότι ευνοούν την αναξιοκρατία.

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό η συγκεκριμένη διαδικασία λειτουργεί σε βάρος άλλων πολιτών, οι οποίοι έχουν τα προσόντα για να προσληφθούν στον δημόσιο τομέα, αλλά στερούνται αυτήν τη δυνατότητα, επειδή υπήρχαν ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ερήμην ΑΣΕΠ.
Πότε έχουμε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου

Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου υπάρχει όταν οι συμβαλλόμενοι δεν έχουν συμφωνήσει ορισμένη διάρκεια για την παροχή της εργασίας, ούτε η χρονική αυτή διάρκεια συνάγεται από το είδος και τον σκοπό της εργασίας. Αντίθετα, η σύμβαση εργασίας είναι ορισμένου χρόνου όταν συνομολογείται η διάρκεια αυτής μέχρι ορισμένο χρονικό σημείο ή μέχρι την εκτέλεση ορισμένου έργου.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου η σύμβαση ορισμένου χρόνου παύει να ισχύει αυτοδικαίως. Επομένως, η διάρκεια της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου είναι σαφώς καθορισμένη, είτε γιατί συμφωνήθηκε ρητά ή σιωπηρά, είτε γιατί προκύπτει από το είδος και τον σκοπό της σύμβασης εργασίας.

Χαρακτηριστικό της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου είναι ότι τα μέρη γνωρίζουν επακριβώς το χρονικό σημείο της λήξης της. Στην περίπτωση αυτή, η σύμβαση λήγει χωρίς να χρειάζεται η καταβολή αποζημίωσης. Δικαιολόγηση σκοπού Όταν όμως υπάρχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις οποίες δεν δικαιολογείται ο σκοπός της διάρκειάς τους, τότε η ευθύνη βαραίνει τον εργοδότη και, στην περίπτωση που καταγγελθούν, τότε θα πρέπει να κρίνονται ως άκυρες.

Στην περίπτωση αυτή, θα θεωρείται ότι καταρτίστηκε ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, στην οποία δεν είναι δυνατή η απόλυση εργαζομένου, χωρίς να υπάρχει έγγραφη καταγγελία και να καταβάλλεται η νόμιμη αποζημίωση. Η καταστρατήγηση τεκμαίρεται από το γεγονός ότι συνάφθηκε σύμβαση ορισμένου χρόνου, χωρίς όμως να δικαιολογείται αντικειμενικά η ορισμένη διάρκειά της, όπως θα έπρεπε, από τη φύση της εργασίας ή τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης.
Ανοίγει ο δρόμος για αποζημιώσεις

Σύμφωνα με τον γνωστό εργατολόγο, καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο, η απόφαση του Αρείου Πάγου συνιστά «μια καινούργια νομολογία, που ανοίγει τον δρόμο για να προκύψουν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου».

Αξίζει να επισημανθεί ότι στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπερβαίνουν τις 60.000 οι συμβασιούχοι αυτής της κατηγορίας. Χωρίς να σημαίνει ότι όλοι δικαιούνται αποζημιώσεως, θα μπορεί να κριθεί ανά περίπτωση στο μέλλον, με βάση τον χρόνο προϋπηρεσίας, εάν προκύπτει και τέτοιο ενδεχόμενο.
Read More »
Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για χρήση μουσικής σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Σύλληψη ημεδαπού για χρήση μουσικής σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντοςΑπό αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε να λειτουργεί, ως υπεύθυνος καταστήματος διασκέδασης, κάνοντας χρήση μουσικής, καθ’ υπέρβαση του επιτρεπόμενου ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων.

Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για χρήση μουσικής σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Σύλληψη ημεδαπού για χρήση μουσικής σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Σύλλογος ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας : Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Σύλλογος ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας : Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών


Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας χαιρετίζει και στέκετε αλληλέγγυος στο πλευρό των εκατοντάδων αγροτών και κτηνοτρόφων στη Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων

Η αδυναμία τους να μπορούν να καλλιεργήσουν τη γη τους, λόγω τόσο του αυξημένου κόστους της ενέργειας (πετρέλαιο, ρεύμα), όσο και των αγροτικών εφοδίων, καθώς και των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που καλούνται πλέον να την αντιμετωπίσουν μόνοι τους χωρίς κρατική αρωγή, τους ξεριζώνει από την γη τους και απειλεί την πρόσβαση στην τροφή μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας.

Την ευθύνη για τον ξεσηκωμό αυτό φέρνουν στο ακέραιο η παρούσα κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντί να ρίξουν κεφάλαια για να στηρίξουν την αγροτική παραγωγή και το εισόδημα των Αγροτών, αυτοί στέλνουν δισεκατομμύρια και όπλα σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Με τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις τους , έστειλαν τελεσίγραφα αγωνιστικής απάντησης όλοι οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

 Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους , γιατί αφορούν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους και είμαστε δίπλα τους.

Χαιρετίζουμε τη κλιμάκωση των αγώνων τους, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορεία που πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους.

Είναι αγώνας για να μπορούν να παράγουν φθηνά και υγιεινά προϊόντα για το λαό. Δικαίως κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους μετά από τις απαράδεκτες εξαγγελίες της Κυβέρνησης.

Με το παρών ψήφισμα στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς, δείχνουμε την συμπαράστασή μας και καλούμε τη Κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα όλα τα αιτήματά τους.

Read More »
Σύλλογος ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας : Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών Σύλλογος ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας : Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα ληστείας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα ληστείας


Συνελήφθη χθες (10-02-2024) το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα ληστείας.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός την προηγούμενη ημέρα προσέγγισε ημεδαπή και αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να της αρπάξει την τσάντα, ασκώντας μάλιστα σε βάρος της βία προκειμένου να κάμψει την αντίστασή της και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Ύστερα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν στην ευρύτερη περιοχή και να τον συλλάβουν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα ληστείας Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα ληστείας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Σε «θέση μάχης» οι Ηπειρώτες αγρότες – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Σε «θέση μάχης» οι Ηπειρώτες αγρότες – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα


Καθοριστική χαρακτηρίζεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες οι οποίοι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συνέχισαν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι.

Διεκδικούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές και αποζημιώσεις από φυσικές ή άλλες καταστροφές.

Για αύριο 12 Φεβρουαρίου η κοινή επιτροπή Αγώνα του Νομού Ιωαννίνων οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 πρωί έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ και της εφορίας και καλεί όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση.

Την ίδια στιγμή, τρακτέρ των αγροτών της Θεσπρωτίας παραμένουν παραταγμένα στην είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζουν από κοινού με αγρότες των Ιωαννίνων να ανοίξουν αύριο τις μπάρες των διοδίων της Εγνατίας Οδού.


Read More »
Σε «θέση μάχης» οι Ηπειρώτες αγρότες – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα Σε «θέση μάχης» οι Ηπειρώτες αγρότες – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Δημητρίου "Ουρανός απ' άλλους τόπους" στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Δημητρίου "Ουρανός απ' άλλους τόπους" στην ΗγουμενίτσαRead More »
Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Δημητρίου "Ουρανός απ' άλλους τόπους" στην Ηγουμενίτσα Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Δημητρίου "Ουρανός απ' άλλους τόπους" στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Την πίτα του έκοψε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Την πίτα του έκοψε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελαταριάς για την Κοπή Πίτας καθώς και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των Εργασιών αποπεράτωσης του Σχολείου και αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.


Το Δ.Σ. θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Εκπρόσωπο του Δήμου Σουλίου Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Κοντό που μας τίμησε με την παρουσία του και φυσικά όλα τα μέλη του Συλλόγου που συνέβαλαν για την επιτυχία της σημερινής Εκδήλωσης


Ευχή όλων μας η επόμενη χρονιά να μας βρει στην Λαμπανίτσα μέσα στο Ανακαινισμένο πλέον Σχολείο του Χωριού μας

Read More »
Την πίτα του έκοψε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Την πίτα του έκοψε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Νίκη "Οδύσσεια" για τα κορίτσια του ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024
Νίκη "Οδύσσεια" για τα κορίτσια του ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας


Τα κορίτσια μας (Κ18 Γυναικών) φιλοξενήθηκαν σήμερα Κυριακή (11/02) στο κλειστο γυμναστήριο Κέρκυρας από την τοπική ομάδα Α.Σ.ΒΟΛΙΣ.
Αν και επικράτησαν με 3-0 σετ, τα κορίτσια μας συνοδευόμενα από τον προπονητή τους Γιάννη Βαμβέσο, την έφορο κ. Πετσιού και το μέλος του Δ.Σ. Φίλιππο Μπούτρη, ταλαιπωρήθηκαν με το ταξίδι τους λόγω της έντονης κακοκαιρίας όπου αναγκάστηκαν να μην κάνουν το προγραμματισμένο ταξίδι τους λόγω απαγόρευσης της συγκεκριμένης γραμμής.
Έτσι ταξίδεψαν στις 11:30 για την πόλη της Κέρκυρας με τον αγώνα να ξεκινάει στις 13:30 με τα κορίτσια μας στο πρώτο σετ να εχουν χάσει τον ρυθμό τους και να βρίσκονται αρκετά πίσω στους πόντους.
Όμως κατάφεραν να επανέλθουν στην γνωστή καλή αγωνιστική τους απόδοση και να πάρουν τον αγώνα
Ο ΕΡΜΗΣ ευχαριστεί το σωματείο Α.Σ.ΒΟΛΙΣ που άμεσα ανταποκρίθηκαν θετικά ώστε να γίνει ο αγώνας σε άλλη ώρα!
Διακύμανση:Α.Σ.ΒΟΛΙΣ-ΕΡΜΗΣ 0-3
1ο σετ: 22-25
2ο σετ: 13-25
3ο σετ: 13-25
Διαιτητές/Γραμματεία: ΠΑΓΚΑΛΗΣ-ΠΑΓΙΑΤΗΣ
Α.Σ.ΠΕ. ΕΡΜΗΣ: (Βαμβέσος Ιωάννης) ΘΕΟΔΩΡΟΥ Δ.,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γ.,ΧΑΡΙΣΗ Ε.,ΜΙΧΑΛΑ Σ.(Α),ΚΑΣΤΡΙΤΗ Β., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Σ.,ΤΣΑΤΣΟΥ Α.,ΤΣΑΤΣΟΥ Σ.,ΣΙΑΜΑΝΤΗ Γ.,ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΙΑ Λ.,ΒΑΡΕΛΗ Σ.,ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Χ.,ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ Κ.
Read More »
Νίκη "Οδύσσεια" για τα κορίτσια του ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας Νίκη "Οδύσσεια" για τα κορίτσια του ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Σελίδες