Επιστολή απόδημων του Δήμου Σουλίου σε Καραγιάννη για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας με βιομάζα

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021
Επιστολή απόδημων του Δήμου Σουλίου σε Καραγιάννη για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας με βιομάζαΠΡΟΣ:
Δήμαρχο Δήμου Σουλίου
Κ. Καραγιάννη Ιωάννη

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Ως απόδημοι θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας και τη δυσαρέσκειά μας σχετικά με τη δημιουργία των δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας στα χωριά μας, στη Χόϊκα και στο Προδρόμι.

Καμιά χιλιομετρική απόσταση δεν θα σταθεί εμπόδιο για να εκφράσουμε την αγωνία μας και να στηρίξουμε με οποιονδήποτε έμπρακτο τρόπο μπορούμε τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι συμπατριώτες μας για την αναστολή δημιουργίας αυτής της επένδυσης.


Εμείς λοιπόν, που ζούμε στην ξενιτιά και σε αλλες περιοχες της Ελλαδος και λατρεύουμε τα χωριά μας,στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους αιρετούς και τοπικούς φορείς προκειμένου να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά και να σταθούν αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να αποφευχθεί η ολοκλήρωση αυτού του έργου.

Το ξέρουμε πως δεν ευθύνεστε εσεις για αυτά τα κατορθώματα αλλα την συγκεκριμένη στιγμη, διοικείτε τον τόπο μας και κατέχετε αυτές τις εξέχουσες θέσεις έπειτα από επιλογή και ένδειξη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο σας όχι μόνο από τους κατοίκους του Δήμου Σουλίου αλλά και από εμάς τους ομογενείς.

Να σας θυμίσουμε ότι το κύριο έργο σας είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε όλα τα πλάτη και μήκη του Δήμου μας για τα θέματα που μας αφορούν και όχι η απόκρυψη και προώθηση σχεδίων και συμφερόντων κάποιων καλοθελητών επενδυτών που αποβλέπουν μόνο στο ατομικό καλό.

Η στήριξη μας προς το πρόσωπο σας ήταν η ψήφος μας και θεωρούμε ότι ως άρχων αυτού του τόπου πρέπει να το εκμεταλλευτείτε,παίρνοντας ορθές και δίκαιες αποφάσεις για εμάς τους ίδιους, τα παιδιά μας και τα όμορφα χωριά μας. Σας δώσαμε το δικαίωμα να αποφασίζετε ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ!!!

Ας μη ξεχνάμε, κύριε Δήμαρχε ότι όλοι μαζί μεγαλώσαμε ,στον ίδιο τόπο κι ας είμαστε μακριά. Με εμάς θα κουβεντιάζετε πίνοντας το καφεδάκι σας τα καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα. Εμάς θα κοιτάζετε στα μάτια και όχι τον κάθε επενδυτή που βάζει πάνω απ’ όλα τα ατομικά του συμφέροντα αδιαφορώντας για το κοινό καλό. Έχει γίνει πλέον ευρέως γνωστό ότι έχουν κατατεθεί πάνω από δέκα αιτήσεις για μονάδες καύσης βιομάζας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου δεν αποτελεί ούτε ανάπτυξη ούτε πρόοδο, αντιθέτως υποβαθμίζει σε μέγιστο βαθμό την φυσική ομορφιά και την αγνότητα του τόπου μας αλλά και την ποιότητα ζωής των ατόμων που ζουν σε αυτόν.

Σας καλούμε λοιπόν να δώσετε άμεση και αποτελεσματική λύση σε αυτό το φλέγον ζήτημα ώστε να μην υπάρξουν ανυπολόγιστες και καταστροφικές συνέπειες τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο στην υγεία των ατόμων. Είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους!!!

Ας βάλει ο καθένας μας το λιθαράκι του για να προστατέψουμε τον τόπο μας. Σταθείτε δίπλα μας και όχι απέναντι μας!!!

Με εκτίμηση μια μικρή ομάδα συμπολιτών σας απο τους πραγματικά πολυ περισσότερους που υπαρχουμε και ειμαστε παντα στο πλευρό σας!!!

Κασκαρης Παναγιώτης, Αθανασίου Γιώργος, Αθανασίου Ορέστης, Αθανασίου Ιωάννα, Αθανασίου Φοιβος, Μυλωνά Κατερίνα, Δήμου Γιώργος, Σπύρου Κατερίνα, Ιωάννου Ευάγγελος-Μελινα, Σαράκης Γιάννης, Φιλιππου Γλυκερια, Κ. Φιλιππου Πέτρος, Φιλιππου Στεφάνια, Φιλιππου Γεώργιος, Φιλιππου Γλυκερια, Γ. Φιλιππου Πέτρος, Χ. Φιλιππου Ευάγγελος, Μπινουση Θεοδωρα, Μπινουση Αφροδίτη, Σπύρου Βασιλης, Σπύρου Μαργαρίτα, Σπύρου Μιχάηλ, Σπύρου Χρήστος, Σπύρου Δημήτρης, Σπύρου Στέλλα, Βαρβερης Κώστας, Βαρβερης Βασιλης, Βαρβερη Μαρία, Βαρβερη Ελένη, Κύργιος Βασιλης, Κύργιος Σπύρος, Κύργιου Ελένη, Πετσιου Κατερίνα, Πετσιου Θαλεια, Πετσιου Χριστίνα, Πετσιου Φωτεινη, Μπολωσης Γιώργος, Μπολωση Ντανιελα, Μπίκας Αναστάσιος, Ν. Γεωργιου Δημήτρης, Γεωργιου Φωτιος, Πετσιου Ελλη, Σιωζιου Αγαθή, Σιωζιος Παναγιώτης, Σιωζιος Βασιλης, Σιωζιος Γιώργος, Τσάκος Γιώργος, Αθανασίου Βίκη, Αθανασίου Φανης, Ζαμπουνιδης Πέτρος, Ζαμπουνιδη Νίκη, Σιωζιος Σπύρος, Φιλης Δημήτρης, Μινη Βάσω, Κρυστάλλης Βασιλης, Πετσιου Ειρήνη, Πετσιου Αλίκη, Πετσιος Κώστας, Πετσιου Μαρινα, Πετσιος Αιμιλίος, Πετσιου Κωνσταντίνα, Βαρβερης Παναγιώτης, Πετσιος Χρήστος, Ν. Πετσιου Ξανθη, Φιλιππου Δροσούλα, Αντώνιου Γιάννης, Μουκα Βερόνικα, Μουκας Κώστας, Μουκα Τούλα, Μουκας Λάμπρος, Λιόλιος Γιάννης, Γεωργιου Γιώργος, Σιωζιος Χάρης, Σιωζιου Βάσω, Πετσιος Βαγγέλης, Πετσιος Κοσμας, Πετσιος Αλέξης, Τζιουνας Τάσος, Μινης Τάκης, Μινη Δώρα, Μινης Γιάννης, Αναστασίου Ντινα, Αναστασίου Φώτης, Νατσης Αθανάσιος, Παναγιωτου Στεργιος, Σιωζιος Μπαμπης, Σιωζιος Ρομπιν, Σιωζιου Ανκε, Σιωζιου Μαρία, ΓεωργιουΒάσω, Τσαρκοβιστας Νίκος, Αθανασίου Κώστας, Αθανασίου Παύλος, Αθανασίου Θανάσης, Πετσιος Γρηγόρης, Πετσιος Φώτης, Μουκας Κώστας, Νικολαου Τέτα, Ταχια Κατερίνα, Νικολαου Βαγγέλης, Φιλης Θωμάς, Φίλη Λανπρινη, Φιλης Νίκος, Γεωργιου Σταύρος, Γεωργιου Χρήστος, Γεωργιου Γιάννης, Γεωργιου Φανης, Αντώνιου Νεκτάριος, Αντώνιου Πέτρος, Νικολαου Ματινα, Ανδρεου Μιχάλης, Χρήστου Σπύρου, Πετσιου Μιχαελα, Φιλιππου Παύλος, Φιλιππου Θανάσης, Φιλιππου Αθήνα, Φιλιππου Τούλα, Βασίλειου Τέτα, Βασίλειου Νίκος, Πετσιος Βασιλης, Πετσιου Ρούλα, Πετσιου Μαρία, Πετσιου Έλενα, Τσιλη Βαγια, Φιλιππου Δήμος, Πετσιος Ευθυμιος, Πετσιου Νικολέττα, Ζηλης Σπύρος, Αναστασοπουλος Παναγιώτης, Σιωζιου Γιολάντα, Πατσιουρας Πέτρος, Μουκας Θεοφανης, Μουκας Γιώργος, Μηλιώνη Έλενα, Σωτηρίου Παναγιώτης, Σωτηρίου Χρήστος, Σωτηρίου Λαμπρινη, Σωτηρίου Χρυσούλα, Κασκαρη Αναστασια, Αντώνιου Σταματια, Κασκαρης Αναστάσιος, Πρινγγα Παρασκευή, Αντώνιου Πέτρος, Κασκαρης Ευάγγελος, Κασκαρη Αγγελική, Σιωζιος Τάκης, Σιωζιου Κορινα, Σιωζιου Αλέκα, Σιωζιος Σάκης, Βασίλειου Νονη, Βασίλειου Δήμος, Βασίλειου Αηδονης, Πετσιος Πέτρος, Μινης Ιωσηφ, Μινης Μιχάηλ, Αναστασοπούλου Στέλλα, Πετσιου Χριστίνα, Πετσιου Νικολέττα, Πετσιου Σοφια, Πετσιος Δημήτρης, Πετσιου Γιωργια, Δημητριου Φωτιος, Μάρκου Γιάννης, Πετσιος Κώστας, Αντωνιου Αλέκος, Μουκας Γιάννης, Τσακιρη Λενα, Μουκα Παναγιωτα, Λιαντη Ειρήνη, Χρήστου Ελένα, Δριμτζια Θεοδώρα.

In this article
Read More »
Επιστολή απόδημων του Δήμου Σουλίου σε Καραγιάννη για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας με βιομάζα Επιστολή απόδημων του Δήμου Σουλίου σε Καραγιάννη για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας με βιομάζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021 Rating: 5

Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ οι αντιδράσεις στις μονάδες ενέργειας με βιομάζα

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021
Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ οι αντιδράσεις στις μονάδες ενέργειας με βιομάζα


Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Σουλίου , αλλά και άλλοι φορείς της περιοχής, καθώς στην περιοχή έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 500 Κw από την καύση βιοελαίων.

Οι πρώτες δύο μονάδες βρίσκονται στις κοινότητες Προδρομίου- Ζερβοχωρίου και Χόικας, πολύ κοντά στους οικισμούς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία τους στη ζωή και την καθημερινότητά τους.

Αν και οι -συγκεκριμένης δυναμικότητας- μονάδες θεωρούνται «χαμηλής όχλησης» και ο νομοθέτης δε βάζει όρους για την εγκατάστασή τους, και παρ’ όλο που οι περιβαλλοντικοί όροι της συγκεκριμένης επένδυσης έχουν εγκριθεί από το τέλος του 2016, από την αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, το θέμα δεν συζητήθηκε ποτέ ούτε στα τοπικά συμβούλια, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βρεθούν αντιμέτωποι με μια διαμορφωμένη πραγματικότητα, πέντε χρόνια μετά.

Οι κάτοικοι σημειώνουν ότι κανένας δεν είναι εναντίον των επενδύσεων, όμως τονίζουν ότι δεν μπορούν να δεχτούν μια τέτοια δραστηριότητα που όπως λένε θα παράγει καπνό και θόρυβο 23 ώρες το 24ωρο, μέσα στους οικισμούς, σε έναν κάμπο υψηλής παραγωγικής αξίας και λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον υψηλής τουριστικής αλλά και οικολογικής αξίας, το μυθικό ποταμό Αχέροντα.

Σημειώνουν δε, ότι η καύση ελαίων δίπλα στα σπίτια τους, θα δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες ασφυξίας αλλά και ηχορύπανσης που θα είναι αδύνατο για τους ίδιους να συνεχίσουν τη ζωή τους εκεί.

Εκφράζουν δε προβληματισμό, καθώς στην περιοχή δεν παράγεται κανένα από τα φυτά που σύμφωνα με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους θα χρησιμοποιηθούν ως βιομάζα: Ηλιέλαια, βαμβακέλαια, ελαιοκράμβη, φοινικέλαια και λάδια κοκοφοίνικα. Ταυτόχρονα, σημειώνουν ότι ανάλογη επένδυση σε γειτονικό Δήμο, με την εγκατάστασή της, έκανε αίτηση τροποποίησης τόσο για διπλασιασμό της ισχύος της, όσο και για καύση τηγανελαίων και εκφράζουν τους φόβους τους για την αδυναμία όπως λένε ελέγχου των εκπεμπόμενων ρύπων.

Το έλλειμα ενημέρωσης τονίζει και ο δήμαρχος Σουλίου, ο οποίος αναμένει τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ενημερωθεί και επίσημα, ενώ έχει υποβάλλει αίτημα επανεξέτασης του θέματος και δηλώνει ταυτόχρονα ότι ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στους κατοίκους, σε όποιον αγώνα απαιτηθεί.


Read More »
Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ οι αντιδράσεις στις μονάδες ενέργειας με βιομάζα Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ οι αντιδράσεις στις μονάδες ενέργειας με βιομάζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021 Rating: 5

Ο σύλλογος αλληλεγγύης ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας για το εξωτερικό ιατρείο νευρολογίας του Γ.Ν.Φ.

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021
Ο σύλλογος αλληλεγγύης ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας για το εξωτερικό ιατρείο νευρολογίας του Γ.Ν.Φ.Το ΔΣ του Συλλόγου Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας Ν. Θσπρωτίας, ενημερώνει τα μέλη του ότι θα λειτουργεί Εξωτερικό Ιατρείο Νευρολογίας στο Νοσοκομείο Φιλιατών από 8 Μαρτίου κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη πρωί.

Διαθέσιμα νούμερα τηλεφωνικών ραντεβού: 2664360228 και 2664360284
Read More »
Ο σύλλογος αλληλεγγύης ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας για το εξωτερικό ιατρείο νευρολογίας του Γ.Ν.Φ. Ο σύλλογος αλληλεγγύης ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας για το εξωτερικό ιατρείο νευρολογίας του Γ.Ν.Φ. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν 2.633 κρούσματα σε 24 ώρες

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021
Ανακοινώθηκαν 2.633 κρούσματα σε 24 ώρεςΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.633, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 212.091 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 69 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.312 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 1.06 (95%Crl: 0.43-1.81)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.886 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 479 (66.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 85.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.445 ασθενείς. ΟΟι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 443 (ημερήσια μεταβολή +13.59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 389 ασθενείς.
Read More »
Ανακοινώθηκαν 2.633 κρούσματα σε 24 ώρες Ανακοινώθηκαν 2.633 κρούσματα σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021 Rating: 5

Διψήφιος και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 64 σε όλη την Ήπειρο

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021
Διψήφιος και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 64 σε όλη την Ήπειρο


Π.Ε. Άρτας 10
Π.Ε. Θεσπρωτίας 12
Π.Ε. Ιωαννίνων 39
Π.Ε. Πρέβεζας 3Read More »
Διψήφιος και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 64 σε όλη την Ήπειρο Διψήφιος και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 64 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021 Rating: 5

Στη Βουλή φέρνει ο Μ. Κάτσης τον αποκλεισμό εκατοντάδων επιχειρήσεων στη Θεσπρωτία από τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021
Στη Βουλή φέρνει ο Μ. Κάτσης τον αποκλεισμό εκατοντάδων επιχειρήσεων στη Θεσπρωτία από τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσηςΣε Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε ο βουλευτής Μάριος Κάτσης, σχετικά με τον αποκλεισμό εκατοντάδων επιχειρήσεων στη Θεσπρωτία από τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσής τους, λόγω πανδημίας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σχετικά:

Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, και με τη Θεσπρωτία στο βαθύ κόκκινο του υγειονομικού χάρτη της χώρας, η κυβέρνηση αποκλείει ακόμα και από τα ανεπαρκή και αδύναμα μέτρα στήριξης που ίδια θέσπισε, εκατοντάδες μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις του νομού μας.

Μιλάμε για επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν με κρατική εντολή, είτε παρέμειναν ανοιχτές με μηδενικούς τζίρους, και αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας. Αυτές λοιπόν τις επιχειρήσεις επέλεξε η κυβέρνηση να τις αφήσει εκτός δικαιούχων στο πρόγραμμα των επιστρεπτέων προκαταβολών, και εκτός από το καθεστώς των αναστολών των συμβάσεων των εργαζομένων τους.

Επειδή είναι δεδομένο, πως εάν η κυβέρνηση δεν δράσει έστω και τώρα, ότι θα έχουμε περαιτέρω όξυνση της ύφεσης στην τοπική οικονομία, αύξηση των λουκέτων, άνοδο της ανεργίας και της φτώχειας, προχώρησα σε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, ζητώντας του να ενισχύσει τις επιχειρήσεις που έμειναν εκτός του προγράμματος των επιστρεπτέων προκαταβολών και του πλαισίου των αναστολών συμβάσεων των εργαζομένων, καθώς και να προχωρήσει σε ένα συνολικότερο αναπτυξιακό σχέδιο δράσης για τη Θεσπρωτία, ώστε να βγει η τοπική οικονομία από το τέλμα που την έχουν ρίξει οι έως σήμερα πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επιμένουμε στην πρόταση μας για διαγραφή μέρους των χρεών που έχουν σωρεύσει λόγω πανδημίας επιχειρήσεις και επαγγελματίες όλων των κλάδων της οικονομίας, και γενναίες ρυθμίσεις των υπολοίπων χρεών. Επιμένουμε στην μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε μη επιστρεπτέες. Επιμένουμε στην απόσυρση του άθλιου νέου πτωχευτικού νόμου που αρπάζει τις περιουσίες και τα σπίτια ακόμα και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Η κατάσταση στην οικονομία, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Μόνο με πολύ επιθετικά μέτρα στήριξης θα μπορέσουμε να την επαναφέρουμε, και να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης όπως αυτό κατατέθηκε στη Βουλή:


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ.κ. Υπουργό:
· Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΘΕΜΑ: Αποκλεισμένες από τα μέτρα ενίσχυσης εκατοντάδες επιχειρήσεις στη Θεσπρωτία

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στη Θεσπρωτία, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, βιώνει από τον Μάρτιο του 2020 μία άνευ προηγουμένου κρίση που την έχει οδηγήσει σε οριακό σημείο. Η αδυναμία της κυβέρνησης να αντιδράσει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, στηρίζοντας δυναμικά τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους σε αυτές, άνοιξε το δρόμο για λουκέτα και απολύσεις.

Ενώ το τρίτο κύμα της πανδημίας χτυπά τη χώρα, και ενώ τα απανωτά πολύμηνα lockdown πλήττουν ανεπανόρθωτα την οικονομία, η κυβέρνηση προχωρά στην αναίρεση ακόμα και των ανεπαρκών και αδύναμων μέτρων στήριξης, που η ίδια θέσπισε. Μετά τον αποκλεισμό του 60% των επιχειρήσεων από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, με μία ακόμα ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, η οποία αφορά τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να θέτουν τους εργαζομένους τους σε αναστολή συμβάσεων, απέκλεισε πάνω από 50.000 επιχειρήσεις.

Στη Θεσπρωτία η οποία μπήκε από την Πέμπτη 04/03/21 στο βαθύ κόκκινο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη covid-19, η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων του νομού έκλεισε με κρατική εντολή. Αυτή η εξέλιξη, ενέτεινε ακόμα περισσότερο το σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας έχουν αναστείλει εντελώς τη λειτουργία τους αυτή την περίοδο, χωρίς να ξέρουν πότε θα ξαναλειτουργήσουν και με ποιόν ακριβώς τρόπο, και μολονότι η τοπική οικονομία έχει κλυδωνιστεί συνολικά, τον τελευταίο χρόνο, εκατοντάδες επιχειρήσεις βρίσκονται εκτός των μέτρων ενίσχυσης που θέσπισε η κυβέρνηση.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης στη Θεσπρωτία, είναι οι μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, να μην μπορούν να αντέξουν το γεγονός ότι πρέπει να είναι κλειστές, αλλά και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ταυτόχρονα. Εφόσον δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσής τους έστω και τώρα, είναι δεδομένο ότι θα έχουμε όξυνση της ύφεσης στην τοπική οικονομία, αύξηση των λουκέτων, ανεργία και φτώχεια.

Επειδή οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στη Θεσπρωτία βρίσκονται σε οριακό σημείο λόγω των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων στην αγορά τον τελευταίο χρόνο

Επειδή από τις 04/03/21 ο νομός είναι στο βαθύ κόκκινο του χάρτη της πανδημίας, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων να έχει αναστείλει εντελώς την οποιαδήποτε λειτουργία

Επειδή οι αυθαίρετες προϋποθέσεις, για να μπορεί να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα των επιστρεπτέων προκαταβολών και στο καθεστώς των αναστολών των συμβάσεων των εργαζομένων, έχουν οδηγήσει εκατοντάδες επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας εκτός δικαιούχων

Επειδή η Θεσπρωτία κινδυνεύει με περαιτέρω ύφεση, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και φτώχεια

Ερωτάται ο κ.κ. Υπουργός:
1) Σε ποιες δράσεις θα προχωρήσει ώστε να ενισχύσει τις επιχειρήσεις που έμειναν εκτός του προγράμματος των επιστρεπτέων προκαταβολών και του πλαισίου των αναστολών συμβάσεων των εργαζομένων;
2) Σε ποιες αναπτυξιακές δράσεις και βάση ποιου συνολικότερου αναπτυξιακού σχεδίου θα προχωρήσει για να ενισχύσει την τοπική οικονομία της Θεσπρωτίας, ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των λουκέτων, η περαιτέρω εκτίναξη της ανεργίας και η άνοδος της φτώχειας;

Ο καταθέτων Βουλευτής
Κάτσης Μάριος
Read More »
Στη Βουλή φέρνει ο Μ. Κάτσης τον αποκλεισμό εκατοντάδων επιχειρήσεων στη Θεσπρωτία από τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης Στη Βουλή φέρνει ο Μ. Κάτσης τον αποκλεισμό εκατοντάδων επιχειρήσεων στη Θεσπρωτία από τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021 Rating: 5

Πάνω από 41.000 οι εμβολιασμοί COVID στην Ήπειρο

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021
Πάνω από 41.000 οι εμβολιασμοί COVID στην ΉπειροΣε εξέλιξη είναι οι εμβολιασμοί κατά του covid σε όλη τη χώρα, ενώ το εμβόλιο της ΑstraZeneca πήρε το πράσινο φως και για τους άνω των 65 ετών.
Μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να αρχίσει ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου και ο εμβολιασμός των ηλικιών 70 έως 74 ετών. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα συνολικά έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 1.120.000 άτομα, ποσοστό 7,12% του πληθυσμού. 
Ειδικότερα στην Ήπειρο μέχρι και χθες είχαν πραγματοποιηθεί στην Π.Ε Ιωαννίνων 21.456 εμβολιασμοί , στην Π.Ε Άρτας 7.816, στην Π.Ε Θεσπρωτία 6.589 και στην Π.Ε Πρέβεζας 5.242 εμβολιασμοί.
Read More »
Πάνω από 41.000 οι εμβολιασμοί COVID στην Ήπειρο Πάνω από 41.000 οι εμβολιασμοί COVID στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021 Rating: 5

Εξωτερικό Ιατρείο Νευρολογίας στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021
Εξωτερικό Ιατρείο Νευρολογίας στο Νοσοκομείο ΦιλιατώνΗ Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ Φιλιατών σας ενημερώνει ότι, θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο μας Εξωτερικό Ιατρείο Νευρολογίας από 08-03-2021, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη πρωί.

Τηλέφωνα Ραντεβού : 2664 360 228 και 2664 360 284.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ
Read More »
Εξωτερικό Ιατρείο Νευρολογίας στο Νοσοκομείο Φιλιατών Εξωτερικό Ιατρείο Νευρολογίας στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021 Rating: 5

Τον Φεβρουάριο του 2022 εργασίες για φυσικό αέριο στην Ήπειρο

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021
Τον Φεβρουάριο του 2022 εργασίες για φυσικό αέριο στην ΉπειροΤον Φεβρουάριο του 2022, σε λιγότερο από ένα χρόνο δηλαδή αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στην Ήπειρο.

Αυτό προκύπτει από το αναπτυξιακό πρόγραμμα ύψους 272,5 εκατ. ευρώ στην πενταετία 2021-2025 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) που εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Οι επενδύσεις αφορούν την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο όπου προβλέπεται ότι θα τροφοδοτηθούν πάνω από 68.000 νέοι καταναλωτές φυσικού αερίου, οικιακοί και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ προβλέπεται η τροφοδοσία 34 πόλεων στις εν λόγω Περιφέρειες, ενώ η έναρξη των εργασιών ξεκινά από αυτόν τον μήνα.

Συγκεκριμένα το Μάρτιο 2021 ξεκινούν – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – οι εργασίες σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα και Ξάνθη και ακολουθούν:

-Μάιο του 2021 Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες

-Ιούλιο 2021 Λιβαδειά, ‘Αμφισσα, Καρπενήσι, Βέροια, Γιαννίτση, Αλεξάνδρεια, Ορεστιάδα, Καβάλα.

-Σεπτέμβριο 20201 Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργος.

-Οκτώβριο 2021 Καστοριά και ‘Αργος Ορεστικό

-Φεβρουάριο 2022 Γρεβενά, Μανιακοί, Δρέπανο, Φλώρινα, Μαυροδένδρι, Κρόκος, Περδίκκα, Ιωάννινα, ‘Αρτας, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.

Ο σχεδιασμός για την Ήπειρο όπως αποτυπώνεται στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε


Όπως έχει γίνει γνωστό ο ΔΕΣΦΑ συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη των υποδομών φυσικού αερίου στην περιοχή της Ηπείρου μέσω των έργων μικρής κλίμακας υγροποιημένου φυσικού αερίου (Small Scale LNG).

Συγκεκριμένα, ο ΔΕΣΦΑ προωθεί τη λύση της μεταφοράς αερίου μέσω φορτηγίδων μεταφοράς, τροφοδοσίας και διανομής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG truck loading), που αναμένεται να ενταχθεί στο σύστημα στα τέλη του 2021, προωθώντας την έλευση του φυσικού αερίου σε κάθε περιοχή της χώρας και παρέχοντας στους πολίτες την επιλογή για την πρόσβαση σε διαφορετικές μορφές ενέργειας.
Read More »
Τον Φεβρουάριο του 2022 εργασίες για φυσικό αέριο στην Ήπειρο Τον Φεβρουάριο του 2022 εργασίες για φυσικό αέριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021 Rating: 5

104 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021
104 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκαςΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (09-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (104) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(88) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 24 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 38 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 18 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(16) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
104 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας 104 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021 Rating: 5

Υποψήφιος στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ ο Θανάσης Χασκής

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021
Υποψήφιος στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ ο Θανάσης ΧασκήςΟ πρόεδρος του ΠΡΩΤΕΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Θανάσης Χασκής θα είναι υποψήφιος στις προσεχής εκλογές του ΣΕΓΑΣ που θα διεξαχθούν στις 27 Μαρτίου 2021. Το ψηφοδέλτιο της ΑΚΑΣ για τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ που έχει ως επικεφαλής για πρόεδρο τη Σοφία Σακοράφα απαρτίζεται συνολικά από 26 υποψηφίους από όλη την Ελλάδα, εκπροσώπους σωματείων με μεγάλη προσφορά και εμπειρία με σκοπό την συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του Στίβου στην χώρα μας.

Ο Θανάσης Χασκής είναι πρόεδρος του Πρωτέα Ηγουμενίτσας από το 2015 και πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ από το 2018 και σίγουρα η υποψηφιότητα του αποτελεί τιμή για τον Κλασικό Αθλητισμό της περιοχής μας και της Ηπείρου .
Read More »
Υποψήφιος στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ ο Θανάσης Χασκής Υποψήφιος στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ ο Θανάσης Χασκής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Στήριξη συμπολιτών που έχουν ανάγκη

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021
Δήμος Ηγουμενίτσας: Στήριξη συμπολιτών που έχουν ανάγκηΟ Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και φροντίδας των συμπολιτών του και εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που διανύουμε, λόγω της Covid-19, συνεχίζει τη δράση στήριξης των συμπολιτών που έχουν ανάγκη με την καταγραφή όσων:
· δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους
· αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές ανάγκες κατά δήλωση τους
· είναι άποροι και οικονομικά αδύναμοι
· δεν έχουν οικείο περιβάλλον που να μπορεί να τους εξυπηρετήσει

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ενισχυμένο με προσωπικό από τις υπηρεσίες του Δήμου και του ΠΑΚΠΠΟ, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ώστε να συνδράμει ενεργά στην παροχή βοήθειας σχετικά με:
· Θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης και ειδικά για τους άπορους και οικονομικά αδύναμους κατοίκους, δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης.
· Διεκπεραίωση αιτημάτων κατοίκων (παραλαβή αιτήσεων - παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.
· Κάθε άλλη εργασία συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Οι δημότες μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματα τους με τους ακόλουθους τρόπους:
1. Με αποστολή e-mail: kepygeias@igoumenitsa.gr
2. Καλώντας στα τηλέφωνα: 2665 3 61145 & 2665 3 61148 (Δευτέρα – Παρασκευή 08:30-14:00)
3. Για επείγουσες περιπτώσεις: 6907724367 (Δευτέρα – Παρασκευή 08:30-14:00)

Δηλώνοντας τα εξής στοιχεία:
· Ονοματεπώνυμο:
· Διεύθυνση κατοικίας:
· Τηλέφωνα επικοινωνίας:
· Ηλικία:
· Τον λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες).

Τον δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας θα τον ακολουθήσουμε μαζί, με αίσθημα ατομικής ευθύνης αλλά και συλλογικής αλληλεγγύης, δίνοντας από κοινού έναν σκληρό αγώνα, που μαζί θα τον κερδίσουμε.

Μείνετε σπίτι ασφαλείς!
Θα σας φροντίσουμε εμείς!
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Στήριξη συμπολιτών που έχουν ανάγκη Δήμος Ηγουμενίτσας: Στήριξη συμπολιτών που έχουν ανάγκη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021 Rating: 5

Σελίδες