Νάρκες, χειροβομβίδες, πολεμικό υλικό - 111 ύποπτα σημεία στην Ήπειρο

Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018Ούτε ένα, ούτε δύο.. 
Εκατόν έντεκα ύποπτα σημεία έχει "χαρτογραφήσει" ο ελληνικός στρατός στην Ήπειρο, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για την ύπαρξη ναρκών, χειροβομβίδων και πολεμικού υλικού. Τα περισσότερα αυτά βρίσκονται στις περιοχές του Γράμμου και του Τσαμαντά. Απομεινάρια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά κυρίως του εμφυλίου που ακολούθησε. Μία από τις περιοχές όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα είναι αυτή του Αμαράντου, γεγονός που είχε καταδειχθεί και κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ετών.

Ο απολογισμός δράσης και ο προγραμματισμός εργασιών έρευνας και εκκαθάρισης έγινε στην ετήσια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα, μεταξύ των τοπικών αρχών, φορέων της Περιφέρειας Ηπείρου και εκπροσώπων του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά το τρέχον έτος υλοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εργασίες έρευνας – εκκαθάρισης σε ποσοστό 100%.

Συγκεκριμένα, ερευνήθηκαν 181.000 τ.μ. και καταστράφηκαν 64 νάρκες, 164 βλήματα και 37 χειροβομβίδες διαφόρων τύπων.

Σχετικά με τον προγραμματισμό του επόμενου έτους, πραγματοποιήθηκε η προτεραιοποίηση των αναγκών των τοπικών αρχών και φορέων, όσον αφορά στην εκκαθάριση Υπόπτων Χώρων (Υ/Χ) από τα εκρηκτικά κατάλοιπα πολέμου.

Παράλληλα το Τάγμα έχει συνάψει σύμβαση με την Repsoil και πραγματοποιεί τις απαραίτητες έρευνες σε ύποπτα σημεία της Ηπείρου, πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα της εταιρίας για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων. 


 
Read More »
Νάρκες, χειροβομβίδες, πολεμικό υλικό - 111 ύποπτα σημεία στην Ήπειρο Νάρκες, χειροβομβίδες, πολεμικό υλικό - 111 ύποπτα σημεία στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018

DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

Μοναδική εμπειρία για τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, η συνάντηση και η συζήτηση με τον Dr Γεώργιο Παξινό.

Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018


Πραγματικά μοναδική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς, η σημερινή συνάντηση και ανοιχτή συζήτηση με τον πολυβραβευμένο νευροεπιστήμονα κο Dr Γεώργιο Παξινό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους αξιωματικούς του τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας που παρουσίασαν πληροφορίες σχετικά με την χρήση κράνους και ζώνης στις καθημερινές μετακινήσεις μας. 
Στο πλαίσιο αυτό προβλήθηκαν video με καταγεγραμμένα ατυχήματα από εξωτερικές κάμερες. 

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κος Παξινός ο οποίος αναφέρθηκε στις εγκεφαλικές βλάβες που προκαλούνται από ατυχήματα καθώς και στις έρευνες που ο ίδιος συμμετέχει σχετικά με την εξερεύνηση του ανθρώπινου εγκεφάλου. 
Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο κος Παξινός απάντησε σε ερωτήσεις που του απεύθυναν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί. 
 
Στην συνέχεια, παραβρέθηκε με το σύλλογο Διδασκόντων του σχολείο μας σε μια άκρως αποκαλυπτική συζήτηση.

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί θερμότατα το κο Παξινό για την μοναδική σημερινή συνάντηση και ομιλία στους μαθητές μας.

Ευχαριστεί θερμά το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και όλο το προσωπικό του για την πρόταση που μας έκανε. 
Τέλος ,θερμές ευχαριστίες στο τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας μόνιμο συμπαραστάτη του σχολείου μας ,και στο αξιόλογο προσωπικό του για την ενημέρωση που μας προσέφεραν.

Ο Δ/ντης
Μητσιώνης Βασίλειος


Read More »
Μοναδική εμπειρία για τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, η συνάντηση και η συζήτηση με τον Dr Γεώργιο Παξινό. Μοναδική εμπειρία για τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, η συνάντηση και η συζήτηση με τον Dr Γεώργιο Παξινό. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

Επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Κ. Γόγολου στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη.

Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018


Ως πρώτη επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Ηγουμενίτσας σε θεσμικούς φορείς, επιλέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Πιτούλης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα με πρωτοβουλία του κ. Γόγολου, ο οποίος συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία υποψηφίων του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», επισκέφθηκε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη,προκειμένου να συζητήσουν θέματα αποτελεσματικότερης συνεργασίας των δύο φορέων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 
Γνωστοποιήθηκε στον κ. Πιτούλη, ότι ομάδα ειδικών επιστημόνων του συνδυασμού, επεξεργάζεται θέματα Πολιτικής Προστασίας που αφορούν το Δήμο Ηγουμενίτσας, τα οποία σύντομα θα είναι στη διάθεση των εμπλεκομένων υπηρεσιών.


Read More »
Επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Κ. Γόγολου στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη. Επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Κ. Γόγολου στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

Ημερίδα-γιορτή για τα μανιτάρια πραγματοποιήθηκε στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018

 
Έχει καθιερωθεί και γίνεται, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ημερίδα-γιορτή μανιταριών, σ' ένα μικρό χωριό της Θεσπρωτίας. 
Πρόκειται για το Πολύδροσο Θεσπρωτίας, όπου οι επισκέπτες δεν απολαμβάνουν μόνο νόστιμα μαγειρεμένα μανιτάρια, αλλά και ενημερώνονται για τη συλλογή τους και τη διάκρισή τους σε δηλητηριώδη ή μη. 
Μανιταρόφιλοι από τη Θεσπρωτία και τα Γιάννινα έδωσαν το παρόν τους. 
Είτε σας αρέσουν, είτε δε θέλετε να τα... βλέπετε και πολύ περισσότερο να τα τρώτε, καλό είναι να γνωρίζετε τα οφέλη των μανιταριών στη διατροφή και την υγεία σας. Και δεν είναι λίγα... 
Επίσης γνωστά ως «μύκητες», τα μανιτάρια παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, η οποία καθιστά δύσκολη την ανάλυση της θρεπτικής τους αξίας. 
Φύονται σε μαλακό και υγρό χώμα και στην πλειοψηφία τους, βγαίνουν το φθινόπωρο, λόγω των βροχών και των συνθηκών υγρασίας. 
Καρποφορίες βέβαια υπάρχουν και την άνοιξη, αλλά και όλο το χρόνο. 
Ουσιαστικά, αυτό που βλέπουμε είναι το σώμα, το «άνθος» του μανιταριού, δηλαδή το όργανο στο οποίο θα αναπτυχθούν τα σπόρια που θα εξασφαλίσουν τη διαιώνιση του είδους. 
Το κυρίως μέρος του μύκητα είναι υπόγειο και σχεδόν πάντα αθέατο το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. 
Αρκετά είδη μανιταριών είναι τοξικά, ενώ κάποια από αυτά μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και θάνατο, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συλλογή τους. 
Σε αρκετές περιπτώσεις, είδη που είναι δηλητηριώδη μοιάζουν αρκετά με τα βρώσιμα, ή τα αβλαβή παίρνουν διάφορες μορφές από την εμφάνιση μέχρι την ωρίμανσή τους, γεγονός που μπορεί να μας μπερδέψει. Read More »
Ημερίδα-γιορτή για τα μανιτάρια πραγματοποιήθηκε στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας  Ημερίδα-γιορτή για τα μανιτάρια πραγματοποιήθηκε στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

Σημαντική διάκριση για τον Θεσπρωτό φωτογράφο από το Μόναχο, Γρηγόρη Γιάκη

Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018

 

Φωτογραφία Έλληνα φωτογράφου από το Μόναχο διακρίθηκε και δημοσιεύτηκε στην παγκόσμια ηλεκτρονική Γκαλερί flickr.

Η φωτογραφία του Έλληνα φωτογράφου Γρηγόρη Γιάκη, κάτοικου Μονάχου, διακρίθηκε στην κατηγορία πορτραίτα και δημοσιεύτηκε στην παγκόσμια ηλεκτρονική Γκαλερί Flickr.

Η φωτογραφία δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ταλέντο του φωτογράφου αλλά και για το ταλέντο του μοντέλου του, κυρίας Μαρίας Μαβίδου η οποία ζει επίσης στο Μόναχο.

Η συντακτική ομάδα του e-bavariagr.de συγχαίρει και τους δυο καλλιτέχνες


Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη:

Ο Γρηγόρης Γιάκης (Gregory Giakis) γεννήθηκε στη Γερμανία και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στην Ελλάδα. Εκεί ανακάλυψε στην ηλικία των 16 ετών τον κόσμο της φωτογραφίας και το ασυγκράτητο πάθος του γι ‘αυτήν. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εργάστηκε στην Ελλάδα στα ελληνικά τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σε ηλικία 24 χρόνων επέστρεψε στη Γερμανία όπου ολοκλήρωσε μαθητεία ως φωτογράφος και στη συνέχεια εργάστηκε ως ανεξάρτητος φωτογράφος και δημοσιογράφος.

Όσοι γνωρίζουν τον Γρηγόρη ξέρουν ότι ο χαρακτήρας και το ήθος του έχουν πλασθεί με τα καλύτερα στοιχεία των δυο χωρών. Τον γερμανικό επαγγελματισμό και το ελληνικό μεράκι και φιλότιμο. Αυτό τον κάνει ένα αξιόπιστο επαγγελματία κι έναν αξιόλογο συνεργάτη.

Το κέντρο της δημιουργικής εργασίας του Gregory Giaki είναι το Μόναχο και η ευρύτερη περιοχή.

Ο Γρηγόρης έχει οργανώσει πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στο Μόναχο και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Επίσης εργάζεται ενεργά για την ελληνική παροικία του Μονάχου.


 
Read More »
Σημαντική διάκριση για τον Θεσπρωτό φωτογράφο από το Μόναχο, Γρηγόρη Γιάκη Σημαντική διάκριση για τον Θεσπρωτό φωτογράφο από το Μόναχο, Γρηγόρη Γιάκη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες