https://picasion.com/
https://picasion.com/

Φουσκωτό σκάφος τραυμάτισε ψαροντουφεκά

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2015
Φουσκωτό σκάφος τραυμάτισε ψαροντουφεκά

Ατύχημα εντός θαλάσσης συνέβη γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στην θαλάσσια περιοχή του Μύτικα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ατύχημα συνέβη όταν φουσκωτό σκάφος, το οποίο έπλεε στην περιοχή του Μύτικα, δεν αντιλήφθηκε εκείνη την ώρα τους δύο ψαροντουφεκάδες που βρισκόντουσαν την περιοχή και ψάρευαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ατύχημα στον έναν από τους δύο, καθώς ο Γάλλος χειριστής του σκάφους, τραυμάτισε τον 35χρονο ψαροντουφεκά στο πόδι.

Ενώ, ο χειριστής του σκάφους που τραυμάτισε τον 35χρονο, τον μετέφερε με το σκάφος του στο λιμάνι της Πρέβεζας, όπου και τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για την μεταφορά του 35χρονου τραυματία στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο χειριστής του σκάφους, αυτή την ώρα βρίσκεται στο λιμεναρχείο Πρέβεζας.
Read More »
Φουσκωτό σκάφος τραυμάτισε ψαροντουφεκά Φουσκωτό σκάφος τραυμάτισε ψαροντουφεκά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Λαϊκή Ενότητα: η αναγέννηση της ελπίδας - Του Βασιλειάδη Σταύρου

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2015
Λαϊκή Ενότητα: η αναγέννηση της ελπίδας

Του Βασιλειάδη Σταύρου - 
Υποψήφιο βουλευτή Λαϊκής Ενότητας στο νομό Θεσπρωτίας 
 
 
Μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχε παταγωδώς να εφαρμόσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, ενώ εγκατέλειψε πλήρως τη σαφή λαϊκή εντολή που είχε πάρει για κατάργηση των μνημονίων και τερματισμό της λιτότητας. Μια εντολή που ήταν ξεκάθαρο πως θα εξυπηρετούσε πρωτίστως τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού και εγχώριου κατεστημένου. Παρακολουθήσαμε μια ατέρμονη διαπραγμάτευση κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση έκανε πίσω στους στόχους της βήμα-βήμα.

Σε μια πορεία την οποία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως "καθοδικό σπιράλ", η κυβέρνηση πήγαινε απο eurogroup σε eurogroup, όχι μόνο υποχωρώντας λίγο λίγο στις αρχικές της θέσεις , αλλά και έχοντας, με πρωτίστως δική της ευθύνη, στη "φαρέτρα" της όλο και λιγότερα όπλα κάθε φορά που διαπραγματευόταν. Ώσπου στο τέλος εντελώς αποδυναμωμένη, αναγκάστηκε να υποταχτεί πλήρως στις απαιτήσεις των δανειστών.

Έτσι η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου έγινε "συμφωνία γέφυρα", η "συμφωνία γέφυρα" έγινε "αμοιβαία επωφελής συμφωνία", η "αμοιβαία επωφελής συμφωνία" έγινε "έντιμος συμβιβασμός", και ο "έντιμος συμβιβασμός" έγινε παράδοση άνευ όρων στο πρόγραμμα των δανειστών, αφού πρώτα το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα μετατράπηκε σε ΝΑΙ.

Στο δρόμο για τις εκλογές που προκάλεσε ο πρώην πρωθυπουργός, βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιεί μια ρητορική που μοιάζει λίγο με την σταδιακή υποχώρηση απο τις θέσεις του κατα τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Τι ακούμε αυτές τις μέρες απο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

-Η συμφωνία είναι προϊόν εκβιασμού και δεν υπήρχε εναλλακτική λύση.

-Δεν την πιστεύουμε αλλά πρέπει να την εφαρμόσουμε.

-Ακόμα κι αν την εφαρμόσουμε, θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή και θα βρούμε ισοδύναμα.

-Δεν προσπαθούμε να την ωραιοποιήσουμε, αλλά είναι καλύτερη απο τις άλλες δύο.

-Δεν λέμε οτι η συμφωνία είναι καλή, αλλά μόνο έτσι θα έρθει η ανάπτυξη.

- Πιστεύουμε οτι μόνο μέσω της συμφωνίας θα έρθει η ανάπτυξη, αλλά θα εφαρμόσουμε παράλληλο πρόγραμμα.

Συμπέρασμα 1: Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν μπόρεσε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, αλλά υιοθέτησε πλήρως το πρόγραμμα του αντιπάλου, το οποίο λοιδορούσε με όλες του τις δυνάμεις πριν τις εκλογές, σκορπώντας με αυτόν τον τρόπο την απογοήτευση σε ενα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που πίστεψε στο όραμα της αριστερής κυβέρνησης, ενώ κατέληξε να καταστήσει ακόμα πιο παράλογα και αλλοπρόσαλλα όλα τα – έτσι κι αλλιώς – αστεία επιχειρήματα που έχουν ακουστεί επί Μνημονίου, και από τις πολλές αγαθές προθέσεις να στρώσει το δρόμο προς την κόλαση. Και κόλαση προφανώς δεν είναι η έξοδος από το ευρώ, όπως ωρύονται και τρομοκρατούν νυχθημερόν τα μεγάλα ΜΜΕ, αλλά η παραμονή σε αυτό, η παραμονή στο καθεστώς των μνημονίων

Συμπέρασμα 2: Η συμφωνία είναι προϊόν διαπραγμάτευσης και όχι προϊόν εκβιασμού. Ο ελληνικός λαός δεν εκβιάστηκε ποτέ, ούτε όταν βγήκε στο δρόμο στη μεγαλύτερη συγκέντρωση της μεταπολίτευσης για να υποστηρίξει το "ΟΧΙ" του -με κλειστές τράπεζες και τηλεοπτική τρομοκρατία-, ούτε όταν το κατοχύρωσε με την ψήφο του στην κάλπη. Η επιλογή της κυβέρνησης να υπογράψει μνημόνιο ήταν μια απολύτως συνειδητή πολιτική επιλογή και τώρα προσπαθεί να την ωραιοποιήσει με τις γνωστές πρακτικές των προκατόχων της.

Συμπέρασμα 3: Η διαπραγμάτευση έγινε και το αποτέλεσμά της είναι γνωστό. Δεν χωράει άλλη διαπραγμάτευση, ούτε μπορεί να υπάρξει παράλληλο πρόγραμμα. Οι αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα μέλη του και στο λαό θα γκρεμιστούν μετά τις εκλογές όταν θα αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων, και κυρίως όταν η τρόικα θα έρθει να κάνει την πρώτη αξιολόγηση, η οποία θα σημάνει και νέα μέτρα πάνω στα παλιά. Άλλωστε στο 3ο μνημόνιο γράφει ρητά πως κανένα νομοσχέδιο δεν θα μπορεί να ψηφιστεί στη βουλή αν πρώτα δεν το ελέγξουν οι δανειστές, ενώ χαρακτηριστική είναι η δέσμευση να ακυρώσει η κυβέρνηση όλους τους νόμους της θητείας της ως “μονομερείς ενέργειες” σαν να είναι μαθητής που έκανε αταξία και γράφει 1.000 φορές στον πίνακα “δε θα το ξανακάνω”...”

Συμπέρασμα 4: Έχει πλέον αποδειχθεί πως οι Ευρωπαίοι δανειστές μας δεν είναι ούτε φίλοι αλλά ούτε και εταίροι. Όπως έχει αποδειχθεί και οτι η κατάργηση της λιτότητας και των μνημονίων μέσα στα στενά πλαίσια της Ευρωζώνης δεν είναι εφικτή.

Απο δω και πέρα τι κάνουμε; Υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι σε όλα αυτά;

Μέσα στις μεγάλες πορείες και τα κινήματα του "ΟΧΙ", γεννήθηκε η Λαϊκή Ενότητα για να εκφράσει όλο εκείνο το κομμάτι του λαού που δεν φοβήθηκε να φωνάξει την αντίθεσή του στις πολιτικές της λιτότητας, γκρεμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την θρησκευτικού τύπου λατρεία στο ευρωπαϊκό κατεστημένο. Είναι ένα πλατύ αντημνημονιακό μέτωπο αποτελούμενο απο πολιτικούς φορείς και συλλογικότητες που αποφάσισαν να μείνουν πιστοί στο "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού. Εκφράζει όλους εκείνους που είδαν την απόφασή τους να αλλάζει μέσα σε μια μέρα, κάθε άνεργο, κάθε χαμηλόμισθο, κάθε συνταξιούχο, κάθε φοιτητή. Όλους όσους πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για να ακουστεί η φωνή τους. Και δεν πάλεψαν μόνο για "17 ώρες" αλλά συνεχίζουν να παλεύουν μέχρι και σήμερα. Εκφράζει και εμένα.

Σας καλούμε να στρατευθείτε στις τάξεις της Λαϊκής Ενότητας και όλοι μαζί να παλέψουμε για αυτά που εγκαταλείφθηκαν, για μια νέα εναλλακτική πορεία έξω απο ευρωπαϊκές φυλακές χωρίς χρέη, μνημόνια, λιτότητα και υποτέλεια με:

-Έξοδο απο την ευρωζώνη και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα για να ανακτήσει το κράτος την νομισματική του κυριαρχία

-Εθνικοποίηση τραπεζικού συστήματος για να μπορέσει να γίνει η απαραίτητη "σεισάχθεια" στα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, και να δοθεί ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν απο την οικονομική ασφυξία

-Εθνικοποίηση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο ώστε τα βασικά παραγωγικά εργαλεία να ανήκουν σε εκείνους που παράγουν τον πλούτο

-Σταμάτημα όλων των ιδιωτικοποιήσεων και γενναίες δημόσιες επενδύσεις για να μην ξεπουληθεί η χώρα και να αρχίσει επιτέλους η παραγωγική ανασυγκρότησή της

-Στάση πληρωμών στο δημόσιο χρέος και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του γιατί είναι ένα χρέος απεχθές και παράνομο που ενώ δεν το δημιούργησε ο λαός, έχει ήδη πληρώσει πάνω απο ένα τρις σε τόκους και χρεολύσια, και συνεχίζει να το πληρώνει με τον ιδρώτα του

-Κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας για την ανάκτηση και της εθνικής μας κυριαρχίας

Δεν απογοητευόμαστε
Δεν απέχουμε απο τις εκλογές 

Παλεύουμε για τις ζωές μας
Παλεύουμε για να μείνει ζωντανό το "ΟΧΙ" μας

 
Βασιλειάδης Σταύρος
Υποψήφιος βουλευτής Λαϊκής Ενότητας 
στο νομό Θεσπρωτίας
Read More »
Λαϊκή Ενότητα: η αναγέννηση της ελπίδας - Του Βασιλειάδη Σταύρου Λαϊκή Ενότητα: η αναγέννηση της ελπίδας - Του Βασιλειάδη Σταύρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Ανατροπή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Θεσπρωτία Εκτός ψηφοδελτίου ο 4ος Υποψήφιος

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2015
Ανατροπή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Θεσπρωτία
Εκτός ψηφοδελτίου ο 4ος Υποψήφιος


Ανατροπή είχαμε στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Θεσπρωτίας, προκειμένου να καλυφθεί η ποσόστωση των υποψήφιων γυναικών (30%).
Έτσι η Κεντρική Επιτροπή Εκλογών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε αλλαγές (μείωση υποψηφιοτήτων ανδρών) με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ψηφοδελτίου ο 4ος υποψήφιος και Γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Ερρίκος Μητσιώνης.
Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Θεσπρωτίας:
 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΔΗΜΑΡ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή εκλογικού αγώνα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Θεσπρωτίας ανακοινώνει ότι μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων όλων των συνδυασμών της Δημοκρατικής συμπαράταξης ανα την Ελλάδα από τα Πρωτοδικεία της χώρας και προκειμένου να καλυφθεί η ποσόστωση των υποψήφιων γυναικών (30%) στα ψηφοδέλτια όπως απαιτεί ο νόμος ζητήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Εκλογών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να γίνουν αλλαγές ( μείωση υποψηφιοτήτων ανδρών ) στα ψηφοδέλτια όλων των εκλογικών περιφερειών της χώρας.

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Νομό Θεσπρωτίας - παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρες ,ανανεωμένο και πληρούσε την ποσόστωση των γυναικών (30%) στην εκλογική περιφέρεια Θεσπρωτίας – διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

1. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
2. ΓΩΓΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
3. ΜΑΣΤΟΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η Δημοκρατική συμπαράταξη ( ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ ) καλεί όλο τον Δημοκρατικό κόσμο της Θεσπρωτίας να συμμετάσχει στον κοινό αγώνα και να στηρίξει το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία , ώστε όλοι μαζί να φέρουμε ξανά την ελπίδα στη χώρα.
Read More »
Ανατροπή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Θεσπρωτία Εκτός ψηφοδελτίου ο 4ος Υποψήφιος Ανατροπή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Θεσπρωτία  Εκτός ψηφοδελτίου ο 4ος Υποψήφιος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Παλαιά Σαγιάδα: Alone in the Dark (3 ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2015
Παλαιά Σαγιάδα: Alone in the Dark (3 ΦΩΤΟ)


Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που με έκανε σήμερα να ανέβω μοναχός στην Παλαιά Σαγιάδα Θεσπρωτίας. 
 
Ίσως οι απόκοσμες φωνές από ένα δύσκολο παρελθόν ανθρώπων ξεχασμένων, μαρτύρων πολλών δεινών και κακουχιών, αδιαμφισβήτητο παράδειγμα θυμάτων, των πολέμων που πέρασαν από τον πολύπαθο τούτο τόπο. 
 
 
 
Ολομόναχος περπατώ στο παλιό, κεντρικό καλντερίμι του κάποτε ένδοξου, γεμάτου ζωή χωριού και αδυνατώ να συλλάβω το μέγεθος της καταστροφής, της πύρινης λαίλαπας που απλώθηκε παντού, από το χέρι του κατακτητή, αναγκάζοντας τους κατοίκους, όσων απέμειναν τουλάχιστον, σε άτακτη φυγή, αφήνοντας πίσω μισογκρεμισμένα αρχοντικά και όνειρα μιας ζωής. 
 
 
 
Σε αυτούς σήμερα αποτείνω φόρο τιμής. 
Γιώργος Μαλαμίδης
 
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ:
http://www.thesprotia3d.gr/item/παλαιά-σαγιάδα/
Read More »
Παλαιά Σαγιάδα: Alone in the Dark (3 ΦΩΤΟ) Παλαιά Σαγιάδα: Alone in the Dark (3 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Αυτά μόνο στην Ηγουμενίτσα μπορούν να γίνουν

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2015
Αυτά μόνο στην Ηγουμενίτσα μπορούν να γίνουν


Ίσως είναι το πιο τρελό παρκάρισμα που έχει γίνει ποτέ.

Και φυσικά έγινε στην Ηγουμενίτσα, στο πάρκο δίπλα από το Πάνθεον.

Ο οδηγός του ΙΧ που βλέπετε στις φωτογραφίες, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πιο πολυμήχανος και ταυτόχρονα ο πιο ασυνείδητος οδηγός.

Μη βρίσκοντας προφανώς να παρκάρει, σταμάτησε στους κάδους σκουπιδιών, έβγαλε έναν από αυτούς, πάρκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο και έκανε κάλυψη - απόκρυψη, τοποθετώντας και πάλι τον κάδο στη θέση του.

Παρκάρισμα για όσκαρ, μόνο στην Ηγουμενίτσα.

Read More »
Αυτά μόνο στην Ηγουμενίτσα μπορούν να γίνουν Αυτά μόνο στην Ηγουμενίτσα μπορούν να γίνουν Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2015 Rating: 5