Ερώτηση Βελόπουλου προς την Υπουργό Πολιτισμού για το ιδιοκτησιακό στο Σούλι

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Ερώτηση Βελόπουλου προς την Υπουργό Πολιτισμού για το ιδιοκτησιακό στο Σούλι


Κυρία Υπουργέ,

Συμφώνως ενημέρωσής μας, η υλοποίηση του πλέγματος έργων (αποκατάστασης και ανάδειξης), τα οποία θα οδηγήσουν στην αναγέννηση του Σουλίου, εδράζονται στην προϋπόθεση έκδοσης νομοθετικής ρύθμισης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ευρύτερη ιστορική του περιοχή από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση θα προστάτευε δυνητικά και θα αναδείκνυε το πολιτισμικό και πολιτιστικό τοπίο του Σουλίου, με στόχο τη διαφύλαξη της διαχρονικής ιστορικής αξίας του Σουλίου ως τόπος μνήμης σημαντικών ιστορικών γεγονότων προ της Επαναστάσεως του 1821 αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε, εάν έχετε προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες, προκειμένου η αποκατάσταση και η επανάχρηση των κτηρίων του Σουλίου να αναδείξουν τις ιστορικές τους μνήμες, δια της πραγματοποίησης κατόπιν του πλέγματος των αναγκαίων έργων;


Read More »
Ερώτηση Βελόπουλου προς την Υπουργό Πολιτισμού για το ιδιοκτησιακό στο Σούλι Ερώτηση Βελόπουλου προς την Υπουργό Πολιτισμού για το ιδιοκτησιακό στο Σούλι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Πρόσκληση στην τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου και της Νέας Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Πρόσκληση στην τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου και της Νέας
Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Σας προσκαλούμε στην τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου, των μελών του
Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών και των προέδρων των Συμβουλίων των
Δημοτικών Κοινοτήτων, που θα γίνει την 18η Δεκεμβρίου 2023, ημέρα
Δευτέρα και ώρα 18:30’ στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου
Ηγουμενίτσας.

Ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος
Παναγιώτης ΝταήςRead More »
Πρόσκληση στην τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου και της Νέας Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας. Πρόσκληση στην τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου και της Νέας Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Ορκωμοσία του νέου Δήμαρχου Φιλιατών Βασιλείου Τσίγκου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Ορκωμοσία του νέου Δήμαρχου Φιλιατών Βασιλείου Τσίγκου


Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Βασιλείου ΤΖΙΓΚΟΥ, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων και Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Φιλιατών.

Read More »
Ορκωμοσία του νέου Δήμαρχου Φιλιατών Βασιλείου Τσίγκου Ορκωμοσία του νέου Δήμαρχου Φιλιατών Βασιλείου Τσίγκου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στη Θεσπρωτία

Συνελήφθη χθες (12-12-2023) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών διεθνώς αναζητούμενος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των βέλγικων αρχών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα κλοπής και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στη Θεσπρωτία Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη κατοχή κροτίδων

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός  για παράνομη κατοχή κροτίδων


Κατηγορείται επίσης ημεδαπός, από τον οποίο τις προμηθεύτηκε

Κατασχέθηκαν (21) κροτίδες

Συνελήφθη χθες (12-12-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών.

Για παράβαση της ίδιας νομοθεσίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον ενός ημεδαπού.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (21) κροτίδες, τις οποίες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε προμηθευτεί από τον συγκατηγορούμενό του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη κατοχή κροτίδων Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη κατοχή κροτίδων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Η EY Ελλάδος σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi στην εξαγορά του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Η EY Ελλάδος σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi στην εξαγορά του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας


Η EY Ελλάδος παρείχε ολοκληρωμένες υπηρεσίες χρηματοοικονομικού συμβούλου και συμβουλευτικής υποδομών στον Όμιλο Grimaldi, για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.

Το τμήμα Συμβούλων Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών της EY Ελλάδος, υποστήριξε τον Όμιλο Grimaldi από τη σκοπιά του χρηματοοικονομικού συμβούλου, καθ’ όλη τη διαδικασία εξαγοράς – από την εκδήλωση ενδιαφέροντος, στην προεπιλογή και τη διαγωνιστική διαδικασία έως την ολοκλήρωση της εξαγοράς. Το πεδίο εργασιών περιλάμβανε υποστήριξη για τη διαχείριση της συναλλαγής, χρηματοοικονομικές συμβουλές για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, επισκόπηση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, υποστήριξη κατά την ανάπτυξη της στρατηγικής για τη διαγωνιστική διαδικασία, χρηματοοικονομική επισκόπηση και σχολιασμό των εγγράφων του έργου – συγκεκριμένα, της αναθεωρημένης σύμβασης παραχώρησης (ACA), της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών (SPA) και της συμφωνίας μετόχων (SHA) – καθώς και υποστήριξη κατά τη διάρκεια ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Η EY παρείχε ολοκληρωμένη υποστήριξη, συνδυάζοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες για έργα υποδομών με υπηρεσίες υποστήριξης συναλλαγών (φορολογικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες δέουσας επιμέλειας – due diligence).

Σε συνέχεια της επίσημης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 30 Οκτωβρίου 2020, της προεπιλογής στις 22 Απριλίου 2021 και της δεσμευτικής προσφοράς στις 5 Αυγούστου 2022, η κοινοπραξία Grimaldi Euromed, Minoan Lines και EKEV, με επικεφαλής τη Grimaldi, ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής στις 6 Οκτωβρίου 2022. Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπεγράφη στις 21 Μαρτίου 2023, μετά την πρόσκληση υπογραφής από το Δημόσιο και την έγκριση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Στις 29 Μαρτίου 2023, υπεγράφη η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης, η οποία κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 με τον ν. 5048/2023. Με την πλήρωση όλων των προϋποθέσεων, η τελετή παράδοσης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, έλαβε χώρα στην πόλη της Ηπείρου στις 20 Οκτωβρίου 2023, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και λοιπών αξιωματούχων.

Ο Όμιλος Grimaldi είναι παγκόσμιος ηγέτης στις θαλάσσιες εμπορευματικές μεταφορές, με κεντρικό ρόλο στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης "European Motorways of the Sea”. Επιπρόσθετα, ο Όμιλος διαχειρίζεται ένα εκτενές δίκτυο τερματικών σταθμών λιμένων και εταιρειών logistics, προσφέροντας υπηρεσίες μεταφορών για τροχαίες μονάδες (rolling units), containers και επιβάτες. Προσφάτως, η εταιρεία εισήγαγε δύο πλοία κατηγορίας Ro-Ro "πράσινους γίγαντες" – το Eco Catania και το Eco Malta – στη διαδρομή Βενετία-Μπάρι-Ηγουμενίτσα-Πάτρα, συνεισφέροντας ενεργά στη βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με τους στόχους "Zero Emissions in Port®”.

Σχολιάζοντας τη συναλλαγή, ο κ. Τάσος Ιωσηφίδης, Εταίρος και Επικεφαλής του Τμήματος Συμβούλων Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών της EY Ελλάδος, δήλωσε: "Είμαστε χαρούμενοι που ενεργήσαμε ως σύμβουλοι της Grimaldi στην επιτυχημένη εξαγορά πλειοψηφικής συμμετοχής στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας – ένα από τα πιο σημαντικά περιφερειακά λιμάνια της Ελλάδας. Η συναλλαγή αποτελεί ορόσημο για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη της χώρας. Είναι μία στρατηγική συνεργασία με στόχο την αναβάθμιση του λιμανιού, μέσα από την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας ενός από τους ισχυρότερους παγκόσμιους ιδιωτικούς ομίλους, τροφοδοτώντας, έτσι, την ανάπτυξη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας σε πύλη για την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις διάφορες ομάδες της ΕΥ, μεταξύ άλλων, τα τμήματα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Έργων Υποδομών και Χρηματοοικονομικού και Φορολογικού Due Diligence, τη Roxana Todiroae, τον Παναγιώτη Τσιώλη και τη Στέλλα Σαριτζόγλου, καθώς και τους ανθρώπους της EY Ελλάδος που εργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής".
Read More »
Η EY Ελλάδος σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi στην εξαγορά του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Η EY Ελλάδος σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi στην εξαγορά του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Το τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου Σουλίου για το 2024

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Το τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου Σουλίου για το 2024

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το τεχνικό πρόγραμμα έργων του 2024 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σουλίου στην τελευταία συνεδρίαση, ως εξής:Κατά τάχτηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ενώ παρών δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του του “Τόπου Αξιών”
Read More »
Το τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου Σουλίου για το 2024 Το τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου Σουλίου για το 2024 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Το επιμελητήριο Θεσπρωτίας συνεχίζει να στηρίζει το κοινωνικό παντοπωλείο

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Το επιμελητήριο Θεσπρωτίας συνεχίζει να στηρίζει το κοινωνικό παντοπωλείο


Ο Δήµος Σουλίου και η Αστική µη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3, ευχαριστούν το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, για τη Χριστουγεννιάτικη προσφορά, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας!

Είναι πολύ σημαντικό σήμερα με τόσα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, να υπάρχουν άνθρωποι, φορείς, σύλλογοι και επιχειρήσεις, με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Καλές γιορτές!

Με εκτίμηση,
Η Δημοτική Αρχή

Για την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3
Έρρικα Ντούμα
Φωτεινή Παππά

Read More »
Το επιμελητήριο Θεσπρωτίας συνεχίζει να στηρίζει το κοινωνικό παντοπωλείο Το επιμελητήριο Θεσπρωτίας συνεχίζει να στηρίζει το κοινωνικό παντοπωλείο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Dragster - Πρωταθλήτρια Ελλάδος και φέτος στην street 2, η “Perfection Team” – Βίντεο και φωτογραφίες

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Dragster- Πρωταθλήτρια Ελλάδος και φέτος στην street 2, η “Perfection Team” –  Βίντεο και φωτογραφίες


Η “Perfection Team” μια από τις αγωνιστικές ομάδες μηχανοκίνητου αθλητισμού της Παραμυθιάς, κατέκτησε και φέτος όπως και πέρυσι, το πανελλήνιο πρωτάθλημα αγώνων Dragster στην κατηγορία street 2.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας στην paramythia-online.gr, η συγκεκριμένη κατηγορία είναι μια από τις πιο απαιτητικές και δύσκολες λόγω της ιδιαιτερότητας του κανονισμού, ότι δηλαδή η μοτοσικλέτα όσο δυνατή και να είναι πρέπει να έχει την εργοστασιακή της μορφή σε ότι αφορά το πλαίσιο, το μήκος και την θέση οδήγησης.

Συγχρόνως η ομάδα σε μερικούς αγώνες του πρωταθλήματος, συμμετείχε και με 2 αγωνιστικά αυτοκίνητα πετυχαίνοντας ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την νέα αγωνιστική χρονιά.

Ποια είναι η perfection team.

Είναι μια ομάδα που απαρτίζεται από νέους ι οποίοι έχουν όλοι το ίδιο πάθος, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στόχος της ομάδας είναι να αναπτύσσει, να βελτιώνει και να εξελίσσει αγωνιστικά οχήματα με στόχο την καλύτερη απόδοση στους αγώνες Dragster πάντα με κύριο γνώμονα την ασφάλεια. Το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας είναι πως όλα τα στάδια που χρειάζεται ένα όχημα για να αγωνιστεί(δηλαδή από το πρώτο στάδιο βελτίωσης μέχρι και την οδήγηση του στην πίστα) πραγματοποιούνται από τα μέλη της ομάδας και μόνο.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τον τίτλο:
Παππάς Χρήστος
Καρράς Φώτης
Σιδηρουργός Γιώργος
Αθανασίου Βασίλης
Γεωργίου Τάσος
Μπίκας Ι. Τάσος

Οι αγώνες dragster

Ο αγώνας dragster είναι αγώνας δύο μοτοσυκλετών ή αυτοκινήτων που ανταγωνίζονται μεταξύ τους από στάση σε ευθεία διαδρομή όπου η απόσταση είναι 402,336 μέτρα.

Αυτοί οι διαγωνισμοί εκκινούν μέσω μιας ηλεκτρονικής συσκευής που συχνά αποκαλείται «Christmas Tree». Με την εκκίνηση από τη γραμμή αφετηρίας, κάθε αθλητής ενεργοποιεί ένα χρονόμετρο μέσω δέσμης φωτοκύτταρων, το οποίο με τη σειρά του σταματάει όταν το όχημα περάσει τη γραμμή τερματισμού. Νικητής του αγώνα θεωρείται ο αθλητής του οποίου το όχημα περνάει πρώτο την γραμμή τερματισμού.

Οι αγώνες συνήθως διαρκούν 3 μέρες ( Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή). Τις 2 πρώτες ημέρες οι κούρσες πραγματοποιούνται με στόχο το κάθε όχημα να επιτύχει τον καλύτερο χρόνο στην κατηγορία του. Με βάση τους χρόνους αυτούς, προκύπτει η λίστα με τα ‘ζευγάρια’ που θα διαγωνιστούν την τρίτη ημέρα όπου πλέον το κάθε όχημα έχει στόχο να να τερμάτισε πρώτο σε σχέση με το όχημα που τρέχει στον διπλανό διάδρομο.
Read More »
Dragster - Πρωταθλήτρια Ελλάδος και φέτος στην street 2, η “Perfection Team” – Βίντεο και φωτογραφίες Dragster - Πρωταθλήτρια Ελλάδος και φέτος στην street 2, η “Perfection Team” – Βίντεο και φωτογραφίες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Την Κυριακή η ετήσια εορταστική εκδήλωση της μουσικής σχολής του ΦΟΠ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Την Κυριακή η ετήσια εορταστική εκδήλωση της μουσικής σχολής του ΦΟΠ


Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της μουσικής σχολής του Φ.Ο.Π., την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Καρκαμίσι. Ελάτε να καμαρώσουμε μαζί τους μικρούς μας μαθητές, με συνοδεία των δασκάλων τους και να μπούμε μαζί στο πνεύμα των εορτών.Read More »
Την Κυριακή η ετήσια εορταστική εκδήλωση της μουσικής σχολής του ΦΟΠ Την Κυριακή η ετήσια εορταστική εκδήλωση της μουσικής σχολής του ΦΟΠ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Σύλληψη 24χρόνου στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Σύλληψη 24χρόνου στην Ηγουμενίτσα

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, κατά την εκφόρτωση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου σημαίας Ιταλίας, προερχόμενο από το εξωτερικό, διενεργήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 24χρονο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εξαφανιστεί η εγγραφή του αριθμού πλαισίου του οχήματος. Σε περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το εν λόγω Ι.Χ.Ε. όχημα έχει ως ιδιοκτήτρια εταιρεία διαφορετική από την αναγραφόμενη στην άδεια κυκλοφορίας του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.
Read More »
Σύλληψη 24χρόνου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 24χρόνου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Σύλληψη 27χρονου στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Σύλληψη 27χρονου στην Ηγουμενίτσα


Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 27χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό, ενώ κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του σε βάση δεδομένων, βρέθηκε καταχωρημένος με το μέτρο της άρνησης εισόδου και διαμονής σε έδαφος SCHENGEN.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.


Read More »
Σύλληψη 27χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 27χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Αγνοούνται τα 15 εκατ. για τις οριστικές μελέτες του τρένου- Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Αγνοούνται τα 15 εκατ. για τις οριστικές μελέτες του τρένου- Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου


Αγνοείται η τύχη 15 εκατομμυρίων ευρώ –τα μισά χρηματοδότηση από την Κοινότητα και τα υπόλοιπα από το ελληνικό κράτος- για τις οριστικές μελέτες σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου.

Η χρηματοδότηση από την Κοινότητα είναι εγκεκριμένη από το 2020 και μάλιστα από ελληνικό αίτημα ενώ η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομίας εγκρίθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο προκειμένου να καλύψει την εθνική συμμετοχή και να γίνει ο διαγωνισμός.

Βέβαια ακολούθησε το Πρωθυπουργικό διάγγελμα από τηλεοράσεως ο οποίος χαρακτήρισε την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου έργο επιστημονικής φαντασίας και διαμήνυσε ότι δεν φτάσει ποτέ τρένο στην Ηγουμενίτσα.

Με την διαφορά ότι δρομολογημένες μελέτες ή ακόμη και ένας σχεδιασμός ετών δεν ακυρώνεται με αυτό τον τρόπο, μέσω δηλαδή μιας δήλωσης του Πρωθυπουργού.

Για την Ευρώπη, η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου είναι μεγάλης σπουδαιότητας καθώς στην απόφαση για την χρηματοδότηση της μελέτης τονίζει ότι η γραμμή «Καλαμπάκα- Ιωάννινα- Ηγουμενίτσα» αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου και του βασικού διαδρόμου της Μεσογείου. Περιγράφει δε αναλυτικά σε τι θα αφορούν οι οριστικές μελέτες που σκοπούν έχουν να ανοίξουν τον δρόμο για την χρηματοδότηση του έργου.

Αναλυτικά ΕΔΩ

Ο διαγωνισμός μέχρι και σήμερα δεν έχει βρει στον αέρα με αποτέλεσμα τα 15 εκατομμύρια να αγνοούνται όπως αγνοούνται και οι κυβερνητικές προθέσεις.

Εδώ και αρκετούς μήνες ουδείς από τους πολιτικούς παράγοντες της Ηπείρου ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί αν τελικά θα γίνει η προκήρυξη ή τα χρήματα θα επιστραφούν στους Ευρωπαίους εταίρους.

Από τις τελευταίες δηλώσεις –προ διημέρου- του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταικούρα, δεν προκύπτει ότι η Ήπειρος αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για τις σιδηροδρομικές υποδομές.

«Η στρατηγική μας αφορά την ολοκλήρωση ενός βιώσιμου σιδηροδρομικού δικτύου ως μέρος του ΔΕΔ-Μ, μέσω της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων υποδομών και συνδέσεων με χώρες της ΕΕ και γειτονικές, τρίτες χώρες.

Με αυτό τον τρόπο, εγκαινιάζουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στους νέους σιδηροδρομικούς διαδρόμους, όπως o «3 Seas», δηλαδή «Βαλτική Θάλασσα – Μαύρη Θάλασσα – Αιγαίο Πέλαγος», καθώς και ο διάδρομος «Δυτικά Βαλκάνια – Ανατολική Μεσόγειος».

Προωθούμε το έργο για τη σιδηροδρομική σύνδεση «Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη – Μπουργκάς – Βάρνα – Ρούσε» και συμμετέχουμε στις συζητήσεις για εναλλακτικές διαδρομές εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών, με τη διαμόρφωση λωρίδας αλληλεγγύης που θα συνδέει την Ουκρανία με τη χώρα μας, με αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.


Read More »
Αγνοούνται τα 15 εκατ. για τις οριστικές μελέτες του τρένου- Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου Αγνοούνται τα 15 εκατ. για τις οριστικές μελέτες του τρένου- Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Σημαντική η παρουσία του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Σημαντική η παρουσία του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας


Με επιτυχία και χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας, που διεξήχθη στην πόλη της Κατερίνης, με συμμετοχή ρεκόρ αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα και όλων των κατηγοριών!
Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας συμμετείχε με 38 αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών κατακτώντας 1 χάλκινο μετάλλιο.
Συγχαίρουμε θερμά όλους τους αθλητές και αθλήτριες για την αγωνιστικότητα τους και φυσικά τον προπονητή που τους συνόδευσε κ. Κιτσάτη Κωνσταντίνο.
Tην αποστολή συνόδευσαν η Πρόεδρος κα. Βασιλική Τσόκα, ο γενικός γραμματέας κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, ο έφορος κωπηλασίας κ. Ντάνης Γιώργος και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και Ολυμπιονίκης κα. Τσιάβου Αλεξάνδρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
*Παίδων 13-14 ετών
3η ΘΕΣΗ Γόγολος Γεράσιμος
*Σκυτάλη 2 ατόμων 15+ ετών 1000μ
5η ΘΕΣΗ Ζουριδάκη Ξανθή, Λαμπρούση 'Ιριδα
*12-14 ετών open 500μ
5η ΘΕΣΗ Κωλέτσης Παύλος
28η ΘΕΣΗ Κανάκης Σωτήριος
35η ΘΕΣΗ Τσόγκας Ελευθέριος
*12 ετών παίδων 1000μ
13η ΘΕΣΗ Οικονόμου Ελευθέριος
*12 ετών κορασίδων 1000μ
11η ΘΕΣΗ Ντάνη Εβελίνα
*15-16 ετών παίδων 2000μ
13η ΘΕΣΗ Βρακάς Σταύρος
*15-16 ετών κορασίδων 2000μ
10η ΘΕΣΗ Ντάνη Φρειδερίκη-Αμαλία
*Σκυτάλη 4 ατόμων 12-14 ετών 1000m
10η ΘΕΣΗ Γόγολος Γεράσιμος, Κωλέτσης Παύλος, Μπλέτσας Βασίλειος, Γιαννακός Νικόλαος
*Σκυτάλη 4 ατόμων 12-14 ετών παίδων 1000m
26η ΘΕΣΗ Οικονόμου Ελευθέριος, Μπασιάκος Σωτήριος, Δημήτριος Μπασιάκος,Μάριος Κολιούσης
*Σκυτάλη 4 ατόμων 12-14 ετών κορασίδων 1000m
11η ΘΕΣΗ Μπέζα 'Αννα Μαρία,Βρακά Βαλέρια, Γαστεράτου Ελένη
14η ΘΕΣΗ Θάνου Θεοδώρα, Γκιζλή Μελίνα ,Ντάνη Εβελινα ,Αναστασίου Μαριάννα Χαρίκλεια
17η ΘΕΣΗ Γιαννακού Ελένη, Μιχαλοπούλου Γιολάντα, Δημητρίου Μαριάνθη, Γιαννακού Ιωάννα Ειρήνη
19η ΘΕΣΗ Κουρνιώτη Ελένη, Μπλέτσα Ειρήνη ,Μπασιάκου Αλεξάνδρα ,Ντάνη Μελίνα
*Σκυτάλη 2 ατόμων 15+ ετών μικτή open 1000m
12η ΘΕΣΗ Βρακάς Σταύρος, Ντάνη Φρειδερίκη – Αμαλία
*12-14 ετών κορασίδων OPEN 500m
11η ΘΕΣΗ Αναστασίου Μαριάννα Χαρίκλεια
*15-18 ετών εφήβων OPEN 500m
32η ΘΕΣΗ Νικολάου Ιάσων
36η ΘΕΣΗ Δημού Άγγελος
39η ΘΕΣΗ Λαμπρούσης Πάρης
43η ΘΕΣΗ Κοτσάφτης Ραφαήλ
*15-18 ετών νεανίδων OPEN 500m
6η ΘΕΣΗ Ζουριδάκη Ξανθή
9η ΘΕΣΗ Φίλιου Άλκηστις
*Σκυτάλη 4 ατόμων 15+ ετών ανδρών open 2000m
21η ΘΕΣΗ Nικολάου Ιάσων, Δήμων Άγγελος, Σμυρόγλου Ηλίας, Κοτσάφτης Ραφαήλ

Στην αποστολή συμμετείχε και η αθλήτρια Κατερίνα Παππά, η οποία λόγω ασθένειας δεν κατάφερε να αγωνιστεί.
Read More »
Σημαντική η παρουσία του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας Σημαντική η παρουσία του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

13 Δεκεμβρίου 1803 - Η ανατίναξη του Κουγκίου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
13 Δεκεμβρίου 1803 - Η ανατίναξη του Κουγκίου


Στις 13 Δεκεμβρίου του 1803, το Σούλι ήταν υπό την πολιορκία του Αλή Πασά. 
Μετά από πολυήμερη άμυνα, οι Σουλιώτες λύγισαν από την πείνα και τις κακουχίες και αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν. 
Συμφώνησαν να παραδώσουν τα όπλα τους και να απομακρυνθούν από το Σούλι. 
Ο κοσμοκαλόγερος Σαμουήλ έμεινε τελευταίος, μαζί με λίγους συντρόφους του, ηλικιωμένους και βαριά τραυματίες, για να παραδώσουν την μπαρουταποθήκη, που ήταν μέσα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. 
Πριν την ανατίναξη, ένας από τους ανθρώπους του Αλή Πασά προκάλεσε λεκτικά τον Σαμουήλ, λέγοντας του: «Πόσα κολαστήρια στοχάζεσαι καλόγερε, θα σε κάμη ο Βεζύρης οπόταν σε βάλει εις το χέρι, από το οποίο και δε γλιτώνεις;«. 
Τότε εκείνος του απάντησε: «Δεν είναι άξιος ο Βεζύρης, να πιάση άνθρωπον, όστις εκτός οπού δε φοβάται, γνωρίζει και άλλον δρόμον: του θανάτου...». 
Όταν οι άντρες του Αλή πασά έφτασαν στην αποθήκη, ο Σαμουήλ έβαλε φωτιά και μαζί με τους πέντε συντρόφους του ανατινάχθηκαν. 
Δεν παραδόθηκαν, παρά μόνο στον Θεό. 
Η αυτοθυσία πέρασε στην ιστορία. 
Άλλωστε, οι Σουλιώτες, ήταν γνωστοί για τον ηρωισμό και τον πατριωτισμό τους. 
Η αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μάη στα Βουνά του Σουλίου 
Read More »
13 Δεκεμβρίου 1803 - Η ανατίναξη του Κουγκίου 13 Δεκεμβρίου 1803 - Η ανατίναξη του Κουγκίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα "Σχολείο – Οικογένεια… μας ενώνει το Παιδί"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα "Σχολείο – Οικογένεια… μας ενώνει το Παιδί"Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης “Αριάδνη”, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: ” Σχολείο – Οικογένεια… μας ενώνει το παιδί” .


Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους.
Read More »
Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα "Σχολείο – Οικογένεια… μας ενώνει το Παιδί" Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα "Σχολείο – Οικογένεια… μας ενώνει το Παιδί" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Με επιτυχία οι αγώνες στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2023

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Με επιτυχία οι αγώνες στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2023


Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία οι αγώνες στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2023 που έχουν γίνει θεσμός για την πόλη της Ηγουμενίτσας και την ευρύτερη περιοχή.
Στους αγώνες κατηγορίας Κ12 και Κ14 καθώς και μικρότερων ηλικιών συμμετείχαν 700 αθλητές και αθλήτριες συνολικά από συλλόγους από την Ήπειρο , Κέρκυρα , Λευκάδα και Πτολεμαΐδα.
Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ και το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ , την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ , την υποστήριξη του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας και την χορηγία του νερού Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο.
Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες , τους προπονητές και συνοδούς των ομάδων , τους θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες .
Επίσης όσους συνέβαλαν εθελοντικά για την διοργάνωση των αγώνων .
Ευχαριστούμε θερμά όλους για την συμβολή τους,ως ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ και ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία και κάθε Ευτυχία !!!!!
Read More »
Με επιτυχία οι αγώνες στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2023 Με επιτυχία οι αγώνες στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2023 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Συλλαλητήριο την Παρασκευή από το ΕΚΘ για την ακρίβεια

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023
Συλλαλητήριο την Παρασκευή από το ΕΚΘ για την ακρίβειαΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 6:30μμ, ΣΤΟΝ ΟΤΕ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τα Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους Αυτοαπασχολούμενους, τους Συνταξιούχους, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό, να πάρουν μέρος στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 6:30μμ.

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Γιατί νιώθουμε τον κλοιό της ακρίβειας και το σύνολο των υπόλοιπων προβλημάτων να σφίγγουν απειλητικά τις ζωές μας.
Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο την καταδίκη του να σκεφτόμαστε πόσες μέρες πρέπει να περάσουν μέχρι να πάρουμε τον επόμενο μισθό και να μας πιάνει απελπισία.
Γιατί δεν πάει άλλο να παίζουμε τη ζωή μας κορώνα – γράμματα μέσα στους χώρους δουλειάς, με την εντατικοποίηση να «χτυπάει κόκκινο», τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, τους μισθούς και τα δικαιώματα να είναι σακατεμένα.
Γιατί δε μπορούμε να ζήσουμε με τον τρόμο των πλειστηριασμών, των εξώσεων από τα σπίτια και τη μικρή επαγγελματική στέγη, για χρέη που δεν ευθυνόμαστε που δημιουργήθηκαν αλλά μας οδήγησε εκεί η πολιτική που χτύπησε το εισόδημα, τα δικαιώματά μας, η ανεργία, η υπερφορολόγηση.
Γιατί δεν μπορούμε να πληρώνουμε από το λεηλατημένο μας εισόδημα για Υγεία – Παιδεία – Πολιτισμό – Αθλητισμό, την ίδια στιγμή που παρ’ όλη την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Νομού είναι σε τραγική κατάσταση, τα σχολεία επικίνδυνα και με ελλείψεις, οι υποδομές πολιτισμού και αθλητισμού ανύπαρκτες.
Γιατί πρέπει να πούμε ένα «φτάνει πια» στην πολιτική «κόστους – οφέλους» που οδηγεί στην επιδείνωση των όρων για να ζούμε και αγγίζει κυριολεκτικά κάθε πτυχή της ζωής μας, όπως τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας με τις πλημμύρες και τις φωτιές να μας απειλούν συνεχώς ή το ξεχαρβάλωμα κρατικών και κοινωνικών δομών ή τις συγχωνεύεις δομών και υπηρεσιών απαραίτητων για την καθημερινότητα του λαού.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
· Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
· Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης.
· Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
· Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
· Να σταματήσει το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
· Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς. Άμεση κάλυψη των κενών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
· Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
· Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
· Έκτακτη επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών και άλλων κοινωνικών υποδομών.
Read More »
Συλλαλητήριο την Παρασκευή από το ΕΚΘ για την ακρίβεια Συλλαλητήριο την Παρασκευή από το ΕΚΘ για την ακρίβεια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Σελίδες