"Κλειδί" λιμάνια και ΒΙΠΕ για την επέκταση του σιδηρόδρομου

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023
"Κλειδί" λιμάνια και ΒΙΠΕ για την επέκταση του σιδηρόδρομου 


Αναπτύσσοντας υποδομές σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, με το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο που δημιουργεί περιορισμούς στην μετακίνηση ακόμα και κοντινών περιοχών, δημιουργείς τις συνθήκες ανάπτυξης που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτονόητες.
Για να είμαι πιο σαφής: Αν πάμε, όχι πολύ πίσω τον χρόνο, στην δεκαετία του 1990 ας πούμε, για να πήγαινε κάποιος από τα Γρεβενά στα Ιωάννινα που είναι μια απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων απαιτούνταν 3 ώρες δύσκολης και επικίνδυνης οδήγησης στα βουνά. Το ίδιο ίσχυε για να πάει κάποιος από τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη από την Πάτρα στα Ιωάννινα κ.ο.κ.
Αν πάμε στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι συνδέσεις πόλεων ακόμα και χωρίς τη χρήση κλειστών αυτοκινητοδρόμων ήταν πολύ πιο εύκολη υπόθεση ποσώ δε μάλλον όταν δημιουργήθηκαν αυτές οι υποδομές. Η δημιουργία οδικών υποδομών τα τελευταία 30 χρόνια και στην Ελλάδα διόρθωσε αυτή την φυσική "αδικία".
Ένωσε τις περισσότερες πόλεις μεταξύ τους και διαμόρφωσε εκείνο το περιβάλλον που η μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών είχε πλέον το ίδιο χαρακτηριστικό με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με αυτό είναι τα χρήματα που έπρεπε να δαπανηθούν λόγω του γεωγραφικού αναγλύφου που η χώρα μας έχει. Λόγω της σπουδαίας συμβολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα σήμερα έχει καταφέρει να δημιουργήσει αξιόλογες οδικές υποδομές.
Στο πεδίο των σιδηροδρόμων αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο για την Ελλάδα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μικρό δίκτυο το οποίο εδώ και 120 χρόνια δεν έχει να αναπτύσσεται πέρα από κάποιες μικρές εξαιρέσεις. Το γιατί δεν αναπτύχθηκε είναι μια άλλη κουβέντα, όμως το γεγονός είναι πως σήμερα η χώρα μας δεν είναι σιδηροδρομικά φιλική σε όλη την επικράτεια (τουλάχιστον στην ηπειρωτική χώρα).
Σχεδόν όλη η Πελοπόννησος (με εξαίρεση το βόρειο παραλιακό τμήμα της), όλη η Ήπειρος, σημαντικά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, μεγάλα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας αλλά και η Κρήτη σήμερα είναι έξω από τον γεωγραφικό χάρτη. Κάπως έτσι το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ουραγός στην Ευρώπη σε χιλιομετρική κάλυψη.
Το μεγάλο ζητούμενο λοιπόν, είναι πως μπορεί η χώρα να επαναλάβει την επιτυχημένη ανάπτυξη των οδικών μεταφορών και στις σιδηροδρομικές μεταφορές. Πως θα βάλει στόχο είτε να επαναλειτουργήσουν παλιές γραμμές, είτε πως θα επεκτείνει σε όλη την επικράτεια το δίκτυο της.

Οι δυσκολίες και ο ρόλος των λιμανιών
Το μεγάλο αγκάθι για την χώρα σε σχέση με τον σιδηρόδρομο είναι πως πλέον οι υποδομές συνδυάζονται με τον όρο "βιωσιμότητα", δηλαδή η επένδυση που θα γίνει για την επέκταση των γραμμών να μπορεί να είναι εμπορικά βιώσιμη. Σε σχέση με αυτό έχουμε δύο βασικές δυσκολίες: η πρώτη είναι πως οι επεκτάσεις των γραμμών κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα λόγω του ορεινού εδάφους της χώρας και το δεύτερο είναι πως πληθυσμιακά ή εμπορικά δεν έχει να περιμένει πολλά.
Αυτό που μπορεί να εκμεταλλευτεί η χώρα για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του σιδηρόδρομου σε όλη την επικράτεια είναι η γεωγραφική της θέση. Ας μην γελιόμαστε, οι επεκτάσεις αυτές δεν θα φέρουν χρήματα από τις επιβατικές μεταφορές (έχεις να ανταγωνιστείς εξάλλου οδικές και σε κάποιες περιπτώσεις αεροπορικές μεταφορές) αλλά από τις εμπορευματικές. Αυτό πραγματοποιεί σήμερα και το υπουργείο Υποδομών με την ανάπτυξη της Ανατολικής Σιδηροδρομικής Εγνατίας, δηλαδή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.
Η διακίνηση εμπορευμάτων εντός και κυρίως εκτός Ελλάδας προς Ευρώπη και Ασία είναι ίσως το ισχυρότερο χαρτί για να μπορέσουμε να δούμε το τρένο να επεκταθεί προς περιοχές που δεν έχουν κάλυψη σήμερα. Η δημιουργία Logistics Parks και ΒΙΠΕ αλλά και η ανάπτυξη λιμένων στο δυτικό τμήμα της χώρας μπορεί να φέρει και το τρένο ώστε να δημιουργηθεί το τρίπτυχο ΒΙΠΕ-Σιδηρόδρομος-Λιμάνια και διακίνηση εμπορευμάτων προς Ευρώπη.
Η Ηγουμενίτσα είναι ένα καλό παράδειγμα. Ποιος υπολόγιζε αυτό το μέρος ως βασική πύλη εισόδου-εξόδου για την υπόλοιπη Ευρώπη. Να που σήμερα όμως είναι ένα ισχυρό χαρτί λόγω των οδικών υποδομών σε διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων.
Το ίδιο τώρα γίνεται και με την Αλεξανδρούπολη. Γιατί όχι λοιπόν να μην ακολουθήσουν στα ίδια βήματα και άλλα λιμάνια όπως ο Αστακός, η Κυλλήνη ή η Καλαματα και να συμπαρασύρουν και την έλευση του τρένου.

Οι μελλοντικές επεκτάσεις του δικτύου
Στα χαρτιά, η χώρα έχει το πλάνο της πρώτης μεγάλης επέκτασης του σιδηροδρομικού της δικτύου από τη Θεσσαλία στην Ήπειρο (έχουν εξασφαλιστεί πόροι για την μελέτη της νέας γραμμής). Η γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα θα δώσει νέες προοπτικες και στην περιοχή και στο λιμάνι. Παράλληλα προετοιμάζει το έδαφος για να κατέβει μελλοντικά το τρένο μέχρι το Αντίρριο. Άλλωστε το μεγάλο κενό στον σιδηροδρομικό χάρτη της χώρας εκεί παρουσιάζεται. Επίσης η επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο είναι εφικτή γιατί υπάρχει η σιδηροδρομική υποδομή.
Σε επίπεδο Προαστιακού Σιδηροδρόμου, βλέπουμε πως το υπουργείο Υποδομών έχει ήδη είναι σε εξέλιξη στην Αττική η επέκταση του δικτου στην Ανατολική Αττική προς Ραφήνα και Λαύριο και δυτικα προς Ελευσίνα. Ο στόχος είναι και εδώ τα λιμάνια. Στη Θεσσαλονίκη επίσης προωθείται νέα σιδηροδρομική σύνδεση με τον 6ο προβλήτα. Κάπως έτσι θα μπορέσει να μεγαλώσει επιτέλους το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.
Τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες είναι σίγουρο πως θα είναι σιδηδρομικά. Έχουμε και την ευτυχή συγκυρία πως η Ευρώπη γυρνά την πλάτη στις οδικές και θέλει ενίσχυση των σιδηροδρομικών υποδομών της. Μετά το ΕΣΠΑ 2021-2027 που λίγο-πολύ έχει καθορίσει τις προτεραιότητες και τις ανάγκες για κάλυψη υποδομών της χώρας, οι νέες προγραμματικές περίοδοι θα μπορούν να δώσουν κίνητρο ούτως ώστε σε μια μελλοντική Ελλάδα να μπορούμε να δούμε τον σιδηρόδρομο να κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα.
Read More »
"Κλειδί" λιμάνια και ΒΙΠΕ για την επέκταση του σιδηρόδρομου "Κλειδί" λιμάνια και ΒΙΠΕ για την επέκταση του σιδηρόδρομου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Ο Σύλλογος Τριτέκνων για τη μείωση των δημοτικών τελών από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023
Ο Σύλλογος Τριτέκνων για τη μείωση των δημοτικών τελών από το Δήμο Ηγουμενίτσας 


Δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (με Α.Δ.Α.: 6ΔΟΜΩΡΙ-Ο1Ψ) η με αριθμό 195 / 2022 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας με Θέμα «Μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας», στην οποία περιλαμβάνεται και η απόφαση για ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δίνεται έκπτωση 50% στα Δημοτικά Τέλη στις Τρίτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000,00 €.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Νομού Θεσπρωτίας θέλουμε να πούμε ένα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ που μετά από 5 χρόνια συνεχής προσπάθειας και επιμονής, εισακούστηκε και δόθηκε απάντηση από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο χρόνιο αίτημά μας για την μείωση των δημοτικών τελών. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η πρόταση του Δ. Σ. του συλλόγου μας ήταν η πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για Τρίτεκνες οικογένειες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα (στο οποίο δεν θα προσμετρούνται επιδόματα παιδιών αλλά και το τεκμαρτό εισόδημα) μέχρι 20.000 € και μείωση 50% στις οικογένειες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από 20.000 € έως 35.000€.

Σύμφωνα με δημοσίευση του Δήμου Ηγουμενίτσας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1. Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ
2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4. Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας
5. Πιστοποιητικό Τριτεκνίας
Και θα υποβάλλονται στον 2ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Νόμου 3454/2006 Τρίτεκνη οικογένεια χαρακτηρίζεται η οικογένεια στην οποία ο γονέας ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους. Στα τρία παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.
Πλέον έχουμε καταφέρει, οι Τρίτεκνες οικογένειες να έχουν σημαντικές μειώσεις στα Δημοτικά Τέλη και στα Τέλη Ύδρευσης και στους τρείς Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας (Δ. Ηγουμενίτσας, Δ. Σουλίου και Δ. Φιλιατών).
Τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου μας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια τον κ. Γόγολο Ιωαννή και τον κ. Ρούση Αναστάσιο που με τις ερωτήσεις που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο έφεραν το θέμα μας στην επικαιρότητα καθώς και τον κ. Δήμα Θεόδωρο και τον κ. Βασιλειάδη Γεώργιο για την υποστήριξη του αιτήματός μας κατά την ψήφισή του. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος του Συλλόγου μας κ. Ρεπάνη Γεώργιο για την πολύτιμη βοήθειά του.

Δεν σταματάμε εδώ,
συνεχίζουμε να διεκδικούμε το καλύτερο για τις οικογένειές μας,
το καλύτερο για τα παιδιά μας…

Τα μέλη του Δ. Σ.
του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά
Νομού Θεσπρωτίας
Read More »
Ο Σύλλογος Τριτέκνων για τη μείωση των δημοτικών τελών από το Δήμο Ηγουμενίτσας Ο Σύλλογος Τριτέκνων για τη μείωση των δημοτικών τελών από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Δηλώσεις συμμετοχής για την προβολή τοπικών προϊόντων και τουρισμού της Ηπείρου στην Κωνστάντζα Ρουμανίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023
Δηλώσεις συμμετοχής για την προβολή τοπικών προϊόντων και τουρισμού της Ηπείρου στην Κωνστάντζα Ρουμανίας


Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να πραγματοποιήσει εκδήλωση τοπικών προϊόντων και τουρισμού στη Κωνστάντζα της Ρουμανίας στο ξενοδοχείο Dacia Sud Hotel το χρονικό διάστημα 3-5 Μαρτίου 2023 .
Στόχος της Περιφέρειας είναι να φέρει σε επαφή στοχευμένο κοινό της Ρουμανίας με Ηπειρώτες παραγωγούς και επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού.
Σας ενημερώνουμε ότι Περιφέρεια Ηπείρου, θα καλύψει τα έξοδα της μετακίνησης (με λεωφορείο) των ενδιαφερομένων, μία από τις δύο διανυκτερεύσεις που θα απαιτηθούν για ένα άτομο, καθώς επίσης και τη μεταφορά των προϊόντων και του τουριστικού υλικού.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 3/02/2023 για τα προϊόντα στο email s.fouki@php.gov.gr και για τον τουρισμό στο email ch.kazakos@php.gov.gr.
Read More »
Δηλώσεις συμμετοχής για την προβολή τοπικών προϊόντων και τουρισμού της Ηπείρου στην Κωνστάντζα Ρουμανίας Δηλώσεις συμμετοχής για την προβολή τοπικών προϊόντων και τουρισμού της Ηπείρου στην Κωνστάντζα Ρουμανίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Οι Σουλιώτισσες στο “Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές”

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023
Οι Σουλιώτισσες στο “Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές”


Η Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, θέλοντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση λευκώματος με τίτλο «Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές».
Πρόκειται για μια ειδική έκδοση, αφιερωμένη στην επανάσταση του 1821, με σκοπό την ανάδειξη ενός ξεχωριστού μέρους της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας. Το αφιέρωμα προβάλλεται μέσα από τη γυναικεία φορεσιά, την πολιτιστική κληρονομιά και τις ομορφιές της Ελλάδος.
Πολλές από τις φορεσιές αποτελούν και έργα υψηλής ραπτικής που έχουν δώσει έμπνευση σε μεγάλους, διεθνείς οίκους μόδας. Ένα λεύκωμα αφιερωμένο στη γυναίκα και στην Ελλάδα, ένα ταξίδι στο χρόνο, 200 χρόνια από την εποχή της Επανάστασης, με τη γαλανόλευκη σημαία να κυματίζει με περηφάνια.
Τα τιμώμενα μέρη της Ελλάδος που περιλαμβάνονται στο λεύκωμα είναι το Σούλι, οι Σπέτσες, η Χαλκιδική, η Χίος, η Ολυμπία, η Μάνη, η Μύκονος, η Αχαΐα, η Θεσσαλία, Άνδρος, η Ορεστιάδα, η Λευκάδα, η Αρκαδία, η Αθήνα, η Λέσβος, η Ρόδος, η Ύδρα, η Κρήτη, η Θεσσαλονίκη.
Η Πρόεδρος του ΔΣ της HAWCT κα. Αφροδίτη Αρβανίτη στο μήνυμά της σχετικά με την έκδοση του λευκώματος ανέφερε ότι «οι γυναίκες στην Ελλάδα υπήρξαν πάντα η ήσυχη δύναμη, η σταθερή αξία καθώς και η πηγή έμπνευσης ιδεών και ιδανικών. Όλων αυτών των στοιχείων που μας καθορίζουν και μας ενώνουν. Η Ελλάδα είναι γυναίκα! Με αυτό το λεύκωμα θελήσαμε να τιμήσουμε όλες τις γυναίκες της χώρας μας διαχρονικά επιλέγοντας την φωτογράφιση των μελών μας με παραδοσιακές φορεσιές σύμβολο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής και συγχρόνως να τονίσουμε όλα αυτά που μας ενώνουν και μας δίνουν δύναμη να προχωρήσουμε δυναμικά».
Η έκδοση είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού,η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού κυρία Ολυμπία Αναστασοπούλου, δήλωσε ότι «γνωρίζουμε ότι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, η γυναίκα αναβάθμισε τη θέση της και ανέλαβε νέους ρόλους, πέραν αυτών της συζύγου και της μητέρας. Η Ελληνίδα της εποχής έδωσε παραδείγματα επαναστατικής μαχητικότητας, ανέλαβε νέες ευθύνες, θυσιάστηκε για την πατρίδα όποτε χρειάστηκε, και ήταν παράδειγμα προς τους άνδρες συναγωνιστές της για την ελευθερία του τόπου μας. Από τις γυναίκες στην Ελληνική Επανάσταση αντλούμε µαθήµατα εθνικής ευθύνης και πρότυπα ηθικού µεγαλείου κι έτσι διατηρούμε ζωντανές στην Εθνική μας Μνήµη, τις Ελληνίδες του 1821».
Η κυρία Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και επίτιμο μέλος της Ένωσης δήλωσε ότι «η ηλεκτρονική έκδοση λευκώματος με τίτλο “Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές” αποτελεί φόρο τιμής στη συμβολή των γυναικών στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Η θέση και η ζωή της γυναίκας εκείνη την εποχή, ζωντανεύει μέσα από τις παραδοσιακές φορεσιές. Είναι χρέος μας λοιπόν να ρίξουμε περισσότερο φως σε αυτή την πτυχή του αγώνα. Ο τεράστιος ρόλος της γυναίκας στην επανάσταση μας δίνει σήμερα δύναμη και κουράγιο στις εποχές που ζούμε. Εύχομαι λοιπόν από καρδιάς θερμά συγχαρητήρια, καλή τύχη και επιτυχία».
Η έκδοση είναι επίσης υπό την αιγίδα του της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Χρυσουλάκης δήλωσε σχετικά με την έκδοση ότι
«Ένα μέρος του πολιτισμού μας που έχουμε χρέος να αναδείξουμε και να προβάλλουμε ως αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας. Στη ΓΓΑΕΔΔ θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας να διατηρήσουμε τη μνήμη, τον πολιτισμό και τις αξίες μας για τους Έλληνες όπου γης και να προβάλουμε την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο».
Read More »
Οι Σουλιώτισσες στο “Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές” Οι Σουλιώτισσες στο “Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Θεσπρωτία: Έξι Ιταλοί κυνηγοί συνελήφθησαν από την θηροφυλακή

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023
Θεσπρωτία: Έξι Ιταλοί κυνηγοί συνελήφθησαν από την θηροφυλακή


Με το αδίκημα της άσκησης παράνομης θήρας βαρύνονται έξι Ιταλοί κυνηγοί, νόμιμοι κάτοχοι αδειών θήρας, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω πριν από λίγες ημέρες από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το περιστατικό έλαχε χώρα στην Τ.Κ Γκρίκας του Δήμου Σουλίου, όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διενέργεια περιπολίας εντόπισε μία ομάδα κυνηγών, να ασκεί παράνομη θήρα πτερωτών θηραμάτων, μισή ώρα μετά τη δύση του ηλίου, κάτι που απαγορεύεται από τις κείμενες διατάξεις.

Η Θηροφυλακή προχώρησε στην κατάσχεση έξι κυνηγετικών όπλων και των φυσιγγίων που έφεραν, όπως επίσης και των αδειών θήρας που είχαν εκδώσει νόμιμα εντός της ελληνικής επικράτειας οι αλλοδαποί κυνηγοί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας διενεργείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και το πλαίσιο αυτών από την ελληνική νομοθεσία και οφείλουν όλοι και να το γνωρίζουν και να το εφαρμόζουν, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις μεταξύ ημεδαπών ή αλλοδαπών κυνηγών.

Κατά την έκδοση της άδειας θήρας ωστόσο για τους αλλοδαπούς, που έρχονται στη χώρα μας για να ασκήσουν την αγαπημένη μας δραστηριότητα, οφείλουν και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι να τους ενημερώνουν, όπως όμως έχουν υποχρέωση και οι ίδιοι να είναι ενημερωμένοι επαρκώς για το ισχύον καθεστώς στην Ελλάδα, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Η Ελλάδα και δη η Ήπειρος που φιλοξενεί με χαρά κάθε χρόνο εκατοντάδες αλλοδαπούς κυνηγούς που ενισχύουν με την παρουσία τους και την τοπική οικονομία είναι, μέσω των κυνηγετικών οργανώσεων, στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί με επάρκεια και με υπευθυνότητα, για το ισχύον καθεστώς άσκησης της θήρας στη χώρα μας.
Read More »
Θεσπρωτία: Έξι Ιταλοί κυνηγοί συνελήφθησαν από την θηροφυλακή Θεσπρωτία: Έξι Ιταλοί κυνηγοί συνελήφθησαν από την θηροφυλακή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Μέχρι το τέλος του 2023 οι μελέτες για την παράκαμψη της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023
Μέχρι το τέλος του 2023 οι μελέτες για την παράκαμψη της Ηγουμενίτσας


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συναντήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας Α.Ε. κ. Κωνσταντίνο Κουτσούκο και την Διευθύντρια Μελετών κα Ουρανία Κουρουμλή – Arend, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των οριστικών μελετών του κάθετου άξονα Ηγουμενίτσας – Μαυρομάτι και ειδικότερα για το τμήμα που αφορά στην παράκαμψη της Ηγουμενίτσας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σε συνέχεια της στενής συνεργασίας και επικοινωνίας του Δήμου με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., η οποία έχει και την αρμοδιότητα για την εκπόνηση του έργου. Το σύνολο των μελετών που εκπονείται για πρώτη φορά θα αποτελέσει ουσιαστικά το καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση του Περιφερειακού.

Παράλληλα ενεχείρισαν στον Δήμαρχο το απαντητικό έγγραφο σχετικά με το βαθμό ωρίμανσης και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των μελετών και την ολιστική προσέγγιση του Περιφερειακού. Εκτιμώντας ότι το σύνολο των μελετών της Α’ Φάσης θα έχει ολοκληρωθεί τον προσεχή Αύγουστο, η Δημοτική Αρχή ενεργεί κατάλληλα για την επίτευξη κάθε πιθανής χρηματοδότησης, που θα επιτρέψει την περαιτέρω ενίσχυση της μετατροπής της Ηγουμενίτσας σε σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο, ενώ παράλληλα θα δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.Read More »
Μέχρι το τέλος του 2023 οι μελέτες για την παράκαμψη της Ηγουμενίτσας Μέχρι το τέλος του 2023 οι μελέτες για την παράκαμψη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

H Μάγδα Τάτση για την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Θεσπρωτία

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023
H Μάγδα Τάτση για την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Θεσπρωτία


Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου το ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της παράταξης κ. Νίκο Ανδρουλάκη καθώς και τον συντοπίτη, γραμματέα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής κ. Ανδρέα Σπυρόπουλο για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου, επιλέγοντας με ως υποψήφια του κινήματος για το νομό Θεσπρωτίας στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα, αλλά παράλληλα και μεγάλη ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των μεγάλων προκλήσεων της χώρας μας και της οικονομίας της στο πλαίσιο νέων προσεγγίσεων, ιδεών και στρατηγικών που μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκφράσει και να εφαρμόσει.
Είμαστε σε θέση να προσδώσουμε δυναμική και προοπτική ώστε να κυβερνηθεί ο τόπος μας με αξιοπιστία, εμπιστοσύνη, αξιοπρέπεια και πρόοδο.
Σε αυτή την δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία το ΠΑΣΟΚ διαθέτει τις απαντήσεις στα διακυβεύματα της εποχής μας, με προσήλωση στον προοδευτικό δημοκρατικό δρόμο υιοθετώντας μεταρρυθμιστικές προτάσεις και πρωτοβουλίες απέναντι στα προβλήματα της οικονομίας, της εργασίας, της παραγωγής, της περίθαλψης, της κοινωνικής συγκρότησης στην ψηφιακή εποχή, αλλά και της κλιματικής αλλαγής.
Με γνώμονα λοιπόν την απαγκίστρωση από πελατειακές σχέσεις αλλά και το λαικισμό, την προσήλωση στην αξιοκρατία και τον σεβασμό προς τον πολίτη, σας καλώ όλους να δώσουμε μαζί τον αγώνα για τη δημιουργία ενός κράτους που θα χαρακτηρίζεται από δικαιοσύνη, διαφάνεια, αξιοπρέπεια, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και ανισότητες, αλλά με προοπτική και υπερηφάνεια.
ΟΛΟΙ μαζί για την εθνική επανεκκίνηση.
Read More »
H Μάγδα Τάτση για την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Θεσπρωτία H Μάγδα Τάτση για την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Η πρόταση μομφής έδειξε την ενοχή Μητσοτάκη - Σοβαρή η καταγγελία Ραγκούση

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023
Μάριος Κάτσης: Η πρόταση μομφής έδειξε την ενοχή Μητσοτάκη - Σοβαρή η καταγγελία Ραγκούση


Συνέντευξη Μάριου Κάτση στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 για πρόταση μομφής, Υποκλοπές, καταγγελία Ραγκούση, συντάξεις και αθώωση Κρέτσου στην αντζέντα της συζήτησης.

Η πρόταση μομφής επιβεβαίωσε την ενοχή Μητσοτάκη-Γιατί επετράπη η επιστολική ψήφος στους βουλευτές της ΝΔ;
« Από την πρόταση μομφής γίναμε σοφότεροι γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κανένα από τα στοιχεία των παρακολουθήσεων που παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας από την έκθεση της ΑΔΑΕ φανερώνοντας την ενοχή του. Η κυβέρνηση δεν μετέτρεψε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά τους επέτρεψε να ψηφίσουν και επιστολικά το οποίο είναι ακατανόητο. Δεν ξέρουμε τι θα γινόταν διαφορετικά. Πάμε σε εκλογές με έναν ένοχο πρωθυπουργό και οι εκλογές θα μας απαλλάξουν οριστικά από την κυβέρνηση των αρχικοριών, της διασπάθισης δημοσίου χρήματος και της διάλυσης κάθε έννοιας κοινωνικού συμφέροντος. Η μόνη λύση πλέον είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ » είπε Στο Κόκκινο και στους Β. Κεχαγιά και Ν. Σβέρκο, ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης.

Το θέμα των υποκλοπών δεν κλείνει εδώ
«Θα κρατήσουμε ψηλά όλο το επόμενο διάστημα το ζήτημα των υποκλοπών με κάθε μέσο γιατί προφανώς δεν τελείωσε εδώ. Πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια και να φανεί το μέγεθος της ενοχής του κ. Μητσοτάκη αλλά μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής, ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι ένοχη δια της ανοχής»

Η καταγγελία Ραγκούση με το μολυσμένο SMS για το ραντεβού εμβολίου, άλλη μια απόδειξη ότι το Predator κατέχει η κυβέρνηση
« Η καταγγελία αυτή αποδεικνύει ότι το κέντρο του Predator και το κέντρο των κρατικών δεδομένων από το gov.gr είναι κοινό. Τη βάση δεδομένων τoυ gov.gr την έχουν αυτονόητα κρατικοί φορείς, και εφόσον οι χειριστές του Predator μπόρεσαν να ταχτοποιήσουν το στόχο μέσω του gov.gr για να στείλουν μολυσμένο sms σε πολίτη σημαίνει ότι και το Predator το κάνουν χρήση κρατικοί φορείς, δηλαδή η κυβέρνηση. Είναι πολύ σοβαρό θέμα γιατί είναι άλλη μια απόδειξη ότι το Predator το έχει η κυβέρνηση η οποία το εξήγαγε και στο εξωτερικό κιόλας από το Υπ.Εξωτερικών. To ζήτημα των κενών ασφαλείας στο gov.gr έχω καταθέσει ερώτηση στη Βουλή η οποία δεν απαντήθηκε πειστικά. Εδώ δεν πρόκειται όμως για διαρροή προσωπικών δεδομένων προς οπουδήποτε αλλά έγινε ταυτοποίηση της βάσης δεδομένων του GOV από τον χειριστή του Predator για συγκεκριμένους στόχους που ήθελε να παρακολουθήσει»

H κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χαντακώσει τους συνταξιούχους
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που παρά τις εξαγγελίες της έκοψε την 13η σύνταξη, εξαπάτησε με τα αναδρομικά ότι θα τα πάρουν όλοι και τελικά τα πήραν μόνο όσοι κινήθηκαν δικαστικά και μάλιστα κουτσουρεμένα ενώ καπηλέυεται και τις αυξήσεις λόγω τιμαριθμικής αναπροσαρμογής που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου ως να τα έδωσε εκείνη.Οι συνταξιούχοι με τα βίας τα βγάζουν πέρα ενώ πληρώνουν μέχρι και για τα φάρμακα.

Η αθώωση Κρέτσου είναι νίκη δημοκρατίας- Κρυστάλλινος ο διαγωνισμός για τις άδειες και ο Μητσοτάκης είπε ψέματα στη Βουλή
Ο κ. Μητσοτάκης ενώ ήξερε την ομόφωνη αθώωση του Λ. Κρέτσου για τον διαγωνισμό των αδειών, είπε ψέματα πάλι για βοσκοτόπια και Καλογριτσιάδες. Όποιος τολμήσει από τη ΝΔ να ξανα αναφερθεί σε αυτό το θέμα θα έχει να αντιμετωπίσει την απόφαση της Δικαιοσύνης.


Ακολουθεί το πλήρες ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ


Read More »
Μάριος Κάτσης: Η πρόταση μομφής έδειξε την ενοχή Μητσοτάκη - Σοβαρή η καταγγελία Ραγκούση Μάριος Κάτσης: Η πρόταση μομφής έδειξε την ενοχή Μητσοτάκη - Σοβαρή η καταγγελία Ραγκούση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Σύλληψη 47χρονης στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023
Σύλληψη 47χρονης στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μιας 47χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη 47χρονης στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 47χρονης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Εξιχνίαση 5 υποθέσεων απάτης

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023
Εξιχνίαση 5 υποθέσεων απάτης 


Στο πλαίσιο ερευνών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για τη διαλεύκανση καταγγελθεισών υποθέσεων απάτης, εξιχνιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες (5) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών με διάφορες μεθόδους και σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες σε βάρος συνολικά (11) ατόμων.

Πιο αναλυτικά:
· Από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 4 αλλοδαπών, οι οποίοι, έχοντας αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση αυτοκινήτου, απέσπασαν την 03/01/2023 χρηματικό ποσό 500 ευρώ από ημεδαπό, που εκείνος κατέθεσε σε λογαριασμό τους ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος.
· Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, ημεδαπής και αλλοδαπού, οι οποίοι αφού ανάρτησαν ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση Ι.Χ. φορτηγού, έπεισαν τηλεφωνικά την 05/12/2022 υποψήφιο αγοραστή να μεταφέρει στον τραπεζικό τους λογαριασμό ως προκαταβολή το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
· Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, που κατηγορείται ότι την 24/11/2022 επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης στα Ιωάννινα, στον οποίο ισχυρίστηκε ότι κατά την πληρωμή του λογαριασμού με τραπεζική κάρτα ύστερα από επίσκεψή του στο κατάστημα, είχε χρεωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός του πολλαπλά και απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων. Ο παθών πείστηκε και του κατέβαλε τμηματικά το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ.
· Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού και ημεδαπής, οι οποίοι την 08/11/2022 έπεισαν ημεδαπό, που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση κυνηγόσκυλου και δήθεν ενδιαφέρονταν να τον αγοράσουν, να μεταβεί σε ΑΤΜ τράπεζας προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μεταφοράς του συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού. Με κατάλληλες οδηγίες που του έδωσαν, πέτυχαν ώστε εκείνος - εν αγνοία του - να μεταφέρει στον τραπεζικό τους λογαριασμό χρηματικό ποσό ύψους 2.900 ευρώ.
· Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος την 10-10-2022, προσποιούμενος υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, τηλεφώνησε σε ημεδαπή και αφού την έπεισε ότι δικαιούται επίδομα ηλεκτρικής ενέργειας, απέστειλε μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής. Η παθούσα ενεργοποίησε υπερσύνδεσμο (link) που περιείχε το μήνυμα και αφού ανακατευθύνθηκε σε ψεύτικη ιστοσελίδα που έμοιαζε με τράπεζας, εισήγαγε τους κωδικούς της, με τη χρήση των οποίων ο κατηγορούμενος μετέφερε από τον τραπεζικό της λογαριασμό στο δικό του, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά και σκοπό την αποφυγή εξαπάτησής τους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει στους πολίτες τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:
· Σε περίπτωση που θέλετε τρίτα πρόσωπα να καταθέσουν στον τραπεζικό σας λογαριασμό χρήματα, περιοριστείτε στη γνωστοποίηση μόνο του αριθμού IBAN του λογαριασμού σας.
· Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζετε αγγελίες πώλησης προϊόντων σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».
· Να αποφεύγετε την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζετε, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
· Να επαληθεύετε τις κινήσεις στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς πριν την οποιαδήποτε συναλλαγή και να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψετε χρήματα, χωρίς προηγούμενη διασταύρωση οικονομικών στοιχείων.
· Μη συμπληρώνετε φόρμες με τα προσωπικά σας στοιχεία, όταν σας αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις.
· Πληκτρολογήστε στον browser τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και μη μπαίνετε σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων.

Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Read More »
Εξιχνίαση 5 υποθέσεων απάτης Εξιχνίαση 5 υποθέσεων απάτης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα η κοπή πίτας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023
Σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα η κοπή πίτας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας


Η ΕΝΩΣΗ μας σας καλεί:
Στην Εκλογοαπολογιστική της Γενική Συνέλευση
Την ΤΡΙΤΗ 31/01/2023 και ώρα 10:30 το πρωί.
Στο ΠΑΝΘΕΟΝ στην ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Στην Γ.Σ. θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας.
Στην Γ.Σ. θα παρευρίσκεται και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μας Χρήστος Κολοβός.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος - Τάκης Πετσίνης 
Ο Γεν. Γραμματέας - Δώρης Δήμας
Read More »
Σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα η κοπή πίτας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας Σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα η κοπή πίτας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Θεσπρωτία: Σύλληψη φυγόποινου παράτυπου μετανάστη

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023
Θεσπρωτία: Σύλληψη φυγόποινου παράτυπου μετανάστη


Συνελήφθη εχτές το πρωί σε παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών αλλοδαπός φυγόποινος.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, αφού σε βάρος του εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου, ενώ επιπλέον είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή φυλάκισης (7) μηνών για κλοπή.
Read More »
Θεσπρωτία: Σύλληψη φυγόποινου παράτυπου μετανάστη Θεσπρωτία: Σύλληψη φυγόποινου παράτυπου μετανάστη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας στο διαγωνισμό EOES 2023

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023
Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας στο διαγωνισμό EOES 2023


Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28/1/2023 η δεύτερη φάση του διαγωνισμού πειραμάτων ΕΟΕS που διοργάνωσε η ΠΑΝΕΚΦΕ.

Το θέμα Φυσικής που εξετάστηκαν οι μαθητές
ήταν αναπαραγωγή αυτής της διάταξης από το μακρινό 1720


Η ομάδα μας αποτελούμενη από τους μαθητές: Λώλο Κωνσταντίνο, Μητσιώνη Θεόδωρο και Μητσιώνη Κάρολο του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας διαγωνίστηκε στο διαγωνισμό Βόρειας Ελλάδας που διεξάχθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατατάχθηκε τέταρτη.

Η ομάδα μας κατά την εξέταση στη Βιολογία

Δε μπορώ να μη συγχαρώ τους μαθητές για την -παρ' όλες τις δυσκολίες- επιτυχία τους. Άλλωστε η αξία αυτού του διαγωνισμού πέρα από την πρωτιά έχει και άλλα "κέρδη" για τους μαθητές: συνεργατικότητα, επιμονή, αφοσίωση στο έργο, αισιόδοξη αντιμετώπιση των δυσκολιών. Όλα στοιχεία σημαντικά για ένα μελλοντικό Φυσικό επιστήμονα.
Πρέπει να ευχαριστήσω τη διεύθυνση του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας για τη βοήθειά της κατά την προετοιμασία της ομάδας και την απρόσκοπτη συμμετοχή της στο διαγωνισμό.
Τέλος για την επιτυχία των μαθητών οφείλω να συγχαρώ και τους γονείς των μαθητών που ήταν και οι συνοδοί τους στη Θεσσαλονίκη.

Βασίλης Νούσης
Υπ. ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας
Read More »
Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας στο διαγωνισμό EOES 2023 Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας στο διαγωνισμό EOES 2023 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκπτώσεις εώς 50% από το Smart Buys Τριανταφύλλου

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023

 Ηγουμενίτσα: Εκπτώσεις εώς 50% από το Smart Buys Τριανταφύλλου
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκπτώσεις εώς 50% από το Smart Buys Τριανταφύλλου  Ηγουμενίτσα: Εκπτώσεις εώς 50% από το Smart Buys Τριανταφύλλου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Σούπερ Λιγκ : Οι χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις των «μεγάλων»

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023
Σούπερ Λιγκ : Οι χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις των «μεγάλων»


Αναμφίβολα, η μεταγραφική περίοδος, τόσο η καλοκαιρινή μα και η χειμερινή αντίστοιχα, αποτελεί την «ιντριγκαδόρικη» και ενδιαφέρουσα όλης της σεζόν για τον φίλαθλο κόσμο. Οι συζητήσεις, οι φήμες ακόμα και οι παραφιλολογίες διαδίδονται αδιάκοπα και καθημερινά, με φιλάθλους, ρεπόρτερ αλλά και τους ίδιους τους συλλόγους να βρίσκονται σε μια κατάσταση παροξυσμού. Υπό αυτό το πρίσμα, οι υποστηρικτές κάθε ομάδας σπεύδουν να ενημερωθούν για πιθανές ή οριστικές κινήσεις. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι μεταγραφές που πραγματοποιούνται ανέρχονται σε εκατοντάδες κάθε χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα κι επομένως δεν έχει ιδιαίτερη ουσία να καταπιαστεί κανείς με το σύνολο αυτών.

Γι' αυτό στο παρόν άρθρο θα αφοσιωθούμε στις 5 καλύτερες μεταγραφικές υποθέσεις του Ιανουαρίου για τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος! Εν πάση περιπτώσει, οποιαδήποτε ομάδα κι αν υποστηρίζετε, η γνώση γύρω από την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού των ομάδων δύναται να αποφέρει καλύτερες προβλέψεις για την έκβαση των πραγμάτων. Με αυτό το σκεπτικό, μπορεί κανείς να επωφεληθεί από τις μακροχρόνιες αγορές και τις αμέτρητες ειδικές επιλογές στοιχηματίζοντας σε μια έμπιστη πλατφόρμα όπως η in2bet. Αδιαμφισβήτητα, η ενημέρωση γύρω από τα μεταγραφολογικά νέα θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάλυση των μεμονωμένων αναμετρήσεων αλλά και τις προοπτικές κάθε ομάδας εν γένει. Χρειάζεται μόνο μια νέα μεταγραφή για να αλλάξει η τύχη μιας ομάδας και να αλλάξουν οι αποδόσεις στις αγορές στοιχημάτων.

Εκκινώντας την αναφορά μας από την Ένωση, που διαγραφεί μια ιδιαίτερα ανοδική πορεία στον βαθμολογικό πίνακα, δε γίνεται να μη σταθούμε στην απόκτηση του 24χρονου Ισπανού εξτρέμ Πάολο Φερνάντες, ο οποίος έκανε την διαφορά στην προηγούμενη ομάδα και εξαργύρωσε τις καταπληκτικές εμφανίσεις του με την ομάδα του Βόλου επιτυγχάνοντας να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μεγάλων εγχώριων συλλογών, υπογράφοντας τελικά στην ΑΕΚ, σε ένα deal που είχε ολοκληρωθεί από το περασμένο καλοκαίρι.

Περνώντας στο στρατόπεδο των, ανέκαθεν, «παρεμβατικών» και ανήσυχων στις μεταγραφικές περιόδους ερυθρόλευκων, το όνομα που φιγουράρει δεν είναι άλλο από εκείνο του δεξιού φουλ μπακ Ροντινέι, ο οποίος μετακόμισε από την Βραζιλία και την Φλαμένγκο στο λιμάνι του Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση, αφού οι συστάσεις αναφέρονται σε τεχνικά χαρισματικό παίκτη που πιθανότητα θα καλύψει επάξια το κενό στο δεξί άκρο της άμυνας.

Επιπλέον, ο δικέφαλος του βορρά προχώρησε στην υλοποίηση μια εντυπωσιακή κίνησης με την απόκτηση έμπειρου Βραζιλιάνου Τάισον, ο οποίος είναι πασίγνωστος από τις εμφανίσεις του με την Σαχτάρ τα προηγούμενα χρόνια. Παρά τις σαφείς δυσκολίες, ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να πείσει τον λατινοαμερικάνο μεσοεπιθετικό αρτίστα της στρογγυλής θεάς να βάλει την υπογραφή του για να ξεκινήσει η συνεργασία μεταξύ παίκτη και συλλόγου.

Τέλος, για το τριφύλλι υπήρξε στροφή στην πολιτική της ομάδας, καθώς ο ΠΑΟ φαίνεται, ασυνήθιστα ενεργός σε αυτή την μεταγραφική περίοδο. Παρόλα αυτά, η περίπτωση που ξεχωρίζει, είναι εκείνη του Αργεντινού εξτρέμ του Άρη, Ντανιέλ Μαντσίνι, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα για να δώσει στους πράσινους την επιθετική ώθηση που αναζητούν.
Read More »
Σούπερ Λιγκ : Οι χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις των «μεγάλων» Σούπερ Λιγκ : Οι χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις των «μεγάλων» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Σελίδες