4 μισθοί για να του ετοιμάσουν μια παρουσίαση Power Point

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2022
4 μισθοί για να του ετοιμάσουν μια παρουσίαση Power Point


"Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστησι, 
τους δ’ ανοήτους, το οίημα". Σωκράτης

Ούτε έναν, ούτε δύο, ούτε τρείς.
Τέσσερις ολόκληρους κατώτατους μισθούς χρειάζεται ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε. Θανάσης Πορφύρης, για να του ετοιμάσουν μια παρουσίαση (κείμενο και Power Point) ομιλίας του, για να την χρησιμοποιεί σε συναντήσεις τους με φορείς σχετικά με τις "Πράσινες Δράσεις", σύμφωνα με τη δέσμευση πίστωσης που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια!!!

Την ώρα που οι μετοχές της ΟΛΗΓ πουλήθηκαν πριν έναν μήνα στον όμιλο Γκριμάλντι, ο διευθύνων σύμβουλος διαθέτει 2.400€ (2.976€ με το ΦΠΑ), χωρίς να μπορούμε να εξηγήσουμε σε τι θα συμβάλει και ποια οφέλη θα αποκομίσει το ελληνικό δημόσιο από την ανάθεση αυτή.

Την ώρα που ο Έλληνας φορολογούμενος αναζητάει μάταια μια θέση εργασίας, την ώρα που ετοιμάζεται να περάσει έναν παγωμένο χειμώνα, μη μπορώντας να καλύψει το αυξημένο κόστος για τη θέρμανση της οικογένειάς του, ο ... "εκλεκτός" της κυβέρνησης Μητσοτάκη και "προστατευόμενος" του τοπικού πολιτικού και κομματικού μηχανισμού, σπαταλάει πάνω από 4 κατώτατους μισθούς των 713€.

Και αναρωτιόμαστε: 
Κοτζάμ απόφοιτος ΤΕΙ,  με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη, Διοίκηση Λιμένων (που έκανε ταυτόχρονα με τη διοίκηση του λιμένα), δεν μπορεί να ετοιμάσει μόνος του  10 διαφάνειες; 
Μια 15λεπτη παρουσίαση θα την πληρώσουμε εμείς με σχεδόν 3.000€; 
Για ένα θέμα μάλιστα, που έχει υποστηρίξει αρκετές φορές μέχρι τώρα, σε διάφορα διεθνή συνέδρια, όπου πηγαίνει 3ήμερα και 5νθήμερα με πληρωμένα τα έξοδα από τον ΟΛΗΓ… 

"Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση", ανέφερε ο Σωκράτης. 
Και σήμερα ακούγεται πιο επίκαιρος από ποτέ...
Read More »
4 μισθοί για να του ετοιμάσουν μια παρουσίαση Power Point 4 μισθοί για να του ετοιμάσουν μια παρουσίαση Power Point Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2022 Rating: 5

“45 μάστορες, 60 μαθητάδες” | Η νέα σειρά της ΕΡΤ3 με γυρίσματα και στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2022
“45 μάστορες, 60 μαθητάδες” | Η νέα σειρά της ΕΡΤ3 με γυρίσματα και στη Θεσπρωτία


Για τη σειρά 12 πρωτότυπων ημίωρων ντοκιμαντέρ, που παρουσιάζουν παραδοσιακές τέχνες και τεχνικές στον 21ο αιώνα, τα οποία έχουν γυριστεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, μίλησε στην ΕΡΤ3 ο Φίλιππος Μανδηλαράς σεναριογράφος της εκπομπής.
Ο νεαρός πρωταγωνιστής Χρήστος Ζαχάρωφ ταξιδεύει από την Κέρκυρα και την Παραμυθιά ως τη Λέσβο και την Πάτμο, το Γεράκι Λακωνίας και τα Λαγκάδια Αρκαδίας, ως την Αλεξανδρούπολη και τα Πομακοχώρια, σε τόπους δηλαδή, όπου συνεχίζουν να ασκούνται οικονομικά βιώσιμα παραδοσιακά επαγγέλματα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ενταχθεί στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Ο Χρήστος επιχειρεί να μάθει τα μυστικά της μαρμαροτεχνίας, της ξυλοναυπηγικής, της αργυροχοΐας ή της πλεκτικής στους τόπους όπου ασκούνται, δουλεύοντας πλάι στους μαστόρους. Μαζί με τον Χρήστο κι ο θεατής του ντοκιμαντέρ βιώνει τον κόπο, τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε τέχνης!

Πρωταγωνιστής: Χρήστος Ζαχάρωφ
Σκηνοθεσία – Concept: Γρηγόρης Βαρδαρινός
Σενάριο – Επιστημονικός Συνεργάτης: Φίλιππος Μανδηλαράς
Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννα Δούκα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Σίμος
Εικονοληψία: Μιχάλης Καλιδώνης
Ηχοληψία: Μάνος Τσολακίδης
Μοντάζ – Color Grading: Μιχάλης Καλλιγέρης
Σύνθεση Μουσικής – Sound Design: Γεώργιος Μουχτάρης
Τίτλοι αρχής – Graphics: Παναγιώτης Γιωργάκας
Μίξη Ήχου: Σίμος Λαζαρίδης
Ενδυματολόγος Χρήστου: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Ηλεκτρολόγος: Γιώργος Τσεσμεντζής
Γραμματεία Παραγωγής: Κωνσταντίνα Λαμπροπούλου


Read More »
“45 μάστορες, 60 μαθητάδες” | Η νέα σειρά της ΕΡΤ3 με γυρίσματα και στη Θεσπρωτία “45 μάστορες, 60 μαθητάδες” | Η νέα σειρά της ΕΡΤ3 με γυρίσματα και στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2022 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Τα αμείλικτα ερωτήματα για τις αναθέσεις των ΕΛΤΑ στον Πάτση

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2022
Μάριος Κάτσης: Τα αμείλικτα ερωτήματα για τις αναθέσεις των ΕΛΤΑ στον Πάτση


Για την διαγραφή Πάτση από την ΚΟ της ΝΔ και την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ μίλησε Στο Κόκκινο και στους Γιώργο Κυρίτση και Άγγελο Τσέκερη ο Μάριος Κάτσης.
Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή πριν από 1 χρόνο για τα ΕΛΤΑ σχετικά με εντάλματα πληρωμή, μέχρι τότε ήταν 200.000 ευρώ, που τώρα έφτασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Με την ερώτηση όπως είπε ζητούσε από το υπουργείο που έχει την εποπτεία για το έργο των ΕΛΤΑ, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα:Αν είναι νόμιμο και ηθικό
Αν γνώριζε όλη αυτή την τη σπατάλη δημόσιου χρήματος
Για το γεγονός ότι χρησιμοποιούσαν τη δικηγορική εταιρεία του κυρίου Πάτση προκειμένου να παρέχει νομικές συμβουλές και υπηρεσίες προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ για εκκρεμείς υποθέσεις ανοικτές ή οτιδήποτε άλλο.
Όπως τόνισε ο Μάριος Κάτσης, η ερώτηση που κατέθεσε έμεινε αναπάντητη και αυτό είναι πολιτικά μεμπτό όπως χαρακτηριστικά είπε.
Μάλιστα ανέφερε ότι ο Ανδρέας Πάτσης κατά τη διάρκεια κοινής εμφάνισης που είχαν σε τηλεοπτικό πάνελ, ούτε λίγο ούτε πολύ προειδέασε ότι θα έρθουν κι άλλες πληρωμές στο μέλλον. Οπότε όπως σημείωσε ο Μάριος Κάτσης, η παραίτηση για λόγους ευθιξίας που επικαλείται ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ δεν μπορεί να εμφανίστηκαν σήμερα, από τη στιγμή που ήταν γνωστή από το τότε.
«Για να είμαι σαφής επικαλούνται λοιπόν ότι στη βάση του ψηφιακού μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ επειδή τα ΕΛΤΑ ως φορέας που παρέχει την καθολική υπηρεσία δηλαδή έχει την υποχρέωση από το Σύνταγμα και από το νόμο για ισότιμη πρόσβαση στην αλληλογραφία να πηγαίνει και στο πιο απομακρυσμένο και το πιο ορεινό στο πιο δυσπρόσιτο σημείο ακόμα και αν αυτό δεν ωφελεί την εταιρεία, άρα λοιπόν υποχρεούται να πάει στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας, και γι αυτό αποζημιώνεται από το κράτος».
«Υποτίθεται λοιπόν ότι πήραν τις νομικές συμβουλές του κ. Πάτση οι οποίες σας λέω ότι φτάσαν το ένα εκατομμύριο ευρώ ένα χρόνο μετά, για να ανταπεξέλθουν σε νομικά ζητήματα που εγείρει η Κομισιόν όσον αφορά τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις για τον ανταγωνισμό». «Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής, αφενός υπάρχει σύμβαση των ΕΛΤΑ με την ίδια την εταιρεία την αμερικανική την οποία εκπροσωπεί η επισήμως ο κ. Πάτσης, άρα λοιπόν γιατί δεν πλήρωναν απευθείας την εταιρεία και πλήρωναν τον κ. Πάτση αφού υπάρχει σύμβαση με την αμερικανική εταιρεία;»
«Δεύτερο ερώτημα, αν δεχτούμε ότι ο κύριος Πάτσης πληρωνόταν από την από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ για να τα δίνει στους Αμερικανούς, για την ψυχή της μάνας του το έκανε δηλαδή δεν έπαιρνε προμήθεια;» «Πώς επιλέχθηκε η εταιρεία που είναι η συγκεκριμένη που έχει εκπρόσωπο τον βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας για να εκπροσωπήσει τη διοίκηση των ΕΛΤΑ στις ανοιχτές διαμάχες με την Κομισιόν»
«Τρίτο ερώτημα: Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς πριν αναλάβει η Νέα Δημοκρατία υπήρχε μία Διεύθυνση Νομικών υπηρεσιών στο οργανόγραμμα των ΕΛΤΑ και αμέσως μετά αυτή αναβαθμίστηκε σε Γενική Διεύθυνση και όταν μιλάμε για Γενική Διεύθυνση σήμερα από κάτω εκτός από Γενικό Διευθυντή, έχει και διευθυντές. Έχει λοιπόν μία Γενική Διεύθυνση με μία προϊστάμενο και από κάτω και τρεις διευθυντές και από κάτω, ακούστε, 10 νομικούς οι οποίοι είναι συνεργάτες. Άρα μιλάμε για ένα τμήμα 14 ατόμων, 10 + 3 + η προϊσταμένη το οποίο όμως κάνει outsourcing στον βουλευτής της ΝΔ».
Σύμφωνα με τον Μάριο Κάτση το θέμα δεν είχε παίξει στα ΜΜΕ γιατί το είχε θάψει η «λίστα Πέτσα», καθώς κουμπάρος του κ. Πέτσα είναι ο κ. Πάτσης.


Read More »
Μάριος Κάτσης: Τα αμείλικτα ερωτήματα για τις αναθέσεις των ΕΛΤΑ στον Πάτση Μάριος Κάτσης: Τα αμείλικτα ερωτήματα για τις αναθέσεις των ΕΛΤΑ στον Πάτση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2022 Rating: 5

Διακομιδές 28χρονης, 56χρονης και 88χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2022
Διακομιδές 28χρονης, 56χρονης και 88χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν εχτές οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-28χρονης, 56χρονης και 88χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδές 28χρονης, 56χρονης και 88χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδές 28χρονης, 56χρονης και 88χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2022 Rating: 5

Σελίδες