Ζητείται υπάλληλος γραφείου

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022
Ζητείται υπάλληλος γραφείου


Η εταιρεία Ntorkos plants αναζητεί έναν ικανό Office Assistant με τις παρακάτω αρμοδιότητες:
- Οργάνωση γραφείου
- Δημιουργία και ενημέρωση αρχείων
- Παρακολούθηση και ενημέρωση αποθήκης
- Διατήρηση σχέσεων εμπιστοσύνης με προμηθευτές, πελάτες και συνεργάτες

Επιθυμητά προσόντα
- Αποδεδειγμένη εμπειρία ως βοηθός υποστήριξης, Office Assistant, Virtual Assistant ή σε άλλο σχετικό διαχειριστικό ρόλο
- Γνώση υπολογιστικών συστημάτων τιμολόγησης
- Άριστες δεξιότητες προφορικής και γραπτής επικοινωνίας
- Άριστη γνώση MS Office.
- Γνώση αγγλικής γλώσσας

Αποστολή email στο adorkos@yahoo.gr
Read More »
Ζητείται υπάλληλος γραφείου Ζητείται υπάλληλος γραφείου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022
Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας


Μετά από την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 / 2 / 2022 σε έναν αγώνα επιβίωσης των αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική και δυναμική έγινε η ανάδειξη των δικαίων αιτημάτων μας , αιτήματα πάνω στα οποία αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα οδηγήσουν στην πλήρη εξαθλίωση του αγροτοκτηνοτροφικου τομέα. 
Στην συζήτηση που είχαμε με τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Γιόγιακα του αναφέραμε τα αιτήματα μας και ότι 2 χρονιά τώρα ακούμε μόνο λόγια από την κυβέρνηση και καμία στήριξη δεν έχουμε δει πάρα μόνο αδιαφορία γι'αυτό από δω και στο εξής θέλουμε άμεσα μέτρα και αποφάσεις που θα μπορούν να κρατήσουν τον αγροτοκτηνοτροφικο τομέα ζωντανό και όχι αλλά ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις. 
Στην συνέχεια στην συζήτηση που είχαμε με τον βουλευτή της αντιπολίτευσης κ. Κάτση του αναφέραμε τα αιτήματα μας και ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα γιατί είναι απαραίτητα για την επιβίωση μας . 
Επίσης την 15 Φεβρουαρίου 2022 με κάλεσμα τις επιτροπής είχαν κληθεί να συμμετέχουν στην έναρξη της πορείας όλοι οι τοπικοί φορείς αιρετοί και μη που θεωρούσαν δίκαια τα αιτήματα μας ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλοι και τους ευχαριστούμε για την συμπαράσταση στον αγώνα μας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Λωλο και το Δημοτικό συμβούλιο που με ψήφισμα τάχθηκε υπέρ του αγώνα μας. 
Δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν οι δύο απουσίες του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε κ. Πιτούλη και του Δημάρχου Φιλιατών κ. Παππά . 
Τέλος να ευχαριστήσουμε την Αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας και το Λιμενικό Σώμα για την συνεργασία και την ομαλή διεξαγωγή της πορείας!!!! 
Ο Αγώνας θα συνεχιστεί με νέες κινητοποιήσεις για τις όποιες θα ενημερώσουμε με ανακοίνωση!! 
Καλούμε όσους αγρότες και κτηνοτρόφους που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν την Παρασκευή , στη νέα κινητοποίηση να είναι μαζί μας γιατί η επιβίωση μας μας αφορά όλους μας χωρίς χρώμα χωρίς κόμμα!!!! 

Με εκτίμηση 
Η συντονιστική επιτροπή κινητοποιήσεων 
αγροτών και κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας
Read More »
Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

Εντοπίστηκε σορός άνδρα στο πλοίο «Euroferry Olympia»

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022
Εντοπίστηκε σορός άνδρα στο πλοίο «Euroferry Olympia»


Ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό νωρίς το πρωί μέσα στο πλοίο Euroferry Olympia από τα σωστικά συνέργεια. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άντρα που βρέθηκε μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του αλλά όμως δεν μπορεί να αναγνωριστεί λόγω της κατάστασης του.
Από την εξωτερική εικόνα του πτώματος φαίνεται να έχει απανθρακωθεί αλλά ο θάνατος του δεν αποκλείεται να επήλθε, πιθανότατα, από τους πυκνούς καπνούς που εισέπνευσε. Οι διασώστες τον έβγαλαν πριν από λίγη ώρα εκτός του φλεγόμενου καραβιού και στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια αναγνώρισης του είτε από κάποιο προσωπικό του αντικείμενο αλλά και μέσω της μεθόδου DNA.
Όσον αφορά στις έρευνες, το μεγάλο «στοίχημα» των αρχών είναι να καταφέρουν να μπουν στο εσωτερικό του πλοίου όπου όμως έχουν αναπτυχθεί μεγάλες θερμοκρασίες. 
Στις έρευνες συμμετέχει και μια ιδιωτική ολλανδική εταιρία διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων και με την βοήθεια ειδικών διαφόρων ειδικοτήτων μελετούν τα σχέδια του πλοίου προκειμένου να κάνουν έναν «χάρτη» που θα ακολουθήσουν οι διασώστες για να μπουν στα «σωθικά» του πλοίου.
Read More »
Εντοπίστηκε σορός άνδρα στο πλοίο «Euroferry Olympia» Εντοπίστηκε σορός άνδρα στο πλοίο «Euroferry Olympia» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

374 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022
374 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 60
ΠΕ Θεσπρωτίας 41
ΠΕ Ιωαννίνων 232
ΠΕ Πρέβεζας 41

Read More »
374 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 374 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 153 θέσεις εργασίας με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022
Θεσπρωτία: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 153 θέσεις εργασίας με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς ΧαρακτήραΑπό 18/2/2022 και ώρα 16:00 έως και την Παρασκευή 18/3/2022 και ώρα 11:00, θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα κατάθεσης αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως ο ΟΑΕΔ: «καλεί τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία τοποθετήσεων προσωπικού για την Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» οι οποίοι ορίζονται στο Κεφάλαιο 4 (Παράρτημα I) της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης, να υποβάλουν με ηλεκτρονικό μόνο τρόπο αίτηση συμμετοχής από 18/2/2022 και ώρα 16:00 έως και Παρασκευή 18/3/2022 και ώρα 11:00.

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, (www.gov.gr) επιλέγοντας το “Εργασία και Ασφάλιση”- “Αποζημιώσεις και Παροχές” – “Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα”(https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera).

Στη συνέχεια επιλέγουν “Είσοδος στην Υπηρεσία” και “Είσοδος στο Σύστημα” καταχωρώντας τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.

Επίσης μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων».

Read More »
Θεσπρωτία: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 153 θέσεις εργασίας με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα Θεσπρωτία: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 153 θέσεις εργασίας με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

Συγκέντρωση των εργαζομένων των δήμων στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022
Συγκέντρωση των εργαζομένων των δήμων στην ΗγουμενίτσαΜε συμμετοχή των εργαζομένων καθαριότητας και υπηρεσιών των Δήμων καθώς και μεγάλη μερίδα σχολικών καθαριστριών κλιμάκωσαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας τη στάση εργασίας την Παρασκευή.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου όπου ακολούθησαν ομιλίες από την πρόεδρο των σχολικών καθαριστριών κα Χρυσoύλα Μπέλλου ,κεντρική ομιλήτρια ήταν η Γενικη Γραμματέας του Συλλόγου Σοφία Σεγγούνη και κλείσιμο ομιλιών από τον πρόεδρο του Συλλόγου Σπύρο Υφαντή.

Ακολούθησε πορεία με τη συνοδεία βαρέων οχημάτων του Δήμου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Άλλη μια φορά το μήνυμα των εργαζομένων ήταν σαφέστατο, ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΊΗΣΗ των συναδέλφων δεν μπορεί να υπάρξει. Το Πόρισμα της Επιτροπής είναι απαράδεκτο και ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε. Είναι προσχηματικό, κατευθυνόμενο και συνολικά απορριπτέο. Παραμένουμε ενωμένοι και στηρίζουμε με συνέπεια και αγωνιστικότητα τα αναφαίρετα δικαιώματά μας!

Είμαστε σε επιφυλακή για νέες κινητοποιήσεις και οργανωμένες συλλογικές ενεργοποιήσεις

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ
Read More »
Συγκέντρωση των εργαζομένων των δήμων στην Ηγουμενίτσα Συγκέντρωση των εργαζομένων των δήμων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που είναι στο δρόμο του αγώνα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022
ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που είναι στο δρόμο του αγώναΣτηρίζουμε τους αγρότες που με τα τρακτέρ τους πορεύτηκαν στους δρόμους της Ηγουμενίτσας και κλείσανε συμβολικά για μία ώρα το λιμάνι, για τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο αγρότης δεν μπορεί να δουλέψει όταν έχει τεράστιο κόστος παραγωγής. Δεν γίνεται να δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στο μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο, που δεν ξέρει τι έχει σε αυτήν τη χώρα και διεθνώς και εδώ η ελληνική αγροτιά, που ματώνει όλη μέρα στο χωράφι, τον χειμώνα, το καλοκαίρι με την κάψα, να μην έχει να ζήσει. Χρειάζεται εδώ και τώρα αφορολόγητο πετρέλαιο. Χρειάζεται εδώ και τώρα να μειωθεί η τιμή του αγροτικού ρεύματος, με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Χρειάζεται εδώ και τώρα να υπάρξει επιδότηση της ζωοτροφής, άλλων εφοδίων, άλλων μέσων που έχει ανάγκη η αγροτιά, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα εφόδια, στα μέσα, αλλά και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Όσο για την εμφάνιση τόσο του βουλευτή της ΝΔ Β. Γιόγιακα, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτση, με τους αγωνιζόμενους Θεσπρωτούς αγρότες για να εκφράσουν την υποστήριξη του, μόνο υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί αφού καταψήφισαν πριν δύο μήνες, τις τρείς τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στην βουλή και αφορούσαν α) την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, β) την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και γ) μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα, δηλαδή τον πυρήνα των αιτημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων. Τις καταψήφισαν γιατί δεσμεύονται από την ΚΑΠ της ΕΕ που συνδιαμόρφωσαν και εφάρμοσαν.

Αλλά και ποιος δεν θυμάται πως το κόστος παραγωγής πήγε στα ύψη , όταν καταργήθηκε η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών, (με το 3ο μνημόνιο, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), την ώρα που η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να μπουκώνει το κεφάλαιο με απαλλαγές δισεκατομμυρίων;

Οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και η ακρίβεια οφείλονται στο μπούκωμα των επιχειρηματικών ομίλων της “πράσινης ανάπτυξης” με δεκάδες δισ. ευρώ και στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας, που προώθησαν διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις. Μέχρι βοσκοτόπια και παραγωγικές εκτάσεις δίνονται για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ώστε να βρουν διέξοδο τα συσσωρευμένα κέρδη.

Πρόσφατες είναι οι καταστροφές που έγιναν στην παραγωγή από τις πλημμύρες και την παγωνιά αφού ούτε με σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε με τις προηγούμενες προχώρησαν τα έργα προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα (αντιπαγετικά, αντιχαλαζικά, αντιπλημμυρικά), αφού αυτά θεωρούνται "μη επιλέξιμα" από την ΕΕ.

Δημιούργημα όλων των κυβερνήσεων είναι ο σημερινός κανονισμός του ΕΛΓΑ που υπάρχει από το 2011 και δεν αναγνωρίζει ούτε αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών.

Συντάξεις πείνας των 94 ευρώ, συν το ανταποδοτικό ποσό από τις εισφορές δεκάδων χρόνων, διαμόρφωσε ο γνωστός νόμος του Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ καταδικάζοντας την πλειοψηφία όσων αγροτών που βγαίνουν σε σύνταξη να ζήσουν με περίπου 340 ευρώ το μήνα.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν συγκεντρώσει σημαντική πείρα και μπορούν να την αξιολογήσουν σωστά, να την κουβεντιάσουν συλλογικά μέσα από τα μαζικά όργανα του κινήματός τους, μέσα στους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες.

Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από επίδοξους "σωτήρες", έξω από τους συλλογικούς αγώνες. Μόνο μέσα από υπάρχοντες Αγροτικούς - Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, φτιάνοντας καινούργιους όπου δεν υπάρχουν, με την μαζικοποίηση και το δυνάμωμα των μπλόκων, με την κοινή δράση με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι μπορούν να στριμώξουν ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, να έχουν νέες καταχτήσεις. Έτσι καταχτήθηκε το αφορολόγητο για όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους και τίποτα δεν χάρισε καμία κυβέρνηση.

Ενωμένοι με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς επαγγελματίες με την νεολαία που και αυτοί υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική αφού στηρίζει τα κέρδη των λίγων και φέρνει μια ζωή γεμάτη αβεβαιότητα για το μέλλον, με εισοδήματα που δεν φτάνουν για τα βασικά, με δουλειά από ήλιο σε ήλιο και εντατικοποίηση.

Όλοι ενωμένοι να φτιάξουμε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να τους πάρουμε αμπάριζα όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τον μόχθο του λαού, που έχουν φτάσει την ελληνική αγροτιά σε αυτό το σημείο, εκεί που δεν πάει άλλο.

Αυτός είναι ο δρόμος που δίνει διέξοδο, και όχι οι λογικές της αναμονής και των "λύσεων από τα πάνω", μέσα από κυβερνητικές εναλλαγές.

Με ένα τέτοιο αγώνα μπορεί να ανοίξει ένας καλύτερος, πιο μόνιμος και σταθερός δρόμος για να αναπτυχθεί η αγροτική παραγωγή, για να βγούμε από αυτό το τέλμα που μας έχουν φέρει οι κυβερνήσεις.

Για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες καλούμε τους αγρότες σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ!

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 19/2/2022

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Read More »
ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που είναι στο δρόμο του αγώνα ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που είναι στο δρόμο του αγώνα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 49χρονου και 52χρονου στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022
Σύλληψη 49χρονου και 52χρονου στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 49χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 52χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν) της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού, στην πύλη εισόδου λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω ως οδηγός του Φ/Γ οχήματος βρέθηκε καταχωρημένος στη βάση δεδομένων με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη 49χρονου και 52χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 49χρονου και 52χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Φύτευση καλλωπιστικών θάμνων

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022
Δήμος Ηγουμενίτσας: Φύτευση καλλωπιστικών θάμνων


Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ηγουμενίτσας προέβη σήμερα σε φύτευση καλλωπιστικών θάμνων στον χώρο της πλατείας πλησίον του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας με την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Ε’ τάξης του σχολείου. Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο προϊστάμενο του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου για θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, βίωσαν τη χαρά της δημιουργίας καθώς και τα οφέλη της βιωματικής μάθησης.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις δασκάλες της Ε’ τάξης για την εθελοντική συνεισφορά στη δράση, υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει τέτοιου είδους φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, ειδικά όταν σε αυτές πρωταγωνιστούν παιδιά, τα οποία αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Φύτευση καλλωπιστικών θάμνων Δήμος Ηγουμενίτσας: Φύτευση καλλωπιστικών θάμνων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

Διακομιδή νεογνού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022
Διακομιδή νεογνού από την Κέρκυρα στην ΗγουμενίτσαΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή νεογνού, από τον λιμένα Γουβιών ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
Read More »
Διακομιδή νεογνού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή νεογνού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

Τηλεοπτικά από την ΕΡΤ-3 ο σημερινός αγώνας Θεσπρωτός – Ξάνθη (20.00)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022
Τηλεοπτικά από την ΕΡΤ-3 ο σημερινός αγώνας Θεσπρωτός – Ξάνθη (20.00)


Με μία προπόνηση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Θεσπρωτού εν όψει της σημερινής αναμέτρησης με την Ξάνθη (20.00 - ΕΡΤ -3) στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Betsson Super Legue -2.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τραυματίες Μπίκα και Κολτσίδα ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι Πούφλης, Πατσέκο που προέρχονται από τραυματισμούς και κρίθηκαν ανέτοιμοι.

Στον αντίποδα επιστρέφουν οι Σαραντίδης, Κωνσταντίνου και Βασιλάκης που ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν καθώς και Βαλέντε, Ντ’ Αλέσιο οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους.

Μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη, μεσοβδόμαδα, με τον Πιερικό, η ομάδα της Ηγουμενίτσας θα επιδιώξει να συνεχίσει το σερί των θετικών αποτελεσμάτων.
Read More »
Τηλεοπτικά από την ΕΡΤ-3 ο σημερινός αγώνας Θεσπρωτός – Ξάνθη (20.00) Τηλεοπτικά από την ΕΡΤ-3 ο σημερινός αγώνας Θεσπρωτός – Ξάνθη (20.00) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

Σύλληψη ενός 31χρονου στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022
Σύλληψη ενός 31χρονου στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη ενός 31χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 31χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

Απεγκλωβίστηκε επιβάτης του πλοίου

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022
Απεγκλωβίστηκε επιβάτης του πλοίου


Ζωντανός εντοπίστηκε στην πρύμνη του φλεγόμενου πλοίου ένας εκ των 12 αγνοουμένων του «Euroferry Olympia».

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία του. Η ΕΜΑΚ χρησιμοποίησε μια σκάλα για να τον απομακρύνει από το πλοίο, ενώ επιβιβάστηκε σε ένα άλλο πλωτό μέσο με διασώστες που περίμεναν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. «Βρέθηκε ζωντανός ένας εκ των επιβατών, πιθανότατα Λιθουανικής καταγωγής και περιμένουμε να γίνει ταυτοποίηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι Αρχές ελπίζουν ότι ο επιβάτης θα μπορέσει να τους δώσει πληροφορίες και για τους υπόλοιπους αγνοούμενους.

Υπενθυμίζουμε πως στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Μέχρι πρότινος αγνοούνταν 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία τρεις Έλληνες. Πλέον οι αγνοούμενοι είναι 11.

Ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του πλοίου σε ασφαλές σημείο βόρεια της Κέρκυρας

Παράλληλα, το πλοίο ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές αγκυροβόλιο, στα βόρεια της Κέρκυρας, βορειοανατολικά του όρμου Κασσιόπης, καθώς αναμένονται ισχυροί άνεμοι και το πλοίο έχει πάρει κλίση, γεγονός που ανησυχεί τις Αρχές.

Εστίες καπνού εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό του, ενώ εξακολουθούν να επιχειρούν στην κατάσβεση τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πυροσβεστικό πλωτό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πέντε Ρυμουλκά.
Read More »
Απεγκλωβίστηκε επιβάτης του πλοίου Απεγκλωβίστηκε επιβάτης του πλοίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

Σελίδες