Πάνω από 100 σήμερα τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 739 στην Ήπειρο

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2022
Πάνω από 100 σήμερα τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 739 στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 133
ΠΕ Θεσπρωτίας 102
ΠΕ Ιωαννίνων 376
ΠΕ Πρέβεζας 128

Read More »
Πάνω από 100 σήμερα τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 739 στην Ήπειρο Πάνω από 100 σήμερα τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 739 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2022 Rating: 5

Διεθνική σπείρα διακινούσε μετανάστες από την Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2022
Διεθνική σπείρα διακινούσε μετανάστες από την ΗγουμενίτσαΣτην εξάρθρωση διεθνικού κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα στην Γερμανία προχώρησαν οι Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές στο πλαίσιο κοινής δράσης με την Europol και την συμμετοχή αστυνομικών αρχών της Γερμανίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντάχθηκαν σε αυτή τουλάχιστον από το 2019, έχοντας επιχειρησιακά δομημένη και διαρκή διεθνική δράση, δραστηριοποιούμενοι κυρίως στη διακίνηση ανήλικων μεταναστών.
Για να πετύχουν τον σκοπό τους εφάρμοζαν τη μέθοδο του «Σωσία – lookalike» και προωθούσαν μετανάστες αεροπορικά, μέσω των διεθνών αερολιμένων Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και ακτοπλοϊκά μέσω Ηγουμενίτσας προς Ιταλία.
Μάλιστα από την ώρα που διακόπηκαν οι πτήσεις λόγω των μέτρων για την πανδημία χρησιμοποιούσαν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Πιο αναλυτικά και όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, προέκυψε ότι το ηγετικό μέλος της ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας και συνελήφθη, αναλάμβανε τη σύναψη συμφωνιών με υποψήφιους για προώθηση μετανάστες, προσφέροντας τους προσωρινό κατάλυμα μέχρι τη διοργάνωση της παράνομης προώθησής τους. Επίσης ανά περίπτωση τους εφοδίαζε με ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων.
Έτερο ηγετικό μέλος, αλλοδαπή μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, μετά τη σύναψη συμφωνιών προώθησης μεταναστών, ερχόταν αεροπορικά στην Ελλάδα και αναλάμβανε το ρόλο του συνοδού των μεταναστών μέχρι τον τελικό προορισμό τους, στη Γερμανία.
Στις περιπτώσεις που συνόδευε ανήλικους, τους παρουσίαζε ως παιδιά της, χρησιμοποιώντας κατά περίπτωση και τα έγγραφα του πραγματικού παιδιού της. Παράλληλα αναλάμβανε την αγορά ταξιδιωτικών εγγράφων προσφύγων (TDV) που βρίσκονταν στη Γερμανία και τα έστελνε στην Ελλάδα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από το κύκλωμα για την παράνομη διακίνηση άλλων μεταναστών.
Μάλιστα, τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρησιμοποιούνταν με επιτυχία από το κύκλωμα αποστέλλονταν στον βασικό συνεργό στην Ελλάδα, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν.
Από το υλικό που συγκεντρώθηκε προέκυψε η εμπλοκή του διεθνικού εγκληματικού δικτύου σε τουλάχιστον 10 υποθέσεις, παράνομης διακίνησης μεταναστών, προωθώντας συνολικά 7 ανήλικους και 5 ενήλικες μετανάστες, με τελικό προορισμό τη Γερμανία. Επίσης πραγματοποίησαν την εμπορία συνολικά 20 ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για παράνομες προωθήσεις.
Σημειώνεται ότι, τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν για κάθε διακίνηση κυμαίνονταν μεταξύ των 4.500 έως και 6.000 ευρώ το άτομο.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την Κοινή Ημέρα Δράσης, που έλαβε χώρα προχθές (1 Φεβρουαρίου 2022), σε περιοχή της Αθήνας, συνελήφθη το ηγετικό μέλος που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
12 δελτία ταυτότητας ευρωπαϊκών χωρών,
8 διαβατήρια ευρωπαϊκών χωρών,
4 άδειες παραμονής Ελλάδας και Γερμανίας,
4 κάρτες ασφάλισης Γερμανίας,
2 προξενικές θεωρήσεις (VISA) ευρωπαϊκών χωρών,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
4 κινητά τηλέφωνα και αυτοκίνητο.

Τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακούς ελέγχους. Όπως προέκυψε, από τον έλεγχο των κατασχεθέντων εγγράφων, συνολικά 10 δελτία ταυτότητας, 5 διαβατήρια και 2 άδειες διαμονής έχουν καταχωρηθεί ως έντυπα κλαπέντα – απολεσθέντα.
Επισημαίνεται ότι, κατά τη διάρκεια των ερευνών στη χώρα μας, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ακόμα 5 αλλοδαπούς, από τους οποίους οι 2 είναι μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας, ενώ αναζητείται άτομο που έχει εκδοθεί σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για τη συμμετοχή του σε παράνομες προωθήσεις μεταναστών.
Η όλη επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και του προγράμματος EMPACT, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, που ηγείται η χώρα μας.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου ή εξόδου, κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και πλαστογραφία, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Read More »
Διεθνική σπείρα διακινούσε μετανάστες από την Ηγουμενίτσα Διεθνική σπείρα διακινούσε μετανάστες από την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2022 Rating: 5

86 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2022
86 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και ΦιλιάτεςΤην Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 174 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 65 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 30.325 rapid test και ανευρέθηκαν 3.017 θετικά (9.95%). Από τις 3.017 περιπτώσεις, οι 1.532 αφορούν άνδρες και οι 1.485 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 32.95 έτη.

ΓΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
118 rapid test με 10 θετικά (8.47%) αφορούν σε 3 άνδρες και 7 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη

ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
56 rapid test με 3 θετικά (5.36%) αφορούν σε 1 άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 57 έτη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ -ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
442 rapid test με 73 θετικά (16.52%) αφορούν σε 32 αγόρια και 41 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 15 έτη
Read More »
86 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες 86 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2022 Rating: 5

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2022
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΦιλιατώνΔιπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022.
Στην πρώτη ειδική συνεδρίαση που θα αρχίσει στις 17:00 θα συζητηθούν τα θέματα του προϋπολογισμού για το έτος 2022 καθώς και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του ίδιου έτους, ενώ στην επόμενη τακτική συνεδρίαση που θα αρχίσει στις 18: 00 θα συζητηθούν 8 θέματα.

Ειδική συνεδρίαση
ΘΕΜΑΤΑ
1. Έγκριση Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων Οικονομικού Έτους 2022
Εισηγητές: Αντιδήμαρχος κα Ουρανία Παππά –Μάλλιου

2. Ψήφιση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Φιλιατών έτους 2022
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων & Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

Τακτική συνεδρίαση
ΘΕΜΑΤΑ
1) Ορισμός δύο Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας για την Εκτελεστική Επιτροπή όταν επιλαμβάνεται κατά τις διατάξεις του Ν. 3584/2007 ως Πειθαρχικό Συλλογικό όργανο.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
2) Ορισμός μελών για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
3) Ορισμός μελών για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
4) Επιτροπή παραλαβής έργων αξίας μικρότερης από 5.869,41ευρώ για το έτος 2022.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
5) Πρωτόκολλο παραγραφής αξιώσεων προμηθευτών λόγω παρέλευσης πενταετίας.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
6) Εκμίσθωση μέσω δημοπρασίας, έκτασης 10,005 στρεμμάτων στη θέση <<ΜΠΑΛΑΞΙ – ΣΤΑΦΕΖΑ>> Κοινότητας Κεστρίνης για την ίδρυση και λειτουργία σταβλικών εγκαταστάσεων.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
7) Εξέταση αιτήματος της Καρολίνας Χρήστου του Θεόφιλου κάτοικο Κυπαρίσσου.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
8) Έκθεση Δ΄ τριμήνου του έτους 2021 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ
Read More »
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2022 Rating: 5

Συνάντηση στον ΟΛΗΓ για την κρουαζιέρα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2022
Συνάντηση στον ΟΛΗΓ για την κρουαζιέραΠραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων της περιοχής με αποκλειστικό θέμα την κρουαζιέρα και τις προοπτικές που ανοίγονται για την τουριστική ανάπτυξη των Δήμων της Θεσπρωτίας.

Ο Δήμος Σουλίου έλαβε μέρος στη συνάντηση αυτή και τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τουρισμού Παππάς Παναγιώτης ενημερώθηκαν πλήρως για τις ευκαιρίες τουρισμού μέσα από την κρουαζιέρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους του Δήμου Σουλίου μια ολοκληρωμένη εικόνα που περιλαμβάνει όλους τους ιστορικούς, θρησκευτικούς και ψυχαγωγικούς προορισμούς της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην πολιτιστική κληρονομιά όσο και στην φυσική ομορφιά του τόπου μας.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τη διαρκή προσπάθεια προσέλκυσης του ενδιαφέροντος των τουριστών, ακόμα και μέσω του διαύλου της κρουαζιέρας, ώστε ο Δήμος Σουλίου να γίνει ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός και να αυξηθεί η δυναμική του τόπου στον τουρισμό, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό του. Καμία ευκαιρία που μπορεί να προσφέρει οποιαδήποτε ιδέα δεν μένει ανεκμετάλλευτη, είτε προέρχεται από τα στενά όρια του Δήμου ή έξω από αυτά, ώστε να επιτευχθεί η προσέλκυση τουριστών προς την κατεύθυνση, μεταξύ άλλων, της ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων.
Read More »
Συνάντηση στον ΟΛΗΓ για την κρουαζιέρα Συνάντηση στον ΟΛΗΓ για την κρουαζιέρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2022 Rating: 5

150.000€ από τη Μενδώνη για κάστρο Πολυνερίου και Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Πλακωτή

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2022
150.000€ από τη Μενδώνη για κάστρο Πολυνερίου και Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην ΠλακωτήΤη χρηματοδότηση έργων σε χώρους αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος της Θεσπρωτίας συζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ενημερώθηκε για το σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τη χρηματοδότηση έργων από κοινοτικούς πόρους την περίοδο 2022 – 2027 τα οποία αφορούν μνημεία όπως το Κάστρο της Κιάφας και ο οικισμός των Γιτάνων. 
Παράλληλα, η κα Μενδώνη δεσμεύθηκε σε πρώτη φάση για την έγκριση πιστώσεων ύψους 74.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για εργασίες αναστήλωσης του βυζαντινού τείχους του Πολυνερίου - ύστερα από τις ζημίες που προκλήθηκαν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου του 2017 - και άλλα τόσα για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Πλακωτή. 
Ανάλογη χρηματοδοτική λύση θα αναζητηθεί και για τη συνέχιση των σωστικών ανασκαφικών εργασιών σε κατάλοιπα οικισμού που έχουν βρεθεί σε ιδιωτική έκταση στο Λαδοχώρι.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Read More »
150.000€ από τη Μενδώνη για κάστρο Πολυνερίου και Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Πλακωτή 150.000€ από τη Μενδώνη για κάστρο Πολυνερίου και Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Πλακωτή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2022 Rating: 5

Σελίδες