Ηγουμενίτσα: 21χρονος κινδύνεψε να πνιγεί στην Μπούκα Δρεπάνου

Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018

Ένας 21χρονος Άγγλος, κινδύνεψε να πνιγεί στην θαλάσσια περιοχή Μπούκα Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, ο 21χρονος είχε φτάσει από την Κέρκυρα στην περιοχή, με το τουριστικό πλοιάριο "ΜΑΡΤΙΝΑ" και την ώρα που κολυμπούσε, έπαθε επιληπτικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να καταπιεί αρκετό νερό.

Συνταξιδιώτες του, μαζί με την βοήθεια λουόμενων, έβγαλαν τον 21χρονο από την θάλασσα και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έσπευσε στην περιοχή και παρέλαβε τον 21χρονο.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε αρχικά στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.Read More »
Ηγουμενίτσα: 21χρονος κινδύνεψε να πνιγεί στην Μπούκα Δρεπάνου Ηγουμενίτσα: 21χρονος κινδύνεψε να πνιγεί στην Μπούκα Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018 Rating: 5

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου το μεγάλο πανηγύρι στο Ασπροκκλήσι

Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018Read More »
Την Παρασκευή 20 Ιουλίου το μεγάλο πανηγύρι στο Ασπροκκλήσι Την Παρασκευή 20 Ιουλίου το μεγάλο πανηγύρι στο Ασπροκκλήσι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018 Rating: 5

Στις 17 Ιουλίου το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018
Read More »
Στις 17 Ιουλίου το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας Στις 17 Ιουλίου το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018 Rating: 5

Η ΑΚΑΡΠΙΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ... Του Άγγελου Ντόρκου

Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018

Διανύοντας τον Ιούλιο, μπορώ να πω μετά βεβαιότητας, ότι από γεωπονικής απόψεως είναι ο πρώτος μήνας αυτού του έτους, ο όποιος είναι φυσιολογικός για την εποχή.
Τι σημαίνει αυτό;
Πολύ απλά θα αναφέρω ότι τον Γενάρη που ήταν αρκετά ζεστός, ακλούθησε ένας βροχερός Φλεβάρης, ο οποίος έδωσε ατελείωτες βροχές, ένας Μάρτης επίσης βροχερός και ξαφνικά ένας Απρίλης με μέρες που το θερμόμετρο άγγιξε τους 35 βαθμούς.
Ο Μάιος και ο Ιούνιος επίσης βροχεροί.
Οι υψηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, οι αυξημένες βροχοπτώσεις της ανοίξεως, καθώς και οι υψηλές θερμοκρασίες του Απριλίου, είχαν ως αποτέλεσμα να μπερδέψουν εμάς αλλά και την φύση.
Έτσι η φετινή παραγωγή σε εσπεριδοειδή στον νομό μας, εκτιμώ πως θα είναι μειωμένη κατά μέσο όρο, 50 έως 60 % !!!!!
Το νούμερο αυτό είναι αντικειμενικό, καθώς δραστηριοποιούμαι στον κάμπο Κεστρίνης – Σαγιάδας και καθημερινά επισκέπτομαι πολλά κτήματα.
Θεωρώ πως ο κάμπος αυτός μαζί με τις ιχθυοκαλλιέργειες είναι τα δυο δυνατά προϊόντα της περιοχής, τα οποία φέρνουν χρήματα και κρατάνε και την τοπική αγορά ζωντανή σε μεγάλο βαθμό.
Έτσι όταν ένας από τους δυο κλάδους αντιμετωπίζει πρόβλημα, το πρόβλημα θεωρώ ότι είναι συνολικό.
Οι αγρότες τα τελευταία χρόνια δίνουν μέρος από τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν στον ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών γεωργικών Αποζημιώσεων).
Δηλαδή ασφαλίζουν τις καλλιέργειες τους προκαταβολικά.
Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα.
Έτσι αν κάποια στιγμή χρειαστεί, (χαλαζοπτώσεις, παγετός κτλ) ο ΕΛΓΑ με επιτόπιους ελέγχους πιστοποιεί το μέγεθος του προβλήματος και κινεί τις διαδικασίες αποζημίωσης των παραγωγών.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Θεωρώ ότι έχουμε έναν μηχανισμό πάνω στον αγροτικό τομέα, ο οποίος δεν υπάρχει στα αλλά ελεύθερα επαγγέλματα, καθώς κάθε χρόνο ο παραγωγός ασφαλίζει το εμπόρευμα του σε μια κρατική αρχή, η οποία εγγυάται (όσο μπορεί κανείς να εμπιστευτεί το ελληνικό δημόσιο), την αποζημίωση με βάση την ασφάλιση.
Τα ασφάλιστρα επαναλαμβάνω ότι πληρώνονται κάθε χρόνο, ενώ μπορεί (και είναι ευχή όλων), να μην χρειαστεί ποτέ να αποζημιωθεί κάποιος για κάποια ζημιά που θα προέλθει από κάποιο καιρικό φαινόμενο.
Βλέπετε το αγροτικό προϊόν είναι εκτεθημένο σε όλα τα καιρικά φαινόμενα.
Και μπορεί εμείς έναν ζεστό χειμώνα, να χαιρόμαστε για το πετρέλαιο θέρμανσης που θα εξοικονομήσει κάθε σπίτι, ή ένα καλοκαίρι, μια καταιγίδα που μπορεί να δροσίσει τον τόπο.
Εκείνη την στιγμή όμως ,είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο, ότι μια μερίδα αγροτών στην χώρα ξαγρυπνά καθώς υπολογίζει το μέγεθος της καταστροφής των προϊόντων τους, κατά συνέπεια και του εισοδήματος τους.
Οι παραγωγοί λοιπόν του κάμπου φέτος είναι σε απόγνωση, (ο γράφων διαθέτει αρκετά στρέμματα στον συγκεκριμένο κάμπο) καθώς σας διαβεβαιώνω ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που τα λεφτά που θα εισπράξουν φέτος, δεν θα φτάσουν ούτε για το ρεύμα του σπιτιού τους, πόσο δε για την τοπική αγορά, τα παιδιά τους που σπουδάζουν, τα δάνεια στις τράπεζες κτλ κτλ.
Μέσα σε αυτό το κλίμα οι δήμοι και οι τοπικές κοινότητες εξέδωσαν επιστολές με τις οποίες ζητούν από την κυβέρνηση να κάνει το αυτονόητο.
Δηλαδή να ενεργοποιήσει τον ΕΛΓΑ και να δώσει μια άμεση ανακούφιση σε αυτούς τους ανθρώπους.
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι φωνή βοώντος εν τη ερημω, καθώς ούτε οι δήμοι, ούτε οι περιφέρειες δεν έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα επάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι.
Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Βασίλης.
Θέλω να σημειώσω ότι αρθρογραφώ όσο πιο συχνά μπορώ, έτσι οποίος με διαβάζει ξέρει ότι ποτέ δεν έχω δώσει καμία πολιτική χροιά σε κανένα μου άρθρο.
Αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται δημόσια.
Την 1η Φεβρουαρίου του 2015 με την μεγάλη πλημμύρα του Καλαμά, ο μόνος βουλευτής που κατέβηκε στον κάμπο για να έχει προσωπική άποψη για τις καταστροφές ήταν ο Γιόγιακας.
Για να πω την αλήθεια (σαν καχύποπτος Ελληνάρας), τότε θεώρησα ότι ήταν απλά μια εθιμοτυπική επίσκεψη, ούτως ή άλλως ήταν στην αντιπολίτευση, οπότε δεν μπορούσε να κάνει και κάτι παρά να το εκμεταλλευτεί πολιτικά σκέφτηκα.
Όμως σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι έτσι,
Γιατί με χαρά μου διαπίστωσα ότι και φέτος, αφουγκραζομενος το μέγεθος του προβλήματος, έχει ήδη κάνει τα μέγιστα.
Τον συνάντησα τυχαία μια μέρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Η πρώτη ερώτηση του ήταν για το πρόβλημα.
Του ανέλυσα το μέγεθος.
Μου είπε ότι το τρέχει και ότι θα με ενημερώσει άμεσα για τις ενέργειες του.
Με έκπληξη διαπίστωσα ότι μέχρι και σήμερα που γράφεται αυτό το άρθρο (Παρασκευή 13/7/018) έχει κάνει τα παρακάτω:
1.Κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
2.Κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, προσκομίζοντας επιστολές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σαγιάδας, των Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών καθώς και των Προέδρων ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης, Σαγιάδας – Ασπροκκλησίου και Βρυσέλλας
3.Έγινε συνάντηση με συνεργάτες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης οι οποίοι ενημερώθηκαν για το θέμα και παρέπεμψαν στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ ως αρμόδιο να αποφασίσει σχετικά με το χειρισμό του ζητήματος, αρχής γενομένης από τη διαδικασία εκτίμησης των ζημιών.
4.Ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη (18-19/7) στην οποία θα επιδοθούν ιδιοχείρως οι επιστολές με τα αιτήματα των τοπικών φορέων.
Πραγματικά εντυπωσιάστηκα.
Εύχομαι να τα καταφέρει και να δώσει το φιλί της ζωής σε όλους μας.
Γιατί επαναλαμβάνω: Το εισοδημα του κάμπου, είναι εισόδημα το νομού, εισόδημα όλων μας.
Καλή δύναμη λοιπόν Βασίλη και εύχομαι να τα καταφέρεις.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παρακολουθήσω τις εξελίξεις, ως άμεσα ενδιαφερόμενος και θα σας πληροφορήσω για την τροπή που θα πάρουν. 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗRead More »
Η ΑΚΑΡΠΙΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ... Του Άγγελου Ντόρκου Η ΑΚΑΡΠΙΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ... Του Άγγελου Ντόρκου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με περίπου 47 κιλά κάνναβης

Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018


Συνελήφθησαν, χθες (14-07-2018) το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ένας 23χρονος άνδρας και μία 19χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 23χρονος με συνοδηγό την 19χρονη, όπου μετά από έρευνα βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, (4) σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (46) κιλών και (800) γραμμαρίων.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (46) κιλών και (800) γραμμαρίων,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται,
δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με περίπου 47 κιλά κάνναβης Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με περίπου 47 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 28χρονου ημεδαπού, υπεύθυνου καταστήματος για ηχορύπανση

Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018


Συνελήφθη, σήμερα (15-07-2018) μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, κατελήφθη να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 28χρονου ημεδαπού, υπεύθυνου καταστήματος για ηχορύπανση Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 28χρονου ημεδαπού, υπεύθυνου καταστήματος για ηχορύπανση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018 Rating: 5

ΙΧ τράκαρε με τρακτέρ - Νεκρός ένας 53χρονος

Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Σήμερα (15-07-2018) μετά τα μεσάνυκτα στο 5ο χιλιόμετρο της νέας δημοτικής οδού Καναλλακίου - Τσουκνίδας Πρέβεζας, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα μεταξύ Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε 27χρονη ημεδαπή και γεωργικού ελκυστήρα (τρακτέρ) που οδηγούσε 53χρονος ημεδαπός.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 53χρονου και ο ελαφρύς τραυματισμός της 27χρονης.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου.


Read More »
ΙΧ τράκαρε με τρακτέρ - Νεκρός ένας 53χρονος ΙΧ τράκαρε με τρακτέρ - Νεκρός ένας 53χρονος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Βυθίστηκε ιστιοφόρο στην Πισίνα Συβότων

Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Συβότων, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ ''REBUFFA'' σημαίας Βελγίου, για περιστατικό βύθισης του Ε/Π-Α/Ψ ''ΑΦΡΟΔΙΤΗ'' Ν. Λευκίμμης 124, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας ''ΠΙΣΙΝΑ'' Μαύρου Όρους Συβότων.

Στο ανωτέρω σκάφος επέβαιναν τέσσερις (04) αλλοδαποί, οι οποίοι διασώθηκαν από το ''REBUFFA'' και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Συβότων, καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο του συμβάντος κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσε ότι το ''ΑΦΡΟΔΙΤΗ'' βρισκόταν βυθισμένο σε βάθος περίπου 10 μέτρων και σε απόσταση επίσης περίπου 10 μέτρων από την ακτή, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη του πραγματοποιήθηκε, βραδινές ώρες χθες, η ανέλκυσή του χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του ιστιοφόρου σκάφους, σύμφωνα με δήλωση του οποίου η βύθιση προκλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Βυθίστηκε ιστιοφόρο στην Πισίνα Συβότων Ηγουμενίτσα: Βυθίστηκε ιστιοφόρο στην Πισίνα Συβότων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018 Rating: 5

Σελίδες