Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για τις αυξήσεις των συντελεστών στο ΕΝΦΙΑ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023
Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για τις αυξήσεις των συντελεστών στο ΕΝΦΙΑ


Προς το πρόεδρο του Δ.Σ
Κοινοποίηση στα τοπικά ΜΜΕ
Θέμα : Σχετικά με τις αυξήσεις των συντελεστών στο ΕΝΦΙΑ

Κ. Πρόεδρε
Η Λαϊκή Συσπείρωση εχει εκφράσει πολλές φορές την αντίθεση της σε αυτόν τον άδικο φόρο. Θεωρεί τον ΕΝΦΙΑ ένα επι πλέον χαράτσι πάνω στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων που τυχαίνει να έχουν κάποια ιδιοκτησία, τις περισσότερες φορές με τον κόπο μιάς ολόκληρης ζωής. Είναι απαράδεκτο να πληρώνεις φόρο για το σπίτι σου. Είναι σαν πληρώνεις νοίκι στο σπίτι που ζεις.
Για αυτό για μια άλλη φορά ζητούμε την κατάργηση του.
Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις,τα τελευταία χρόνια, διατηρούν αυτό το ¨μνημονιακό¨ χαράτσι ενώ διαφημίζουν ότι έχουμε βγεί απο τα μνημόνια.
Έχουμε την γνώμη ότι και στην απόφαση του Δ.Σ. πρέπει να μπει το αίτημα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ.
Η σημερινή κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την μείωση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ που με αντίστοιχή μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα μπορούσαν να μειώσουν κάπως αυτό το άδικο αυτό χαράτσι.
Οστόσο στον πίνακα που μας στείλατε φαίνεται ότι προτείνει αυξήσεις των συνελεστών, που σε ορισμένες δε περιοχές πάρα πολύ μεγάλες.( έως και 70% στο Μαυρούδι).
Και αυτό σε μια επόχη που η ακρίβεια, η ανεργία και η ενεργειακή φτώχεια καλπάζουν με γοργούς ρυθμούς.
Προφανώς και είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις αυξήσεις.
Το εκφράσαμε και σε συνεδρίαση του Δ.Σ.
Πιστεύουμε ότι το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί σε ζωντανή συνεδρίαση του Δ.Σ. για να ακουστούν όλες οι απόψεις και τα επιχειρήματα.
Μέσα απο μια ολοκληρωμένη συζήτηση μπορούσε να διαμορφωθεί μια καλύτερη για τα λαϊκά συμφέροντα πρόταση προς την κυβέρνηση.
Αυτό δεν έγινε έγκαιρα με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.
Καλούμαστε σήμερα ,για να προλάβουμε τις προθεσμίες, σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση να εγκρίνουμε την εισήγηση σας.
Προφανώς δεν συμφωνούμε με αυτή την τακτική και πρακτική. Ούτε με την εισηγηση της Δ.Α.
Στην εισήγηση σας θα έπρεπε να προτείνετε τουλάχιστον την μείωση των συντελεστών. Αντιθέτως προτείνετε να παραμείνουν οι υπάρχοντες ώς έχουν απο το 2018. Αυτό όμως δεν βελτιώνει την κατάσταση.
Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε το Δ.Σ. να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων του δήμου μας για κατάργηση αυτού του αντιλαϊκού φόρου, η τουλάχιστον την μείωση του στο επίπεδο του πληθωρισμού.
Οστόσο δεν μπορούμε να καταψηφίσουμε την πρόταση σας ενάντια στις νέες αυξήσεις των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ που προτείνει η κυβέρνηση και θα φορτωθούν στις λαϊκές πλάτες.
Για αυτό θεωρείστε μας παρόντες στην σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση.

Ηγουμενίτσα 19/01/2023
Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Δώρης Δήμας
Read More »
Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για τις αυξήσεις των συντελεστών στο ΕΝΦΙΑ Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για τις αυξήσεις των συντελεστών στο ΕΝΦΙΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023 Rating: 5

Αιτήσεις για την εθνική σύνταξη στους ομογενείς

Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023
Αιτήσεις για την εθνική σύνταξη στους ομογενείς


Σε λειτουργία τέθηκε στη ιστοσελίδα www.efka.gov.gr η ηλεκτρονική αίτηση για την απονομή αυξημένης εθνικής σύνταξης στους ομογενείς προερχόμενους από την Αλβανία, καθώς και σε όσους προέρχονται από την πρώην Σοβιετική Ένωση, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο e-ΕΦΚΑ.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για την υλοποίηση της σχετικής νομοθετικής διάταξης, που ψηφίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση και περιλαμβάνεται στον ν. 4915/2022 αρ. 73 (Α΄ 63), ΚΥΑ 73135 (ΦΕΚ β΄ 4135/2022), με την οποία μειώνονται από 40 σε 30 τα απαιτούμενα χρόνια διαμονής στη χώρα για λήψη πλήρους εθνικής σύνταξης, καθώς οι ομογενείς από τις δύο αυτές περιοχές δεν ήταν σε θέση να βρίσκονται και να εργάζονται στην Ελλάδα προ του 1992, λόγω των ιδιαίτερων πολιτικών συνθηκών, που επικρατούσαν στις χώρες διαμονής τους εκείνη την περίοδο.

Η διαδικασία
Για την υποβολή της αίτησης για την απονομή αυξημένης εθνικής σύνταξης, οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, ακολουθώντας την εξής διαδρομή:
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους
Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αίτησης Συνταξιοδότησης
στην επιλογή: υποβολή Αίτησης Ομογενών πατήστε εδώ (βάσει του άρθρου 73 του Ν. 4915/22).

Με τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, υπολογίζεται πως διευκολύνονται 15.000 άτομα που είναι ήδη συνταξιούχοι, ενώ δυνητικά ωφελούμενοι θα είναι περίπου 55.000 άτομα, που εκτιμάται ότι θα καταστούν συνταξιούχοι μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Σημειώνεται ότι για την εν λόγω αίτηση δεν υπάρχει προθεσμία υποβολής.
Read More »
Αιτήσεις για την εθνική σύνταξη στους ομογενείς Αιτήσεις για την εθνική σύνταξη στους ομογενείς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023 Rating: 5

Τουρισμός για όλους | Νέα voucher για χειμερινούς προορισμούς

Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023
Τουρισμός για όλους | Νέα voucher για χειμερινούς προορισμούς


Νέα κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» που αφορά 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες «voucher» θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου. Η συγκεκριμένη ενίσχυση αφορά διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Greece does have a winter».
Οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα άμεσα με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.
Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του είχε αναφέρει ότι η στήριξη του χειμερινού/ορεινού τουρισμού είναι διαρκής, καθώς τόσο ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού κάνει εκ νέου την καμπάνια «Greece does have a winter» όσο και το Υπουργείο Τουρισμού μέσα από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα προχωρήσει σε νέα κλήρωση 125.000 αύλων ψηφιακών καρτών στα τέλη Ιανουαρίου.
Η νέα κλήρωση αναμένεται να μοιράσει voucher αξίας 150 ευρώ, ενώ για Σάμο, το voucher, διπλασιάζεται και θα φτάνει τα 300 ευρώ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Δικαιούχοι θα είναι όσοι είχαν κάνει ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα Vouchers.gov.gr το προηγούμενο καλοκαίρι. 
Στην ίδια ιστοσελίδα θα αναρτηθούν και οι οριστικοί πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.
Read More »
Τουρισμός για όλους | Νέα voucher για χειμερινούς προορισμούς Τουρισμός για όλους | Νέα voucher για χειμερινούς προορισμούς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023 Rating: 5

Διαφημιστική προβολή της Ηπείρου από τα oniline κανάλια της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN

Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023
Διαφημιστική προβολή της Ηπείρου από τα oniline κανάλια της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN


Μια νέα σημαντική πρωτοβουλία για την τουριστική προβολή της Ηπείρου αναλαμβάνει η Περιφέρεια. Συγκεκριμένα από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 37.200 για διαφημιστική καμπάνια της Ηπείρου στα Online κανάλια της ΑEGEAN, με στόχο να κάνει γνωστούς τους τουριστικούς προορισμούς στις χιλιάδες των επιβατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της και διακινούνται με τα αεροσκάφη της.
Η διαφημιστική καμπάνια θα καλύψει το δίμηνο Φεβρουαρίου- Μαρτίου 2023 και είναι συνέχεια της συνεργασίας που είχε ο Περιφερειάρχης με τη Διοίκηση της Εταιρείας στο πλαίσιο της διερεύνησης της δυνατότητας καθιέρωσης δρομολογίου από Ιωάννινα προς Ισραήλ και για τυχόν άλλες συνεργασίες.
Read More »
Διαφημιστική προβολή της Ηπείρου από τα oniline κανάλια της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN Διαφημιστική προβολή της Ηπείρου από τα oniline κανάλια της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023 Rating: 5

Από τον Καλαμά αρχίζουν οι εκριζώσεις πλατάνων για ανακοπή της νόσου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023
Από τον Καλαμά αρχίζουν οι εκριζώσεις πλατάνων για ανακοπή της νόσου


Από τον Καλαμά και τον Άραχθο θα ξεκινήσουν οι εκριζώσεις πλατάνων που έχουν προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος.

Η επιχείρηση αυτή προωθείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο με τις προτάσεις ειδικών επιστημόνων προσπαθεί να ανακόψει τη νόσο που αποδεκατίζει τα πλατανοδάση της χώρας.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Γιώργος Αμυράς τα δύο βήματα που θα υλοποιηθούν άμεσα είναι οι εκριζώσεις δέντρων που νοσούν, αρχής γενομένης από τις περιοχές του Καλαμά και του Αράχθου και οι συνοδες εργασίες που θα γίνουν μέσα από χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει ο ΟΦΥΠΕΚΑ.

Ο Υφυπουργός τόνισε ακόμη ότι δίνονται σαφείς και συνεχείς οδηγίες τόσο προς τον ΑΔΜΗΕ όσο και προς τους Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης ώστε να ακολουθούνται από εργολάβους που κάνουν κοπές. Η βασικότερη οδηγίες είναι η απολύμανση των εργαλείων που χρησιμοποιούν ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου.
Read More »
Από τον Καλαμά αρχίζουν οι εκριζώσεις πλατάνων για ανακοπή της νόσου Από τον Καλαμά αρχίζουν οι εκριζώσεις πλατάνων για ανακοπή της νόσου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023 Rating: 5

Πάτρα: Συλλήψεις ληστών – αντιεξουσιαστών | Ανάμεσά τους φοιτητής από τη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023
Πάτρα: Συλλήψεις ληστών – αντιεξουσιαστών | Ανάμεσά τους φοιτητής από τη Θεσπρωτία


Όπλα, εκρηκτικά, περίπου 18 κιλά κάνναβης και τέσσερις υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα σπίτια των επτά αντιεξουσιαστών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» μέσω γενετικού ελέγχου (DNA), ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 7 ληστείες που σημειώθηκαν σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ στην Πάτρα, τα τελευταία δυόμισι χρόνια.
Όπλα και ναρκωτικά σε σπίτια δραστών. Βρέθηκαν πυροκροτητές και «τεράστια» ποσότητα εκρηκτικής ύλης, που άφησε άφωνους τους αστυνομικούς

O αιφνιδιασμός
Οι συλλήψεις 6 ανδρών και μιας γυναίκας έγιναν κατά τη χθεσινή, ευρείας κλίμακας, επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε διάφορες περιοχές. Δύο άτομα που φέρεται πως είχαν αρχηγικό ρόλο συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης και ενώ επέστρεφαν στα σπίτια τους, με τους αστυνομικούς να κατάσχουν άμεσα τα κινητά τους τηλέφωνα, αποτρέποντας το ενδεχόμενο πιθανής επικοινωνίας με τους συνεργούς τους.

Tα προφίλ
Ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες είναι ο γιος του καταδικασθέντος μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», επονομαζόμενου ως «Στέλιου», ο οποίος αφού εξέτισε ποινή 17 ετών αποφυλακίστηκε. Μεταξύ αυτών βρίσκονται φοιτητές, αλλά και «αιώνιοι» φοιτητές του Πανεπιστήμιου Πατρών με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία και τη Θεσπρωτία, ενώ η 35χρονη είναι σύντροφος ενός εκ των κατηγορουμένων.
Ολοι έχουν απασχολήσει τις τοπικές διωκτικές Αρχές για διάφορα αδικήματα κατά το παρελθόν.

Οι περούκες
Σε κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν περούκες και τα δυο πιστόλια που χρησιμοποίησαν οι δράστες στις ληστείες μεταξύ των οποίων στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε Ηρώων Πολυτεχνείου και Βραχνέικα, σε τράπεζες στην Ακρωτηρίου και Ηρ. Πολυτεχνείου και σε σουπερ μάρκετ στην περιοχή της Αγυιάς. Μέσω ασυρμάτων που κατείχαν και είχαν συντονίσει στη συχνότητα της ΕΛΑΣ, παρακολουθούσαν τις κινήσεις των αστυνομικών.

Τα εκρηκτικά
Επιπλέον, εντοπίστηκαν πυροκροτητές αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», ποσότητα εκρηκτικής ύλης (C4) που, όπως μας μετέφεραν αστυνομικές πηγές, θα μπορούσε να «κατεδαφίσει το κτίριο της Αστυνομίας». Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή των συλληφθέντων σε ληστείες και άλλα «χτυπήματα» εντός και εκτός Πατρών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών κατοχής όπλων, και παράβασης της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες. Επίσημες ανακοινώσεις, αναμένονται σήμερα, από τον ίδιο τον υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.
Read More »
Πάτρα: Συλλήψεις ληστών – αντιεξουσιαστών | Ανάμεσά τους φοιτητής από τη Θεσπρωτία Πάτρα: Συλλήψεις ληστών – αντιεξουσιαστών | Ανάμεσά τους φοιτητής από τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023 Rating: 5

Δωρεά από το Σύνδεσμο Υδραυλικών Θεσπρωτίας στο ΚΔΑΠ-μεΑ "Το Εργαστήρι"

Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023
Δωρεά από το Σύνδεσμο Υδραυλικών Θεσπρωτίας στο ΚΔΑΠ-μεΑ "Το Εργαστήρι"


Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Θεσπρωτίας με αίσθημα ευαισθησίας και κοινωνικής ευθύνης συνεχίζει τις κοινωνικές του δράσεις.

Με απόφαση του Δ.Σ. προχώρησε στην δωρεά ενός (1) Ηλεκτρονικού Υπολογιστή καθώς και στην αναβάθμιση άλλων τριών (3) Η/Υ στο ΚΔΑΠ-μεΑ "ΤΟ Εργαστήρι" , για την κάλυψη λειτουργικών τους αναγκών.
Read More »
Δωρεά από το Σύνδεσμο Υδραυλικών Θεσπρωτίας στο ΚΔΑΠ-μεΑ "Το Εργαστήρι" Δωρεά από το Σύνδεσμο Υδραυλικών Θεσπρωτίας στο ΚΔΑΠ-μεΑ "Το Εργαστήρι" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023 Rating: 5

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Μαγκλίνη «Το μόνο της ζωής τους ταξίδι»

Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Μαγκλίνη «Το μόνο της ζωής τους ταξίδι»


Το βιβλιοπωλείο «Η Θέτις», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας και οι εκδόσεις ΜETAIXMIO σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Μαγκλίνη
την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στις 7 μ.μ.,
στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» (Ελευθερίας 7, Ηγουμενίτσα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Παντελής Κυπριανός, Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η Μαρίνα Μπέση, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Ο Ηλίας Μαγκλίνης θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Μια αυτοβιογραφική αφήγηση, όπου μέσα από την ιστορία της οικογένειας του αφηγητή εξιστορείται η κοινή ιστορία χιλιάδων Ελλήνων που πολέμησαν στη Μικρασιατική Εκστρατεία.

Με τη συνδιοργάνωση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Μαγκλίνη «Το μόνο της ζωής τους ταξίδι» Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Μαγκλίνη «Το μόνο της ζωής τους ταξίδι» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023 Rating: 5

Σελίδες