Τέλος ο Ρότσα από τον Θεσπρωτό

Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2023
Τέλος ο Ρότσα από τον Θεσπρωτό


Τη λύση του συμβολαίου με τον προπονητή, Χουάν Ραμόν Ρότσα αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ομάδας του Θεσπρωτού.
Ο Αργεντίνος προπονητής αποχαιρέτησε τους παίκτες του, ενώ στον πάγκο της ομάδας για το αυριανό παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό, θα βρεθεί ο γυμναστής της ομάδας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται πως υπάρχει και συμφωνία για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ (ή να μπουν στο σχήμα και νέοι επενδυτές), την ίδια ώρα που η ομάδα του Θεσπρωτού αναζητά νέο προπονητή, αλλά και πρόεδρο.
Read More »
Τέλος ο Ρότσα από τον Θεσπρωτό Τέλος ο Ρότσα από τον Θεσπρωτό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2023 Rating: 5

Μονιμοποιούνται οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” που είχαν μείνει εκτός των πινάκων του ΑΣΕΠ

Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2023
Μονιμοποιούνται οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” που είχαν μείνει εκτός των πινάκων του ΑΣΕΠ


Με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται λύνεται το πρόβλημα των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι είχαν μείνει εκτός των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ.
Η τροπολογία αυτή αφορά και 16 εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Σουλίου, οι οποίοι αναμένεται να νομιμοποιηθούν
H τροπολογία, πρόκειται να κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή, είναι στο πνεύμα της ρύθμισης που είχε καταθέσει το Πανελλήνιο Συντονιστικό «Βοήθεια στο Σπίτι», και συμπεριλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους που εργάζονταν στο Πρόγραμμα και είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στην προκήρυξη.

Σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ σημείωσε:
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διαχρονικά διεκδικεί την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες των Δήμων. Υπηρεσίες που κάθε μήνα βρίσκονται αντιμέτωπες με την γενικευμένη απαξίωση που η μεγάλη έλλειψη προσωπικού επιφέρει.
Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελούν ίσως την μεγαλύτερη ομάδα εργαζομένων που απασχολούνται με πολυετείς ανανεούμενες συμβάσεις.
Σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον αρμόδιο Υπουργό
Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη με μόνο θέμα συζήτησης την οριστική μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για τροπολογία που προτίθεται να καταθέσει προς ψήφιση, με την οποία, το σύνολο των εργαζομένων που προσλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων, του διαγωνισμού για το «Βοήθεια στο Σπίτι» μονιμοποιούνται.
Εκτός της διαδικασίας μονιμοποίησης εξακολουθούν να παραμένουν οι περίπου 163 εργαζόμενοι μη επιτυχόντες του διαγωνισμού.
Θέση της Ομοσπονδίας παραμένει η απορρόφηση και μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που αποδεδειγμένα εργάζονται για πολλά έτη. Το δικαίωμα στην εργασία μετά από 15 και 18 έτη εργασίας είναι πλέον κεκτημένο και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να βρει την βέλτιστη λύση και για την δική τους κατοχύρωση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χωρίς πομπώδεις ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες διεκδίκησε την οριστική λύση του
προβλήματος που η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) δημιούργησε, σε συνδικαλιστικό αλλά και νομικό επίπεδο.
Και κάθε καλόπιστη προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή, που βοήθησε στην δικαίωση των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» συνέβαλε στον συνολικό αγώνα της Ομοσπονδίας για την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Αναμένουμε και προσδοκούμε οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη και οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» οριστικά να μονιμοποιηθούν!!!
Προς ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτουμε την διάταξη Νόμου που προτίθεται να καταθέσει προς ψήφιση το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.
Read More »
Μονιμοποιούνται οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” που είχαν μείνει εκτός των πινάκων του ΑΣΕΠ Μονιμοποιούνται οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” που είχαν μείνει εκτός των πινάκων του ΑΣΕΠ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2023 Rating: 5

Νέα αντιδήμαρχος στο Φιλιάτι

Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2023
Νέα αντιδήμαρχος στο Φιλιάτι


Ο δήμαρχος Φιλιατών, ορίζει τη Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ντάφλου Ευθυμία του Βασιλείου ως Αντιδήμαρχο του Δήμου Φιλιατών με αντιμισθία, με θητεία από 12/01/2023 έως 31/12/2023, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και της μεταβιβάζει καθ΄ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
• Την εποπτεία για θέματα προγραμματισμού και ανάπτυξης. 
• Διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εν γένει θεμάτων που συνδέονται με χρηματοδοτήσεις.
• Την εποπτεία της λειτουργίας νεκροταφείων. 
• Θέματα πρασίνου – παιδικών χαρών και καθημερινότητας 
• Θέματα αθλητισμού και νεολαίας 
• Θέματα παιδείας-Σχολείων και κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών: 
• Την εποπτεία και ευθύνη των Διοικητικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων των Διοικητικών Υπηρεσιών, Γραμματεία οργάνων Διοίκησης, Ληξιαρχείου, Δημοτολογίου, Δημοτικής Κατάστασης, πρωτοκόλλου & Διεκπεραίωσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Την εποπτεία του συνόλου του προσωπικού στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Την έκδοση πιστοποιητικών προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των Δημοτών. 
• Την έκδοση των πράξεων των υπηρεσιακών μεταβολών του προσωπικού. 
• Την χορήγηση αδειών του προσωπικού. 
• Τη λειτουργία του ΚΕΠ στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Τη λειτουργία των υπηρεσιών Αλλοδαπών και μεταναστών.
• Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο άνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες εκτός από βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας και χρηματικών ενταλμάτων. 
• Συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατών και τους Προέδρους των Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους. 
• Την εποπτεία θεμάτων συντήρησης και επέκτασης ηλεκτροφωτισμού στην Δημοτική Ενότητα Φιλιατών 
• Ασκεί κάθε άλλη αρμοδιότητα που μπορεί να της μεταβιβάσει με απόφασή του ο Δήμαρχος που αφορά τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 

Επίσης, τροποποιείται η με αριθμ. 162/2022 απόφαση Δημάρχου: 
1) αναφορικά με τον ορισμό της κ. Παππά – Μάλλιου Ουρανίας του Χρήστου ως Αντιδημάρχου υπεύθυνης για θέματα παιδείας-σχολείων και πλέον οι εν λόγω αρμοδιότητες θα ασκούνται από την κ. Ντάφλου Ευθυμία του Βασιλείου. 
2) αναφορικά με τον ορισμό του κ. Κατσάρη Πέτρου του Ηλία ως Αντιδημάρχου υπεύθυνου για θέματα αθλητισμού και νεολαίας και πλέον οι εν λόγω αρμοδιότητες θα ασκούνται από την κ. Ντάφλου Ευθυμία του Βασιλείου. 

Τέλος, μεταβιβάζει καθ΄ύλην στην κ. Παππά-Μάλλιου Ουρανία του Χρήστου ως αντιδήμαρχο την παρακάτω αρμοδιότητα: 
• Λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών.
Read More »
Νέα αντιδήμαρχος στο Φιλιάτι Νέα αντιδήμαρχος στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2023 Rating: 5

Με ένα «κλικ» η έναρξη της ατομικής επιχείρησης

Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2023
Με ένα «κλικ» η έναρξη της ατομικής επιχείρησης 


Την έναρξη ατομικής επιχείρησης μέσω του gov.gr ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην ομιλία του κατά την παρουσίαση της λειτουργίας της «Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών». Όπως σημείωσε ο υπουργός, «χιλιάδες επιχειρήσεις ιδρύονται κάθε μέρα, πέρυσι ιδρύθηκαν 50.000 ατομικές επιχειρήσεις. Απαιτούσε παραπάνω από 5 επισκέψεις, έπρεπε να πηγαίνεις σε μια σειρά από γκισέ για να μπορέσεις να πάρεις συγκεκριμένα πιστοποιητικά. Αυτές οι πέντε επισκέψεις πλέον γίνονται 5 λεπτά και η επίσκεψη είναι πλέον ψηφιακή μέσω του gov.gr. Είναι ακόμη μια μεγάλη αλλαγή».

Αναφερόμενος στον «ΜΙΤΟ» τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή έχουν καταγραφεί 2.500 διαδικασίες, ενώ σε λίγους μήνες θα φτάσουν περίπου τις 5.000, και επανέλαβε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκίνησε με την καταγραφή 501 υπηρεσιών στο gov.gr, ενώ σήμερα έχουν φτάσει πάνω από 1.500. «Πέρυσι καταγράψαμε 1,2 δισ. ψηφιακές συναλλαγές. Από 8,8 εκατ. του 2018», πρόσθεσε και επεσήμανε πως «πράγματα που δεν είχαμε διανοηθεί ότι θα γίνουν στη χώρα μας έγιναν».

Ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για «μια πληθώρα διοικητικών διαδικασιών που υπήρχε, μια πολιτική του πλεονασμού αλλά και η συνειδητοποίηση στο παρελθόν ότι το κράτος δεν βάζει τον πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του» και συμπλήρωσε: «Διαπιστώνει κανείς ότι τα γεγονότα ζωής δεν είχαν βασικά σχεδιαστεί με μια λογική πολιτοκεντρική, βασικά δεν είχαν σχεδιαστεί καν, ήταν υποπροϊοντα προτεραιοτήτων των εκάστοτε κρατικών δομών-κρατικών λειτουργών». «Έχει γίνει ένα τεράστιο κομμάτι των αλλαγών. Στο τέλος της επόμενης 4ετίας ο στόχος είναι απλός, σαφής και δεδηλωμένος με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όλες οι αλληλεπιδράσεις μας με το Δημόσιο θα είναι ψηφιακές εφόσον το επιθυμούμε. Αυτό ήταν το αρχικό όραμα και η αρχική σύλληψη αυτής της πολιτικής, αυτή θα έιναι και η πραγματώσή της σε πολύ λίγα χρόνια όπως έχει δρομολογηθεί», υπογράμμισε.

Για μία πολύ σημαντική ημέρα μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος σημείωσε ότι «σε μία δημοκρατία, σε ένα κράτος δικαίου, εκείνο το οποίο μετράει είναι μία πολύ τυποποιημένη ύπαρξη, η οποία να διαρκεί να συνεχίζεται, να αποπροσωποποιείται», ενώ αναφερόμενος στο επιτελικό κράτος τόνισε: «Δεν ήταν τίποτε διαφορετικό από την αποτύπωση, καταγραφή, αποκάθαρση όλων των κυβερνητικών διαδικασιών. Η ενσωμάτωση σε ένα κείμενο όλων των διαδικασιών για τη λειτουργία της κυβέρνησης. Όλο αυτό που συνέβη σε επίπεδο κυβέρνησης μεταφέρεται σε επίπεδο διοίκησης. Από το επιτελικό κράτος στην επιτελική διοίκηση. Διότι όσο καλή κι αν είναι η διοίκηση, δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν είναι καταγεγραμμένες, σαφείς, διαφανείς, προσβάσιμες οι διαδικασίες». Όπως επεσήμανε ο κ. Γεραπετρίτης «κανένα άλλο κράτος ευρωπαϊκό δεν έχει σε αυτήν την έκταση το συγκεκριμένο ψηφιακό εγχειρίδιο, το οποίο διευκολύνει τους πολίτες και για αυτόν τον λόγο οφείλουμε να αισθανόμαστε όλοι περήφανοι».

Όπως, μάλιστα, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, πλέον «δεν είναι ο πολίτης που φέρει το βάρος της απόδειξης ποια διαδικασία οφείλει να ακολουθήσει αλλά είναι η ίδια η διοίκηση. Με ένα κλικ ο πολίτης μπορεί να γνωρίζει εύκολα, προσβάσιμα, λειτουργικά ποια είναι η διαδιακασία που πρέπει να ακολουθήσει». Μάλιστα ανέφερε ότι «για πρώτη φορά θα έχουν διυπουργικούς κλάδους δημοσίων υπαλλήλων που θα ανταποκρίνονται στις επίκαιρες προκλήσεις, δηλαδή ψηφιακοί αναλυτές, αναλυτές δημοσίων πολιτικών και νομοτέχνες».

«Θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι την τελευταία ημέρα της παρούσας διακυβέρνησης για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών ευκολότερη», κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Για πραγματική έκφραση μίας προηγούμενης πολιτικής απόφασης, πολιτικής σκέψης και σχεδιασμού έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τα έργα που παρουσιάστηκαν σήμερα. Μίλησε και για την ίδρυση της ατομικής επιχείρησης σε μερικά λεπτά με ένα βήμα, καθώς «σήμερα μπορείς να ιδρύσεις την ατομική σου επιχείρηση και από το κινητό σου τηλέφωνο μέσω του gov.gr και να ξεκινήσεις την επιχειρηματική σου δράση όσο μπορείς πιο γρήγορα για να συμβάλλεις και εσύ στην ανάπτυξη του ΑΕΠ, στην πτώση της ανεργίας, στην ευημερία του ελληνικού λαού με τον δικό σου τρόπο και να πραγματοποιήσεις τα δικά σου όνειρα». Όπως σημείωσε, «όλα αυτά που έχουν γίνει έχουν αλλάξει το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας, αν δεν θα είχαμε το 2022 τριπλό ρεκόρ, αν δεν είχαμε κάνει αυτά, η Ελλάδα δεν θα είχαμε ρεκόρ Άμεσων Ξένων Επενδύσεων για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν θα είχαμε ρεκόρ εξαγωγών όπου στους 11 μήνες περάσαμε τα 50 δισ. δηλαδή το 23% του ΑΕΠ και ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων όλων των εποχών. Αυτό το τριπλό ρεκόρ απηχεί σε πραγματικά αποτελέσματα τη μετατροπή της χώρας».

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για άριστη, αποτελεσματική αλλά και ευχάριστη συνεργασία που είχε με τον κ. Πιερρακάκη. «Προφανώς η εποχή μας ζητούσε την ψηφιακή μετάβαση της χώρας και το υποκείμενο εκείνο που υλοποίησε αυτήν τη μετάβαση ήταν ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μας έδωσε τις τεχνικές δυνατότητες, τις ιδέες που είχαμε οι διάφοροι υπουργοί να τις κάνουμε πράξεις προς όφελος του ελληνικού λαού. Βοήθησε και ο covid βέβαια και άρπαξε την ευκαιρία και άλλαξε το ελληνικό κράτος. Είμαστε πια πολύ μπροστά από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «το gov.gr με τις πάνω από 1.500 υπηρεσίες έχει υλοποιήσει το 100% προφανών διαδικασιών που μπορούν να ενταχθούν σε αυτό. Τώρα πια με το “ΜΙΤΟ” πηγαίνουμε στις επόμενες, τις πιο σύνθετες, πιο βαθιές διαδικασίες, οι οποίες αν ολοκληρωθούν η μεταβολή θα είναι ακόμη πιο συγκλονιστική για τη ζωή μας».

Τέλος, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να αλλάζουν οι διαδικασίες, να γίνονται ποιοτικότερες, πολιτοκεντρικές. «Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πάνω από 1.000 άτομα καθημερινά εργαζόμαστε για την απλοποίηση, ψηφιοποίηση, τυποποίηση υπηρεσεών, όπως την αυτοματοποίηση επιστροφής φόρων, πάνω από 6 δισ. ευρώ δόθηκαν σε επιστροφές το 2022». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πιτσιλής, «πολλά δεν γίνεται του παρελθόντος έχουν γίνει πλέον».
Read More »
Με ένα «κλικ» η έναρξη της ατομικής επιχείρησης Με ένα «κλικ» η έναρξη της ατομικής επιχείρησης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2023 Rating: 5

Ορίστηκε νέος πρόεδρος στον ΟΛΗΓ

Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2023
Ορίστηκε νέος πρόεδρος στον ΟΛΗΓ


Συνεδρίασε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, με θέμα την αναπλήρωση της παραιτηθείσας προέδρου Ρεγγίνας Δηλαβέρη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, αποφάσισε να ορίσει νέο πρόεδρο, τον εώς σήμερα μέλος του και εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρη Κλιάφα, ενώ στο νέο ΔΣ προστίθεται ο κ. Ευάγγελος Βεγίρης.
Ο κος Κλιάφας έχει μακροχρόνια πορεία ως στέλεχος στον τραπεζικό κλάδο στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και της χρηματοδότησης μεγάλων έργων υποδομής. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο London School of Economics και νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έτσι, το νέο διοικητικό Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, απαρτίζεται απο τους εξής:
1. Δημήτριος Κλιάφας του Λάμπρου, ως Πρόεδρος του Δ.Σ της ΟΛΗΓ ΑΕ, μη εκτελεστικό μέλος.
2. Αθανάσιος Πορφύρης του Βασιλείου, ως Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.
3. Στέφανος Πάσχος του Βασιλείου, μη εκτελεστικό μέλος.
4. Ευάγγελος Βεγίρης του Σωτηρίου, μη εκτελεστικό μέλος.
5. Καρώνας Δημήτριος του Σωκράτη, υπάλληλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΟΛΗΓ Α.Ε., μη εκτελεστικό μέλος.
6. Τακλάκογλου Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, Φορτοεκφορτωτής, ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (Ο.Φ.Ε.), μη εκτελεστικό μέλος.
7. Τσάτσας Χαρίλαος του Αποστόλου, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, μη εκτελεστικό μέλος.
Read More »
Ορίστηκε νέος πρόεδρος στον ΟΛΗΓ Ορίστηκε νέος πρόεδρος στον ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2023 Rating: 5

Σελίδες