Έφυγε με την ουρά στα σκέλια...

Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018
Με την ουρά στα "σκέλια" έφυγε από την Ηγουμενίτσα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με το ΚΙΝΑΛ, κ. Δημητρίου, μετά από τη συνάντηση που προσπάθησε να έχει, στο μαγαζί του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Πάσχου.

Ο κ. Δημητρίου βρέθηκε το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα, όπου είχε επαφές με στελέχη του ΚΙΝΑΛ, στην προσπάθεια ανεύρεσης υποψηφίων που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό του.

Σε μία από αυτές του κινήσεις, προσπάθησε να συναντηθεί με τον κ. Πάσχο, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, στο εστιατόριο του, την ώρα που εργαζόταν. 

Κατάλαβε όμως πολύ γρήγορα, πως ο Αλέκος δεν διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου.

Και εισέπραξε, όχι απλά την άρνηση του κ. Πάσχου, αλλά βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να ψάχνει πέτρα για να κρυφτεί.

Για όσους γνωρίσουν τα επιμελητηριακά θέματα και ισορροπίες, σε επίπεδο περιφέρειας, η στάση του κ. Πάσχου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Για όσους δεν είναι ειδήμονες, τους ενημερώνουμε πως λίγους μήνες πριν, όταν ο κ. Πάσχος ήταν υποψήφιος για τη νεοσύστατη Ένωση Επιμελητηρίων Ηπείρου, θέση στην οποία τελικά εξελέγη με ψήφους 5-2, έναντι του συνυποψηφίου του κ. Μήτση, είχε λάβει την διαβεβαίωση του κ. Δημητρίου για την στήριξη της υποψηφιότητάς του.

Υπόσχεση που αθέτησε ο κ. Δημητρίου, στηρίζοντας τελικά την υποψηφιότητα Μήτση.

Η εκδίκηση ως γνωστό είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

Και όταν ο "πελάτης" το παραγγέλνει ωμά, η απόλαυση είναι πιο γλυκιά.  

Ειδικά όταν παίζεις εντός έδρας και το μενού το καθορίζεις εσύ.Read More »
Έφυγε με την ουρά στα σκέλια... Έφυγε με την ουρά στα σκέλια... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018 Rating: 5

Ο Θεσπρωτός φωτογράφος Χρ. Μασούρας φιλοξενεί έκθεση του Κώστα Κορωναίου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018

 
Ο Χρήστος Μασούρας είναι ένα Θεσπρωτός φωτογράφος της αναζήτησης, μέσα από την οποία οδηγείται σε δημιουργικές ατραπούς. 
Επ' αυτού δε χρειάζεται θεωρητική υποστήριξη, αλλά η καλύτερη και ουσιαστικότερη απόδειξη είναι τα έργα του. 
Και κατορθώνει με τη φωτογραφική τέχνη να παράγει πολιτισμό και να προάγει πολιτισμό, που τόσο ανάγκη τον έχει η περιοχή. 
Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στο φωτογραφείο του, στην Ηγουμενίτσα, εγκαινιάστηκε έκθεση φωτογραφίας ( θα παραμείνει εκεί για ένα μήνα) του Κώστα Κορωναίου, ο οποίος διαπρέπει στη φωτογραφία της διαφήμισης και της μόδας. 
Όσοι την έχουν επισκεφθεί δηλώνουν εντυπωσιασμένοι, γιατί πρόκειται για συλλεκτικές φωτογραφίες polaroid, που σε ταξιδεύουν σε επίπεδο αίσθησης και γιατί όχι και συναισθήματος. 
Είναι από κάθε άποψη αξιέπαινη η πρωτοβουλία του κ. Μασούρα, που ξεκίνησε πέρυσι με φωτογραφίες του Ηπειρώτη Κώστα Μπαλάφα, και φιλοδοξεί ότι θα καθιερωθεί ως θεσμός αυτή του η επιτυχημένη προσπάθεια. 


 
Read More »
Ο Θεσπρωτός φωτογράφος Χρ. Μασούρας φιλοξενεί έκθεση του Κώστα Κορωναίου Ο Θεσπρωτός φωτογράφος Χρ. Μασούρας φιλοξενεί έκθεση του Κώστα Κορωναίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018 Rating: 5

Καταλήψεις στα περισσότερα σχολεία της Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018
Με κατάληψη ξεκίνησε η εβδομάδα για τους περισσότερους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο πανελλαδικής απόφασης του Συντονιστικού των Μαθητών, με μια σειρά από αιτήματα.
Τα μόνα σχολεία στα οποία δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα κατάληψη στο Νομό Θεσπρωτίας είναι το Γυμνάσιο και Λύκειο Μαργαριτίου, το Γυμνάσιο Νεράιδας και το ΕΠΑΛ Φιλιατών.

Read More »
Καταλήψεις στα περισσότερα σχολεία της Θεσπρωτίας Καταλήψεις στα περισσότερα σχολεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς προς τον Σταύρο Μπακολιά

Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018


Ως Συντονιστής του Κ.Υ. Παραμυθιάς και διερμηνεύοντας το σύνολο του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού αισθάνομαι επιτακτικό και ηθικό καθήκον να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες προς τον κ. Μπακολιά Σταύρο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της Σ. Μπακολιά και ΣΙΑ ΕΠΕ, εμπορικό αντιπρόσωπο της εταιρείας ANEK LINES στα Λιμάνια Πατρών και Ηγουμενίτσας για τη γενναιόδωρη και ανυστερόβουλη ευγενή προσφορά του σε ιατρικό, ηλεκτρονικό και λοιπό εξοπλισμό προς το Κ.Υ. Παραμυθιάς.

Με την ανωτέρω χειρονομία του επιβεβαίωσε και σφράγισε το πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης που τον διακρίνει και την ιδιαίτερη ευαισθησία του στα θέματα υγείας των συμπολιτών μας και του τόπου μας.

Η παραπάνω πράξη προσφοράς του τον τιμάει ιδιαίτερα γιατί πραγματοποιείται σε οικονομικά αντίξοες συνθήκες στις οποίες οι κρατικοί πόροι για την υγεία υπολείπονται αισθητά.

Φίλε Σταύρο έπεισες για πολλοστή φορά ότι όχι μόνο αντάξια αναδείχθηκες ως ο πλέον επιτυχημένος και δημιουργικός επιχειρηματίας αλλά ταυτόχρονα απέδειξες ότι διαθέτεις και καταξιωμένο κοινωνικό πρόσημο αλλά και πλεόνασμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Οι δε γραμμές και πτυχές της προσωπικότητάς σου να εξακολουθούν να υποβοηθούν πάντα το κοινωνικό σύνολο.

Ολόψυχα σου ευχόμαστε σε εσένα και την οικογένειά σου πρώτιστα υγεία, δύναμη και πάντα επιτυχίες.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Κ.Υ.Π.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΓΚΑΣ
 
Read More »
Ευχαριστήριο του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς προς τον Σταύρο Μπακολιά Ευχαριστήριο του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς προς τον Σταύρο Μπακολιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018


Στα πλαίσια των προσπαθειών του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Δια βίου εκπαίδευση, ενημέρωση και κατάρτιση των μελών του, η Δ.Ε. αποφάσισε τον σχεδιασμό ενημερωτικών εκδηλώσεων που μπορούν να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα, θεωρώντας ότι η γνώση, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κάθε επιχειρηματικής προσπάθειας για ανάπτυξη ή ακόμη κι επιβίωση, ιδιαίτερα στις δύσκολες περιόδους που βρίσκεται η χώρα μας.

Οι εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Enterprise Greece αλλά κι άλλους φορείς.

Ο ανωτέρω σχεδιασμός έχει ήδη αποσταλεί στα μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν χορηγήσει την ηλεκτρονική τους διεύθυνση (email) σε αυτό, με την μορφή ερωτηματολογίου.

Καλούμε τα μέλη μας να ανταποκριθούν στην πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Σεμινάρια Κατάρτισης συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στην διεύθυνση https://goo.gl/forms/fA9LgpxiKN25xCvO2

Με αυτό τον τρόπο οι ίδιοι οι επιχειρηματίες επιλέγουν άμεσα την κατάρτιση που κρίνουν ότι ανταποκρίνεται στις ουσιαστικές ανάγκες τους κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο και στηρίζουν παράλληλα την προσπάθεια του Επιμελητηρίου μας για πετυχημένες στοχευμένες δράσεις.

Οι ενημερωτικές / επιμορφωτικές εκδηλώσεις διακρίνονται σε 3 κατηγορίες και μπορούν να υλοποιηθούν και εκτός Ηγουμενίτσας αναλόγως του αριθμού των δηλώσεων συμμετοχής:

Α) Σεμινάρια Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, Β) Υποχρεωτική Επιμόρφωση Εργοδοτών & Εργαζομένων, και Γ) Δωρεάν Ημερίδες Ενημέρωσης.

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων και στα θεματικά αντικείμενα που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον συμμετοχής. Το μειωμένο, προνομιακό, κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια της Α Κατηγορίας, εκτιμάται ότι θα μειωθεί ακόμη περαιτέρω εφόσον υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής.

Η συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου (περιλαμβάνει 5 σελίδες που περιέχουν τρείς κατηγορίες σεμιναρίων) θα είναι διαθέσιμη μέχρι την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 και ο απαιτούμενος χρόνος συμπλήρωσής του δεν υπερβαίνει τα 5 λεπτά.

Σας καλούμε να μας βοηθήσετε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τις δράσεις που εσείς επιθυμείτε και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας.

Read More »
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018 Rating: 5

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018


Διήμερη περιοδεία στους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης θα πραγματοποιήσει στις 29 και 30 Οκτωβρίου ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής, κατά τηn οποία θα έχει σειρά συναντήσεων με φορείς και εκπροσώπους κινημάτων των Νομών και θα παραχωρήσει Συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 29.10.2018

Γιάννενα:
11.00 -12.00: Περιοδεία στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» και συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.
12.00-13.30: Συνάντηση με Επιτροπή κατά των εξορύξεων (Ξενοδοχείο Olympic)
 
Τρίτη 30.10.2018

Ηγουμενίτσα:
10.00-12.00: Περιοδεία στο Νοσοκομείο Φιλιατών και συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.
12.00-14.00: Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Πρέβεζα :
18.00-19.00: Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ (Εργατικό Κέντρο).
19.00-20.30: Συγκέντρωση-συζήτηση με μέλη και φίλους της Λαϊκής Ενότητας (Εργατικό Κέντρο).

Read More »
Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018 Rating: 5

Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018 Rating: 5

Σελίδες