Σύλληψη 27χρονου και 17χρονου στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021
Σύλληψη 27χρονου και 17χρονου στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 27χρονου και ενός 17χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, μετά από υπόδειξη του οδηγού του, οι ανωτέρω κατελήφθησαν να βρίσκονται εντός του επικαθήμενου στο φορτίο αυτού (σπαράγγια συσκευασμένα σε χαρτοκιβώτια επάνω σε παλέτες), με σκοπό την παράνομη έξοδό τους στο εξωτερικό.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 27χρονου και 17χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 27χρονου και 17χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 27, 2021 Rating: 5

300 κιλά ψάρια στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου από τη Π.Ε. Θεσπρωτίας & το σύλλογο ιχθυοκαλλιεργητών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021
300 κιλά ψάρια στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου από τη Π.Ε. Θεσπρωτίας & το σύλλογο ιχθυοκαλλιεργητών (+ΒΙΝΤΕΟ)


Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ η οποία έχει αναλάβει την διαχείριση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Σουλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου, διοργάνωσε την Τρίτη, 27/04/2021 και ώρα 13:30 εκδήλωση ενημέρωσης για το έργο και τις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Σουλίου.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι:
κος Θωμάς Πιτούλης, Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας,
κος Γιάννης Καραγιάννης, Δήμαρχος Δήμου Σουλίου,
Το Προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Σουλίου, Έρρικα Ντούμα & Σπύρος Καραγιάννης,
Το Προσωπικό από το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Σουλίου,
Εθελοντές που βοήθησαν στη διανομή τροφίμων.

Στην εκδήλωση μοιράστηκαν 500 ψάρια σε όλες τις οικογένειες των οφελουμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου, τα οποία προσφέρθηκαν ως χορηγία από τον Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, με την ευγενική πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη ο οποίος και φρόντισε για την μεταφορά τους.

Με εκτίμηση,
Ν. Δημητριάδης 
Πρόεδρος Δ.Σ. 

Read More »
300 κιλά ψάρια στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου από τη Π.Ε. Θεσπρωτίας & το σύλλογο ιχθυοκαλλιεργητών (+ΒΙΝΤΕΟ) 300 κιλά ψάρια στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου από τη Π.Ε. Θεσπρωτίας & το σύλλογο ιχθυοκαλλιεργητών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 27, 2021 Rating: 5

Και σήμερα με κρούσμα η Θεσπρωτία - 43 σε όλη την Ήπειρο

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021
Και σήμερα με κρούσμα η Θεσπρωτία - 43 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 1
ΠΕ Ιωαννίνων 27
ΠΕ Πρέβεζας 12
Read More »
Και σήμερα με κρούσμα η Θεσπρωτία - 43 σε όλη την Ήπειρο Και σήμερα με κρούσμα η Θεσπρωτία - 43 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 27, 2021 Rating: 5

Ευχές από την Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας κα Βασ. Τσώτου

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021

Ευχές από την Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας κα Βασ. Τσώτου Read More »
Ευχές από την Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας κα Βασ. Τσώτου Ευχές από την Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας κα Βασ. Τσώτου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 27, 2021 Rating: 5

Ευχές για το Πάσχα από τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021

 Ευχές για το Πάσχα από τη ΔΕΥΑ ΗγουμενίτσαςRead More »
Ευχές για το Πάσχα από τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας  Ευχές για το Πάσχα από τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 27, 2021 Rating: 5

Μ-Λ ΚΚΕ: Για την Παιδική Χαρά Ηγουμενίτσας και όχι μόνο…

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021
Μ-Λ ΚΚΕ: Για την Παιδική Χαρά Ηγουμενίτσας και όχι μόνο…Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει την συμμετοχή και παρουσία νεολαίας και κατοίκων της Ηγουμενίτσας στις παρεμβάσεις ενάντια στην μετατροπή της Παιδικής Χαράς της Ηγουμενίτσας σε πάρκινγκ, που φέρνει στην επιφάνεια το ζήτημα της υπεράσπισης των δημόσιων χώρων

Κορυφή του παγόβουνου αναδεικνύεται η μετατροπή της μοναδικής Παιδικής Χαράς της Ηγουμενίτσας σε πάρκινγκ. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενταγμένη στο ψευδώνυμο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), προβλέπει και άλλες άστοχες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βάρος των κατοίκων και των επαγγελματιών, συνδυάζεται με την πώληση του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας και των λιμανιών Σαγιάδας, Πλαταριάς και Συβότων και όλου του παραλιακού μετώπου, της Χερσαίας Ζώνης που φθάνει μέχρι την παραλία Δρέπανο, με την κατασκευή ιδιωτικοποιημένης μαρίνας στην είσοδο του Ποδηλατόδρομου - Πεζοδρόμου.

Η όλη αυτή επιχείρηση έρχεται να δώσει την χαριστική βολή στους ελάχιστους δημόσιους χώρους της πόλης, να σβήσει ένα πνεύμονα ζωής για γονείς παιδιά και κατοίκους, να κάνει τη ζωή μας, που πλήττεται από την φτώχεια, τις τσιμεντοποιημένες πόλεις - φυλακές, την ανεργία και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, αφόρητη.

Πρόσχημα για το ΣΒΑΚ είναι οι πεζοδρομήσεις και η χάραξη ποδηλατοδρόμων, όταν η πόλη - ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες - πνίγεται κυκλοφοριακά, αφού η μόνη δυνατότητα για τέτοιου είδους θετικές για τους πολίτες ρυθμίσεις, η κατασκευή δηλαδή της Περιφερειακής οδού, αίτημα και όνειρο των κατοίκων, βρίσκεται στις καλένδες, με την Προμελέτη μάλιστα, που συντάσσεται από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.», να μειώνει τα μήκη των σηράγγων στο δάσος της Ηγουμενίτσας (από 900 σε 380μ.), δίνοντας άλλο ένα χτύπημα στο περιβάλλον και στο τοπόσημο της πόλης μας.

Για ποιο ΣΒΑΚ μπορεί να μιλά κανείς όταν ακόμη στο προς πώληση λιμάνι της Ηγουμενίτσας περιλαμβάνεται και το μεγάλο πάρκινγκ, μπροστά από την Νομαρχία, όταν δεν υπάρχει στοιχειώδης αστική συγκοινωνία που να συνδέει δυναμικούς οικισμούς - δορυφόρους της πόλης (Νέα Σελεύκεια, Λαδοχώρι, Γραικοχώρι, σύνδεση με Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Πλαταριά, Παραπόταμος);

Η όλη αυτή επιχείρηση απορρέει από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των Δήμων, που έχουν καταντήσει μακρύ χέρι του κράτους, με τις ευλογίες της ΕΕ για «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού, είναι μια πολιτική εκποίησης των δημόσιων αγαθών και των δημόσιων χώρων στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, παραχώρησης και του τελευταίου τετραγωνικού μέτρου στο βωμό της «επιχειρηματικότητας», στο όνομα μια «ανάπτυξης» σε όφελος των λίγων και σε βάρος των πολιτών.

Έτσι με την απόφαση του Δήμου για μετατροπή της Παιδικής Χαράς σε πάρκινγκ, το ποτήρι ξεχείλισε και με πρωτοβουλία νεολαίων τη πόλης μας έγινε την Κυριακή 25 Απρίλη μαζική συγκέντρωση, όπου τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες, μεταξύ αυτών και μέλος της οργάνωσής μας, εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα και αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε την Δευτέρα 26 Απρίλη στην Πλατεία Δημαρχείου, την ώρα που θα γινόταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να επανεξετάσει το θέμα, ενώ νέο ραντεβού δόθηκε για την Τετάρτη 6μμ στο χώρο της Παιδικής χαράς.

Το Μ-Λ ΚΚΕ που έχει αναδείξει το ζήτημα του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας σαν την «Μεγάλη Ιδέα», στην οποία θυσιάζεται καθημερινά η ζωή μας και μας εγκλωβίζει σε νέα «τείχη», χαιρετίζει την συμμετοχή και παρουσία νεολαίας και κατοίκων της Ηγουμενίτσας στις παρεμβάσεις ενάντια στην μετατροπή της Παιδικής χαράς σε πάρκινγκ και θεωρεί σαν ένα ελπιδοφόρο γεγονός την ενεργοποίηση της νεολαίας για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων.

Πρέπει ο αγώνας να πάρει όσο το δυνατόν πιο πλατιά, μαζικά και ενωτικά χαρακτηριστικά, να μη παγιδευτεί σε αυταπάτες και διαπραγματεύσεις, να ενημερωθεί ο κόσμος και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να ανοίξει και άλλα ζητήματα, να έχει συνέχεια και προοπτική.

Όχι στην μετατροπή της Παιδικής χαράς σε πάρκινγκ
Όχι στην υποβάθμιση της ζωής μας
Όχι στο ξεπούλημα του Λιμανιού
Υπεράσπιση των δημόσιων χώρων ως δημόσιων αγαθών με τον μαζικό αγώνα λαού και νεολαίας
Read More »
Μ-Λ ΚΚΕ: Για την Παιδική Χαρά Ηγουμενίτσας και όχι μόνο… Μ-Λ ΚΚΕ: Για την Παιδική Χαρά Ηγουμενίτσας και όχι μόνο… Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 27, 2021 Rating: 5

Αντώνης Μπέζας: Το καλοκαίρι του 2022 θα υπάρχει παραχωρησιούχος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!!!

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021
Αντώνης Μπέζας: Το καλοκαίρι του 2022 θα υπάρχει παραχωρησιούχος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!!!Από την πρώτη στιγμή έχω πει την άποψη μου ξεκάθαρα. Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Λιμένος Ηγουμενίτσας πρέπει να αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον τόπο μας. 
Το ότι έγιναν απαράδεκτα λάθη από την προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα της χερσαίας ζώνης (θα επιμένω να το αναφέρω, γιατί εγώ ξέρω…) δεν σημαίνει ότι πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η ολοκλήρωση του διαγωνισμού. 
Τα τοπικά προβλήματα δε μπορεί να λειτουργούν σαν αιτία και αφορμή για να σταματήσει ή να καθυστερήσει η επένδυση.
Μόνο έτσι θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του Λιμανιού στο σύστημα των θαλάσσιων μεταφορών της Μεσογείου, θα ενισχυθεί η αναπτυξιακή δυναμική του, θα το διαχειριστούν άνθρωποι που ξέρουν να κάνουν αυτή τη δουλειά και θα υπάρξουν περισσότερα οφέλη για την εθνική και θεσπρωτική οικονομία.
Οφέλη, που σε τοπικό επίπεδο θα διαχέονται σε περισσότερους και όχι σε λίγους. 
Ας δούμε με καθαρή ματιά και με καλή πρόθεση τα παραδείγματα των Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης. 
Κερδισμένες βγήκαν οι περιοχές τους!
Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με το ΤΑΙΠΕΔ (την άλλη άμεση θυγατρική εταιρεία της ΕΕΣΥΠ μαζί με την ΕΤΑΔ) και παρακολουθώ τη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, που με τον τρόπο που διενεργείται διασφαλίζει τη διαφάνεια, τη νομιμότητα, τα έσοδα του Δημοσίου και τη βέλτιστη, από επιχειρηματικής άποψης, επιλογή επενδυτή. 
Δεν είναι εύκολο, το αντίθετο είναι ένα δύσκολο και πολύ-παραμετρικό εγχείρημα. 
Παρακολουθώ επίσης την προσπάθεια που καταβάλλεται, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ώστε ο επενδυτής να έχει στη διαχείρισή του μόνο τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που χρειάζονται άμεσα για λιμενικές δραστηριότητες και η λειτουργία των καταστημάτων/επιχειρήσεων σε Πλαταριά, Σύβοτα και Σαγιάδα να συνεχιστεί απρόσκοπτα και προς το συμφέρον τους
Αισιοδοξώ ότι θα πετύχει.
Αν όλα πάνε καλά, του χρόνου τον Ιούνιο (2022) θα υπάρχει παραχωρησιούχος στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας!!!
Read More »
Αντώνης Μπέζας: Το καλοκαίρι του 2022 θα υπάρχει παραχωρησιούχος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!!! Αντώνης Μπέζας: Το καλοκαίρι του 2022 θα υπάρχει παραχωρησιούχος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!!! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 27, 2021 Rating: 5

Μήνυμα του δημάρχου Σουλίου για το Πάσχα

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021
Μήνυμα του δημάρχου Σουλίου για το ΠάσχαΑγαπητές συνδημότισσες,
Αγαπητοί συνδημότες,

Τις Άγιες Ημέρες αυτές του Πάσχα, που για ακόμη μια χρονιά θα γιορτάσουμε μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, κάτω από τις ειδικές συνθήκες που επιτάσσει η πανδημία, ας αναλογιστούμε τα Πάθη του Χριστού της Μεγάλης Εβδομάδας, προσδοκώντας το ελπιδοφόρο μήνυμα του Θεανθρώπου για ανιδιοτελή αγάπη προς τον συνάνθρωπο με αποκορύφωμα την Ανάσταση.

Αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία για να ξεπεράσουμε τα κάθε είδους προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα την κοινωνία μας, αναπτύσσοντας αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, ας ενισχύσουμε τις ηθικές αξίες που αποτελούν διαχρονικά τον πολύτιμο οδηγό μας για μια κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο όπου θα κυριαρχεί η αγάπη, η εμπιστοσύνη και ο αλτρουισμός.

Με την υγειονομική κρίση που εξακολουθεί να δοκιμάζει όλη την ανθρωπότητα, ας υπομείνουμε καρτερικά με σύνεση και υπακοή, για τη διασφάλιση του πολυτιμότερου αγαθού που είναι η υγεία, με ατομική και ταυτόχρονα συλλογική ευθύνη και με πίστη στις δυνάμεις μας, για ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον απαλλαγμένο από δεινά και κακουχίες.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους, το Φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις ζωές όλων μας χαρίζοντας υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και οικογενειακή ευημερία.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
Read More »
Μήνυμα του δημάρχου Σουλίου για το Πάσχα Μήνυμα του δημάρχου Σουλίου για το Πάσχα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 27, 2021 Rating: 5

Ερώτηση του Νικόλα Κάτσιου στο δήμαρχο Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη για το σχολείο Βούλγαρη

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021
Ερώτηση του Νικόλα Κάτσιου στο δήμαρχο Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη για το σχολείο ΒούλγαρηΚύριε Δήμαρχε,
Διανύετε το δεύτερο χρόνο της δημοτικής σας θητείας και δυστυχώς το έργο της μετατροπής του ιστορικού Σχολείου Βούλγαρη στην Παραμυθιά σε Πολυχώρο Τέχνης, Ιστορίας, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, για τους λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε, έχει «βαλτώσει» στο στάδιο της κατακύρωσης. Χωρίς να μας έχετε γνωστοποιήσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου έως και την αποπεράτωσή του, οι παρατάσεις που παίρνετε και δίνετε ο ίδιος στον εαυτό σας, σε συνδυασμό με τις ανελαστικές προθεσμίες του ΕΣΠΑ, αφενός κάνουν τη μετατροπή του ιστορικού Σχολείου Βούλγαρη να θυμίζει… «Γεφύρι της Άρτας» και αφετέρου, ελλοχεύουν τον κίνδυνο να οδηγήσουν το έργο σε περιπέτειες, που όλοι απευχόμαστε να συμβούν.
Από την ένταξή του έργου: «”Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης” στον Άξονα Προτεραιότητας “Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας”» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» μέχρι τη δέσμευσή σας για κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού και ταχεία έναρξη των εργασιών, πέρασε πολύς χρόνος, κατά τον οποίο δυστυχώς αναδεικνύεται η πολιτική αδυναμία σας να ολοκληρώσετε ένα εμβληματικό έργο πολιτισμού στο δήμο μας. Επίσης, επιδείξατε ασυνέπεια απέναντι στους ευεργέτες απόγονους του Σωτηρίου Βούλγαρη, ιδρυτή της γνωστής εταιρίας Bvlgari, αλλά και πολιτική αναντιστοιχία λόγων, δεσμεύσεών και έργων απέναντι στους συνδημότες μας, καθώς προεκλογικά δεσμευτήκατε για έργα, την υλοποίηση των οποίων μετεκλογικά δυστυχώς παραπέμπετε αόριστα στο μέλλον!

Με δεδομένο ότι αναφερόμαστε σε ένα σημαντικό έργο που καλείται να εκτελέσει ο Δήμος μας, τόσο σχετικά με τις απαιτούμενες για την ανάπλαση του κτιρίου διαδικασίες, όσο και σχετικά με την προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου για την λειτουργία του εξοπλισμού, ζητούμε:
  • Να μας ενημερώσετε για την πορεία εξέλιξης του έργου,
  • Να μας γνωρίσετε, το πότε σκοπεύετε να εισαγάγετε στην Οικονομική Επιτροπή το θέμα της κατακύρωσης του αποτελέσματος του εν λόγω διαγωνισμού,
  • Να μας κάνετε γνωστό τον εκτιμώμενο χρόνο υπογραφής της σύμβασης, έναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών,
  • Να μας ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών που πρόκειται να δρομολογήσετε για την προμήθεια του εξοπλισμού που θα εγκατασταθεί στο ιστορικό κτίριο, προκειμένου με την αποπεράτωση του να είναι πλήρως λειτουργικό, έτσι όπως προβλέπεται από τους όρους χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.

Κλείνοντας, σας επισημαίνουμε ότι είναι άμεση ανάγκη το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις και για το λόγο αυτό σας εκφράζουμε τις δικαιολογημένες ανησυχίες τόσο της παράταξής μας όσο και της τοπικής μας κοινωνίας για τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εξέλιξη των προαναφερθεισών ενεργειών. Ταυτόχρονα όμως σας δηλώνουμε ότι, είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε την υλοποίηση του έργου με οποιονδήποτε τρόπο εσείς κρίνετε πρόσφορο.

Με εκτίμηση,
Νικόλας Κάτσιος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τόπος Αξιών»
Read More »
Ερώτηση του Νικόλα Κάτσιου στο δήμαρχο Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη για το σχολείο Βούλγαρη Ερώτηση του Νικόλα Κάτσιου στο δήμαρχο Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη για το σχολείο Βούλγαρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 27, 2021 Rating: 5

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021
ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑRead More »
ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 27, 2021 Rating: 5

Μήνυμα του Μητροπολίτη κ.κ. Τίτου για το Πάσχα

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021
Μήνυμα του Μητροπολίτη κ.κ. Τίτου για το ΠάσχαΗ συγγνώμη είναι το μεγάλο δώρο του ουρανού, που ο αναστημένος Χριστός εχάρισε στον κόσμο με την Αναστασή του.

Και πρώτα έδωσε στους αποστόλους, και μέσω αυτών στην Εκκλησία, την εξουσία να χορηγή την συγγνώμη και την συγχώρηση των αμαρτιών, που απαλλάσει τον άνθρωπο από το βάρος της ενοχής του και τόν απελευθερώνει από την οδύνη που του δημιουργούν τα δεσμά της αμαρτίας. Η συγγνώμη του Χριστού, δηλαδή τόν συμφιλιώνει με τον Θεό και του δίνει το δικαίωμα της επανόδου κοντά του και της συμμετοχής του στην ζωή και την δόξα του Θεού.

Αυτή η συγγνώμη του αναστάντος Χριστού μας υποχρεώνει να είμαστε συμπαθείς απέναντι στους άλλους και να αντιμετωπίζουμε τα σφάλματα και τις αδυναμίες τους με κατανόηση και συμπόνοια, χορηγόντας πρόθυμα σ‘ αυτούς τήν συγγνώμη, όπως πρόθυμα και χωρίς δισταγμό μας την παρέχει ο Σωτήρας μας Χριστός.

Από αυτή την πρόθυμη συγγνώμη εξαρτάται κατά κανόνα ή ειρηνική μας συμβίωση στο περιβάλλον μας, το οικογενειακό και το κοινωνικό, η σχέση των συζύγων μεταξύ τους, και η σχέση τους πρός τά παιδιά. Πόσα οικογενειακά δράματα συμβαίνουν εξ αιτίας της σκληρής και εγωίστικής μας διαθέσεως, που μας κάνουν δυστυχισμένους, γιατί πολύ συχνά οδηγούν στην διάλυση της οικογενειακής εστίας και στόν απορφανισμό και τον ψυχικό τραυματισμό αθώων παιδικών υπάρξεων! Πόσες διενέξεις και διχόνοιες δεν συμβαίνουν για τον ίδιο λόγο στόν κοινωνικό μας στίβο και στην εργασία μας, όπου τις περισσότερες φορές αφήνουμε να μάς κυριεύουν τα πάθη και να αντιμετωπίζουμε τους άλλους, τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους, τους υφισταμένους, ακόμη και τους αδελφούς μας, σάν έχθρούς, προσπαθώντας να τους εξαπατήσουμε ή να υποσκάψουμε την θέση τους και να σπιλώσουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους! Ό άνθρωπος όμως που ξέρει πρόθυμα να συγχωρή, μιμούμενος τον Χριστό, αυτός συμβάλλει κατά τον καλύτερο τρόπο στην ειρηνική και χαρούμενη ζωή των ανθρώπων γύρω του.

Αλλά και στον ευρύτερο κύκλο, στις σχέσεις ανάμεσα στους λαούς της γης, η συγγνώμη του ουρανού και η αλληλοκατανόηση έχει την πρώτη θέση. Η δυσκολία στην συνεννόηση ανάμεσα στους λαούς βρίσκεται στο ότι ο ένας αντιμετωπίζει τον άλλον με καχυποψία και προτιμά να χρησιμοποιώ την πονηριά και την ανειλικρίνεια, γιά νά ξεγελάση τούς άλλους. Δεν είναι δε λίγες οι περιπτώσεις, πού ή ανάμνηση παλιών παθών και διαφορών κρατά ανοιχτές πληγές και δημιουργεί εστίες πολέμων και αναστατώσεων σε όλο το πρόσωπο της γης. Είναι κρίμα για τον άνθρωπο με τα πλούσια χαρίσματά του και την συμαντική πρόοδό του, να μην μπορώ να βρή τρόπο συνεννοήσεως και λύσεως τών παγκοσμίων προβλημάτων, αλλά αντίθετα με τις σκέψεις του και τις ενέργειές του να προετοιμάζη κάθε μέρα και περισσότερο την δυστυχία του και την τελική καταστροφή του.

Ο Γι‘ αυτό η σημερινή λαμπρή ημέρα της αναστάσεως του Χριστού, μας δίνει την ευκαιρία να προσγειώσουμε λίγο τον ευατό μας από την παράλογη έπαρσή του, να καταλάβουμε ότι και οι άλλοι είναι άνθρωποι με ελαττώματα σαν κι‘ εμάς, τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίζουμε με αγάπη και συμπάθεια, συγχωρώντας πρόθυμα τα σφάλματά τους. Νά συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι οι λαοί μπορούμε να συνεννοηθούμε και να ζήσουμε ειρηνικά. Έτσι θα μπορέσουμε όλοι να αισθανθούμε αυτή την Θεϊκή χαρά της συγγνώμης, και δίνοντας τα χέρια όλοι οι άνθρωποι, όλοι οι λαοί, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας “άς φωνάξουμε “αδελφοί άλλήλους περιπτυξώμεθα, συγχωρήσωμεν πάντας τη Αναστάσει και ούτω βοήσωμεν, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ“.

Χρόνια πολλά μέ ειρήνη και χαρά ευλογημένα από τον η αναστημένο Χριστό μας.

+ Ο Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας Τίτος.
Read More »
Μήνυμα του Μητροπολίτη κ.κ. Τίτου για το Πάσχα Μήνυμα του Μητροπολίτη κ.κ. Τίτου για το Πάσχα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 27, 2021 Rating: 5

56 οι παραβάσεις στην Ήπειρο

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021
56 οι παραβάσεις στην ΉπειροΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (26-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (56) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(51) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(5) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
56 οι παραβάσεις στην Ήπειρο 56 οι παραβάσεις στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 27, 2021 Rating: 5

Πασχαλινό Μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021
Πασχαλινό Μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη ΛώλουΑγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Τις Άγιες Ημέρες που διανύουμε, η κορύφωση του Θείου Δράματος και η Ανάσταση του Κυρίου στέλνουν διαχρονικά, μήνυμα νίκης της Ζωής επί του Θανάτου, αναπτερώνοντας τις ελπίδες μας για νίκη ενάντια σε κάθε απειλή και για σύντομη επάνοδο σε μια ασφαλή ζωή.

Έχοντας παράδειγμα την καρτερικότητα και τη θυσία του Θεανθρώπου, μπορούμε να υπερβούμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας, για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον πιο ασφαλές για όλους. Συνεχίζουμε να πορευόμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι, μεγαλώνοντας και κάνοντας πιο ισχυρή την αλυσίδα αλληλεγγύης που μας ενώνει.

Ας γιορτάσουμε αυτές τις μέρες με τη χαρά, ότι συμβάλλουμε κι εμείς στη νίκη της ζωής!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους με Υγεία, Πίστη, Ταπεινότητα κι Αγάπη.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Ιωάννης Λώλος
Read More »
Πασχαλινό Μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου Πασχαλινό Μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 27, 2021 Rating: 5

Ευχές του Συλλόγου Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021

Ευχές του Συλλόγου Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας

Το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας σας εύχονται ολόθερμα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!

Read More »
Ευχές του Συλλόγου Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας Ευχές του Συλλόγου Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 27, 2021 Rating: 5

Σελίδες