https://picasion.com/

Με street concert καλωσόρισε τον Λάμποβο ο ΦΟΠ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015

Με street concert καλωσόρισε τον Λάμποβο ο ΦΟΠ (+ΒΙΝΤΕΟ)


 
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες της Παραμυθιά το πρωί του Σαββάτου, αφού ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς τους καλωσόρισε με συναυλία δρόμου.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα το απόγευμα στις 19:00, στο Θέατρο Καρκαμίσι, ο ΦΟΠ παρουσιάζει το βιβλίο Ρωμανιώτες Γιαννιωτοεβραίοι της Θεσπρωτίας, ενώ αμέσως μετά στις εγκαταστάσεις του ΦΟΠ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια τις περιοδικής έκθεσης φωτογραφίας με θέμα την παλιά Παραμυθιά, καθώς και εκθεση αγιογραφίας.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στο βίντεο της paramythia-online.gr που ακολουθεί:
 
Read More »
Με street concert καλωσόρισε τον Λάμποβο ο ΦΟΠ (+ΒΙΝΤΕΟ) Με street concert καλωσόρισε τον Λάμποβο ο ΦΟΠ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εγγραφές στο πρόγραμμα: «Άθληση και Γυναικά»

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015
Ηγουμενίτσα: Εγγραφές στο πρόγραμμα: «Άθληση και Γυναικά»

http://patratora.gr/wp-content/uploads/2015/01/GYMNASTIKH-GUNAIKES-PATRATORA.jpg
 
Το τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας θα λειτουργήσει τμήματα γυμναστικής του προγράμματος «ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ» Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.

Οι εγγραφές θα γίνονται στο γραφείο του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. (Ελευθερίας 7, Παλιό Δημαρχείο, 1ος όροφος και στον κο. Αλέξανδρο Γιαννακό, έως και τις 16-10-2015.

Πληροφορίες:
Αλέξανδρος Γιαννακός - υπεύθυνος προγράμματος
Τηλ. 2665360019
FAX : 2665360019 & 2665026346
Email: pakppo@1345.syzefxis.gov.gr

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εγγραφές στο πρόγραμμα: «Άθληση και Γυναικά» Ηγουμενίτσα: Εγγραφές στο πρόγραμμα: «Άθληση και Γυναικά» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη στην Ηγουμενίτσα


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη στην Ηγουμενίτσα Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015 Rating: 5

Συλλήψεις δύο αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015
Συλλήψεις δύο αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο


Συνελήφθησαν, χθες (04-10-2015) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

1. Από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονoς υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης έξι μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

2. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης τριών μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Read More »
Συλλήψεις δύο αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο Συλλήψεις δύο αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015 Rating: 5

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Λάμποβος 31 χρόνια πριν…

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Λάμποβος 31 χρόνια πριν…

 
Ένα ταξίδι στο παρελθόν μας προσφέρει το βίντεο του Δημήτριου Μπρέστα που παρουσιάζει τον Λάμποβο της Παραμυθιάς του 1984.

Τότε που η μεγάλη εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς διάνυε τα τελευταία χρόνια και ως ζωοπανήγυρη, με τον Γαλατά να φιλοξένει τα άλογα και τα γαϊδουράκια που όλοι θυμόμαστε να πωλούνται στον Λάμποβο. Τότε που η εμποροπανήγυρη πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Παραμυθιάς, ίσως όχι με την σημερινή οργάνωση αλλά σίγουρα με περισσότερο κέφι. Τότε που εκτός από τα γνωστά εμπορεύματα, πουλιόνταν και τα προϊόντα της λαϊκής αγοράς καθ’ όλη την διάρκεια της εμποροπανήγυρης.

Πρόσωπα γνωστά και αγαπημένα, που άλλα είναι μαζί μας ακόμα και άλλα τα θυμόμαστε μονό από παλιές φωτογραφίες και βίντεο. Ένα βιντεο με τον Λαμποβο με έντονο λαογραφικό ενδιαφέρον που μας γεννά μνήμες και που σε οσους τον ζούσαμε μας προκαλεί δυνατά συναισθήματα.
 
Read More »
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Λάμποβος 31 χρόνια πριν… ΒΙΝΤΕΟ: Ο Λάμποβος 31 χρόνια πριν… Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015 Rating: 5

Οι Μικρασιάτες της Νέας Σελεύκειας τίμησαν τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015

Οι Μικρασιάτες της Νέας Σελεύκειας τίμησαν τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

 
Στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, έγιναν συγκινητικές εκδηλώσεις στη Νέα Σελεύκεια. 
Μετά τη δοξολογία στο ναό του αγίου Ιωάννου, ομίλησε επίκαιρα, ολοκληρωμένα, ουσιαστικά και εύστοχα η συνταξιούχος καθηγήτρια φιλόλογος Ελένη Τζορμπατζόγλου, που εκτός από την ακριβή ιστορική περιγραφή των γεγονότων, έστειλε το μήνυμα ότι ο Ελληνισμός στέκεται πάντα όρθιος και πορεύεται διαχρονικά. 
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της Νέας Σελεύκειας. 
Πολλές οικογένειες της σημερινής κωμόπολης, είναι στη πλειοψηφία τους απόγονοι προσφύγων του 1922. 
Εγκαταστάθηκαν εκεί έπειτα από παραχώρηση των σχετικών εδαφών από τις αρχές.
Read More »
Οι Μικρασιάτες της Νέας Σελεύκειας τίμησαν τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας  Οι Μικρασιάτες της Νέας Σελεύκειας τίμησαν τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015 Rating: 5

Ρεσιτάλ βιολιού από το Πρότυπο Ωδείο, αύριο στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015
Ρεσιτάλ βιολιού από το Πρότυπο Ωδείο, αύριο στην Ηγουμενίτσα

Read More »
Ρεσιτάλ βιολιού από το Πρότυπο Ωδείο, αύριο στην Ηγουμενίτσα Ρεσιτάλ βιολιού από το Πρότυπο Ωδείο, αύριο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015 Rating: 5

Θεσπρωτός - Οικονόμος Τσαριτσάνης 2-0 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015

Θεσπρωτός - Οικονόμος Τσαριτσάνης 2-0 (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Θεσπρωτός επικράτησε με 2-0 του Οικονόμου και διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα, αν και η απόδοσή του δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν οι πάνω από 500 θεατές που βρέθηκαν στο Στάδιο. Το "πλατανόφυλλο" μπορεί να μην ήταν καλό, όμως εκμεταλλεύτηκε τις δύο από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε, κερδίζοντας ένα παιχνίδι που θα μπορούσε και έχει "στραβώσει".

Αν και οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά (ευκαιρία ο Πέντσας στο 1') οι μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν στην Τσαριτσάνη. Οι Τόλιος και Αγρόδημος κυρίως, είχαν καλές στιγμές να δώσουν προβάδισμα στην ομάδα τους αλλά είτε τα κακά τελειώματα είτε ο Κωνσταντάκος, δε τους επέτρεψαν να σκοράρουν.

Στο 51' ο Μπίκας έκανε ωραία προσωπική ενέργεια κερδίζοντας το πέναλτι που επέτρεψε στον Στεφανίδη να κάνει το 1-0.

Στο 69' από βολέ του Κωνσταντάκου η μπάλα στρώθηκε στον Γεωργίου που δεν είχε πρόβλημα να εκτελέσει τον Γούπα για το 2-0. Μια μεγάλη ευκαιρία με τον Βούζα στο 74΄ ήταν η μοναδική στιγμή στο β΄ημίχρονο που ο Οικονόμος απείλησε πραγματικά το Θεσπρωτό, με τους κιτρινόμαυρους να διαχειρίζονται σωστά το προβάδισμα στο τέλος και να φτάνουν στη νίκη.

Θεσπρωτός (Λαδιάς): Κωνσταντάκος, Μώκος, Πανταζής, Μήτσης (46' Λεοντίου), Καρύδης, Σουκρήογλου, Μπίκας (75' Μητσέλος Α.), Καρυπιάδης, Στεφανίδης, Πέντσας (46' Νάκος), Γεωργίου

Οικονόμος (Μπεριτζάς): Γούπος, Παπαγεωργίου (14' Καψιώχας), Μανίκος, Κορομηλάς, Μπαλής, Πρίφτης, Τόλιος (87' Μαχαίρας), Αγροδήμος, Βούζας, Καραμπέρης(74' Δημητρέλης), Καραγκούνης.
 
Read More »
Θεσπρωτός - Οικονόμος Τσαριτσάνης 2-0 (+ΒΙΝΤΕΟ)  Θεσπρωτός - Οικονόμος Τσαριτσάνης 2-0 (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 45χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Ηγουμενίτσα που είχε δηλώσει επανειλημμένα ψευδή στοιχεία ταυτότητας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015
Συνελήφθη 45χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Ηγουμενίτσα που είχε δηλώσει επανειλημμένα ψευδή στοιχεία ταυτότητας
 


Συνελήφθη, χθες (04-10-2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος αλλοδαπός είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην χώρα μας ενώ στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι κατά το παρελθόν είχε δηλώσει επανειλημμένα ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας λόγω διοικητικής απέλασης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθη 45χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Ηγουμενίτσα που είχε δηλώσει επανειλημμένα ψευδή στοιχεία ταυτότητας Συνελήφθη 45χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Ηγουμενίτσα που είχε δηλώσει επανειλημμένα ψευδή στοιχεία ταυτότητας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη ζευγάρι αλλοδαπών με 155,7 γραμμάρια ηρωίνης

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015
Συνελήφθη ζευγάρι αλλοδαπών με 155,7 γραμμάρια ηρωίνης
 
Η ενδελεχής και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ζευγάρι αλλοδαπών, που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.

Πρόκειται για έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας και μία 36χρονη υπήκοο Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 29χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί δράστες και στην κατοχή τους βρέθηκαν (5) συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (150,3) γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε προμηθευτεί από το ζευγάρι, ποσότητα ηρωίνης, βάρους (5,4) γραμμαρίων, έναντι χρηματικού ποσού.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας εισήλθε και διέμενε παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση τους.

Read More »
Συνελήφθη ζευγάρι αλλοδαπών με 155,7 γραμμάρια ηρωίνης Συνελήφθη ζευγάρι αλλοδαπών με 155,7 γραμμάρια ηρωίνης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015 Rating: 5

Παράσταση μαθητών νηπιαγωγείου με θέμα τα αδέσποτα ζώα σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015
Παράσταση μαθητών νηπιαγωγείου με θέμα τα αδέσποτα ζώα σήμερα στην Ηγουμενίτσα
Read More »
Παράσταση μαθητών νηπιαγωγείου με θέμα τα αδέσποτα ζώα σήμερα στην Ηγουμενίτσα Παράσταση μαθητών νηπιαγωγείου με θέμα τα αδέσποτα ζώα σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015 Rating: 5

Ο Δήμαρχος και το τρακτέρ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015
Ο Δήμαρχος και το τρακτέρ
Ήρθε επιτέλους η ώρα, να ασχοληθούμε με τα πεπραγμένα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Λώλου, όταν ήταν Δήμαρχος Μαργαριτίου.

Θα ξεκινήσουμε με τον ... πρωτογενή τομέα.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2010, μόλις 11 ημέρες πριν παραδώσει τα κλειδιά του Καποδιστριακού Δημαρχείου Μαργαριτίου, στον νεοσύστατο τότε Καλικρατικό Δήμο Ηγουμενίτσας, αποφάσισε πως λείπει από τον Δήμο Μαργαριτίου, ένα τρακτέρ.

Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, αποφάσισε να προχωρήσει σε ανάθεση (και όχι σε διαγωνισμό) για την αγορά του.

Για το σκοπό αυτό διέθεσε το ποσό των 35.000€

Τα ερωτήματα που θα του θέσουμε είναι απλά, κατανοητά και εύλογα.

1. Τι το χρειαζόταν ο Δήμος Μαργαριτίου το τρακτέρ, δέκα ημέρες πριν καταργηθεί - συγχωνευθεί με τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
2. Ποιό ποσό είχε δικαίωμα η Δημαρχιακή Επιτροπή να διαθέσει με ανάθεση;
3. Ποιά ήταν η κατεπείγον ανάγκη που να δικαιολογεί την απ' ευθείας ανάθεση;
4. Που βρίσκεται σήμερα το συγκεκριμένο τρακτέρ;

Περιμένουμε την απάντηση του.

Και μία ερώτηση για τον πρώην Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινο:
1. Πληρώσατε και παραλάβατε το τρακτέρ;

Συνεχίζεται....
Read More »
Ο Δήμαρχος και το τρακτέρ Ο Δήμαρχος και το τρακτέρ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015 Rating: 5