Θεσπρωτία: Χτύπημα σε κύκλωμα αρχαιοκαπήλων - Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί που διέμεναν στην Πέρδικα

Τρίτη, Απριλίου 03, 2018


Μία ακόμη μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας εξιχνιάστηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και καλά οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποίησε η Αστυνομία. Πρωταγωνιστές στην υπόθεση αυτή, είναι ένα ζευγάρι Γερμανών, που διαμένει εδώ και αρκετά χρόνια στον Αρίλλα, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην κατοχή του ζευγαριού και στο πολυτελές σπίτι που διέμενε, βρέθηκε πλήθος αρχαίων αντικειμένων από την κλασική μέχρι και την Ρωμαική εποχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα αντικείμενα έχουν εξεταστεί ήδη από αρχαιολόγους οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι από την μοναδικότητα που παρουσιάζουν, κυρίως οι αμφορείς που είχαν στην κατοχή τους οι δύο Γερμανοί.

Αναλυτικές ανακοινώσεις από την αστυνομία, θα γίνουν κατά την διάρκεια συνέντευξης που θα δοθεί στη μία το μεσημέρι. 


 
Read More »
Θεσπρωτία: Χτύπημα σε κύκλωμα αρχαιοκαπήλων - Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί που διέμεναν στην Πέρδικα Θεσπρωτία: Χτύπημα σε κύκλωμα αρχαιοκαπήλων - Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί που διέμεναν στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 03, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, που εμπλέκεται σε παράνομη προώθηση αλλοδαπών από τη χώρα μας στην Ιταλία

Τρίτη, Απριλίου 03, 2018

Συνελήφθη, εχτές (02-04-2018) μετά τα μεσάνυκτα στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τέσσερις αλλοδαπούς υπηκόους Ιράκ, ηλικίας 21, 17, 34 και 19 ετών (δύο εκ των οποίων στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και διαμονής στη χώρα), έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη μετάβασή τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, που εμπλέκεται σε παράνομη προώθηση αλλοδαπών από τη χώρα μας στην Ιταλία Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, που εμπλέκεται σε παράνομη προώθηση αλλοδαπών από τη χώρα μας στην Ιταλία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 03, 2018 Rating: 5

Ο άξονας Ιταλίας – Ελλάδας – Βουλγαρίας – Μαύρη Θάλασσα που θα ωφελήσει τους επιχειρηματίες

Τρίτη, Απριλίου 03, 2018


Mια νέα εποχή στο «επιχειρείν» θα φέρει το πρόγραμμα ADRI-UP που θα ενισχύσει την σύνδεση Ιταλίας – Ελλάδας και μέσω της Σιδηροδρομικής Εγνατίας θα φτάνουν τα προϊόντα έως και την Μαύρη Θάλασσα.

Το ADRI-UP, πρόκειται για ένα διακρατικό πρόγραμμα, που έπεσε στο τραπέζι μετά από πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και του Οργανισμού Λιμένος Ανκόνας. Στην ουσία, με αυτό το πρόγραμμα, θα δημιουργηθεί μια ένωση των λιμανιών της Ιταλίας και Ελλάδας με την Μαύρη Θάλασσα. Θα έχει χρηστικό χαρακτήρα, καθώς εξετάζεται τα προϊόντα να κάνουν αυτό το μεγάλο ταξίδι, αποφεύγοντας την γραφειοκρατία σε κάθε σταθμό και οι επιχειρηματίες να πληρώνουν ένα ενιαίο «εισιτήριο».

Έχοντας διατελέσει, τα τελευταία τρία χρόνια μέλος του Δ.Σ του ΟΛΘ, γνωρίζω πως παλιότερα, η Θεσσαλονίκη συνδεόταν δια θαλάσσης με το Νοβοροσίσκ, με μια αποκλειστική εμπορική γραμμή. Ωστόσο, αυτή η γραμμή σταμάτησε, καθώς υπήρχαν τότε προβλήματα με τις βίζες. 
Η γραμμή αυτή περνούσε από τα Δαρδανέλλια, πράγμα που σήμερα ίσως να θέλουν πολλοί να αποφευχθεί, λόγω των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρώπη και την Ελλάδα. 
Σε περίπτωση που υπάρχει ομάλυνση των σχέσεων, θα ήταν ευχής έργο, να ξανά λειτουργήσει αυτή η γραμμή, καθότι ως αντριπρόεδρος του Σ.Ε.Ε και αντιπρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών , διακρίνω ενδιαφέρον συνεργασιών με το λιμάνι του Νοβοροσίσκ .

Ωστόσο, αυτός ο νέος άξονας μεταξύ Μεσογείου και Ευξείνου Πόντου, δεν θα περνάει από τα στενά του Βοσπόρου. Πράγμα που επισήμανε και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Κεντρική Μακεδονία.
Αρχικά, η πρώτη φάση του άξονα, θα στηρίζεται στο λιμάνι της Ανκόνας με την Ηγουμενίτσα
Στη συνέχεια, με το έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας θα γίνει ο άξονας Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Μπουργκάς, Βάρνα, Ρούσε.

Οι επιχειρηματίες και οι εταιρείες θα ωφεληθούν από αυτό το έργο, που έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το κόστος μεταφοράς θα μειωθεί με αυτή την νέα προοπτική στις εμπορευματικές μεταφορές που σήμερα διακινούνται δια θαλάσσης, μεταξύ Μεσογείου και Ευξείνου Πόντου αποκλειστικά μέσω των στενών του Βοσπόρου.

Αυτή την στιγμή, είναι σε εξέλιξη η μελέτη της Task Force για την διακρατική συγκρότηση τους έργου μεταξύ Ελλάδας- Βουλγαρίας. Ενώ, το ADRI –UP, έχει προχωρήσει και αυτό ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα και αναμένεται να αυξήσει την διακίνηση εμπορευμάτων και κοντέινερ.
Πάνος Καρδαράς
Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος


 
Read More »
Ο άξονας Ιταλίας – Ελλάδας – Βουλγαρίας – Μαύρη Θάλασσα που θα ωφελήσει τους επιχειρηματίες Ο άξονας Ιταλίας – Ελλάδας – Βουλγαρίας – Μαύρη Θάλασσα που θα ωφελήσει τους επιχειρηματίες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 03, 2018 Rating: 5

Σελίδες