Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις 


Σε συνέχεια της με αρίθμ. πρωτ. 13776/27-02-2020 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, κάνουμε γνωστό ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, που ήταν προγραμματισμένες να λάβουν χώρα υπό την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Κορονοϊός: Δείτε τη ΚΥΑ που ακυρώνει τα Καρναβάλια - Φυλάκιση έως και δύο χρόνια στους παραβάτες

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Κορονοϊός: Δείτε τη ΚΥΑ που ακυρώνει τα Καρναβάλια - Φυλάκιση έως και δύο χρόνια στους παραβάτες


Εκδόθηκε Κοινή Υπουργική απόφαση σύφωνα με την οποία αναστέλλονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας λόγω του κορονοϊού, ενώ παράλληλα όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις θα τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών , όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπογράφεται από τους υπουργούς Βασίλη Κικίλια, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ισχύουν τα εξής ενόψει κορονοϊού:

Τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με την από 27.2/2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Υγείας έναντι του κορονοϊού, COVID-19. 

Καλούνται όλοι οι φορείς (ΟΤΑ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ) και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται να συμμορφωθούν με το περιεχρόμενό της. Η μη συμμόρφωση επισύρει της συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμούς της διάδοσης κορονοϊού» (ΦΕΚ Α' 42).

Η παράγραφος 6 του πρώτου άρθρου της ΠΝΠ αναφέρει πως, όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.Read More »
Κορονοϊός: Δείτε τη ΚΥΑ που ακυρώνει τα Καρναβάλια - Φυλάκιση έως και δύο χρόνια στους παραβάτες Κορονοϊός: Δείτε τη ΚΥΑ που ακυρώνει τα Καρναβάλια - Φυλάκιση έως και δύο χρόνια στους παραβάτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Αρνητικό το πρώτο δείγμα για τον 51χρονο στα Γιάννενα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Αρνητικό το πρώτο δείγμα για τον 51χρονο στα Γιάννενα


Αρνητικές ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξετάσεις στον κορωνοαό, στις οποίες υποβλήθηκε ο 51χρονος που μεταφέρθηκε χθες στο Πανεπιστηιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 
Ωστόσο,θα χρειαστεί επανέλεγχος για το οριστικό αποτέλεσμα...
Read More »
Αρνητικό το πρώτο δείγμα για τον 51χρονο στα Γιάννενα Αρνητικό το πρώτο δείγμα για τον 51χρονο στα Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Αποκατάσταση της αλήθειας για το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής 2020 του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Δήμος Ηγουμενίτσας: Αποκατάσταση της αλήθειας για το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής 2020 του Δήμου Ηγουμενίτσας 


Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε δημοσίευμα του Συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» του κ. Γόγολου αναφορικά με το νεοεγκριθέν από το Δημοτικό Συμβούλιο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το 2020. Σύμφωνα με αυτό ο κ. Γόγολος έσπευσε να επωφεληθεί του ολοκληρωμένου έργου διεκδικώντας την πατρότητα των προτάσεων που παρουσίασε το Γραφείο Τουρισμού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέσα από το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Γραφείο Τουρισμού διευκρινίζουν τα εξής: 

1. Το παρόν Σχέδιο Τουριστικής Προβολής για το 2020, που εγκρίθηκε με την υπ’αριθ. 32/2020 Απόφαση Δ.Σ. είναι το 2ο στη σειρά και συνέχεια του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής 2019, που εγκρίθηκε με την υπ’αριθ.107/2019 απόφαση Δ.Σ. στις 28 Μαρτίου του 2019. Ως εκ τούτου, προηγείται χρονικά της ανακοίνωσης των προεκλογικών προτάσεων όλων των Συνδυασμών που συμμετείχαν στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019. Θα πρέπει δε, να επισημανθεί ότι η Δημοτική Αρχή δεν διαφωνεί με την υιοθεσία των προτάσεων της, αλλά με την οικειοποίησή τους και τον μηδενισμό της πολύμηνης έρευνας και προσπάθειας που κατέβαλε γι’ αυτό τον σκοπό αποκλειστικά το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η διεκδίκηση της πατρότητας στοιχείων και προτάσεων, που δεν ανήκουν στην παράταξη του κ. Γόγολου, αποτελεί αθέμιτη προσπάθεια οικειοποίησης του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής και «κακή» συνέχεια του κλίματος της προεκλογικής περιόδου. 

2. Σε ό,τι αφορά στις παρατηρήσεις του κ. Γόγολου διευκρινίζουμε τα εξής: 

ü η παρατήρηση για τη μείωση των αφίξεων των ημεδαπών τουριστών στον Δήμο μας, όπως αυτή αποτυπώθηκε μέσα από τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τα γραφήματα που επιμελήθηκε το Γραφείο Τουρισμού, δεν αποτελεί στοχοθεσία, αλλά απλή διαπίστωση. Ως εκ τούτου, καλό θα ήταν, όποιος έχει ουσιαστικές προτάσεις να τις υποβάλλει και να μην αρκείται σε στοιχεία που ήδη έχει παραθέσει η Δημοτική Αρχή δια του Σχεδίου της. 

ü Το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής για το 2020 αφορά αποκλειστικά και μόνο αυτή τη χρονική περίοδο, χωρίς δυνατότητα επέκτασης. Παίρνοντας αυτό ως δεδομένο, το Γραφείο Τουρισμού θέτει στόχους ρεαλιστικούς, που μπορεί να υλοποιήσει εντός του έτους 2020. 

ü Για τη συντήρηση και προσβασιμότητα των μνημείων η αρμοδιότητα ανήκει στους κατά περίπτωση φορείς διαχείρισης αυτών. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία, όπως αναφέρεται άλλωστε εντός του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του, με τους υπεύθυνους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να καταβληθεί προσπάθεια από κοινού για την δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε να καταστούν τα μνημεία της περιοχής μας επισκέψιμα. 

ü Οι πολιτιστικές διοργανώσεις και τα φεστιβάλ αποτελούν ήδη μεγάλο μέρος της στοχοθεσίας του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής, όπως και η παραδοχή ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν θα αρκεστεί στην προβολή μνημείων που περιλαμβάνονται στα στενά γεωγραφικά του όρια. Παρόλα αυτά, όμως πριν προχωρήσουμε στην ανάδειξη μνημείων και τοποθεσιών όμορων Δήμων, είναι ευνόητο ότι θα πρέπει αρχικά να αναδείξουμε αυτά που βρίσκονται στον Δήμο Ηγουμενίτσας. 

ü Ήδη υπάρχει συνεργασία με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα, η οποία αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει το Γραφείο Τουρισμού για την αποτύπωση, διατήρηση και ανάδειξη της γαστρονομικής μας ταυτότητας. 

ü Σε ό,τι αφορά στις λοιπές παρατηρήσεις του Συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» πάνω σε διάφορα τουριστικά προϊόντα (π.χ. τουρισμός κρουαζιέρας, αθλητικές διοργανώσεις κ.α.) ενημερώνουμε ότι υπάρχει ήδη συγκεκριμένη, αναλυτική στοχοθεσία στο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του 2020 για κάθε τουριστικό προϊόν. Καλούμε λοιπόν, τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης να ενημερωθούν σχετικά στο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής για το 2020 που έχουν ήδη ψηφίσει και που βρίσκεται στον σύνδεσμο https://igoumenitsa.gr/el/home/gia-ton-dimoti/enhmerwsh/news/1089-dt-sxedtoapa20200227

3. Τέλος, προς όφελος μιας περισσότερο συναινετικής διαδικασίας, που προάγει πολιτισμό και οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα, ο κ. Γόγολος και ο Συνδυασμός του θα ήταν δόκιμο να διατυπώνουν τις όποιες αντιρρήσεις τους, δια του ορισμένου εκπροσώπου τους στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας που εισηγήθηκε ομόφωνα και το Ετήσιο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού 
Ελευθέριος Κώστας
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Αποκατάσταση της αλήθειας για το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής 2020 του Δήμου Ηγουμενίτσας Δήμος Ηγουμενίτσας: Αποκατάσταση της αλήθειας για το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής 2020 του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος για το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Ο Γιάννης Γόγολος για το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 24 – 2 – 2020 συζητήθηκε το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας, το οποίο παρουσίασε ένα ικανοποιητικό βαθμό επάρκειας. Αυτό οφείλεται ίσως και στο γεγονός ότι πολλές από τις προτάσεις του, υπήρχαν και στο προεκλογικό πρόγραμμα του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία. Είναι όμως ένα σχέδιο το οποίο μπορεί να βελτιωθεί. Για το λόγο αυτό προτείναμε να ενσωματωθούν στο σχέδιο οι παρατηρήσεις του Συνδυασμού μας, που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση από τον Δ.Σ. κ. Π. Νταή. Επίσης προτείναμε να δοθεί το σχέδιο στην Επιτροπή Διαβούλευσης προκειμένου να υπάρξουν και άλλες παρατηρήσεις, αφού στην Επιτροπή αυτή μετέχουν και φορείς από το χώρο του τουρισμού και της εστίασης. Και μετά την ενσωμάτωση των παρατηρήσεων να επανέλθει προς έγκριση το σχέδιο στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Δυστυχώς η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή. Για το λόγο αυτό εγκρίναμε το σχέδιο, υποβάλλοντας τις ακόλουθες παρατηρήσεις, με σκοπό να ενσωματωθούν σε αυτό, αφού όπως ειπώθηκε αποτελεί ένα δυναμικό κείμενο, το οποίο θα εμπλουτίζεται διαρκώς: 

1.Επειδή οι αφίξεις – διανυκτερεύσεις ημεδαπών στη Θεσπρωτία έχουν μειωθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια, πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για ανάσχεση αυτής της εξέλιξης με στοχευμένες ενέργειες προβολής στο εσωτερικό της χώρας στο γενικό κοινό, αλλά και σε ειδικά κοινά (νέοι, συνταξιούχοι κ.α.). 

2.Επειδή, η πλειονότητα των αλλοδαπών τουριστών στην Ήπειρο προέρχεται από την Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Σουηδία και Ολλανδία, τα ηλεκτρονικά (internet, social media κ.α.) και έντυπα μέσα προβολής, πρέπει να χρησιμοποιούν τις εξής τουλάχιστον γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά. 

3.Στα μνημεία πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που θα προβληθούν, πρέπει να είναι εξασφαλισμένη η πρόσβαση των επισκεπτών, να είναι ανοικτά για το κοινό και να λειτουργούν έστω στοιχειωδώς. Αν προβληθούν μνημεία και τοποθεσίες με δυσκολίες στην πρόσβαση, χωρίς καμία επιτόπου ενημερωτική πινακίδα, χωρίς θέση για στάση και στάθμευση κ.α., ο αντίκτυπος των επισκέψεων θα είναι αρνητικός. 

4.Κατά ανάλογο τρόπο πρέπει να προβληθούν κυρίως οι πολιτιστικές διοργανώσεις που διοργανώνονται σε περιόδους τουριστικής κίνησης, ώστε να προσελκύσουν τους τουρίστες που σκοπεύουν να έρθουν στην περιοχή μας για διακοπές γενικά, ώστε να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους από την παραμονή στην περιοχή μας, κάτι που μπορεί να σημαίνει και αύξηση του χρόνου παραμονής σε αυτήν. 

5.Να ενταχθούν πιο ενεργά στο σχέδιο τουριστικής προβολής σημαντικά μνημεία της περιοχής που δεν ανήκουν γεωγραφικά στα όρια του Δήμου (όπως π.χ. Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, Ι.Μ. Γηρομερίου, Σούλι κ.α.) αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελούν πόλους έλξης για τουρίστες που αναγκαστικά – λόγω ανεπάρκειας υποδομών στους άλλους Δήμους – θα διαμένουν σε καταλύματα της περιοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

6.Να καθιερωθεί διαρκής συνεργασία με τις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων, καταλυμάτων, εστίασης, καθώς και με τους επαγγελματικούς φορείς των κλάδων αυτών, ώστε η προβολή να περιλαμβάνει και πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή και τη γαστρονομία και με βάση την σχετική έρευνα που διενεργείται από το Δήμο, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται με ενδιαφέρον. 

7.Να προβληθούν τοποθεσίες ενδιαφέροντος, διαδρομές στη φύση, σε μουσεία και μνημεία, βόλτες στην αγορά και άλλες δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν οι τουρίστες που φθάνουν με κρουαζιερόπλοια στην Ηγουμενίτσα και δεν ακολουθούν προγράμματα επισκέψεων εκτός περιοχής, οι επιβάτες που αναμένουν την αναχώρηση για Ιταλία και έχουν πολλές ώρες στη διάθεσή τους, καθώς και όσοι φθάνουν με ιδιωτικά σκάφη στην περιοχή. 

8.Με στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την άμβλυνση της έντονης εποχικότητας που παρατηρείται στον τουρισμό της περιοχής, πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια προβολής των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην περιοχή καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, να διεκδικηθεί η διοργάνωση και άλλων τέτοιων εκδηλώσεων και να προβληθούν τοποθεσίες και δραστηριότητες που ενδείκνυνται για επισκέψεις και ενασχόληση εκτός των θερινών μηνών (πεζοπορικά μονοπάτια, περιοχές NATURA κ.τ.λ.). Απαιτείται προσοχή όμως και σε αυτό το σημείο γιατί αν προβληθούν τοποθεσίες με δυσκολίες στην πρόσβαση, χωρίς καμία επιτόπου ενημερωτική πινακίδα, χωρίς θέση για στάση και στάθμευση, χωρίς ασφαλείς διελεύσεις κ.α., ο αντίκτυπος των επισκέψεων θα είναι αρνητικός. 

9.Πρέπει να συμπεριληφθεί στο Σχέδιο, η πρόσκληση για επίσκεψη στην περιοχή εκπροσώπων φορέων που διαμορφώνουν τις τάσεις στην τουριστική αγορά (ταξιδιωτικά έντυπα, tour operators, bloggers κ.α.). Με το συντονισμό του Δήμου και τη συνεργασία των φορέων του τουρισμού, οι άνθρωποι αυτοί – που αποτελούν σημεία κλειδιά για την προβολή μιας περιοχής – θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή μας και οι οποίοι με τη σειρά τους θα λειτουργήσουν ως «πολλαπλασιαστές ενημέρωσης». 

10.Πρέπει τέλος (δεδομένων και των περιορισμένων οικονομικών πόρων) να επιδιωχθεί στοχευμένη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου, με σκοπό την κατοχύρωση της περιοχής μας ως τουριστικού προορισμού στις καθιερωμένες αγορές, καθώς και στη διείσδυση σε νέες αγορές, που τα τελευταία χρόνια εντοπίζονται στην Ήπειρο, όπως οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης, το Ισραήλ κ.α.
Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος για το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας Ο Γιάννης Γόγολος για το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Άμεση αντίδραση από τον ΟΛΗΓ - Καθαρίστηκε ο ποδηλατόδρομος

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Άμεση αντίδραση από τον ΟΛΗΓ - Καθαρίστηκε ο ποδηλατόδρομος


Άμεση ήταν η αντίδραση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, μετά το ρεπορτάζ του thespro.gr, για τη τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια κατά μήκος του ποδηλατόδρομου (Δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του οργανισμού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες καθαρισμού του ποδηλατοδρόμου που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα με εντολή του Οργανισμού Λιμένος. Από το σημείο απομακρύνθηκαν μεγάλα αντικείμενα και παράλληλα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του χερσαίου χώρου κατά μήκος του ποδηλατοδρόμου. 

Φιλοδοξία της Διοίκησης είναι μέσα από μία από σειρά δράσεων να αλλάξει ριζικά η εικόνα της περιοχής και να επιτευχθεί μία ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης και προστασίας των παράκτιων και θαλάσσιων πόρων με την αμέριστη συμμετοχή και υποστήριξη όλης της κοινωνίας.

Read More »
Άμεση αντίδραση από τον ΟΛΗΓ - Καθαρίστηκε ο ποδηλατόδρομος Άμεση αντίδραση από τον ΟΛΗΓ - Καθαρίστηκε ο ποδηλατόδρομος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για το κορωνοϊό - Ενημερωτική ημερίδα για το θέμα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για το κορωνοϊό - Ενημερωτική ημερίδα για το θέμα 


Αναφορικά με την έκρηξη του κορονοϊού στην γειτονική χώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας συνιστά: ούτε εφησυχασμό, ούτε πανικό.

Ο κορονόΐος προκαλεί στο 85% των περιπτώσεων ήπια νόσο και η θνητότητα υπολογίζεται σε λιγότερο από 2% και αφορά κυρίως ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα.

Στόχος των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του.

Τα μέτρα αυτά είναι απλοί κανόνες υγιεινής και πρέπει να τα εφαρμόσουμε όλοι μας.

– Συχνό πλύσιμο χεριών, αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια την μύτη και το στόμα, απόσταση ενός μέτρου από άτομα που βήχουν ή φτερνίζονται, χρήση αντισηπτικού στα χέρια, καθαρισμός και απολύμανση των επιφανειών με απορρυπαντικό και νερό και χρήση κοινών απολυμαντικών.

Η χρήση μάσκας πρέπει να γίνεται από άτομα που παρουσιάζουν πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, καταρροή. Σε καμία διεθνή οδηγία δεν γίνεται λόγος για χρήση μάσκας από υγιείς παρά μόνο για τους επαγγελματίες υγείας που διαχειρίζονται ύποπτα ή και επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Συνεπώς ζητάμε από τους συμπολίτες μας να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, να είναι σε εγρήγορση, να ενημερώνονται υπεύθυνα.

Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος, δυσκολία στην αναπνοή και πυρετό, θα πρέπει να επικοινωνούν με τον γιατρό τους και να παραμένουν στο σπίτι τους.

Δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο, να μην λαμβάνουν αντιβιοτικά και αντιικά φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού.

Κάνουμε έκκληση στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μην αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις και φήμες.

Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τα ΜΜΕ του νομού να συμβάλουν αποφασιστικά στην δράση με την δημοσιοποίηση επισήμων οδηγιών, και απόλυτα εξακριβωμένων πληροφοριών περί ύποπτων κρουσμάτων.

Οι υγειονομικοί του νομού, τόσο οι ιδιώτες όσο και οι δημόσιοι λειτουργοί της υγείας είναι ενημερωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανό κρούσμα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας τις επόμενες ημέρες θα διοργανώσει ημερίδα για το θέμα προς ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών υγείας.

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας
Read More »
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για το κορωνοϊό - Ενημερωτική ημερίδα για το θέμα Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για το κορωνοϊό - Ενημερωτική ημερίδα για το θέμα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Και 3ο κρούσμα του κορωναϊού στην Αθήνα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Και 3ο κρούσμα του κορωναϊού στην Αθήνα


Από το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως υπάρχει και τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα και μάλιστα στην Αθήνα. Πρόκειται για γυναίκα η οποία ήδη νοσηλεύεται. 

Το υπουργείο Υγείας δεν ανέφερε σε ποιο νοσοκομείο έχει εισαχθεί, ούτε την ηλικία της ασθενούς, ούτε δε και το εάν έχει έρθει σε επαφή με πρόσωπα τα οποία έχουν ταξιδέψει στην Κίνα ή την Ιταλία. 

Ήδη ανακοινώθηκε επίσημα πως ακυρώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Αποκριά σε όλη τη χώρα. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα καρναβάλια που έχουν προγραμματιστεί στην Ελλάδα.
Read More »
Και 3ο κρούσμα του κορωναϊού στην Αθήνα Και 3ο κρούσμα του κορωναϊού στην Αθήνα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Έκτακτο: Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις καρναβαλιού στη χώρα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Έκτακτο: Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις καρναβαλιού στη χώρα


Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πριν από λίγα λεπτά, αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις καρναβαλιού στη χώρα.
Read More »
Έκτακτο: Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις καρναβαλιού στη χώρα Έκτακτο: Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις καρναβαλιού στη χώρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη


Επιβεβαιώθηκε και δεύτερο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, πρόκειται για το παιδί της 38χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, η 38χρονη μητέρα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή της αεροπορικώς από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.

Το δημοτικό σχολείο στο οποίο πηγαίνει το παιδί της 38χρονης είναι κλειστό από το πρωί της Πέμπτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απολύμανσής του. Το παιδί πήγε στο σχολείο του τουλάχιστον επί δύο ημέρες μετά την επιστροφή της μητέρας του από το Μιλάνο (23 Φεβρουαρίου). 

Το παιδί παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, όπως και η μητέρα του, και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει και αυτό εισαχθεί και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο ΑΧΕΠΑ.
Read More »
Και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη Και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσα: Αναλυτικά οι εκδηλώσεις των αποκριών

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Δήμος Ηγουμενίτσα: Αναλυτικά οι εκδηλώσεις των αποκριών 


Σας ενημερώνουμε για τις εκδηλώσεις των Αποκριών 2020: 

Παρασκευή 28/02/2020 
· 20:00 Φωτιά – σουβλάκια – κρασί και παραδοσιακές γεύσεις στην κεντρική πλατεία του Πολυνερίου (Κοινότητα Αργυροτόπου) 

Σάββατο 29/02/2020 
· 16:30 Αποκριάτικη παρέλαση στην Ηγουμενίτσα (στα Πλατάνια με αφετηρία το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας) 
· 18:00 Σουβλάκια και Κρασί στην πλατεία της Κορύτιανης (Κοινότητα Κορύτιανης – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κορύτιανης) 
· 19:30 Φωτιά – σουβλάκια – χορός στην κεντρική πλατεία της Νέας Σελεύκειας (Κοινότητα Νέας Σελεύκειας – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Νέας Σελεύκειας) 

Κυριακή 01/03/2020 
· 17:00 Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Πέρδικα (Κοινότητα Πέρδικας-Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Πέρδικας) 
· 17:00 Αποκριάτικη εκδήλωση και φωτιά στην κεντρική πλατεία του Μαργαριτίου (Κοινότητα Μαργαριτίου – Πολιτιστικός Όμιλος Μαργαριτίου) 
· 19:00 Φωτιά – κρασί – σουβλάκια στην Κοινότητα Λαδοχωρίου (Κοινότητα Λαδοχωρίου) 
· 19:00 Φωτιά – κρασί – σουβλάκια στην κεντρική πλατεία Καταβόθρας (Κοινότητα Καταβόθρας) 
· 19:00 Φωτιά – κρασί – σουβλάκια στην κεντρική πλατεία Μαζαρακιάς (Κοινότητα Μαζαρακιάς) 
· 19:30 Φωτιά – σουβλάκια – κεράσματα στην κεντρική πλατεία Παραποτάμου (Κοινότητα Παραποτάμου - Πολιτιστικός Σύλλογος Παραποτάμου) 
· 20:00 Εκδήλωση με φωτιά – σουβλάκια και παιχνίδια στο παλιό σχολείο Σκορπιώνας (Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορπιώνας) 

Καθαρά Δευτέρα 02/03/2020 
· 10:00 Κούλουμα στο Καραβοστάσι (Κοινότητα Πέρδικας) 
· 10:30 Παραδοσιακός Γάμος στο Ίδρυμα Σάρρα – πανηγύρι στο Δημοτικό Σχολείο Καστριού με παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες και σουβλάκια (Κοινότητα Καστριού – Πολιτιστικός Σύλλογος Καστριού-Μαυρουδίου-Αγίου Βλασίου «Τιτάνη») 
· 10:30 Κούλουμα στη Νέα Σελεύκεια (Κοινότητα Νέας Σελεύκειας - Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας) 
· 10:30 Κούλουμα στην Κορύτιανη (Κοινότητα Κορύτιανης – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κορύτιανης) 
· 11:00 Κούλουμα στην παραλία Πλαταριάς (Κοινότητα Πλαταριάς - Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς) 
· 11:00 Κούλουμα στον Παραπόταμο (Κοινότητα Παραποτάμου - Πολιτιστικός Σύλλογος Παραποτάμου) 
· 11:00 Κούλουμα στον Προφήτη Ηλία (Κοινότητα Μαζαρακιάς) 
· 11:00 Κούλουμα στο Ελευθέρι (Κοινότητα Ελευθερίου - Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερίου)
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσα: Αναλυτικά οι εκδηλώσεις των αποκριών Δήμος Ηγουμενίτσα: Αναλυτικά οι εκδηλώσεις των αποκριών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Το μοναδικό act του Θεσπρωτού Alexander Magicsak το οποίο του χάρισε 2 βαλκανικούς τίτλους

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Το μοναδικό act του Θεσπρωτού Alexander Magicsak το οποίο του χάρισε 2 βαλκανικούς τίτλουςRead More »
Το μοναδικό act του Θεσπρωτού Alexander Magicsak το οποίο του χάρισε 2 βαλκανικούς τίτλους Το μοναδικό act του Θεσπρωτού Alexander Magicsak το οποίο του χάρισε 2 βαλκανικούς τίτλους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

"Αγκαλιάζοντας τα όνειρά μας", στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
"Αγκαλιάζοντας τα όνειρά μας", στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας


Τη Δευτέρα 24/2/2020 υποδεχτήκαμε την γνωστή ψυχολόγο Dr Σμαρούλα Παντελή συγγραφέα του βιβλίου "Σχολείο και εξετάσεις σε πρώτο πλάνο". 
Μια πραγματικά καταλυτική 2ώρη παρέμβαση, σε όλους του μαθητές της Γ΄τάξης. 

Ο τίτλος: "Αγκαλιάζω τα όνειρά μου". 
Ένα βιωματικό εργαστήριο με σκοπό να οδηγηθούν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα όνειρά τους για τη ζωή και απαντώντας σε ένα προσωπικό τετράδιο στις ερωτήσεις της ψυχολόγου να απαλλάξουν τη σκέψη τους από φόβους και ενοχές συγκροτώντας ένα υποστηρικτικό δίκτυο με άτομα που βρίσκονται στο περιβάλλον τους (συγγενείς, φίλους, καθηγητές, μέντορες) και να δομήσουν ένα σύνολο λειτουργικών πεποιθήσεων που θα τα ενθαρρύνει στην προσέγγιση των ονείρων τους θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους...

Ευχαριστούμε θερμά το κέντρο πρόληψης "Αριάδνη", τον πρόεδρο του, κο Δημάκο Δημήτρη και την ψυχολόγο κα Ζιάγκου Κωνσταντίνα, για την εξαιρετική πρόταση και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν στο σχολείο μας. 

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας, μαθητές και εκπαιδευτικούς, στην κα Σμαρούλα Παντελή, για τις όμορφες και βαθιά διδακτικές ώρες που περάσαμε μαζί της.
Read More »
"Αγκαλιάζοντας τα όνειρά μας", στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας "Αγκαλιάζοντας τα όνειρά μας", στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Βασ. Γιόγιακας: Λύση στο πρόβλημα που ταλάνιζε την καθημερινότητα των κατοίκων των ορεινών περιοχών

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Βασ. Γιόγιακας: Λύση στο πρόβλημα που ταλάνιζε την καθημερινότητα των κατοίκων των ορεινών περιοχών


Διευκολύνεται πλέον η πρόσβαση στην Υγεία και την Πρόληψη για τους κατοίκους ορεινών, δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών, μετά από σχετική διάταξη που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Αφορμή για την νομοθετική ρύθμιση στάθηκε η ερώτηση των τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Κεφάλα (Ιωαννίνων), Χρήστου Μπουκώρου (Μαγνησίας), Βασίλη Γιόγιακα (Θεσπρωτίας) και Παρασκευής Βρυζίδου (Κοζάνης), προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας. 

Πιο αναλυτικά, οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτησή τους που κατατέθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2020 προς τους αρμόδιους υπουργούς, επεσήμαναν την ανάγκη εκπόνησης σχετικού προγράμματος από τα συναρμόδια υπουργεία, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, προκειμένου η πολιτεία να λειτουργήσει προληπτικά για πληθυσμούς που μειονεκτούν στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνώρισε την ανάγκη διευκόλυνσης προσβασιμότητας των κατοίκων των ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών στις δομές υγείας και υιοθέτησε άμεσα την πρόταση των βουλευτών, θεσπίζοντας ειδικό πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής με τίτλο «Πρόληψη στο Σπίτι», όπως προβλέπεται στο άρθρο 18 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο αποτελεί τμήμα της δημοτικής δομής «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Οι βουλευτές, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την υιοθέτηση της πρότασής τους και τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να δώσει λύση σε ένα σοβαρό ζήτημα που ταλάνιζε την καθημερινότητα των κατοίκων των ορεινών, απομακρυσμένων και μειονεκτικών περιοχών. 
Read More »
Βασ. Γιόγιακας: Λύση στο πρόβλημα που ταλάνιζε την καθημερινότητα των κατοίκων των ορεινών περιοχών Βασ. Γιόγιακας: Λύση στο πρόβλημα που ταλάνιζε την καθημερινότητα των κατοίκων των ορεινών περιοχών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Διακομιδή 54χρονης με σκάφος του λιμενικού, από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Διακομιδή 54χρονης με σκάφος του λιμενικού, από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής , απογευματινές ώρες ώρες της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε διακομιδή 54χρονης ασθενούς, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από το λιμένα Παξών στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με το σκάφος Ε/Γ-Δ/Ρ “ΔΕΣΠΟΙΝΑ Π” ΝΚ 920.
Read More »
Διακομιδή 54χρονης με σκάφος του λιμενικού, από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 54χρονης με σκάφος του λιμενικού, από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Φιλιάτες: Παρατάσεις του Δήμου στον εργολάβο, καθυστερούν το αρδευτικό Πλατάνου και Αγ. Νικολάου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Φιλιάτες: Παρατάσεις του Δήμου στον εργολάβο, καθυστερούν το αρδευτικό Πλατάνου και Αγ. Νικολάου


Με το γεφύρι της Άρτας μοιάζει το έργο βελτίωσης του αρδευτικού δικτύου της Τ.Κ. Πλατάνου & της Τ.Κ. Αγίου Νικολάου Δήμου Φιλιατών.
Το έργο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τα τέλη Νοεμβρίου του 2015.
Όμως οι συνεχείς παρατάσεις που δίνει η δημοτική αρχή Φιλιατών στον ανάδοχο που κατασκευάζει το έργο, έχει κυριολεκτικά βαλτώσει, ένα έργο πνοής για τα ακριτικά χωριά των Φιλιατών.
Στη συνεδρίαση της 17η Φεβρουαρίου 2020, ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών, αποφάσισε να δώσει στον εργολάβο τη 10η παράταση.
Ναι, καλά διαβάσατε. 
Τη ΔΕΚΑΤΗ παράταση, με τη νέα ημερομηνία παράδοσης (;) τους έργου να είναι η 30η Οκτωβρίου 2020.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν συνοδεύεται από το αιτιολογικό της αναγκαιότητας παράτασης της ημερομηνίας παράδοσης του έργου.
Αυτό βέβαια είναι αποτέλεσμα της επιλογής της δημοτικής αρχής Φιλιατών, να μην επιβάλει ρήτρα για την ολοκλήρωση του έργου.
Κατά τη γνώμης μας, εάν στο συμφωνητικό του δήμου Φιλιατών υπήρχε οικονομική ρήτρα για τη κάθε ημέρα καθυστέρησης, μετά την ημερομηνία παράδοσης του έργου, ο κάθε εργολάβος σίγουρα θα έβρισκε τρόπο να ολοκληρώσει το έργο στο χρόνο του.

Το ιστορικό του έργου και των συνεχών παρατάσεων του δήμου Φιλιατών:
Με την υπ' αριθμ. 20424/22.8.2014 απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013" το έργο: «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου ΤΚ Πλατάνου & ΤΚ Αγίου Νικολάου Δήμου Φιλιατών» 

Ανάδοχος είναι ο κ. Νικόλαος Χρ. Κασσαβός και το συμφωνητικό υπεγράφη στις 12/8/2015 στο ποσό των 156.025,50 € με ΦΠΑ, με προθεσμία περαίωσης μέχρι 30/11/2015. 

Με την αριθμό 232/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλιατών, χορηγήθηκε γενική παράταση προθεσμίας του έργου έως 12/2/2016. 
Με την αριθμό 56/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλιατών, χορηγήθηκε 2η παράταση προθεσμίας του έργου έως 31/12/2016. 
Με την αριθμό 20/2017 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλιατών, χορηγήθηκε 3η παράταση προθεσμίας του έργου έως 31/12/2017. 
Με την αριθμό 240/2017 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλιατών, χορηγήθηκε 4η παράταση προθεσμίας του έργου έως 30/6/2018. 
Με την αριθμό 128/2018 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλιατών, χορηγήθηκε 5η παράταση προθεσμίας του έργου έως 31/10/2018. 
Με την αριθμό 196/2018 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλιατών, χορηγήθηκε 6η παράταση προθεσμίας του έργου έως 31/12/2018. 
Με την αριθμό 28/2019 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλιατών, χορηγήθηκε 7η παράταση προθεσμίας του έργου έως 31/03/2019. 
Με την αριθμό 73/2019 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλιατών, χορηγήθηκε 8η παράταση προθεσμίας του έργου έως 31/10/2019. 
Με την αριθμό 187/2019 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλιατών, χορηγήθηκε 9η παράταση προθεσμίας του έργου έως 31/12/2019.


Read More »
Φιλιάτες: Παρατάσεις του Δήμου στον εργολάβο, καθυστερούν το αρδευτικό Πλατάνου και Αγ. Νικολάου Φιλιάτες: Παρατάσεις του Δήμου στον εργολάβο, καθυστερούν το αρδευτικό Πλατάνου και Αγ. Νικολάου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Προσλήψεις 2 ατόμων στο Δήμο Φιλιατών

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Προσλήψεις 2 ατόμων στο Δήμο Φιλιατών


Γνωστοποιείται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 2 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Φιλιατών, που εδρεύει στους Φιλιάτες Νομού Θεσπρωτίας.

Ειδικότητες: ΔΕ Μαγείρων/ Μαγειρισσών, ΥΕ Βοηθών Μαγείρων/Μαγειρισσών
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο,

εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση:
Δήμος Φιλιατών Νομού Θεσπρωτίας, Ελευθερίου Βενιζέλου 8, Τ.Κ. 46300, Φιλιάτες, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού υπόψη κ. Αμαλίας Μάνου (τηλ. επικοινωνίας: 26643 60164 ή 26643 60100). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Read More »
Προσλήψεις 2 ατόμων στο Δήμο Φιλιατών Προσλήψεις 2 ατόμων στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Μ.Κάτσης: Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι να πιστέψουν τα μάτια και την τσέπη τους και όχι τον κ. Βρούτση και τη ΝΔ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Μ.Κάτσης: Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι να πιστέψουν τα μάτια και την τσέπη τους και όχι τον κ. Βρούτση και τη ΝΔ Ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στη συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ξεκίνησε κάνοντας αναφορά «στον αυταρχικό κατήφορο που έχει πάρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», η οποία «επιστρατεύει το δόγμα αποφασίζουμε και διατάζουμε για να δείξει αποφασιστικότητα», απέναντι στην μνημειώδη ανικανότητά της. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι σε ένα 24ωρο είχαμε απόβαση ΜΑΤ στα νησιά ως στρατός και συγκρούσεις, νεοπροσλαμβανόμενο ειδικό φρουρό εκτός υπηρεσίας να απειλεί με όπλο φοιτητές μέσα στο Πανεπιστήμιο, ΠΝΠ πανικού για τον κοροναϊό και απευθείας ανάθεση για αγορά υγειονομικού υλικού. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι. Το σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη να ενώσει όλους τους Έλληνες ξεκίνησε επιτυχημένα από τα νησιά: Τους ένωσε όλους… εναντίον του». 

Όσον αφορά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο Μάριος Κάτσης ανέφερε ότι «παρακολουθούμε εδώ και μήνες στα ΜΜΕ να βγαίνουν πίνακες επί πινάκων για το πόσα χρήματα θα πάρουν οι υπάρχοντες συνταξιούχοι, για το πόσο θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες» και υποστήριξε πως «η αλήθεια προσγειώνει οποιαδήποτε προσδοκία στη σκληρή πραγματικότητα». 

Ο Μάριος Κάτσης υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε το σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών να δουν γενναία μείωση στις ασφαλιστικές τους εισφορές», γεγονός που έδωσε δυνατότητα «να αρχίσουν να πληρώνουν πλέον στον ΕΦΚΑ άνθρωποι που είχαν κάνει παύση πληρωμών επειδή ήταν πολύ υψηλά τα ποσά και μπήκαν και στις παροχές 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι». Αντιθέτως, επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΝΔ με το ασφαλιστικό «όχι μόνο επαναφέρει τις κλάσεις, αλλά αυξάνει την κατώτατη εισφορά», με αποτέλεσμα «420€ /χρόνο να χάνουν οι πιο αδύναμοι», ενώ ταυτόχρονα «το 90% σχεδόν των ελεύθερων επαγγελματιών, θα πληρώσει περισσότερα χρήματα για ασφαλιστικές εισφορές απ’ ότι σήμερα». 

Όσον αφορά τους συνταξιούχους, ανέφερε ότι «ο κ. Βρούτσης μάλλον είναι μάγος, γιατί ενώ μειώνει την συνταξιοδοτική δαπάνη κατά 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019, πανηγυρίζει ότι αυξάνει τις συντάξεις» και ανέλυσε ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση «καταργεί την μόνιμη 13η σύνταξη», θυμίζοντας πως «η ΝΔ δεσμευόταν προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να την καταργήσει αφού την ψήφισε κιόλας». Όσον αφορά τις δήθεν «αυξήσεις» στις συντάξεις, ο Μάριος Κάτσης υποστήριξε πως «η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων δε θα δει πραγματικές αυξήσεις», καθότι «θα είναι μόνο λογιστικές, αφού δεν θα υπερβαίνουν την προσωπική διαφορά», ενώ «υπάρχει μια μικρή μειοψηφία συνταξιούχων, 1 στους 10 δηλαδή, η οποία θα δει μια μικρή αύξηση». «Μιλάμε για τις υψηλές και πολύ υψηλές συντάξεις», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την πολιτική της ΝΔ «ταξική πολιτική από την ανάποδη». 

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Μάριος Κάτσης τόνισε: «Όταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν τις νέες ασφαλιστικές τους εισφορές και οι συνταξιούχοι θα πάρουν τις συντάξεις τους, τότε θα καταλάβουν από πρώτο χέρι την απάτη της κυβέρνησης των αρίστων. Και τότε κυρίες και κύριοι της ΝΔ κανένα τηλεπαράθυρο δε θα μπορέσει να παρουσιάσει το μαύρο - άσπρο. Γιατί η αλήθεια δεν μπορεί να κρύβεται επ’ αόριστον».

Read More »
Μ.Κάτσης: Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι να πιστέψουν τα μάτια και την τσέπη τους και όχι τον κ. Βρούτση και τη ΝΔ Μ.Κάτσης: Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι να πιστέψουν τα μάτια και την τσέπη τους και όχι τον κ. Βρούτση και τη ΝΔ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Με Βρεττό και Αμαρυλλίς ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Με Βρεττό και Αμαρυλλίς ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΘεσπρωτίαςΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.
Read More »
Με Βρεττό και Αμαρυλλίς ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Με Βρεττό και Αμαρυλλίς ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by ebagelos on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Περδικιώτικο καρναβάλι 2020

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Περδικιώτικο καρναβάλι 2020


Read More »
Περδικιώτικο καρναβάλι 2020 Περδικιώτικο καρναβάλι 2020 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Oι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε συνέδριο του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Oι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε συνέδριο του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά – Αχέροντα – ΚέρκυραςΚέρκυρα, 06-08/03/2020 
Τόπος Διεξαγωγής: Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα)

Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Ιόνιου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, των Δήμων: Β.Μ.Ν. Κέρκυρας – της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας-Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων – της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας-Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου – της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας-Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας και του Κ.Π.Ε Κέρκυρας οργανώνει Επιστημονικό – Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: “Βιοποικιλότητα – Κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις της σε νησιωτικά οικοσυστήματα”

Σκοπός του Συνεδρίου

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας και στοχεύει να αναδείξει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και την βιοποικιλότητα, οι οποίες επηρεάζουν κοινωνικές, επαγγελματικές και οικονομικές πτυχές της ζωής μας. Κατ’ επέκταση, αποσκοπεί να συμβάλει στη δημιουργία ομαλών και εποικοδομητικών σχέσεων στις παραπάνω πτυχές, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης της βιοποικιλότητας.

Η κλιματική αλλαγή βλάπτει τη βιοποικιλότητα. Είναι μία από τις αιτίες της απώλειας βιοποικιλότητας. Ταυτόχρονα, η κλιματική αλλαγή θα επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο αν δεν προστατεύσουμε αποτελεσματικά τη βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα. Τα υγιή, προσαρμοστικά οικοσυστήματα αντιστέκονται στα ακραία καιρικά φαινόμενα και επανακάμπτουν πιο εύκολα, τα δε οφέλη που παρέχουν και από τα οποία εξαρτώνται οι άνθρωποι, είναι πολλαπλά.

Το συνέδριο θα προσθέσει επιστημονικά στον κόμβο οικολογικών πληροφοριών μέσω επικαιροποιημένων εισηγήσεων και επιστημονικών εργασιών για τη φύση, τη βιοποικιλότητα, την κλιματική αλλαγή (τις επιπτώσεις αυτής ιδιαίτερα σε νησιώτικους υγροτόπους και τις διαχειριστικές δράσεις για την προσαρμογή και αντιστάθμιση των επιπτώσεων).

Μέσω των συνέδρων – εκπαιδευτικών θα μεταδίδονται νέες γνώσεις και θα ευαισθητοποιείται το εκπαιδευόμενο – μαθητικό κοινό για τις φυσικές, οικονομικές και πολιτιστικές αξίες της βιοποικιλότητας της ελληνικής φύσης και θα ενθαρρύνεται η συμμετοχή του σε δράσεις προστασίας. Η σημερινή κατάστασης της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων και οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή θα αποτελέσουν την κύρια βάση των εισηγήσεων.

Τα θέματα που φιλοδοξεί να καλύψει το συνέδριο αφορούν στα παρακάτω:
Σενάρια κλιματικής αλλαγής για την περιοχή της Μεσογείου
Σενάρια βιοποικιλότητας. Αλλαγές στην βιοποικιλότητα και τις οικοσυστημικές υπηρεσίες
Αλλαγές στη χρονική κατανομή και στη ροή των υδάτων στους υγροτόπους – διαχειριστικές δράσεις για την προσαρμογή και αντιστάθμιση των επιπτώσεων
Δυνατότητες συνδυασμού της δράσης έναντι στην κλιματική αλλαγή με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας
Απειλές για τη βιοποικιλότητα, χημικές ουσίες στο περιβάλλον, βιολογικές εισβολές
Ενδημικά και Απειλούμενα είδη, απώλεια επικονιαστών, κατακερματισμός οικοτόπων.
Υγρότοποι ως πεδίο εκπαίδευσης και έρευνας
Προοπτικές στις ρυθμιστικές οικοσυστημικές υπηρεσίες, διαχείριση για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή
Σημαντικότητα των μικρών υγροτόπων στα νησιωτικά οικοσυστήματα για τη διαχείριση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή
Παρεμβάσεις στις επιμέρους τομεακές πολιτικές για την ανάπτυξη, την παιδεία και εκπαίδευση, την έρευνα και τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, τη διαχείριση των υδάτων και τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών
Εκπαίδευση των νέων για την κλιματική αλλαγή
Οικολογική και αειφόρος γεωργία και κτηνοτροφία.
Read More »
Oι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε συνέδριο του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας Oι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε συνέδριο του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020
Ηγουμενίτσα: Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων


Read More »
Ηγουμενίτσα: Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων Ηγουμενίτσα: Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Σελίδες