Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη απασχόληση μη νόμιμης αλλοδαπής σε μπαρ

Σάββατο, Μαΐου 19, 2018Συνελήφθησαν, χθες (18-05-2018) μετά τα μεσάνυκτα στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός και μία 27χρονη υπήκοος Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπής και παράνομης διαμονής και εργασίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας του 40χρονου, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός απασχολούσε παράνομα στο ανωτέρω κατάστημα ως σερβιτόρα την 27χρονη αλλοδαπή, η οποία στερούνταν εγγράφων νόμιμης διαμονής στη χώρα ενώ δεν διέθετε άδεια εργασίας καθώς και πιστοποιητικό υγείας από αρμόδια αρχή.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη απασχόληση μη νόμιμης αλλοδαπής σε μπαρ Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη απασχόληση μη νόμιμης αλλοδαπής σε μπαρ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 19, 2018 Rating: 5

Στην επόμενη φάση το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Σάββατο, Μαΐου 19, 2018

Στην επόμενη φάση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων περνά το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», ενεργοποιώντας τη δυνατότητα αίτησης χρηματοδότησης από τραπεζικό ίδρυμα. Στις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.exoikonomisi.ypen.gr ενεργοποιείται η επιλογή λήψης ή μη δανείου. Εφόσον ο ενδιαφερόμενος επιλέξει:

· τη λήψη δανείου, θα ακολουθεί (εντός 30 ημερών) πιστοληπτικός έλεγχος από την εμπλεκόμενη τράπεζα, ώστε (εντός 75 ημερών) να εγκριθεί το δάνειο.

· τη μη λήψη δανείου, η αίτηση θα προωθείται προς οριστική υπαγωγή.

Για την αποφυγή φόρτου στο πληροφοριακό σύστημα, θα ακολουθηθεί και πάλι ο διαχωρισμός της επικράτειας σε τρεις ομάδες και η τμηματική ενεργοποίηση της συγκεκριμένης επιλογής, όπως περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα.


Διευκρινίζεται ότι:

· Η προθεσμία 30 ημερών προς τις τράπεζες για την πραγματοποίηση πιστωτικού ελέγχου, λογίζεται από τη χρονική στιγμή που ο ενδιαφερόμενος επιλέξει στο πληροφοριακό σύστημα τη λήψη δανείου και επισυνάψει το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

· Το ποσό για την επιχορήγηση θα παραμένει δεσμευμένο μέχρι και 75 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης υποβολής αίτησης δανείου για την οικεία Περιφέρεια (σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα). Εντός του διαστήματος αυτού θα πρέπει να εγκριθεί το δάνειο ή ο ενδιαφερόμενος να «θέσει» την αίτηση σε κατάσταση «προς υπαγωγή» χωρίς τη λήψη δανείου.

· Για τις αιτήσεις που εντάσσονται σε «ειδική περίπτωση», η προθεσμία των 75 ημερών λογίζεται από την ημερομηνία ηλεκτρονικής ενημέρωσης του ωφελουμένου για την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων για την έγκριση.

Read More »
Στην επόμενη φάση το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» Στην επόμενη φάση το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 19, 2018 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαΐου 19, 2018

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Δευτέρα (21-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
 
Τρίτη (22-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
 
Τετάρτη (23-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (24-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (25-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
 
Σάββατο (26-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 19, 2018 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί με 84 κιλά φαρμακευτικά φυτά

Σάββατο, Μαΐου 19, 2018

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, προχθές (17-05-2018) το απόγευμα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 51 και 65 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι παραπάνω συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 29χρονο και τον 51χρονο στην παραπάνω περιοχή, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχουν συλλέξει και να μεταφέρουν πεζοί τέσσερις σάκους, οι οποίοι περιείχαν ποσότητες αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους (75) κιλών και πεντακοσίων (500) γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην ίδια περιοχή τον 65χρονο αλλοδαπό, διότι κατελήφθη να έχει συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους (8) κιλών και πεντακοσίων (500) γραμμαρίων, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Οι παραπάνω ποσότητες των θεραπευτικών φυτών κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί με 84 κιλά φαρμακευτικά φυτά Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί με 84 κιλά φαρμακευτικά φυτά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 19, 2018 Rating: 5

"Λαθρεμπόριο" απορριμμάτων κάνουν στην Κέρκυρα; - Κοντέινερ ετοιμαζόταν για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου…

Σάββατο, Μαΐου 19, 2018

Το θέμα των απορριμμάτων της Κέρκυρας, μας απασχολεί επί 3 συναπτά έτη, με την αδυναμία αλλά και την έλλειψη βούλησης των τοπικών αρχών στο να διαχειριστούν τα απορρίμματα τους, να έχει φέρει το νησί των Φαιάκων, ένα βήμα πριν την καταστροφή της τουριστικής οικονομίας

Και επι τρια χρόνια γίνονται αιτήματα για μεταφορά μέρους των απορριμμάτων ενώ ενδεικτικό του πόσο χαλαρά έχουν πάρει την υπόθεση, είναι το γεγονός πως αποφάσισαν 2 μήνες πρν την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν να πραγματοποιήσουν δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων.

Και το δημοτικό συμβούλιο αυτό θα μείνει στην τοπική ιστορία του νησιού σαν μνημείο στρουθοκαμηλισμού και μικροπολιτικής, καθώς λίγο πριν την έναρξη της σεζόν αποφάσισαν «ομόφωνα» να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, χαϊδεύοντας αυτιά και αποφεύγοντας να δώσουν μια δυναμική προσωρινή λύση, μέχρι την υλοποίηση του σχεδιασμού που προβλέπει ΧΥΤΥ και εργοστάσιο, ένα εργοστάσιο που ενώ υπήρχε έτοιμη μελέτη, δεν προχώρησε επειδή ήταν ΣΔΙΤ, καθώς η παράταξη της πλειοψηφίας (που εκλέχθηκε με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ) έκτος των άλλων έδειξε και ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Ετσι φτάσαμε στο σήμερα με τα απορρίμματα να πνίγουν το νησί και με την υπηρεσία Καθαριότητας να ανακοινώνει πριν λιγες ώρες πως σταματά την αποκομιδή. Βάζουν λουκέτο δηλαδή.Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της paramythia-online.gr, κοντέινερ με απορρίμματα ετοιμαζόταν να περάσει απέναντι για Παραμυθία ενώ μετα από καταγγελία στην δήμαρχο Σταυρούλα Μπραίμη και μετά από επικοινωνία με ΟΛΗΓ και λιμενικό, έγινε έλεγχος στο όχημα στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Ο οδηγός ισχυρίστηκε πως θα τα πήγαινε Πάτρα και πως είχε ανακυκλώσιμα υλικά. Και ενώ είχε ζυγιστεί για να περάσει, αποφάσισε να μην επιβιβαστεί στο πλοίο. Τα απορρίμματα λόγω του περιορισμένου φορτιού σε σχέση με το πρόβλημα που υπάρχει στο νησι, αποδεικνύει πως δεν είναι απορρίμματα της δημοτικής αρχής, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα απορρίμματα προκύπτουν από ιδιώτη επιχειρηματία.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί για να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο, ενώ όπως δήλωσε στην paramythia-online.gr η δήμαρχος Σουλίου, οι υπηρεσίες του δήμου θα βρεθούν στον ΧΥΤΑ για έλεγχο των μετρήσεων των φορτίων.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι από πού προέρχονται τα απορρίμματα (δεν είναι του δήμου Κέρκυρας), και με ποιους συνεννοήθηκαν για την μεταφορά.


 
Read More »
"Λαθρεμπόριο" απορριμμάτων κάνουν στην Κέρκυρα; - Κοντέινερ ετοιμαζόταν για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου… "Λαθρεμπόριο" απορριμμάτων κάνουν στην Κέρκυρα; - Κοντέινερ ετοιμαζόταν για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου… Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 19, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιου Σουλίου

Σάββατο, Μαΐου 19, 2018

Σας παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου (Δημαρχιακό Μέγαρο - οδός Κ. Καραμανλή 179 - Παραμυθιά) την 23η Μαΐου 2018, ημέρα Tετάρτη και ώρα 19:00 με θέματα ημερήσιας Διάταξης:
ΘΕΜΑ 1o: Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2018.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 2o: Έκθεση εσόδων – εξόδων Α ́ Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2018.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 3o: Πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την κάλυψη εποχικών αναγκών (αντιπυρική προστασία) με δίμηνες συμβάσεις.
Εισηγητής: κ. Δήμαχος

ΘΕΜΑ 4o: Κατανομή πιστώσεως 33.250,00 € για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων*.-
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης
ΘΕΜΑ 5o: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 6o: Έγκριση δαπανών εορτών Σουλίου.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 7o: Συνδιοργάνωση Πανελλήνιου αγώνα αλεξίπτωτου πλαγιάς με τον Αεραθλητικό Σύλλογο Παραμυθιάς και διάθεση πίστωσης.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 8o: Καθορισμός θέσεων μαθητευόμενων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μαθητεία ΕΠΑΛ).
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 9o: Συζήτηση επί αιτήσεως δημοτών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Πέτσιος Πέτρος

ΘΕΜΑ 10o: Διαγραφές οφειλών ύδρευσης.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Πέτσιος Πέτρος
ΘΕΜΑ 11o: Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 12o: Εξέταση αιτήματος Δήμου Ηγουμενίτσας για παραχώρηση χρήσης γης , χώρου γεωτρήσεων Τ.Κ Νεοχωρίου ( Νεράιδα) Δήμου Σουλίου.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 13o: α) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ- ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ για ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του ΥΠΕΣ
β) ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ποσού 210.000 € στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και Πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» με τίτλο «Προμήθεια –τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της Χώρας»
γ) ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ κάλυψης οικονομικής διαφοράς
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 14o: α)Αποδοχή συμμετοχής Δήμου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» [ΠΡΟΣΛΗΣΗ ΙΙ- Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις]
β) ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ κάλυψης οικονομικής διαφοράς
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 15o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΤΣΑΓΓΑΡΙΟΥ Δ. ΣΟΥΛΙΟΥ»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 16o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ Δ.Κ. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» του Δήμου Σουλίου
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 17o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ - ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ» του Δήμου Σουλίου
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 18o: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ.Ε. ΑΧΕΡΟΝΤΑ»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 19o: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Δ.Ε. ΑΧΕΡΟΝΤΑ»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 20o: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ Τ.Κ. ΣΕΒΑΣΤΟΥ»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 21o: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΩΝ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ Τ.Κ. ΨΑΚΚΑΣ»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 22o: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΠΡΟΔΡΟΜΙΟΥ»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Ευάγγελος


 
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιου Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 19, 2018 Rating: 5

Αγανακτισμένοι κάτοικοι στο "Πυρί" με την απραξία του Δήμου Ηγουμενίτσας - "Δεν μπορούμε να ζήσουμε στα σπίτια μας"

Σάββατο, Μαΐου 19, 2018

Είμαστε κάτοικοι της γειτονιάς Πυρί της Ηγουμενίτσας. Έχουμε το «προνόμιο» να κατοικούμε κοντά στο νεκροταφείο της πόλης μας.

Παράλληλα λόγω και αυτής της γειτνίασης πνιγόμαστε τον χειμώνα στην λάσπη και το καλοκαίρι στην σκόνη.

Αιτία για αυτήν την κατάσταση είναι η χρήση ενός χωματόδρομου-παράδρομου πίσω από την παλιά αποθήκη της Ένωσης.

Αν και σε απόσταση λίγων μέτρων υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος προς Νεκροταφείο, Ένωση, Νέα Σελεύκεια, Κέντρο της πόλης κτλ. και ο χωματόδρομος αυτός είναι γεμάτος λακκούβες που τον καθιστούν ακατάλληλο για αυτοκίνητα, στενό για φορτηγά και επικίνδυνο για μηχανάκια χρησιμοποιείται από πολλούς που δεν γνωρίζουν την περιοχή, από τουρίστες όλο το καλοκαίρι και από οδηγούς που θέλουν να αποφύγουν τυχόν ελέγχους της τροχαίας στο δρόμο του Δρεπάνου, με αποτέλεσμα να πνιγόμαστε στην κυριολεξία στη σκόνη.Μετά από αλλεπάλληλες υποσχέσεις δεκαετιών από τους κατά καιρούς Δήμαρχους και άλλους υπευθύνους της πόλης ότι θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος που περνάει μπροστά από τα σπίτια μας και μας πνίγει στη σκόνη, και αφού μετά από επιμονή εκ μέρους μας πέρασε την Παρασκευή 11.05.2018 και ο αντιδήμαρχος κ.Γκίκας από την περιοχή για να δει και να επιβεβαιωθεί για το πρόβλημα.

Πήραμε για πολλοστή φορά την τετριμμένη απάντηση ότι θα επιμεληθεί του θέματος αλλά δεν μπορεί να δεσμευτεί για το αν και πότε θα ασφαλτοστρωθούν τα λίγα μέτρα δρόμου μπροστά από τα σπίτια μας.

Μέχρι τότε τι θα κάνουμε;

Ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο να κλείσει μερικά μέτρα του δρόμου έως ότου αποφασιστεί η ασφαλτόστρωση του ώστε να περιοριστεί η σκόνη που δημιουργείται από τα οχήματα και καθιστά κίνδυνο για την υγεία μας.

Εξ άλλου η επιδείνωση της κατάστασης τους μήνες του καλοκαιριού θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητά μας στα σπίτια μας.

Ο Αντιδήμαρχος κ Γκίκας δεν έδειξε καμία διάθεση να κλείσει ένα μικρό έστω κομμάτι του χωματόδρομου, πράγμα που δεν θα είχε καμία ούτε την παραμικρή επίπτωση σε κανέναν να φτάσει στον προορισμό του αλλά θα καθιστούσε τη δική μας ζωή στα σπίτια μας λιγάκι πιο υποφερτή.

Η υπομονή και οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί.

Είναι θέμα υγείας και ποιότητα ζωής και έχοντας την αλληλέγγυα και έμπρακτη συμπαράσταση των γειτόνων, φίλων και συμπολιτών (υπάρχει λίστα αλληλέγγυων), εάν εντός των ημερών δεν θα υπάρξει κάποια δέσμευση από τους αρμόδιους για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, θα αναγκαστούμε να κλείσουμε ένα μικρό μέρος του χωματόδρομου έως την υποσχόμενη ασφαλτόστρωσή του.
Read More »
Αγανακτισμένοι κάτοικοι στο "Πυρί" με την απραξία του Δήμου Ηγουμενίτσας - "Δεν μπορούμε να ζήσουμε στα σπίτια μας" Αγανακτισμένοι κάτοικοι στο "Πυρί" με την απραξία του Δήμου Ηγουμενίτσας - "Δεν μπορούμε να ζήσουμε στα σπίτια μας" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 19, 2018 Rating: 5

Σύβοτα: Ανοίγει την Κυριακή η Μικρή Άμμος (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαΐου 19, 2018

Read More »
Σύβοτα: Ανοίγει την Κυριακή η Μικρή Άμμος (ΒΙΝΤΕΟ) Σύβοτα: Ανοίγει την Κυριακή η Μικρή Άμμος (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 19, 2018 Rating: 5

Πανελλήνιες πρωτιές στην Φυσική πάλι στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαΐου 19, 2018

Βαθμολογίες που «ζαλίζουν» κατάφεραν πάλι τρεις μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης 2018». 
 
Συγκεκριμένα οι μαθήτριες της Α’ τάξης Σακαρέλη Μαρία του Δημητρίου και Νούση Ευαγγελία του Κωνσταντίνου απέσπασαν 1ο βραβείο Αριστείας και Εύφημο μνεία αντίστοιχα, ενώ η μαθήτρια της Β’ τάξης Ζουριδάκη Μαρία του Ανδρέα απέσπασε 2ο βραβείο Αριστείας στον παραπάνω διαγωνισμό. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαθήτρια Σακαρέλη Μαρία κατάφερε την 3η καλύτερη επίδοση πανελληνίως ανάμεσα σε 2251 μαθητές, που θεωρείται και μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ήπειρο από την καθιέρωση του διαγωνισμού! 
 
Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους γονείς τους για τις υψηλές επιδόσεις. 
 
Επίσης θερμά συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που έλαβαν μέρος στον παραπάνω διαγωνισμό, αφού η συμμετοχή, τους εξοικειώνει όχι μόνο με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης δυσκολίας αλλά και ερωτήσεις πειραματισμού όπως επιβάλουν οι διεθνείς πρακτικές στης εκπαίδευσης στις Φυσικές επιστήμες.

Ο Δ/ντης
Μητσιώνης Βασίλειος
 
Read More »
Πανελλήνιες πρωτιές στην Φυσική πάλι στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Πανελλήνιες πρωτιές στην Φυσική πάλι στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 19, 2018 Rating: 5

Σελίδες