https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σημερινή τιμή 1,16€

Τον Δήμαρχο Φιλιατών και το Νοσοκομείο επισκέφθηκε ο Μάριος Κάτσης

Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015
Τον Δήμαρχο Φιλιατών και το Νοσοκομείο επισκέφθηκε ο Μάριος Κάτσης


Στα πλαίσια των συναντήσεων με θεσμικούς φορείς για τα τρέχοντα ζητήματα του νομού, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης επισκέφθηκε την Παρασκευή 13-02-2015 το Γενικό Νοσοκομείο και το Δήμο Φιλιατών.

Στο Νοσοκομείο είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Σπ. Δερδεμέζη, την Διοικ. Διευθύντρια κα. Χριστ. Οικονομίδου και τον Διευθ. Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Αθ. Μποροδήμο και ενημερώθηκε για την λειτουργία της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Φιλιατών, την επικείμενη δημιουργία δύο νέων μονάδων Γηριατρικής - Αλτσχάιμερ και Παρηγορητικής Φροντίδας – Πόνου, την πορεία ολοκλήρωσης του έργου καθώς και την τροποποίηση του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου. Ο κ. Κάτσης διαβεβαίωσε για την απόλυτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης στο δημόσιο αγαθό της υγείας όπως και την αναβάθμιση των δομών της, με σκοπό την πρόσβαση των πολιτών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. 


 
Στη συνέχεια συναντήθηκε στο Δημαρχείο Φιλιατών με τον Δήμαρχο κ. Σπ. Παππά και τον συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών Δημ. Τσότση, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τις καταστροφές που δημιουργήθηκαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα καθώς και για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου.

Με δεδομένα τα δημοσιονομικά προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη βελτίωση της κατάστασης. Θα βρίσκεται δε, σε διαρκή συνεργασία με όλους τους φορείς και τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο την δημιουργία μιας ισχυρής ατζέντας ανάπτυξης για την περιοχή.
Read More »
Τον Δήμαρχο Φιλιατών και το Νοσοκομείο επισκέφθηκε ο Μάριος Κάτσης Τον Δήμαρχο Φιλιατών και το Νοσοκομείο επισκέφθηκε ο Μάριος Κάτσης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015 Rating: 5

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το πρωί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015
Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το πρωί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας


Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το πρωί της Κυριακής στο θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά, το επιμελητήριο Θεσπρωτίας. 

 

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν: 
Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς κ.κ Τίτος, οι βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, οι Δήμαρχοι Ηγουμενιτσας, Σουλίου και Φιλιατών Ιωάννης Λώλος, Σταυρούλα Μπραΐμη και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα, η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλιου Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παραμυθιάς Δημήτριος Λώλος, Δημήτριος Δημητρίου, Φάνης Μπέλλος και Αντρέας Μπάμπας, εκπρόσωποι φορέων και συλλογών και μέλη του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.
Read More »
Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το πρωί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το πρωί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015 Rating: 5

Δεκάδες παιδιά με τα ποδήλατά τους έκαναν τον γύρο της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015
Δεκάδες παιδιά με τα ποδήλατά τους έκαναν τον γύρο της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) 


Με την αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο, μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα με πρωτοβουλία της «Φλόγας» Ηπείρου & του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσπρωτίας. 

 
350 περίπου παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νόμου Θεσπρωτίας , με τη καθοδήγηση των δασκάλων τους, έτρεξαν και φέτος, για πέμπτη χρονιά, με τα ποδήλατα τους, το γύρο της πόλης ,για να μεταφέρουν σε κάθε ευαίσθητο πολίτη το χτύπο της καρδιάς δεκάδων παιδιών με καρκίνο ,που δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο. 
 
 Η ποδηλατοδρομία δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα με την έννοια της αθλητικής διάστασης, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες είναι ήδη νικητές στην καρδιά μας. 
Φέτος συμμετείχε και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Θεσπρωτίας θέλοντας να μεταφέρει κι αυτός το μήνυμα των παιδιών με καρκίνο. 
Η εκκίνηση δόθηκε στις 10 το πρωί της 13ης Φεβρουαρίου από την πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας. 
Read More »
Δεκάδες παιδιά με τα ποδήλατά τους έκαναν τον γύρο της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Δεκάδες παιδιά με τα ποδήλατά τους έκαναν τον γύρο της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015 Rating: 5

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (+ΦΩΤΟ)


Στα πλαίσια των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Σουλίου πραγματοποιήθηκε την Τσικνοπέμπτη το παραδοσιακό τσίκνισμα με τα μέλη του ΚΑΠΗ Παραμυθιάς . 
 
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι μικροί φίλοι απο το Ά Νηπειαγωγείο Παραμυθιάς.
 
 
 
Read More »
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (+ΦΩΤΟ) ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015 Rating: 5

Φωτορεπορτάζ από τον χορό της Στοργής την Τσικνοπέμπτη στο Αμφιθέατρο

Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015
Φωτορεπορτάζ από τον χορό της Στοργής την Τσικνοπέμπτη στο Αμφιθέατρο

Read More »
Φωτορεπορτάζ από τον χορό της Στοργής την Τσικνοπέμπτη στο Αμφιθέατρο Φωτορεπορτάζ από τον χορό της Στοργής την Τσικνοπέμπτη στο Αμφιθέατρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015 Rating: 5

Προσλήψεις αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών Διαβάστε ποιοι προσλαμβάνονται στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου

Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015
Προσλήψεις αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών
Διαβάστε ποιοι προσλαμβάνονται στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου


Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές στην Ήπειρο, τρεις (3) εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 
 
Στην Ήπειρο προσλαμβάνονται (ανά περιφερειακή Ενότητα) οι:
ΤΣΑΚΝΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΠΑΥΛΟΣ, ΠΕ70, Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
ΓΚΙΟΡΣΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΕ70, Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΟΥ ΝΙΝΑ, ΠΑΥΛΟΣ, ΠΕ70, Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 16 έως την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 οπότε και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Επίσης, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές στην Ήπειρο μία (1) Νηπιαγωγός ΕΑΕ (ΠΕ60.50) και επτά (7) Δάσκαλοι ΠΕ70 για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στην παράλληλη στήριξη - συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων. Στην Ήπειρο προσλαμβάνονται (ανά περιφερειακή Ενότητα) οι:
ΚΟΥΣΛΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΕ70, Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΦΑΡΜΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΠΕ70, Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΜΑΝΩΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΠΕ70, Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΔΡΟΣΙΝΑΚΗ ΕΥΔΟΚΙΑ ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΠΕ70, Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΛΙΤΣΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΠΕ70, Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΠΕ70, Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ ΟΛΓΑ, ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΠΕ70, Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΓΑΪΓΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΠΑΥΛΟΣ, ΠΕ60.50, Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 16 έως Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 οπότε και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Τέλος, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνεται ως προσωρινή αναπληρώτρια στην Ήπειρο μία (1) εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο Ολοήμερο Τμήμα των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΕ60, Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.
Η προσλαμβανόμενη οφείλει να παρουσιαστεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 16 έως την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Read More »
Προσλήψεις αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών Διαβάστε ποιοι προσλαμβάνονται στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου  Προσλήψεις αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών Διαβάστε ποιοι προσλαμβάνονται στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015 Rating: 5

Αύριο η ημερίδα της ΠΕΔ Ηπείρου με θέμα: «Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων – Στρατηγικός Σχεδιασμός»

Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015
Αύριο η ημερίδα της ΠΕΔ Ηπείρου με θέμα: «Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων – Στρατηγικός Σχεδιασμός»


Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) διοργανώνουν Ημερίδα ενημέρωσης Αιρετών και Υπηρεσιακών στελεχών των ΟΤΑ με θέμα: «Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων – Στρατηγικός Σχεδιασμός», την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στο Ξενοδοχείο DU LAC (Ιωάννινα).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

10:00 – 10:30
Προσέλευση συμμετεχόντων

10:30 – 10:45
Καλωσόρισμα και χαιρετισμός του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, κ. Ι. Λώλου

10:45 – 11:00
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα ως εργαλείο προγραμματισμού
Γ. Γούπιος, Δ/ντής Ανάπτυξης και Οικονομικών Τ.Α. της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

11:00 – 11:30
Εργαλεία, τεχνικές και παραδείγματα σύνταξης της α΄ φάσης των επιχειρησιακών προγραμμάτων
Βίκυ Φλέγγα, Στέλεχος Δ/νσης Οργάνωσης και Πληροφορικής της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

11:30 – 11:45
Κατάρτιση Δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος
Ηλίας Λίτσος, Στέλεχος Δ/νσης Οργάνωσης και Πληροφορικής της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

11:45 – 13:00
Συζήτηση – παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης με βάση συγκεκριμένες ανάγκες των συμμετεχόντων δήμων

13:00 – 13:30 ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ

13:30 – 14:00 
ΕΣΠΑ 2014 – 2020: δυνατότητες χρηματοδότησης για τους δήμους
Γ. Γούπιος, Διευθυντής Ανάπτυξης και Οικονομικών Τ.Α. της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

14:00 – 15:00 Ερωτήσεις - Συζήτηση
Read More »
Αύριο η ημερίδα της ΠΕΔ Ηπείρου με θέμα: «Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων – Στρατηγικός Σχεδιασμός» Αύριο η ημερίδα της ΠΕΔ Ηπείρου με θέμα: «Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων – Στρατηγικός Σχεδιασμός» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015 Rating: 5