Mάχη αστυνομικών με Αλβανούς ναρκέμπορους - Ένας Αλβανός νεκρός - Σε εξέλιξη επιχείρηση

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018Αντιμέτωποι με τις σφαίρες Αλβανών κακοποιών που μετέφεραν ναρκωτικά ήρθαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίνων που περιπολούσαν κοντά στην Βήσσανη Πωγωνίου. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την ομάδα των Αλβανών, δέχθηκαν βροχή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να απαντήσουν στα πυρά. 
Οι ναρκέμποροι είχαν περάσει τα σύνορα και είχαν εισέλθει σε ελληνικό έδαφος, μεταφέροντας τα ναρκωτικά.

Από την ανταλλαγή ένας Αλβανός είναι νεκρός ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι. 
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή ενώ η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη.


 
Read More »
Mάχη αστυνομικών με Αλβανούς ναρκέμπορους - Ένας Αλβανός νεκρός - Σε εξέλιξη επιχείρηση  Mάχη αστυνομικών με Αλβανούς ναρκέμπορους - Ένας Αλβανός νεκρός - Σε εξέλιξη επιχείρηση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας: Την Δευτέρα τελικά η Διευρυμένη Δημοτική Σύσκεψη για τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει την Διευρυμένη Δημοτική Σύσκεψη για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, την Δευτέρα 26/11/18 και ώρα 18:00 στο Angelika Pallas Hotel,στην Ηγουμενίτσα. 
Στην διαδικασία θα παραστεί η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ.Έυη Χριστοφιλοπούλου και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργος Τσούμας.

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Read More »
ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας: Την Δευτέρα τελικά η Διευρυμένη Δημοτική Σύσκεψη για τον Δήμο Ηγουμενίτσας ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας: Την Δευτέρα τελικά η Διευρυμένη Δημοτική Σύσκεψη για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Μια ανάσα από την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας της ΜΕΑ Ηπείρου, η Γεροβασίλη αποσύρει τα ΜΑΤ από Λευκίμμη - Του Χρήστου Γκορέζη

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018Όλα σχεδόν ειναι έτοιμα για την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της νέας νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου, η οποία κατασκευάζεται μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Ιδιωτικού – Δημοσίου Τομέα) και αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τον τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών στην Περιφέρεια με πολύ μεγαλύτερη αξιοποίηση των παραγόμενων αστικών αποβλήτων.

Ταυτόχρονα η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, σε συνάντηση που είχε με την ΠΟΑΣΥ, ενημέρωσε το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΛΑΣ, πως στο προσεχές διάστημα των 15 ημερών θα αποχωρήσει η αστυνομία από τη φύλαξη του ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Και με δεδομένο πως δεν υπάρχει σε καμιά περίπτωση κοινωνικής συναίνεσης για την λειτουργία του ΧΥΤΑ Νοτιας Κέρκυρας, τότε είναι κάτι παραπάνω από πιθανό, να υπάρχει (αν δεν έχει υπάρξει ήδη) παρασκήνιο για μεταφορά απορριμάτων στην Ήπειρο.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί, πως τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, εγκύκλιος του υπουργού ναυτιλίας που αφορά την μεταφορά αστικών στερεών αποβλήτων με πλοία, λύνει διαδικαστικά προβλήματα και παρέχει οδηγίες και διευκρινίσεις.

Προς το παρόν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες τόσο της Ηπείρου όσο και της Κέρκυρας, δεν επιβεβαιώνουν πως υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις για την μεταφορά απορριμάτων από το νησί των Φαιάκων και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε όταν εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο, την ίδια στιγμή που στην Ήπειρο όλα αυτά τα χρόνια, έχει καλλιεργηθεί η στείρα άρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμάτων.

Σήμερα όμως με την έναρξη της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, μπορούμε να μιλάμε με νέα δεδομένα και με ζητούμενο αφενός την στήριξη και αλληλεγγύη στο νησί των Φαιάκων, αφετέρου την οικονομική διαχείριση και την εισροή εισόδων πως την ΣΔΙΤ Ηπείρου.

Όποτε οι μόνοι που μπορούν να δώσουν απαντήσεις είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και αυτό πάντα με βάση της σχετική μελέτη βιωσιμότητας του εργοστασίου άλλα και των δυνατοτήτων που θα έχουν οι ΧΥΤΥ που θα προκύψουν μετά την μετατροπή των υφιστάμενων ΧΥΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην paramythia-online.gr αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Π.Η, για να συζητηθεί η μεταφορά, θα πρέπει o δήμος Κέρκυρας, να έρθει με πολύ συγκεκριμένη πρόταση που θα περιγράφει την ποσότητα, το είδος, το χρονικό διάστημα και όλες τις άλλες λεπτομέρειες που αφορούν μια τέτοια μεταφορά. Το πιο σημαντικό είναι ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για την λειτουργία του εργοστασίου απορριμάτων Κέρκυρας, το οποίο όμως στην ουσία, δεν βρίσκεται ούτε στα χαρτιά. «Τέτοια προταση γραπτώς δεν δεν μας έχει έρθει ακόμα», σημειώνουν με νόημα και τονίζουν πως ακομα και με συγκεκριμένη πρόταση να έρθει η Κέρκυρα, τίποτα δεν πρεπει να θεωρείται δεδομένο.

Όσο αφορά την νέα μονάδα ΑΣΑ, τους δήμους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά – μόλις τους ζητηθεί- σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων στο χώρο της μονάδας ΑΣΑ, ενόψει της επικείμενης έναρξης της δοκιμαστικής της λειτουργίας – που είναι προαπαιτούμενο για την έναρξη της παραγωγικής της λειτουργίας- καλεί με έγγραφό της η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Στο έγγραφο της Αντιπεριφερειάρχη που κοινοποιείται επίσης στον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελο Καπετάνο, στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειο Μιχελάκη και στους ΦΟΣΔΑ Ηπείρου, αναφέρονται και τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, η Περιφέρεια Ηπείρου, στα πλαίσια της από 22/03/2013 Προγραμματικής Σύμβασης που συνήψε με τους Αναγκαστικούς Συνδέσμους των τεσσάρων (4) Διαχειριστικών Ενοτήτων της, υλοποιεί, μέσω Σύμβασης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), το πρωτοποριακό για την περιοχή αλλά και ευρύτερα, Έργο: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».

Το Έργο υλοποιείται σε συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και τις αρχές και κατευθύνσεις της Οδηγίας Πλαίσιο για τα απόβλητα 2008/98/ΕΚ, όπως ενσωματώθηκαν στο εθνικό δίκαιο με τον Νόμο Πλαίσιο 4042/2012 (ΦΕΚ Α’ 24/2012).
Η έναρξη λειτουργίας του συνιστά Ορόσημο για τα συμφέροντα των Δήμων και των δημοτών της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς:

– Θα αποτρέψει την επιβολή προστίμων, που προβλέπονται από το 2019 και εφεξής, από εθνικά και κοινοτικά όργανα και αρχές. Σημειώνεται ότι με τις άοκνες προσπάθειές μας, η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η μοναδική Περιφέρεια πανελλαδικά στην οποία δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα μέχρι σήμερα.
– Θα συμβάλλει καθοριστικά στη δυνατότητα χρηματοδότησης επεκτάσεων των υφιστάμενων ΧΥΤΑ από το τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020, δεδομένου ότι με τη λειτουργία του Έργου, οι τελευταίοι μετατρέπονται σε ΧΥΤΥ και είναι επιλέξιμοι για χρηματοδότηση. Κατ’ αυτό τον τρόπο εξοικονομούνται πόροι άνω των 14 εκατομμυρίων ευρώ από τους Δήμους, οι οποίοι μπορούν να διατεθούν για άλλες ανάγκες τους.
– Θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση από το τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020 τριών (3) Μονάδων Κομποστοποίησης βιοαποβλήτων από διαλογή στην πηγή για την Π.Ε Άρτας, την Π.Ε. Πρέβεζας και την Π.Ε Θεσπρωτίας, (για την Π.Ε Ιωαννίνων η επεξεργασία θα λαμβάνει χώρα εντός του Έργου), με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση λειτουργικών πόρων δεκάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως για τους Δήμους, λόγω μείωσης της ποσότητας διαχείρισης σύμμεικτων αποβλήτων»

Σημειώνεται ότι για τις ανάγκες των δοκιμών, για περίπου 30 ημέρες το εργοστάσιο θα δέχεται πλήρες φορτίο απορριμμάτων.

Ηλεκτροπαραγωγή και κομποστοποίηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα ΜΕΑ Ηπείρου θα διαθέτει επίσης την πρώτη μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού, ισχύος 1,6 MW, από βιοαέριο το οποίο θα προέρχεται από οργανικά Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ). Η παραγόμενη ενέργεια θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της Μονάδας ενώ θα διοχετεύεται ρεύμα και στο δίκτυο.

Το μεθάνιο, που θα χρησιμοποιείται ως καύσιμο για την ηλεκτροπαραγωγή, θα παράγεται μέσω αναερόβιας χώνευσης των οργανικών ενώ σε δεύτερο στάδιο το υπόλειμμα της διαδικασίας θα οδηγείται σε διαφορετικούς χώρους όπου θα πραγματοποιείται αερόβια κομποστοποίηση, με υπόγεια εισροή αέρα και φιλτράρισμα των παραγόμενων αερίων πριν αφεθούν στην ατμόσφαιρα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι οσμές και οι περιβαλλοντικές οχλήσεις στην περιοχή.

Ταυτότητα του έργου

Η νέα Μονάδα θα διαχειρίζεται το σύνολο των σύμμεικτων απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και οργανικά απόβλητα με διαλογή στην πηγή, με την εισαγωγή νέων κάδων καφέ χρώματος.

Η συνολική χρονική διάρκεια της σύμβασης είναι 26,5 έτη και περιλαμβάνει την 18μηνη κατασκευαστική περίοδο και την 25ετή περίοδο λειτουργίας.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται συνολικά στα 52,6 εκατ. ευρώ. Στη χρηματοδότηση της επένδυσης, η συμβολή του ΕΣΠΑ ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα προέρχονται από ίδια κεφάλαια του αναδόχου και δανεισμό του από την Alpha Bank (32 εκατ. ευρώ). Ανάδοχος είναι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Ο βασικός άξονας του σχεδιασμού είναι η διαχείριση Συμβατικών Αποβλήτων με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, απόλυτης περιβαλλοντικής προστασίας και με οικονομικά βιώσιμο τρόπο, ώστε να διασφαλίζεται η διαχρονική εφαρμογή του.

Το έργο θα επεξεργάζεται σε ετήσια βάση 105 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων μέσω της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), θα ανακυκλώνει τουλάχιστον 17.000 τόνους χρήσιμων υλικών και θα παράγει πράσινη ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες 3.000 οικογενειών με εξοικονόμηση 12.000 τόνων CO2.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, προβλέπεται να δημιουργηθούν 90 θέσεις εργασίας κατά την 25ετή λειτουργία και μεγάλος αριθμός παράλληλων θέσεων εργασίας (μεταφορές, εμπορία και διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών κ.λπ.).

Πρόκειται για μια καινοτόμο Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), η οποία θα παράγει πράσινη ενέργεια μέσω της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών. Στη ΜΕΑ Περιφέρειας Ηπείρου θα γίνεται αυτοματοποιημένη ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, μέταλλα) και βιολογική επεξεργασία, μέσω της οποίας θα παράγονται πράσινη ενέργεια και υλικό τύπου κόμποστ. Η τιμή εισόδου (gate fee) στη Μονάδα θα διαμορφωθεί στα 39,54 ευρώ ανά τόνο.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της ΜΕΑ Ηπείρου έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου 2019. 
Read More »
Μια ανάσα από την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας της ΜΕΑ Ηπείρου, η Γεροβασίλη αποσύρει τα ΜΑΤ από Λευκίμμη - Του Χρήστου Γκορέζη Μια ανάσα από την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας της ΜΕΑ Ηπείρου, η Γεροβασίλη αποσύρει τα ΜΑΤ από Λευκίμμη - Του Χρήστου Γκορέζη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Κίνδυνος από πτώση Πλάτανων στην Γλυκή - Συχνό το φαινόμενο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018


Τον καθημερινό κίνδυνο που διατρέχουν από τα ξερά μολυσμένα πλατάνια με μεταχρωματικό έλκος, καταγγέλλουν στην paramythia-online.gr, κάτοικοι της Γλυκής και αδιάψευστος μάρτυρας είναι ο φωτογραφικός φακός.

Μολυσμένα πλατάνια που δεν έχουν απομακρυνθεί, καταλήγουν να πέφτουν στο πεζοδρόμιο που οδηγεί στις πηγές του Αχέροντα άλλα και εντός της κοινότητας με τον προφανή κίνδυνο ατυχήματος.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες, έχουμε 2 περιστατικά, ενώ σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου απομάκρυναν ένα πεσμένο δέντρο από τον πεζόδρομο που οδηγεί στο περιβόητο τεμ.21.

Το φαινόμενο είναι συχνό σημειώνουν κάτοικοι της κοινότητας, τονίζοντας πως έχει συμβεί να πέσει ολόκληρο δέντρο πάνω σε παγκάκι εντός του χωριού, ευτυχώς χωρίς την παρουσία ανθρώπου και έτσι από θέμα τύχης δεν θρηνήσαμε θύματα.

Το πρόβλημα δείχνει να είναι σοβαρό και απαιτεί δραστική λύση τόσο για θέματα προστασίας όσο και την διάσωση της Γλυκής ως τουριστικό προορισμό, αφού η επέκταση του μεταχρωματικού έλκους είναι σαρωτική ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει καμιά αντικατάσταση μολυσμένου δέντρου, με τις εκτιμήσεις να είναι τουλάχιστον ανησυχητικές.

Μάλιστα υπάρχει περίπτωση ιδιώτη που με δικά του έξοδα, αντικατάστησε τα μολυσμένα πλατάνια στην ιδιωτική του επιχείρηση.

Το καμπανάκι το έχει χτυπήσει προ 5ετιας ο δρ Δασολόγος-Φυτοπαθολόγος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, Παναγιώτης Τσόπελας ο οποίος ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχει βρεθεί στην περιοχή, άλλα δυστυχώς δεν έχει εισακουστεί.

Τα βέλη των κατοίκων στρέφονται προς τις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και του δήμου Σουλίου τις οποίες κατηγορούν για αδράνεια, αλλα κυριως για τον φορέα διαχείρισης Καλαμά -Αχέροντα – Κέρκυρας, για τον οποιο υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκια , με τα παράπονα των κάτοικων να αφορούν την πλημμελή δράση στην περιοχή, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στην επίσημη σελίδα του φορέα και στην ενότητα “Απειλές” για τον Αχέροντα, δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο μεταχρωματικό έλκος, σε αντίθεση με την άναρχη δόμηση, το παράνομο κυνήγι και την υπερβόσκηση που “βλέπει” ως βασικές απειλές ο φορέας διαχείρισης.


 
Read More »
Κίνδυνος από πτώση Πλάτανων στην Γλυκή - Συχνό το φαινόμενο Κίνδυνος από πτώση Πλάτανων στην Γλυκή - Συχνό το φαινόμενο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας «Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας » επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες στον κ. Ιωάννου Γεώργιο, Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Read More »
Ευχαριστήριο του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας Ευχαριστήριο του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Live Rock Night στην Μπουάτ Σταυροδρόμι

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018


Read More »
Ηγουμενίτσα: Live Rock Night στην Μπουάτ Σταυροδρόμι Ηγουμενίτσα: Live Rock Night στην Μπουάτ Σταυροδρόμι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018


Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου ετοιμάζει το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας στην εορταστική - χριστουγεννιάτικη συναυλία του στις 17/12/2018 στην Πρασια.
Τραγούδια που αγαπήθηκαν υπό τον ήχο εκατό και πλέον μαθητών μας επί σκηνής που θα πλαισιώνουν την φωνή του Στέλιου Διονυσίου που θα είναι κοντά μας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


 
Read More »
Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη & την Σωτηρία Μπέλλου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη & την Σωτηρία Μπέλλου , την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20.00, στο θέατρο "ΕΣΤΙΑ" . 

Στη συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες : Ντούσκας Σταύρος κιθάρα- τραγούδι , Χρήστου Αλέξανδρος μπουζούκι , Γεωργίου Αγγελική τραγούδι , Γεωργίου Χρυσηίδα τραγούδι 

Είσοδος Δωρεάν 


Read More »
Ηγουμενίτσα: Συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη & την Σωτηρία Μπέλλου Ηγουμενίτσα: Συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη & την Σωτηρία Μπέλλου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018

1) Στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, πωλείται οικόπεδο Ε= 880,48 τμ εντός πολεοδομικού ιστού του οικισμού ανεξάρτητο, διαμπερές με πρόσωπο σε δύο οδούς. 
2) Στα Σύβοτα Θεσπρωτίας , πωλείται οικόπεδο Ε= 440,24 τμ εντός του πολεοδομικού ιστού του οικισμού. 

Τηλ. Επικοινωνίας : 6947 57 60 59 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑRead More »
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτός ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018

Ο εξ Ηπείρου ορμώμενος Μιχάλης Τάτσης, είναι ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας με έδρα την Λαμία. 
Μετακινήθηκε εκεί σε μεγαλύτερη διεύθυνση από την Βοιωτία, όπου πρωτοβρέθηκε ως νεαρός αξιωματικός, αλλά παρέμεινε ως «ερωτικός μετανάστης» με γυναίκα συνάδελφό του από το μαρτυρικό Δίστομο. 
Ο Μιχάλης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Φιλιάτες, με πολλές δυσκολίες και απώλειες που σημάδεψαν τη ζωή του. 
Εξ αιτίας του πάντως η Αράχοβα, δεν έγινε Μύκονος. 
Aπό το 1995 έως το 2003, υπηρέτησε στο Ελληνικό Σάλμπρουκ, αλλά καθιέρωσε από τότε η περιοχή να μην γίνει τόπος «ζηλευτός» για συμμορίες «μπουκαδόρων» που σκοτώνουν, βασανίζουν, εύπορους ενοίκους στα αναρίθμητα σαλέ. 
Το γεγονός πάντως ότι πριν λίγες ημέρες έσπευσε στη Λαμία ο Αρχηγός Άρης Ανδρικόπουλος, λέει πολλά για την αποδοχή που έχει ο Μιχάλης ως αξιωματικός!


 
Read More »
Θεσπρωτός ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Θεσπρωτός ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Δωρεά από την Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί θερμά την Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. για τη συνεχιζόμενη βοήθεια και άμεση ανταπόκριση που επιδεικνύει τακτικά προς τη δομή μας. 
Η εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ προχώρησε για ακόμη μια φορά σε μια χορηγία αλληλεγγύης προσφέροντας μας 210 κιλά φέτα και 120 κιλά γαλοτύρι.

Σας καλούμε όλους να στηρίξετε τη δομή μας και να ενισχύσουμε τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Για τις προσφορές σας μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου 2665021438 ή να επισκεφτείτε τα γραφεία μας στο κτίριο ΕΙΝ (πρώην Μαθητική Εστία).


Read More »
Δωρεά από την Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δωρεά από την Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Δεμένα τα πλοία την ερχόμενη Τετάρτη

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018


Χωρίς δρομολόγια θα μείνει η πορθμειακή σύνδεση της Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου εξαιτίας της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της ΠΝΟ και τη συμμετοχή σ’ αυτήν του σωματείου ναυτεργατών της Κέρκυρας. 
Η διακοπή των δρομολογίων θα ξεκινήσει στις 00.01 της Τετάρτης 28/11/18 και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 της Τετάρτης 28/11/18. 


 
Read More »
Δεμένα τα πλοία την ερχόμενη Τετάρτη Δεμένα τα πλοία την ερχόμενη Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Ξεκινούν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες και στο Ιόνιο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018
 


Στη μονογραφή της σύμβασης παραχώρησης δικαιώματος για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο», Δυτική Ελλάδα, προχώρησαν σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Ιωάννης Μπασιάς και οι εκπρόσωποι των εταιρειών Willy Hernandez (Repsol) και Γιάννης Γρηγορίου (ΕΛΠΕ).

«Με τη σημερινή, φιλόδοξη συμφωνία, ανοίγει ο δρόμος για να μετατραπεί η Ελλάδα, όπως έγινε και με πολλές γειτονικές χώρες στην ανατολική Μεσόγειο, σε μια χώρα παραγωγής υδρογονανθράκων, με τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους και με το μέγιστο όφελος για την ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο Υπουργός.

Ο κ. Σταθάκης, στάθηκε, ιδιαίτερα, στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την περιβαλλοντική προστασία τονίζοντας ότι με το νόμο 4409/2016 έχουμε ενσωματώσει στην εθνική νομοθεσία, τη σχετική ευρωπαϊκή, που είναι η αυστηρότερη διεθνώς. Παράλληλα, ασκείται αυστηρός δημόσιος έλεγχος σε όλα τα στάδια έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενώ προβλέπεται και η εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης κινδύνων. «Και φυσικά, οι περιοχές Natura θα παραμείνουν άθικτες. Υπενθυμίζω ότι το 28% της επικράτειας είναι περιοχές Natura για τις οποίες διασφαλίζεται υψηλή περιβαλλοντική προστασία», υπογράμμισε ο Υπουργός.

Επισήμανε, επίσης, ότι το σχετικό θεσμικό πλαίσιο θα ενισχυθεί με επιπρόσθετες τροπολογίες, οι οποίες θα κατατεθούν σύντομα στη Βουλή και, μεταξύ άλλων, προβλέπουν ρητά την απαγόρευση του fracking στις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Σχετικά με τα ανταποδοτικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι υπάρχει ένα οριοθετημένο πλαίσιο το οποίο ενσωματώνεται σε όλες τις συμβάσεις και προβλέπει:

- Οι ανάδοχοι υποχρεούνται στην καταβολή τιμήματος ήδη από την υπογραφή της σύμβασης

- Κατά τις τρεις φάσεις της έρευνας, που διαρκεί 7-8 χρόνια, καταβάλλεται στρεμματική αποζημίωση

- Όταν υπάρξει παραγωγή, τα κέρδη του αναδόχου θα επιβαρύνονται με φόρο 20% υπέρ του Δημοσίου και 5% υπέρ των Περιφερειών

- Το Δημόσιο θα λαμβάνει τα προβλεπόμενα σταθερά μισθώματα επί του τζίρου της εκμετάλλευσης

- Οι πόροι αυτοί, θα προσανατολιστούν στο Ταμείο των Γενεών για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στις συμβάσεις δικαιωμάτων παραχώρησης που έχουν ήδη κλείσει, με κύρωση από τη Βουλή, σε μια σειρά περιοχών της Δυτικής Ελλάδας:
· Πατραϊκός Κόλπος (ΕΛΠΕ 50% διαχειριστής, Edison 50%)
· Δυτικά της Κέρκυρας (Total 50% διαχειριστής, ΕΛΠΕ 25% και Edison 25%), θαλάσσιο μπλοκ 2
· Άρτα - Πρέβεζα (ΕΛΠΕ 100%) και Βορειοδυτική Πελοπόννησος (ΕΛΠΕ 100%), χερσαίες περιοχές
· Αιτωλοακαρνανία και Ιωάννινα (Repsol 60% διαχειριστής, Energean 40%), χερσαίες περιοχές

Επίσης, επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται η έναρξη της εκμετάλλευσης στο Κατάκολο (Energean 100%).

«Με τη σημερινή συμφωνία για τη θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο», Δυτική Ελλάδα», τόνισε ο Υπουργός, «κλείνει ο κύκλος των μεγάλων συμβάσεων όλων των διαγωνιστικών διαδικασιών που άνοιξαν το προηγούμενο διάστημα. Πλέον, η Ελλάδα εισέρχεται στην οριστική φάση έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων με αξιόπιστο τρόπο, προσελκύοντας σημαντικές επενδύσεις».


Read More »
Ξεκινούν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες και στο Ιόνιο Ξεκινούν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες και στο Ιόνιο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Αναρτήθηκαν οι πίνακες ένταξης δικαιούχων στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών»

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018Αναρτήθηκαν σήμερα οι πίνακες ένταξης στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών», στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης της Περιφέρειας Ηπείρου. Εντάσσονται συνολικά 723 άτομα με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 14.418.500 ευρώ. Απορρίπτονται 25 αιτήσεις που κρίθηκαν μη επιλέξιμες, πέντε εκ των οποίων με τη θέληση των αιτούμενων.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης δήλωσε τα εξής:

«Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που οργανώσαμε σε όλους τους δήμους της Ηπείρου πέρυσι το καλοκαίρι, με τη συνεργασία των συνεταιρισμών, της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, της προϊσταμένης του ΟΠΕΚΕΠΕ/Ηπείρου Χαριτίνης Παπαθανασίου κ.α. απέδωσαν καρπούς. Με τη σημερινή απόφαση ένταξης, ξεκινά μια νέα προσπάθεια αναζωογόννησης του πρωτογενούς τομέα. Η είσοδος περίπου 1.000 νέων (μαζί με την α΄ πρόσκληση) στο επάγγελμα σηματοδοτεί αφενός, την ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού της Ηπείρου και αφετέρου, τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας. Για την Περιφερειακή Αρχή ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε.. Για να καλυφθούν χρηματοδοτικά όλες οι επιλέξιμες αιτήσεις, χρειάστηκαν συνεχείς παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που τελικά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας. Το διαδικαστικό μέρος ολοκληρώθηκε. Τώρα αρχίζει η παραγωγική διαδικασία. Η Περιφέρεια με τις υπηρεσίες της θα είναι αρωγός σε όλους τους νέους γεωργούς, προκειμένου να τους διευκολύνει και να τους στηρίξει στα πρώτα βήματά τους για να στήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους. Θέλω να ευχαριστήσω τους Δήμους, τις συνεταιριστικές οργανώσεις, τους συλλόγους για τη συνεργασία που είχαμε, καθώς επίσης και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας/Π.Ε. για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας».

· Η απόφαση του Περιφερειάρχη με τα ονόματα των δικαιούχων έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια» της Περιφέρειας με ΑΔΑ: 7Χ2Σ7Λ9-88Ω.


Read More »
Αναρτήθηκαν οι πίνακες ένταξης δικαιούχων στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» Αναρτήθηκαν οι πίνακες ένταξης δικαιούχων στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» αλλάζει την εικόνα της Περιφέρειας Ηπείρου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018Με πολύ καλό ρυθμό υλοποιείται το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή, 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης που έγινε στα Ιωάννινα, με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Αρχής, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, των εντεταλμένων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των συναρμόδιων Υπουργείων, εκπροσώπων δήμων, φορέων κλπ της Ηπείρου.

Μέσω του προγράμματος χρηματοδοτούνται σημαντικά έργα τα οποία αφορούν δημόσιες υποδομές, κοινωνικές δράσεις, έρευνα και καινοτόμα επιχειρηματικότητα, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην άμβλυνση της ανεργίας και στην άρση κοινωνικών ανισοτήτων.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην εισήγησή του αναφέρθηκε επιγραμματικά στην πορεία του Προγράμματος και βάσει των στοιχείων εκτίμησε πως στο τέλος του 2019 – και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν εξαιτίας καθυστερήσεων που οφείλονται στον κεντρικό μηχανισμό- θα έχει ενεργοποιηθεί το σύνολο των δράσεων του Ε. Π. «Ήπειρος 2014-2020», με το ποσοστό των συμβάσεων να ανέλθει στο 75% και των δαπανών στο 36%.

Ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον Ειδικό Γραμματέα ΕΣΠΑ Παν. Κορκολή, την Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Τ. Καλογιάννη, τα στελέχη της Ε.Υ.Δ. καθώς και όλους τους φορείς της Ηπείρου, για την αποδοτική μέχρι σήμερα συνεργασία στην υλοποίηση του προγράμματος. «Χρειάζεται παραγωγικότητα, αποτελεσματικότητα και προπάντων δουλειά, πάνω στα πλεονεκτήματα του τόπου μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε και τα εξής:

«Είμαστε η Περιφέρεια που έχουμε την ιδιαιτερότητα να είμαστε αρκετά προχωρημένοι στο Πρόγραμμα 2014-2020. Κι αυτό οφείλεται στη συνεργασία που υπάρχει. Δεν είναι τυχαίο π.χ. ότι στα θέματα στερεών αποβλήτων συνεργαστήκαμε με όλους τους φορείς, κάναμε προγραμματικές συμβάσεις, δουλέψαμε όλοι μαζί και είμαστε η μόνη περιφέρεια που δεν είχε για όλα αυτά τα χρόνια πρόστιμα από την Ε.Ε.. Σε λίγες ημέρες, πάλι με τη συνεργασία όλων των φορέων θα ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου, ώστε να είμαστε η Περιφέρεια που το 2019, θα πιάσει το ζητούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, της ανακύκλωσης τουλάχιστον του 50% των απορριμμάτων».

Η πορεία του προγράμματος

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Ε.Π. ανέρχεται σε 337.076.281 ευρώ, ο οποίος χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (84,4%) και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (15,6%).

Κατά κατηγορία ο Περιφερειάρχης ανέφερε:

Ø Υλοποιείται η αναστήλωση και αποκατάσταση των πέντε αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, στο πλαίσιο της ΟΧΕ Πολιτιστικής Διαδρομής. «Πρόκειται- είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αλ. Καχριμάνης - για πρόταση που έχει ξεκινήσει από το 2012. Ο τότε Επίτροπος Γιοχάνες Χαν την προενέκρινε μαζί με το Υπουργείο Εθν. Οικονομίας, επειδή αυτή δεν αφορούμε μόνο την αναστήλωση των θεάτρων, αλλά έδινε και την κατεύθυνση προώθησης της τοπικής παραγωγής και της ποιότητας, ώστε αύριο να έχουμε ένα δίκτυο τέτοιο που να προωθούμε τα προϊόντά μας. Το πρόγραμμα προχωρά, μας περιμένει πολύ δουλειά και αφορά και τον τουρισμό. Περιλαμβάνονται επίσης και στοχευμένα έργα υποδομών. Η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης και η αναγκαιότητα να ενταχθεί στα μνημεία της UNESCO, οδήγησε στην κατασκευή ενός νέου σύγχρονου δρόμου που θα τον παρακάμπτει και παράλληλα θα είναι η νέα είσοδος της πόλης της Πρέβεζας».

Ο Περιφερειάρχης έθεσε επίσης και το ζήτημα της πώλησης αντιγράφων από μουσεία της Αθήνας είτε στα Γιάννενα, είτε στη Νικόπολη: «Αυτό μπορεί να γίνει σε τοπική κλίμακα και ειδικά στην πρωτεύουσα της αργυροχοϊας στα Γιάννενα. Μπορεί σε κάθε περιοχή να γίνονται αντικείμενα που έχουν σχέση με τον τόπο τους», υπογράμμισε, ζητώντας την εξέτασή του από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ø Χρηματοδοτείται η κατασκευή έργων συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων, κυρίως σε 28 οικισμούς στον Αμβρακικό κόλπο και στα παράλια του Ιονίου, εξυπηρετώντας 48.000 πολίτες και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον εκδόθηκε 2η πρόσκληση για την ολοκλήρωση των επενδύσεων στη διαχείριση λυμάτων οικισμών γ΄ προτεραιότητας στην Περιφέρεια. «Είμαστε ίσως η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που σε όλους τους οικισμούς μέχρι 2000 κατοίκους κατασκευάζονται έργα βιολογικών καθαρισμών που θα συμβάλλουν στην πλήρη προστασία του Αμβρακικού κόλπου και όλων των παραλίων της Ηπείρου, που δίνει άλλο πλεονέκτημα στον τουρισμό μας».

Ø Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η μοναδική στην Ελλάδα που έχει ενεργοποιήσει δυναμικά την επιχειρηματικότητα με 23,5 εκ. ευρώ, με την έκδοση πέντε προσκλήσεων και τη συνεισφορά της στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και εντός του 2019 θα ενεργοποιηθούν άλλες δύο προσκλήσεις με 8 εκ. ευρώ. Ενδιάμεσο φορέα έχουμε τη Διεύθυνση Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, που κάνει και την αξιολόγηση. «Υπάρχει μια δυσλειτουργία στις προσκλήσεις και στην ανάρτηση των αποτελεσμάτων. Είναι θέμα της ΜΟΔ. Το πληροφοριακό σύστημα δεν ανταποκρίνεται στο ρυθμό που θέλουμε εμείς και στις προσκλήσεις και στα αποτελέσματα», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.

Ø Χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται δράσεις στον τομέα της πρόνοιας σε όλη την Περιφέρεια, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους όπως: Κοινωνικές δομές/κέντρα κοινότητας, παντοπωλεία, φαρμακεία, ΚΗΦΗ.ΚΔΗΦ ΑμεΑ δράσεις εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, παράλληλη στήριξης. Διερευνώνται οι δράσεις απασχόλησης να τις αναλάβει ως Ενδιάμεσος Φορέας ο ΕΦΕΠΑΕ.

Μετά την εισήγηση του Περιφερειάρχη ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση της πορείας του Προγράμματος από την Προϊσταμένη κ. Εύη Παπανικολάου, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «’Ηπειρος 2014-2020» και τοποθετήσεις μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης.


Read More »
Το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» αλλάζει την εικόνα της Περιφέρειας Ηπείρου Το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» αλλάζει την εικόνα της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας: Τεχνολογία και 3η ηλικία

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, με την υποστήριξη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ΕΚΑΤΗ, ξεκινάει μια σειρά διαλέξεων με τίτλο «Τεχνολογία και 3η ηλικία». Σκοπός είναι η εκμάθηση στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην πλοήγηση στο διαδίκτυο και γενικότερα στη διάδραση με τις νέες τεχνολογίες. Η αρχή έγινε με τα μέλη του ΚΑΠΗ Πλαταριάς, τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες πληροφορίες γύρω από την τεχνολογία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στόχος του προγράμματος είναι να μειωθεί ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός στην 3η ηλικία και να ενταχθούν τα άτομα αυτά στη νέα πραγματικότητα, που διαμορφώνουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται από τον κ. Γεώργιο Β. Ντάνη, Μηχανικό Πληροφορικής (MSc) ενώ τον συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει η κα Νικολέτα Λάμπρου, υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας
Ελευθερίας 7 (Παλαιό Δημαρχείο)
Τηλ. 2665360012
e-mail: kepygeias@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas


Read More »
ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας: Τεχνολογία και 3η ηλικία ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας: Τεχνολογία και 3η ηλικία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Τηλεφωνικές Απάτες - Μέτρα Προστασίας και αντιμετώπισης αυτών»

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Τηλεφωνικές Απάτες - Μέτρα Προστασίας και αντιμετώπισης αυτών» στην οποία οι ωφελούμενοι των δομών ΚΗΦΗ Πέρδικας και ΚΗΦΗ Πλαταριάς ενημερώθηκαν από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για τα μέτρα προστασίας τους από τηλεφωνικές απάτες.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Δημήτριος Πάκος, ο οποίος ενημέρωσε διεξοδικά για τις Προνοιακές Δομές του Δήμου αλλά και για τις νέες Δομές που ο Δήμος προτίθεται να λειτουργήσει. Χαρακτηριστικά ο κ. Πάκος δήλωσε «θέλω να γνωρίζετε ότι κανένας πολίτης δεν πρέπει να νιώθει μόνος».
Ευχαριστούμε τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, καθώς και τον Διοικητή του Α.Σ. Πέρδικας για τη συνεργασία τους.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Τηλεφωνικές Απάτες - Μέτρα Προστασίας και αντιμετώπισης αυτών» Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Τηλεφωνικές Απάτες - Μέτρα Προστασίας και αντιμετώπισης αυτών» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Η Ήπειρος, προορισμός τεσσάρων εποχών, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018Το αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζει να «ταξιδεύει» τους επισκέπτες του στους ξεχωριστούς προορισμούς της χώρας μας!

Τρίτος προορισμός: Ήπειρος

Τις φυσικές ομορφιές της Ηπείρου ανακαλύπτουν την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, oι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου και, μαζί, θεσπέσιες γεύσεις, κοσμήματα από την περίφημη παραδοσιακή αργυροτεχνία και ηπειρωτικά πολυφωνικά τραγούδια.

Η Ήπειρος αποτελεί τον τρίτο προορισμό του προγράμματος Fly me to the Moon - Sounds Greek to Me, που “προσγειώνεται” στο αεροδρόμιο και δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να γνωρίσουν αυτό το σπουδαίο ελληνικό σταυροδρόμι πολιτισμών και τοπίων, να δοκιμάσουν δημοφιλείς και εκλεκτές συνταγές της Ηπείρου και να γευθούν τοπικά ποτά. Παράλληλα, η έκθεση χειροποίητων προϊόντων αργυροτεχνίας θα αναδείξει με τη βοήθεια του Κέντρου Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων, την ιδιαίτερη παράδοση της Ηπείρου και τη λαμπρή θέση που έχει στην ιστορία της νεοελληνικής λαϊκής τέχνης..

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν, με ερμηνεία παραδοσιακής μουσικής, το μουσικό σύνολο «Ήνορο» που αναδεικνύει τη μοναδικότητα του πολυφωνικού τραγουδιού, ενώ το συγκρότημα Pnoetica, με ένα ψηφιδωτό μοντέρνας και βυζαντινής μουσικής, θα παρουσιάσει τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μέσα από διασκευές δημοτικών τραγουδιών.


Read More »
Η Ήπειρος, προορισμός τεσσάρων εποχών, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Η Ήπειρος, προορισμός τεσσάρων εποχών, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΓΡΑΜMΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης που φέτος θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ως ακολούθως:

ΓΕΝΙΚΑ:

1.- Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωϊνή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Νοεμβρίου, ημέρας εορτασμού.

2.- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 25ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωϊνές ώρες της επομένης.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

Ώρα 10.15΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.
- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10:05΄ π.μ.

Ώρα 10.30΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
α. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας
β. Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση
γ. Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα
δ. Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας
ε. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ζ. Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
η. Εκπρόσωπο Λιμενικού Σώματος
θ. Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας
ι. Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
ια. Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ.
ιβ. Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α.

Ενός (1) λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ


Read More »
ΠΡΟΓΡΑΜMΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜMΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

ΔΩΔΩΝΗ: Μέγας χορηγός στο 1ο TEDxMaviliSquare στα Ιωάννινα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018Μέγας χορηγός του πρώτου TEDxMaviliSquare, της μη κερδοσκοπικής διοργάνωσης για τη διάδοση ιδεών και απόψεων, είναι η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, ΔΩΔΩΝΗ. Η πόλη των Ιωαννίνων μετρά αντίστροφα καθώς το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων θα ακουστούν καινοτόμες ιδέες που στόχο έχουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων και να δώσουν έμπνευση στο κοινό κάθε ηλικίας.

Αφιερωμένο στην πλατεία Μαβίλη, που αναπτύσσεται γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, το 1ο TEDxMaviliSquare με θέμα “Feel your heart”, αποτελεί μία νεανική πρωτοβουλία που έχει στόχο να παρακινήσει το κοινό να «ακούσει την καρδιά του» και να δει τα όνειρά του να πραγματοποιούνται. Με σύμμαχο την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, σήμα κατατεθέν των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, στο φετινό TEDxMaviliSquare οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία σειρά ομιλιών και διαδραστικών workshops, αντλώντας έμπνευση από σημερινούς ανθρώπους που έχουν καταφέρει μοναδικά επιτεύγματα ο καθένας στον τομέα του.

Υποστηρίζοντας σταθερά τοπικές πρωτοβουλίες, η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί μέγα χορηγό της φετινής διοργάνωσης στηρίζοντας τη νεανική πρωτοβουλία, την δημιουργικότητα αλλά και τη μετάδοση απόψεων και ιδεών που μας εμπνέουν καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι και να ακολουθούμε τα όνειρά μας.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης δήλωσε: «Στην ΔΩΔΩΝΗ, πέρα από την παραγωγή και διάθεση ποιοτικών, 100% ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων, κύριο μέλημά μας είναι η συνεισφορά τόσο στην ελληνική κοινωνία συνολικά, όσο και στην κοινωνία της Ηπείρου ειδικότερα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους και ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση προς τη νέα γενιά, στην οικογένεια της ΔΩΔΩΝΗ ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε ενεργά νεανικές πρωτοβουλίες και δράσεις που προάγουν την εκπαίδευση, την εξέλιξη και την καινοτομία. Αποτελώντας τη Γεύση του Καλού, μια γεύση που αξίζει να την μοιραζόμαστε, μέσω της χορηγίας μας στο 1ο TEDxMaviliSquare συνεισφέρουμε στο να αποκτήσουν χώρο και φωνή ιδέες που αξίζει πραγματικά να ακουστούν, με σκοπό να προβληματίσουν και τελικά να οδηγήσουν σε δράσεις για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι μεγάλη μας τιμή να συνεισφέρουμε σε μια τόση σημαντική πρωτοβουλία και ελπίζουμε η τοπική κοινωνία να «αγκαλιάσει» τη διοργάνωση για να γίνει ετήσιος θεσμός.»

Η ΔΩΔΩΝΗ μετράει 56 χρόνια παράδοσης στην παραγωγή αυθεντικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό γάλα που συλλέγει από περισσότερους από 5.500 παραγωγούς σε 514 χωριά, κυρίως από την περιοχή της Ηπείρου, μεταφέροντας καθημερινά την Γεύση του Καλού στο τραπέζι των Ελλήνων και διεθνών καταναλωτών, ταξιδεύοντας σε 50 χώρες παγκοσμίως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TEDxMaviliSquare μπορείτε να επισκεφτείτε το https://www.ted.com/tedx/events/30716


Read More »
ΔΩΔΩΝΗ: Μέγας χορηγός στο 1ο TEDxMaviliSquare στα Ιωάννινα ΔΩΔΩΝΗ: Μέγας χορηγός στο 1ο TEDxMaviliSquare στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κ.Υ. Παραμυθιάς

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018


Από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς ενημερωνόμαστε πως:
Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, κινητή μονάδα αιμοδοσίας, θα βρίσκεται στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς, από τις 9:30 πμ έως τις 13:30 μμ, στα πλαίσια των δράσεων της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Υπενθυμίζουμε πως οι εθελοντές αιμοδοτες, θα πρεπει να προσκομίζουν τον αριθμο ΑΜΚΑ τους

Γιατί να δώσω αίμα; Τα οφέλη της αιμοδοσίας: Ο οργανισμός μας διαθέτει έξι λίτρα από εκείνη την κόκκινη ουσία που τρομάζει πολλούς, αλλά χωρίς αμφιβολία αποτελεί το «υγρό της ζωής»…

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Είναι η προφανής και κυριότερη αιτία για την οποία γινόμαστε αιμοδότες. Το αίμα μας χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των ιατρικών κέντρων της χώρας όταν κάποιος ασθενής αντιμετωπίζει ανάγκες μετάγγισης και βοηθούμε να υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα για αυτές τις περιπτώσεις.

Η αιμοδοσία μας γλιτώνει από ασθένειες. Κι όμως, δεν σώζουμε μόνο τους παραλήπτες από πιθανές επιπλοκές ασθενειών, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Πώς γίνεται αυτό; Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, όταν δίνουμε αίμα αποβάλλονται μαζί του από τον οργανισμό οι αχρείαστες ποσότητες σιδήρου, οι οποίες όταν συσσωρεύονται και παραμένουν σε μεγάλο ποσοστό στο αίμα μας, μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων. Με την «αποσιδήρωση» που συντελείται κατά την αιμοδοσία, αμέσως βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ ο οργανισμός προστατεύεται μέχρι και από εγκεφαλικό, έμφραγμα ογκογενέσεις ή και επιτάχυνση της γήρανσης. Τα παραπάνω ευρήματα για την αιμοδοσία αφορούν κυρίως τους άνδρες, αλλά και τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, καθώς μέχρι τότε ο περιττός σίδηρος αποβάλλεται ούτως ή άλλως μέσω της έμμηνης ρύσης.

Τα ψυχολογικά οφέλη της αιμοδοσίας. Καθόλου αμελητέα δεν είναι η αίσθηση ότι έχουμε βοηθήσει, ότι έχουμε συμβάλλει με το «κόκκινο λιθαράκι» μας στην βελτίωση της υγείας κάποιου συνανθρώπου μας. Ο αλτρουισμός αυτής της πράξης μας κάνει να αισθανόμαστε ηθικά υπερήφανοι και να περιμένουμε πως και οι υπόλοιποι θα έκαναν το ίδιο σε περίπτωση δικής μας ανάγκης.

Ο συνεχής έλεγχος της υγείας μας. Όταν προχωρούμε τακτικά σε εθελοντική αιμοδοσία, το αίμα μας υπόκειται συνεχώς σε εργαστηριακό και κλινικό έλεγχο και έτσι μένουμε ενημερωμένοι για την αιματολογική μας υγεία.

Τα αποθέματα που σώζουν. Η εθελοντική αιμοδοσία όχι μόνο γλιτώνει τους κοντινούς συγγενείς των ασθενών που έχουν ανάγκη από την αγωνία της εύρεσης της κατάλληλης ομάδας αίματος, αλλά δημιουργεί αποθέματα που είναι χρήσιμα για πολλούς λόγους. Αφενός υπάρχει περισσότερο αίμα για περιόδους που παρουσιάζεται μεγαλύτερη ανάγκη στα νοσοκομεία (για παράδειγμα τους καλοκαιρινούς μήνες) και αφετέρου τα ελληνικά ιδρύματα δεν αναγκάζονται να προχωρήσουν σε «εισαγωγή» αίματος από ξένες χώρες επειδή δεν επαρκεί το διαθέσιμο ελληνικό.


 
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία στο Κ.Υ. Παραμυθιάς Εθελοντική αιμοδοσία στο Κ.Υ. Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες