Ένας καλοσυνάτος συμπολίτης μας άφησε τη τελευταία του πνοή στην άσφαλτο

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017

Ξαφνικά θέλησε η μοίρα, να κόψει το νήμα της ζωής, του 72χρονου Σταύρου Αθανασίου από τον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας, εχτές το απόγευμα στην Πλαταριά, λίγα χιλιόμετρα από το αγαπημένο του χωριό, που για χάρη του είχε επιστρέψει τα τελευταία χρόνια από την Γερμανία όπου εργαζόταν από 1969 .Ο άτυχος 72χρονος έχασε την ζωή του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε σε κολόνα ηλεκτροφωτισμού.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό ΑργυρότοπουRead More »
Ένας καλοσυνάτος συμπολίτης μας άφησε τη τελευταία του πνοή στην άσφαλτο Ένας καλοσυνάτος συμπολίτης μας άφησε τη τελευταία του πνοή στην άσφαλτο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 2ο Τουρνουά Ακαδημίας έτους 2016-2017 του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσπρωτίας «ΤΙΤΑΝΗ»

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017Στα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσπρωτίας «ΤΙΤΑΝΗ» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Μαΐου 2017 το 2ο τουρνουά ακαδημιών για το αγωνιστικό έτος 2016-2017. 
Έλαβαν μέρος τα 80 παιδιά της ακαδημίας από την ηλικία των 5 έως 16 ετών. 


Είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν με τους συναθλητές τους, υπό το βλέμμα των προπονητών τους, των γονέων τους και αρκετού φίλαθλου κόσμου. Μοιράστηκαν μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.
Read More »
Ηγουμενίτσα: 2ο Τουρνουά Ακαδημίας έτους 2016-2017 του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσπρωτίας «ΤΙΤΑΝΗ» Ηγουμενίτσα: 2ο Τουρνουά Ακαδημίας έτους 2016-2017 του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσπρωτίας «ΤΙΤΑΝΗ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Καταρρέουν τα βορειοηπειρώτικα μοναστήρια - Λεηλασίες μνημείων στη Νότια Αλβανία

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017

 
O βαρύς χειμώνας, ο δυνατός αέρας, ο χιονιάς, και ένα γέρικο δέντρο με βαθιά ρίζα, «λύγισαν» το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου, στην Κάτω Λεσινίτσα της νότιας Αλβανίας, σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και τον Τσαμαντά Θεσπρωτίας. 
Χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου το 1797, σύμφωνα με την επιγραφή που βρίσκεται πάνω από την είσοδο, το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου είναι το μοναδικό σε όλη την περιοχή που είναι εξ ολοκλήρου αγιογραφημένο από τον «Λάζαρο και δύο μαθητές του εκ των Ανω Σουδενών Ιωαννίνων» (σημερινά Ανω Πεδινά). 
Τα τελευταία δέκα χρόνια οι 70-80 κάτοικοι της Κάτω Λεσινίτσας έβλεπαν την καταστροφή να έρχεται και παρά τις προσπάθειές τους και τις συνεχείς εκκλήσεις τους στις τοπικές αρχές, τίποτα δεν έγινε και πλέον το μεγαλύτερο μέρος του μοναστηριού έχει καταρρεύσει. 
Οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν γκρεμιστεί, μεγάλο μέρος της οροφής, κατασκευασμένης από ηπειρώτικη πέτρα έχει υποχωρήσει, ενώ οι εσωτερικοί τοίχοι έχουν καταστραφεί και οι αγιογραφίες έχουν φθαρεί. 
Τίποτα πια δεν θυμίζει την άλλοτε εντυπωσιακή εγγεγραμμένη σταυροειδή μετά τρούλου μονή, ένα μεταβυζαντινό μοναστήρι που έχει ανακηρυχθεί μνημείο πολιτισμού από το αλβανικό υπουργείο Πολιτισμού. 
Μέχρι το 1930 το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου μεσουρανούσε ως χώρος θρησκευτικής και πνευματικής παράδοσης, καθώς στις εγκαταστάσεις του λειτουργούσε Κεντρική Αστική Σχολή και βιβλιοδετείο, διέθετε δύο νερόμυλους, σταβλικές εγκαταστάσεις και πολλά κελιά μοναχών, ενώ τρία μεγάλα γεφύρια που είχαν χτιστεί στην περιοχή, έγιναν με έξοδα της μονής.


Αποτύπωσε την παρακμή
Ο Χρήστος Μπίτας, που κατάγεται από την Κάτω Λεσινίτσα, έχει αποτυπώσει όλα τα στάδια της καταστροφής και όπως λέει στην εφημερίδα «Εθνος», σταδιακά χρόνο με τον χρόνο το ιστορικό μοναστήρι λύγιζε, μέχρι που τώρα πια έχει καταρρεύσει, παραδομένο στη φθορά του χρόνου και στην εγκατάλειψη. 
Ο τελευταίος μοναχός το εγκατέλειψε λίγο μετά το 1930 και έκτοτε το φρόντιζαν οι κάτοικοι της Κάτω και της Ανω Λεσινίτσας, αλλά και οι εφημέριοι της περιοχής. 
Καθάριζαν τα αγριόχορτα, έκαναν εργασίες για τη στερέωση τμημάτων που υποχωρούσαν, αλλά ο χειμώνας φέτος ήταν εξαιρετικά δύσκολος με έντονα καιρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις που κράτησαν για μέρες και «λάβωσαν» ίσως ανεπανόρθωτα το μοναστήρι.


Λεηλασίες μνημείων στη Νότια Αλβανία
Απροστάτευτα στις επιδρομές ιερόσυλων και βανδάλων είναι τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της Νότιας Αλβανίας, ενώ είναι συχνές οι επιθέσεις σε ναούς σε όλη τη χώρα. 
Πριν από μερικά χρόνια, βάνδαλοι κατέστρεψαν ολοσχερώς τις μοναδικές αγιογραφίες του Ονούφριου, του σημαντικότερου αγιογράφου του 16ου αιώνα για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και διακεκριμένου εκπρόσωπου της μεσαιωνικής τέχνης στην Αλβανία, από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Βαλς, στην Κεντρική Αλβανία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το 1990 υπήρχαν καταγεγραμμένες 12.000 εικόνες και πλήθος ιερών σκευών ιστορικής αξίας, σε όλη τη γειτονική χώρα, σήμερα ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πόσα έχουν απομείνει. 
Στα χωριά της Νότιας Αλβανίας, όπου ζει η ελληνική μειονότητα, οι διαρρήξεις εκκλησιών είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, με αποκορύφωμα το άδειασμα της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας στη Λάμποβα, απ' όπου οι δράστες άρπαξαν 18 βυζαντινές εικόνες, η τύχη των οποίων αγνοείται. 
Σε ένα άλλο περιστατικό πρωτόγνωρης βιαιότητας δημοτικοί υπάλληλοι, με το πρόσχημα είσπραξης παλιών χρεών, αφαίρεσαν εικόνες, ιερά σκεύη, ακόμη και μία καμπάνα από τον Ιερό Ναό Εισόδων της Θεοτόκου στην Πρεμετή.Read More »
Καταρρέουν τα βορειοηπειρώτικα μοναστήρια - Λεηλασίες μνημείων στη Νότια Αλβανία Καταρρέουν τα βορειοηπειρώτικα μοναστήρια - Λεηλασίες μνημείων στη Νότια Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την ενοποίηση των υπαρχόντων δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΚΥ Ηγουμενίτσας-ΠΕΔΥ)

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017


Παραδοσιακά για την Αριστερά, οι τρεις πυλώνες προτεραιότητας ήταν και είναι η Εργασία, η Παιδεία και η Υγεία. Η στρατηγική απάντηση στην κρίση των συστημάτων Υγείας είναι η στροφή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την πρόληψη και τις πολιτικές δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερα σήμερα σε μια φάση φτωχοποίησης, στόχος μας πρέπει να είναι η αναβάθμιση της περίθαλψης.

Ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο είναι μια πραγματική μεταρρύθμιση στην Υγεία, βρίσκεται σε εξέλιξη και σχεδιάστηκε με αποκλειστικό γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με αυτό, αλλάζει η φιλοσοφία του σημερινού συστήματος Υγείας. Από ένα «νοσοκομειοκεντρικό» σύστημα με έμφαση στη θεραπεία, επιδιώκεται η αναδιοργάνωσή του με επίκεντρο την ΠΦΥ με έμφαση την πρόληψη, την αγωγή υγείας, την οικογενειακή ιατρική, τις δράσεις προστασίας της δημόσιας Υγείας. Μόνο έτσι μπορούν να διασφαλιστούν η καθολική και ισότιμη κάλυψη του πληθυσμού, η ποιότητα στην υγειονομική φροντίδα, ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του συστήματος Υγείας και η βιωσιμότητα της δημόσιας περίθαλψης.


Η μεταρρύθμιση έχει κοινωνικό πρόσημο, ξεκάθαρη στόχευση και είναι σχεδιασμένη με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, με στόχο την καθολική-ισότιμη-αποτελεσματική φροντίδα των πολιτών. Εμπεριέχει δομικές αλλαγές όπως κεντρικοποίηση των προμηθειών Υγείας με σκοπό τον εξορθολογισμό των δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων, Μητρώο Παρατηρητηρίου Ανωτάτων Αποδεκτών Τιμών, διαφανή λίστα χειρουργείου, Γραφεία Προστασίας των Δικαιωμάτων των ασθενών, μέτρα πρόληψης-καταστολής για το φακελάκι, εθνικό σχέδιο κατά της διαφθοράς, νέο νομοσχέδιο για το φάρμακο κτλ.

Η μεταρρύθμιση αυτή για την Υγεία γίνεται σε μια περίοδο κρίσης. Για την περιοχή μας, όπου την τελευταία περίοδο γίνεται πολύς λόγος, η πρόταση περιλαμβάνει την ενοποίηση των υπαρχόντων δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΚΥ Ηγουμενίτσας-ΠΕΔΥ) και την συστέγαση στο υπό ίδρυση ΤΕΠ, ώστε να παρέχουν πλήρη υγειονομική κάλυψη και επιπλέον να εξυπηρετούνται και επείγοντα περιστατικά (Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, μικρά χειρουργεία, κέντρο τραύματος). Το σύστημα θα στελεχωθεί άμεσα με το υπάρχον προσωπικό υποβοηθούμενο, όπου κριθεί απαραίτητο, με τις απαραίτητες ειδικότητες για τα επείγοντα περιστατικά χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Φιλιατών και μέχρι να ολοκληρωθούν οι νέες προσλήψεις οι οποίες προβλέπονται στο οργανόγραμμα.

Η έντονη ανησυχία που παρατηρείται, δήθεν για την αλλαγή χρήσης και την ακύρωση του ΤΕΠ, καταρρίπτεται πρώτα από τον νέο οργανισμό του Νοσοκομείου Φιλιατών που ενσωματώνει και το ΤΕΠ, αλλά και από την προμήθεια του εξειδικευμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη. Καμία περιορισμένη χρήση σήμερα δεν αποκλείει την οποιαδήποτε επέκταση αύριο, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Τα θέματα υγείας πρέπει να μας ενώνουν, δεν είναι κατάλληλο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Γνωρίζουμε στην μικρή μας κοινωνία ότι τις υπηρεσίες υγείας τις έχουν ανάγκη οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας, ενώ τα νοικοκυριά υποχρεώθηκαν να καλύψουν το κενό βάζοντας πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη τους. Δεν είναι ώρα για ιστορικές αναδρομές. Ένα νέο σύγχρονο κτίριο δεν μπορεί να παραμένει ανενεργό, όταν μπορεί να καλύψει άμεσα τις αυξημένες ανάγκες υγειονομικής κάλυψης της θεσπρωτικής κοινωνίας.

Για να πετύχει το εγχείρημα απαιτείται η προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων: Της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα απαραίτητα έργα υποδομής για την ομαλή πρόσβαση, του ιατρικού- νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού με την άψογη συμπεριφορά τους, την αφοσίωσή τους στη παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και με την συμβολή τους στην άμεση επαναφορά της ηρεμίας. Κυρίως προϋποθέτει διοίκηση η οποία να εμπνέει εμπιστοσύνη, να πιστεύει και να υπηρετεί με αφοσίωση το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Θα κριθούμε όλοι εκ του αποτελέσματος.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 


 
Read More »
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την ενοποίηση των υπαρχόντων δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΚΥ Ηγουμενίτσας-ΠΕΔΥ) Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την ενοποίηση των υπαρχόντων δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΚΥ Ηγουμενίτσας-ΠΕΔΥ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Κατασχέθηκαν 335 κιλά κάνναβης - Αναζητούνται οι διακινητές

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017


Εντοπίστηκε, σήμερα νωρίς το πρωί στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης (κοντά στην τοπική κοινότητα Τράπεζας Κόνιτσας), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έμφορτο με (174) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (335.050) γραμμαρίων. 


Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του οδηγού και συνοδηγού του οχήματος. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Τα ναρκωτικά και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.
Read More »
Κατασχέθηκαν 335 κιλά κάνναβης - Αναζητούνται οι διακινητές Κατασχέθηκαν 335 κιλά κάνναβης - Αναζητούνται οι διακινητές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Δημοτική βραδιά το Σάββατο στην Μαζαρακιά Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017
Read More »
Δημοτική βραδιά το Σάββατο στην Μαζαρακιά Θεσπρωτίας Δημοτική βραδιά το Σάββατο στην Μαζαρακιά Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Kyprianou House - Εκδηλώσεις (δεξίωση, γάμος, βάπτιση...)

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017

Κάντε την δεξίωση σας αξέχαστη στο Belvedere pool-bar! Αναλαμβάνουμε κάθε είδος εκδηλώσεις όπως γάμος, βάπτιση, παιδικό πάρτυ η γενέθλια. 
Σε αυτό το ήσυχο και όμορφο περιβάλλον, λίγο πιο έξω από την Ηγουμενίτσα, έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο ξεχωριστό και φιλόξενο, ιδανικό για μια προσωπική βραδιά δεξίωσης. 
Το καταπράσινο γρασίδι, οι φοίνικες και οι τριανταφυλλιές αναδεικνύονται το βράδυ με διακριτικό φωτισμό, καθρεπτίζοντας απαλά στην πισίνα που υπάρχει στο κέντρο, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. 
Το σύνολο συμπληρώνει η αύρα της θάλασσας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και πραγματικά μαγεύει της αισθήσεις . 
Οι δεξιώσεις είναι υπαίθριες, όμως κατ΄ απαίτηση παρέχεται η δυνατότητα στέγασης του χώρου. 


Το Belvedere διατίθεται να φιλοξενήσει μέχρι και 300 άτομα και σας εγγυόμαστε μια μοναδική βραδιά με απολαυστικές γεύσεις. 
Σε συνεργασία με τα καλύτερα catering, σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε πλούσια menu, ξεχωριστά για κάθε περίσταση. 
Επιπλέον μπορούμε να σας προτείνουμε τους κατάλληλους συνεργάτες για διακόσμηση, μουσική και ιδικά εφέ. 
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να φροντίσουμε την κάθε λεπτομέρεια, ώστε η δεξίωση σας να μείνει αξέχαστη σε σας αλλά και στους καλεσμένους σας


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Kyprianou House - Εκδηλώσεις (δεξίωση, γάμος, βάπτιση...) Ηγουμενίτσα: Kyprianou House - Εκδηλώσεις (δεξίωση, γάμος, βάπτιση...) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Οι τομείς φοίτησης του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς για το σχολικό έτος 2017-18

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017Σας κάνουμε γνωστό ότι για το σχολικό έτος 2017-18, στο Επαγγελματικό Λύκειο Παραμυθιάς θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς ειδικοτήτων:
 1. Διοίκησης και Οικονομίας,
 2. Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού,
 3. Μηχανολογίας,
 4. Πληροφορικής,
 5. Υγείας Πρόνοιας – Ευεξίας.
Στους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. χορηγούνται δύο (2) τίτλοι:
 • (α) Απολυτήριο Λυκείου πλήρως ισότιμο και ισοδύναμο με το Απολυτήριο του Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ),
 • (β) Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 3.


Στα ΕΠΑ.Λ. μπορούν να εγγραφούν:
 • απόφοιτοι Γυμνασίου για την απόκτηση Απολυτηρίου Λυκείου και Πτυχίου ειδικότητας,
 • απόφοιτοι Α’ τάξης Γενικού Λυκείου, στη Β' τάξη ΕΠΑΛ,
 • απόφοιτοι Γενικού Λυκείου, στη Β' τάξη, για την απόκτηση Πτυχίου Ειδικότητας, παρακολουθώντας MONO μαθήματα ειδικότητας.
 • απόφοιτοι ΤΕΕ, ΤΕΛ ή Επαγγελματικού Λυκείου, στη Β' τάξη, για την απόκτηση δεύτερου Πτυχίου ειδικότητας, παρακολουθώντας MONO μαθήματα ειδικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ., τη φοίτηση, την πρόσβαση σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ-ΤΕΙ) μετά την αποφοίτηση, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και τις δυνατότητες πρακτικής άσκησης, μπορείτε να απευθυνθείτε στο σχολείο ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

Ηλεκτρονικά παρέχονται σχετικές για τους ενδιαφερόμενους πληροφορίες στους ακόλουθους ιστοτόπους:
https://edu.klimaka.gr/leitoyrgia-sxoleivn/epaggelmatika/epal/229-epal-kykloi-tomeis-eidikothtes.html, πληροφορίες για τους τομείς των ΕΠΑ.Λ. στη Β’ τάξη και τις ειδικότητες στη Γ’ τάξη,
http://sep4u.gr/fek/fek_2017_545b.pdf, σχετικά με την πρόσβαση των αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) σε Σχολές και Τμήματα των Πανεπιστημίων (ΑΕΙ) και των Τ.Ε.Ι., (σχολές του Μηχανογραφικού ΕΠΑΛ),
http://sep4u.gr/sxoles/epal_new.html, οι βάσεις των σχολών τριτοβάθμιας προηγούμενου έτους,
http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/mathiteia/27113-28-02-17-enarksi-a-fasis-efarmogis-metalykeiakoy-etous-taksis-mathiteias-epal-3, Πρακτική άσκηση αποφοίτων, Μεταλυκειακό Έτος Μαθητείας.

Η δήλωση προτίμησης για εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2017-18, θα πραγματοποιηθεί από τις 19-06-2017 έως τις 23-06-2017. 


 
Read More »
Οι τομείς φοίτησης του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς για το σχολικό έτος 2017-18 Οι τομείς φοίτησης του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς για το σχολικό έτος 2017-18 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Νεκρός 72χρονος σε τροχαίο

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017


Ένα Ι.Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε 72χρονος στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας, κοντά στην Πλαταριά, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. 
Ο 72χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου και κατέληξε. 


 
Read More »
Θεσπρωτία: Νεκρός 72χρονος σε τροχαίο Θεσπρωτία: Νεκρός 72χρονος σε τροχαίο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα «Βιώσιμη διαχείριση των ακτών»

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Βιώσιμη διαχείριση των ακτών» την Δευτέρα 22 και Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η ημερίδα που εντάσσεται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας, της Δ/νσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας, της Σχολικής Επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, του Φορέα Διαχείρισης Στενών & Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών και του Εθελοντικού Οργανισμού Sivotistas.

Έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, το ΚΠΕ Φιλιατών μέσω της εισήγησης «Λιμένες και Παράκτια ζώνη της Θεσπρωτίας» παρουσίασε τον τρόπο χωροθέτησης των λιμανιών και τις ανάγκες που αυτά εξυπηρετούν επί σειρά ετών, ενώ αναλύθηκε ειδικότερα το παράδειγμα του Λιμένα της Ηγουμενίτσας, αλλά και των μικρών λιμένων της Πλαταριάς και των Συβότων.


 
Την μεγάλη οικολογική αξία των παράκτιων οικοσυστημάτων, αλλά και την αξιόλογη προσφορά τους στην οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου ανέλυσε ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, με την εισήγηση «Παράκτια οικοσυστήματα και διαχείρισή τους». Ειδικότερα, επισημάνθηκε η ανάγκη ορθολογικής και ολιστικής διαχείρισής τους προκειμένου να μην υποστούν υποβάθμιση.

Μια περισσότερο βιωματική προσέγγιση του θέματος της βιώσιμης διαχείρισης των ακτών παρουσίασε ο Εθελοντικός Οργανισμός Sivotistas, οι οποίοι έδειξαν στους μικρούς μαθητές μέσα από βίντεο με δράσεις καθαρισμού των ακτών, πώς όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε και να αποκτήσουμε μια περιβαλλοντικά ορθή συμπεριφορά.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα «Βιώσιμη διαχείριση των ακτών» Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα «Βιώσιμη διαχείριση των ακτών» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Πρωταθλητές στη διαφθορά οι Δήμοι

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017


Πρωταθλητές στη διαφθορά αναδεικνύονται, για άλλη μία φορά, οι δήμοι, όπως προκύπτει από την έκθεση πεπραγμένων του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη διετία 2015-2016, η οποία παρουσιάστηκε σε ημερίδα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Τη συγκεκριμένη περίοδο οι επιθεωρητές του Σώματος διενήργησαν 871 ελέγχους, από τους οποίους σε 216 περιπτώσεις διαπιστώθηκε παραβατικότητα.
 
Από αυτές οι 119 αφορούν σε ΟΤΑ α΄ βαθμού και δημοτικές επιχειρήσεις, οι 39 σε Νομικά Πρόσωπα, οι 24 σε υπουργεία, οι 19 σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και οι υπόλοιπες 15 σε Περιφέρειες.


Οι έλεγχοι στους ΟΤΑ, ειδικότερα, αφορούσαν κυρίως σε υποθέσεις δόμησης και χωροταξίας, ανάθεσης έργων, προμηθειών αγαθών και παροχής υπηρεσιών και στη διαδικασία χορήγησης αδειών ιδίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σημαντικό ποσοστό των ελέγχων αφορούσε στην οργάνωση και λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σε υποθέσεις δημοσίων έργων-συμβάσεων, σε ζητήματα πολεοδομικής φύσης, στην εκπαίδευση και κατάρτιση, σε άλλα θέματα δήμων.

Από τις 413 εκθέσεις επιθεώρησης-ελέγχου του 2016, σε 133 από αυτές (ποσοστό 32,20%), αναζητήθηκαν ευθύνες υπαλλήλων ή οργάνων της δοίκησης για πειθαρχικά παραπτώματα ή ανέκυψαν ενδείξεις για ποινικές ευθύνες, οπότε οι σχετικές εκθέσεις γνωστοποιήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των σχετικών πράξεων και παραλείψεων. Από αυτές οι 85 περιπτώσεις αφορούσαν υπαλλήλους σε δήμους και επιχειρήσεις τους, οι 23 σε Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, οι 9 σε υπουργεία και από 8 περιπτώσεις σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και Περιφέρειες.

Περίπου το 58% των λειτουργών, για τους οποίους προτάθηκε η άσκηση πειθαρχικής δίωξης, προέρχεται από τους ΟΤΑ α' βαθμού και επιχειρήσεις τους, ενώ για 9 δημάρχους προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Περίπου 6 στους 10 ελέγχους που διενεργήθηκαν από το Σώμα είχαν ως έναυσμα επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες, ενώ αυξημένο, για τρίτη συνεχή χρονιά, ήταν το ποσοστό ελέγχων που διενεργήθηκαν κατόπιν εντολών υπουργών, παραγγελιών δικαστικών ή εισαγγελικών Αρχών ή αιτημάτων του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως τόνισε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, καθηγητής Δημοσθένης Κασσαβέτης, «προκύπτει το συμπέρασμα ότι εντός των κρατικών θεσμών υπάρχουν παγιωμένα δίκτυα, που παράγουν και αναπαράγουν φαινόμενα κακοδιοίκησης και διαφθοράς και τα οποία συνυφαίνονται με την παραβίαση από φορείς που ασκούν δημόσια εξουσία, των αρχών της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας».

Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί άμεση προτεραιότητα στον περιορισμό και την πάταξη των φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς, που σύμφωνα με τον ίδιο «αποτελούν προϋπόθεση για ποιοτικές κρατικές λειτουργίες».
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read More »
Πρωταθλητές στη διαφθορά οι Δήμοι Πρωταθλητές στη διαφθορά οι Δήμοι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017


Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο επισκέφθηκαν την Τρίτη 30 Μαΐου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας κ. Γεώργιος Μπούργος, ο Αντιπρόεδρος Σωτήριος Γκίκας και ο Γραμματέας Ιωάννης Δημητρίου.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΗ για τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς και ο νέος πράσινος φόρος που θεσμοθετήθηκε.


Ο Δήμαρχος κατά τη συζήτηση επεσήμανε την προσπάθεια της ΔΕΥΑΗ και του προέδρου της να απορροφήσει τον φόρο, αλλά και να προφυλάξει τις ευπαθείς ομάδες στο βαθμό, που η κείμενη νομοθεσία το επιτρέπει.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας για το οποίο υπήρξε ταύτιση απόψεων και των δύο πλευρών, καθώς τόσο ο Δήμος Ηγουμενίτσας όσο και το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας είναι κάθετα αντίθετοι στην υποβάθμιση τόσο του ΤΕΠ όσο και της πρωτοβάθμιας υγείας στην Ηγουμενίτσα. 


 
Read More »
Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Subtitula» στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017

Άλλη μια πρωτοπορία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας. Το εν λόγω Τμήμα ξεκίνησε το εαρινό εξάμηνο 2017 επιμορφωτικό σεμινάριο υποτιτλισμού για τους φοιτητές της κατεύθυνσης Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών.

Πρωταρχικός στόχος είναι οι φοιτητές να διδαχτούν και να εξοικειωθούν με τη θεωρία και την πράξη του υποτιτλισμού. Επίσης δίνεται στους φοιτητές μια επιπλέον προοπτική για μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση, έχοντας ως σημείο αναφοράς το δίκτυο ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών συνεργασιών, το οποίο πλαισιώνει την όλη προσπάθεια.


Ως γνωστόν το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ως το μοναδικό που προσφέρει την κατεύθυνση των Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στην Οικονομία, στοχεύει στην εξωστρέφεια, δημιουργώντας συνεργασίες με ξένα Τριτοβάθμια Ιδρύματα έχοντας τη διαπολιτισμικότητα και την πολυγλωσσία ως βασικά πλαίσια έρευνας και διδασκαλίας.

Η αυλαία για την παρουσίαση της δουλειάς των φοιτητών στο σεμινάριο υποτιτλισμού θα ανοίξει στις 16 & 17 Ιουνίου 2017, 7 μμ.. To 1ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Subtitula» θα λάβει χώρα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με τη συμμετοχή διακεκριμένων ατόμων του χώρου, αποσκοπώντας στην εκτενή παρουσίαση και προβολή εμπειριών και γνώσεων από την πολυδιάστατη αυτή δράση. 


 
Read More »
1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Subtitula» στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, στην Ηγουμενίτσα 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Subtitula» στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Πρώτη δύναμη το ΠΑΜΕ στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας η γενική συνέλευση και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Θεσπρωτίας!
Τα αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη νέου ΔΣ του Συλλόγου και των Αντιπροσώπων για την 86η Γ.Σ.της ΔΟΕ είναι :

Ψήφισαν 362
Λευκα 9
Άκυρα 5
Έγκυρα 348

ΠΑΜΕ 130 (2 έδρες)
ΔΑΚΕ 124 (2 έδρες)
ΔΗ.ΣΥ. 66 (0 έδρες)
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 28 (0 έδρες )

Αντιπρόσωποι :
ΠΑΜΕ 2
ΔΑΚΕ 2

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ Δ.Σ:  
 • ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  
 • ΚΟΚΟΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
 • ΜΗΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΑ 
 • ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
 •  ΚΟΥΡΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ  
 • ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  
 • ΖΑΡΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ :  
 • ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
 • ΚΟΚΟΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 
 • ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ  
 • ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  


 
Read More »
Πρώτη δύναμη το ΠΑΜΕ στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Πρώτη δύναμη το ΠΑΜΕ στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Ο Βαλάντης ζωντανά στο Maroken στην Πλαταριά

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017
Read More »
Ο Βαλάντης ζωντανά στο Maroken στην Πλαταριά Ο Βαλάντης ζωντανά στο Maroken στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Αναλογική χρέωση διοδίων και εκπτώσεις για τους συχνά μετακινούμενους στην Εγνατία Οδό ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017


Το ζήτημα εφαρμογής συστήματος αναλογικής χρέωσης για τα διόδια στην Εγνατία οδό, όπως είχαν δεσμευτεί οι προηγούμενοι υπουργοί, επαναφέρει με επιστολή του (29 Μαΐου) προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, με αφορμή τις εργασίες ανακατασκευής του σταθμού Δροσοχωρίου στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Ο Περιφερειάρχης αναδεικνύει την άδικη μεταχείριση της Ηπείρου, ως προς τον αριθμό των σταθμών διοδίων και το υψηλό κόστος χρέωσης ανά χιλιόμετρο, προτείνοντας αναλογική χρέωση, καθιέρωση εκπτωτικών καρτών για όσους διακινούνται συχνά και απαλλαγή όσων μετακινούνται σε κοντινές αποστάσεις και όσων διέρχονται από τα διόδια του Μαλακασίου με έξοδο προς Καλαμπάκα/Τρίκαλα.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:

"Το ενδεχόμενο λειτουργίας σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι, απασχολεί για χρόνια την τοπική κοινωνία, η οποία σύσσωμη έχει αντιδράσει, καθώς αποκόπτει στα δύο το νομό Ιωαννίνων και υποχρεώνει κατοίκους του να υφίστανται σημαντική οικονομική επιβάρυνση για καθημερινές μετακινήσεις από και προς τον τόπο κατοικίας τους προς υπηρεσίες, νοσοκομεία, σχολεία κλπ και αντίστροφα. Το πρόβλημα όμως είναι σύνθετο και προκαλεί δικαιολογημένα και αίσθημα άδικης μεταχείρισης των Ηπειρωτών, καθώς με το Σταθμό Δροσοχωρίου, στην Π.Ε. Ιωαννίνων στην ουσία θα λειτουργούν τρεις σταθμοί, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη περιοχή της Βόρειας Ελλάδος. Συγκεκριμένα ήδη λειτουργεί ο Σταθμός Τύριας, αλλά και ο Σταθμός Μαλακασίου, ο οποίος είναι χωροθετημένος ελάχιστα χιλιόμετρα εκτός ορίων του Νομού Ιωαννίνων, επιβαρύνει όμως υπέρμετρα όσους μετακινούνται προς Τρίκαλα, καθώς η απόσταση που διανύουν μέχρι τον κόμβο εξόδου/εισόδου προς Καλαμπάκα - Τρίκαλα είναι ελάχιστη.


Το κόστος των διοδίων για όσους μεταβαίνουν καθημερινά για επαγγελματικούς λόγους (υπάλληλοι, επιχειρηματίες κλπ) από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα (και αντίστροφα) και από Μέτσοβο (κυρίως) προς Καλαμπάκα- Τρίκαλα (όπου ανέκαθεν δραστηριοποιούνται πολλοί Μετσοβίτες), είναι ήδη πολύ υψηλό και θα έπρεπε να έχει τεθεί σε εφαρμογή αναλογική χρέωση, ή στην εσχάτη περίπτωση να εκδοθούν κάρτες πολλαπλών διαδρομών. Ενδεικτική της στρέβλωσης που υπάρχει σήμερα, είναι η καταβολή 2,40 ευρώ ενός Ι.Χ. που κινείται από Μέτσοβο για Καλαμπάκα, όταν η απόσταση που διανύει στην Εγνατία Οδό είναι περίπου 10 χλμ! Εξίσου στρεβλή είναι σήμερα και η χρέωση οδηγών που κινούνται συχνά από Ιωάννινα προς και από Παραμυθιά/Ηγουμενίτσα, ενώ -εάν δεν επέλθει αναπροσαρμογή βάσει αντικειμενικών δεδομένων- θα προκύψουν ακόμη πιο δυσανάλογες χρεώσεις μετά τη λειτουργία του σταθμού Δροσοχωρίου για όσους θα κινούνται προς Ζαγόρι- Μέτσοβο ή ακόμη και προς τον κόμβο της Ιόνιας Οδού, όταν θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν υψηλό αντίτιμο σε σχέση με τα χιλιόμετρα που θα διανύουν, προκαλώντας οικονομική αφαίμαξη για τους συχνά μετακινούμενους και μάλιστα σε μια περιοχή που "μαστίζεται" από την κρίση και την υψηλή ανεργία".

Σε άλλο σημείο ο Περιφερειάρχης υπενθυμίζει και τις εκκρεμότητες απαλλοτριώσεων που υπάρχουν στην περιοχή Μετσόβου: "Τέλος, πρέπει να σας επισημάνουμε ότι ενώ "αυξάνονται και πληθύνονται" οι σταθμοί διοδίων στην Π.Ε. Ιωαννίνων, μέχρι και σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει αποζημιώσει τους δικαιούχους για τις εκτάσεις που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού στα όρια του Δήμου Μετσόβου, μη διευκολύνοντας την ανέξοδη επικοινωνία των κατοίκων του με όμορες περιοχές".

Καταληκτικά στην πρόταση του Περιφερειάρχη αναφέρονται και τα εξής:

"Με όσα παραθέσαμε, εκτιμούμε ότι έγινε για άλλη μια φορά κατανοητή η εφαρμογή ενός δίκαιου συστήματος διοδίων αναλογικής χρέωσης ενός ορίων της Περιφέρειας Ηπείρου όπως αυτό που προτείνουμε, μαζί με την απαλλαγή καταβολής διοδίων, όσων χρησιμοποιούν για ελάχιστα χιλιόμετρα την Εγνατία Οδό, πρακτική που εφαρμόζεται ήδη και σε άλλους οδικούς άξονες". {...) Σύμφωνα με ο, τι ισχύει και σε άλλες περιοχές, εκτιμούμε ότι η χρέωση/διέλευση στα διόδια Δροσοχωρίου και Τύριας πρέπει να ανέρχεται κατ΄ ανώτατο στο 1 ευρώ, ενώ για όσους μετακινούνται από Μέτσοβο προς Καλαμπάκα/Τρίκαλα να εκδίδεται απαλλακτική κάρτα δωρεάν διέλευσης".


Read More »
Αναλογική χρέωση διοδίων και εκπτώσεις για τους συχνά μετακινούμενους στην Εγνατία Οδό ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αναλογική χρέωση διοδίων και εκπτώσεις για τους συχνά μετακινούμενους στην Εγνατία Οδό ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία έκλεισε για δεύτερη χρονιά φέτος η δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου»

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017


Με επιτυχία έκλεισε για δεύτερη χρονιά φέτος η δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου» που ξεκίνησε πέρυσι ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας. 
Συνολικά, από τον μήνα Μάρτιο επισκέφτηκαν το λιμάνι δεκατέσσερα (14) σχολεία του Νομού Θεσπρωτίας με συνολικά περίπου 600 μαθητές. Η δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου» θα συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά.


Οι μαθητές επισκέφτηκαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις στο σύνολό τους, τόσο τους χερσαίους χώρους του Νέου Λιμένα, όσο και τις στεγασμένες εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στην καθημερινή λειτουργία του Λιμένα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας με στόχο την βιωματική γνωριμία των παιδιών με το λιμάνι και τις λειτουργίες του, εφάρμοσε τη δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου», που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν το λιμάνι της πόλης τους, καθώς και τις λειτουργίες του στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Δόθηκε η ευκαιρία μέσα από την περιήγηση τα παιδιά να δουν από κοντά, τόσο τις καθημερινές δραστηριότητες του λιμένα, όσο και να γνωρίσουν τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στις λιμενικές δραστηριότητες.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Νομού Θεσπρωτίας, καθώς και τους καθηγητές και δασκάλους των σχολείων που επισκέφθηκαν το λιμάνι για την άψογη συνεργασία στην υλοποίηση αυτής της δράσης. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία έκλεισε για δεύτερη χρονιά φέτος η δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου» Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία έκλεισε για δεύτερη χρονιά φέτος η δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο και η παλιά πόλη της Ηγουμενίτσας - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο χρόνο

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017
Read More »
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο και η παλιά πόλη της Ηγουμενίτσας - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο χρόνο Το 1ο Δημοτικό Σχολείο και η παλιά πόλη της Ηγουμενίτσας - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο χρόνο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

10η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου - «Όσο γυρίζει o Χορός… ο Κύκλος μεγαλώνει»

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος» διοργανώνει στα πλαίσια της εορτής της Αγίας Τριάδας την 10η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών την Κυριακή 04 Ιουνίου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολειού Γραικοχωρίου μετά το πέρας του Εσπερινού και της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας .

Μια γιορτή θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής η οποία στηρίζεται από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, το ΠΑΚΠΠΟ, την Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου αλλά και από φίλους του συλλόγου και αρκετούς εθελοντές.

Ένα συναπάντημα που σκοπός του είναι η αναβίωση, η διατήρηση και η προβολή των Παραδοσιακών Χορών, των ηθών και των εθίμων των διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας.

Μ’ ένα πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα με Χορούς και Τραγούδια από το Αιγαίο, Κρήτη, Ιόνιο, Μικρά Ασία και Ήπειρο, το Γραικοχώρι θα γεμίσει από τους μοναδικούς ήχους των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και τα απαράμιλλα χρώματα και σχέδια των τοπικών παραδοσιακών φορεσιών της Πατρίδας μας.

Σας περιμένουμε να χαρείτε σε μια δροσερή όαση πολιτισμού, μια γιορτή επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν, τιμούν και σέβονται την Παράδοση.

Σας προσκαλούμε και να γευτείτε παραδοσιακό βραστό κοκκινιστό κρέας με κριθαράκι και κρασί δωρεάν γύρω από ένα κοινό τραπέζι σε ένα δείπνο γεμάτο από Αγάπη .

Η παρουσία σας αποτελεί τιμή για μας. 


 
Read More »
10η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου - «Όσο γυρίζει o Χορός… ο Κύκλος μεγαλώνει» 10η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου - «Όσο γυρίζει o Χορός… ο Κύκλος μεγαλώνει» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Παιδική θεατρική παράσταση "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Παιδική θεατρική παράσταση "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη Ηγουμενίτσα: Παιδική θεατρική παράσταση "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση ενημέρωσης για το Net Metering το Σάββατο 3/6/2017 ώρα 11.00’, στην αίθουσα Καρκαμίτση Παραμυθιάς.


Την εκδήλωση συνδιοργνώνουν:
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
• ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Σπανούλης Κων/νος
Ο Γεν. Γραμματέας
Γιωτάκος Κώστας


 
Read More »
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Σελίδες