Μάριος Κάτσης σε Πλακιωτάκη - Γιόγιακα: «Ξεπούλημα καραμπινάτο και με προίκα - Αναγκαίο μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού»

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020
Μάριος Κάτσης σε Πλακιωτάκη - Γιόγιακα: «Ξεπούλημα καραμπινάτο και με προίκα - 
Αναγκαίο μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού» 


Ο Βουλευτής Μάριος Κάτσης απαντώντας σε όσα είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής, δήλωσε τα εξής: 

«Πραγματικά είναι να απορεί κανείς μέχρι που είναι ικανή να φτάσει η ΝΔ για να μας παρουσιάσει το μαύρο άσπρο παίζοντας με τις λέξεις… αλλά δυστυχώς και με τη νοημοσύνη των πολιτών. Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε επί λέξει ότι για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προκρίνεται η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου σε ιδιώτη επενδυτή. Το «ετσιθελικό» κράτος της Δεξιάς αποφάσισε και διέταξε χωρίς να ρωτήσει κανέναν να ξεπουλήσει στα κρυφά ένα λιμάνι «γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής σημασίας», σύμφωνα με τον Υπουργό, σε έναν ιδιώτη, χωρίς μάλιστα η χώρα να είναι υποχρεωμένη διεθνώς για αυτό. Είναι μνημονιακοί χωρίς μνημόνια! 

Η δικαιολογία ότι δεν είναι πώληση αλλά ενοίκιο για 60 χρόνια είναι τραγελαφική, καθώς όλες οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται με αυτόν ακριβώς τον τρόπο: Μακροχρόνιες συμβάσεις παραχώρησης από το Δημόσιο στον Ιδιωτικό τομέα, οι οποίες ανανεώνονται πριν τη λήξη τους, εν δυνάμει στο διηνεκές. 

Για να καταλάβουν και οι συμπολίτες μας τι πραγματικά θα συμβεί στην περιοχή μας έχω να πω τα εξής: 

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μονομετοχική εταιρεία, η ΟΛΗΓ ΑΕ η οποία είναι υπό δημόσιο έλεγχο και παρουσιάζει κερδοφορία περίπου 2,2 εκ. ευρώ τον χρόνο. Το δημόσιο έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξει την πρώτη και τη δεύτερη φάση του λιμανιού, ενώ σήμερα κατασκευάζει την τρίτη φάση, που θα έχει εμπορευματική χρήση, καθώς και το κτήριο του τερματικού σταθμού Τ3 στο λιμάνι. 

Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΟΛΗΓ ΑΕ σε ιδιώτη, δίνοντάς του την πλήρη διαχείριση όλων των δραστηριοτήτων του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, της μαρίνας της Πλαταριάς, της μαρίνας των Συβότων και του αλιευτικού καταφυγίου της Σαγιάδας έως το 2063! 

Ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να είναι χαρούμενες οι τοπικές κοινωνίες; Επειδή το λιμάνι θα το πάρει ένας ιδιώτης ο οποίος θα το βρει έτοιμο με λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, χωρίς να χρειάζεται να βάλει ούτε ένα ευρώ για κάποια επένδυση απλά εισπράττοντας υπερκέρδη; Επειδή δεν προβλέπονται αντισταθμιστικά για την τοπική κοινωνία; Επειδή τα χρήματα που θα πάρει το κράτος ως αντίτιμο από την παραχώρηση, θα είναι λιγότερα από αυτά που βγάζει το λιμάνι όντας σε δημόσιο έλεγχο; Επειδή η ΝΔ κάνοντας δωράκι στον μελλοντικό επενδυτή αύξησε τον χρόνο της παραχώρησης και μείωσε τα ανταποδοτικά προς τον ΟΛΗΓ βάζοντας ανώτατο πλαφόν το 5% χωρίς μελέτη βιωσιμότητας; 

Η πραγματικότητα είναι ότι η ΝΔ με το σχέδιο της θα βάλει απλά έναν ιδιώτη μεσάζοντα, ο οποίος πληρώνοντας ελάχιστα θα εισπράττει τα κέρδη από τις επενδύσεις που έγιναν με δημόσιο χρήμα. Έτσι γίνεται επενδυτής ο οποιοσδήποτε. Η κυβέρνηση λειτουργεί ως dealer συμφερόντων. 

Και επειδή εμείς δεν καταλαβαίνουμε όπως λένε, ας απαντήσουν ευθέως στους πολίτες: Πόσο υπολογίζουν ότι θα να είναι το αντίτιμο της παραχώρησης, σε σχέση με τα σημερινά κέρδη του ΟΛΗΓ; Για ποιες επενδύσεις θα δεσμεύεται ο ιδιώτης ώστε να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο; Θα φτιάξει μήπως τη Μαρίνα ή το Εμπορευματικό ή θα τελειώσει την Γ’φάση; Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στην τοπική οικονομία, και την ευρύτερη περιοχή από την απουσία δημόσιας διαχείρισης για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας; Η διοίκηση του ΟΛΗΓ θα συνεχίσει να υπάρχει και τι θα μπορεί να κάνει με έναν ιδιώτη που θα κάνει απόλυτο κουμάντο; Τι σημαίνει για τους εργαζομένους ότι το management θα το αναλάβει ο ιδιώτης; Τι θα γίνει αν δεν έχει τελεσφορήσει η απόδοση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο μέχρι να βγει ο διαγωνισμός; 

Και κάτι τελευταίο: Ο κ. Γιόγιακας μίλησε για σκέτο ψέμα αναφερόμενος στα λεγόμενα μου. Ήθελα να τον ρωτήσω, το 2018 που έλεγε ότι ιστορικά κτήρια, αρχαιολογικοί χώροι και άλλα μνημεία της Θεσπρωτίας θα ξεπουληθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ το έλεγε από άγνοια ή απλά διέρρεε fake news; Αλήθεια πόσα από αυτά που έλεγε ξεπουλήθηκαν; Φυσικά κανένα. 

Καταλαβαίνω το άγχος του να διαχειριστεί πολιτικά και επικοινωνιακά το ξεπούλημα του λιμανιού, ειδικά μετά το κλείσιμο του πανεπιστημιακού τμήματος της Ηγουμενίτσας…και ας έχει νέα ταμπέλα! Αλλά το δύο στα δύο σε τόσο σοβαρά ζητήματα με μακροχρόνιες συνέπειες, μέσα σε μόλις 7 μήνες διακυβέρνησης πάει πολύ για να το καταπιεί αμάσητο η τοπική κοινωνία. 

Είναι αναγκαίο να φτιαχτεί κοινωνικό μέτωπο ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και να αντιδράσουμε έγκαιρα, καθώς η ιδιωτικοποίηση θα είναι μη αναστρέψιμη».
Read More »
Μάριος Κάτσης σε Πλακιωτάκη - Γιόγιακα: «Ξεπούλημα καραμπινάτο και με προίκα - Αναγκαίο μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού» Μάριος Κάτσης σε Πλακιωτάκη - Γιόγιακα: «Ξεπούλημα καραμπινάτο και με προίκα - Αναγκαίο μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5

Η Ραχήλ Μαρκιανίδου πρόεδρος του νέου Δ.Σ του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού συλλόγου Πέρδικας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020
Η Ραχήλ Μαρκιανίδου πρόεδρος του νέου Δ.Σ του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού συλλόγου Πέρδικας


Συγκρότηση σε σώμα νέου Δ.Σ Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού συλλόγου Πέρδικας.

Πρόεδρος :Μαρκιανιδου Ραχήλ
Αντιπρόεδρος :Φλώρου Γεωργία
Ταμίας:Παπαδάτος Κωνσταντίνος
Γραμματέας:Δούκα Μαρία
Μέλος :Πάμπολλα Μαρία
Μέλος:Μήτση Κωνσταντίνα
Μέλος:Γογολου Ελένη.

Ευχαριστούμε τον κόσμο της Πέρδικας που μας στήριξε με την ψήφο του.
Read More »
Η Ραχήλ Μαρκιανίδου πρόεδρος του νέου Δ.Σ του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού συλλόγου Πέρδικας Η Ραχήλ Μαρκιανίδου πρόεδρος του νέου Δ.Σ του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού συλλόγου Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5

Η Ηγουμενίτσα του χθες...

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020
Η Ηγουμενίτσα του χθες...


Η Ηγουμενίτσα στη δεκαετία του 60 ήταν μια όμορφη κωμόπολη 5000 κατοίκων.

Η φωτό είναι απ' το αρχείο του Βασίλη Χολέβα, γύρω στα 1964, όταν η πόλη συνδέθηκε με φέρρυ μπόουτ, με το Πρίντεζι, έγινε γέφυρα με την δυτ. Ευρώπη, και χτίστηκε το Μotel Xenia στο άκρο της πόλης

Η φωτό απεικονίζει μια γραφική παραλία, όπου τα πλατάνια έφταναν μέχρι το κύμα,ενώ η προσέγγιση στις μικρές βάρκες γινόταν με αυτοσχέδιους μώλους,από πέτρες και ξύλα.

Η φωτό είναι παραστατική, για την ολοκληρωτική αλλοίωση του τοπίου, που έφερε, η ανάπτυξη της πόλης....

Σήμερα δεν υπάρχει παραλία, αφού μπαζώθηκε και έγινε πάρκο και πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Τα πλατάνια έχουν ξεραθεί από έλλειψη νερού, και το "Ξένια" έχει μετατραπεί σε ΙΕΚ....

Σίγουρα μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του χθες, μπορεί να μας κάνει να αναπολήσουμε, τα χαμένα χρόνια της νιότης μας, αλλά και την πόλη ,που μας έθρεψε, αλλά δεν υπάρχει πια,....παρά μονάχα στις ασπρόμαυρες εικόνες του χθες...

Και να θυμάστε... 
Η ανάπτυξη. έχει κόστος και ....απώλειες..!!!!

Read More »
Η Ηγουμενίτσα του χθες... Η Ηγουμενίτσα του χθες... Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5

Σύλληψη 18χρονου και 27χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020
Σύλληψη 18χρονου και 27χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα και παράλληλα είχε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος SHENGEN, καθώς και καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 18χρονου και 27χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 18χρονου και 27χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5

Ανάδειξη των Κάστρων Ηγουμενίτσας & Μαργαριτίου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020
Ανάδειξη των Κάστρων Ηγουμενίτσας & Μαργαριτίου 


Συνάντηση εργασίας είχαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Χουλιαράς με αντικείμενο την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, που υπάρχουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Ενετικό Κάστρο Ηγουμενίτσας και στο Κάστρο Μαργαριτίου για τα οποία έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένα έργα. 

Σε ό,τι αφορά το Ενετικό Κάστρο Ηγουμενίτσας πρόκειται να υλοποιηθεί από το Δήμο το έργο με τίτλο «Ανάπλαση αστικού δασυλλίου και ανάδειξη Ενετικού Κάστρου» το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με τις παρεμβάσεις να έχουν στόχο την ανάπτυξη και την κατάλληλη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου ώστε να αξιοποιηθεί για την αναψυχή των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον θα συμβάλλουν στη σύνδεση του Ενετικού Κάστρου με το αστικό περιβάλλον και στην προσέλκυση τουριστών εντός της πόλης της Ηγουμενίτσας. Παράλληλα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία πρόκειται να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις αναστήλωσης και ανάδειξης τμημάτων του Κάστρου. 

Στο Κάστρο του Μαργαριτίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία θα προβεί επίσης σε τμηματικές αναστηλώσεις, με στόχο την ανάδειξη του Κάστρου και την ασφαλή επισκεψιμότητα σε αυτό, ενώ σε συνεργασία με τον Δήμο πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα σε αυτό. 

Πέρα από τα ανωτέρω, αμφότεροι συμφώνησαν να εντείνουν την κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη των μνημείων πολιτισμού, που υπάρχουν στον Δήμο με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.
Read More »
Ανάδειξη των Κάστρων Ηγουμενίτσας & Μαργαριτίου Ανάδειξη των Κάστρων Ηγουμενίτσας & Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη LIVE στο NV Cafe Bar Resto

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020
Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη LIVE στο NV Cafe Bar Resto


Read More »
Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη LIVE στο NV Cafe Bar Resto Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη LIVE στο NV Cafe Bar Resto Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 


Κατά την επίσκεψή του στη Θεσπρωτία, καμία σαφή και ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης για τα σημαντικά αναπτυξιακά θέματα, που απασχολούν το Δήμο Ηγουμενίτσας και την τοπική κοινωνία. Για το θέμα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στο Δήμο, συνέχισε την τακτική των προκατόχων του Υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μοιράζοντας αόριστες υποσχέσεις για την επιστροφή της στο Δήμο. Παρέπεμψε το ζήτημα στη συνεργασία των θεσμικών φορέων, λες και δεν μπορεί το Υπουργείο του να αναλάβει πρωτοβουλία για να εξασφαλίσει και επιταχύνει αυτή τη συνεργασία. Το μόνο ασαφές χρονοδιάγραμμα που έθεσε ήταν ότι η παραχώρηση θα γίνει πριν από το διαγωνισμό για την μακροχρόνια ενοικίαση του λιμένα σε ιδιώτη. 

Η χρονική στιγμή αυτού του διαγωνισμού είναι όμως άγνωστη, καθώς – όπως είπε ο κ. Υπουργός – δεν έχουν ακόμη επιλεγεί οι σύμβουλοι που θα προωθήσουν τη διαγωνιστική διαδικασία. Δηλαδή … «ζήσε Μάη μου». Και βέβαια επί της ουσίας, δηλαδή τι ακριβώς και με ποιο τρόπο θα παραχωρηθεί στο Δήμο, ουδεμία αναφορά έκανε. Για παράδειγμα δεν μας είπε αν θα ενοικιασθεί και η Μαρίνα, για την οποία βέβαια απαιτείται ακόμη πολύς χρόνος για να κατασκευαστεί, καθώς ακόμη δεν γίνεται καμία οργανωμένη συζήτηση για την εξεύρεση πόρων. 

Τώρα, όσον αφορά την αξιοποίηση του λιμανιού, τα νέα που μας ανακοίνωσε ο κ. Υπουργός δεν είναι θετικά. Αντί να επιδιωχθεί η παραμονή του λιμένα στην αρμοδιότητα του κρατικού Ο.Λ.ΗΓ. και η επιλογή μιας διοίκησης με καθαρά τεχνοκρατικά και αυστηρά κριτήρια, που θα μπορούσε να οδηγήσει το λιμάνι σε μια αναπτυξιακή τροχιά, επιλέχθηκε η ενοικίαση του λιμανιού για πολλές δεκαετίες. Μια άλλη μορφή δηλαδή, της πολιτικής που είχε αρχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την παραχώρηση λιμενικών δραστηριοτήτων (στην πραγματικότητα επρόκειτο και τότε για συγκαλυμμένη πώληση του λιμανιού). Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά παραχωρείται το λιμάνι σε ιδιώτες, χωρίς να έχει λόγο το κράτος, έως την επόμενη γενιά. Θα περιμένουμε όμως να δούμε τους αναλυτικούς όρους του διαγωνισμού και θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία. 

Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε δύο σημεία των δηλώσεων του κ. Υπουργού, από τα οποία προκύπτει και η αγωνία που διακατέχει την Κυβέρνηση, προκειμένου να ωραιοποιήσει τις επιλογές της. Το πρώτο σημείο είναι ότι ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι παρά την ενοικίαση, οποιαδήποτε υποδομή ή επένδυση στο λιμάνι θα αποτελεί περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. Το αυτονόητο δηλαδή, βαφτίζεται επίτευγμα. Το δεύτερο σημείο, είναι τα ανταποδοτικά τέλη που θα προσφέρει ο ιδιώτης εκμισθωτής ου λιμανιού, τα οποία ορίζονται στο …ιλιγγιώδες ποσοστό «έως 5%». Δηλαδή μπορεί να προσδιοριστούν και στο 1%. Και αυτό παρουσιάστηκε ως επιτυχία. 

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5

Αποκριάτικο πάρτυ ενηλίκων από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δ.Σ. Γραικοχωρίου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020
Αποκριάτικο πάρτυ ενηλίκων από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δ.Σ. Γραικοχωρίου


Read More »
Αποκριάτικο πάρτυ ενηλίκων από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δ.Σ. Γραικοχωρίου Αποκριάτικο πάρτυ ενηλίκων από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δ.Σ. Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5

Αποκριάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020
Αποκριάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης


Read More »
Αποκριάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Αποκριάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5

Το Σάββατο παίζουμε παραδοσιακά παιχνίδια στο πεζόδρομο της Παραμυθιάς

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020
Το Σάββατο παίζουμε παραδοσιακά παιχνίδια στο πεζόδρομο της Παραμυθιάς


Ελάτε να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε, να παίξουμε με τα πιο τρελά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις!

Το Σάββατο 22/02/2020 στις 10.30 ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Παραμυθιάς διοργανώνει εκδήλωση με αθλοπαιδίες και παραδοσιακά παιχνίδια για όλους τους μικρούς μας φίλους στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στον Πεζόδρομο Παραμυθιάς.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους!
Σας περιμένουμε!

Μετά το πέρας της εκδήλωσης όποιος επιθυμεί μπορεί να ακολουθήσει το άρμα του Διόνυσου το οποίο θα περάσει από το σημείο της εκδήλωσης
Read More »
Το Σάββατο παίζουμε παραδοσιακά παιχνίδια στο πεζόδρομο της Παραμυθιάς Το Σάββατο παίζουμε παραδοσιακά παιχνίδια στο πεζόδρομο της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5

Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020
Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων στην ΠαραμυθιάRead More »
Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων στην Παραμυθιά Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5

2.280.000 ευρώ από την Περιφέρεια για διαμόρφωση πεζοδρομίων-ποδηλατόδρομων στην Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020
2.280.000 ευρώ από την Περιφέρεια για διαμόρφωση πεζοδρομίων-ποδηλατόδρομων στην Ηγουμενίτσας


Τη σύμφωνη γνώμη της για τη δημοπράτηση έργων σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, συνολικού προϋπολογισμού 5, 29 εκ. ευρώ διατυπώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται για τα έργα:
- «Διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων-ποδηλατόδρομων και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στην 1η Π.Ε. Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 2.280.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ηγουμενίτσας.
- «Αποχέτευση όμβριων υδάτων και βελτίωση δικτύων συλλογής εντός πολεοδομικού σχεδίου και οριοθετημένων οικισμών Δ.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 3.010.720 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑ Ιωαννίνων
Read More »
2.280.000 ευρώ από την Περιφέρεια για διαμόρφωση πεζοδρομίων-ποδηλατόδρομων στην Ηγουμενίτσας 2.280.000 ευρώ από την Περιφέρεια για διαμόρφωση πεζοδρομίων-ποδηλατόδρομων στην Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5

ΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020
ΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ


«ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΑ ΝΕΑ» 1/2/1947 

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΣ
Την πατριωτική τους ψυχή και την μεγάλη τους καρδιά την βλέπομε να εκδηλώνεται τώρα με την μεγάλη συμφορά του δευτέρου και του μεγαλυτέρου παγκοσμίου πολέμου. Μόλις ελευθερώθηκε η Ελλάς έστειλαν κατά χιλιάδες τα δέματα στη Θεσπρωτία ,τα χρηματικά εμβάσματα που έσωσαν ολόκληρες οικογένειες από την πείνα τη δυστυχία και τη γύμνια.
Μα και πρώτα οι καλοί μας ελησμόνησαν. Σ’έναν έρανο μεγάλο που έγινε το 1931 τότε που πήγε ο κ. Μπέμπης στην Αμερική, μας έδωσαν 1.000.000 δραχμές για το Νοσοκομείο Φιλιατών δηλ. λίρες περίπου. Αλλά και τώρα νέαν πάλιν χειρονομία τους μας κάνει να τους ευγνωμονούμεν και να τους καμαρώνομε περήφανα. Μαζεύουν για το Νοσοκομείο Φιλιατών 50.000 χιλιάδες δολάρια. Με συνεισφορές μεταξύ των, μεταξύ των άλλων Ηπειρωτών και των εξαιρετικών Ελλήνων της Αμερικής που αγαπούν και λατρεύουν την Ελλάδα μας.
Την νέα τους χειρονομία, ο σεβάσμιος Θεσπρωτός δημοσιογράφος εν Λονδίνω κ.Χρ. Καίσαρης, ο οποίος τελευταίος επεσκέφθη την Αμερικήν και είδε και εξετίμησεν τον φλογερόν πατριωτισμό των καλών μας πατριωτών μας την περιγράφει στο ‘’Έθνος’’ της 1-2-4, ως εξής:

ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΑΙ
Το Γούστερ θεωρείται η Μέκκα του Ελληνισμού της Αμερικής. Εκεί δρούν οι Ηπειρώται εν μεγάλη πλειοψηφία. Οι Έλληνες εκεί υπερβαίνουν τους 30 χιλιάδας ,όλοι ευκατάσταται ,άριστα εγκατεστημένοι και ακμάζοντες. Ένας Κοτσίδας, βιομήχανος γλυκισμάτων και τουρτών από φρούτο, τόσον πολύ προώδευσεν, ώστε με είκοσι φορτηγά αυτοκίνητα προμηθεύει όλην την πλούσιαν αυτήν πόλιν με τας 180-200 χιλιάδας κατοίκων. Είναι από την κώμην της Βασιλικής την Πλεσιβίτσαν. Ο Τζίμης, ο Τζούρας, ο Μπαμπουριώτης με τους καρπούς και τα παντοειδή λαχανικά προμηθεύει χίλια ξενοδοχεία του Γουόστερ. Ο Τάτσης και τόσοι άλλοι Ηπειρώται εκεί διαπρέπουν εις τας εργασίας των. Όλοι αυτοί και άλλοι Έλληνες έπαιξαν σπουδαίον ρόλον εις τας εκλογάς υπέρ των Ρούζβελτ, και ο αείμνηστος εκείνος πολιτικός το ανεγνώριζεν. Ο Μόσχος από το Φοινίκι διατηρεί εις Γουόστερ μέγα ξενοδοχείον.

Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟΝ
Προκειμένου περί Ηπειρωτών πρέπει να γράψω ότι μεγάλος ενδιαφέρονται, δια τον εφοδιασμόν της Ηπείρου, την οποίαν ο πόλεμος εξεγύμνωσε κυριολεκτικώς ενώ αι ελληνικαί Κυβερνήσεις από του Βενιζέλου και εντεύθεν ελάχιστα είχον φροντίσει διά την ελληνικωτάτην αυτήν γωνίαν του Ελληνισμού. Διαρκούσης της Διασκέψεως της Ειρήνης του πρώτου πολέμου ενθυμούμεθα, ότι αναφέραμεν εις τον Βενιζέλον παράπονα από την Ήπειρον.
-Να τους γράψης-μας είπε να κάνουν υπομονήν έως ότου τελειώσουν τα μεγάλα ζητήματα…
Οι εν Αμερική λοιπόν Ηπειρώται, πληροφορηθέντες πως οι Γερμανοιταλοί, φεύγοντες από τους Φιλιάτες, εξεγύμνωσαν το εκεί Νοσ/μείον καύσαντες κάθε τι που δεν μπορούσαν να το μεταφέρουν, απεφάσισαν να ανεφοδιάσουν το Νοσοκομείο ως τέλειον ίδρυμα συνάζοντες μεταξύ των συνεισφοράς μέχρι του ποσού 25χιλ.δολλ. Εις το ποσόν τούτο συνεφωνήθη να προσθέση άλλας 25 χιλιάδας το Γκρήκ-Γουώρ Ρηλίφ,ώστε να επαρκέσουν ,όπως αρχίση αμέσως πλήρης η λειτουργία του,απαραίητος διά την όλην Θεσπρωτίαν. Επί κεφαλής των εράνων έρχεται ο προμνημονευθείς κ.Κοτσίδας με 5 χιλ.δολλ., αναλόγως δε φιλοτιμούνται όλοι οι Ηπειρώται να συνεισφέρουν κατά τους πόρους τους έκαστος>.
Τους συγχέρομεν τους ευχαριστούμεν και τους καμαρώνομεν και ημείς οι εν Αθήναις Θεσπρωτοί.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΔΟΥΡΟΣ
Εκ Πόβλας Φιλιατών

Read More »
ΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5

Σελίδες