Απάντηση σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα Αντισυνταγματική η πρόβλεψη θέσεων στα πανεπιστήμια ειδικά για παιδιά πολυτέκνων

Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016


Αντισυνταγματική έχει κρίνει το Συμβούλιο Επικρατείας την ένταξη τέκνων πολυμελών οικογενειών στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αναφέρεται σε απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε σχετική Ερώτηση του Β. Γιόγιακα.

Στην απάντηση σημειώνεται ότι, με σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι σχετικές διατάξεις των νόμων 4071/2012 και 3966/2011 που προέβλεπαν σύσταση θέσεων στις πανεπιστημιακές σχολές που καταλαμβάνονται μόνο από μέλη πολύτεκνων οικογενειών. Υπογραμμίζεται επίσης ότι οι αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας επιβάλλουν η εισαγωγή στα πανεπιστήμια να γίνεται μόνο με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Το σκεπτικό αυτό, αναφέρεται, ελέγχθηκε πλήρως από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως προς τη νομιμότητά του πριν τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος 44/2016 για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία εισαγωγής στις Σχολές Πυροσβεστών και Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας μέσω πανελληνίων εξετάσεων.


ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ 
 
 
Read More »
Απάντηση σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα Αντισυνταγματική η πρόβλεψη θέσεων στα πανεπιστήμια ειδικά για παιδιά πολυτέκνων  Απάντηση σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα Αντισυνταγματική η πρόβλεψη θέσεων στα πανεπιστήμια ειδικά για παιδιά πολυτέκνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016 Rating: 5

Τι σημαντική ανακάλυψη έφεραν στο φως οι ανασκαφικές έρευνες στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς

Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016

 
Οι πρόσφατες έρευνες στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς απέδειξαν ότι γ εμφάνιση του ανθρώπου στην Θεσπρωτία ανάγεται στην Παλαιολιθική Περίοδο. 
 
Επιβεβαιώθηκε και αρχαιολογικά η άποψη για αξιόλογη παρουσία του προϊστορικού ανθρώπου στο θεσπρωτικό χώρο κατά τη Μέση (±250.000 - 35.000 Π.Χ.) και Νεώτερη (±35.000 - 9.000 Π.Χ.) Παλαιολιθική Περίοδο. 
 
Κατά Νεολιθική Περίοδο (± 9.000-2.800 Π.Χ.) ανθρώπινη εγκατάσταση έχει διαπιστωθεί στις σπηλιές της Ψάκας και της Σίδερης, καθώς και σε διάφορες περιοχές της κοιλάδας του Κωκυτού. 
 
Αρχαιολογικά επιβεβαιωμένη είναι η αραιή μεν αλλά συνεχής παρουσία προελληνικών φύλων την πρώιμη εποχή του Χαλκού (3η π.χ. χιλιετία). 
 
Το 2.000 Π.Χ. περίπου τοποθετείται η ειρηνική εγκατάσταση των πρώτων ελληνόφωνων φύλων, των Ελλήνων Θεσπρωτών, στη Θεσπρωτία και εν γένει σε ολόκληρη την Ήπειρο. 
 
Κατά τη διάρκεια του 14ου & 13ου π.χ. αι. Μυκηναΐοι άποικοι από τη Δυτική Πελοπόννησο φτάνουν μέχρι τους νοτιότερους όρμους της Θεσπρωτίας, ιδρύοντας οχυρωμένες εγκαταστάσεις: την Εφύρα στις εκβολές του Αχέροντα και την προϊστορική Τορύνη στον όρμο του Λύχνου.
 
Read More »
Τι σημαντική ανακάλυψη έφεραν στο φως οι ανασκαφικές έρευνες στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς  Τι σημαντική ανακάλυψη έφεραν στο φως οι ανασκαφικές έρευνες στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 30-09-2012 έως 05-10-2012 στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, διέρρηξε σπίτι 68χρονου ημεδαπού, απ’ όπου αφαίρεσε τρόφιμα και είδη ρουχισμού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016 Rating: 5

Σύλληψη δύο ημεδαπών, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, για κατοχή κάνναβης

Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016


Συνελήφθησαν, χθες (22-06-2016) το μεσημέρι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 44 και 54 ετών, διότι μετά από αστυνομικούς ελέγχους, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (9) και (2,6) γραμμαρίων αντίστοιχα.

Read More »
Σύλληψη δύο ημεδαπών, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, για κατοχή κάνναβης Σύλληψη δύο ημεδαπών, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, για κατοχή κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 34χρονος με 64,9 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)

Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016


Συνελήφθη, χθες (22-06-2016) το απόγευμα στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων περί Εξαρτησιογόνων ουσιών, περί Βεγγαλικών και περί Ραδιοσταθμών.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (22-06-2016) στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του 34χρονου, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο τσιγάρα κάνναβης.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που διενεργήθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στο σπίτι του 34χρονου στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πέντε μικροδέματα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συνολικού βάρους (64,9) γραμμαρίων,
επτά κροτίδες,
ένας ασύρματος
το χρηματικό ποσό των (420) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Read More »
Συνελήφθη 34χρονος με 64,9 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) Συνελήφθη 34χρονος με 64,9 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μαθήματα αγωνιστικής κολύμβησης στην παραλία του δρεπάνου

Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016Ο νεοσύστατος αθλητικός σύλλογος ¨ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ¨ σας κάνει γνωστό ότι από την Τρίτη 28/6/2016 θα λειτουργήσει τμήματα εκμάθησης αγωνιστικής κολύμβησης στην παραλία του δρεπάνου ( καμπινγκ).

Τα τμήματα οργανώνονται και καθοδηγούνται από ειδικευμένους γυμναστές του συλλόγου στην κολύμβηση.

Τα τμήματα αφορούν αγόρια και κορίτσια από 7-12 ετών, τα οποία θα μεταφέρονται από και προς το δρέπανο με μισθωμένο λεωφορείο από το ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας με συνοδό του συλλόγου. Θα είναι για τρείς εβδομάδες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, κατά τις πρωινές ώρες και για μία ώρα εκμάθησης. 

Η δε συνδρομή των μαθημάτων είναι στα 40 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω τηλέφωνα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες
  • 6977658794
  • 6974643528
  • 6930135633
Οι εγγραφές θα γίνουν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή από τις 19:00 μέχρι τις 22:00 και το Σάββατο από τις 11:00 μέχρις τις 14:00, στα γραφεία της ΜΟΤΟΘΕ, απέναντι από το ΤΡΑΜ στην Ηγουμενίτσα
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μαθήματα αγωνιστικής κολύμβησης στην παραλία του δρεπάνου Ηγουμενίτσα: Μαθήματα αγωνιστικής κολύμβησης στην παραλία του δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016 Rating: 5

Σελίδες