Ηγουμενίτσα: Νέο κατάστημα "Damsquare hairstylist"

Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, τα εγκαίνια του νέου κομμωτηρίου "Damsquare hairstylist", που βρίσκεται στην οδό Πάργης 5 στην Ηγουμενίτσα.

Το "Damsquare hairstylist" είναι ένα νέο, σύγχρονο και λειτουργικό κομμωτήριο που ήρθε για να προσφέρει στους πελάτες του, ποιοτικές υπηρεσίες περιποίησης μαλλιών.


Οι ιδιοκτήτες δέχθηκαν πολλές ευχές για το νέο τους ξεκίνημα αν και είμαστε σίγουροι πως θα το έχουν.

Πάντα ενήμεροι για τις τελευταίες τάσεις της μόδας είναι έτοιμοι να προσφέρουν την εξειδικευμένη περιποίηση που χρειάζεται ο κάθε τύπος μαλλιών.

Ευχόμαστε στην Μύρια καλή επιτυχία στο νέο της επαγγελματικό ξεκίνημα. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Νέο κατάστημα "Damsquare hairstylist" Ηγουμενίτσα: Νέο κατάστημα "Damsquare hairstylist" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018 Rating: 5

3η εθελοντική αιμοδοσία από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018
Read More »
3η εθελοντική αιμοδοσία από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας 3η εθελοντική αιμοδοσία από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Συλλογος Πολυτεκνων Ηγουμενιτσας: Δωρεάν διανομή πατάτας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΤΑΤΑΣ από ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 σε ΟΛΕΣ τις Πολύτεκνες Οικογένειες Εγγεγραμμένες στο Σύλλογο μας. 

Η διανομή θα γίνει στα Ψυγεία «ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ» στην Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας και ώρες 9:00π.μ.- 12:00π.μ. καθημερινά, προσκομίζοντας:
1. Βιβλιάριο Πολυτεκνίας θεωρημένο για το έτος 2018
2. Αστυνομική Ταυτότητα.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Συλλόγου: 26650 27963, 6944 471 635, 697 601 4441.


 
Read More »
Συλλογος Πολυτεκνων Ηγουμενιτσας: Δωρεάν διανομή πατάτας Συλλογος Πολυτεκνων Ηγουμενιτσας: Δωρεάν διανομή πατάτας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια: Πυλώνας Ανάτασης - Του Γιάννη Μιττάκου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), η Ελλάδα είναι η πιο ανεπτυγμένη Μεσογειακή χώρα σε ότι αφορά τις υδατοκαλλιέργειες. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σε λαβράκι και τσιπούρα στην περιοχή της Μεσογείου. Στον κλάδο της Αλιείας λοιπόν, οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν την κινητήριο δύναμη. Είναι ο δεύτερος σε εξαγωγές μετά τα οπωροκηπευτικά στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων, οι προστατευμένες ακτογραμμές, η πρόσβαση σε μεγάλες αγορές αλλά και η ενθάρρυνση μέσω Κοινοτικών και Εθνικών επιδοτήσεων.

Άρα η διαφοροποίηση του τελικού προϊόντος, από επιλογή, θα μπορέσει να δώσει στον παραγωγό την δυνατότητα να ανταγωνιστεί και σε άλλα πεδία πέραν της τιμής. Επιπλέον ο παραγωγός επικεντρώνει το ενδιαφέρον του καταναλωτή και πελάτη στα highlights του προϊόντος του. Με βάση λοιπόν την παραπάνω σκέψη είναι επιτακτική ανάγκη και πρέπει να αποτελέσει επενδυτική προτεραιότητα η δημιουργία ενός ελληνικού brand name. Ένα brandname, το οποίο θα στηριχθεί πάνω σε συγκεκριμένη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου και πιστοποίησης, κάτι στο οποίο βέβαια όλο και περισσότερες εταιρείες του χώρου καθώς και σύλλογοι, εργάζονται τα τελευταία χρόνια. Οι ελληνικές εξαγωγές προϊόντων υδατοκαλλιέργειας θα πρέπει να επενδύσουν στην έρευνα αγοράς στις χώρες που ήδη εξάγουν αλλά και στην διερεύνηση νέων αγορών κάτι το οποίο θεωρώ ότι θα είναι η επόμενη πρόκληση. 

Παρακολούθηση των εξελίξεων στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο καθώς και άμεση σύνδεση όλων των ιδρυμάτων εκπαίδευσης με τον κλάδο απασχόλησης (π.χ. μέσω spinoffεταιρειών). Συνεργασία με τοπικούς Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς για την αντιμετώπιση θεμάτων υδατοκαλλιέργειας. Στήριξη ενεργειών και πρακτικών που βελτιώνουν την ποιότητα και υγιεινή των προϊόντων υδατοκαλλιέργειας καθώς και την οργάνωση της μεταποίησης, τυποποίησης, διανομής και εμπορίας των προϊόντων για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας, με την ανάπτυξη νέων τεχνικών και σύγχρονων υποδομών. Κατάρτιση όλων των απασχολούμενων στον κλάδο, για την αναβάθμιση του ρόλου και της παραγωγικότητας τους.

Αρχικός στόχος, η ενίσχυση της οικονομίας σε τοπικό επίπεδο. Κάτι στο οποίο επίσης αξίζει να σταθούμε και να τονίσουμε είναι ότι τα προϊόντα των υδατοκαλλιεργειών είναι τοπικά προϊόντα. Η συντριπτική πλειοψηφία της παραγωγής είναι στην περιφέρεια και εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.Για την ακρίβεια ένα μεγάλο τμήμα της βρίσκεται σε ακριτικά νησιά και παραμεθόριες περιοχές, κάτι το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Οι υδατοκαλλιέργειες ως τμήμα των παραγωγικών επενδύσεων, συμβάλλουν στη δημιουργία και τη διατήρηση βιώσιμων θέσεων απασχόλησης κάτι σημαντικό τόσο από οικονομικής όσο και από κοινωνικής πλευράς.

Ο Κλάδος των υδατοκαλλιεργειών είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος του πρωτογενή τομέα, παγκοσμίως. Ωστόσο όμως ενώ η συνολική παραγωγή της ΕΕ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη από το 2000, η παγκόσμια παραγωγή αυξάνεται κατά 7% περίπου ετησίως. Το γεγονός ότι τα μισά αλιεύματα που καταναλώνονται προέρχονται από τις υδατοκαλλιέργειες όπως επίσης και η όλο αυξανόμενη μεταστροφή των καταναλωτών στην υγιεινή διατροφή λειτουργεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, επωφελώς για τη ζήτηση προϊόντων υδατοκαλλιεργειών.

Η ανάγκη λοιπόν για μεγαλύτερη εμπλοκή και στήριξη της πολιτείας, τόσο σε τοπικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο είναι επιβεβλημένη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η Τουρκία όχι μόνο έχει επενδύσει στον κλάδο αλλά τηρεί και μία επιθετική εμπορική πολιτική. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον. Η διορατικότητα κάποιων ανθρώπων πρέπει να μετουσιωθεί σε ένα μόνιμο, σταθερό και διαρκή μοχλό ανάπτυξης. Η ανάδειξη και η επισήμανση άλλωστε της συνεισφοράς του κλάδου στην εθνική οικονομία έχει ειπωθεί πολλάκις στο παρελθόν άλλο όμως είναι το ζητούμενο, ποιοι θα πάρουν την ευθύνη έχοντας την θέληση και το όραμα να οδηγήσουν τον κλάδο στην επόμενη μέρα;


 
Read More »
Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια: Πυλώνας Ανάτασης - Του Γιάννη Μιττάκου Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια: Πυλώνας Ανάτασης - Του Γιάννη Μιττάκου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή ο Βορειοηπειρώτης, που φυλακίστηκε επί Χότζα για 31 ολόκληρα χρόνια!

Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018

Μπορεί να μην έπαιρνε ούτε τη σύνταξη του ΟΓΑ, αλλά για 31 ολόκληρα χρόνια ήταν φυλακισμένος στην Αλβανία επί Χοτζικού καθεστώτος, έχοντας στην καρδιά του την ιδέα της Ελλάδας. 
Πρόκειται για τον Στέφανο Σιάνη από τη Λύβηνα του Δήμου Φοινίκης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. Υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του, δεν εγκατέλειψε την ιδιαίτερη πατρίδα του, μετά την πτώση των συνόρων. 
Έμεινε εκεί, υπερασπιζόμενος την ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου. 
Δεν τον πείραξε, που δεν τον τίμησαν, όσο ζούσε. 
Δεν τον πείραξε, που άκουγε: «Ο κατηγορούμενος Στέφανος Σιάνης, του Μίχου και της Θοδώρας, γεννηθείς στις 15 Δεκεμβρίου 1940, από τη Λύβηνα των Αγ. Σαράντα, διέπραξε το έγκλημα της προδοσίας απέναντι στο κόμμα και στο λαό, γιατί ήθελε να δραπετεύσει στην μοναρχοφασιστική Ελλάδα". 
Ήταν περήφανος, που διώκονταν για την Ελλάδα... 
Και εμείς αισθανόμαστε καμάρι, που υπήρξαν Έλληνες με το φρόνημα του αλησμόνητου Στέφανου Σιάνη. Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο Βορειοηπειρώτης, που φυλακίστηκε επί Χότζα για 31 ολόκληρα χρόνια!  Έφυγε από τη ζωή ο Βορειοηπειρώτης, που φυλακίστηκε επί Χότζα για 31 ολόκληρα χρόνια! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018 Rating: 5

ΙΧ ντελαπάρισε στο Απροκκλήσι Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, λίγο μετά τις 6, μέσα στο χωριό Ασπροκκλήσι, στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Μαυροματίου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο οδηγός του ΙΧ που βλέπετε στις φωτογραφίες, στην προσπάθειά του να αποφύγει άλλον οδηγό (ο οποίος δεν σταμάτησε μετά το ατύχημα), έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε σταθμευμένο ΙΧ και να ντελαπάρει πάνω στο οδόστρωμα.

Ευτυχώς από το ατύχημα δεν τραυματίστηκε ο οδηγός, ο οποίος βγήκε αλώβητος από το όχημά του, με την βοήθεια κατοίκων που ξύπνησαν από το θόρυβο της πρόσκρουσης.

Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας.Read More »
ΙΧ ντελαπάρισε στο Απροκκλήσι Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) ΙΧ ντελαπάρισε στο Απροκκλήσι Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Σελίδες