Στα 100 χρόνια του Λιμενικού Σώματος η Πρόεδρος του ΟΛΗΓ κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη

Σάββατο, Φεβρουαρίου 08, 2020
Στα 100 χρόνια του Λιμενικού Σώματος η Πρόεδρος του ΟΛΗΓ κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη


Την Τετάρτη 5/2/2020, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από όλους τους ομιλητές στην αξία του Λιμενικού Σώματος και στο ρόλο που διαδραματίζει στη φύλαξη και αστυνόμευση των θαλασσών και των θαλάσσιων συνόρων αλλά και της ναυσιπλοΐας. 


Τέλος, ειδική μνεία έγινε στους πεσόντες στο καθήκον με την δέσμευση ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση του εξοπλισμού και στην ενίσχυσή του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη, η οποία είχε σύντομη συνομιλία με τον Υπουργό και τις διοικήσεις των άλλων Λιμένων.
Read More »
Στα 100 χρόνια του Λιμενικού Σώματος η Πρόεδρος του ΟΛΗΓ κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη Στα 100 χρόνια του Λιμενικού Σώματος η Πρόεδρος του ΟΛΗΓ κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 08, 2020 Rating: 5

Δωρεά από την Διεθνή Ανθρωπιστική Οργάνωση της Aυστρίας Griechische Welle Wien στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 08, 2020
Δωρεά από την Διεθνή Ανθρωπιστική Οργάνωση της Aυστρίας Griechische Welle Wien στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση της Αυστρίας Griechische Welle Wien για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που μας στείλανε από το εξωτερικό. 

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία). 

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη. 

Στοιχεία επικοινωνίας: 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7, 
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα 
Τηλ.: 2665024245 
Φαξ: 2665028888 
Read More »
Δωρεά από την Διεθνή Ανθρωπιστική Οργάνωση της Aυστρίας Griechische Welle Wien στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από την Διεθνή Ανθρωπιστική Οργάνωση της Aυστρίας Griechische Welle Wien στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 08, 2020 Rating: 5

Κοπή πίτας του Κ.Α.Π.Η. Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 08, 2020
Κοπή πίτας του Κ.Α.Π.Η. Ηγουμενίτσας 


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ηγουμενίτσας σε μια ζεστή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη ταβέρνα «Καρακουλάκ» με ζωντανή μουσική και πλούσια εδέσματα. 

Τη γιορτή τίμησαν με τη παρουσία τους, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Λώλος, η Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ κα. Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Ευπαθών Ομάδων και Τρίτης Ηλικίας του ΠΑΚΠΠΟ κα Αλεξάνδρα Χρήστου και ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας Ελευθέριος Ντόστας.
Read More »
Κοπή πίτας του Κ.Α.Π.Η. Ηγουμενίτσας Κοπή πίτας του Κ.Α.Π.Η. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 08, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Λήψεις drone στη Νήσο Πρασούδι (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 08, 2020

 Ηγουμενίτσα: Λήψεις drone στη Νήσο Πρασούδι (+ΒΙΝΤΕΟ)


Το Πρασούδι βρίσκεται στο ΝΔ τμήμα του Δέλτα Καλαμά και ανήκει στο δίκτυο Natura 2000.

Ο Φορέας Διαχείρισης Αχέροντα - Καλαμά κάθε χρόνο πραγματοποιεί καταμετρήσεις φωλιών των ερωδιόμορφων.

Τα είδη που έχουν καταγραφεί στην περιοχή είναι: Χαλκόκοτα, Λευκοτσικνιάς, Γελαδάρης.
Η συγκεκριμένη αποικία ερωδιών είναι μοναδική στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα που εξάγονται κάθε χρόνο για την πληθυσμιακή τάση, οδηγούν στον εμπλουτισμό της γνώσης γύρω από την αναπαραγωγή των ελάχιστα μελετημένων ειδών σε εθνικό επίπεδο.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Λήψεις drone στη Νήσο Πρασούδι (+ΒΙΝΤΕΟ)  Ηγουμενίτσα: Λήψεις drone στη Νήσο Πρασούδι (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 08, 2020 Rating: 5

Το επιμελητήριο έκοψε την πίτα του στην Παραμυθιά

Σάββατο, Φεβρουαρίου 08, 2020
Το επιμελητήριο έκοψε την πίτα του στην Παραμυθιά | Φωτογραφίες

Παρουσία των τοπικών αρχών, το επιμελητήριο Θεσπρωτίας εκοψε την πίτα του το πρωί του Σαββάτου στο κατάμεστο απο κόσμο Θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν:

Οι βουλευτές Θεσπρωτίας Βασίλης Γιογιακας και Μάριος Κάσης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι δήμαρχοι Σουλίου και Ηγουμενίτσας Γιάννης Καραγιάννης και Γιάννης Λώλος αντίστοιχα, η αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος και ανάπτυξης Σταυρούλα Μπραΐμη, ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕΕ Γιώργος Καββαθας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο περιφερειακός διοικητής του λιμενικού σώματος Αντώνης Μάζης, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γιόκας Λεωνίδας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ Θανάσης Πορφύρης, π ηγούμενος της Ι.Μ Γηρομεριου Αρχ. Μεθόδιος Ντελλης, ο πρ. βουλευτής Ηλίας Βεζδρεβάνης και πλήθος μελών της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσπρωτίας.

Την ανάγκη της μείωσης των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Θεσπρωτία, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος, ο οποίος παρουσίασε όλες τις υλοποιημένες δράσεις καθώς και τις προγραμματισμένες για το 2020. «Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, όπως πάντα, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές και θα παρεμβαίνει όπου και όπως πρέπει,
προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μελών του, αλλά και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις για τα προβλήματα ανάπτυξης της περιοχής. Δεν μένουμε όμως μόνο στα λόγια. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις υποστήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Πασχος.

Στο οικονομικό περιβάλλον που βρισκόμαστε και την προοπτική που ανοίγεται αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιογιακας ο οποίος ανέφερε μια σειρά από παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Στις προτεραιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα στην μείωσης των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Θεσπρωτιας Μαριος Κάτσης.

Τις ευχές του για γρήγορη επανεκκίνηση της οικονομίας και την εκτιμηση πως αυυο θα συμβεί συντομα εδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμας Πιτούλης

Στους επιχειρηματίες της Θεσπρωτίας που παρα την δυσμενή οικονομική κατάσταση της αγοράς, επιλέγουν τον δυσκολο δρόμο της διατήρησης των επιχειρήσεων χωρις απολύσεις και χωρις κάθετες μειώσεις μισθών, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.

Στις δράσεις της γενικης συνομοσπονδιας βιοτεχνών επαγγελματιών και εμπορων Ελλάδος αναφέρθηκε ο προεδρος της ΓΣΒΕΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Περισσότερα απο την εκδήλωση καθως και βίντεο με οτι συνεβη το πρωι του Σαββάτου στο Θέατρο Καρκαμισι, σε επόμενο άρθρο.Read More »
Το επιμελητήριο έκοψε την πίτα του στην Παραμυθιά Το επιμελητήριο έκοψε την πίτα του στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 08, 2020 Rating: 5

Νέα έργα ύψους 4,55 εκ. ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 08, 2020
Νέα έργα ύψους 4,55 εκ. ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας 


Νέες εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο της Ηπείρου με την κατασκευή κόμβων σε σημεία με μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο, καθώς και για συντήρηση τμημάτων του, προωθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Ηπείρου. 

Για το σκοπό αυτό στη συνεδρίαση της, η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη ενέκρινε τη διάθεση πιστώσεων συνολικού ύψους 4, 550 εκατομμυρίων ευρώ. 

Αναλυτικά τα έργα που θα υλοποιηθούν με τη σημερινή απόφαση είναι τα εξής: 

Α΄ Κόμβοι: 
«Κόμβος Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας με Εγνατία Οδό», προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ. 
«Κόμβος στην Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (θέση Λυγιά)», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, 
«Κόμβος στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης (θέση Λαψίστα)», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. 
«Κόμβος οδού Παραμυθιά - Γλυκή προς Σούλι», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. 
«Κόμβος στην Ε.Ο. Άρτας - Τρικάλων στο ύψος του Διάσελου», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. 

Β΄ Συντηρήσεις- βελτιώσεις 
«Συντήρηση-βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας-Όρια Νομού», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. 
«Βελτίωση της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με τη διάστρωση ασφαλτοταπήτων», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ 
«Συντήρηση της Ε.Ο. Ιωαννίνων –Κακαβιάς», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. 
«Βελτίωση της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. 
«Συντήρηση-βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Άρτας-Καρδίτσας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. 
«Βελτίωση της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. 
«Βελτίωση οδού Θεριακήσι - Δερβίζιανα - Όρια Νομού», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. 
«Βελτίωση οδού Άγναντα - Καταρράκτης - Μικροσπηλιά - Ράμια - Κυψέλη - Βουργαρέλι», Προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. 

Αποφάσεις για αναδόχους – νέες δημοπρατήσεις 

Εκτός αυτών η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε, μεταξύ άλλων, σε κατακυρώσεις διαγωνισμών, ανάδειξη προσωρινών αναδόχων και νέες δημοπρατήσεις. 

Αναλυτικά: 

Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί των έργων: 
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Τύρια-Κερασέα», προϋπολογισμού 380.000. €. Ανάδοχος Δημ. Τσομπίκος. 
«Άμεση αποκατάσταση 23ης επαρχιακής οδού (από Τύρια - Ζωτικό προς Παρδαλίτσα – Πετούσι - όρια Ν. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού 300.000 €. Ανάδοχος Δ. Τσομπίκος. 
«Ανάπλαση εισόδου Κόνιτσας (Α’ Φάση)» προϋπολογισμού 300.000 €. Ανάδοχος Γ. Ντάφλης. 

Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα: 
«Ηλεκτροφωτισμός επί της 2ης επαρχιακής οδού στην περιοχή εγκατάστασης προσφύγων στην Κατσικά», προϋπολογισμού 104.500 €. Aνάδοχος: Στ. Θεοδωρόπουλος. 
«Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού προς Αμπελιά», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε. 

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων: 
«Αποκατάσταση φράγματος υδρομάστευσης στη θέση Ζγάρα Τ.Κ. Καταρράκτη από ζημιές που προκλήθηκαν μετά από έντονη θεομηνία», προϋπολογισμού 150.000 €. 
«Αποκατάσταση οδού Δίκορφο – Άγιος Ιωάννης – σημείο πυρασφάλειας περιοχής», προϋπολογισμού 360.000 €. 
«Εργασίες πλήρους αναστύλωσης του παλαιού Σχολαρχείου και του παλαιού Παρθεναγωγείου Γαναδιού», προϋπολογισμού 485.000 €. 

Μελέτη αναδασμού περιοχής Ελαίας Φοινικίου Φιλιατών 
Η Ο. Ε. ανάδειξε επίσης την Δ. ΜΗΤΡΟΥ-Π.ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ Ε.Ε., ως οριστικό ανάδοχο για τη Μελέτη αναδασμού Ελαίας- Φοινικίου Φιλιατών, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
Read More »
Νέα έργα ύψους 4,55 εκ. ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νέα έργα ύψους 4,55 εκ. ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 08, 2020 Rating: 5

Φροσύνη Σουλίου, ένα αρχοντικό χωριό (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 08, 2020
Φροσύνη Σουλίου, ένα αρχοντικό χωριό (+ΒΙΝΤΕΟ)Στο ανατολικό άκρο του δήμου Σουλίου, στο όρια του νομού Θεσπρωτίας με τον νομό Ιωαννίνων, βρίσκεται η Φροσύνη – πρώην Κορύστιανη, ένα αρχοντικό χωριό, το οποίο χρησιμοποιούσε ο στρατός του Αλή Πασά προκειμένου να ξεδιψάσει κατά τις επιδρομές του.

Ο οικισμός είναι χτισμένος σε υψόμετρο 600 μέτρων και περικλείεται από τα όρη Παραμυθιάς και Σουλίου, με τον πληθυσμό του – βάσει της απογραφής του 2011 – να φτάνει τους 119 κατοίκους.

Διασχίζοντας κανείς τη διαδρομή μέχρι τη Φροσύνη Σουλίου, ταξιδεύει πίσω στον χρόνο μέσα από γραφικά τοπία και μικρές γέφυρες.

Μεταξύ των αξιοθέατων της περιοχής βρίσκονται 11 εκκλησίες, ενώ το τοπικό καφενείο προσφέρει και εκλεκτούς μεζέδες, ανάλογα με την εποχή.

Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται το πουρνάρι της Αγίας Παρασκευής, το οποίο στέκει αγέρωχο για τουλάχιστον 750 χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Το ύψος του φτάνει στα 23,5 μέτρα, με τη διάμετρό του να αγγίζει τα 2,3 μέτρα και στη σκιά του λέγεται πως κάθονταν να ξεκουραστεί ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, γνωστός και ως Πατροκοσμάς, κατά τις περιοδείες στα Σουλιωτοχώρια.

Στην περιοχή βρίσκονται επίσης τα ερείπια του Ιουστινάνειου κάστρου.

Η φύση ζωγραφίζει την κάθε εποχή με τα δικά της χρώματα, ενώ στα βράχια και στα δέντρα φωλιάζουν σπάνια πουλιά, ανάμεσα σε μυρωδιές από βότανα και αρωματικά φυτά.Με πληροφορίες από Wikipedia, epirustravel.eu
Read More »
Φροσύνη Σουλίου, ένα αρχοντικό χωριό (+ΒΙΝΤΕΟ) Φροσύνη Σουλίου, ένα αρχοντικό χωριό (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 08, 2020 Rating: 5

Σελίδες