ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ «ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» Ή ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ; - Του Παναγιώτη Β. Νταή*

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019


Έχουν ήδη κατατεθεί επίσημα οι υποψηφιότητες των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν το Δήμο Ηγουμενίτσας, στις εκλογές της 26 – 5 – 2019. Συνεπώς, γνωρίζουν όλοι τους υποψηφίους Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Συμβούλους Τοπικών Κοινοτήτων.

Ανάμεσά τους υπάρχουν έμπειροι αυτοδιοικητικοί, αλλά και νέοι στο χώρο με επαγγελματική, κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα. Όλοι τους είναι αξιέπαινοι γιατί με τη συμμετοχή τους διαμορφώνουν τις συνθήκες ενός ενδιαφέροντος και πολιτισμένου αγώνα.

Αρκούν όμως μόνο τα πρόσωπα με τα θετικά αλλά και αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν; Σαφώς όχι, καθώς εξίσου σημαντικό είναι να μάθουμε και τις θέσεις – προτάσεις των συνδυασμών για τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

Μέχρι στιγμής και ενώ σε δύο εβδομάδες διεξάγονται οι εκλογές, μόνο ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, έχει εκπονήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, το οποίο παρουσίασε ο επικεφαλής του Γιάννης Γόγολος, σε ειδική εκδήλωση την 14η Απριλίου 2019, η σύνοψη του οποίου αποτυπώθηκε σε ειδικό φυλλάδιο, το οποίο και διανέμεται έκτοτε. Στην ιστοσελίδα του συνδυασμού μάλιστα (www.ads-igoumenitsa.gr) όποιος συμπολίτης επιθυμεί μπορεί να διαβάσει το αναλυτικό πρόγραμμα του συνδυασμού ανά τομέα, καθώς και τις οικονομικές και διαχειριστικές προϋποθέσεις εφαρμογής του και να διαπιστώσει ότι είναι ένα ρεαλιστικό και πλήρως υλοποιήσιμο πρόγραμμα, με αρχή, μέση και τέλος.

Αρνητική εντύπωση δημιουργεί ότι ο συνδυασμός Δύναμη Προοπτικής της παρούσας Δημοτικής Αρχής, δεν έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. Έχοντας μια θητεία χαμηλών επιδόσεων και περιορισμένης αποτελεσματικότητας, στη διάρκεια της οποίας ασχολήθηκε με μικρά έργα χωρίς προστιθέμενη αξία και επιδόθηκε σε ένα «μπαράζ» δημοσίων σχέσεων χωρίς ουσία, προβάλλει το αυτονόητο ως επιτυχία, με προκλητικό τρόπο.

Και διαβεβαιώνει ότι αν ανανεωθεί η θητεία της, θα συνεχίσει το - χωρίς προοπτική - έργο της για ακόμη τέσσερα χρόνια. Θα σπαταλήσουμε δηλαδή ακόμη τέσσερα πολύτιμα χρόνια χωρίς αναπτυξιακό πρόγραμμα, χωρίς οργανωμένη διεκδίκηση πόρων και έργων, αλλά με την επικράτηση του τυχαίου, του αποσπασματικού και εν τέλει του πελατειακού και του ρουσφετολογικού τρόπου άσκησης διοίκησης;

Αν υπάρχουν ορισμένοι που νομίζουν ότι η τοπική κοινωνία είναι διατεθειμένη να ανεχθεί για ακόμη μια τετραετία αυτή την κατάσταση διαπράττουν μεγάλο σφάλμα. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αναδεικνύονται συνεχώς δυνάμεις και ακούγονται φωνές που απαιτούν την αλλαγή σελίδας και την επανεκκίνηση του Δήμου Ηγουμενίτσας, στη βάση ενός συνεκτικού αναπτυξιακού και κοινωνικού προγράμματος.

Ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία ανταποκρινόμενος σε αυτή τη διαρκώς εντεινόμενη απαίτηση της κοινωνίας, εκπόνησε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσης, προσδιόρισε τις προϋποθέσεις εφαρμογής του, το θέτει σε κοινωνική διαβούλευση και το κυριότερο στελεχώνεται από ανθρώπους με γνώση, εμπειρία και ικανότητες να το υλοποιήσουν την επόμενη ημέρα. Με αυτά τα εχέγγυα είμαστε αισιόδοξοι ότι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές η τοπική κοινωνία θα μας τιμήσει και θα μας εμπιστευτεί τη διοίκηση του Δήμου για την επόμενη τετραετία.

Και έτσι θα αποδειχθεί ότι οι εκλογές δεν κρίνονται μόνο στο ποιο κόμμα στηρίζει ποιον συνδυασμό, ποιοι τοπικοί παράγοντες προσχωρούν στους συνδυασμούς, ποιος έχει τους περισσότερους φίλους και γνωστούς και άλλα τέτοια παραδοσιακά κριτήρια, η σημασία των οποίων περιορίζεται σταδιακά. Οι εκλογές θα κριθούν και με βάση τις θέσεις, τις προτάσεις και τα πρόσωπα των συνδυασμών.

Αλλά θα κριθούν και με βάση τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, τα οποία είναι πενιχρά. Ο συνδυασμός όλων αυτών, θα αναδείξει νικητή των εκλογών την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, που διασφαλίζει ότι με το πρόγραμμα και τα στελέχη που διαθέτει μπορεί να οδηγήσει το Δήμο Ηγουμενίτσας σε μια βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά, με ενισχυμένη κοινωνική συνοχή, αποτελεσματική λειτουργία, διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία σε κάθε επίπεδο της δημοτικής δραστηριότητας.

*Ο Παναγιώτης Νταής, είναι πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Πολιτική, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης – Αυτοδιοίκησης, πρώην Ειδικός Σύμβουλος στη Νομαρχία Θεσπρωτίας, με εμπειρία σε θέσεις Προϊσταμένου στα Υπουργεία Εσωτερικών – Πολιτισμού/ Αθλητισμού – Τουρισμού – Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ηγουμενίτσας με το συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία.
Read More »
ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ «ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» Ή ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ; - Του Παναγιώτη Β. Νταή*  ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ «ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» Ή ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ; - Του Παναγιώτη Β. Νταή* Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Επιστολή του υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τη ΝΔ κ. Νίκου Γιαννή

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019

Την Κυριακή στις 26 Μαίου 2019 θα έχουμε Ευρωπαϊκές εκλογές. Εμείς οι Έλληνες πολίτες θα εκλέξουμε τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές. Ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι; Είναι ζήτημα γνώσεων, οράματος, θέλησης, και προτάσεων για την επόμενη γενιά των νέων Ελλήνων και Ευρωπαίων. Είναι επίσης ζήτημα ισχυρής δέσμευσης, σκληρής δουλειάς, επικοινωνίας με τους άλλους Ευρωπαίους αλλά και γλωσσικών δεξιοτήτων. Χρειάζεται ισχυρή αλλά και ανανεωμένη ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ανθρώπους που διαθέτουν όλα τα παραπάνω και έχουν εμπειρία και γνώση, δοκιμασμένη διεθνώς.

Πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες αξίζουν μια καλύτερη Ευρώπη. Μια Ευρώπη που θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε εμάς και κυρίως στα παιδιά μας να εργαστούμε, να προκόψουμε και να ζήσουμε καλύτερα. Θεωρώ ότι η ευρωπαϊκή δημοκρατία, η ειρήνη και η συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού που πρέπει να διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε.

Πιστεύω ότι η απόλαυση της ελευθερίας είναι σημαντικό αγαθό στη ζωή. Να νοιαζόμαστε για τους άλλους και το φυσικό περιβάλλον, να αγαπάμε τη δικαιοσύνη, την αλήθεια και τη γνώση. Να συμμετέχουμε ως πολίτες με συνέπεια και συνείδηση.

Έχω ζήσει 14 χρόνια σε χώρες της δυτικής Ευρώπης. Απόφοιτος του Νομικού Τμήματος Αθηνών και Διδάκτωρ Ευρωπαϊκών Σπουδών. Εργάζομαι στα ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, στον τομέα της διαχείρισης γνώσης στο πλαίσιο της αναπτυξιακής βοήθειας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γραμματέας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων και επιστ. συνεργάτης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Δικηγόρος Αθηνών. Συμμετείχα στην επεξεργασία της Συνθήκης για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Καθηγητής ευρωπαϊκής ιστορίας, θεσμών και πολιτικής.

Ιδρυτής της Ευρωπαϊκής Έκφρασης το 1989, εκδότης του περιοδικού ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΈΚΦΡΑΣΗ (102 τεύχη), της Επέκεινα Χώρα το 2010 στο Ζαγόρι (κοσμοπολιτικές περιπατητικές συναντήσεις στη φύση), του Ευρωπαϊκού Δήμου στις Βρυξέλλες το 2013. Σήμερα μέλος των κεντρικών οργάνων της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού στη Θεσσαλονίκη. Πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Βουτζά, αιρετό μέλος στη Συμβουλευτική Επιτροπή Νεότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης, την Ηπειρωτική Εταιρεία, τον Σύλλογο Αναβίωσης Νεμέων Αγώνων.

Πατέρας 4 παιδιών, έχω τερματίσει 5 Μαραθωνίους στην κλασική διαδρομή, κατάγομαι από την Ήπειρο και απολαμβάνω να διασχίζω το φαράγγι του Βίκου και τα βουνά της Ηπείρου. Προτίθεμαι να επισκεφθώ και να συμβάλλω, παντού στην Ελλάδα.

Αν οι Έλληνες πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους θα εργασθώ:

- για την ευρωπαϊκή πολιτική ενοποίηση, μια καλύτερη ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, με κοινή άμυνα και ασφάλεια στη φύλαξη συνόρων, αξιόλογο προϋπολογισμό για ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας

- για μια Ελλάδα ισχυρή και οικονομικά προηγμένη, που θα μετράει η φωνή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπολογίζει τους Έλληνες παντού στον κόσμο
- για μια ευρωπαϊκή πολιτική για την οικογένεια, το παιδί, την εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική προκοπή

- για την επείγουσα αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη σωστή διαχείριση της μετανάστευσης
- για να επωφεληθούμε τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εποχής διαφυλάσσοντας τη δημοκρατία, τις ελευθερίες και δικαιώματα, την απασχόληση
- για την ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τον εθελοντισμό και τις αξίες του ενεργού πολίτη
- για τη συνεργασία των Ευρωπαϊκών λαών με στόχο τη σύνθεση και την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα, που είναι η διασφάλιση της ειρήνης και της προόδου στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Περισσότερα γι’ αυτά θα βρείτε στον ιστότοπο μου: https://www.nicosyannis.gr/

Πιστεύω ότι εκφρἀζω την ανανέωση με εμπειρία, τον εθελοντισμό στην πολιτική.

Με εκτίμηση
Νίκος Γιαννής

Read More »
Επιστολή του υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τη ΝΔ κ. Νίκου Γιαννή Επιστολή του υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τη ΝΔ κ. Νίκου Γιαννή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Δωμάτια και ξενοδοχεία αναζητεί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για το HARLEY DAVIDSON - SUPER RALLY 2021

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019
Αγαπητά Μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και Συνεργάτες του Τουριστικού τομέα

Όπως έχετε ενημερωθεί, στις 22 Απριλίου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, η Λέσχη HARLEY DAVIDSON CLUB HELLAS μας γνωστοποίησε την πρόθεση διοργάνωσης του SUPER RALLY 2021 του FEDERATION EUROPE στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον νομό μας, στις 20-23/05/2021.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας έθεσε άμεσα υπό την αιγίδα του την υλοποίηση της εκδήλωσης αναλαμβάνοντας να υποστηρίξει τους διοργανωτές της, στις επαφές τους με την τοπική επιχειρηματικότητα, τόσο για την διασφάλιση της βέλτιστης διοργάνωσης όσο και την δυναμική διεκδίκηση για την υλοποίηση της δράσης στην Θεσπρωτία.

Επειδή όμως οι προθέσεις και οι Αιγίδες δεν διασφαλίζουν την υλοποίηση δράσεων, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ότι αν δεν εξευρεθεί ικανός διαθέσιμος αριθμός καταλυμάτων και κλινών στην περιοχή μας (και σε απόσταση έως 40 χλμ το μέγιστο από την Ηγουμενίτσα) τότε η εκδήλωση αυτή ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί στην Θεσπρωτία!!!

Τα προαπαιτούμενα και οι γενικές κατευθύνσεις της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (FEDERATION EUROPE), που ανέθεσε το έργο αυτό στην Ελληνική Λέσχη, συνοψίζονται στα κατωτέρω:

· Η δράση αναμένεται να προσελκύσει άνω των 7.000 επισκεπτών.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, αναλόγως της προετοιμασίας και την κατάλληλης προβολής του event στις Ευρωπαϊκές Χώρες.

· Ο Νομός μας θα πρέπει να διαθέτει ικανό αριθμό δωματίων και κλινών προκειμένου να φιλοξενήσει ικανοποιητικά τους συμμετέχοντες.

Ο αριθμός των 7.000 κλινών (βάσει στοιχείων ΕΟΤ έτους 2017) που διαθέτει ο νομός μας, κρίνεται επαρκής από τους οργανωτές.

Απαραίτητη όμως προϋπόθεση, είναι η εκχώρηση σχεδόν του συνόλου των δωματίων στην οργανωτική επιτροπή του event την περίοδο από 19 έως 24/05 (συν πλην μια ημέρα) καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα; μπορεί να εξυπηρετηθεί το event με ορατό τον κίνδυνο μεταφοράς του σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

· Η διαχείριση των κλινών για την φιλοξενία των επισκεπτών θα πραγματοποιηθεί μέσω κεντρικής διαχείρισης του FEDERATION EUROPE.

· Μέχρι 31 Μαΐου 2019, θα πρέπει το κάθε ενδιαφερόμενο κατάλυμα (οποιασδήποτε μορφής) να ενημερώσει εγγράφως ότι:

- Ενδιαφέρεται να συνεργασθεί και να εκμισθώσει τα δωμάτιά του, αποδεχόμενο την κεντρική διαχείριση του FEDERATION EUROPE

- Αποδέχεται τον επιτόπιο έλεγχο της Οργανωτικής Επιτροπής για την εξέταση των προσφερόμενων δωματίων

- Τον αριθμό των δωματίων που διαθέτει και των αριθμό των κλινών

- Την προσφερόμενη τιμή (εφόσον είναι εφικτό) για κάθε τύπο δωματίου, με ή χωρίς πρωινό (ανάλογα με τη πολιτική του καταλύματος).

Συνιστούμε να προσφερθούν λογικές τιμές, αναλόγως της ποιότητας του καταλύματος και της περιόδου, ώστε να μην δημιουργηθεί άσχημη εντύπωση για το τουριστικό προϊόν μας, δεδομένου ότι πλέον όλα μπορούν να ελεγχθούν μέσω διαδικτύου.

· Οι Δηλώσεις Συμμετοχής, δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο προετοιμασμένο έγγραφο που θα πρέπει να συμπληρωθεί, αλλά μπορεί να περιέχεται σε επιστολόχαρτο της επιχείρησής σας ή αρκεί και ένα απλό εμαιλ σας, που θα περιέχει όμως απαραίτητα τις παραπάνω πληροφορίες και φυσικά τον Ονοματεπώνυμο της επιχείρησης, το ΑΦΜ της και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου προσώπου.

Οι Δηλώσεις ή το εμαιλ σας, θα πρέπει να αποσταλούν έως 31/05 στο eventharley@airexelixi.travel , υπόψη κο Τάκη Φραντζή (Τηλ.: +30 210 96 01 593).

· Το κάθε κατάλυμα θα πρέπει αυτές τις ημερομηνίες, για τις οποίες θα διαθέσει τα δωμάτιά του στο event, να αναρτήσει sold out σε όλες τις ιστοσελίδες που συνεργάζεται, και στις περιπτώσεις συνεργασιών με tour operator να εξαιρεθούν οι ημερομηνίες αυτές (κάτι που θεωρείται εφικτό αφού οι ημερομηνίες είναι στην αρχή της τουριστικής περιόδου για το 2021).

· Η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος συμμετοχής θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα καθώς στις 03 Ιουνίου η Οργανωτική Επιτροπή θα πρέπει να παρουσιάσει στην FEDERATION EUROPE, στην Φιλανδία, όλα τα στοιχεία που θα έχουν συγκεντρωθεί και θα δοθεί η τελική έγκριση και επιλογή της περιοχής που θα λάβει χώρα το event.

Ευελπιστούμε, με την ανταπόκρισή σας, να κερδίσει η Θεσπρωτία μας αυτό το γεγονός.

Πληροφορίες για την διαδικασία διεκπεραίωσης (operation).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από την Οργανωτική Επιτροπή, θα ακολουθηθεί η ακόλουθη διαδικασία για την συνεργασία σας:

1) Υποβάλλετε το ενδιαφέρον συνεργασίας

2) Παρουσιάζεται ο αρχικός φάκελος στην FEDERATION EUROPE προς έγκριση

3) Εφόσον υπάρξει η έγκριση για την υλοποίηση του event, η Οργανωτική Επιτροπή θα επισκεφθεί τα καταλύματά σας και θα συγκεντρώσει φωτογραφικό υλικό και λοιπά στοιχεία των δωματίων σας προκειμένου να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του event.

Παράλληλα θα υπογραφθούν Συμφωνητικά Συνεργασίας με το συνεργαζόμενο ταξιδιωτικό τους γραφείο AIR EXELIXI TRAVEL LUFTHANSA CITY CENTER, που ανήκει στον όμιλο Lufthansa City Centers.

4) Τον Φθινόπωρο του 2020, 6-7 μήνες πριν τη διοργάνωση, θα σας παραδοθούν προκαταβολές (σε ποσοστό έως 10 με 15%) για τα δωμάτια από το ανωτέρω συνεργαζόμενο ταξιδιωτικό γραφείο (AIR EXELIXI TRAVEL LUFTHANSA CITY CENTER).

Σε κάθε κατάλυμα που θα επιλέγεται από την πλατφόρμα κεντρικής διαχείρισης του FEDERATION EUROPE, θα πραγματοποιείται η εξόφλησή του (αναλόγως της κοινά συμφωνημένης πολιτικής ακυρώσεων), που θα είναι για το 99% των δωματίων πριν το event. To 1% θα αφορά κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής που συμβαίνει πάντα σε κάθε διοργάνωση.

Παρακαλούμε όλους τους επαγγελματίες διαμονής του Νομού μας, να ανταποκριθούν άμεσα στην ανωτέρω πρόσκληση συνεργασίας, αντιλαμβανόμενοι αφενός το άμεσο όφελος για όλη την επιχειρηματική κοινότητα της Θεσπρωτίας, σε όλες τις μέρες της διοργάνωσης, αλλά και το έμμεσο όφελος που αφορά την προβολή του Νομού μας από χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες, οι οποίοι προσδοκούμε να έρθουν ξανά και ξανά.

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι

Οι φορείς του τόπου μας έχουν ήδη δηλώσει την υποστήριξή τους και την πρόθεση φιλοξενίας του event στην Θεσπρωτία.

Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η διοργάνωση για το Νομό μας και όπως αντιλαμβάνεσθε η ανάληψή της εξαρτάται πλέον από εσάς.

Ελπίζουμε στην πολύτιμη συνεργασίας σας.

Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέκος Πάσχος
Read More »
Δωμάτια και ξενοδοχεία αναζητεί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για το HARLEY DAVIDSON - SUPER RALLY 2021  Δωμάτια και ξενοδοχεία αναζητεί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για το HARLEY DAVIDSON -  SUPER RALLY 2021 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Ανάδοχοι και δημοπρατήσεις νέων έργων βελτίωσης του οδικού δικτύου της Ηπείρου

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019


Nέα έργα αποκατάστασης βατότητας και βελτίωσης του οδικού δικτύου της Ηπείρου προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια με αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη:

Ειδικότερα, αναδείχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα βελτίωσης – αποκατάστασης του οδικού δικτύου:
«Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού Ναζαίοι - Κρυονέρι προς γέφυρα Τζαρή», προϋπολογισμού 392.000 ευρώ. Ανάδοχος: Λάμπρος Ε. Γεωργούλας
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κράψη - Ανατολική», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Ανάδοχος: Δημήτριος Α. Φάης
«Αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας δημοτικού σχολείου Καρβουναρίου», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Ανάδοχος: Νάστου Παναγιώτα
«Αποκατάσταση χώρου πρόσβασης Μοναστηριού Αγίου Δημητρίου Κρύας», προϋπολογισμού 88.000 ευρώ. Ανάδοχος: MA.I.CON. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ
«Αποκατάσταση βατότητας οδού και σύνδεση με επαρχιακό δίκτυο στο Μακρύκαμπο Αγνάντων Άρτας», προϋπολογισμού 74.4000 ευρώ. Ανάδοχος: Γ. Ν. & Θ. Θωμάς Ο.Ε.
«Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης επί της Ε.Ο. Άρτας – Γέφυρα Καλογήρου στη διασταύρωση για μουσικό σχολείου και επί της ΕΟ Παραμυθιάς - Γλυκής» προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος: Τέλης Δημήτριος
«Αποκατάσταση βατότητας (Μεγάλη Βρύση – Αγία Κυριακή) της Δ.Ε. Αθαμανίας Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ
«Εργασίες οδοστρωσίας και ηλεκτροφωτισμού στη Τ.Κ. Βαλανιδούσας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 53.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Μυριούνης.

Ακόμη, η Ο.Ε. ενέκρινε την κατακύρωση των αποτελεσμάτων των δημοπρασιών για την ανάδειξη των οριστικών αναδόχων των έργων στην Π.Ε. Άρτας:
«Αποκατάσταση – συντήρηση της επαρχιακής οδού (13) από Αστραποκαμένο – Κλειδί – Χελώνα – Αγία Παρασκευή – Σκουληκαριά», προϋπολογισμού 140.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε.
«Βελτίωση- αποκατάσταση πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες εντός των ορίων του Δήμου Αρταίων (ΤΚ Βίγλας, ΤΚ Γραμμενίτσας, ΤΚ Κωστακιών) και στο Δήμο Νικολάου Σκουφά (ΤΚ Σελλάδων, ΤΚ Αγίας Παρασκευής)», προϋπολογισμού 145.000 ευρώ. Ανάδοχος: Φούκας Δημήτριο
«Βελτίωση– αποκατάσταση της ΕΟ αρ. 19 από Κουκούλια – Γουριανά – Ρωμανός – Κάτω Γραικικό – Μακρύκαμπος», προϋπολογισμού 183.000 ευρώ. Ανάδοχος: Λ. Βερλέκης και ΣΙΑ Ο.Ε.
«Αποκατάσταση τοιχίων αντιστήριξης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ΠΕ Άρτας στις θέσεις Μεγάρχη, Ανεμοράχη, Κάτω Καλεντίνη, Μεσούντα», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σωτήριος Σφήκας
«Συντήρηση, βελτίωση, επέκταση ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2018», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Μπαλάφας.

Δημοπρατήσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.382.400 ευρώ
Η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση έργων βελτίωσης του οδικού δικτύου και αποκατάστασης της βατότητας προς παραγωγικές μονάδες και μνημεία:
«Κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στη διασταύρωση προς Τ.Κ. Νεοκαισάρειας», προϋπολογισμού 900.000 ευρώ
«Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας από Πηγές έως όρια Ηπείρου», προϋπολογισμού 620.000 ευρώ
«Αποκατάσταση οδών από θεομηνίες στις περιοχές Κρυόβρυσης, Νέας Σελεύκειας και Συβότων», προϋπολογισμού 122.000 ευρώ
«Αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Καρβουναρίου Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ
«Αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγικές μονάδες στις περιοχές Κομποτίου, Γραμμενίτσας και Αγίων Αναργύρων Άρτας», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
«Αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Φασκομηλιάς και Ελευθερίου Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού € 74.000 ευρώ
«Αποκατάσταση παράλληλου οδικού δικτύου μετά από θεομηνίες στην περιοχή της Πλαταριάς και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας -Πρέβεζας», προϋπολογισμού 64.000 ευρώ
«Αποκατάσταση βατότητας οδού προς μνημείο Ρουσέτη Σκαρλάτου στην περιοχή του Ελληνικού μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ
«Βελτίωση – ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού Αγίας Βαρβάρας - Κόνιτσας», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ

Read More »
Ανάδοχοι και δημοπρατήσεις νέων έργων βελτίωσης του οδικού δικτύου της Ηπείρου Ανάδοχοι και δημοπρατήσεις νέων έργων βελτίωσης του οδικού δικτύου της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Ποιον υποψήφιο θα δάγκωνε ο σκύλος σας; - Ένα προεκλογικό μήνυμα του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019Εκλογές και πάλι και ο Ελληνικός λαός ,δοκιμάζοντας την τύχη του ,καλείται να ψηφίσει τον καινούργιο ή τον παλιό μας ,Δήμαρχο.
Τα αυτιά μας γέμισαν Υποσχέσεις επί των υποσχέσεων και ωραιοποιημένους διαξιφισμούς ,όπως αρμόζει σε πολιτισμένους ανθρώπους που είναι πανέτοιμοι να αναλάβουν τη εξουσία.
Όσο και αν είναι ανθρώπινες όμως αυτές οι εκλογές ,αφορούν και μέλη της κοινωνίας που δεν μπορούν να ψηφίσουν, όπως τα αδέσποτα.
Μέλη που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να μπει στην θέση τους ,μιας και πολλοί από τους πολιτικούς αδιαφορούν παντελώς για το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων.
Ποιον υποψήφιο θα ψήφιζε λοιπόν ο σκύλος σας;
Η καλύτερα : Ποιον υποψήφιο λοιπόν θα "δάγκωνε "ο σκύλος σας;
Εξίσου δύσκολη φυσικά και αυτή η απόφαση και με πολλές παραμέτρους που εύκολα φαντάζεται κανείς.
Η αλήθεια είναι ότι λίγα πράγματα έχουν γίνει στην πόλη μας για τα αδέσποτα.
Τόσα λίγα που φτάνουν μόνο για να πούμε σε κάποιον αρμόδιο πολιτικό την κλισέ φράση : "τουλάχιστον εσύ προσπάθησες λίγο "και να τον χτυπήσουμε στοργικά στον ώμο ,μειδιώντας .
Μια φράση δηλαδή που ερμηνεύει καλοπροαίρετα την αποτυχία ,άλλα δείχνει ταυτόχρονα και απόγνωση .
Η τεκμηρίωση αυτής της άποψης ,είναι σχετικά εύκολη και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παρατηρητικότητα .

Ζώα αδέσποτα χωρίς σήμανση, ένα καταφύγιο που όλο γίνεται αλλά τελικά δεν γίνεται, προσωπικό ανεκπαίδευτο με φοβερές ελλείψεις στη αιχμαλωσία ζώων με ξένα σωματεία να έχουν κατακλύσει τη πόλη ,αναλαμβάνοντας αυθαίρετα την διαχείριση των αδέσποτων ,εξάγοντας Ελληνικά αδέσποτα σε χώρες της Ευρώπης , χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς οι Δήμοι να γνωρίζουν τον προορισμό και την κατάληξη των ζώων.
Δαγκωτό λοιπόν σε αυτόν που δεν θα δάγκωνε ο σκύλος σας ,μιας και ο σκύλοι όπως λένε ,έχουν δυνατά σαγόνια ,αλλά τα χρησιμοποιούν όταν και όπου πρέπει.
Αφήνοντας τον σκύλο μας να ψηφίσει φέτος ή οποιοδήποτε κατοικίδιο μας ,σίγουρα θα έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι ονειρευόμαστε .
Το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας , εύχεται οι ψήφοι μας να πιάσουν τόπο ,πάντα προς όφελος των μικρών μας και μεγάλων μας φίλων.

Ο Πρόεδρος
Κόρπας Βασίλειος
Read More »
Ποιον υποψήφιο θα δάγκωνε ο σκύλος σας; - Ένα προεκλογικό μήνυμα του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας Ποιον υποψήφιο θα δάγκωνε ο σκύλος σας; - Ένα προεκλογικό μήνυμα του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Ο Συνδυασμός ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ για τη Κοινότητα Συβότων

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019
 
ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
ΒΛΑΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
ΓΙΟΎΛΑ ΠΟΔΑΡΑ 
ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 
ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗ 
ΕΥΔΙΚΙΑ ΚΟΠΑΝΑΡΗ 
ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Read More »
Ο Συνδυασμός ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ για τη Κοινότητα Συβότων Ο Συνδυασμός ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ για τη Κοινότητα Συβότων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Τζάνη Ανθούλα: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019


Δεν θα σας πω τι δουλειά κάνω, τι έχω σπουδάσει, τι έχω προσφέρει ως εθελόντρια!!! Δεν σας ενδιαφέρει και δεν θα πρέπει να σας ενδιαφέρει για έναν υποψήφιο. Είμαι απλά η Ανθούλα και είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ηγουμενίτσας με τον συνδυασμό « Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» με υποψήφιο δήμαρχο τον κύριο Γιάννη Γόγολο.

Είμαι υποψήφια για πολλούς λόγους. Αυτό θα πρέπει να σας ενδιαφέρει!!!

Είμαι υποψήφια γιατί είμαι μια γυναίκα που έζησε τα παιδικά της χρόνια σε μια άλλη Ηγουμενίτσα. Που είχα ένα Δρέπανο όμορφο να κάνω τα μπάνια μου, και να διασκεδάζω με την παρέα μου. Που βγαίναμε «στη βόλτα» τα βράδια μας και έσφυζε από ζωή. Που έπαιζα μπάσκετ στα γηπεδάκια. Που μαζευόμασταν στην παιδική χαρά της πόλης μας και ξεχνούσαμε να φύγουμε, γιατί η παιδική χαρά ήταν όαση τότε. Που παίζαμε στις γειτονιές και δεν είχαμε φόβο. Που πρωτοείδα τον άντρα μου ένα καλοκαίρι σε μια βραδιά χορού που διοργάνωνε ο δήμος μας στα «πλακάκια». Που συμμετείχα στα πολιτιστικά του δήμου μας, είτε στη θεατρική ομάδα του, είτε στη χορευτική, είτε στα αθλήματα που μας προσέφερε Ο ΔΗΜΟΣ.

Είμαι υποψήφια γιατί μεγάλωσα και έγινα μάνα δυο παιδιών. Που δεν έχουν Δρέπανο να κάνουν τα μπάνια τους και να διασκεδάσουν, που δεν έχουν βόλτα να βγουν, που δεν μπορούν να παίξουν μπάσκετ στα γηπεδάκια, που δεν έχουν παιδική χαρά να παίξουν, που δεν μπορώ να τις αφήσω να βγουν στη γειτονιά να παίξουν γιατί φοβάμαι τα πάντα, που δεν έχουν πολιτιστικές βραδιές, που δεν έχουν πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου να ασχοληθούν.

Είμαι υποψήφια γιατί η εθελοντική μου δράση με άλλες μαμάδες με γέμισε απογοήτευση για το πώς βλέπουν την πόλη μας. Που δεν έχουμε ένα σημείο να βρεθούμε και να μιλήσουμε, που αισθανόμαστε λίγες απέναντι στα παιδιά μας, γιατί κάποιοι απλά δεν ενδιαφέρθηκαν και δεν θα ενδιαφερθούν για τα παιδιά μας.

Είμαι υποψήφια γιατί είμαι ενεργός πολίτης αυτής της πόλης και δεν θέλω να βλέπω να την ρημάζουν. Γιατί η καρέκλα είναι βολική, αλλά αν δεν σηκωθείς από αυτήν να διεκδικήσεις και να παλέψεις τίποτα δεν θα κάνει κανένας.

Είμαι υποψήφια γιατί βαρέθηκα να περιμένω να δω μια εξέλιξη σε αυτήν την πόλη, και απλά να βλέπω ανθρώπους να βολεύονται. Γιατί ο καναπές δεν με κρατάει σε καμία βόλεψη. Πρέπει εγώ να παλέψω για το καλύτερο, να παραμερίσω ανθρώπους που στέκονται εμπόδιο στα σχέδια μου και να κάνω κάτι προς όφελος του συνόλου. Μέσα στο σύνολο είμαι κι εγώ, και τα παιδιά μου και η οικογένεια μου, και οι οικογένειες αυτού του Δήμου.

Είμαι υποψήφια γιατί αηδίασα να βλέπω ανθρώπους να μην προσφέρουν τίποτα και να καρπώνονται αξιώματα. Γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι επάγγελμα, δεν είναι ευκαιρία για προσωπικά οφέλη, δεν είναι μέσο βολέματος δικών μας ανθρώπων, ρουσφετιών και αναθέσεων.

Είμαι υποψήφια γιατί δεν ανέχομαι πλέον ανθρώπους που ζούνε στον δικό τους κόσμο, θεωρώντας πως έπραξαν τα μέγιστα στο δήμο μας, και απλά δεν έκαναν τίποτα γι’ αυτόν. Γιατί με προσβάλει να θεωρούν ότι είμαι ανόητη και πως μπορούν να συνεχίσουν να με κοροϊδεύουν ότι πάνε τον τόπο μου μπροστά. Γιατί δεν ανέχομαι άλλο να πληρώνω τους παχυλούς μισθούς προέδρων που εν μια νυκτί διπλασιάστηκαν. Γιατί νευριάζω να βλέπω ανθρώπους σε θέσεις «ισχύος» και να αναρωτιέμαι από πού και ως πού.

Είμαι υποψήφια γιατί τα «βραβεία» δεν βοηθάνε τους συμπολίτες μας, αλλά γεμίζουν με ψευδαισθήσεις, γιατί θέλω να έρχομαι στη δουλειά μου και να μην χρειάζομαι 1 ώρα να παρκάρω, γιατί θέλω να πετάξω τα σκουπίδια μου στον κάδο που είναι πίσω από το γραφείο μου, και όχι να τα κάνω βόλτα στην πόλη με την ελπίδα ότι θα βρω έναν άδειο κάδο. Γιατί θέλω να πάω τα παιδιά μου να παίξουν στην πλατεία χωρίς εξοπλισμό μότο κρος με φόβο μη πέσουν και τσακιστούν στο τσιμέντο, γιατί θέλω μια παιδική χαρά που να μπορώ να είμαι ήσυχη και να αισθανθώ ασφάλεια.Γιατί θέλω το βράδυ φώτα στους δρόμους, γιατί θέλω να σταματήσω να πληρώνω συνεργεία για το αυτοκίνητο μου που τσακίζεται στις λακκούβες, γιατί θέλω να πληρώνω νερό όσο μου αναλογεί, και όχι όσο χρειάζονται για να καλύψουν τα χρέη τους.
Γιατί θέλω να χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς χρειαστεί να πάω 30 φορές για μια δουλειά μιας ώρας. Γιατί θέλω η φίλη μου που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο να μπορεί να κινηθεί στη πόλη μας, γιατί θέλω οι φίλες μου που δεν έχουν βοήθεια και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν νταντάδες και «ΚΔΑΠ» να μπορούν να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους. Γιατί θέλω να υπάρξει αξιοκρατία σε όλα, γιατί δεν με ενδιαφέρει αν ο ταδε είναι κουμπάρος του δείνα και πρέπει να τον εξυπηρετήσουμε με όποιο κόστος για το σύνολο. Γιατί θυμώνω να βλέπω δημοτικές αρχές και υποψηφίους να με θυμούνται μόνο την προεκλογική περίοδο και να τους τρέχουν τα σάλια όταν βλέπουν ψηφοφόρους στο δρόμο. Δεν είμαι μια ψήφος στην κάλπη κύριοι, είμαι δημότης αυτού του δήμου και απαιτώ πλέον όπως με χαιρετάτε την προεκλογική περίοδο και είστε όλο αυτιά να ακούσετε τα προβλήματα μου, να το κάνετε και μετά τις εκλογές.

Κυρίως όμως είμαι υποψήφια γιατί ξέρω ότι αυτός ο τόπος θέλει ανθρώπους που να τον αγαπάνε, που σέβονται πρώτα τον εαυτό τους, που σέβονται τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν προσωπικές βλέψεις, που έχουν όραμα για τον δήμο μας, που θέλουν να προσφέρουν είτε είναι πίσω από τα φώτα είτε μπροστά, που θα δίνουν λόγο στους πολίτες του τόπου μας, που θα ακούνε και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Και ξέρω πως αυτή η «ομάδα» το μπορεί, και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να είμαι με αυτήν την ομάδα υποψήφια. Μας βλέπετε κάθε μέρα δίπλα σας όλους, και θα συνεχίσετε να μας βλέπετε και την επόμενη των εκλογών όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα!!!!

Θα κλείσω με μία κουβέντα που μου είπε ένας συμπολίτης μας …

«ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΎΣΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΑΠΟΎΣΑ, ΑΔΙΆΦΟΡΗ, ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΠΟΥ ΚΆΝΕΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΊΣΕΙ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΜΑΣ…»

Ας αναλογιστούμε όλοι λοιπόν τι θέλουμε για τον δήμο μας, και ας πάμε να εκλέξουμε ανθρώπους που θα κάνουν το καλύτερο για όλους μας, παραμερίζοντας τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα και όλοι μαζί «Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να αλλάξουμε το Δήμο μας, με λόγια απλά, με συγκεκριμένες προτάσεις, με την συμμετοχή του πολίτη…»

Τζάνη Ανθούλα
Λογίστρια – Φοροτεχνικός
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος 
με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία.

Read More »
Τζάνη Ανθούλα: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Τζάνη Ανθούλα: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Ομιλία Μάριου Κάτση για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Η τριήμερη συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα για την πρόταση εμπιστοσύνης, θεωρώ πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πολίτες, να ακούσουν και να συγκρίνουν, τα πεπραγμένα και τις προτάσεις για το μέλλον της χώρας, από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου .

Τουλάχιστον από την πλευρά μας, θα ακούσουν σχέδιο και πολιτικά επιχειρήματα. Δεν θα ακολουθήσουμε την Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει να πολιτεύεται ως το μόνο που της απέμεινε να κάνει.

Ο δρόμος αυτός δεν είναι άλλος από αυτόν που ο Walter Benjamin περιέγραψε ως «αισθητικοποίηση της πολιτικής», που με εργαλεία τον απολιτίκ κιτρινισμό, τα γκεμπελίστικα fake τσιτάτα και την τοξική συνομωσιολογία, τοποθετούν στο προσκήνιο την επικοινωνία, αντί του περιεχομένου της πολιτικής. Απέναντι στον ολισθηρό αυτό δρόμο που ρίχνει λίπασμα στον ακροδεξιό λαϊκισμό και φανατίζει τους ήδη φανατικούς, θα αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα. Με τις θέσεις μας, τα πεπραγμένα μας, και το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Αφορμή για την σημερινή συζήτηση στάθηκε η μομφή προς ένα μέλος της κυβέρνησης, τον Παύλο Πολάκη. Προσέξτε, όχι για την ασκούμενη πολιτική του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, αλλά για το ύφος του. Είναι αναμενόμενο, η ΝΔ και η πλειοψηφία των ΜΜΕ να μην ραίνει με ροδοπέταλα τον κ. Πολάκη, μιας και έχει στείλει στην δικαιοσύνη μια σειρά από σκάνδαλα εκατομμυρίων στο χώρο ευθύνης του, την Υγεία, μερίδιο εκ των οποίων πήγαινε και σε ΜΜΕ.

Εμείς πάντα λέγαμε ότι, πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός ποιος ευθύνεται για την χρεωκοπία της χώρας και να υπάρξει κάθαρση για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Αλλιώς, ελλοχεύει η άκρα δεξιά που στρέφεται ενάντια στη Δημοκρατία. Επίσης προχωράμε όλες εκείνες τις θεσμικές τομές ώστε να μην υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συμβούν και στο μέλλον εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς.

Και αυτό κάνουμε όλοι μας, όπως και ο Παύλος Πολάκης. Οι Υπουργοί κρίνονται από έργο τους, και στην Θεσπρωτία που γνωρίζω καλά, ανοίξαμε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που ρήμαζε, ανοίξαμε ΤΟΜΥ, πήραμε προσωπικό και ασθενοφόρα, ενώ χρηματοδοτήσαμε νέο αξονικό και νέο μαγνητικό τομογράφο. Αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει σε όλη τη χώρα, σε κάθε νομό. Όλα αυτά ήταν προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Άρα λοιπόν η πρόταση μομφής δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση και αποτελεί φτηνό επικοινωνιακό αντιπερισπασμό.

Πάμε τώρα παρακάτω. Θέλω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι να κάνουμε μια υπόθεση. Ας μεταφερθούμε στο όχι και τόσο μακρινό 2014, και ας υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποιος που ισχυρίζεται ότι στο κοντινό μέλλον θα γίνουν τα εξής:

Η Ελλάδα θα έχει βγει από το μνημόνιο, και θα δανείζεται από τις αγορές με τα χαμηλότερα επιτόκια της τελευταίας εικοσαετίας

Θα έχει ρυθμίσει το χρέος της με μακρά περίοδο χάριτος και θα έχει επιστρέψει η ανάπτυξη στο 2%, αντί ύφεσης.

Θα έχει φτιάξει ένα μαξιλάρι με πάνω από 30 δις ενώ είχε άδεια ταμεία

Θα έχει πέσει η ανεργία 10 μονάδες με 400 χιλ. νέες θέσεις εργασίας.

Οι εξαγωγές θα είναι στο υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών

Ο τουρισμός θα καλπάζει σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Ενώ παράλληλα,

Οι ασφαλιστικές εισφορές θα έχουν πέσει στη συντριπτική πλειοψηφία για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

Ο κατώτατος μισθός θα έχει αυξηθεί 11% ενώ θα έχει καταργηθεί ο ρατσιστικός υποκατώτατος για τη νεολαία

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα έχουν επιστρέψει

Και τέλος,

Εκατοντάδες χιλιάδες αδύναμα νοικοκυριά θα λαμβάνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά θα επιδοτείται από το κράτος το ενοίκιο τους.

Θα προστατεύεται πλήρως η λαϊκή κατοικία από τους πλειστηριασμούς και θα επιδοτείται από το κράτος η δόση του δανείου για τους πιο αδύναμους.

Θα επέλθει σεισάχθεια με τις 120 δόσεις σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους ώστε να ανασάνουν από τα χρέη οι συμπολίτες μας.

Όλοι οι ανασφάλιστοι θα έχουν δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία με νέες δομές να έχουν ανοίξει.

Θα έχει επιστρέψει η 13η σύνταξη, θα μειώνονταν οι φόροι όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα, ο ΕΝΦΙΑ και η εισφορά αλληλεγγύης

Θα είχε βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

Θα έχουν διπλασιαστεί τα οικογενειακά επιδόματα

Ενώ κάθε Χριστούγεννα για 3 συνεχόμενα έτη η υπεραπόδοση της οικονομίας θα επιστρέφει ως κοινωνικό μέρισμα στις τσέπες των πολιτών.

Και τέλος θα έχει λυθεί το Μακεδονικό στη βάση της εθνικής γραμμής, η Ελλάδα θα έχει ισχυρότατες συμμαχίες γεωπολιτικά και ο διεθνής τύπος θα την αντιμετώπιζε ως παράδειγμα προς μίμηση.

Προφανώς κανείς, ούτε ίσως ο πιο αισιόδοξος από εμάς τους ίδιους δεν θα πίστευε ότι θα συνέβαιναν όλα αυτά.

Κι όμως αυτά είναι μόνο τα βασικά από αυτά που έχει κάνει ήδη αυτή η Κυβέρνηση, για αυτή την κοινωνία που υπέφερε για χρόνια και πλήρωσε δυσανάλογα βάρη.

Λύσαμε όλα τα προβλήματα; Προφανώς και όχι, ούτε θα μπορούσε κανείς σε 4 χρόνια να το πράξει. Πληγές της κρίσης είναι ακόμα ανοιχτές, η ανεργία πρέπει να πέσει άλλες 10 μονάδες. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι είμαστε στο σωστό δρόμο με σχέδιο, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος.

Αυτά κάνουμε εμείς, που είμαστε "ψεύτες και αναξιόπιστοι!" Για να δούμε τώρα τι είπαν οι "ειλικρινείς και αξιόπιστοι" Κύριοι της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της.

Μας είπαν ότι:

Έρχεται ο κόφτης

Δε θα πιάσουμε τους στόχους στα πλεονάσματα

Θα κοπούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο

Έρχεται το 4ο μνημόνιο

Δεν θα βγούμε στις αγορές

Δεν θα υπάρξει ρύθμιση του δημόσιου χρέους.

Όλες αυτές οι προβλέψεις τους διαψεύστηκαν. Και αναρωτιέται κανείς αν ως αντιπολίτευση είναι «τόσο» αξιόπιστοι, σαν κυβέρνηση τι θα είναι;

Μας λένε βέβαια και άλλα. Ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο, ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 13 σύνταξη είναι λαϊκισμός και ότι τα επιδόματα ανεργίας, τέκνων, το ΚΕΑ κάνει τον κόσμο τεμπέληδες, πρέπει να έρθει το 1:5 στις προσλήψεις, να δώσουμε το κράτος σε μεταπρατικά συμφέροντα,

ενώ εσχάτως ο κ. Weber που στηρίζει η ΝΔ για την Προεδρεία της Κομισιόν μας είπε ότι το πακέτο ελάφρυνσης Τσίπρα είναι λάθος και το καταγγέλλει, θυμίζοντας Σόιμπλε.

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: Τώρα που δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος από την περικοπή συντάξεων και αφορολογήτου, ούτε από υπερπλεόνασμα, καθώς δεσμεύεται με τα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοινώσαμε, που θα βρείτε τα χρήματα για τις φοροαπαλλαγές;

Δύο τινά συμβαίνουν:

Ή λέτε συνειδητά ψεύδη ή θα μας αποκαλύψετε τι από όσα θετικά έχουμε ψηφίσει σκοπεύετε να περικόψετε αν ποτέ βγείτε κυβέρνηση.

Και περιμένουμε να μας τα πείτε δημόσια, να τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός . Γιατί δεν μπορεί ο καταλληλότερος για ΠΘ των δημοσκόπων να είναι ακατάλληλος για να αντιπαρατεθεί σε debate. Δεν μπορεί να εκπροσωπήσει την χώρα στο εξωτερικό όταν δεν μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια την αξιωματική αντιπολίτευση στο εσωτερικό.

Κλείνοντας, δηλώνω ότι παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που πέρασε πολλά αλλά πέτυχε πολλά. Θα βαδίσουμε με σταθερότητα και σχέδιο τον δρόμο της ανάκαμψης, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δικαιούται να ηγηθεί άλλη μια τετραετία στο τιμόνι της Ελλάδας, εφαρμόζοντας τώρα που μπορούμε, τις προοδευτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Σας ευχαριστώ.

Read More »
Ομιλία Μάριου Κάτση για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης Ομιλία Μάριου Κάτση για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Αναστάσιος Αηδόνης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αλλαγή πορείας”

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019


Ονομάζομαι Αναστάσιος Αηδόνης, είμαι 25 ετών κατάγομαι από το Καρτέρι Θεσπρωτίας και είμαι αγρότης – μελισσοκόμος. Είμαι παντρεμένος με την Μαρίνα Τσιάβου και έχουμε έναν γιο 4 ετών, τον Φαίδωνα. Ζω και εργάζομαι στην πόλη της Ηγουμενίτσας και δραστηριοποιούμαι στον αγροτικό τομέα διότι έχω την πεποίθηση ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί την βάση της οικονομίας ενός τόπου και κατ’ επέκταση μιας χώρας, ειδικότερα στην εποχή μας που όλο και λιγότεροι νέοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με τον τομέα αυτόν λόγω των ανύπαρκτων κινήτρων και της χαμηλής απόδοσης κέρδους.

Όταν αποφάσισα να δεχτώ την τιμητική για μένα πρόταση του κ. Θωμά Δημητρίου για να ασχοληθώ με τα κοινά στην πόλη όπου ζω, εργάζομαι και μεγαλώνω το παιδί μου, δεν κρύβω ότι πολλοί γνωστοί μου εξέφρασαν την επιφύλαξή τους και την απογοήτευσή τους ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Αυτό ακριβώς με γέμισε πείσμα και με όπλισε με δύναμη και θέληση να αποδεχτώ την πρόταση και να ενταχθώ κι εγώ στον συνδυασμό ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Η έλλειψη πολιτικοποίησης των νέων και η απάθεια αποτελεί το αγκάθι στην πρόοδο ενός τόπου. Σε μια δημοκρατία είναι πιστεύω αδιανόητο να παραμένω αδιάφορος για τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην πόλη μας και επηρεάζουν την ζωή όλων των συνδημοτών μας στην καθημερινότητά τους αλλά και μακροπρόθεσμα.

Το όραμά μου είναι να ζω εγώ και η οικογένειά μου σε μια πόλη σύγχρονη με τα δεδομένα άλλων αναπτυγμένων Ευρωπαϊκών πόλεων που όμως θα διατηρεί την παράδοση και το ιδιαίτερο χρώμα της, και θα χρησιμοποιήσω όλες μου τις δυνάμεις για να συμβάλω ώστε να υλοποιηθεί. Η ορθολογική αξιοποίηση των πόρων που προέρχονται από Ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και των κονδυλίων του Δήμου με σκοπό την καθαριότητα, ο επαρκής φωτισμός, ο εξωραϊσμός της, η ένταξη της τεχνολογίας στην ζωή της στο πλαίσιο των «έξυπνων πόλεων», η προστασία του περιβάλλοντος, η αξιοποίηση της αγροτικής και τουριστικής παραγωγικότητας, η επέκταση των ποδηλατοδρόμων, η δημιουργία του περιφερειακού Ηγουμενίτσας, ελπίζω και η δημιουργία ενός μελισσοκομικού πάρκου, η ανάδειξη και διαφήμιση του Δρεπάνου ως περιοχή Natura, η ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου, η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας που αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε δημότη αλλά και επισκέπτη, το κολυμβητήριο που οφείλαμε να έχουμε ως πόλη, η ανακαίνιση του κτιρίου της παλιάς μαθητικής Εστίας και η μεταμόρφωσή του σε κέντρο πολιτισμού της πόλης μας, η περαιτέρω αξιοποίηση του λιμένα μας σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς του δήμου, της περιφέρειας και της πολιτείας, είναι οι τομείς για τους οποίους θα εργαστώ με ζήλο, τιμιότητα και ειλικρίνεια, ώστε η πόλη μας να πάρει την θέση που της αξίζει τόσο στην καρδιά μας όσο και στην Ευρώπη.

Για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων, βασικοί πυλώνες είναι θεωρώ η δημοκρατία και η αλληλεγγύη. Χρειάζεται όλοι οι πολίτες να εργάζονται και να συνεργάζονται για το καλό της πόλης μας και κατά συνέπεια να απολαμβάνουν και τα αγαθά αποτελέσματα. Είναι λοιπόν ανάγκη να αλλάξουμε πορεία, για να απολαμβάνουμε όλοι μια σύγχρονη πόλη που συνδέει την χώρα μας με την Δύση, μια πόλη που σέβεται τον πολίτη, τον ποδηλάτη, τον πεζό, το παιδί, τα άτομα με αναπηρία, μια πόλη δηλαδή, όπου αξίζει κανείς να ζει, να εργάζεται και να μεγαλώνει τα παιδιά του.
Read More »
Αναστάσιος Αηδόνης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αλλαγή πορείας”  Αναστάσιος Αηδόνης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αλλαγή πορείας” Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Ήπειρος: Αυξημένη ετοιμότητα για την πρόληψη των πυρκαγιών από Περιφέρεια- Δήμους- συναρμόδιους φορείς

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019


Στην καταγραφή των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την περυσινή αντιπυρική περίοδο στην Ήπειρο και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την άμεση αντιμετώπισή τους, κατέληξαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων. Έμφαση δόθηκε στη διασφάλιση της πρόσβασης σε ευαίσθητα σημεία, όπως τα άλση και τα δασύλλια.

Όπως τονίστηκε από όλους όσοι τοποθετήθηκαν στο Συντονιστικό, η αντιπυρική περίοδος του 2018 για την Ήπειρο χαρακτηρίζεται – κατά γενική ομολογία – επιτυχημένη. Όμως, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι φονικές πυρκαγιές της Αττικής το περσινό καλοκαίρι, οφείλουν να κινητοποιήσουν ακόμη περισσότερο τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να είναι έτοιμοι και αποτελεσματικοί για τυχόν περιστατικά που μπορεί να σημειωθούν.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε σε ευαίσθητα σημεία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων – όπως είναι τα δασύλλια της περιοχής, αλλά και οικισμοί όπως το Νεοχωρόπουλο - για τα οποία όπως είπε πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την διευκόλυνση της πρόσβασης σε αυτά (διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμός δασικών δρόμων) και για την αντιμετώπιση άλλων τυχόν προβλημάτων.

«Έχουν συνετιστεί οι περισσότεροι. Με την οργανωμένη προσπάθεια που έγινε, κάποιοι που βάζανε φωτιές εξαφανίστηκαν. Στο παρελθόν ήρθαμε αντιμέτωποι με απίστευτες καταστάσεις: Ενώ σβήναμε μπροστά πυρκαγιές, στην πλάτη μας άναβαν άλλες. Μάλιστα, είχαμε και δικαστικές αποφάσεις για περιστατικά της Βόρειας Ελλάδας, που είχαν φτάσει και σε εμάς. Από εδώ, πιστεύω, ξεκίνησε το ξήλωμα. Θεωρώ ότι με τη συνεργασία όλων μπορούμε να τα λύσουμε τέτοια θέματα».

Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε επίσης πώς έχει καταθέσει αίτημα στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ο. Γεροβασίλη για την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο και την Περιφέρεια Ηπείρου, ώστε η δεύτερη να συνδράμει τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε τυχόν ελλείψεις σε ελαστικά ή άλλα υλικά, που καταγράφονται κατά περιόδους. Πρόκειται για μια διαδικασία στήριξης των φορέων, που ήδη έχουμε προχωρήσει με το Υπουργείο Υγείας, συμπλήρωσε.

Ακόμη, ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας να προμηθευτεί drone για την λήψη φωτογραφιών και τη θερμική καταγραφή σημείων, ώστε να διευκολύνεται η αποτύπωση τυχόν προβλημάτων σε δασικές πυρκαγιές. «Πρόθεσή μας είναι να προμηθευτούμε αυτόν τον εξοπλισμό και με τη μορφή χρησιδανείου να το διαθέσουμε στις αρμόδιες πυροσβεστικές υπηρεσίες», υπογράμμισε.

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος αναγνώρισε πως μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες εξαιτίας της προεκλογικής περίοδου στην υλοποίηση της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου, όμως όπως είπε, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου καθώς ήδη από τις 2 Μαΐου ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος. Μάλιστα, ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας να προχωρήσει σε νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε να εξεταστεί ο σχεδιασμός εκκένωσης οικισμών σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά και άλλες απαραίτητες ασκήσεις ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών, με τη συνδρομή πλέον και των νέων αυτοδιοικητικών αρχών.

«Είναι σημαντικό με τον απολογισμό της περυσινής περιόδου και την καταγραφή των προβλημάτων, να μπορέσουμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Γιατί στις πλάτες μας έχει «φορτωθεί» και μια εμπειρία, η οποία έστω και τηλεοπτική για τους περισσότερους, όπως αυτή στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018, ήταν σημαντική. Να παραδειγματιστούμε από πολλά λάθη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις δασικές πυρκαγιές έχει πάντα η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Εμείς οι υπόλοιποι έχουμε έναν άλλο, διαφορετικό ρόλο, όμως είμαστε δίπλα στην Πυροσβεστική να προσφέρει τα μέγιστα».

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας εκπροσωπήθηκαν – μεταξύ άλλων - οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, η 8η Μεραρχία, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, το Δασαρχείο Ιωαννίνων, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Δήμοι (Ιωαννιτών, Κόνιτσας, Πωγωνίου, Ζαγορίου, Β. Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζίτσας), το Τμήμα Ηπείρου/ ΤΕΕ, το ΕΚΑΒ, το Τμήμα Ιωαννίνων του Ε.Ε.Σ, η Εγνατία Οδός Α.Ε., η Νέα Οδός Α.Ε., η ΔΕΗ, η ΚΟΗ, οι Φορείς Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Read More »
Ήπειρος: Αυξημένη ετοιμότητα για την πρόληψη των πυρκαγιών από Περιφέρεια- Δήμους- συναρμόδιους φορείς Ήπειρος: Αυξημένη ετοιμότητα για την πρόληψη των πυρκαγιών από Περιφέρεια- Δήμους- συναρμόδιους φορείς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις 2 Εκπληκτικά ΔΩΡΑ από την Ionion Gateway Cruise

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019


Μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις 2 Εκπληκτικά ΔΩΡΑ!
1) Ημερήσια κρουαζιέρα, 10 ατόμων, στα νησάκια των Συβότων με το POSEIDON
PONTOON ΤΑΧΥΠΛΟΟ/ 8,4Μ. με δώρο νερό, αναψυκτικά και snack.
2) Βραδινή κρουαζιέρα, 8 ατόμων, με μπάνιο στα νησάκια των Συβότων, με δώρο 1 μπουκάλι κρασί και φρούτα.
Εξερευνήστε ερηµικές παραλίες και απολαύστε ονειρικές βόλτες στο ηλιοβασίλεμα µε τις ανέσεις, την πολυτέλεια και την ιδιωτικότητα ενός πολυτελούς σκάφους με το Ionion Gateway Cruise. Τα βήματα είναι:
1)follow το ioniongateway cruise & like στη φωτογραφία
2)Κάνεις tag 2 φίλες-ους σε σχόλιο
3) κοινοποίηση του διαγωνισμού
.. Ο διαγωνισμός λήγει στις 25/5 στις 13:00 και ο νικητής θα ανακοινωθεί στην σελίδα μας.
Δήλωσε συμμετοχή!
Read More »
Μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις 2 Εκπληκτικά ΔΩΡΑ από την Ionion Gateway Cruise Μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις 2 Εκπληκτικά ΔΩΡΑ από την Ionion Gateway Cruise Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Τα μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού το μέλλον της παράδοσης

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Τα μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού. Το μέλλον της παράδοσης», προγραμματίζει την εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Παιχνίδια μέσα στον χρόνο» στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Η δράση, που απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείων και των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού, θα υλοποιηθεί, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των σχολείων, κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως και 29 Μαΐου 2019, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες, κατόπιν συνεννόησης με τις σχολικές ομάδες.

Βασικός στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το παιχνίδι στην αρχαία Ελλάδα, να μάθουν την προέλευση των αρχαίων παιχνιδιών, να συνειδητοποιήσουν την έννοια της διαχρονικότητας αλλά κυρίως να παίξουν χρησιμοποιώντας αντίγραφα και ελεύθερες ανακατασκευές πήλινων παιχνιδιών και ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια στον αύλειο χώρο του μουσείου.

Για το ευρύ κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης θα είναι ελεύθερη από τις 8.00 έως και τις 20.00.

Υπεύθυνη δράσης: Λάζου Θεοδώρα, ιστορικός-αρχαιολόγος ΕΦΑ Θεσπρωτίας.

O Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Aρχαιολόγος

Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Τα μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού το μέλλον της παράδοσης Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Τα μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού το μέλλον της παράδοσης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Πως θα ψηφίσουμε στις 26 Μαΐου - Του Σταύρου Κωστάρα

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019


Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν, μαζί με τις Περιφερειακές και τις Ευρωεκλογές, την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 και οι τυχόν επαναληπτικές την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου.
Στις εκλογές αυτές ψηφίζουν για πρώτη φορά και οι νέοι 17 ετών, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2002.
Τα εκλογικά τμήματα θα είναι διπλά! Δηλαδή θα πάμε 2 φορές, σε 2 διαφορετικά εκλογικά τμήματα (τα οποία θα συστεγάζονται) για να ψηφίσουμε, και κάθε φορά θα ψηφίζουμε σε δύο κάλπες. Συνολικά δηλαδή θα ψηφίσουμε 4 φορές.
Στο ένα εκλογικό τμήμα, που θα έχει διακριτικό «Α», θα ψηφίσουμε για την ανάδειξη των Περιφερειακών αρχών και των Ευρωβουλευτών, και στο άλλο εκλογικό τμήμα, που θα έχει διακριτικό «Β», για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών, Δήμαρχος-Δημοτικό Συμβούλιο και Πρόεδροι-Συμβούλια Τοπικών Κοινοτήτων,
Για την εκλογή δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, οι κάτοικοι της εκλογικής περιφέρειας Ηγουμενίτσας (πρώην Καποδιστριακός δήμος Ηγουμενίτσας) μπορούν να βάζουν μέχρι 3 σταυρούς σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δικής τους εκλογικής περιφέρειας και 1 ακόμη σταυρό σε έναν υποψήφιο από μία μόνο άλλη εκλογική περιφέρεια.
Οι κάτοικοι των υπολοίπων εκλογικών περιφερειών (πρώην Καποδιστριακοί δήμοι Μαργαριτίου, Παραποτάμου, Πέρδικας, και Συβότων), μπορούν να βάζουν 1 σταυρό σε έναν υποψήφιο της δικής τους εκλογικής περιφέρειας και 1 ακόμη σταυρό σε έναν μόνο υποψήφιο από μία μόνο άλλη εκλογική περιφέρεια.
Για τα τοπικά συμβούλια οι ψηφίζοντες έχουν δικαίωμα να βάζουν μέχρι 2 σταυρούς. Οι κοινότητες αυτές είναι οι: Ηγουμενίτσας, Νέας Σελεύκειας και Γραικοχωρίου (πάνω από 2.000 κατοίκους-7μελές συμβούλιο), και οι Αγίας Μαρίνας, Καστρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου, Μαζαρακιάς, Μαργαριτίου, Παραποτάμου, Πέρδικας, Πλαταριάς, Συβότων και Φασκομηλιάς (πάνω από 300 κατοίκους-5μελές συμβούλιο).
Για τους προέδρους των κοινοτήτων με πληθυσμό έως 300 κατοίκους, για τους οποίους υφίσταται ενιαίο ψηφοδέλτιο, μπορούν να βάζουν 1 μόνο σταυρό στον υποψήφιο της αρεσκείας τους.
Για τις περιφερειακές εκλογές μπορούν να βάζουν μέχρι 2 σταυρούς, διότι στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας εκλέγονται 7 περιφερειακοί σύμβουλοι
Για τις ευρωεκλογές, στις οποίες η Ελλάδα εκλέγει 21 ευρωβουλευτές από το σύνολο των 751 του σώματος, μπορούν να βάζουν μέχρι 4 σταυρούς.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να μάθουμε που ψηφίζουμε είναι διαθέσιμη εδώ.
Για να συμμετέχουμε στις ψηφοφορίες θα πρέπει να έχουμε μαζί μας την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο για τον απαραίτητο έλεγχο. Άλλα δημόσια έγγραφα μπορούν να γίνουν δεκτά υπό προϋποθέσεις. Σταύρος Κωστάρας
Read More »
Πως θα ψηφίσουμε στις 26 Μαΐου - Του Σταύρου Κωστάρα Πως θα ψηφίσουμε στις 26 Μαΐου - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, με ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους 138 κιλών

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019


Συνελήφθησαν, την Πέμπτη (09-05-2019) το απόγευμα σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Frontex, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 57, 26 και 25 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς στην παραπάνω περιοχή, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχουν συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους (138) κιλών και εκατό (50) γραμμαρίων.

Η παραπάνω ποσότητα του θεραπευτικού φυτού, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Read More »
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, με ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους 138 κιλών Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, με ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους 138 κιλών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Το πλήρες ψηφοδέλτιο του Νικόλα Κάτσιου στο δήμο Σουλίου

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019

ΚΑΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
(Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σουλίου)

Εκλογική Περιφέρεια Αχέροντα
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ του ΠΑΥΛΟΥ
ΓΚΕΚΑΣ ΜΑΝΟΛΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΛΙΑ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΛΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΗΛΙΑ
ΝΤΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΝΤΡΙΤΣΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΕΝΙΟΣ) του ΒΛΑΣΗ
ΣΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΙΤΑΣ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Παραμυθιάς
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΩΜΑΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΣΤΡΑΧΑΝ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΤΣΙΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ του ΣΑΒΒΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΚΟΥΛΙΟΥΜΗ ΕΛΕΝΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΚΑΓΚΙΟΥΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΣΙΩΖΟΥ)
ΚΟΥΡΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΩΛΕΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΛΑΤΣΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΚΟΣΜΑ
ΛΕΟΝΤΑΡΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ (ΓΙΑNΝΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΡΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΑΡΚΟΥ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΚΟΥΛΑ) του ΑΝΔΡΕΑ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΜΟΤΣΑΝΟΥ ΔΡΙΜΤΖΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΜΠΟΛΩΣΗΣ ΛΟΥΚΑΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΜΠΟΥΡΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΝΤΑΦΛΟΥ ΓΡΙΒΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ) του ΠΑΥΛΟΥ
ΝΤΟΥΚΑ ΙΩΑΝΝΑ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΑΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΣΙΑΜΑ ΕΥΔΟΞΙΑ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΤΣΙΩΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΤΣΟΥΜΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΦΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Σουλίου
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΜΠΑΛΛΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΝΤΡΙΤΣΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
Read More »
Το πλήρες ψηφοδέλτιο του Νικόλα Κάτσιου στο δήμο Σουλίου Το πλήρες ψηφοδέλτιο του Νικόλα Κάτσιου στο δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Σελίδες