Ηγουμενίτσα: Το Παράνομο παρκάρισμα στο μεγαλείο του (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016
 
Άλλο ένα εξαιρετικό παράνομο παρκάρισμα είχαμε την τύχη να δούμε και πάλι σήμερα στην πόλη μας. 

Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες του e-igoumenitsa.gr ο ιδιοκτήτης του μαύρου ιχ μάρκας alfa romeo άφησε όπως όπως το αυτοκίνητο του με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η κίνηση επί της 8ης Δεκεμβρίου για περίπου 30 λεπτά.

Στο σημείο έφτασε η τροχαία η όποια και βεβαίωσε παράβαση αφαιρώντας τις πινακίδες ενώ παράλληλα βοήθησε τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν κολλημένα πίσω από το φορτηγό της φωτογραφίας να περάσουν πατώντας επάνω στο πεζοδρόμιο. Read More »
Ηγουμενίτσα: Το Παράνομο παρκάρισμα στο μεγαλείο του (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Το Παράνομο παρκάρισμα στο μεγαλείο του (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ - Πρόσφυγες έκοψαν στα δύο την Εγνατία Οδό

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016

 
 
Ομάδα περίπου 200 προσφύγων πραγματοποιεί διαμαρτυρία αυτή την ώρα στο οδόστρωμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου Κουτσελιού, με απαοτέλεσμα να έχει κοπεί στα δύο ο αυτοκινητόδρομος. 
 
Το σημείο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον καταυλισμό των προσφύγων στον Κατσικά και η απόγνωση που νιώθουν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους οδήγησε σε αυτή την ακτιβίστικη ενέργεια. 
 
Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έχουν σχηματιστεί ουρές από τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά, ενώ δεν έλειψαν και οι εκνευρισμοί μεταξύ οδηγών και προσφύγων. 
 
Κανείς δε μπορεί να ξέρει την πορεία της διαμαρτυρίας των προσφύγων, όμως το σίγουρο είναι ότι για ακόμη μία φορά κατάφεραν να τραβήξουν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και να αναδείξουν τις πραγματικά ακατάλληλες συνθήκες μέσα στις οποίες καθημερινά διαβιούν.
Read More »
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ - Πρόσφυγες έκοψαν στα δύο την Εγνατία Οδό  ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ - Πρόσφυγες έκοψαν στα δύο την Εγνατία Οδό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 45χρονος στο Μορφάτι Θεσπρωτίας που πυροβόλησε στον αέρα και κατά καφενείου

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016


Συνελήφθη εχτές το βράδυ στο χωριό Μορφάτι Θεσπρωτίας, 45χρονος ο οποίος πυροβολούσε στο αέρα με καραμπίνα, αλλά και κατά καφενείου του χωριού, προκαλώντας ζημιές στην τζαμαρία του καταστήματος, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό.

Στο σημείο έφτασαν άντρες της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας, οι οποίοι έπεισαν τον 45χρονο να παραδοθεί.

Ο συλληφθέντας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Θεσπρωτίας στα πλαίσια του αυτοφώρου.
Read More »
Συνελήφθη 45χρονος στο Μορφάτι Θεσπρωτίας που πυροβόλησε στον αέρα και κατά καφενείου Συνελήφθη 45χρονος στο Μορφάτι Θεσπρωτίας που πυροβόλησε στον αέρα και κατά καφενείου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Επισκέψεις σχολείων όλων των βαθμίδων στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016

 

Κατά το χρονικό διάστημα από 15 Μαρτίου έως και 12 Απριλίου, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από διάφορες περιοχές της Ελλάδας επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς με σκοπό να ξεναγηθούν στην έκθεση του κέντρου και να πληροφορηθούν σχετικά με τις προστατευόμενες περιοχές και συγκεκριμένα για τα Στενά και Εκβολές Αχέροντα. 
Μας επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Πωγωνιανής Ιωαννίνων με 15 Μαθητές, το 2ο Δημοτικό σχολείο Φιλιππιάδας με 50 μαθητές, το Δημοτικό σχολείο Μαργαριτίου με 50 μαθητές, το 6ο Δημοτικό σχολείο Πρέβεζας και συγκεκριμένα η Ε΄ τάξη με 50 μαθητές και τέλος το Λύκειο Κιλκίς με 30 μαθητές.


Read More »
Επισκέψεις σχολείων όλων των βαθμίδων στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς (+ΦΩΤΟ) Επισκέψεις σχολείων όλων των βαθμίδων στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Τοποθετήθηκε επιτέλους νέος γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016
 
Από σήμερα 13-4-2016 υπηρετεί στο Νοσοκομείο μας, ιατρός ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας και λειτουργεί κανονικά το Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα.

Κατόπιν των ανωτέρω οι ενδιαφερόμενες, μπορούν να προγραμματίσουν επίσκεψη

στο Νοσοκομείο κλείνοντας ραντεβού στο τηλέφωνο 2664360228 και 2664360284.

Read More »
Τοποθετήθηκε επιτέλους νέος γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Φιλιατών Τοποθετήθηκε επιτέλους νέος γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Εκλογές ΝΔ Θεσπρωτίας: Υπόγραψαν υπέρ συγκεκριμένης υποψηφιότητας και είναι αμερόληπτα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής;

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016


Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε εάν στο κόμμα της ΝΔ σκέφτεστε πριν πράξετε ή όχι;

Ορίσατε αντιπρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής (ΝΕΦΕ) Θεσπρωτίας την κα Παναγιώτα Σούρλα και ως μέλος τον κ. Κωνσταντίνο Κιτσάτη.

Μόνο που και οι δύο υπογράφουν την υποψηφιότητα του κ. Πορφύρη, για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα και σαφέστατο:

Μπορεί κάποιος, που με υπογραφή που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένης υποψηφιότητας (η κα Σούρλα και με υπεύθυνη δήλωση) να είναι αμερόληπτος -η ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής;

Ελπίζουμε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να αντιληφθεί έγκαιρα το τραγικό λάθος, ειδικά μετά την καταγγελία (με υπεύθυνη δήλωση και της κας Σούρλας) για νοθεία στο τομέα δικαιοσύνης του κόμματος.

Υ.Γ. Τελικά υπάρχει δικαίωση στην ένσταση της κας Δηλαβέρη, κατά του ανακηρυχθέντα νικητή κ. Αναστασίου ή όχι και ποιος από τους δύο θα ψηφίσει τη Κυριακή; 
Εμείς πάντως την αναζητήσαμε χωρίς θετικό αποτέλεσμα...
Read More »
Εκλογές ΝΔ Θεσπρωτίας: Υπόγραψαν υπέρ συγκεκριμένης υποψηφιότητας και είναι αμερόληπτα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής; Εκλογές ΝΔ Θεσπρωτίας: Υπόγραψαν υπέρ συγκεκριμένης υποψηφιότητας και είναι αμερόληπτα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Επτά χρόνια πολεοδομικής τρέλας

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016
Από το 2010 μια οικογένεια μάχεται για να προστατεύσει την περιουσία της απέναντι σε μια -το λιγότερο- λανθασμένη απόφαση. 
Εχει δικαιωθεί από όποιον φορέα έχει αποταθεί, έχει φθάσει μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας, κερδίζοντας δύο φορές, κι όμως... εξακολουθεί να βρίσκεται στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε. 
Μία ακόμα ιστορία πολεοδομικής τρέλας, με σκηνικό αυτήν τη φορά την Ηγουμενίτσα.

Το 1998, η τότε Νομαρχία Θεσπρωτίας κυρώνει την πολεοδομική μελέτη για την επέκταση της τρίτης πολεοδομικής ενότητας της Ηγουμενίτσας. 
Η πράξη δεν περνά στο στάδιο της εφαρμογής, όμως η Πολεοδομία Ηγουμενίτσας αρχίζει να εκδίδει οικοδομικές άδειες με βάση το νέο, ανύπαρκτο στην πράξη ρυμοτομικό σχέδιο (η διαδικασία πολεοδόμησης μιας περιοχής μπορεί να κρατήσει πολλά χρόνια ή και να μην ολοκληρωθεί ποτέ).

Ετσι, λοιπόν, το 2009 εκδίδει οικοδομική άδεια σε έναν ιδιώτη για να χτίσει μέσα σε τμήμα οικοπέδου ιδιοκτησίας της οικογένειας Θεοδωρίδη, το οποίο όμως δεν είχε ακόμα περιέλθει στην ιδιοκτησία του (μέσω της διαδικασίας ρυμοτόμησης). 
Επιπλέον, το οικόπεδο είναι «τυφλό», καθώς οι δρόμοι που προβλέπει το ρυμοτομικό σχέδιο δεν έχουν διανοιχτεί. 
Η οικογένεια Θεοδωρίδη ζητεί την ανάκληση της οικοδομικής άδειας και η Νομαρχία απαντά αρνητικά. 
Και εκεί ξεκινά ένας πολυετής αγώνας.

Η οικογένεια απευθύνεται στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που το 2011 ζητεί την ανάκληση της άδειας, καθώς δεν ήταν σύννομη, όπερ και τελικά εγένετο το ίδιο έτος. 
Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου προσφεύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, αλλά η ένστασή τους απορρίπτεται. Ακολούθως το κτίριο χαρακτηρίζεται αυθαίρετο και κατεδαφιστέο. 
Εν τω μεταξύ ψηφίζεται ο πρώτος νόμος για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων (ν. 4014/11) και οι ιδιοκτήτες του κτιρίου το νομιμοποιούν και εν συνεχεία, το 2012, ζητούν την έκδοση οικοδομικής άδειας για την αποπεράτωσή του.

Η Πολεοδομία Ηγουμενίτσας εκδίδει την άδεια και η οικογένεια Θεοδωρίδη την προσβάλλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το 2014 η Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό τον ν. 4014/11 και, ακολούθως, η οικοδομική άδεια ακυρώνεται.

Η πολιτεία επανέρχεται με δεύτερο νόμο για τα αυθαίρετα (ν. 4178/13). Οι ιδιοκτήτες του αυθαιρέτου το δηλώνουν στη νέα ρύθμιση και η οικογένεια Θεοδωρίδη προσφεύγει και πάλι στο ΣτΕ. Το 2015 το ΣτΕ τούς δικαιώνει και πάλι. Δεν ακυρώνει μεν τον ν. 4178/13, αλλά κρίνει ότι δεν μπορεί να συμπεριλάβει υπό τη σκέπη του ακίνητα για τα οποία έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση. 
Η Πολεοδομία Ηγουμενίτσας ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να επιβάλει πρόστιμο και να κατεδαφίσει το ακίνητο, επικαλούμενη νομοθεσία του 2002. Ομως το ΣτΕ, με άλλες δύο αποφάσεις, το 2009 και 2010, είχε ακυρώσει τη συγκεκριμένη διάταξη, καθιστώντας αδύνατη την εξαίρεση του κτιρίου από την κατεδάφιση. 
Η οικογένεια Θεοδωρίδη απευθύνεται, λοιπόν, στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ, ζητώντας την εφαρμογή της απόφασης.

Η απόφαση (από την οποία προκύπτει και όλο το προαναφερθέν ιστορικό της υπόθεσης) δεν ήταν όμως η αναμενόμενη. 
Η Επιτροπή Συμμόρφωσης αναγνωρίζει μεν ότι η οικογένεια Θεοδωρίδη έχει το δίκιο με το μέρος της και ότι η Διοίκηση δεν έχει συμμορφωθεί, παρά τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις. 
Ωστόσο δίνει οκτάμηνη προθεσμία για να διερευνηθεί αν μπορεί να εφαρμοστεί το επίμαχο σχέδιο πόλης, «χωρίς να αποκλείεται και τμηματική εφαρμογή αυτού» (δηλαδή, λ.χ., να διανοιχθεί ένας δρόμος ώστε το οικόπεδο να αποκτήσει «πρόσωπο»), προκειμένου το κτίριο να νομιμοποιηθεί...
Read More »
Ηγουμενίτσα: Επτά χρόνια πολεοδομικής τρέλας Ηγουμενίτσα: Επτά χρόνια πολεοδομικής τρέλας  Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα 21χρονος Σενεγαλέζος

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016


Χθες (12-04-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος υπήκοος Σενεγάλης, διότι διέθετε προς πώληση διάφορα αντικείμενα, στερούμενος την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.

Τα παραπάνω προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν.

Read More »
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα 21χρονος Σενεγαλέζος Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα 21χρονος Σενεγαλέζος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Ευχαριστήριο μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016


Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω και δημόσια όλους εσάς, που το ειλικρινές ενδιαφέρον και οι ευχές σας για υγεία και δύναμη με συνόδεψαν αυτές τις ημέρες που χρειάστηκε να περάσω στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων για θέματα υγείας μου.

Εύχομαι σε όλους μας υγεία, ευτυχία, δύναμη και θετική σκέψη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου
Read More »
Ευχαριστήριο μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Ευχαριστήριο μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές προς τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Απάντηση σε Ερώτηση 37 βουλευτών της Ν.Δ.

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016


Σε τεχνικά προβλήματα αποδίδει το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού την καθυστέρηση των πληρωμών προς τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.& ΑμεΑ). Αυτό προκύπτει από την απάντηση σε ερώτηση που είχαν καταθέσει 37 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με πρωτοβουλία του Β. Γιόγιακα.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έχει συμβασιοποιηθεί ενώ η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης έχει λάβει όλο το ποσό που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση (30% επί του ετήσιου προϋπολογισμού) και έχει ξεκινήσει τη σταδιακή καταβολή του η οποία «αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα». Σημειώνεται επίσης ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την έγκαιρη εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων ώστε να εξασφαλιστεί χωρίς καθυστερήσεις η καταβολή της δεύτερης δόσης στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.& ΑμεΑ..

«Αναμένουμε να δούμε στην πράξη την τήρηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μελετηθούν οι προτάσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για την αλλαγή στο σύστημα χρηματοδότησης των δομών γιατί θα βοηθήσει και την έγκαιρη καταβολή των πληρωμών» δήλωσε ο Β. Γιόγιακας.
Read More »
Β. Γιόγιακας: Ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές προς τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Απάντηση σε Ερώτηση 37 βουλευτών της Ν.Δ. Β. Γιόγιακας: Ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές προς τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Απάντηση σε Ερώτηση 37 βουλευτών της Ν.Δ. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Κατάσχεση 75 κιλών κάνναβης

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εντόπισαν σε αγροτικό δρόμο στον Τσαμαντά Φιλιατών Θεσπρωτίας, τέσσερις ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν (68) δέματα με κάνναβη βάρους (74.336) γραμμαρίων, τα οποία χθες (12-04-2016) το μεσημέρι κατασχέθηκαν.
Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Read More »
Θεσπρωτία: Κατάσχεση 75 κιλών κάνναβης Θεσπρωτία: Κατάσχεση 75 κιλών κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Κάρτες απεριορίστων διαδρομών από το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016


Σε μία ακόμα θετική κίνηση προχώρησε το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, με απόφαση του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η έκδοση προπληρωμένων καρτών απεριορίστων διαδρομών, σε όλα τα εσωτερικά δρομολόγια.

Το κέρδος για τον επιβάτη που μετακινείτε καθημερινά με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας είναι 25% του αρχικού ποσού.

Τις προπληρωμένες κάρτες, το επιβατικό κοινό, μπορεί να τις προμηθευτεί από τα εκδοτήρια του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας.Read More »
Κάρτες απεριορίστων διαδρομών από το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Κάρτες απεριορίστων διαδρομών από το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Bραδιά School cinema στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016

Το σχολείο μας, στα πλαίσια του ανοίγματος στην τοπική κοινωνία, αλλά και τον εμπλουτισμό του διδακτικού του προγράμματος με διάφορες μορφές τέχνης, προγραμματίζει βραδιά School cinema και για το λόγο αυτό καλεί, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς στην προβολή της ταινίας: ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.

“Το καναρινί ποδήλατο” είναι μια ταινία προβληματισμού για διάφορα ζητήματα, τα οποία αφορούν στην εκπαίδευση, όπως τα αναλυτικά προγράμματα, η επίσημη γνώση που προωθεί το σχολείο, τα στερεότυπα και οι παγιωμένες νοοτροπίες, η υποδοχή των νέων εκπαιδευτικών, κ.α. Η ταινία, πιστή στην πραγματικότητα (βασίζεται άλλωστε σε αληθινή ιστορία), δεν τελειώνει με «επαίνους», αλλά τονίζει ιδιαίτερα την ανάγκη εμπιστοσύνης των ανθρώπινων σχέσεων και την αξία της ανθρώπινης θέλησης. (Βραβείο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1999: Καλύτερης ταινίας & Α΄ Ανδρικού ρόλου).

Η ταινία θα προβληθεί το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ηγουμενίτσας και η παρακολούθηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Για το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας
Read More »
Bραδιά School cinema στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Bραδιά School cinema στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 13:00 στη Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας
Την Παρασκευή 8/4/2016 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή της για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Για μια ακόμη φορά οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί μετατέθηκαν στις καλένδες, μετά την αξιολόγηση των θεσμών…
Η πρόταση οδηγεί σε πλήρη ανατροπή των πινάκων και σε εμφύλιο ανάμεσα στους αναπληρωτές καθώς αλλάζει την ισχύουσα κατάταξη στους πίνακες, που έχει εξελιχθεί σε άτυπη επετηρίδα τα τελευταία χρόνια των μηδενικών διορισμών. Η μοριοδότηση των κριτηρίων που θέτει το σχέδιο επιδιώκει να δημιουργήσει μια ακραία εμφυλιακή αντιπαράθεση, σε συνέχεια των διαχωρισμών που τόσο καιρό καλλιεργήθηκαν τεχνηέντως.


Κατατέθηκε επίσης στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», με το οποίο ρυθμίζονται μεταξύ άλλων (άρθρα 32 έως και 44) θέματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο άρθρο 35 του σχεδίου αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Τα νηπιαγωγεία, ανάλογα με τον αριθμό των οργανικών θέσεων των νηπιαγωγών, είναι μονοθέσια ή πολυθέσια. Η οργανικότητα των νηπιαγωγείων προσδιορίζεται με βάση την αντιστοιχία νηπιαγωγού προς αριθμό νηπίων και η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ένα (1) νηπιαγωγό για κάθε είκοσι πέντε (25) νήπια και όχι λιγότερο από δέκα τέσσερα (14) νήπια"!! Γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως η Κυβέρνηση έχει επιλέξει την ουσιαστική διάλυση του δημόσιου Νηπιαγωγείου αφού όλοι καταλαβαίνουν πως ο ελάχιστος αριθμών μαθητών, αν γίνει 14 από 7 που είναι τώρα, ουσιαστικά οδηγεί σε κλείσιμο, τεράστιο αριθμό νηπιαγωγείων.

Το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας (Κύπρου 60 – Ηγουμενίτσα)
την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 13:00
Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή, στη συγκέντρωση, όλων των συναδέλφων (πρωινή και απογευματινή βάρδια) υπάρχει 3ωρη στάση εργασίας 12:00 – 15:00.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

➢ Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η πρόταση του Υπουργείου.
➢ Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
➢ Άμεση απόσυρση του άρθρου 35 του Σχεδίου Νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση.
➢ Άμεσος μόνιμος μαζικός διορισμός των απαιτούμενων Νηπιαγωγών (σύμφωνα με τις ανάγκες της εκπαίδευσης κι όχι τη δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης).


Το Δ.Σ.
Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

ΦΙΛΙΑΤΕΣ: Οι εσωτερικοί δρόμοι σύντομα θα χρειαστούν ασφαλτόστρωση

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016


Οι εσωτερικοί δρόμοι των Φιλιατών, σύντομα θα χρειαστούν ασφαλτόστρωση .
 
Αυτό μας υποδεικνύουν να σημειώσουμε πολύ φίλοι και όχι άδικα. 
 
Αν περάσει κανείς με αυτοκίνητο στον κεντρικό δρόμο των Φιλιατών το… νιώθει! 
 
Το πρόβλημα οφείλεται κυρίως από τις διανοίξεις για τον Βιολογικό. 
 
Αν και από πείρα λέμε πως σε όποιο ασφαλτοστρωμένο δρόμο κι αν έγινε επέμβαση για οτιδήποτε δεν επανήλθε ποτέ στην αρχική του κατάσταση. 
 
Μια επιβεβαίωση γι΄αυτό είναι ο δρόμος από το Κτηνιατρείο προς την Ένωση αλλά και άλλοι πολλοί εσωτερικοί δρόμοι των Φιλιατών. 
 
Από ότι φαίνεται λοιπόν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι επικαλύψεις του δικτύου του Βιολογικού και τα ¨μπαλώματα¨ θα αρχίσουν να φεύγουν και θα δημιουργηθούν λακκούβες- οπότε οι δρόμοι θα χρειαστούν ασφαλτόστρωση- γι΄αυτό ας μεριμνήσει από τώρα η Δημοτική αρχή!
 
Read More »
ΦΙΛΙΑΤΕΣ: Οι εσωτερικοί δρόμοι σύντομα θα χρειαστούν ασφαλτόστρωση ΦΙΛΙΑΤΕΣ: Οι εσωτερικοί δρόμοι σύντομα θα χρειαστούν ασφαλτόστρωση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Συγκίνησαν και ενθουσίασαν οι "Θύμησες της Ραβενής" - Του Γιάννη Στάθη

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016Θύμησες της Ραβενής
"...Και μένω με την ελπίδα πως, κάπου εκεί ψηλά, ίσως είναι οι πρόγονοί μας, και μας κρυφοχαμογελούν, που καταφέραμε εκείνο, που γίνεται εφικτό, όταν οι άνθρωποι ομονοούν και συνδράμουν".


Σε μία «ζεστή» και όμορφη εκδήλωση,  η Αδελφότητα Ραβενιωτών Θεσπρωτίαs  Ηπείρου  «Η Κοίμηση τηs Θεοτόκου» παρουσίασε την  Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στην   κατάμεστη  και πάντα φιλόξενη αίθουσα της Ομοσπονδίας Μουργκάνας το φωτογραφικο λευκωμα   «Θύμησες της Ραβενής»  .  
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Ελευθερία Φίλη . Οι ομιλητές ήταν οι  ,κος  Ευάγγελος Στάθης ,η κα Παναγιώτα Παπαδημητρίου, ο κος Ιωάννης Τζώρτζης και  Κα Βασιλική Τζαρέλλα. 


Κατά γενική ομολογία όλοι οι ομιλητές  μίλησαν για την Ραβενή με ιδιαίτερη  αγάπη , σεβασμό και ταπεινότητα  , καθήλωσαν  και εν τέλει απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Κατά την άποψη μας το φωτογραφικό  λεύκωμα  «Θύμησες της Ραβενής»  είναι ένα πραγματικό «έργο τέχνης και κόσμημα», μια αναδρομή στο χρόνο, την όλη επιμέλεια του οποίου είχε η κα Βασιλική Τζαρέλα. Οι περίπου 200 μεγάλου σχήματος σελίδες , του βιβλίου περιλαμβάνουν φωτογραφίες με ιστορικό και λαογραφικό ενδιαφέρον, πολλές πληροφορίες για την εξέλιξη του χωριού  στην πορεία του χρόνου, καθώς και πλήθος πανέμορφων φωτογραφιών από πρόσωπα που «σημάδεψαν» την  ιστορία  της  Ραβενής.
Έχοντας σαν δεδομένο ότι ο πολιτισμός και η ιστορία μας, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την καλλιέργεια, την προαγωγή των ανθρώπινων αξιών και σχέσεων κάθε κοινωνίας, διαχρονικά, για παρα πολλά χρόνια , η αδελφότητα Ραβενιωτών  Θεσπρωτίας διαδραματίζει ρόλο βασικού εργαλείου προς την κατεύθυνση αυτή.


Το φωτογραφικό λεύκωμα  «Θύμησες της Ραβενής»  είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς άξιων συνεργατών της Αδελφότητας   με «καλλιτεχνικές στοχεύσεις, για την προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας και της ιστορίας της Ραβενής.
 Η έμπνευσή της δημιουργίας  δεν ήταν τωρινή. Η βασική και ολοκληρωμένη ιδεα ηταν της  Βασως Τζαρέλα, η οποία αφιέρωσε πολύ κόπο και χρόνο εδώ και  τέσσερα περίπου χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Στην μεγάλη αυτή προσπάθεια ειχε κοντά της  το ΔΣ της Αδελφότητας με μια μεγάλη ομάδα,  η οποία εργάσθηκε άοκνα προκειμένου να  συγκεντρωθούν οι φωτογραφίες , αλλα και να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα προκειμένου να ολοκληρωθεί το δύσκολο αυτό έργο.


Η συλλογή του  φωτογραφικού υλικού έγινε από την Ομάδα Ιστορικού και λαογραφικού αρχείου Ραβενήs, αποτελούμενη   από τους Νικόλαο Πάκο , Ευαγγελία Στάθη , Ευαγγελία  Σταμάτη, Βασιλική Τζαρέλα , Ελένη  Τzώρτzη και Παναγιώτη Τzώρτzη.
Το βιβλίο  προσφέρει απλόχερα μέσα από την  υψηλή ποιότητά του, αισθητική απόλαυση και πνευματική ανάταση. Ο αναγνώστης, καθώς θα  ξεφυλλίζει το λευκωμα , θα έχει την  δυνατότητα να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και  να «ξανασυναντήσει» δικούς  του ανθρώπους …
Πιστεύω ότι αυτό το βιβλίο είναι, για τη Ραβενή, η συλλογική μνήμη, με τους δικούς μας ανθρώπους.
Θα ήθελα συγχαρώ  όλους τους συντελεστές αυτής της εργασίας για τη Ραβενή και να τους ευχηθώ σύντομα και τον δευτερο τόμο!!
Θα ήθελα να κλείσω με δυο πρωταγωνιστές  της άριστης σε όλα εκδήλωσης : Τον Πρόεδρο της Αδελφότητας ,Φίλλιπο Πάκο , του οποίου η συγκίνηση ήταν έκδηλη σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης και  , ο οποίος  στα θερμά μου συγχαρητήρια απάντησε ότι «όταν κάνεις κατι με την καρδιά σου δεν υπάρχει περίπτωση να μην  πετύχει»  και στο μέλος του ΔΣ , Ευαγγελία Στάθη η οποία μου αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας,  το οποίο δεν ήταν άλλο από τον τρόπο εργασίας ο οποίος  είναι : χαμόγελο ,αγάπη και ψυχή!!

Το φωτογραφικό λευκωμα  «θύμησεs τηs Ραβενήs 1900-1981» εκδόθηκε από την Αδελφότητα Ραβενιωτών Θεσπρωτίαs  Ηπείρου «Η Κοίμηση τηs Θεοτόκου» . Πληροφορίες για την απόκτηση του Λευκώματος , Ευαγγελία Στάθη  τηλ. 6973 987653


Read More »
Συγκίνησαν και ενθουσίασαν οι "Θύμησες της Ραβενής" - Του Γιάννη Στάθη  Συγκίνησαν και ενθουσίασαν οι "Θύμησες της Ραβενής" - Του Γιάννη Στάθη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Ημερίδα για τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τοπικό Αρχείο Παραμυθιάς, διοργανώνουν Ημερίδα για τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της Θεσπρωτίας με θέμα:

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στην αίθουσα «Διαλέξεων και προβολών» στο κτίριο του Τοπικού Αρχείου Παραμυθιάς, Διοικητηρίου 1, τ.κ. 46200
τηλ. 26650/26732 & 26660/22712

Read More »
Ημερίδα για τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της Θεσπρωτίας Ημερίδα για τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 5η Ανθοκομική - δενδροκομική έκθεση

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016

Read More »
Ηγουμενίτσα: 5η Ανθοκομική - δενδροκομική έκθεση Ηγουμενίτσα: 5η Ανθοκομική - δενδροκομική έκθεση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημέρα Φυσικών Επιστημών 2016

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016Σας γνωστοποιούμε ότι το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Θεσπρωτίας διοργανώνει την Τρίτη 19 Απρίλη εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Φυσικών Επιστημών 2016». Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας περιλαμβάνει:

· Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας:
  • Μαθητές από το 1ο, 2ο, 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας και από το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας θα παρουσιάζουν σειρά πειραμάτων υπό τον γενικό τίτλο «Διερευνώντας τη φύση και τις ιδιότητες του Ηλεκτρισμού και του Μαγνητισμού».
  • Μαθητές από το 1ο και το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας θα παρουσιάζουν πειράματα υπό τον γενικό τίτλο «Μέτρηση της επιτάχυνσης της βαρύτητας». Αυτό το τμήμα της εκδήλωσης θα είναι και διαγωνιστικό.

· Καθηγητές κλάδου ΠΕ04 θα παρουσιάσουν σειρές πειραμάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης που έγκαιρα θα ανακοινωθεί.

Η εκδήλωση θα είναι επισκέψιμη:

· Από τμήματα μαθητών των Σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κατά τις ώρες του πρωινού σχολικού προγράμματος.

· Από το κοινό (γονείς, καθηγητές, ή άλλους ενδιαφερόμενους ) ή και από μεμονωμένους μαθητές κατά τις απογευματινές ώρες.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας με τη βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν, καθώς επίσης και με τη βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό ΕUSO 2016.

Βασίλης Νούσης
Υπ. ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημέρα Φυσικών Επιστημών 2016 Ηγουμενίτσα: Ημέρα Φυσικών Επιστημών 2016 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Η Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου από την Εμβρυϊκή ηλικία μέχρι την Μέση Παιδική Ηλικία»

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016Read More »
Ηγουμενίτσα: «Η Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου από την Εμβρυϊκή ηλικία μέχρι την Μέση Παιδική Ηλικία» Ηγουμενίτσα: «Η Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου από την Εμβρυϊκή ηλικία μέχρι την Μέση Παιδική Ηλικία» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτός ηλεκτρολόγος σαγηνεύει το αναγνωστικό κοινό με το πρώτο του ιστορικό μυθιστόρημα!

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016


 
Άνθρωπος του μόχθου, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, ο Σωτήρης Δημητρίου, από την Κουσοβίτσα (Αγία Μαρίνα) Ηγουμενίτσας, σαγηνεύει το αναγνωστικό κοινό με το πρώτο του ιστορικό μυθιστόρημα, που έχει τον τίτλο "Μείναμε εμείς...". 
Μέχρι τώρα φώτιζε κτίσματα, πλέον... φωτίζει και το νου μας. 
Γράφοντας νοσταλγικά, γεμάτος σεβασμό και αγάπη για την ιστορία και τους ανθρώπους του τόπου του, μας μεταφέρει αρκετά χρόνια πίσω, στα 1780, περιγράφοντας και καταγράφοντας, μέσα από χαρακτήρες και περιστατικά, καθώς και με γκραβούρες (φιλοτεχνημένες μαεστρικά από τον ίδιο) και με φωτογραφίες, το γίγνεσθαι του τόπου του, που δεν έχει μόνο ιστορικογραφικές, αλλά και ηθικές και αξιακές και πολιτισμικές και λαογραφικές και κοινωνικές αντανακλάσεις στο σήμερα. 
Φλόγα ψυχής ο συναρπαστικός λόγος του Σωτήρη Δημητρίου, που μεταφέρει στο χαρτί και από εκεί στις καδριές μας, ως δάδα μνήμης, τη ζωή απλών ανθρώπων και ταυτόχρονα ηρώων, και την υψώνει ο συγγραφέας με δύναμη, μέσω της κοσμημένης και διακοσμημένης γραφής του, στις ψηλές κορφές της πνευματικής θύμησης. 
Οι μαρτυρίες, οι αναπολήσεις-ονειροπολήσεις αποτελούν ένα γρανιτένιο τείχος, πάνω στο οποίο στηρίζεται το όραμά του για μια καινούργια και ελπιδοφόρα πραγματικότητα. 
Να σημειωθεί ότι η εκδοτική παραγωγή, που μπορεί να θεωρηθεί εξαιρετική και προσεγμένη, έγινε από την "Επτάλοφο Α.Β.Ε.Ε.", ενώ την κεντρική διάθεση του βιβλίου έχουν αναλάβει οι εκδόσεις Νεκτάριος Παναγόπουλος. 
Read More »
Θεσπρωτός ηλεκτρολόγος σαγηνεύει το αναγνωστικό κοινό με το πρώτο του ιστορικό μυθιστόρημα!  Θεσπρωτός ηλεκτρολόγος σαγηνεύει το αναγνωστικό κοινό με το πρώτο του ιστορικό μυθιστόρημα! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Πνιγμένος τόσα χρόνια (Άηχη των Φιλιατών η μπάντα)

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016

Πνιγμένος τόσα χρόνια
Στον Θεόφιλο ΣωτηρίουΠνιγμένος τόσα χρόνια κ’ είσαι πάντα
μπηγμένος αχινός στον ουρανό σου.
Περνούσε χθες επάνω στο κανό σου
άηχη των Φιλιατών η μπάντα.

Στη θάλασσα, στο χώμα θα ’ταν ίδια
άσπρα τα κόκκαλά σου και γλειμμένα.
Όλα βουβά και όλα μιλημένα,
λόγια μου λυπημένα κατοικίδια.

Το χέρι που στα φύκια σ’ έχει ρίξει,
να το ’κοβα ψηλά μ’ ένα δρεπάνι,
ο κόσμος σα μυλόπετρα να τρίξει,

να βγουν απ’ το θεόρατο τηγάνι,
τα ψάρια του καλόγερου και πίσω
την πόρτα ανάμεσά μας να μην κλείσω.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ, Μαύρα λιθάρια, 1981
Μουσική-ερμηνεία: Θάνος Μικρούτσικος
 
Read More »
Πνιγμένος τόσα χρόνια (Άηχη των Φιλιατών η μπάντα)  Πνιγμένος τόσα χρόνια (Άηχη των Φιλιατών η μπάντα) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο πρώτων Βοηθειών στο ΤΕΙ

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016


Το ΤΕΙ Ηπείρου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, σεμινάριο με θέμα "Πρώτες Βοήθειες" (ΚΑΡΠΑ, Αλλεργίες, Αιμορραγίες, κλπ).
Την εκδήλωση παρακολούθησαν φοιτητές και προσωπικό του ιδρύματος που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον για να την παρακολουθήσουν και θα τους δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Ευχαριστούμε πολύ τους κυρίους:
Τάσση Παναγιώτη, Υπεύθυνο Τομέα ΕΚΑΒ – Διασώστη
Κατσιμάνη Ευάγγελο, Διασώστη
Καλαντζή Σπύρο, Διασώστη
Βασιλείου Κωνσταντίνο, Διασώστη
Παπαδόπουλο Παναγιώτη, Διασώστη
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο πρώτων Βοηθειών στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο πρώτων Βοηθειών στο ΤΕΙ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016 Rating: 5

Σελίδες