https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο Ηγουμενίτσας, το μεσημέρι της Παρασκευής, τα επίσημα αποτελέσματα και η σταυροδοσία των δημοτικών συμβούλων των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019. 
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, το νέο δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών θα απαρτίζουν οι εξής:

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΠΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΗΛΙΑ 1274
ΠΑΠΠΑ ΜΑΛΛΙΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (PANIA) του ΧΡΗΣΤΟΥ 718
ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΗΛΙΑ 710
ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ 705
ΓΚΙΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 496
ΣΚΟΔΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ 475
ΤΣΟΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 469
ΝΤΑΦΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (ΕΦΗ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 455
ΖΙΑΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ 430

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ
ΠΑΝΤΑΖΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1110
ΓΚΙΚΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1021
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΡΑΚΑ ΕΛΕΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ 863

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΕΥΗ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ  
ΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ)
ΤΟΛΗΣ ΦΟΡΗΣ 462
ΛΕΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 462
ΜΠΕΛΛΟΣ ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 369
ΛΙΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 349
ΚΑΨΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 335

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ 
ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ 750
ΚΟΛΙΟΜΙΧΟΣ ΣΠΥΡΟΣ 563

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΛΑΕΡΤΗ ΡΕΓΚΑΣ
ΛΑΕΡΤΗΣ ΡΕΓΚΑΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ) 


Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019
dhmarxeio_big
Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο Ηγουμενίτσας, το μεσημέρι της Παρασκευής, τα επίσημα αποτελέσματα και η σταυροδοσία των δημοτικών συμβούλων των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019. 
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, το νέο δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας θα απαρτίζουν οι εξής: 
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΩΛΟΥ 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
 1. ΓΚΙΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 979 
 2. ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) 948 
 3. ΔΗΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 751 
 4. ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ 732 
 5. ΤΖΕΛΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 678 
 6. ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 673 
 7. ΛΩΛΗΣ ΗΛΙΑΣ 672 
 8. ΖΕΪΜΠΕΚΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΠΙΠΙΝΑ) 647 
 9. ΤΣΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 624 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΒΟΤΩΝ 
 1. ΜΗΤΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 1.144 
 2. ΓΚΟΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1.043 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ 
 1. ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 1.108 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ 
 1. ΚΩΣΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 800 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ 
 1. ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 423 
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΓΟΛΟΥ 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
 1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΓΟΛΟΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ) 
 2. ΝΤΑΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 685 
 3. ΚΟΤΖΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ 664 
 4. ΛΙΩΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 566 
 5. ΚΑΛΦΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ 538 
 6. ΚΑΤΣΑΡΗ ΣΟΦΙΑ 486 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΒΟΤΩΝ 
 1. ΒΑΛΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 779 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ 
 1. ΚΑΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 621 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ 
 1. ΡΟΥΣΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 424 
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΘΩΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
 1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΩΜΑΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ) 
 2. ΚΑΤΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 419 
 3. ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 189 
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΩΡΗ ΔΗΜΑ 
 1. ΔΩΡΗΣ ΔΗΜΑΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ) 
Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Η Αντιγόνη Φίλη για το αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Στη ζωή μου έχω δώσει πολλούς τίμιους αγώνες. 
Η ενασχόλησή μου με τα κοινά μου έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσω τον όμορφο τόπο μου και τους ανθρώπους του, κυρίως όμως να συμβάλω στη βελτίωση της καθημερινότητας των Ηπειρωτών πλάι σε έναν μοναδικό ηγέτη τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος άλλαξε την Ήπειρο και με την δική σας εντολή θα την πάει ακόμα ψηλότερα. 
Συνοδοιπόροι μου σε αυτό το όμορφο ταξίδι όλοι εσείς που με στηρίξατε εκλέγοντάς με για δύο θητείες περιφερειακή σύμβουλο Ηπείρου. 
Ωστόσο οι 2500 σταυροί προτίμησης στο πρόσωπό μου αυτή τη φορά δεν αρκούν. 
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι με ψήφισαν, αλλά και αυτούς που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν, είχαν όμως να πουν έναν καλό λόγο για μένα.
Συγχαίρω τους συνυποψηφίους μου, ιδιαιτέρως τους νεοεκλεγέντες και τους εύχομαι καλή θητεία και καλό έργο. 
Τέλος ευχαριστώ την οικογένειά μου, που είναι το στήριγμά μου σε κάθε βήμα που κάνω. 
Παραμένω ενεργή πολίτης, ανασυγκροτώ τις δυνάμεις μου και συνεχίζω να προσπαθώ για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας!!
Η Αντιγόνη Φίλη για το αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών Η Αντιγόνη Φίλη για το αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Σε δημοπράτηση οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων του EastMed

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί που αφορούν την εκπόνηση των μελετών για την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων (ESIA) καθώς και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για τα υπεράκτια και χερσαία τμήματα του έργου EastMed Pipeline (EastMed), με συνολικό κόστος 4,6 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 5,7 εκατ. ευρώ).

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα ωρίμανσης του στρατηγικού ενεργειακού έργου που, με την ολοκλήρωσή του, φέρνει τη φάσης υλοποίησής του αισθητά πιο κοντά.

Οι διαδικασίες που δρομολογήθηκαν ήδη από το προηγούμενο διάστημα είναι εξίσου σημαντικές, όπως η αξιολόγηση για την προεπιλογή των ενδιαφερομένων με επόμενο στάδιο το Contract Notice, οπότε και θα κληθούν οι προεπιλεγέντες να υποβάλουν προσφορές σηματοδοτώντας την εκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών. διαγωνισμός για την λεπτομερή έρευνα και χαρτογράφηση του βυθού (του λεγόμενου Detailed Marine Survey ή DMS), για τον οποίο είχαν ήδη κατατεθεί εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

Οι μελέτες

Υπεράκτια τμήματα

Εκτίμηση περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων (Environmental Impact Assessment – ESIA) για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και την υλοποίηση δραστηριοτήτων και την απόκτηση αδειών για την εγκατάσταση των ακόλουθων υπεράκτιων τμημάτων του EastMed:
– Από την ΝΑ Πελοπόννησο μέχρι την περιοχή Αθερινόλακκος (ΝΑ Κρήτη),
– Από τον Αθερινόλακκο έως την περιοχή Βασιλικός (Κύπρος),
– Από το Βασιλικό μέχρι το κοίτασμα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου.

Ενδεικτική διάμετρος αγωγών: 26″-28″ (υπόκεινται σε αξιολόγηση και επιβεβαίωση).

Ο σταθμός συμπαραγωγής ξηράς (CS) (Βασιλικό) και τα 2 μικρά παράκτια τμήματα αγωγών στην Κύπρο από καταφύγια μέχρι το CS (Βασιλικό) περιλαμβάνονται.

Χερσαία τμήματα

Εκτίμηση περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων (Environmental Impact Assessment – ESIA) για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και την υλοποίηση δραστηριοτήτων για την απόκτηση αδειών που απαιτούνται για την εγκατάσταση του χερσαίου τμήματος του EastMed:
– Τμήμα χερσαίων αγωγών μήκους περίπου 550 χλμ., ξεκινώντας από το Φλωροβούνι (Θεσπρωτία) στα βορειοδυτικά της Ελλάδας μέχρι την ΝΑ της Πελοπόννησο, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού υπεράκτιου τμήματος μήκους περίπου. 17 χλμ. και 110 μ. μεγίστου βάθους που θα διασχίζει τον Πατραϊκό Κόλπο. Η ενδεικτική διάμετρος του αγωγού κυμαίνεται από 42 «-48» (υπόκεινται σε αξιολόγηση και επιβεβαίωση),
– Σταθμός συμπίεσης (CS) που θα βρίσκεται στον Αθερινόλακκο (ΝΑ Κρήτης) και τα κοντινά χερσαία τμήματα μεταξύ του σταθμού συμπίεσης του Αθερινόλακκου και του σημείου προσαιγιάλωσης.

Η προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής έχει οριστεί για τις 19 Ιουνίου.

Ξεχωριστές μελέτες θα προετοιμαστούν για κάθε χώρα (Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ) και θα βασίζονται στις εθνικές νομοθεσίες, τις Κανονιστικές διατάξεις της ΕΕ (για την Ελλάδα και την Κύπρο) και την EBRD, λαμβάνοντας υπόψη τα τεχνικά δεδομένα του FEED του έργου.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν υποστήριξη του φορέα υλοποίησης του έργου μέχρι το στάδιο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από τις Αρχές των εμπλεκόμενων κρατών.

Ο αγωγός EastMed

Με συνολικό μήκος 1.900 χλμ., εκ των οποίων τα 1.300 υποθαλάσσια, ο EastMed θα έχει ως σημείο εκκίνησης το κοίτασμα φυσικού αερίου στη Λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Με εκτιμώμενη δυναμικότητα 320-350 GWh/d, που θα μπορούσε να αγγίξει και τις 510 GWh/d, αναλόγως και των ευρημάτων ανοιχτά της Κρήτης από όπου και θα διέρχεται, ο EastMed αποτελεί ένα τεράστιο ενεργειακό project ενώ αναμένεται να είναι ο βαθύτερος και μακρύτερος υποθαλάσσιος αγωγός στον κόσμο (έως 1.370 μ. μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης και 3.000 μ. μεταξύ Κρήτης και Κύπρου).

Όπως σκιαγραφείται και οπό το αντικείμενο τον μελετών που παρατίθενται παραπάνω, ο EastMed σε αδρές γραμμές, θα ακολουθήσει την εξής όδευση: Κοίτασμα Ανατολικής Μεσογείου-Κύπρος-Κρήτη-Πελοπόννησος-Δυτική Ελλάδα, όπου και θα συνδέεται με τον αγωγό Poseidon με κατεύθυνση τις Ιταλικές ακτές.

Φορέας υλοποίησης του έργου έχει οριστεί η IGI Poseidon S.A., εταιρεία αποτελούμενη ισομερώς από την ελληνική ΔΕΠΑ και την ιταλική Edison η οποία έχει αναλάβει επίσης την κατασκευή του προαναφερθέντα αγωγού Poseidon ο οποίος «ωριμάζει» αυτή την περίοδο, καθώς και τον αγωγό φυσικού αερίου IGB μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας που βρίσκεται πλέον σε κατασκευή.


Πηγή: ypodomes.com
Σε δημοπράτηση οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων του EastMed Σε δημοπράτηση οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων του EastMed Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Μιχάλη Κάτσινου

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Ένας όμορφος και καθαρός αγώνας τελείωσε. Ευχαριστώ πολύ μέσα απο την καρδιά μου όλους όσους με στήριξαν και με ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς στον Συνδυασμό μας ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας. 
Ευχαριστώ και τον Δημήτρη Δημητρίου που με τίμησε να είμαι στο ψηφοδέλτιο του και να δώσουμε αυτόν τον καθαρό και έντιμο αγώνα μαζί! Καλή επιτυχία στην νέα περιφερειακή Αρχή και καλό έργο.
Κάτσινος Μιχάλης.
Ευχαριστήριο του Μιχάλη Κάτσινου Ευχαριστήριο του Μιχάλη Κάτσινου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Η Θεσπρωτή αερολιμενικός Τίνα Μαρτίνη εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019
 
Η Θεσπρωτή αερολιμενικός Τίνα Μαρτίνη εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου. 
Μια νεαρή γυναίκα με όραμα και πάθος κοινωνικής προσφοράς, έχει πλέον τη δυνατότητα, στο επίπεδο που της αναλογεί, παρέμβασης στα δρώμενα ενός μεγάλου δήμου.
Πρόκειται για μια χαρισματική και ανήσυχη προσωπικότητα, που της αρέσει να τολμά. 
Και μέχρι τώρα, ό,τι επεδίωξε, το κατάφερε με επιτυχία. 
Η Θεσπρωτή αερολιμενικός Τίνα Μαρτίνη εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Η Θεσπρωτή αερολιμενικός Τίνα Μαρτίνη εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Επίσκεψη του 2ου δημοτικού σχολείου Καναλακίου στο κέντρο πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Την Τρίτη 28 Μαΐου 2019, 40 μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους από το 2ο δημοτικό σχολείο Καναλακίου επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά, όπου είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση και να ενημερωθούν για τα Στενά και τις εκβολές του ποταμού Αχέροντα. 
Επίσκεψη του 2ου δημοτικού σχολείου Καναλακίου στο κέντρο πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά Επίσκεψη του 2ου δημοτικού σχολείου Καναλακίου στο κέντρο πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Το έφερε ο Βλάχος το τυρί…

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019

Σχόλιο Καχριμάνη στα social media για την επανεκλογή του:

"Όταν η Καταιγίδα τελειώσει, δεν θα θυμάσαι καν πως κατάφερες να επιβιώσεις.

Δεν θα είσαι καν σίγουρος ότι έχει τελειώσει. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Οταν βγεις από την καταιγίδα δεν θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν που μπήκε. Και αυτό είναι το νόημα της καταιγίδας.

Ευχαριστώ πολύ όλους. Πρώτα όλους τους Συνοδοιπόρους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, όλους όσους μας τίμησαν, όσους μας συμπάθησαν, όσους μας έκαναν κριτική με τιμιότητα αλλά και όσους μας αδίκησαν εσκεμμένα. Γενικά όλους.

Τελικά το έφερε ο Βλάχος το τυρί."
Το έφερε ο Βλάχος το τυρί… Το έφερε ο Βλάχος το τυρί… Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Η διαχείριση των αδέσποτων στο επίκεντρο της συνάντησης Καραγιάννη με την Φιλοζωική Παραμυθιάς

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Η διαχείριση των αδέσποτων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, με την Φιλοζωική Παραμυθιάς.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα μέλη της φιλοζωικής, σήμερα η διαχείριση των αδέσποτων βασίζεται μόνο σε εθελοντές, με την συνδρομή της Δημοτικής Αρχής σε θέματα σίτισης και εξοπλισμού, ενώ τόνισε πως στα παλιά σφαγεία σήμερα υπάρχουν 50 αδέσποτοι σκύλοι. Ζήτησαν την υλοποίηση προγράμματος μαζικής στείρωσης, ενώ τόνισαν την έλλειψη ύδρευσης στις προσωρινές εγκαταστάσεις φιλοξενίας καθώς και την αναγκη για κατασκευή ποτίστρων και ταΐστρων εντός της πόλης. Τέλος και μεταξύ άλλων, ζήτησαν την δημιουργία οργανωμένου καταφυγίου.

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου, ανέφερε σχετικά:

“Οι προγραμματικές μας θέσεις για την διαχείριση των αδέσποτων που έχει δημοσιευτεί, περιλαμβάνει 4 σημεία και πιο συγκεκριμένα την υλοποίηση του δια-δημοτικού κυνοκομείου σε χώρο που θα εξεταστεί, την σύσταση επιτροπής με την συμμετοχή φιλοζωικών οργανώσεων και εθελοντών για την διαχείριση των αδέσποτων, την τοποθέτηση ποτίστρων και ταΐστρων σε δημοσίους χώρους καθώς και καμπάνιες ευαισθητοποίησης δημοτών”.

“Ένα οργανωμένο κυνοκομείο, με πρόγραμμα στείρωσης το οποίο τηρείται ευλαβικά, θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων” ανέφερε ο Γιάννης Καραγιάννης, σημειώνοντας πως η στείρωση αδέσποτου σκύλου προβλέπει, κλινική εξέταση, αιματολογική εξέταση, τεστ λεϊσμανίασης, εμβολιασμό με επταπλό εμβόλιο και εμβόλιο κατά της λύσσας, αποπαρασιτισμό για ενδοπαράσιτα και εξωπαράσιτα καθώς και ηλεκτρονική σήμανση"

Ο Γιάννης Καραγιάννης σημείωσε πως “μετά την αποθεραπεία τους τα αδέσποτα σκυλιά, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, επανεντάσσονται στο σημείο περισυλλογής εφόσον είναι ήρεμα ή σε χώρο φιλοξενίας στειρωμένων αδέσποτων σκύλων, ενώ ταυτόχρονα προωθείται η διαδικασία υιοθεσίας τους.”

Τέλος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου, ζήτησε την συνδρομή των δημοτών του Δήμου Σουλίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “χωρίς την συμμετοχή των κατοίκων δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικές οι οποιεσδήποτε δράσεις μιας Δημοτικής Αρχής. Χρειάζονται εθελοντές που θα συνδράμουν το έργο της Φιλοζωικής Παραμυθιάς και του Δήμου Σουλίου, χρειάζονται υιοθεσίες αδέσποτων από τους συνδημότες μας και φυσικά χρειάζεται ευαισθητοποίηση και προστασία των αδέσποτων από το τραγικό φαινόμενο θανάτωσης ζώων από φόλες”
Η διαχείριση των αδέσποτων στο επίκεντρο της συνάντησης Καραγιάννη με την Φιλοζωική Παραμυθιάς Η διαχείριση των αδέσποτων στο επίκεντρο της συνάντησης Καραγιάννη με την Φιλοζωική Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Το ΚΚΕ Παραμυθιάς για τα αποτελέσματα των εκλογών

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους, τα μέλη μας, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους που έδωσαν τη μάχη και συνέβαλαν στην ενίσχυση του κόμματος και των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες. Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τους εκλεγμένους αγωνιστές σε δήμους, περιφέρειες και ευρωβουλή, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Ήδη καταγράφεται η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που συνέχισε το έργο των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι, ωστόσο, θετικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στρέφεται σε παλιότερες δοκιμασμένες κι αποτυχημένες επιλογές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) ή σε άλλες δυνάμεις που στηρίζονται και προετοιμάζονται, για να παίξουν το ρόλο του αναχώματος ή συμπληρώματος στην αντιλαϊκή διαχείριση.

Συνολικά, παρά τις όποιες θετικές διεργασίες, εκφράζεται τάση συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό το φαινόμενο, ευθύνονται συνολικά οι αστικές πολιτικές δυνάμεις: η ΝΔ που με τις θέσεις της επένδυσε ανοιχτά στον συντηρητισμό και τον εθνικισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να ντύσει μια βάρβαρη πολιτική, με το μανδύα της «προόδου».

Η υποχώρηση της Χ.Α. πρέπει να συνεχιστεί και στις εθνικές εκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός να πετάξει έξω από την Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα. Ταυτόχρονα, χτύπημα πρέπει να δοθεί στη συνολικότερη αναμόρφωση του ακροδεξιού χώρου. Η κατάσταση οπωσδήποτε θα ήταν καλύτερη, αν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν έδειχναν ανοχή απέναντι σε τέτοιες δυνάμεις.

Αυτή τη βδομάδα δίνουμε την μάχη του 2ου γύρου σε 5 Δήμους. Στους υπόλοιπους δήμους και περιφέρειες που έχουν περάσει εκπρόσωποι του νέου διπολισμού, εκφράζουμε την αντίθεσή μας, με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν.

Σε σχέση με την περιοχή μας η άνετη κατάκτηση της δεύτερης έδρας στο Δημοτικό Συμβούλιο και η άνοδος μας σε ψήφους και ποσοστό αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για το λαό της περιοχής μας. Ιδιαίτερα θα πρέπει να τονιστεί η μεγάλη άνοδός μας στην ΔΕ Αχέροντα όπου και υπερδιπλασιάσαμε τις δυνάμεις μας, τα άκρως ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε πολλά χωριά της ΔΕ Παραμυθιάς (Σέλιανη, Ξηρόλοφος, Σεβαστό, Παγκράτι, Νεοχώρι κ.α) αλλά και η άνοδος στην ΔΕ Σουλίου παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Τέλος τα σταθερά αξιόλογα αποτελέσματά μας σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου και Ευρωβουλής δείχνουν ότι οι θέσεις μας έχουν πλατιά απήχηση.

Δώσαμε έναν ελπιδοφόρο αγώνα με αυταπάρνηση, κόντρα στα προγνωστικά, στις πιέσεις, στους εκβιασμούς. Έφτασαν μάλιστα σε σημείο 3 μέρες πριν τις εκλογές να μας καταστρέψουν πολιτικό υλικό (αφίσες και πανό) που τοποθετήθηκε χάρη στην οικονομική στήριξη του ΚΚΕ από τον λαό και να βεβηλώσουν μια μαρτυρική περιοχή με ναζιστικά σύμβολα! Αντίστοιχες ενέργειες έγιναν και σε υλικά άλλων πολιτικών κομμάτων, ενέργειες τις οποίες καταγγέλλουμε, καλώντας τον λαό και τη νεολαία της περιοχής μας σε εγρήγορση, επισημαίνοντας ότι τον φασισμό τον γεννά και τον εκτρέφει το ίδιο το σύστημα και η κρίση του.

Μπροστά μας τώρα έχουμε τις βουλευτικές εκλογές. Θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αισιοδοξία, κόντρα σε διλήμματα, που θα δυναμώσουν, στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών, που δεν αλλάζουν τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιπών κομμάτων. Η επίσπευση των εκλογών έχει, επιπροσθέτως, ως στόχο να μην ανακοπεί η προώθηση σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (π.χ Κυπριακό) σε βάρος των λαών. Καλούμε όλους αυτούς, που στις ευρωεκλογές δίστασαν να κάνουν το βήμα, που ψήφισαν και αυτή τη φορά με «κρύα καρδιά» (και είναι πολλοί !!!), να κάνουν στις εθνικές εκλογές την πραγματική διαφορά με ΚΚΕ ισχυρό στη βουλή και στο λαό
Το ΚΚΕ Παραμυθιάς για τα αποτελέσματα των εκλογών Το ΚΚΕ Παραμυθιάς για τα αποτελέσματα των εκλογών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο Σουλίου έως 100 δόσεις

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Σύμφωνα με ενημέρωση από την δημοτική αρχή και σύμφωνα με τα άρθρα 110-117 του Ν. 4611/2019 (Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. α’ βαθμού) μπορούν να ρυθμίσουν το αργότερο μέχρι τις 17-09-2019, οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν μέχρι 17-07-2019, με δυνατότητα απαλλαγής των προσαυξήσεων και των προστίμων ως εξής:
εφάπαξ, 100% απαλλαγή από πρόστιμα
2-24 δόσεις, 80% απαλλαγή από πρόστιμα
25-48 δόσεις, 70% απαλλαγή από πρόστιμα
49-72 δόσεις, 60% απαλλαγή από πρόστιμα
73-100 δόσεις, 50% απαλλαγή από πρόστιμα

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Σουλίου, Κ. Καραμανλή 179 Παραμυθιά, 1ος όροφος, τηλ. 2666360108-9 και στο e-mail : oikonomiki@paramythia.gr.
Ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο Σουλίου έως 100 δόσεις Ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο Σουλίου έως 100 δόσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Η Σταυρούλα Μπραϊμη για την εκλογή της στην Περιφέρεια

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019

Με όραμα, αγάπη για τον τόπο και τη δική σας εμπιστοσύνη ...ΣΥΝΕΧΙΖΩ
Τελικά όση εμπειρία και να διαθέτει κάποιος, κάθε αγώνας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες ,τις δικές του δυσκολίες.Σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ τους συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια,που μου έκαναν την τιμή να προσφέρω και απο αυτό το μετερίζι!
Ευχαριστώ και αυτούς που ήταν απέναντι ,μου χάρισαν σοφία.
Θα είμαι πάντα δίπλα σας στον κοινό στόχο να πάμε τη Θεσπρωτία ,την Ήπειρο ακόμη ψηλότερα!
Η Σταυρούλα Μπραϊμη για την εκλογή της στην Περιφέρεια Η Σταυρούλα Μπραϊμη για την εκλογή της στην Περιφέρεια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Πρόσκληση στην παρουσίασης και βράβευσης προτάσεων φοιτητών & μαθητών για το Έργο POWER

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Σας ενημερώνουμε ότι την προσεχή Πέμπτη 06 Ιουνίου 2019 και ώρα 11:15 πμ θα πραγματοποιηθεί, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, η παρουσίαση των προτάσεων, των φοιτητών και μαθητών των συμμετεχουσών εκπαιδευτικών μονάδων του νομού μας (2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας & Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Ηγουμενίτσας), στην δράση «Δράσεις Παιγνίων» του έργου POWER που υλοποιεί ο φορέας μας σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ, ως εταίροι του έργου.

Παρακαλούμε να τιμήσουν με την παρουσία τους Α) τις συμμετέχουσες ομάδες των μαθητών & φοιτητών, Β) τις εκπαιδευτικές μονάδες από τις οποίες που προέρχονται, αλλά και Γ) τους διοργανωτές της εκδήλωσης, Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ΕΚΕΤΑ οι:
- Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας
- Εκπρόσωπος του Δήμου Ηγουμενίτσας
- Εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε.
- Εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας (θα τιμηθεί για την υποστήριξη της δράσης)
- Πρόεδρο Τμήματος Μετάφρασης & Διερμηνείας Ηγουμενίτσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κα Ελευθερία Δογορίτη (θα τιμηθεί για την συμμετοχή του Τμήματος στην δράση)
- Διευθυντής 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, κος Χρήστος Νάκος (θα τιμηθεί για την συμμετοχή του ΓΕΛ στην δράση)
- Διευθυντής ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, κος Ηλίας Μπούας
- Διευθυντής 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, κος Ευάγγελος Χίσσας
- Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, κος Νικόλαος Τζάνης
- Εκπρόσωποι Τοπικού Τύπου
- Διοικητικό Συμβούλιο Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
- Εμπλεκόμενα Στελέχη του ΟΛΗΓ ΑΕ κ.κ. Ελευθερία Ντάφλου & Παναγιώτης Νικολάου
- Εμπλεκόμενα Στελέχη του Δ. Ηγουμενίτσας κ.κ. Παντελής Καραπιπέρης & Ανδρέας Κώτσιος- Επιβλέποντες Καθηγητές κ.κ. Γιώτης Γεώργιος, Γιώτη Πολυξένη, Μακρυγεωργάκη Μαρία (με την παράκληση προώθησης της ενημέρωσης στους συμμετέχοντες Μαθητές και Φοιτητές)
Πρόσκληση στην παρουσίασης και βράβευσης προτάσεων φοιτητών & μαθητών για το Έργο POWER Πρόσκληση στην παρουσίασης και βράβευσης προτάσεων φοιτητών & μαθητών για το Έργο POWER Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 25χρονου στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019
 
Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Σύλληψη 25χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 25χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνδημότες μου για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπό μου και την επανεκλογή μου ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας.

Δεσμεύομαι ότι θα ανταποδώσω στο έπακρο την εμπιστοσύνη σας και θα αγωνιστώ όπως πάντα, για να προσφέρω το καλύτερο στην πόλη που ζω και αγαπάω.

Με Εκτίμηση
Σταύρος Ζήσης

Ευχαριστήριο του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας Ευχαριστήριο του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Η κατανομή των εδρών στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Αφού ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και σύμφωνα με τα ποσοστά που κατέλαβε ο κάθε συνδυασμός, προέκυψαν και οι έδρες που θα καταλάβει η κάθε παράταξη στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Όπως βλέπετε και στον πίνακα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, ο συνδυασμός του Γιάννη Λώλου έχει την πλειοψηφία των εδρών καταλαμβάνοντας 14 από τις 27 έδρες.
Ο συνδυασμός του Γιάννη Γόγολου θα εκπροσωπείται από εννέα (9) δημοτικούς συμβούλους, η παράταξη του Θωμά Δημητρίου με τρείς (3) και από τη Λαϊκή Συσπείρωση εκλέγεται ο επικεφαλής Δώρης Δήμας. 
 

Η κατανομή των εδρών στο Δήμο Ηγουμενίτσας Η κατανομή των εδρών στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Πως κατανέμονται οι έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Σπύρος Παππάς έχει την πλειοψηφία με 12 από τις 21 έδρες, η παράταξη του Δημήτρη Σκεύη θα εκπροσωπείται με 8 συμβούλους, ενώ επανέρχεται ο Λαέρτης Ρέγκας αφού κατάφερε να εξασφαλίσει 1 έδρα. 
 
Πως κατανέμονται οι έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών Πως κατανέμονται οι έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Πως κατανέμονται οι έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019

Στο Δήμο Σουλίου ο επόμενος Δήμαρχος, όποιος κι αν εκλεγεί, δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και θα χρειαστεί τη συνεργασία και με άλλες παρατάξεις ή τουλάχιστον με άλλους δημοτικούς συμβούλους μεμονωμένα, δεδομένου ότι δεν εξελέγη Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο. Είναι ο μόνος από τους τρείς Δήμους της Θεσπρωτίας στον οποίο θα δούμε πως θα λειτουργήσει στην πράξη το νέο εκλογικό σύστημα που τόσος ντόρος έχει γίνει.
Ο συνδυασμός του Νικόλα Κάτσιου εκλέγει οκτώ (8) συμβούλους, ο Γιάννης Καραγιάννης επτά (7), ο Αθανασίου έξι (6), ο Νίκος Γώγος τέσσερις (4) και ο Ηλίας Κουτσής δύο (2) έδρες σε σύνολο 27.
Για να μπορεί ο επόμενος Δήμαρχος να περνάει τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να έχει το 50% +1 των παρόντων, οπότε σε σύνολο 27 παρόντων θα χρειάζονται 14 ψήφοι, οπότε, αναλόγως και με το ποιος θα εκλεγεί Δήμαρχος την ερχόμενη Κυριακή, αναμένεται να γίνουν και οι απαραίτητες συνεργασίες...! 
 


Πως κατανέμονται οι έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου Πως κατανέμονται οι έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Σήμερα στις 21:15 η τελική ομιλία νίκης του Ν. Κάτσιου στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» προσκαλεί όλους τους συνδημότες από την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι στην τελική προεκλογική ομιλία του. Η ομιλία νίκης με την οποία θα ολοκληρώσει τον προεκλογικό του αγώνα στο β’ γύρο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, στις 21:15 στο χώρο μπροστά από το Εκλογικό Κέντρο της παράταξης (Κων/νου Καραμανλή 108-δίπλα στα ΕΛ.ΤΑ.).

Στο μήνυμά του προς τους συνδημότες ο Ν. Κάτσιος σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πρωτιά και τη νίκη που μας δώσατε με την ψήφο σας την περασμένη Κυριακή, η παράταξη “Τόπος Αξιών” πρωταγωνιστεί για τη συγκρότησης μιας ευρύτερης αυτοδιοικητικής πλειοψηφίας στο δήμο Σουλίου. Γεφυρώνοντας προγραμματικές θέσεις και προγράμματα, συνθέτουμε το κοινό μας όραμα και ενώνουμε πολιτικές με προστιθέμενη αξία ανάπτυξης για τον τόπο και τους πολίτες. Ολοκληρώνουμε την προεκλογική μας προσπάθεια με μια σχέση συνεργασίας και αξιοπιστίας, με μια ισχυρή διακυβέρνηση για το δήμο. Σας περιμένουμε όλες και όλους στην τελική εκδήλωση νίκης για να μας δώσετε τη δύναμη να προχωρήσουμε και να πάμε από τον προσεχή Σεπτέμβριο την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι ακόμη πιο ψηλά».
Σήμερα στις 21:15 η τελική ομιλία νίκης του Ν. Κάτσιου στην Παραμυθιά Σήμερα στις 21:15 η τελική ομιλία νίκης του Ν. Κάτσιου στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Σήμερα στις 20:45, η προεκλογική ομιλία του Γιάννη Καραγιάννη

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019

Σήμερα στις 20:45, η προεκλογική ομιλία του Γιάννη Καραγιάννη Σήμερα στις 20:45, η προεκλογική ομιλία του Γιάννη Καραγιάννη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Θριάμβευσε η Σταυρούλα

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Η επιλογή της Σταυρούλας Μπραίμη να αφήσει τον δήμο Σουλίου και κατέλθει υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη από πολλούς επικρίθηκε κι από άλλους λοιδορήθηκε.

Οι πολίτες έκαναν ωστόσο την τελική αξιολόγηση!

Στο Νομό Θεσπρωτίας έδωσαν στον Αλέκο Καχριμάνη ποσοστό άνω του 60% και η Σταυρούλα Μπραίμη έκανε πραγματικό περίπατο.

Εξελέγη δεύτερη μετά τον νυν αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη, συγκεντρώνοντας 4303!

Οι πολίτες την επιβράβευσαν και της χάρισαν μια μεγάλη νίκη!
Θριάμβευσε η Σταυρούλα Θριάμβευσε η Σταυρούλα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Αυτοί είναι οι επτά περιφερειακοί σύμβουλοι, που εκλέγονται στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Περιφερειακοί σύμβουλοι στη Θεσπρωτία εκλέγονται:
Από την παράταξη του «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» του Αλέξανδρου Καχριμάνη:
1 ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ 5.684
2 ΜΠΡΑΪΜΗ-ΜΠΟΤΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 4.331
3 ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ 3.663
4 ΔΗΛΑΒΕΡΗ ΡΕΓΓΙΝΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 3.058
5 ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΡΡΑ ΗΛΙΑΝΑ του ΝΕΙΛΟΥ 2.688
 
Από την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» του Γιώργου Ζάψα εκλέγεται ο Δημήτρης Σακαρέλης με 1.011 σταυρούς (ακολουθεί ο Μιχάλης Τζομάκας με 926 σταυρούς)
 
Από την παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου" του Σπύρου Ριζόπουλου εκλέγεται ο Δημήτρης Γκαμπρέλας με 1.098 σταυρούς (ακολουθεί η Αλέκα Κοτσώνη με 1.024).
Αυτοί είναι οι επτά περιφερειακοί σύμβουλοι, που εκλέγονται στη Θεσπρωτία Αυτοί είναι οι επτά περιφερειακοί σύμβουλοι, που εκλέγονται στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Ευχαριστήριο του υπ. συμβουλου κ. Ναπολέων Τσάνη

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Φίλες και φίλοι, 
Φτάνοντας στο τέλος αυτής της υπέροχης διαδρομής - της προεκλογικής πορείας, θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου στους συνταξιδιώτες μου συμπολίτες οι οποίοι, άλλοι συμπορεύτηκαν εξ αρχής, άλλοι συναντηθήκαμε και γνωριστήκαμε στην πορεία, αλλά σε όλους όσοι με στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια. 
Θεωρώ πως κάναμε έναν τίμιο και καθαρό αγώνα. 
Ειδικά ευχαριστώ όσους ταξίδεψαν από μακριά για να στηρίξουν τόσο εμένα αλλά και το Δήμαρχο Ιωάννη Λώλο τον οποίο ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλαμβάνει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής» και τον συγχαίρω για την επανεκλογή του. 
Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στους συνυποψηφίους που οι Δημότες επέλεξαν με την ψήφο τους ως Δημοτικούς Σύμβουλους του Δήμου μας. 
Σε ατομικό επίπεδο, κρατώ τις φιλίες που ενισχύθηκαν και αναπτύχθηκαν κατά την πορεία αυτή και σας διαβεβαιώνω ότι τόσο η παρουσία μου, όσο και το ενδιαφέρον μου για τον Δήμο και τους συμπολίτες μου θα είναι διαρκές. 
Δηλώνω παρών. 
 
Ναπολέων Τσάνης του Αθανασίου
Ευχαριστήριο του υπ. συμβουλου κ. Ναπολέων Τσάνη Ευχαριστήριο του υπ. συμβουλου κ. Ναπολέων Τσάνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για τις ευρωεκλογές

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Η Ν.Ε. του ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες του νόμου μας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στις ιδέες και προτάσεις που κατέθεσε το κίνημα μας με αφορμή τις ευρωεκλογές της 26 Μάη 2019.

Με την ψήφο σας επικροτήσατε την συνεχή προσπάθεια που κάνει το κίνημα να καταδείξει την ανάγκη επανασύστασής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης έτσι όπως την ιστορικά γνώρισε ο λαός μας

Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι καθαρό. Έχει νικητές και ηττημένους .Ο ελληνικός λαός προφανώς δεν έχει καμιά δυσκολία για να βγάλει τα συμπεράσματα του, Και είμαστε σίγουροι ότι το έχει κάνει ήδη.

Στο νομό μας το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί για μας την αφετηρία για να επιτύχουμε το μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση μιας έδρας στις βουλευτικές εκλογές που έχουν ήδη προκηρυχθεί.

Με το ανανεωμένο και δυναμικό ψηφοδέλτιο του κινήματος στον νομό είμαστε όλοι έτοιμοι να δώσουμε την μεγάλη μάχη, σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού, για την επιτυχία του μεγάλου στόχου.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νόμου για συμπόρευση στον κοινό αγώνα.

Η ΝΊΚΗ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΉ ΜΑΣ, ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ Ν. Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για τις ευρωεκλογές Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για τις ευρωεκλογές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5

Στο προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» ο Καραγιάννης. Επί τάπητος τα προβλήματα της υπηρεσίας

Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019


Τα προβλήματα και η ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη με εργαζόμενες του προγράμματος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον υποψήφιο δήμαρχο το προσωπικό του προγράμματος, τα βασικά προβλήματα εστιάζονται στην έλλειψη οδηγού, με αποτέλεσμα, να οδηγούν οι ίδιες τα οχήματα, στην λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής η οποία είτε υπολειτουργεί είτε δεν λειτουργεί καθόλου και στην πληρωμή του προσωπικού στην ώρα του.

Περιγράφηκαν οι δράσεις της δομής κυρίως προς τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους οι οποίοι ζούνε μόνοι τους το περισσότερο χρόνο στα χωριά μας ενώ επισης το προσωπικό μεταξύ άλλων σημείωσε την σπουδαιότητα της συνέχισης λειτουργίας της υπηρεσίας αναφέροντας χαρακτηριστικά συγκινητικά περιστατικά με ηλικιωμένους σε απομακρυσμένες κοινότητες του Δήμου Σουλίου.

"Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Σουλίου, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχή και αντιμετώπισης, καθώς είναι βασικό εργαλείο αλληλεγγύης προς τους δημότες μας και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Η δωρεάν απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, είναι βασική υποχρέωση κάθε Δημοτικής Αρχής, πόσο μάλλον όταν επρόκειτο για φροντίδα ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες" δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιαννης, ο οποίος τόνισε πως για την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών, θα πρέπει η υπηρεσία να "συνδεθεί", με την λειτουργιά κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου, για τα οποία έχουμε δεσμευτεί πως θα τα υλοποιήσουμε με την συνεργασία γιατρών και φαρμακοποιών εθελοντών του τόπου μας.

"Το πρόβλημα των τηλεφωνικών γραμμών θα λυθεί με το νέο τηλεφωνικό κέντρο και την γραμμή εξυπηρέτησης του Δημότη, το οποίο το έχουμε εξαγγείλει στα πλαίσια των προγραμματικών μας θέσεων στην κατηγορία Ευφυής Δήμος" ανέφερε ο Γιάννης Καραγιάννης, συμπληρώνοντας πως η θέση οδηγού θα προβλεφτεί στην από κοινού με το προσωπικό του Δήμου, μελέτη σχεδιασμού, για τη διαδικασία έγκρισης θέσεων στον ΟΕΥ της υπηρεσίας καθώς και τον αντίστοιχο ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων. Τέλος σχετικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, ο Γιάννης Καραγιάννης τόνισε πως θα εξαντληθεί κάθε πιθανότητα εξέτασης της συμβολής της Δημοτικής Αρχής στην πληρωμή των εργαζόμενων στις περιπτώσεις που παρατηρείται καθυστέρηση απο το Υπουργείο, μέσω του προϋπολογισμού του Δήμου Σουλίου
Στο προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» ο Καραγιάννης. Επί τάπητος τα προβλήματα της υπηρεσίας Στο προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» ο Καραγιάννης. Επί τάπητος τα προβλήματα της υπηρεσίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019 Rating: 5