Στον βαθμό του Υποστρατήγου προήχθη ο Θεσπρωτός Βασίλης Τσίγκος, αποστρατεύεται ο Δημοσθένης Χρήστου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016


Μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος Ιωάννη Διαμαντόπουλου και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Συμβούλιο, έκρινε προακτέο στο βαθμό του Υποστρατήγου τον Θεσπρωτό ΤΖΙΓΚΟ Βασίλειο ενώ έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον επίσης Θεσπρωτό ΧΡΗΣΤΟΥ Δημοσθένη ο οποίος προάγεται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικής θέσης και θα αποστρατευθεί ύστερα από τριάντα (30) ημέρες.

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών.
Read More »
Στον βαθμό του Υποστρατήγου προήχθη ο Θεσπρωτός Βασίλης Τσίγκος, αποστρατεύεται ο Δημοσθένης Χρήστου Στον βαθμό του Υποστρατήγου προήχθη ο Θεσπρωτός Βασίλης Τσίγκος, αποστρατεύεται ο Δημοσθένης Χρήστου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Οι Ηπειρώτες της Ευρώπης γιορτάζουν την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Γερμανία,Ελβετία και Σουηδία

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016

 
 
Πολυάριθμες εκδηλώσεις για την 103η επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων έχουν προγραμματίσει διάφοροι Σύλλογοι Ηπειρωτών στην Ευρώπη.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
 
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ «ΔΩΔΩΝΗ»
Διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 17.30 στη μεγάλη αίθουσα του Nachbarschaftshaus Gostenhof, Adam-Klein Str. 6
( Με ομιλία, ποιήματα και τα χορευτικά του συλλόγου μας,)
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Νυρεμβέργης θα...
τελέσει ο Σύλλογός μας επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του 1912/13.
 
Ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ BIELEFELD ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Διοργανώνει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:00, ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ στην αίθουσα της Ravensberger Spinnerei, Ravensberger Park 6, Bielefeld . Θα μας διασκεδάσει η γνωστή τραγουδίστρια Διαλεχτή. Θα την συνοδεύει με το κλαρίνο ο Δημήτρης Λαμπάκης μαζί με τη δημοτική ορχήστρα του Σταύρου Σιάνα.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Διοργανώνει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:00, ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ στην αίθουσα του Landhaus Schadendorf, Kieler Straße 34, 25474 Hasloh. Θα μας διασκεδάσει το δημοτικό συγκρότημα του Τρύφωνα Αναστασίου με την Κωνσταντίνα Τούνη και Δημ. Σκλιβανίτη.
 
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Διοργανώνει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:00, εκδήλωση στο BLAU GELB (Καινούρια αίθουσα), Am Ginnheimer Wäldchen 3, 60431 Frankfurt a.M. Θα μας διασκεδάσει το λαϊκοδημοτικό συγκρότημα ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ/ΒΡΑΔΕΜΒΟΥΡΓΟΥ «ΤΟ ΣΟΥΛΙ»
Διοργανώνει εορταστική εκδήλωση το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, Mittelstr. 33, 12167 Berlin.
 
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ DACHAU - KARLSFELD ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Διοργανώνει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19.00 ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ στο Bürgerhaus, Allacher Str. 1, 85757 Karlsberg
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΑΣ « ΤΟ ΣΟΥΛΙ»
διοργανώνει στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:00, την ετήσια εορτή του, στη MEHRZWECKHALLE του NIEDERGÖSGEN. Θα μας διασκεδάσει το λαϊκοδημοτικό συγκρότημα ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ από τη Γερμανία. Είσοδος ελεύθερη.
 
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Διοργανώνει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:00, Χοροεσπερίδα στο IGS Garbsen, Mayenfelder Str.8-16, 30823 Garbsen.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ «ΔΩΔΩΝΗ» ΝΤΥΣΣΕΛΔΟΡΦ
Διοργανώνει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:00 ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ στο Ενοριακό Κέντρο του Düsseldorf και θα μας διασκεδάσει το δημοτικολαϊκό σχήμα του Φίλιππα Δήμου
 
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ LUDWIGSHAFEN-MANNCHEIM ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Διοργανώνη την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 15:30 εκδήλωση στο Bürgerhaus Neuer Hof Rottstr. 1, 67141 Ludwigshafen – Neuhofen. Είσοδος 10,-- €. Θα μας διασκεδάσουν οι: Δημήτρης Υφαντής, Νίκος Τάσης και μαζί τους οι: Σάκης Ζιώγας, Λευτέρης Τζίμας, Βασ. Ρέντζιος, Μαρία Τσάνη και Απόστολος Τσιρογιάννης.
 
ΠΑΝΕΙΠΗΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ
Διοργανώνει τον καθιερωμένο ετήσιο χορό το Σάββατο 05 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 στο Restaurant Piazza Blu Hallonbergsplan 5-7
(Τιμή πρόσκλησης μετά φαγητού +1 λαγνός: 450 κορώνες για ενήλικες και 250 κορώνες για παιδιά)
Read More »
Οι Ηπειρώτες της Ευρώπης γιορτάζουν την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Γερμανία,Ελβετία και Σουηδία Οι Ηπειρώτες της Ευρώπης γιορτάζουν την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Γερμανία,Ελβετία και Σουηδία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Τον όμιλο Goody's καταγγέλλει το Σωματείο Επισιτισμού

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016

Καταγγέλλουμε τον Όμιλο GOODY’s που ενώ γνωρίζει μήνες τώρα την κατάσταση των εργαζομένων στα franchise καταστήματα της στα Γιάννενα και στην Ηγουμενίτσα (5 και 6 μήνες απλήρωτοι) δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση, ώστε να λυθεί το ζήτημα, παρά τις επικλήσεις των εργαζομένων. 
 
Η μόνη κίνηση που έκανε, αφού προηγήθηκαν οι εξελίξεις με επίσχεση των εργαζόμενων, με ανταπεργία του επιχειρηματία Κ. Γκούμα, ήταν να αναρτήσει δημοσίευμα ότι δήθεν προσπαθεί για την «εξομάλυνση της υφιστάμενης κατάστασης και την εξεύρεση λύσης»...
 
Ας μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους! 
Οι ευθύνες για την κατάσταση των εργαζόμενων βαραίνουν εξίσου και τον Όμιλο. 
 
Είναι προκλητικές οι φήμες που ακούγονται στην πόλη των Γιαννίνων για νέα ανοίγματα του Ομίλου GOODY’S στην πόλη, την ίδια στιγμή που εξακολουθούν να υπάρχουν χρωστούμενα μηνών τουλάχιστον σε 9 εργαζόμενους στα Γιάννενα και σε άλλους 9 στην Ηγουμενίτσα! 
 
Ακόμη πιο προκλητικές είναι οι φήμες ότι ο Όμιλος ετοιμάζεται για να ξανακάνει συμφωνία franchise με τον ίδιο επιχειρηματία (Κ. Γκόυμας) στη Λευκάδα! 
Έτσι δείχνει ο Όμιλος GOODY’S το «ενδιαφέρον» του για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας...!
 
Ο Όμιλος GOODY’S να αναλάβει τις ευθύνες του και να πληρώσει τους εργαζόμενους! 
Να τους επαναπροσλάβει, κανένας να μη χάσει τη δουλειά του! 
 
Επιμένουμε στον αγώνα μας, καλώντας όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, όλο το Γιαννιώτικο λαό να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων! 
Θα το φτάσουμε μέχρι τέλος! 
Κανένας απλήρωτος του κλάδου να μη σκύψει το κεφάλι! 
Να απευθυνθεί στο σωματείο του, στους συναδέλφους του!
 
Κανένας μόνος του!
Να δοθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα!
Να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους!
Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους
Συλλογική σύμβαση εργασίας με κατοχυρωμένα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
Read More »
Τον όμιλο Goody's καταγγέλλει το Σωματείο Επισιτισμού Τον όμιλο Goody's καταγγέλλει το Σωματείο Επισιτισμού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα της Περιφέρειας για ενιαία τουριστική προβολή της Ηπείρου σε στοχευμένες διεθνείς αγορές

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016

Το πρόγραμμα της οργανωμένης και στοχευμένης προβολής της Ηπείρου, ως ενιαίου τουριστικού προορισμού σε χώρες του εξωτερικού με τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τη συμμετοχή επιχειρηματιών του κλάδου, συνεχίζεται και φέτος από την Περιφέρεια.

Στο πλαίσιο αυτό, το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. του Τελ Αβίβ (Ισραήλ), το τριήμερο 19-21 συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση I.F.T. Βελιγραδίου (Σερβία) και στις 9 (μέχρι 13) Μαρτίου θα συμμετάσχει στην Έκθεση Ι.F.T. στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Η τακτική παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ - φέτος συμμετείχε για 6η χρονιά- έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των επισκεπτών από το Ισραήλ σε περιοχές - ορεινές κυρίως - της Ηπείρου.

Η ροή επισκεπτών αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα που προέκυψαν στην Έκθεση, τόσο από το ενδιαφέρον που υπήρξε από παράγοντες του Ισραηλινού τουρισμού, όσο και από τις επαφές που πραγματοποίησαν Ηπειρώτες επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων, το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου- η οποία εκπροσωπήθηκε από την ομάδα υλοποίησης του έργου ADRIATIC ROUTE-, επισκέφτηκαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, επαγγελματίες τουρισμού, δημοσιογράφοι, opinion makers και tour operators που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ. Εκτός της ενημέρωσης και της διανομής διαφημιστικού υλικού, τα μέλη της αποστολής πραγματοποίησαν Β2Β συναντήσεις με Ισραηλινούς επιχειρηματίες με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών που μπορούν να αποτελούν ευκαιρίες ανάπτυξης και για τις δύο χώρες

Στη Διεθνή Έκθεση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους της, επισκέφθηκε περίπτερα των ελληνικών συμμετοχών και συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ.

Στην αποστολή μετείχαν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων/Επιτροπών Τουριστικών Επιχειρήσεων/Τουρισμού στην Ήπειρο: η κ. Έλσα Εξάρχου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου και market manager της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζαγορίου, ο κ. Χάρης Εξάρχου, από το ξενοδοχείο Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, ο κ. Αχιλλέας Παπαευθυμίου, από την εταιρεία Alpine Zone, Ορεινές Δραστηριότητες Υπαίθριας Αναψυχής, η κ. Έλλη Μπαρμπαγιάννη, από το ξενοδοχείο Grand Forest Metsovo, ο κ. Σαμ Κουδούνης από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων καθώς και ο κ. Γεώργιος Πουλόπουλος, από την εταιρεία Trekking Hellas Ιωαννίνων.
Read More »
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα της Περιφέρειας για ενιαία τουριστική προβολή της Ηπείρου σε στοχευμένες διεθνείς αγορές Σε εξέλιξη το πρόγραμμα της Περιφέρειας για ενιαία τουριστική προβολή της Ηπείρου σε στοχευμένες διεθνείς αγορές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Ρωμανιά διοργανώνει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει, με τίτλο «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Αμφιθεάτρου του Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:00μ.μ. 

 Ομιλητής θα είναι ο κος Γεώργιος Ρωμανιάς, Νομικός – Οικονομολόγος, πρώην Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Του
Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Ρωμανιά διοργανώνει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Ρωμανιά διοργανώνει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση συμμετοχής στην τουριστική έκθεση Ι.Τ.Β. Βερολίνο

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016


Από το Τμήμα Τουρισμού, ανακοινώνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως και στο παρελθόν έχει πράξει, προτίθεται στην τουριστική έκθεση Ι.Τ.Β. που διοργανώνεται στο Βερολίνο το διάστημα 9-13/3/2016 να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους Δήμους, τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 26-2-2016 στο e-mail: v.barka@php.gov.gr.

Επίσης, ως την ίδια ημερομηνία, μπορούν να παραδώσουν στην ανωτέρω υπηρεσία διαφημιστικό υλικό, για να διανεμηθεί από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση.

Σημειώνεται ότι η τουριστική έκθεση Ι.Τ.Β. είναι από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και απευθύνεται κυρίως στη γερμανική αγορά, η οποία δείχνει διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την περιοχή μας.

· Τα Επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους.
Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση συμμετοχής στην τουριστική έκθεση Ι.Τ.Β. Βερολίνο Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση συμμετοχής στην τουριστική έκθεση Ι.Τ.Β. Βερολίνο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016


Ανάδοχοι για έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων σε Άρτα - Φιλιππιάδα

Τον ανάδοχο του έργου για τα δίκτυα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμού Καμπής Δ.Ε. Ξηροβουνίου Άρτας προϋπολογισμού 4.002.000 ευρώ, ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 29 εργοληπτικές επιχειρήσεις και ανάδοχος αναδείχτηκε η Ε.Ε. ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή οριστικοποίησε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο της επέκτασης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Φιλιππιάδος, προϋπολογισμού 3.220.000 ευρώ, με ανάδοχο την εταιρία "ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Ε. ΤΣΕΚΜΕΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ- ΔΑΣΚΑΛΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ". (Είχαν καταθέσει προσφορά 15 εταιρίες).

Δημοπρατήσεις νέων έργων

Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη δημοπράτηση των εξής έργων:
«Βελτίωση επικίνδυνου σημείου – κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο δρόμο Σκοτωμένο - Καταρράκτης» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 65.000 ευρώ
«Αποκατάσταση πρόσβασης με τσιμεντόστρωση στη θέση “Σπαρτιά” Δ.Δ. Κουκουλίων Άρτας» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 23.000 ευρώ
«Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Κεραματών Άρτας» προϋπολογισμού 21.000 ευρώ
"Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Αγία Παρασκευή- Φούρκα προς Σαμαρίνα", προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.

Επίσης σε προηγούμενη συνεδρίαση της η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
«Επισκευή και συντήρηση- Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιρκιζάτων Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού διακλάδωση Κτιστάδες – Ραφταναίοι – Λάζαινα» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 60.000 ευρώ

Read More »
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Με βουλευτές του Κουβέιτ, ως Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών, συναντήθηκε ο Β. Γιόγιακας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016

Με τον Πρέσβη του Κουβέιτ

Με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Κουβέιτ - Ελλάδας συναντήθηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου η αντίστοιχη ομάδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην οποία Αντιπρόεδρος είναι ο βουλευτής Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας. 
 
 Από τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής
 
Η αντιπροσωπεία από το Κουβέιτ αποτελούνταν από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας κ. Abdullah M. Al – Adwani, τους βουλευτές - μέλη κ. Abdullah E. Al Tamimi και κ. Mansour F. Al – Dharifi, τον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Αθήνα κ. Saud Faisal Aldaweesh καθώς και υπηρεσιακούς λειτουργούς από το Κουβέιτ. 
 
Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Πρέσβης του Κουβέιτ παραχώρησε επίσημο δείπνο στην οικία του προς τιμήν των Ομάδων Φιλίας των δύο χωρών.
Read More »
Με βουλευτές του Κουβέιτ, ως Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών, συναντήθηκε ο Β. Γιόγιακας  Με βουλευτές του Κουβέιτ, ως Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών, συναντήθηκε ο Β. Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Υποψήφιος για τη ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας ο Παντελής Κίτσιος Δηλώσεις του στο thespro.gr

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016


"Κύριε Αναστασίου 
Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να κάνω γνωστό προς τις νεοδημοκράτισσες και τους νεοδημοκράτες, ότι δηλώνω παρών στις εσωτερικές εκλογές για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας.

Δεν ξέρω αν ο κ. Λάμπρου θα είναι τελικά ξανά υποψήφιος, αλλά είναι ένα από τα στελέχη που έχουν προσφέρει πολλά στο κόμμα , και κυρίως σε εποχές που το κόμμα δεν εκπροσωπούνταν στην Βουλή. 

Προσωπική εκτίμηση , χωρίς να ξέρω τις προθέσεις του κ. Λάμπρου , πιστεύω ότι θα δώσει χώρο σε νέους ανθρώπους που προέρχονται μέσα από τα σπλάχνα της Νοδε και κατ επέκτασιν της ΝΟΔΕ

Η ΝΟΔΕ χρειάζεται πρόεδρο που να προέρχεται από τα σπλάχνα της και όχι νέους ή νεαρούς εντολοδόχους ή δαχτυλιδο-αποδέκτες.
Και αναφέρομαι εμμέσως πλην σαφώς  στην ονοματολογία σε σχετικό δημοσίευμά σας

Η ΝΟΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ , ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΜΑΧΕΣ.
ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΟΧΙ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΥΣ. 

Την ΝΟΔΕ θα την εκλέξουν οι Θεσπρωτοί και όχι ο εκάστοτε πρόεδρος της ΝΔ , η πολύ περισσότερο οι υποστηρικτές του στις εσωκομματικές εκλογές, γιατί μετά τις εκλογές είμαστε όλοι με τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος" .

Παντελής Κίτσιος 

Read More »
Υποψήφιος για τη ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας ο Παντελής Κίτσιος Δηλώσεις του στο thespro.gr Υποψήφιος για τη ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας ο Παντελής Κίτσιος  Δηλώσεις του στο thespro.gr Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ζυμώσεις στη τοπική Νέα Δημοκρατία

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016


Η εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, έχει πυροδοτήσει εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα του κόμματος, από τις τοπικές δημοτικές οργανώσεις, τις Νομαρχιακές Επιτροπές (ΝΟΔΕ) μέχρι και τον στενό πυρήνα διοίκησης και πολιτικού προγραμματισμού του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, έχει ήδη προταθεί από τον κ. Μητσοτάκη, η θέση του συντονιστή για τη Θεσπρωτία και τη Πρέβεζα, σε πρόσωπο από την Ηγουμενίτσα, ο οποίος ήταν η "ψυχή" της υποψηφιότητας του Κυριάκου από τη πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης των εκλογών για την ηγεσία του κόμματος.

Στην πορεία προς τις 22-24 Απριλίου οπότε και πραγματοποιείται το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, έχουν προγραμματιστεί τοπικές εκλογές στις Δημοτικές οργανώσεις στις 3 Απριλίου, των θεματικών τομεαρχών στις 6 Απριλίου και για τους προέδρους των ΝΟΔΕ στις 17 Απριλίου.

Στο Νομό Θεσπρωτίας έχουν ξεκινήσει ήδη οι ζυμώσεις και οι βολιδοσκοπήσεις για την προεδρεία της ΝΟΔΕ, με τον εώς σήμερα πρόεδρο και περιφερειακό σύμβουλο κ. Άλκη Λάμπρου να δηλώνει και πάλι παρών στη μάχη για τη διεκδίκηση της θέσης.

Στην εσωτερική "μάχη" ο κ. Λάμπρου ενδέχεται να έρθει αντίπαλος με ένα φρέσκο πρόσωπο, τόσο στην ηλικία όσο και στη πολιτική, αφού φημολογείται, χωρίς ο ίδιος να έχει αποφασίσει ακόμα, πως τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας θα διεκδικήσει και ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Γιώργος Ντάνης.

Κατά τα άλλα στην τοπική Νέα Δημοκρατία, προετοιμάζονται για τη συνεδρίαση διευρυμένης ΝΟΔΕ, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, παρουσία και του βουλευτή της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι τοπικές ζυμώσεις συνεχίζονται ...
Read More »
Θεσπρωτία: Ζυμώσεις στη τοπική Νέα Δημοκρατία Θεσπρωτία: Ζυμώσεις στη τοπική Νέα Δημοκρατία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Προχωρούν οι διαδικασίες για την μεταφορά του 1ου κοιμητηρίου Παραμυθιάς

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016


 
 
Με την μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας, την υδρογεωτεχνική μελέτη και την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προχωρούν οι διαδικασίες μεταφοράς του 1ου κοιμητηρίου Παραμυθιάς από τον βυζαντινό ναό κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην θέση ΛΥΚΙΑ ΣΥΚΙΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, ανατέθηκαν στη Γεωλόγο Γιώγου Ν. Λαμπρινή, η εκπόνηση των τριών μελετών, κόστους 8.610,00€ σε βάρος του Κ.Α.: 30-7412.00.

Η μελέτη αναμένεται να παραδοθεί εντός προθεσμίας τεσσάρων μηνών μηνών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

* Σημείωση: H φωτογραφία αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ της paramythia-online.gr και όχι μακέτα μελέτης για την διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του ναού κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Read More »
Προχωρούν οι διαδικασίες για την μεταφορά του 1ου κοιμητηρίου Παραμυθιάς Προχωρούν οι διαδικασίες για την μεταφορά του 1ου κοιμητηρίου Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016


Τον κίνδυνο χιλιάδες ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να μην έχουν πρόσβαση σε εργαστηριακές εξετάσεις εφ' όσον δεν μπορούν να τις καλύψουν εξ ολοκλήρου με δική τους δαπάνη, λόγω της επ' αόριστον επίσχεσης αναστολής εκτέλεσης παραπεμπτικών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς, επισημαίνουν 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτηση που κατατέθηκε στον Υπουργό Υγείας. Οι συνυπογράφοντες ερωτούν τον Υπουργό εάν πρόκειται να αποσύρει την απόφαση του περασμένου Δεκεμβρίου για μείωση των τιμών των εργαστηριακών εξετάσεων καθώς υποστηρίζουν ότι αυτή αποβαίνει εις βάρος της ποιότητας και της ασφαλούς παροχής των διαγνωστικών υπηρεσιών. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Τιμολόγηση διαγνωστικών εξετάσεων αποζημιούμενων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.»

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας (Υ.Α.Γ3γ/οικ.98494/2015 ΦΕΚ Β΄ 2816) μειώνονται μεσοσταθμικά κατά 43% οι τιμές 51 διαγνωστικών εξετάσεων για τις οποίες οι ιδιώτες πάροχοι αποζημιώνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης μεταξύ του Οργανισμού και των ιδιωτών παρόχων του. Κατ' εφαρμογή της παραπάνω απόφασης από τις 2 Φεβρουαρίου 2016 άρχισαν να εκδίδονται από το σύστημα της ΗΔΙΚΑ παραπεμπτικά ιατρικών εργαστηριακών εξετάσεων όπου εμφανίζονται οι νέες τιμές αποζημίωσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Σύμφωνα με επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς του ιατρικού κλάδου, η μεσοσταθμική μείωση της αποζημίωσης των ιδιωτών παρόχων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλούς εκτέλεσης πολλών εργαστηριακών εξετάσεων, διακυβεύοντας έτσι την ποιότητα των διαγνωστικών υπηρεσιών υγείας. Η ανελαστικότητα του κόστους διεξαγωγής άρτιων εργαστηριών εξετάσεων καθορίζεται κυρίως από τη σημαντική η αύξηση του λειτουργικού κόστους των ιδιωτικών εργαστηρίων - παράλληλα με τη διατήρηση των τιμών των εργαστηριακών εξετάσεων στο ίδιο επίπεδο τις τελευταίες δυόμισι δεκαετίες - και από τη συρρίκνωση των εσόδων των εργαστηρίων λόγω της επιβολής των μηχανισμών clawback» και rebate, της παρακράτησης ποσοστού 10% αλλά και της μη καταβολής αποζημίωσης για όλους τους μήνες ανά έτος. Ο περαιτέρω εξορθολογισμός της δημόσιας δαπάνης για την εργαστηριακή κάλυψη, δίχως αυτός να αποβεί εις βάρος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και εν τέλει των ασφαλισμένων, θεωρείται εφικτός μέσω της πλήρους εφαρμογής των συνταγογραφικών αριθμητικών ορίων και του ελέγχου της προκλητής ζήτησης γενικότερα.

Η μονομερής απόφαση της ανακοστολόγησης εργαστηριακών εξετάσεων οδηγεί τους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς ανά τη χώρα σε επ' αόριστον επίσχεση αναστολής εκτέλεσης παραπεμπτικών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του Οργανισμού είτε να πρέπει να καλύψουν ιδίοις εξόδοις τη διενέργεια σειράς εργαστηριακών εξετάσεων σε ιδιώτες, είτε να μην έχουν πρόσβαση σε απαραίτητες διαγνωστικές υπηρεσίες υγείας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Εάν προτίθεται να αποσύρει την απόφαση (Υ.Α.Γ3γ/οικ.98494/2015 ΦΕΚ Β΄ 2816) για τη μείωση των τιμών των εργαστηριακών εξετάσεων,

- Εάν και πότε προτίθεται να εφαρμόσει τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία όρια αναγραφής εξετάσεων ανά κατηγορία ιατρικής πράξης και ανά ειδικότητα από την ΗΔΙΚΑ (ΦΕΚ 2243 Β 18-08-2014 και 35 Β 14-01-2015).

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλειος Γιόγιακας

Χρήστος Μπουκώρος

Αθανάσιος Μπούρας

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Θεόδωρος Καράογλου

Συμεών Κεδίκογλου

Ιωάννης Κεφαλογιάννης

Άννα Καραμανλή

Κωνσταντίνος Σκρέκας

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

Δημήτριος Κυριαζίδης

Δημήτριος Σταμάτης

Γεώργιος Γεωργαντάς

Ανδρέας Κατσανιώτης

Στέργιος Γιαννάκης

Σταύρος Καλαφάτης

Σάββας Αναστασιάδης

Γεώργιος Κασαπίδης

Σοφία Βούλτεψη

Γεράσιμος Γιακουμάτος

Ιωάννης Ανδριανός

Κωνσταντίνος Τσιάρας
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Αυξάνει την κερδοφορία του το λιμάνι της Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό του ΤΑΪΠΕΔ για το 2015 δέκα ελληνικά λιμάνια διεθνούς ενδιαφέροντος σημείωσαν αύξηση της κερδοφορίας τους κατά 20%. 
 
Πρόκειται για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Λαυρίου, Καβάλας, Πατρών, Κέρκυρας, Ελευσίνας, Ραφήνας, Ηρακλείου και Βόλου, μη εισηγμένες, ανώνυμες εταιρείες οργανισμών λιμένων, οι μετοχές των οποίων μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ στα τέλη του 2012.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και το 2014 τα λιμάνια αυτά κατά μέσο όρο εμφάνισαν αύξηση κατά 40%.
 
Μεταξύ των σημαντικότερων εξελίξεων των τελευταίων ετών είναι και η ανάπτυξη σε επίπεδο δραστηριοτήτων, όπου έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. 
 
Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι δωδεκάμηνος σχεδόν προορισμός και καταγράφει επίσης σημαντική αύξηση κίνησης από κρουαζιερόπλοια. 
 
Αύξηση της κίνησης κρουαζιεροπλοίων γνωρίζει και το Λαύριο, που χρησιμοποιεί ήδη για home porting η Celestyal Cruises, αλλά και άλλα λιμάνια.
 
Οπως αναφέρεται σχετικά σε δημοσίευμα της Καθημερινής, στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα έχουν γίνει ή προχωρούν έργα υποδομής που αναβαθμίζουν τη θέση τους, ενώ στην Αλεξανδρούπολη έργα όπως η σιδηροδρομική σύνδεση του νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων κατέστησαν δυνατή την ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών σε κομβικό σημείο για την ευρύτερη περιφέρεια.
 
Παράλληλα η αυξημένη ακτοπλοϊκή κίνηση, αποτέλεσμα της ανάπτυξης του τουρισμού, των περιθωρίων βελτίωσης της προσέλευσης κρουαζιεροπλοίων αλλά και του ελλιμενισμού μεγάλων σκαφών αναψυχής, διαμορφώνει σημαντικές προοπτικές για τη λιμενική βιομηχανία.
 
Πάντως κοινή συνισταμένη όλων των εμπλεκομένων στην ελληνική λιμενική βιομηχανία είναι πως χρειάζονται ακόμα σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες μπορούν όμως να προέλθουν πλέον μόνον από τον ιδιωτικό τομέα είτε με τη μορφή παραχωρήσεων είτε με την αξιοποίησή τους. 
 
Τα δέκα αυτά περιφερειακά λιμάνια περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο των υπό αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ, για τα οποία όμως δεν έχουν ακόμα προκηρυχθεί διαγωνισμοί, ούτε έχει επιλέγει μοντέλο αξιοποίησης.
Read More »
Αυξάνει την κερδοφορία του το λιμάνι της Ηγουμενίτσα  Αυξάνει την κερδοφορία του το λιμάνι της Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Τέλος στα 25 χρόνια ανομίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016

Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν ειπωθεί πολλά, σχετικά με το ζήτημα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, και στις περισσότερες περιπτώσεις οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες και δημιουργούν σύγχυση στους συμπολίτες μας, οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά.

Με την τροπολογία που υπερψηφίστηκε στις 11/2/2016 γίνεται ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα ώστε να μπει ένα τέλος στο άβατο του χώρου των συχνοτήτων. Η συνέχιση ενός καθεστώτος αδιαφάνειας και η στήριξη μιας εστίας ανομίας, δεν είναι ανεκτή, ούτε από μία ευνομούμενη πολιτεία, ούτε από την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Αυτή η κυβέρνηση, είναι η πρώτη ελληνική κυβέρνηση από την γέννηση της ιδιωτικής τηλεόρασης στη χώρα, που προχωρά σε διαγωνισμό για την επίσημη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα, με το Δημόσιο συμφέρον, και αφουγκραζόμενη το πλήγμα στο αίσθημα δικαίου που σωστά αισθάνονται οι συμπολίτες μας.

Με το νόμο 4339/2015, ανατέθηκε στο ΕΣΡ η προκήρυξη και η διενέργεια του διαγωνισμού, καθώς και ο έλεγχος των φακέλων των υποψηφίων για το αν πληρούν ή όχι τους όρους. Το ΕΣΡ σύμφωνα με το άρθρο 15 του Συντάγματος, δεν είναι αρμόδιο για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών.

Η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια προκειμένου να εξασφαλιστεί η πολιτική συναίνεση, ώστε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ του οποίου η θητεία είχε λήξει.

Η διαδικασία προσχηματικά καθυστερεί από την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως άλλωστε συμβαίνει τόσα χρόνια. Η καθυστέρηση διαιωνίζει μια άρρωστη κατάσταση και γεννά εύλογα ερωτήματα.

Είμαστε υπερήφανοι, που είμαστε η μοναδική χώρα της ΕΕ που ουδέποτε έχει υλοποιήσει επίσημη διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών;

Είμαστε υπερήφανοι, που έχουν δοθεί συνολικά 15 παρατάσεις στο καθεστώς των προσωρινών άδειών των ιδιωτικών καναλιών την τελευταία 25ετία;

Είμαστε υπερήφανοι, που το δημόσιο αγαθό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων παρέχεται σκανδαλωδώς δωρεάν σε μεγαλοκαναλάρχες, που το νέμονται κατά το δοκούν, βλάπτοντας κατάφορα το δημόσιο συμφέρον;

Αυτά είναι ερωτήματα της κοινωνίας και απαιτούν απαντήσεις.

Πρέπει να μιλήσουμε με αλήθειες.

Υπήρχε ξεκάθαρη πολιτική κάλυψη. Και η κάλυψη αυτή, έφερε θαλασσοδάνεια, ανείσπρακτες οφειλές, ανύπαρκτους φορολογικούς ελέγχους και χαριστικές ρυθμίσεις. Όλα αυτά μεταφράζονται σε χρήμα, και το μάρμαρο το πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Οι καναλάρχες αντιδρούν δικαίως με μένος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τάξη. Αντιδρούν γιατί θα χάσουν την προνομιακή σχέση διαπλοκής που είχαν οικοδομήσει με το κράτος. Θα χάσουν το μονοπώλιο των δημοσίων συχνοτήτων, που παραχωρούν οι ίδιοι στον εαυτό τους, ως μέτοχοι της DIGEA. Θα υποχρεώνονται να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους με απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά τους. Αντιδρούν γιατί αποκλείονται από τον διαγωνισμό οι επιχειρήσεις που έχουν συσσωρευμένα χρέη προς το κράτος ή έχουν πτωχεύσει δολίως.

Μαζί τους συντάσσεται μεγάλο κομμάτι του παλιού πολιτικού συστήματος. Είναι λογικό, το αλισβερίσι κρατάει χρόνια.

Ακούμε συχνά το εξής επιχείρημα: γιατί η κυβέρνηση δεν καθορίζει τον αριθμό των αδειών των σούπερ μάρκετ ή των κινηματογράφων; Όσοι αναπαράγουν αυτό το επιχείρημα, δεν αναγνωρίζουν τις τηλεοπτικές συχνότητες ως δημόσια ιδιοκτησία. Η δημόσια ιδιοκτησία των τηλεοπτικών συχνοτήτων δεν είναι ελληνική πατέντα, αλλά κάτι που ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Επίσης, κανένας δεν απαγορεύει σε κάποιον επιχειρηματία να έχει το δικό του τηλεοπτικό κανάλι. Όποιος θέλει μπορεί να φτιάξει την δική του συνδρομητική πλατφόρμα, όπως συμβαίνει και σήμερα. Οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις αφορούν τις επίγειες δημόσιες συχνότητες ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης. Δηλαδή, στις συχνότητες τις οποίες κάθε πολίτης έχει πρόσβαση δωρεάν, από την τηλεόραση του. Αυτές είναι δημόσια περιουσία, και η Πολιτεία οφείλει να τις δίνει με ανοιχτές διαδικασίες στους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται, εισπράττοντας βέβαια το ανάλογο ποσό. Οι άδειες θα δοθούν με διαγωνισμό όχι με απευθείας αναθέσεις.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ισχυρίζεται, ότι τον αριθμό των αδειών τον καθορίζει η αγορά. Προφανώς στο παραπάνω επιχείρημα οι συχνότητες πάλι δεν λογίζονται ως δημόσιο αγαθό, αλλά αυτό το αντιπαρέρχομαι γιατί είναι γνωστές οι νεοφιλελεύθερες απόψεις της.

Όμως ποιά ήταν η πραγματικότητα μέχρι σήμερα; Όλα αυτά τα χρόνια η αγορά καθόριζε τον αριθμό των ¨προσωρινών¨ αδειών μόνη της. Το αποτέλεσμα αυτής της αυτορρύθμισης, ήταν κανάλια που συσσωρεύουν ζημιές, χρέη, και δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων, με κρατική κάλυψη. Αυτή ήταν η μαγιά για να ξεκινήσει το υπόγειο παιχνίδι, με τις πολιτικές πιέσεις και τα θαλασσοδάνεια, που τροφοδότησε και συνεχίζει να τροφοδοτεί το τρίγωνο της Διαπλοκής Κανάλια-Τράπεζες-Πολιτική.

Και κάτι τελευταίο στο οποίο θέλω να σταθώ. Ακούμε για τις θέσεις εργασίας. Είναι γνωστή η στάση των αφερέγγυων επιχειρηματιών όταν είναι να θιγούν τα κεκτημένα τους. Βάζουν μπροστά τους εργαζομένους και εκβιάζουν. Τα ΜΜΕ έχουν ήδη, απολέσει πολλές θέσεις εργασίας και αυτές που διατηρούνται είναι στην πλειοψηφία τους εξαιρετικά επισφαλής και με κακές συνθήκες εργασίας. Δεν άκουσα όμως κανέναν μέχρι σήμερα να μιλάει γι αυτούς τους εργαζομένους.

Ο νόμος προβλέπει ελάχιστο αριθμό θέσεων εργασίας, υψηλότερο από αυτόν που άτυπα υπάρχει σήμερα σε κάθε κανάλι, συγκεκριμένες ειδικότητες ώστε να υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, και ειδική μέριμνα ώστε να τηρούνται τα προβλεπόμενα για τις εργασιακές σχέσεις. Αυτά, γιατί είναι πραγματικά υποκριτικό να χρησιμοποιούμε αλα κάρτ τις ανάγκες των εργαζομένων.

Με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αδειοδότηση, επιτυγχάνεται μια μεταρρύθμιση με οφέλη σε 3 επίπεδα: Οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ: Είναι αυτονόητο το δημόσιο να διεκδικεί έσοδα, με κοστολογημένο και νόμιμο τρόπο, όταν εκχωρεί προς αξιοποίηση σε επενδυτές ένα δημόσιο αγαθό όπως οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. Αυτό εξάλλου γίνεται παντού. Το καθεστώς εξαίρεσης, θα ήταν προκλητική μεροληψία, όταν μάλιστα πασχίζουμε για ρευστότητα στα ταμεία του κράτους.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ: Όταν οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ο ελληνικός λαός γενικά, υποφέρει από χρόνια συνεχιζόμενης λιτότητας και καλείται να πληρώσει τους φόρους του, έτσι πρέπει και οι επενδυτές στα ΜΜΕ να πληρώνουν το μερτικό τους, για χρήση συχνότητας, για αποπληρωμή δανείων και για φόρους διαφημίσεων. Η ισότητα αποκαθιστά το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με σύννομες διαδικασίες θωρακίζει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος απέναντι στους πολίτες, και προστατεύει επαρκώς την ανεξαρτησία του από εκβιασμούς διαφόρων συμφερόντων. Τα ακραία συνθήματα τύπου «αλήτες κλέφτες πολιτικοί, όλοι ίδιοι είστε και εξυπηρετείτε οικονομικά συμφέροντα» οδηγούν το πολιτικό σύστημα στην ανυποληψία και την κοινωνία στον εκφασισμό.

Είναι χρέος μας να προχωρήσουμε ώστε να καθαρίσουμε το τοπίο των συχνοτήτων και θα προχωρήσουμε.

Read More »
Μάριος Κάτσης: Τέλος στα 25 χρόνια ανομίας Μάριος Κάτσης: Τέλος στα 25 χρόνια ανομίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Καταδίωξη για τη σύλληψη λαθροδιακινητή

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016


Συνελήφθη, χθες (16-02-2016) το απόγευμα στην Εθνική οδό Κακαβιάς – Ιωαννίνων (στο ύψος της Λίμνης Ζαραβίνας), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του, παράνομους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 46χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 46χρονος, καθόσον σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε έναντι αμοιβής, με τελικό προορισμό την Κόρινθο, τέσσερις ομοεθνείς του, μη νόμιμους μετανάστες, ηλικίας 23,46, 20 και 32 ετών.

Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος τριών εκ των λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Read More »
Καταδίωξη για τη σύλληψη λαθροδιακινητή Καταδίωξη για τη σύλληψη λαθροδιακινητή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Φόβος και τρόμος από τους λύκους

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016Στον φόβο και τον τρόμο για τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου έχουν εξελιχθεί οι επιθέσεις από αγέλες λύκων, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται.

Τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.

Και φυσικά, όπως σημειώνουν οι κτηνοτρόφοι, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα μόλις ολοκληρωθεί πλήρως η κυνηγετική περίοδο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι λύκοι πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια, ενώ επιθέσεις έχουν δεχθεί ακόμη και κοπάδια βοοειδών και αγελάδων.

Οι ζημιές είναι μεγάλες και δυστυχώς τρόπος άμυνας δεν υπάρχει.

Όσοι δοκίμασαν να αντιμετωπίσουν τους λύκους με σκυλιά, ακόμη και με παραδοσιακά τσοπανόσκυλα, ατύχησαν, αφού δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τα κοπάδια.

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι λύκοι επιτέθηκαν και θανάτωσαν ακόμη και καλά εκπαιδευμένα κυνηγόσκυλα κατά τη φετινή περίοδο.
Read More »
Φόβος και τρόμος από τους λύκους  Φόβος και τρόμος από τους λύκους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Εντοπίστηκε οπλισμός και ποσότητα κάνναβης σε καβάντζα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016
Κατασχέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο «Kalasnikov», ένα πιστόλι και ποσότητα κάνναβης βάρους (1.245) γραμμαρίων

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση

Από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας εντοπίστηκε, χθες (16-02-2016) το πρωί στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, κοντά στην Εθνική οδό, οπλισμός και ποσότητα κάνναβης.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ταξιδιωτικός σάκος, που περιείχε πολεμικό τυφέκιο «Kalasnikov», γεμιστήρα με (29) φυσίγγια, δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους (1.245,3) γραμμαρίων καθώς και ρουχισμός.

Επίσης, στον ίδιο χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε, κρυμμένο σε θαμνώδη βλάστηση, πιστόλι μάρκας zastava, διαμετρήματος 6,35 mm, με γεμιστήρα που περιείχε τέσσερα φυσίγγια.

Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Εντοπίστηκε οπλισμός και ποσότητα κάνναβης σε καβάντζα Εντοπίστηκε οπλισμός και ποσότητα κάνναβης σε καβάντζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Σελίδες