Σύβοτα: Εντυπωσιακή εξουδετέρωση νάρκης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020
Σύβοτα: Εντυπωσιακή εξουδετέρωση νάρκης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (ΒΙΝΤΕΟ)


Μία νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που είχαν εντοπίσει την Τρίτη 26 Μαΐου στο βυθό των Συβότων σε βάθος 17,5 μέτρων, πίσω από το νησί Μουρτεμένο, δύτες  που έκαναν ελεύθερη κατάδυση και είχε ασφαλιστεί από το καταδυτικό συνεργείο Yam Commercial Diving, εξουδετερώθηκε σήμερα το μεσημέρι από ειδική ομάδα του στρατού.

Οι εικόνες από την ελεγχόμενη έκρηξη εντυπωσιάζουν:Read More »
Σύβοτα: Εντυπωσιακή εξουδετέρωση νάρκης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (ΒΙΝΤΕΟ) Σύβοτα: Εντυπωσιακή εξουδετέρωση νάρκης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε: Χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020
Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε: Χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα


Η Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε σε συνέχεια των από 01/07 και 02/07 ανακοινώσεων μας επανέρχεται με ανακοίνωση της αναφορικά όσον αφορά το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Λιμενικών Αρχών της Ένωσης μας. 

Καθώς έχει ξεκινήσει και η καλοκαιρινή σεζόν, καθώς οι περιορισμοί που υπήρχαν λόγω COVID-19 στις μετακινήσεις πολιτών μεταξύ των χωρών έχουν σταδιακά αρθεί και σταδιακά υπάρχει αύξηση της επιβατικής κίνησης ερχόμαστε να τονίσουμε ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών μας. 

Α) Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Χώρας και πύλη της Ευρώπης και κάθε χρόνο μετακινούνται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες Χωρών, από 01/07 ημερομηνία άρσης περιορισμών στα ταξίδια, έως και σήμερα έχουν αποβιβασθεί από τα πλοία προερχόμενα από την Ιταλία πάνω από 10000 επιβάτες καθώς και σε συνάρτηση με τον επιπρόσθετο φόρτο των ελέγχων στους μετακινούμενους για τον ιό COVID-19 έλεγχο που έχουν επιφορτιστεί τα Στελέχη του Λ.Σ. θεωρούμε ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να μην υπάρξει από την Κεντρική διοίκηση ενίσχυση σε προσωπικό, κυρίως, αλλά και μέσα. Όπως επίσης θεωρούμε αδιανόητο να μην έχει υπάρξει μέριμνα από την Διοίκηση ούτως ώστε τα Στελέχη του Κ.Λ. Ηγουμενίτσας που έχουν επιφορτιστεί με το δύσκολο λόγω μεγάλου αριθμού επιβατών, αλλά και επικίνδυνο λόγω του COVID 19 έργο των ελέγχων να μην έχουν μέτρα αυτοπροστασίας καθώς και να μην έχει υπάρξει μέριμνα για να τύχουν και οι ίδιοι οι Συνάδελφοι έλεγχο για τον ιό. 

Β) Όσον αφορά το Λιμάνι της Κέρκυρας είναι και αυτό πλέον επίσημο Λιμάνι εισόδου στην Χώρα και από 01/07/2020 που έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα υπάρχουν καθημερινά κατάπλοι Ε/Γ – Ο/Γ από Ιταλία καθώς και αναμένετε κατάπλοι Κ/Ζ από όλο τον κόσμο.Οι Συνάδελφοι υποχρεωτικά ελέγχουν ΕΝΑΝ προς ΕΝΑΝ όλους τους επιβάτες μέσω του PLF για COVID-19 καθώς και οχήματα και επίσης καταγράφουν στατιστικά στοιχεία Επίσης καθημερινά στην δεύτερη μεγαλύτερη Μαρίνα της Χώρας αλλά και στο Κεντρικό Λιμάνι καταφθάνουν ιδιωτικά σκάφη αναψυχής από το εξωτερικό τα οποία υπόκεινται σε ξεχωριστή ναυτιλιακή δήλωση Υγείας καθώς επίσης και σε έλεγχο για τον COVID-19.. Παρόλο που επίσης αναγνωρίζουμε και το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο Ανατολικό Αιγαίο όσον αφορά το μεταναστευτικό-προσφυγικό εντούτοις όμως θα πρέπει να υπάρξει διακοπή απόσπασης των Στελεχών μας προς τις εκεί υπηρεσίες προκειμένου να μην υπάρχει αύξηση φόρτου εργασίας αλλά και υπερεργασία των Στελεχών στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας λόγω αυξημένης καλοκαιρινής, ειδικά επιβατικής αλλά και τουριστικής κίνησης. Για αυτό ζητάμε ως Ένωση την διακοπή αποσπάσεων Στελεχών μας προς το Ανατολικό Αιγαίο αλλά και την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών της Βορειοδυτικής Ελλάδας με τουλάχιστον 20 άτομα ακόμα. Επίσης με αφορμή την επικινδυνότητα του CoVID-19 αλλά και του ότι τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν επιφορτιστεί να διενεργούν έλεγχο σε μετακινούμενους επιβάτες, όπου για άλλη μια φορά αποτελεί απόδειξη για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας, επανερχόμαστε και θέτουμε για άλλη μια φορά το ζήτημα της ένταξης του Λιμενικού Σώματος στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε
ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΜΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ 
Read More »
Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε: Χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε: Χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 20 χρόνια κάθειρξη στο γυμναστή από την Ηγουμενίτσα για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 20 χρόνια κάθειρξη στο γυμναστή από την Ηγουμενίτσα για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων


20 χρόνια κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κέρκυρας που συνεδρίασε την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στο γυμναστή από την Ηγουμενίτσα, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων

Συγκεκριμένα ο 65χρονος γυμναστής κατηγορούνταν για:
1. Κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα δεκατέσσερα 14 έτη απο ενήλικο δράστη στον οποίο του έχουν εμπιστευθεί για να τους επιβλέπει και να τους φυλάσσει, έστω και προσωρινά με την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης από γυμναστή ανηλίκων, κατά εξακολούθηση και κατά συρροή. 
2) αποπλάνηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα δώδεκα και τα δεκατέσσερα έτη, κατά εξακολούθηση και κατά συρροή και 
3) παραγωγή και κατοχή μέσω πληροφοριακών συστημάτων, υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του από πρόσωπο που φέρει την ιδιότητα του γυμναστή ανηλίκου κατά εξακολούθηση και κατά συνήθεια

Ο 65χρονος είχε συλληφθεί στις 7 Μάιο του 2019 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ενώ είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του.

Την υπόθεση είχε φέρει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το thespro.gr, με αποκλειστικό μας ρεπορτάζ στις 17 Οκτωβρίου 2018. 

Μάλιστα τότε, αρκετοί συμπολίτες, μας είχατε κατηγορήσει πως "φωτογραφίζαμε" άδικα τον 65χρονο κατηγορούμενο και πλέον καταδικασμένο για αποτρόπαιες πράξεις.
Με τη δημοσίευση των αρχικών μας πληροφοριών και το ρεπορτάζ μας, ελπίζουμε να βοηθήσαμε τις αρμόδιες αρχές, παροτρύνοντας είτε κακοποιημένα παιδιά είτε τους γονείς τους, να βρουν το θάρρος να καταθέσουν τα προσωπικά τους βιώματα.
Read More »
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 20 χρόνια κάθειρξη στο γυμναστή από την Ηγουμενίτσα για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 20 χρόνια κάθειρξη στο γυμναστή από την Ηγουμενίτσα για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Προσφορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας από τον Γερμανοελληνικό Σύλλογο «FILIA VELBERT»

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020
Προσφορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας από τον Γερμανοελληνικό Σύλλογο «FILIA VELBERT» 

  
Σήμερα Τρίτη (07-07-2020) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παραλαβή υλικοτεχνικού εξοπλισμού, τον οποίο προσέφερε ανιδιοτελώς ο Γερμανοελληνικός Σύλλογος «FILIA VELBERT», για τις ανάγκες Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας. 

Ειδικότερα, ο Γερμανοελληνικός Σύλλογος «FILIA VELBERT» προσέφερε τρεις (3) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δέκα (10) ηλεκτρονικές συσκευές – παρελκόμενα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένα (1) μηχάνημα ανάγνωσης ηλεκτρονικών ταχογράφων, ένα (1) έγχρωμο πολυμηχάνημα, έναν (1) σαρωτή εγγράφων και πέντε (5) φορητές πινακίδες stop με φανάρι ασφαλείας, για την κάλυψη των αναγκών διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας. 


Στην εν λόγω εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, Ομότιμος Καθηγητής κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, o εκπρόσωπος του Γερμανοελληνικού Συλλόγου «FILIA VELBERT», κ. Λάζαρος Παπαϊωάννου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωάννης Παππάς, o Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Γρίβας καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Νάκος. 


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες για την ευγενική αυτή προσφορά, η οποία αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς και του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα και τιμητική πλακέτα στον εκπρόσωπο του ανωτέρω συλλόγου.
Read More »
Προσφορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας από τον Γερμανοελληνικό Σύλλογο «FILIA VELBERT» Προσφορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας από τον Γερμανοελληνικό Σύλλογο «FILIA VELBERT» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Το Επιμελητήριο για την αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς και την υποστελέχωση ΕΛΤΑ στην πόλη των Φιλιατών

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020
Το Επιμελητήριο για την αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς και την υποστελέχωση ΕΛΤΑ στην πόλη των Φιλιατών


Αξιότιμοι κύριοι, 
Σε συνέχεια του ψηφίσματος της από 25/6/2020 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και της υποστελέχωσης και συνεχούς υποβάθμισης της λειτουργίας των ΕΛΤΑ στον Δήμο Φιλιατών, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στα δίκαια αιτήματα του Δήμου. 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας κρίνει ότι με τις πρακτικές που περιγράφονται και στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, υποβαθμίζεται περαιτέρω η περιοχή των Φιλιατών και καταδικάζεται σε οικονομικό μαρασμό. 

Ο ακριτικός Δήμος Φιλιατών στην μεθοριακή περιοχή με την Αλβανία πρέπει να στηριχθεί με κάθε μέσο, και όχι να αφαιρούνται ή να υποβαθμίζονται τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης του. 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα είναι στο πλευρό του Δήμου Φιλιατών, διεκδικώντας την πλήρως στελεχωμένη και πενθήμερη λειτουργία των ανωτέρω φορέων. 

Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Αλέξανδρος Πάσχος 
Read More »
Το Επιμελητήριο για την αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς και την υποστελέχωση ΕΛΤΑ στην πόλη των Φιλιατών Το Επιμελητήριο για την αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς και την υποστελέχωση ΕΛΤΑ στην πόλη των Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Συνεργασία Ο.Λ.Η.Γ με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Τοποθέτηση νέου σταθμού μέτρησης αέριων ρύπων

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020
Συνεργασία Ο.Λ.Η.Γ με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Τοποθέτηση νέου σταθμού μέτρησης αέριων ρύπων


Πολύ παραγωγική και με χρήσιμα συμπεράσματα ήταν η συνάντηση της Διοίκησης του ΟΛΗΓ με τον κ. Χρυσόστομο Στύλιο, Καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων & Διευθυντή του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής, με σκοπό την αναβάθμιση του λιμανιού με τη αξιοποίηση νέων τεχνολογιών με την υιοθέτηση καινοτόμων εργαλείων 

Η συνάντηση είχε σαν κεντρικό θέμα τη διατήρηση των φυσικών θαλάσσιων πόρων, που είναι από τις βασικές επιταγές της Γαλάζιας Ανάπτυξης (BlueGrowth) και κύριο αντικείμενο της στρατηγικής της Ευρώπης. Το θέμα αυτό πραγματεύεται το Έργο ECOPORTIL Environmental Protection of Areas Surrounding Portsusing Innovative Learning Tools for Legislation» στο πλαίσιο του «INTERREG Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020» (www.ecoportil.eu), στο οποίο το Τμ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι επικεφαλής εταίρος. 

Στα πλαίσια αυτού θα εγκατασταθεί σε κτίριο του ΟΛΗΓ ένας σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων, προκειμένου να μετρά την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, και τα δεδομένα αυτά θα καταγράφονται και θα απεικονίζονται στο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα που έχει υλοποιήσει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου. Στόχος είναι η επιστημονική παρακολούθηση και η μελέτη του περιβάλλοντος του Λιμένα.
Read More »
Συνεργασία Ο.Λ.Η.Γ με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Τοποθέτηση νέου σταθμού μέτρησης αέριων ρύπων Συνεργασία Ο.Λ.Η.Γ με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Τοποθέτηση νέου σταθμού μέτρησης αέριων ρύπων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Δείτε την ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΟΛΗΓ Α.Ε. (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020
Δείτε την ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΟΛΗΓ Α.Ε. (ΒΙΝΤΕΟ)
ds


Read More »
Δείτε την ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΟΛΗΓ Α.Ε. (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε την ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΟΛΗΓ Α.Ε. (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Φιλιάτες: Ανοιχτό κάθε Πέμπτη το κατάστημα της Πειραιώς

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020
Φιλιάτες: Ανοιχτό κάθε Πέμπτη το κατάστημα της Πειραιώς


Να ανοίγει το κατάστημα της Πειραιώς στο Φιλιάτι μία φορά κάθε εβδομάδα, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr η διοίκηση της Τράπεζας.

Το πιθανότερο σενάριο για την ημέρα κατά την οποία θα λειτουργεί το κατάστημα είναι η Πέμπτη, ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι του Δήμου Φιλιατών, που τις Πέμπτες επισκέπτονται παραδοσιακά το παζάρι της πόλης.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εκ μέρους της Τράπεζας, εντός της εβδομάδας.
Read More »
Φιλιάτες: Ανοιχτό κάθε Πέμπτη το κατάστημα της Πειραιώς Φιλιάτες: Ανοιχτό κάθε Πέμπτη το κατάστημα της Πειραιώς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Από το 2021 η άρση των περιορισμών για το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερήλικων στους δικαιούχους Βορειοηπειρώτες

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020
Από το 2021 η άρση των περιορισμών για το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερήλικων στους δικαιούχους Βορειοηπειρώτες


Συνάντηση Βασίλη Γιόγιακα και Άγγελου Συρίγου με τον Υφυπουργό Οικονομικών

Από την αρχή του 2021 θα εφαρμοστεί η νομοθεσία με την οποία αίρονται οι περιορισμοί για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων στους δικαιούχους - μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, όπως προανήγγειλε ο Υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε συνάντηση που είχε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα και Άγγελο Συρίγο.

Πρόκειται για την εφαρμογή του Άρθρου 2 του Νόμου 4618/2019 στο οποίο προβλέπεται ότι, ειδικά στους δικαιούχους - μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερήλικων καταβάλλεται χωρίς να ισχύουν οι προϋποθέσεις ελάχιστου χρόνου μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα και χωρίς τη μείωση του ποσού του επιδόματος κατά 1/35 για κάθε 1 έτος που υπολείπεται των 35 ετών διαμονής στη χώρα. Με τις προϋποθέσεις αυτές αποκλειόταν από τη χορήγηση του επιδόματος μεγάλος αριθμός Ελλήνων ομογενών καθώς εισήλθαν στην Ελλάδα μετά το 1990, το ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς έχει εκδοθεί μεταγενέστερα του χρόνου πραγματικής εισόδου τους στη χώρα ενώ δημιουργούνταν διάφορα πρακτικά ζητήματα με τα συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμιζαν για την απόδειξη της διαμονής.

Την έκδοση της προβλεπόμενης από την παραπάνω διάταξη Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις λεπτομέρειες χορήγησης του επιδόματος στα μέλη της εθνικής μειονότητας είχαν ζητήσει 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή τους προς την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.
Read More »
Από το 2021 η άρση των περιορισμών για το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερήλικων στους δικαιούχους Βορειοηπειρώτες Από το 2021 η άρση των περιορισμών για το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερήλικων στους δικαιούχους Βορειοηπειρώτες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ σάρωσε για φυτείες ναρκωτικών τα ορεινά Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020
Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ σάρωσε για φυτείες ναρκωτικών τα ορεινά Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας


Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια όπου το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκε για τρία εικοσιτετράωρο στην Ήπειρο.

Βάση του το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Αποστολή, ο εξονυχιστικός από αέρος έλεγχος ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών για πιθανό εντοπισμό φυτειών κάνναβης.

Σύμφωνα με πηγές του Epiruspost το ελικόπτερο πέταξε επί δύο ημέρες σε όλη την ορεινή ζώνη του Νομού Ιωαννίνων και κυρίως σε περιοχές κοντά στα σύνορα.

Ακολούθησε άλλη μία αποστολή στα ορεινά του Νομού Θεσπρωτίας.

Όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί αξιολογούνται και θα φανεί το επόμενο διάστημα αν υπήρξαν ευρήματα και ποιού εύρους.

Το ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας διαθέτει πανίσχυρες κάμερες τελευταίας τεχνολογίας για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, που μπορούν να μεταδίδουν ζωντανά εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας, ενώ διαθέτουν διόπτρες νυχτερινής όρασης και σύστημα θερμικής απεικόνισης το οποίο έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει την ανθρώπινη παρουσία σε ένα χώρο με βάση τη διαφορά θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Το προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο και συχνά παίρνει μέρος σε δύσκολες αποστολές.

Η αποστολή των ιπτάμενων στην Ήπειρο έχει ήδη ολοκληρωθεί και το ελικόπτερο επέστρεψε στην βάση του.
Read More »
Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ σάρωσε για φυτείες ναρκωτικών τα ορεινά Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ σάρωσε για φυτείες ναρκωτικών τα ορεινά Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αρνητικά 1.200 τεστ στο λιμάνι

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020
Ηγουμενίτσα: Αρνητικά 1.200 τεστ στο λιμάνι


Αρνητικά είναι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των 1.200 μοριακών τεστ που έχουν γίνει από την 1η Ιουλίου στους 9.000 αφικνούμενους στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Τη διαβεβαίωση ότι τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής και εφαρμόζονται όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας για ταξιδιώτες και προσωπικό έδωσε η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, Ρεγγίνα Δηλαβέρη.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Αρνητικά 1.200 τεστ στο λιμάνι Ηγουμενίτσα: Αρνητικά 1.200 τεστ στο λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση σχετικά με τις επικείμενες αναγκαστικές εκταφές

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση σχετικά με τις επικείμενες αναγκαστικές εκταφές 


Παρακαλούνται οι συγγενείς των νεκρών του Κοιμητηρίου Ηγουμενίτσας, για τους οποίους η επταετής ταφή ή και η τυχόν νόμιμη επιπλέον παραμονή τους σε αυτό έληξε, όπως προβούν στην εκταφή των οστών (άρθρα 9, 10 και 11 του ισχύοντα κανονισμού), το συντομότερο δυνατό. 

Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι και θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση, σε εφαρμογή του άρθρου 12 να προβούμε στην αναγκαστική εκταφή των νεκρών των οποίων τα οστά θα τοποθετηθούν σε χωνευτήριο. 

Πληροφορίες: Γραφείο Κοιμητηρίων τηλ. 2665 360000
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση σχετικά με τις επικείμενες αναγκαστικές εκταφές Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση σχετικά με τις επικείμενες αναγκαστικές εκταφές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μια παράνομη χωματερή στο κέντρο της πόλης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020
Ηγουμενίτσα: Μια παράνομη χωματερή στο κέντρο της πόλης (+ΒΙΝΤΕΟ)


Σε μια μικρή χωματερή έχει μετατραπεί εδώ και αρκετούς μήνες, οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και πίσω από το Δημοτικό στάδιο.

Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και το βίντεο που μας έστειλε κάτοικος της περιοχής, το σημείο χρησιμοποιούν και οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Και δεν μιλάμε για απλά ξερόχορτα και κλαδιά.

Στο σημείο άγνωστοι, πέταξαν πάνω από 2 τόνους καρπούζια, τα οποία σαπίζουν στο σημείο, προσελκύοντας έντομα και δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω της έντονης δυσοσμίας.

Όπως προαναφέραμε, πέρα από το αισθητικό πρόβλημα, λόγω του ότι βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο γήπεδο και το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, υπάρχει και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

θα καλέσουμε τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Λώλο, να δώσει άμεσα εντολή απομάκρυνσης όλων των σκουπιδιών από το σημείο, αλλά και για να γίνει η απαραίτητη περίφραξη, ώστε να αποφευχθεί μελλοντική του χρήση.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Μια παράνομη χωματερή στο κέντρο της πόλης (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Μια παράνομη χωματερή στο κέντρο της πόλης (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό του 6 μετανάστες

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό του 6 μετανάστες


Στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών και του 31χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της κινητής μονάδας ανίχνευσης ακτίνων Χ της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 31χρονος εντοπίστηκε ως οδηγός Φ/Γ οχήματος να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένους εντός του χώρου του φορτίου του επικαθήμενου, το οποίο ήταν καλυμμένο με μουσαμά, έξι (06) αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα, ενώ για έναν εξ αυτών υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα και το επικαθήμενο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό του 6 μετανάστες Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό του 6 μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Τα ΜΜΕ της Ηπείρου και τα ποσά για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020
Τα ΜΜΕ της Ηπείρου και τα ποσά για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»


Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο η λίστα των μέσων ενημέρωσης και τα ποσά της διαφημιστικής καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι».

Η λίστα έχει προκαλέσει πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία φυσικά συνεχίζεται και μετά την δημοσιοποίησή της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η κατανομή για τα μέσα ενημέρωσης της Ηπείρου είναι η ακόλουθη:

Εφημερίδες
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 4.000 ευρώ
ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2.000 ευρώ
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 4.000 ευρώ
ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 4.000 ευρώ
ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 4.000 ευρώ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 7.000 ευρώ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 3.000 ευρώ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 4.000 ευρώ
ΕΚΔΟΣΗ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2.000 ευρώ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 3.000 ευρώ
ΓΝΩΜΗ ΑΡΤΑΣ, ΆΡΤΑ 2.000 ευρώ
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, ΆΡΤΑ 3.000 ευρώ
ΜΑΧΗΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, ΆΡΤΑ 2.880 ευρώ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ, ΆΡΤΑ 2.000 ευρώ
ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ 3.000 ευρώ
ΠΡΕΒΕΖΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ 2.000 ευρώ
ΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΡΕΒΕΖΑ 2.000 ευρώ
ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ 3.000 ευρώ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 3.000 ευρώ
ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 1.998 ευρώ
ΤΙΤΑΝΗ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 1.998 ευρώ

Ιστοσελίδες
ANEX.GR, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1.000 ευρώ
ELE.GR, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1.000 ευρώ
EPIRUSGATE.BLOGSPOT.COM, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1.000 ευρώ
EPIRUSONLINE.GR, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2.000 ευρώ
EPIRUSPOST.GR, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1.000 ευρώ
IOANNINATV.GR, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1.000 ευρώ
NEOIAGONES.GR, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1.000 ευρώ
PBNEWS.GR, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1.000 ευρώ
PROINANEA.GR, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1.000 ευρώ
PROINOSLOGOS.GR, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1.000 ευρώ
TYPOS-I.GR, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1.000 ευρώ
VIMANEWS.GR, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1.000 ευρώ
ATPREVEZA.GR, ΠΡΕΒΕΖΑ 1.000 ευρώ
MYPREVEZA.GR, ΠΡΕΒΕΖΑ 1.000 ευρώ
PREVEZABEST.GR, ΠΡΕΒΕΖΑ 1.000 ευρώ
PREVEZANEWS.GR, ΠΡΕΒΕΖΑ 1.000 ευρώ
PREVEZAPOST.GR, ΠΡΕΒΕΖΑ 1.000 ευρώ
PREVEZATODAY.GR, ΠΡΕΒΕΖΑ 1.000 ευρώ
E-IGOUMENITSA.GR, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 1.000 ευρώ
THESPRO.GR, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 1.000 ευρώ
DIAVOULEUSI.GR, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 1.000 ευρώ
GNOMIARTAS.GR, ΆΡΤΑ 1.000 ευρώ
MAXITISARTAS.GR, ΆΡΤΑ 1.000 ευρώ
TAXYDROMOSARTAS.GR, ΆΡΤΑ 1.000 ευρώ

Ραδιοφωνικοί σταθμοί
GIGA FM, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2.000 ευρώ
SUPER FM, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2.000 ευρώ
ΡΑΔΙΟ ΑΡΤΑ 101,5, ΑΡΤΑ 1.500 ευρώ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ/ ΕΝ ΠΛΩ 89,2, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 2.000 ευρώ
RADIO 4YOU, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 1.000 ευρώ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ 1.000 ευρώ
PRISMA 91,6, ΠΡΕΒΕΖΑ 4.000 ευρώ
ORANGE, ΑΡΤΑ 2.000 ευρώ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ 3.000 ευρώ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2.000 ευρώ
ΗΧΩ FM, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2.000 ευρώ

Τηλεοπτικοί σταθμοί
ITV, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 15.000 ευρώ
ΗΠΕΙΡΟΣ TV 1, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 10.000 ευρώ
ART TV, ΑΡΤΑΣ 5.000 ευρώ
Read More »
Τα ΜΜΕ της Ηπείρου και τα ποσά για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» Τα ΜΜΕ της Ηπείρου και τα ποσά για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Σελίδες