https://picasion.com/
https://picasion.com/

Αποκριάτικο Live Party στην Μπουάτ Σταυροδρόμι ROCK - SWING - REGGAE - FUNK

Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2015
Αποκριάτικο Live Party στην Μπουάτ Σταυροδρόμι
ROCK - SWING - REGGAE - FUNKΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ PLAYLIST

Δεν κάνει κρύο - Locomondo
Μαντάμ - Π.Μουζουράκης
Πλημμύρες - Π.Μουζουράκης
Mάλιστα κύριε - σε swing
Don 't worry - Χ. κ Π.Κατσιμίχας
Γυριστρούλα - Λ.Παπαδόπουλος
Δε ζητάω πολλά - Κ.Μαραβέγιας
Δύο γυναίκες - Κ.Μαραβέγιας
Λόλα - Κ.Μαραβέγιας
Φραγκοσυριανή - ρέγγε
Θα ζήσω ελεύθερο πουλί - ρέγγε
Θα μου βάλεις την κουλούρα - swing
Μπαρ το ναυάγιο - swing
Τα παιδιά της γειτονιάς σου - funk
You get in love - Πυξ λαξ
Ευλαμπία - Γ.Γιοκαρίνης - Locomondo
Σαν σταρ του σινεμά - Ν.Ζιώγαλας
Should I stay or should I go - Clash
Που να βρω μια να σου μοιάζει - Κ.Μαραβέγιας
Ένα καράβι - Β.Παπακωνσταντίνου
Γαμήλιο πάρτυ - Locomondo
O Πασατέμπος σου - ρέγγε
Έλα ψυχούλα μου - Λ.Μαχαιρίτσας
Βασιλική - Ν.Ζιώγαλας
Και τι ζητάω - Λ.Μαχαιρίτσας
This love - Maroon 5
Parla piu piano (ο νονός στα ιταλικά)
Rock 'n' roll
Striptease Baby take off
Tα Eσώρουχα - Λόλα
Shuede Shoes - Hound Dog
Πέρασε η μπόρα - Ν.Ζιώγαλας Κακοσάλεσι - Γ.Μηλιώκας
Σα να πέρασε μια μέρα - Γ.Δημητριάδης Ευλαμπία - Γ.Γιοκαρίνης
Και τι ζητάω - Λ.Μαχαιρίτσας
Πες του να φύγει και να πάει - Β.Παπακωνσταντίνου
Hey nanana - Vaya Con Dios
Tented love
Hit the road jack
It's been a hard day's night - Beatles
Τρελός - Μπλε
Δε θέλω να μιλάς - Μπλε
Μπάμπης ο φλου - Π.Σιδηρόπουλος
Στην ντισκοτέκ - Ημισκούμπρια
Εσύ μου πες πως μ' αγαπάς - 2002 GR
Έλα μωράκι μου - Χ.Κυριαζής
Λιωμένο παγωτό - Ξύλινα σπαθιά
Φίλα με ακόμα - Π.Μουζουράκης + Κ.Μαραβέγιας
Η επιμονή σου - Ε.Ζουγανέλη
Read More »
Αποκριάτικο Live Party στην Μπουάτ Σταυροδρόμι ROCK - SWING - REGGAE - FUNK Αποκριάτικο Live Party στην Μπουάτ Σταυροδρόμι ROCK - SWING - REGGAE - FUNK Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2015 Rating: 5

Επαναφορά της γραμμής Ηγουμενίτσα - Ραβέννα, η οποία επεκτείνεται και στο λιμάνι της Τεργέστης!

Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2015
Επαναφορά της γραμμής Ηγουμενίτσα - Ραβέννα, η οποία επεκτείνεται και στο λιμάνι της Τεργέστης!  
 
 
O Όμιλος Grimaldi ανακοίνωσε την ενίσχυση των θαλάσσιων αυτοκινητόδρομων με την επαναφορά της γραμμής, από 16 Φεβρουαρίου 2015, που θα συνδέει τα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και της Ραβέννας και θα εξυπηρετεί τη μεταφορά επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων.
 
Οι αναχωρήσεις από τη Ραβέννα θα είναι κάθε Τετάρτη στις 12:00 και Σάββατο στις 23:00, με άφιξη στην Ηγουμενίτσα αντίστοιχα την Πέμπτη στις 15:00 και τη Δευτέρα στις 2:00 π.μ. και Πάτρα την Πέμπτη στις 21:00 και τη Δευτέρα στις 10:00 π.μ.. Αναχώρηση από την Πάτρα θα είναι τη Δευτέρα στις 22:00 και την Πέμπτη, στις 23:59, από την Ηγουμενίτσα, την Τρίτη στις 5:00 π.μ. και την Παρασκευή στις 8:30 π.μ., και άφιξη στη Ραβέννα, την Τετάρτη στις 8:30 π.μ. και το Σάββατο στις 19:00 αντίστοιχα.
 
Η δρομολογιακή γραμμή θα εξυπηρετείται από το σύγχρονο επιβατηγό - οχηματαγωγό "Catania", με ιταλική σημαία, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2003. Έχει μήκος 186 μέτρα και ολική χωρητικότητα 26.000 τόνους. 
 
Το μεταφορικό του έργο είναι 2.250 γραμμικά μέτρα φορτίου, ενώ παράλληλα μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 επιβάτες και 170 αυτοκίνητα. 
 
Το πλοίο αναπτύσσει ταχύτητα 23 κόμβων, διαθέτει 93 καμπίνες – εσωτερικές, εξωτερικές, σουίτες - 62 ανακλινόμενα καθίσματα και προσφέρει όλες τις ανέσεις που κάνουν το ταξίδι μια απολαυστική εμπειρία, όπως εστιατόριο self-service, καφετέρια, μπαρ, video games, ηλεκτρονικά παιχνίδια για ενήλικες επιβάτες, εμπορικό κέντρο.
 
Εκτός από τη γραμμή που συνδέει τη Ραβέννα με την Ελλάδα, το Catania κάθε Σάββατο θα εξυπηρετεί και το λιμάνι της Τεργέστης. 
 
Η ώρα αναχώρησης είναι προγραμματισμένη στις 01:00 π.μ. με άφιξη στην Ηγουμενίτσα την Δευτέρα στις 2:00 π.μ. και στην Πάτρα, τη Δευτέρα στις 11:00 π.μ. 
 
Αυτή η γραμμή προστίθεται στις δυο υφιστάμενες αναχωρήσεις που προσφέρει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη η Minoan Lines, θυγατρική του Ομίλου Grimaldi.
 
Μέσω της Grimaldi Lines και της Minoan Lines, ο όμιλος Grimaldi προσφέρει μια ευρεία επιλογή στις γραμμές Ελλάδας Ιταλίας. 
 
Συνολικά, ο Όμιλος θα προσφέρει τρεις εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από/προς τη Βόρεια-Aνατολική Ιταλία (Τεργέστη), δύο αναχωρήσεις από/προς τη Βόρεια-Κεντρική Ιταλία (Ραβέννα), έξι αναχωρήσεις από/προς την Κεντρική Ιταλία (Αγκώνα) και καθημερινές αναχωρήσεις από/προς τη Νότια Ιταλία (Μπρίντιζι). 
 
Τέλος, η εβδομαδιαία μεταφορική ικανότητα του Ομίλου μεταξύ των δύο ακτών της Νότιας Αδριατικής Θάλασσας θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών πελατών, υποστηρίζει ο Όμιλος Grimaldi.
 
Για κρατήσεις επιβατών και φορτίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα λιμενικά γραφεία της Ραβέννας Intermarine Shipping (www.ims-ravenna.it) και της Τεργέστης Agemar (www.agemar.it), αντίστοιχα.
Read More »
Επαναφορά της γραμμής Ηγουμενίτσα - Ραβέννα, η οποία επεκτείνεται και στο λιμάνι της Τεργέστης! Επαναφορά της γραμμής Ηγουμενίτσα - Ραβέννα, η οποία επεκτείνεται και στο λιμάνι της Τεργέστης!  Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2015 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2015
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟΠολύ μεγάλες είναι οι ζημιές από τις πλημμύρες στον κάμπο της Άρτας, (στη Δημοτική Ενότητα Αράχθου -Ανθότοπος, Αγ. Παρασκευή, Κολομόδια, Ακροποταμιά, Λουτρότοπος, Παχυκάλαμος, -του Δήμου Αρταίων ---Κεραμάτες, Γλυκόριζο, Λιμίνη -καθώς επίσης και η περιοχή προς Κομπότι), σε αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες, σπίτια και υποδομές. Αλλά και στα ορεινά υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, καθώς σε πολλές περιοχές έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις. Το γνωστό γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα έπεσε.

Μεγάλες ζημίες υπάρχουν στην Π.Ε. Ιωαννίνων εξαιτίας της αύξησης της στάθμης των νερών σε ποταμούς έχουν πλημμυρίσει καλλιέργειες. Ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, εξαιτίας της επικίνδυνης αύξησης της λίμνης Παμβώτιδας. Σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων της Π.Ε., υπάρχουν μεγάλης έκτασης, κατολισθήσεις, καθιζήσεις και καταπτώσεις, σε όλο το οδικό δίκτυο. Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές στον Δήμο Φιλιατών (Περιοχή Καλαμά), στο Δήμο Ηγουμενίτσας (Περιοχή Καλαμά) και στο Δήμο Σουλίου (Τ.Κ. Γλυκής, Παγκρατίου, Καρυωτίου, Πετουσίου). Στην Π.Ε. Πρέβεζας έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές στο Δήμο Ζηρού (Φιλιππιάδα) και στο Δήμο Πάργας (στην δημοτική ενότητα Φαναρίου) λόγω υπερχείλισης των ποταμών Λούρου και Αχέροντα ενώ τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφονται σε Αμμουδιά, Βουβοπόταμο, Κυψέλη και γενικά στα παραποτάμια χωριά του Αχέροντα και μέχρι τη Γλυκή.

Εκτεταμένες καταστροφές έχουν προκληθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως στην ορεινή Ναυπακτία. Στη Κοινότητα Κλέπα της ορεινής Ναυπακτίας πολλά σπίτια παρουσιάζουν προβλήματα λόγω της καθίζησης ενώ καθίζηση έχει υποστεί και ο κεντρικός δρόμος της κοινότητας. Λόγω των κατολισθήσεων προβλήματα δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο. Στο μεταξύ, λόγω του αυξημένου όγκου νερού στην κοίτη του ποταμού Αχελώου, διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων στις γέφυρες Αυλακίου και Τέμπλας.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν πως ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η ΕΕ που θωρακίζει την κερδοφορία των ομίλων δεν μπορεί να οδηγήσει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα δεν προχωράνε γιατί το κέρδος των κατασκευαστικών μονοπωλιακών ομίλων εξυπηρετείται περισσότερο σε άλλους τομείς. Το ΕΣΠΑ και η συνέχεια του το ΣΕΣ δεν εντάσσουν και δεν εγκρίνουν τέτοια αναγκαία έργα που εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες γιατί δεν οδηγούν σε ικανοποιητική κερδοφορία για τα μονοπώλια.

Η ζημιά θα μπορούσε να περιοριστεί εάν η ΔΕΗ προέβαινε σε μια προληπτική εκτόνωση του φράγματος στο Ν. Αρτας, αφού υπήρχαν οι προβλέψεις για επικείμενα υψηλά επίπεδα βροχοπτώσεων στην περιοχή. Ανεξάρτητα όμως από εξηγήσεις, που μπορεί να δοθούν για τη στάση της ΔΕΗ, το βέβαιο είναι ότι η λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς και ανεξάρτητα από τη σύνθεση του μετοχικού της κεφαλαίου, η κατασκευή των έργων, φραγμάτων κλπ., δεν γίνεται με γνώμονα την μέγιστη δυνατή προστασία των λαϊκών στρωμάτων αλλά με γνώμονα τις παραγωγικές δυνατότητες και την κερδοφορία της.

Οι πληγέντες βρίσκονται σε απόγνωση από τις καταστροφές που έγιναν και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι άμεσα μετρά θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

· Να δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες του συνόλου των πληγέντων.

· Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών. Να παγώσουν τα χρέη τους σε εφορίες, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης. Απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη.

· Ο ΕΛΓΑ να εξασφαλίσει την πλήρη (100%) αποζημίωση των ζημιών, από όλες τις αιτίες, στην παραγωγή, αλλά και στο φυσικό και ζωικό κεφάλαιο για τους φτωχούς αγρότες.

· Τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαιτούμενων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, με χρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. Την άμεση και επαρκή στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών που θα αναλάβουν τις σχετικές μελέτες.

· Εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και εκπαίδευση του πληθυσμού.

· Τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την πλήρη αντιμετώπιση ζητημάτων υγείας στις πληγείσες περιοχές,

· Την κατάργηση του πλαισίου της απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της μετοχοποιημένης ΔΕΗ που οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα.
Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2015 Rating: 5

ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ "Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2015
ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ "Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ


Η ιδέα της Κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος" ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές. Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα. Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό. Επίσης στόχος της κοινωνικής κουζίνας είναι να καταφέρει μεσα απο την δραση της, να δίνει σε άνεργους που ασχολούνται καθημερινά με την δραση της κουζινας,οτι χρηματα περισευουν απο το ταμειο,(30-40 ευρώ τον μήνα)καθώς και από τα διάφορα δρόμενα που θα γίνονται για την ενίσχυση της κουζίνας να βγαίνει κάτι και για τους εθελοντές!


Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος"
είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας,
με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις
και να γίνουν και άλλες παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες.
Δεν κάνουμε 'φιλανθρωπία', ούτε 'ελεημοσύνη',με την σημερινη εννοια των λεξεων

Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί!
Ένα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο.
Έλα μαζί μας να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη! 

Read More »
ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ "Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ "Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2015 Rating: 5

Αποκριάτικη γιορτή στις 10 στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2015
Αποκριάτικη γιορτή στις 10 στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας


Read More »
Αποκριάτικη γιορτή στις 10 στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας Αποκριάτικη γιορτή στις 10 στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2015 Rating: 5