Θεσπρωτία: Σεισμική δόνηση κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022
Θεσπρωτία: Σεισμική δόνηση κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα


Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14.01 το μεσημέρι της Δευτέρας, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και δίπλα από το χωριό Κεφαλοχώρι (Γλούστα) του Δήμου Φιλιατών στη Θεσπρωτία.

Η σεισμική δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε ένταση 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 8,7 χιλιομέτρων.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρο το νομό Θεσπρωτίας, χωρίς να προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.
Read More »
Θεσπρωτία: Σεισμική δόνηση κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Θεσπρωτία: Σεισμική δόνηση κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022 Rating: 5

Ερώτηση στην Βουλή από την Ελληνική Λύση για τα καμώματα τοπικών παραγόντων της Θεσπρωτίας για τους Κοσοβάρους

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022
Ερώτηση στην Βουλή από την Ελληνική Λύση για τα καμώματα τοπικών παραγόντων της Θεσπρωτίας για τους Κοσοβάρους


Ερώτηση των:
Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Κωνσταντίνου Χήτα, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:
Τον κ. Υπoυργό Εξωτερικών
Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Καταγγελίες για καμώματα τοπικών “παραγόντων” της Θεσπρωτίας με την ευκαιρία της έλευσης Κοσοβάρων για φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα τα οποία έδωσαν βάση σε ακραίους κύκλους της Αλβανίας & του Κοσόβου να πανηγυρίζουν, με δηλώσεις του τύπου: “Η Ελλάδα βαίνει προς την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου”(!)»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
πληροφορηθήκαμε από τοπικά Διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης της Θεσπρωτίας («thespro.gr» & «Epiruspost.gr») την διοργάνωση επαναληπτικού φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα από το τμήμα Αθλητισμού, του «Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.», του Δήμου Ηγουμενίτσας, την Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, μεταξύ της μικτής ομάδας παλαίμαχων Κέρκυρας – Ηπείρου και της ομάδας παλαίμαχων της αποκαλούμενης «Εθνικής Ομάδας του Κοσόβου». 
Ο πρώτος φιλικός αγώνας είχε διεξαχθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Κόσοβο, εκπληρούμενων των νόμιμων ταξιδιωτικών προϋποθέσεων από πλευράς Ελληνικής αποστολής. 
Με δεδομένο ότι, το Κόσοβο δεν έχει αναγνωριστεί από την Ελλάδα, ως κρατική οντότητα, μέχρι στιγμής, το πρώτο για το οποίο θα έπρεπε να μεριμνήσει η αποστολή αθλητών, που ξεκίνησε για την Ηγουμενίτσα, όφειλε να είναι η εξασφάλιση βίζας στα μέλη της. 
Όμως, μόλις αφίχθηκαν στο Μαυρομάτι, κοντά στα μεσάνυχτα, διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα μέλη της ως άνω αποστολής, δεν είχαν την απαραίτητη θεώρηση (βίζα).
Στην περίπτωση αυτή, και χωρίς να δοθεί καμία επαρκής εξήγηση για την απουσία βίζας από τους Κοσοβάρους, έγινε μία σειρά «παρεμβάσεων», προκειμένου να περάσουν χωρίς βίζα τα σύνορά μας τα μέλη της ανωτέρω αποστολής. 
Πληροφορίες, δε, αναφέρουν ότι, ενημερώθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και δόθηκε το «πράσινο φως» για την είσοδό τους, χωρίς, μέχρι στιγμής, να είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. 
Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι, δόθηκε τουριστική βίζα δύο ημερών σε όσα μέλη εκ της παραπάνω αποστολής δεν είχαν φροντίσει να την εκδώσουν –άγνωστο για ποιο λόγο- και έτσι, τα εν λόγω άτομα έφτασαν στην Ηγουμενίτσα.
Η επόμενη μέρα βρήκε υπεύθυνους και ανεύθυνους για το παραπάνω γεγονός να μην γνωρίζουν τίποτα: Ούτε για ποιον λόγο το ταξίδι των ανωτέρω έγινε χωρίς βίζα, ούτε για το ποιος έλαβε την απόφαση να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη παράτυπη διαδικασία. 
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, την αποστολή των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Κοσόβου συνόδευαν δύο «Υπουργοί» της περιοχής, από δε Ελληνικής πλευράς, η εκπροσώπηση περιορίσθηκε σε δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο, η κεντρική πολιτική ηγεσία να είχε άγνοια για τα παραπάνω τεκταινόμενα. 
Η παραπάνω ξένη αποστολή, πάντως, κατευθύνθηκε προς την Ηγουμενίτσα, συνοδεία αστυνομίας.
Τα ως άνω καμώματα των τοπικών «παραγόντων» της Θεσπρωτίας, με την ευκαιρία της έλευσης των άνω αναφερόμενων Κοσοβάρων για έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, έδωσαν πάτημα σε ακραίους κύκλους στα Τίρανα και στην Πρίστινα να πανηγυρίζουν, με αποτέλεσμα αυτής της επιπόλαιας στάσης, το να δίνεται δικαίωμα να προωθούν ακραίοι κύκλοι στο Κόσσοβο και στην Αλβανία δηλώσεις του τύπου: «Η Ελλάδα βαίνει προς την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου(!!)». 
Αν η έλευση των ανωτέρω παλαιμάχων, όμως, είχε ολοκληρωθεί κατόπιν τήρησης των προβλεπόμενων προϋποθέσεων, δεν θα είχε συμβεί, προφανώς, τίποτα. 
Όπως φαίνεται, κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν εξωτερική πολιτική κατά το δοκούν. 
Σημειωτέο ότι, μετά την διάσταση που πήρε το θέμα της μη νομότυπης εισόδου της αποστολής του Κοσόβου στο Μαυρομάτι, όλοι οι φορείς της Θεσπρωτίας ήταν απόντες από το γήπεδο, ενώ ο αγώνας έληξε άδοξα, λόγω βροχής….

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1. Αληθεύει, κατά πως ισχυρίζονται στα Μ.Μ.Ε. παράγοντες του Δήμου της Ηγουμενίτσας, ότι είναι «συνήθης πρακτική» από τις αρμόδιες Αρχές (ΕΛ.ΑΣ, Τελωνείο) το ως άνω περιγραφόμενο «πέρασμα» Κοσοβάρων από το Μαυρομάτι να γίνεται χωρίς βίζα, με αστυνομικούς και τελωνειακούς να καταφθάνουν εκεί, μέρα παρά μέρα, επιτρέποντας την ελεύθερη είσοδο διαφόρων προσώπων προερχόμενων από την περιοχή του Κοσόβου;
2. Ενημερώθηκαν οι Υπηρεσίες των Υπουργείων σας για την ως άνω αναφερόμενη παράτυπη είσοδο; Αν ναι, γιατί επετράπη σε αναρμόδιες τοπικές Αρχές να λειτουργήσουν με τον παραπάνω περιγραφόμενο παράνομο τρόπο, δίνοντας την ευκαιρία για τα ανωτέρω περιγραφόμενα απαράδεκτα σχόλια σε ακραίους κύκλους, στην άλλη πλευρά των συνόρων, στα πλαίσια μιας χρονικής συγκυρίας, όπου Κοσοβάροι και Αλβανοί διεξάγουν εκδηλώσεις περί δήθεν «γενοκτονίας» των Τσάμηδων(!);

Οι Eρωτώντες Βουλευτές
Κυριάκος Βελόπουλος
Κωνσταντίνος Χήτας
Read More »
Ερώτηση στην Βουλή από την Ελληνική Λύση για τα καμώματα τοπικών παραγόντων της Θεσπρωτίας για τους Κοσοβάρους Ερώτηση στην Βουλή από την Ελληνική Λύση για τα καμώματα τοπικών παραγόντων της Θεσπρωτίας για τους Κοσοβάρους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022 Rating: 5

Χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένουν οι μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας στη Λωρίδα Σαγιάδας - Επιστολή του Επιμελητηρίου προς το Υπουργείο

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022
Χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένουν οι μονάδες  Ιχθυοκαλλιέργειας στη Λωρίδα Σαγιάδας - Επιστολή του Επιμελητηρίου προς το ΥπουργείοΠΡΟΣ:
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 
Υπουργό Κο Γεώργιο Γεωργαντά

Αξιότιμε κε Υπουργέ 
Επικοινωνούμε μαζί σας με αφορμή την ανοικτή δέσμευσή σας ότι θα επιλαμβανόσαστε προσωπικά το μείζον ζήτημα έλλειψης πρόσβασης των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας της Λωρίδας Σαγιάδας στο διαδίκτυο, κατά την παρουσία σας στην ημερίδα που είχαμε διοργανώσει με τον Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, με θέμα «Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας». 
Υπενθυμίζουμε κε Υπουργέ την αναφορά μας ότι δεν είναι δυνατό να προσδοκούμε την περαιτέρω ανάπτυξη ενός τόσο δυναμικά εξωστρεφούς κλάδου, χωρίς όμως να του παρέχουμε τουλάχιστον τα αυτονόητα, όπως η πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, κάτι που δεν παρέχεται μέχρι σήμερα και είναι Απολύτως Αναγκαίο για την λειτουργία τους. 
Η περιοχή Σαγιάδας, στο Βορειοδυτικό άκρο της χώρας, δυστυχώς εξυπηρετείτε πιο εύκολα από το δίκτυο τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου της γείτονας Αλβανίας παρά από τις Ελληνικές υποδομές. 
Σας καλούμε κε Υπουργέ να τιμήσετε την δέσμευσή σας και να μας ενημερώσετε για την εξέλιξη του θέματος. 

Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
 Πάσχος Αλέξανδρος
Read More »
Χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένουν οι μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας στη Λωρίδα Σαγιάδας - Επιστολή του Επιμελητηρίου προς το Υπουργείο Χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένουν οι μονάδες  Ιχθυοκαλλιέργειας στη Λωρίδα Σαγιάδας - Επιστολή του Επιμελητηρίου προς το Υπουργείο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022 Rating: 5

Εγγραφές στους Τομείς/Ειδικότητες του ΕΠΑ.Λ. Φιλιατών

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022
Εγγραφές στους Τομείς/Ειδικότητες του ΕΠΑ.Λ. Φιλιατών


Το ΕΠΑ.Λ Φιλιατών, ανιχνεύοντας τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας, ανακοινώνει τη λειτουργία τεσσάρων (4) Τομέων Σπουδών (στη Β’ τάξη) και Ειδικοτήτων (στην Γ’ τάξη) για το σχολικό έτος 2022-2023.
Πρόκειται για Τομείς που περιλαμβάνουν Ειδικότητες αιχμής, με υψηλή ζήτηση και επαγγελματική αποκατάσταση, οι οποίες είναι παράλληλα, άμεσα συνδεδεμένες με τις ανάγκες της τοπικής αγοράς της Θεσπρωτίας.
  • Τομέας «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος», με Ειδικότητα «Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής»
  • Τομέας «Πληροφορικής», με Ειδικότητα «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής»
  • Τομέας «Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού», με Ειδικότητα «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων»
  • Τομέας «Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας», με Ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτή»

Στην Β’ Τάξη δύναται να εγγράφονται:
α) μαθητές που έχουν προαχθεί από την Α’ Τάξη του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου
β) κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή ισοτίμων με τα απολυτήρια αυτά τίτλων σπουδών
γ) απόφοιτοι Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) για απόκτηση απολυτηρίου και πτυχίου

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά με χρήση κωδικών taxis από τους ίδιους τους μαθητές ή από τους κηδεμόνες τους, εφόσον αυτοί είναι ανήλικοι, μέχρι και 7 Ιουλίου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr
Στους μαθητές του ΕΠΑ.Λ Φιλιατών δίνεται η δυνατότητα να διαμένουν και να σιτίζονται στη Μαθητική Εστία ή στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας του Δήμου Φιλιατών.

Επικοινωνία:
Τηλ. : 26640 22257
Read More »
Εγγραφές στους Τομείς/Ειδικότητες του ΕΠΑ.Λ. Φιλιατών Εγγραφές στους Τομείς/Ειδικότητες του ΕΠΑ.Λ. Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022 Rating: 5

Τα μπάνια στη Σαγιάδα τον παλιό καιρό | του Πολ Μαντέλου

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022
Τα μπάνια στη Σαγιάδα τον παλιό καιρό | του Πολ Μαντέλου


Τα παλιά τα χρόνια δεν έμπαιναν στη θάλασσα οι άνθρωποι, μόνο άμα ήταν να βγάλουν ψάρια ή άμα βούλιαζε το καράβι. Αργότερα αφού είπαν ότι κάνουν καλό τα μπάνια, έγινε μόδα και ήρθε σιγά σιγά κι εδώ. Εμείς τα παιδιά ξεκινάγαμε τα μπάνια νωρίς το Μάη και τον Ιούνιο, στο ποτάμι, στις βίρες που είχαν ακόμη νερό. Αργότερα πηγαίναμε στη Σαγιάδα. 
Θυμάμαι κάποιες εποχές που δεν κυκλοφορούσαν πολλά ΙΧ. πηγαίναμε με φορτηγά και το λεωφορείο του Πέτρο Γούλα. Αργότερα το ΚΤΕΛ έβαζε 3-4 λεωφορεία και ειδικά τις Κυριακές γινότανε χαμός από κόσμο και στοιβαζόμασταν απανωτοί. Οι χαρούμενες φωνές και τραγούδια ανακατεύονταν με τους τσακωμούς ¨κάνε μο λίγο παραπέρα να πάρω ανάσα, έσκασα, με πάτησες μωρή, χαμός¨. Είχε πολύ πλάκα. Η καλύτερη αμμουδιά της Σαγιάδας ήταν τότε εκεί μπροστά στα μαγαζιά, στο Σκάλωμα.
Εκεί μας ξεφόρτωνε το λεωφορείο και ορμούσαμε μέσα στη θάλασσα. Ούτε ομπρέλες για τον ήλιο, ούτε ξαπλώστρες, ούτε πετσέτες δεν είχαμε. Για μαγιό είχαμε κάτι σκούρα βρακιά- σκελέες. Κάπου κάπου έπλεε και καμιά σαμπρέλα, το σωσίβιο του καιρού. 
Η νεολαία πηγαίναμε στο μόλο για βουτιές, εκεί γινότανε χαμός. Άλλος έσπρωχνε, άλλος τράβαγε τον άλλο να πάνε μαζί μέσα στη θάλασσα, άλλοι έκαναν φιγούρες με τις βουτιές. ποιος θα κάνει την καλύτερη γωνία, ποιος θα κάνει το καλύτερο ¨κοφινέτο¨ και ποιος το μεγαλύτερο μακροβούτι. Στον μόλο μαζί με τη νεολαία έρχονταν και κάποιοι τολμηροί μεγαλύτεροι. 
Θυμάμαι τον αείμνηστο Χρήστο Τσούβαλο, που ήταν πάντα μέσα σε όλα, έρχονταν στο μόλο και έπαιζε κι αυτός μαζί μας. Αυτός είχε συνήθειο την πρώτη βουτιά που έκανε να σηκώνει τα χέρια του ψηλά πριν πέσει και να λέει ¨χαίρε βάθος αμέτρητο¨. 
Έτσι έκανε μια μέρα αλλά δεν πρόλαβε να πέσει μόνος του, κάποιος τον έσπρωξε από πίσω. Όμως δεν έπεσε καλά και χτύπησε το κεφάλι στο τσιμέντο του μόλου. Γέμισε η θάλασσα αίματα κι είπαμαν κι εμείς πάει ο Χρηστάρας δεν θα βγει πάλι. Σηκώθηκε το νερό μισό μέτρο και βγήκε ο γίγαντας ματωμένος και αγριεμένος, ¨ποιος με έσπρωξε ρε¨. Άμα τον είδαμε ζωντανό χαρήκαμε και τρέξαμε όλοι να τον βοηθήσουμε. Δεν είχε χτυπήσει πολύ και δεν είχε ανάγκη από τέτοιο χτύπημα το κεφάλι του Τσούβαλου. Μετά από λίγο άρχισε πάλι τα παιχνίδια. 
Το πολύ μπάνιο και τα πολλά παιχνίδια μας φέρνανε πείνα, τρέχαμε στη μοναδική τότε στην παραλία παραδοσιακή ταβέρνα του εξίσου παραδοσιακού ταβερνιάρη Γιάννη Κόρου. Εκεί θα βρίσκαμε φρέσκο πάμφθηνο ψάρι, σαλάτες, χόρτα, μπύρες, ουζάκια και αναψυκτικά. 
Η ώρα πέρναγε γρήγορα, το λεωφορείο κορνάριζε κι εμείς φοράγαμε τις λαστιχένιες παντόφλες και μαζευόμασταν για την επιστροφή. Άλλοι στεγνοί κι άλλοι μισοβρεγμένοι που τους φώναζε ο εισπράκτορας ¨εσένα θα σε βάλω στη σκάρα, θα μου μουσκέψεις το αμάξι, και φεύγαμε ευτυχισμένοι. Δεν ζητούσαμε πολλά τότες. 

Στη φωτογραφία είναι: Σιορόκος, Τσιάβο Παρούσης, Ηλία Καραμπίνας, Κίτσιο Κουφάλας και Βασίλη Μπίμης, κάτω: Παύλο Μαντέλος, Κώστα Γκιζάς, Νικολάκης Μαντέλος κι ο Σπύρο Κουφάλας.
Read More »
Τα μπάνια στη Σαγιάδα τον παλιό καιρό | του Πολ Μαντέλου Τα μπάνια στη Σαγιάδα τον παλιό καιρό | του Πολ Μαντέλου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 59χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022
Διακομιδή 59χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε εχτές, διακομιδή 59χρονου ασθενή, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.

Read More »
Διακομιδή 59χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 59χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022 Rating: 5

Υπό τη σκέπη της Περιφέρειας ο ΣΜΑ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022
Υπό τη σκέπη της Περιφέρειας ο ΣΜΑ Ηγουμενίτσας


Την ώρα που το τοπίο στη διαχείριση απορριμμάτων έχει πάρει φωτιά, φαίνεται ότι αυτή δεν σβήσει ούτε γρήγορα, ούτε εύκολα.
Μπορεί η κυβέρνηση με ένα άρθρο να αφαιρεί όλες τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, όμως οι Δήμοι χαράσσουν τον δικό τους δρόμο.
Οι πιέσεις άλλωστε για λύση στα προβλήματα είναι τεράστιες.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι αυτός που κάνει την αρχή για την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης υπό την σκέπη της Περιφέρειας.
Άλλωστε το είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Γιάννης Λώλος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως είπε λοιπόν έτσι και γίνεται. 
Σήμερα Δευτέρα, το μεσημέρι, συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας και ένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη είναι η «Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Δήμων: Ηγουμενίτσας, Φιλιατών, Σουλίου, Πάργας και της Περιφέρειας Ηπείρου, για την υλοποίηση της πράξη: «ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΣΜΑ) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».

Read More »
Υπό τη σκέπη της Περιφέρειας ο ΣΜΑ Ηγουμενίτσας Υπό τη σκέπη της Περιφέρειας ο ΣΜΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022 Rating: 5

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Ιούλιο στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Ιούλιο στην ΗγουμενίτσαΟ Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Ιούλιο, διαμορφώνεται ως εξής:
Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά έως και Κυριακή 31 Ιουλίου, 09:00 – 15:00
Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Ιουλίου, 10:00 – 14:00
Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Τετάρτη του Ιουλίου, 10:00 – 14:00
Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Ιουλίου, 10:00 – 14:00

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Read More »
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Ιούλιο στην Ηγουμενίτσα Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Ιούλιο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022 Rating: 5

Καταγγελία της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για το εργατικό ατύχημα στο Καρβουνάρι

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022
Καταγγελία της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για το εργατικό ατύχημα στο Καρβουνάρι


Ξανά εργατικό ατύχημα στην περιοχή μας – να μη συνηθίσουμε το ΜΕΣΑΙΩΝΑ !!!
Σοβαρό "εργατικό ατύχημα" σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, σε επέκταση ΧΥΤΥ που βρίσκεται στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς όταν κατά τη διάρκεια εργασιών στη δεξαμενή, μετανάστης εργάτης 38 χρονών έπεσε από ύψος 8 περίπου μέτρων. 
Σοβαρά τραυματισμένος έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο ενώ συνελήφθη ο εργολάβος που είχε αναλάβει την κατασκευή του έργου. Το κράτος με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να παίξει το ρόλο του προστάτη των εργαζομένων και να φορτώσει μόνο στον εργολάβο τις ευθύνες κρύβοντας τις ακόμη βαθύτερες και τον πραγματικό ρόλο που έχει το ίδιο το κράτος ως μηχανισμός του Κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που στην πραγματικότητα πρόκειται για ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΛΗΜΑΤΑ! Οι αμέτρητες ώρες αδιάκοπης δουλειάς (προφανώς και Κυριακή πρωί), σε άκρως επικίνδυνες συνθήκες που φτάνουν τα όρια της εξάντλησης, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας ακόμα και σε επικίνδυνες δουλειές, η εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου που αντιμετωπίζει τον εργάτη σαν αναλώσιμο υλικό και το θάνατο του σαν παράπλευρη απώλεια. Εκεί βρίσκονται οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν και στο σημερινό ατύχημα.
Τα τελευταία μάλιστα χρόνια έχουμε όλο και περισσότερα θύματα της εργατικής τάξης και συνολικά των εργαζομένων της χώρας με λίγα μόνο παραδείγματα τους αμέτρητους ντελιβεράδες σε όλη την Ελλάδα, στην Κοζάνη θύματα εργολαβικούς εργαζόμενους, στην Εύβοια θύματα τρεις εναερίτες, στην Αμπελιά εργάτης λατομείου και η λίστα δεν έχει τέλος.
Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση, για λογαριασμό Κεφαλαίου-Εργοδοσίας εφαρμόζει το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη που μεταξύ άλλων καταργεί το 8ωρο και χτυπάει το δικαίωμα των εργαζομένων να οργανωθούν και να αντισταθούν στην εγκληματική πολιτική. Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους το εργοδοτικό έγκλημα. Μόνη λύση για να ζήσουμε είναι να αγωνιστούμε!

Να δηλώσουμε μαζικά και αποφασιστικά ότι η εργατική τάξη δε θα θυσιαστεί στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου!
Μόνο η πάλη των εργαζομένων μπορεί να βάλει φραγμό στην εγκληματική πολιτική του συστήματος!
Να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας
Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 03/07/2022
Read More »
Καταγγελία της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για το εργατικό ατύχημα στο Καρβουνάρι Καταγγελία της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για το εργατικό ατύχημα στο Καρβουνάρι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022 Rating: 5

Του ΚΤΕΛ Κερκύρας το λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022

Του ΚΤΕΛ Κερκύρας το λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοσχερώς καταστράφηκε ένα λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, σήμερα το βράδυ στις 23:00.  

Το λεωφορείο εκτελούσε το βραδινό δρομολόγιο Κέρκυρα – Αθήνα.  Λιγο μετά της 23:00 έξω από την Ηγουμενίτσα στην θέση Καρτέρι ο οδηγός αντιλήφθηκε την φωτιά και σταμάτησε αμέσως το λεωφορείο προσπαθώντας να περιορίσει την φωτιά με πυροσβεστήρες 

Έως ότου έρθει η Πυροσβεστική. 

Μετά από λίγη ώρα η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο αλλά το λεωφορείο είχε καεί ολοσχερώς.  

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας κ. Τσιμπούλη και σε τηλεφωνική επικοινωνία με το corfutvnews και οι 27 επιβάτες αποβιβάστηκαν άμεσα σε λεωφορείο της Άρτας και κανείς δεν κινδύνεψε όπως επίσης και ο οδηγός.  

Σημειώνουμε ότι είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε διάστημα ενος μήνα με λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας να πιάνει φωτιά.

corfutvnews.gr


Read More »
Του ΚΤΕΛ Κερκύρας το λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Του ΚΤΕΛ Κερκύρας το λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε λεωφορείο πριν λίγο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022
Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε λεωφορείο πριν λίγο (+ΒΙΝΤΕΟ)


Φωτιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Κυριακής σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, λίγο πριν το χωριό Καρτέρι.

Η φωτιά ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, άντρες της οποίας κατάφεραν να τη σβήσουν.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.

Βίντεο: Βαγγέλης Χαλμαντζής
Read More »
Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε λεωφορείο πριν λίγο (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε λεωφορείο πριν λίγο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022 Rating: 5

Σελίδες