Χάθηκε στο Βερολίνο, o 45χρονος Πρεβεζάνος Σπύρος Γεωργάκης

Σάββατο, Μαΐου 21, 2016Το «Τούνελ» την Παρασκευή 20 Μαΐου έστησε μια ακόμα γέφυρα αναζήτησης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία για την αναζήτηση Έλληνα επιχειρηματία.


Ο Σπύρος Γεωργάκης 45 χρόνων στέλεχος επιχείρησης, αγνοείται από το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου από το Χέντορφ στο Βερολίνο. Είναι πατέρας δύο παιδιών και κατάγεται από την Πρέβεζα.

Τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τη μητέρα του που ζει στην Πρέβεζα, το μεσημέρι που εξαφανίστηκε. Ήθελε να ενημερωθεί για την υγεία του πατέρα του που είναι σοβαρά άρρωστος.


Στις πέντε περίπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τηλεφώνησε η σύντροφος του στη μητέρα λέγοντας της πως είδαν τον Σπύρο να βγαίνει από το μαγαζί του και να φεύγει με ένα σακ βουαγιάζ. Αργότερα διαπίστωσε πως στο σπίτι τους βρισκόταν το κινητό του τηλέφωνο, ενώ έλειπε το διαβατήριο του.

Έρευνες για τον εντοπισμό του πραγματοποιούνται και από την Ιντερπόλ.

Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στο «Τούνελ» η μητέρα του αγνοούμενου Κατερίνα Γεωργάκη, απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη του, να μιλήσει.


Η ελπίδα για τους συγγενείς και φίλους, είναι να ταξίδεψε στην Ελλάδα.
Ο Σπύρος Γεωργάκης έχει ύψος 1.86 και είναι εύσωμος.
Read More »
Χάθηκε στο Βερολίνο, o 45χρονος Πρεβεζάνος Σπύρος Γεωργάκης  Χάθηκε στο Βερολίνο, o 45χρονος Πρεβεζάνος Σπύρος Γεωργάκης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2016 Rating: 5

Έδωσε σημείο ζωή ο Θεσπρωτός μουσικός Γιώργος Βρακάς, τρία χρόνια μετά την εξαφάνισή του;

Σάββατο, Μαΐου 21, 2016


Η πληροφορία που δόθηκε στους συγγενείς του αγνοούμενου μουσικού Γιώργου Βρακά από τη Θεσπρωτία, αναπτέρωσε τις ελπίδες τους.

Άτομο που γνώριζε τον μουσικό, θεωρεί ότι είδε το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαΐου στην οδό Αθηνάς στο Μοναστηράκι, κάποιον με κοινά χαρακτηριστικά. 

Όταν τον πλησίασε να τον ρωτήσει τα στοιχεία του, ο άνθρωπος αυτός τράπηκε σε φυγή.

Ο Γιώργος Βρακάς αγνοείται από την 1η Δεκεμβρίου 2011, σε ηλικία 60 χρόνων, από το χωριό Άγιος Νικόλαος Φιλιατών, στη θέση Λάκα, όπου έμενε μόνος. 


Έχει ύψος 1.85. 

Read More »
Έδωσε σημείο ζωή ο Θεσπρωτός μουσικός Γιώργος Βρακάς, τρία χρόνια μετά την εξαφάνισή του;  Έδωσε σημείο ζωή ο Θεσπρωτός μουσικός Γιώργος Βρακάς, τρία χρόνια μετά την εξαφάνισή του; Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2016 Rating: 5

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο 1ο Forum Διαμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Μακρο-Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου

Σάββατο, Μαΐου 21, 2016

H Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών Περιφέρειας Ηπείρου, κυρία Τατιάνα Καλογιάννη, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ηπείρου στο 1ο Forum για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής - Ιονίου που πραγματοποιήθηκε στις 12 & 13 Μαΐου 2016 στο Dubrovnik Κροατίας.

H εκδήλωση οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κροατική προεδρία, ενώ την έναρξη των εργασιών της διήμερης εκδήλωσης κήρυξε η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κα Corina Cretu.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Τ. Καλογιάννη δήλωσε: «Από τον Νοέμβριο του 2011 η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου συμμετέχει ενεργά στη συνδιαμόρφωση των προτεραιοτήτων της στρατηγικής της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, πεπεισμένη ότι η στρατηγική αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα συνδεδεμένα, με αυτή, χρηματοδοτικά πλαίσια, θα προσδώσουν νέα ώθηση για συνεργασίες και επενδύσεις στους τομείς των υδατοκαλλιεργειών, της αλιείας, του περιβάλλοντος, των οδικών μεταφορών και του τουρισμού, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, με παράλληλη προστασία των οικοσυστημάτων της περιοχής, προσφέροντας στις τοπικές κοινωνίες και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σχετικά, νέα πρόσθετα οφέλη»

Η κα Καλογιάννη συμπλήρωσε ότι: «Η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω της συστηματικής της δραστηριοποίησης στις διαδικασίες του οικονομικού πλαισίου αυτού, επιδιώκει κατ’ αρχάς και όχι αποκλειστικά:

1. Την ενσωμάτωση του παράκτιου οδικού Μεσογειακού Διαδρόμου (Mediterranean Corridor) από τη Rjieka Κροατίας – Bar Μαυροβουνίου – Durres Αλβανίας μέχρι Ηγουμενίτσα Ελλάδας, στο κεντρικό δίκτυο Διευρωπαϊκών Μεταφορών, με στόχο την πλήρη κατασκευή και τη θέση του σε λειτουργική διαθεσιμότητα το συντομώτερο δυνατόν.

2. Την δημιουργία δικτύων (networks) μεταξύ των Περιφερειών της μακρο-περιφέρειας για τη διαμόρφωση μιας κοινής αναγνωρίσιμης ταυτότητας (branding) της μακρο-περιφέρειας, όπως το δίκτυο των τουριστικών μαρίνων, των αρχαίων θεάτρων & κάστρων, των προστατευόμενων περιοχών κτλ, ώστε κοινές προδιαγραφές και χαρακτηριστικά, να διέπουν βιώσιμες, επιχειρηματικά, λειτουργικές μονάδες, υπό ανταγωνιστικό καθεστώς.


Για την εξασφάλιση της διαρκούς απαιτούμενης διοικητικής υποστήριξης των συμφερόντων της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και για την γενικότερη γνώση των αναμενόμενων ωφελειών, την Αντιπεριφερειάρχη συνόδευσαν στην, εν θέματι, εκδήλωση:

· η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, κα Εύη Παπανικολάου,

· ο Προϊστάμενος της Α’ Μονάδας Α της Ειδικής Υπηρεσίας Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου, κος Νίκος Μπαλντογιάννης,

· η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου, κα Ελένη Καλαμπόκα,

· ο σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη για θέματα εναρμόνισης στην Περιβαλλοντική Νομοθεσία, κος Γιάννης Παπαγιάννης, καθώς και

· ο εκπρόσωπος, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Π. Ε. Ιωαννίνων, κος Γιώργος Τάσσος.


Η Αντιπεριφερειάρχης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και τον κο Αποστόλη Αρλέτο, ο οποίος επέδειξε την απαραίτητη υπομονή και προσήλωση στους κανονισμούς οδικής κυκλοφορίας του παράκτιου διεθνικού οδικού δικτύου, κατά τη μετακίνηση των προαναφερόμενων, καθ’ ότι αυτή καλύφθηκε με ίδια (της Περιφέρειας Ηπείρου) μεταφορικά μέσα.

Read More »
Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο 1ο Forum Διαμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Μακρο-Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο 1ο Forum Διαμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Μακρο-Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2016 Rating: 5

Αχέροντας: Στα όρια του το ποτάμι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

Σάββατο, Μαΐου 21, 2016

 
 
Μπροστά στο κίνδυνο του εθιμοτυπικού πλέον φαινόμενου του πλημμυρισμένου Αχέροντα, βρίσκεται για άλλη μια φορά η Γλυκή.

Η έντονη βροχόπτωση έχει ως αποτέλεσμα να έχει φουσκώσει επικίνδυνα το ποτάμι που σε ορισμένα σημεία είναι στα όρια του.

Ενδεικτική είναι η φωτογραφία που δείχνει την κατάσταση το πρωί του Σαββάτου, κοντά στις πηγές του περίφημου αγροτεμαχίου 21.

Άμεσος κίνδυνος δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν, ωστόσο όλοι είναι σε επιφυλακή αφού η ανησυχία είναι έκδηλη με δεδομένο τις καταστροφές που προκαλούνται σχεδόν κάθε χρόνο από την υπερχείλιση του ποταμού.

Σύμφωνα με τα δελτία καιρού, οι βροχοπτώσεις στον ορεινό όγκο του Σουλίου θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ βελτίωση αναμένεται από αύριο.
 
Read More »
Αχέροντας: Στα όρια του το ποτάμι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων Αχέροντας: Στα όρια του το ποτάμι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2016 Rating: 5

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας καλεί στην αντιπολεμική διαδήλωση αύριο στο Άκτιο

Σάββατο, Μαΐου 21, 2016


Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας στηρίζει και καλεί στην αντιπολεμική διαδήλωση που καλούν το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, Σωματεία και συλλογικότητες της Δυτικης Ελλαδας, σε Ακτιο και στη πόλη της Πρέβεζας.
 
Ολοι την Κυριακή 22\5 στις 5:30 στη πύλη της βασης του Ακτίου και στις 7:30 στη πόλη της Πρέβεζας.
Read More »
Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας καλεί στην αντιπολεμική διαδήλωση αύριο στο Άκτιο Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας καλεί στην αντιπολεμική διαδήλωση αύριο στο Άκτιο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: ΙΧ έπεσε πάνω σε πινακίδα (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Μαΐου 21, 2016


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, στο δρόμο Καρτέρι - Εγνατία Οδό, λίγο πριν την είσοδο του Βασιλικού.

Το ατύχημα σημειώθηκε, όταν ο οδηγός του οχήματος, έχασε τον έλεγχό του, προφανώς λόγω της ολισθηρότητας του βρεγμένου οδοστρώματος, καβάλησε το κράσπεδο και σταμάτησε πάνω σε πινακίδα σήμανσης.

Ευτυχώς, από το ατύχημα δεν τραυματίστηκε σοβαρά κανένας, ενώ το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: ΙΧ έπεσε πάνω σε πινακίδα (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: ΙΧ έπεσε πάνω σε πινακίδα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2016 Rating: 5

Σήμερα το απόγευμα στην Παραμυθιά η εκδήλωση στήριξης του μικρού Κωνσταντίνου

Σάββατο, Μαΐου 21, 2016
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 και ώρα 18.00πμ και 20.00πμ αντιστοίχως θα προβάλει δυο διαφορετικές παιδικές ταινίες στην αίθουσα ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ στην Παραμυθιά.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ :3€

Τα έσοδα από την προβολή των ταινιών θα διατεθούν στην οικογένεια του μικρού Κωνσταντίνου Κοτσώνη . 

Read More »
Σήμερα το απόγευμα στην Παραμυθιά η εκδήλωση στήριξης του μικρού Κωνσταντίνου Σήμερα το απόγευμα στην Παραμυθιά η εκδήλωση στήριξης του μικρού Κωνσταντίνου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2016 Rating: 5

Ο Ιατρικος Σύλλογος Θεσπρωτίας στο πλευρό του μικρού Κωνσταντίνου

Σάββατο, Μαΐου 21, 2016


Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ανταποκρινόμενος στην έκκληση για βοήθεια στον 4χρονο Κωνσταντίνο από την Παραμυθιά ,που πάσχει από νευροβλάστωμα 4ου σταδίου προσφέρει ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για την μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Αμερικής .

Με δεδομένη την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε όλοι μας ,καλούμε τους συναδέλφους ,αν έχουν την οικονομική δυνατότητα,ας βοηθήσουν την οικογένεια του μικρού.

Εχει ανοιχτεί ερανικός λογαριασμός στην ALPHA BANK με αριθμό 119-00-2310030090(ΙΒΑΝ GR0701401190119002310030090, BIC/SWIFT ALPHA BANK GR BA GRAA) τον οποίο έχει εγκρίνει το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Read More »
Ο Ιατρικος Σύλλογος Θεσπρωτίας στο πλευρό του μικρού Κωνσταντίνου Ο Ιατρικος Σύλλογος Θεσπρωτίας στο πλευρό του μικρού Κωνσταντίνου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2016 Rating: 5

Κιβωτός Εξέλιξης: Σεμινάριο για την “Σχολική ετοιμότητα"

Σάββατο, Μαΐου 21, 2016


 
Σεμινάριο για την “Σχολική ετοιμότητα” διοργανώνει η "Κιβωτός Εξέλιξης" το οποιο θα απαντήσει σε ερωτήσεις όπως: 
- Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο για το σχολείο;
- Ποιες πιθανές δυσκολίες ίσως επισκιάσουν την σχολική φοίτηση;
- Θα αναλυθούν δυσκολίες και διαταραχές (Ειδικές Μαθησιακές, Γλωσσικές Δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ, Αυτισμός, Δυσπραξία κ.α.).
- Τι εξωσχολικές δραστηριότητες πρέπει να κάνει το παιδί σύμφωνα με το μαθησιακό του προφίλ; ( ποδόσφαιρο, ξένη γλώσσα κ.α.).
Ημερομηνία & ώρα διεξαγωγής: Κυριακή 29 Μαΐου 2016, 10:00-15:00
Χώρος διεξαγωγής: ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων (Δωδώνης 25) – Ιωάννινα
ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
Συμμετοχή: 30€, Φοιτητές ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ: 20€
Για περισσότερες πληροφορίες, το Πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχών πατήστε εδώ.Χορηγοί Επικοινωνίας: www.paramythia-online.grwww.thespro.grwww.epixeirein.gr
Read More »
Κιβωτός Εξέλιξης: Σεμινάριο για την “Σχολική ετοιμότητα" Κιβωτός Εξέλιξης: Σεμινάριο για την “Σχολική ετοιμότητα" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2016 Rating: 5

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ««ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΙΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΘΟΔΙΟ

Σάββατο, Μαΐου 21, 2016


Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης, το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 19.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν η Μονή Γηρομερίου, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και η ενορία Κεστρίνης με θέμα «Άνθρωπος, Εκκλησία και Περιβάλλον», αφιέρωμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαθρολομαίο. 
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής. 
Η υπεύθυνη στο ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας, θεολόγος Βασιλική Παππά θα παρουσιάσει την ποιητική ανθολογία «Άνθρωπος και Περιβάλλον», ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος. Μουσικά κομμάτια στο πιάνο θα ερμηνεύσει η Γεωργία Παππά και θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «The Green Patriarch”.

Read More »
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ««ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΙΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΘΟΔΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ««ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΙΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΘΟΔΙΟ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την Σκλήρυνση κατα πλάκας

Σάββατο, Μαΐου 21, 2016

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την Σκλήρυνση κατα πλάκας Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την Σκλήρυνση κατα πλάκας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2016 Rating: 5

Η Google «ταξιδεύει» στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαΐου 21, 2016Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online και με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου, από τις 19:00 έως τις 21:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας «Πάνθεον» δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο, ώστε να γνωρίσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού τα οφέλη του διαδικτύου και να εκπαιδευτούν στη χρήση των διαδικτυακών εργαλείων.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Google, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) και τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων). Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2014 & 2015 σε 8 προορισμούς και πλέον εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών ψηφιακού μάρκετινγκ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, επισκεφτείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα:
https://events.withgoogle.com/grow-greek-tourism-online-epirus/registrations/new/

Για επιπλέον πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφτείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: https://greektourism.withgoogle.com/f2f
Read More »
Η Google «ταξιδεύει» στην Ηγουμενίτσα Η Google «ταξιδεύει» στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2016 Rating: 5

Σελίδες