ΑΕΙ στην Ηγουμενίτσα: Μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες - Του Γιώργου Ντάνη

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018

Η ανακοίνωση του νομοσχεδίου για την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έφερε δυσάρεστες εκπλήξεις για την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας. Έτσι για ακόμη μια φορά γίναμε το αποπαίδι της Ηπείρου, καθώς οι συντάκτες και εκείνοι που εισηγούνται το νομοσχέδιο μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Πιο συγκεκριμένα, στις δύο πρώτες παραγράφους του άρθρου 3 έχουμε την ίδρυση τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η οποία φαίνεται να πραγματοποιείται σε δυο φάσεις. Στην πρώτη φάση ιδρύονται 8 τμήματα την 1η-10-2018 μεταξύ των οποίων και ένα εντελώς καινούργιο τμήμα (αυτό της Ψυχολογίας) και στη δεύτερη 4 τμήματα – μεταξύ των οποίων και το τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στην Ηγουμενίτσα – τα οποία ιδρύονται το νωρίτερο την 1η-10-2019 ενώ η λειτουργία τους ξεκινά το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο του 2020.

Λίγο παρακάτω όμως τα πράγματα αλλάζουν και έτσι στην παράγραφο 6 του ίδιου άρθρου αναφέρεται ότι η ίδρυση των τμημάτων της δεύτερης φάσης θα γίνεται με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ως λογικό συμπέρασμα συνάγεται ότι η ίδρυση του τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στην Ηγουμενίτσα παραπέμπεται στις καλένδες. Κάτι που ενισχύεται ακόμα περισσότερο και από το γεγονός ότι φροντίζουν στο εν λόγω νομοσχέδιο με συνοπτικές διαδικασίες να εντάξουν τους καθηγητές, το διοικητικό προσωπικό και τον εξοπλισμό του υφιστάμενου Τμήματος της Ηγουμενίτσας σε άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πόσο θράσος χρειάζεται λοιπόν για να ειπωθεί ότι σώθηκε το τμήμα της Ηγουμενίτσας;

Πόσο πια θα βάλλεται η Ηγουμενίτσα αλλά και η Θεσπρωτία ολόκληρη;

Η πρόταση που υπάρχει είναι συγκεκριμένη, ρεαλιστική και άμεσα υλοποιήσιμη, καθώς προβλέπει την μετεξέλιξη του υφιστάμενου τμήματος της Ηγουμενίτσας σε τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας και ένταξή του στην πρώτη φάση ίδρυσης τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα μέλη ΔΕΠ που υπηρετούν στο υφιστάμενο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα έχουν άμεση συνάφεια με το πεδίο της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, διαθέτουν τα επιστημονικά προσόντα και την ακαδημαϊκή εμπειρία για να υποστηρίξουν άμεσα το νέο τμήμα.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν…

Γεώργιος Β. Ντάνης
Μηχανικός Πληροφορικής (MSc)
Read More »
ΑΕΙ στην Ηγουμενίτσα: Μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες - Του Γιώργου Ντάνη ΑΕΙ στην Ηγουμενίτσα: Μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες - Του Γιώργου Ντάνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

Φωτιά σε καφετέρια στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018

Φωτιά στην κουζίνα καφετέριας, ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής, στην πλατεία δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Το κατάστημα εκείνη την ώρα (23.30) ήταν κλειστό και η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε από ένοικο της πολυκατοικίας στην οποία συστεγάζεται η καφετέρια, ο οποίος αντιλήφθηκε την μυρωδιά του καπνού.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, άντρες της οποίας έσβησαν άμεσα την περιορισμένης κλίμακας φωτιά, στο εσωτερικό της κουζίνας. 

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στο σύστημα εξαερισμού της κουζίνας, ενώ το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για περίπου μία εβδομάδα, μέχρι να καθαριστεί και να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Read More »
Φωτιά σε καφετέρια στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Φωτιά σε καφετέρια στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

Πως θα ήταν ο εκλογικός χάρτης της Ηπείρου αν ίσχυε η απλή αναλογική

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018

Ο «Κλεισθένης» και η απλή αναλογική οδηγούν σε μετωπική σύγκρουση την αυτοδιοίκηση με την κυβέρνηση. Η εφαρμογή της απλής αναλογικής, όπως υποστηρίζουν οι αυτοδιοικητικοί πρώτου και δεύτερου βαθμού, θα οδηγήσει σε πλήρη αποσταθεροποίηση των δήμους καθώς δύσκολα θα συγκροτηθούν πλειοψηφίες, ικανές να αντέξουν στην τετραετία. Οι επόμενες θα είναι ημέρες κρίσιμων αποφάσεων από τους Δήμους και τις Περιφέρειες καθώς οδηγούνται και πάλι σε κοινό συνέδριο, το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες.

Η προσομοίωση της εφαρμογής του νέου εκλογικού συστήματος στα αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών του 2014, δίνει μία εικόνα των σοβαρών ανατροπών που θα έφερνε στην συγκρότηση των δημοτικών αλλά και του περιφερειακού συμβουλίου.

Μάλιστα αρκετοί είναι οι δήμοι της Ηπείρου που οι νικητές των εκλογών δεν θα μπορούσαν να διαθέτουν πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Αλέκος Καχριμάνης είχε κάνει μία εύκολη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Το 50,8% του διασφάλισε την εκλογή και του έδωσε 31 έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο από το σύνολο των 51 του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με το ίδιο ποσοστό στην περίπτωση εφαρμογής της απλής αναλογικής, ο ίδιος θα είχε εκλεγεί και πάλι Περιφερειάρχης από τον πρώτη Κυριακή αλλά το ποσοστό θα του έδινε 25 έως 26 έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα διέθετε δηλαδή μία οριακή πλειοψηφία, γεγονός που προφανώς θα δημιουργούσε προβλήματα στην λειτουργία του σώματος και στην λήψη αποφάσεων.

Στο Δήμο Αρταίων ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης με το 32,5%, ποσοστό που είχε συγκεντρώσει την πρώτη Κυριακή, θα κέρδιζε το ένα τρίτο των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα καλούνταν δηλαδή να διοικήσει το Δήμο με 11 το πολύ δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 33 που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δύσκολα θα ήταν τα πράγματα και για τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο. Με το 38% του πρώτου γύρου θα είχε 11 με 12 συμβούλους σε σύνολο 27 που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο Δήμο Πρέβεζας ο Χρήστος Μπαίλης που εξελέγη δήμαρχος, την πρώτη Κυριακή είχε συγκεντρώσει το 37% των ψήφων. Το ποσοστό αυτό θα του έδινε πολύ λιγότερες από τις είκοσι έδρες που κατέχει σήμερα με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Το Δημοτικό Συμβούλιο απαρτίζεται από 33 συνολικά συμβούλους.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση πάντως είναι αυτή του Δήμου Ιωαννιτών. Ο σημερινός δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας την πρώτη Κυριακή των εκλογών ήταν… δεύτερος. Το 33,2% που είχε συγκεντρώσει θα αποτελούσε και την βάση για την κατανομή των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι αντί των 27 συμβούλων που διαθέτει σήμερα σε σύνολο 45, με την απλή αναλογική μόλις και μετά βίας θα είχε 15 ενώ θα διέθετε περισσότερες έδρες στο σώμα ο Νίκος Γκόντας που προηγούνταν την πρώτη Κυριακή κατά μιάμιση μονάδα.

Στην περίπτωση που ίσχυε στις εκλογές του 2014 η απλή αναλογική σίγουρα δεν επηρεάζονταν το εκλογικό αποτέλεσμα στον ορεινό δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Σεντελές είχε συγκεντρώσει την πρώτη Κυριακή ποσοστό που άγγιζε το 88% και φυσικά θα του διασφάλιζε και με το νέο σύστημα την απόλυτη πλειοψηφία.

Στον Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη, οι αλλαγές αν ίσχυε η απλή αναλογική θα ήταν μικρής κλίμακας. Στις εκλογές συμμετείχαν μόλις δύο παρατάξεις και ο σημερινός δήμαρχος Περικλής Μίγδος είχε συγκεντρώσει την πρώτη Κυριακή το 58% και θα είχε την πλειοψηφία των εδρών.

Στο Δήμο Δωδώνης το ποσοστό της πρώτης Κυριακής ήταν οριακό με τον σημερινό δήμαρχο Χρήστο Ντακαλέτση και τον Κώστα Κατσανάκη να βρίσκονται κοντά στο 48%. Το ποσοστό αυτό θα ήταν η βάση για την κατανομή των 27 εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες θα ήταν ουσιαστικά μοιρασμένες ενώ μία τουλάχιστον θα πήγαινε στην τρίτη παράταξη, του Τάσου Τόκα, που με το ισχύον εκλογικό σύστημα δεν εκπροσωπείται στο συμβούλιο.

Δύσκολα θα ήταν τα πράγματα για τον σημερινό δήμαρχο Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου, ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε συγκεντρώσει το 29,2% και ήταν δεύτερος. Ο Γαβριήλ Παπαναστασίου είχε την πρωτιά με 35,2% και θα διέθετε τις περισσότερες έδρες από τις 17 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος Ζηρού, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα για το τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που το 2014 είχε εφαρμοστεί η απλή αναλογική. Ο σημερινός δήμαρχος Νίκος Καλαντζής στον πρώτο γύρο ήταν δεύτερος και μάλιστα υπολείπονταν κατά δέκα μονάδες από τον πρώτο. Το ποσοστό του 38,9% που είχε συγκεντρώσει δεν θα του διασφάλιζε καμία πλειοψηφία την οποία αντίθετα θα διέθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημήτρης Γιολδάσης καθώς με το 47% που είχε συγκεντρώσει θα κέρδιζε περίπου τις μισές από τις 27 έδρες του σώματος. Στις εκλογές συμμετείχαν τέσσερις παρατάξεις οι οποίες θα μοιράζονταν τις έδρες αφήνοντας για τον πρώτο αρκετά λιγότερες από τις 16 που διαθέτει σήμερα, με τον ισχύοντα νόμο.

Πραγματικός… μύλος θα γινόταν ο Δήμος Ζίτσας, στην περίπτωση που το 2014 ίσχυε η απλή αναλογική. Η πρώτη Κυριακή βρήκε τον σημερινό δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο δεύτερο με ποσοστό 28,6%... Πέραν αυτού όμως τρεις παρατάξεις ήταν σε ποσοστά άνω του 20% ενώ άλλες δύο μοιράστηκαν το 16%. Ο Μιχάλης Πλιάκος με το εκλογικό σύστημα που ίσχυε πήρε τις 16 από τις 27 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με την απλή αναλογική θα είχε εκλεγεί μεν δήμαρχος αλλά στο Δημοτικό Συμβούλιο θα διέθετε το πολύ εννέα έδρες.

Ένας ακόμη Δήμος όπου η εφαρμογή της απλής αναλογικής θα είχε φέρει μεγάλες ανακατατάξεις είναι αυτός των Κεντρικών Τζουμέρκων. Ο σημερινός δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης στον πρώτο γύρο μόλις που είχε συγκεντρώσει το 21% των ψήφων ποσοστό που θα του διασφάλιζε ελάχιστες από τις 21 έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα κατείχε περίπου το 1/5 ενώ περισσότερες έδρες θα είχε ο Χρήστος Χασιάκος ο οποίος ήταν πρώτος με 2*% και περίπου ίδιες με τον εκλεγμένο δήμαρχο ο τρίτος συνδυασμός του Π. Σκαλτσογιάννη. Οι υπόλοιπες θα μοιράζονταν στις άλλες τρεις παρατάξεις που μετείχαν στις εκλογές.

Ο Ανδρέας Παπασπύρου, εξελέγη δήμαρχος στην Κόνιτσα όντας πρώτος και μεγάλη διαφορά την πρώτη Κυριακή. Το ποσοστό αυτό όμως δεν θα του έδινε και την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι εκλεγμένοι του δημοτικοί σύμβουλοι θα υπολείπονταν κατά πολύ τους 13 που διαθέτει σήμερα σε σύνολο 21.

Δύσκολα και μάλιστα αρκετά θα ήταν τα πράγματα και για τον σημερινό δήμαρχο Μετσόβου Κώστα Τζαφέα. Στην πρώτη Κυριακή ήταν δεύτερος, οκτώ μονάδες πίσω από τον πρώτο Νίκο Τσομπίκο. Το 28,6% που είχε συγκεντρώσει ο Κώστας Τζαφέας θα του έδινε πολύ λιγότερες από τις 13 έδρες που διαθέτει σήμερα σε σύνολο 21 και φυσικά θα διέθετε περισσότερες ο Νίκος Τσομπίκος με το 36,3%.

Σε μικρό βαθμό θα επηρέαζε η απλή αναλογική την εκλογή στο Δήμο Νικολάου Σκουφά. Ο σημερινός δήμαρχος Στάθης Γιαννούλης είχε συγκεντρώσει το 55,2% από την πρώτη Κυριακή. Το ίδιο ποσοστό θα του έδινε την πλειοψηφία και με την απλή αναλογική αλλά θα του αποστερούσε μερικές έδρες από τις 16 που έχει σήμερα σε σύνολο 27.

Η Πάργα είναι επίσης ένας από τους Δήμους που θα επηρεάζονταν σε μικρότερο βαθμό από την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Ο σημερινός δήμαρχος Αντώνης Νάστας είχε κερδίσει πολύ εύκολα τις εκλογές στον πρώτο γύρο με ποσοστό 64,5 και πήρε τις 17 από τις 27 έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απλή αναλογική θα του στερούσε ορισμένες όμως θα είχε την πλειοψηφία στο σώμα.

Στο Δήμο Πωγωνίου ο Κώστας Καψάλης είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 53,6% και διαθέτει τις 13 από τις 21 έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ίδιο ποσοστό με την απλή αναλογική θα του διασφάλιζε οριακή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ανάλογη θα ήταν η κατάσταση και στον Δήμο Σουλίου. Η σημερινή δήμαρχος Σταυρούλα Μπραίμη είχε εκλεγεί από τον πρώτο γύρο με 51%. Το ποσοστό αυτό της έδωσε 16 από τις 27 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά αν ίσχυε η απλή αναλογική θα είχε το πιθανότερο 14.

Παρόμοια η εικόνα και στο Δήμο Φιλιατών. Ο Σπύρος Παππάς, εξελέγη δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή συγκεντρώνοντας το 50,9%. Το ποσοστό αυτό του έδωσε τις 13 από τις 21 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως αν ίσχυε η απλή αναλογική δύσκολα θα έφτανε στις 11.
 
Read More »
Πως θα ήταν ο εκλογικός χάρτης της Ηπείρου αν ίσχυε η απλή αναλογική Πως θα ήταν ο εκλογικός χάρτης της Ηπείρου αν ίσχυε η απλή αναλογική Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δωρεάν εξέταση σπίλων

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018
Με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, που φέτος πραγματοποιείται 7 με 11 Μαΐου 2018, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κα Μαρίνα Σπίροβα, διοργανώνει δωρεάν εξέταση σπίλων.

Τα τελευταία 50 χρόνια, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί δραματικά, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες εξαιτίας της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και των περιβαλλοντικών μεταβολών. Με την καταγραφή ετησίως 130.000 κρουσμάτων και 37.000 θανάτων, ο καρκίνος του δέρματος αναδεικνύεται ως ένας από τους 10 πιο συχνά εμφανιζόμενους καρκίνους στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά η έγκαιρη διάγνωση εξασφαλίζει την θεραπεία και την υγεία.

Σας καλούμε λοιπόν όλους να εξεταστείτε δωρεάν, αφού κλείσετε πρώτα ραντεβού στο τηλέφωνο 2665028666.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Δωρεάν εξέταση σπίλων Ηγουμενίτσα: Δωρεάν εξέταση σπίλων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

4.477 τροχαίες παραβάσεις τον Απρίλιο 2018 στην Ήπειρο

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Απρίλιο του 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 12 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 και το 2017). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
 • 2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (όπως και το 2017)
 • 1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2017)
 • 9 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2017)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 17 παθόντες (έναντι 12 το 2017). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
 • 2 νεκροί (όπως και το 2017)
 • 1 σοβαρά τραυματίας (έναντι 2 το 2017)
 • 14 ελαφρά τραυματίες (έναντι 8 το 2017)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
 • υπερβολική ταχύτητα
 • έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
 • παραβίαση προτεραιότητας
 • λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς
 • καιρικές συνθήκες

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (4.477) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Βεβαιώθηκαν :
· 1010 για υπερβολική ταχύτητα.
· 54 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
· 65 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
· 134 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
· 180 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
· 45 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
· 3 για παραβίαση προτεραιότητας.
· 120 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
· 30 για αντικανονικό προσπέρασμα.
· 22 για αντικανονικούς ελιγμούς.
· 38 για φθαρμένα ελαστικά.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (86) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (247) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Read More »
4.477 τροχαίες παραβάσεις τον Απρίλιο 2018 στην Ήπειρο 4.477 τροχαίες παραβάσεις τον Απρίλιο 2018 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για επιχείριση στα Σύβοτα

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018


Από το εστιατόριο - καφέ, Ammos Center στα Σύβοτα, ζητούνται ένας ψήστης για το εστιατόριο, ένας σερβιτόρος για το εστιατόριο και μία σερβιτόρα για το καφέ του μαγαζιού.

Πληροφορίες στο τηλ 6946784610 και στο email: ammoscenter@gmail.com
Read More »
Ζητείται προσωπικό για επιχείριση στα Σύβοτα Ζητείται προσωπικό για επιχείριση στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018


Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία και με μεγάλη πελατεία, λόγω προσωπικού λόγου του ιδιοκτήτη, στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6993913110Read More »
Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018

Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά να προσλάβει άμεσα εκπρόσωπο πωλήσεων πλήρους απασχόλησης για εξωτερικές πωλήσεις B2B Επαγγελματικών Υπηρεσιών.

Προηγούμενη εμπειρία σε πωλήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν. Παρέχεται σταθερός μισθός, ασφάλιση, bonus και προνόμια στις υπηρεσίες μας. Για τα βιογραφικά σας μπορείτε, απευθείας στο κατάστημα NOVA Κύπρου 47, Ηγουμενίτσα, τηλ. 2665023501, ή στο www.nova.gr mail to: igoumenitsa@novashops.gr


Read More »
Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

Ζητείται μηχανικός για εργασία σε ημερόπλοιο

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018

Ζητείται μηχανικός για εργασία Μάιο - Σεπτέμβριο σε ημερόπλοιο στην Πάργα. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976674487.
Read More »
Ζητείται μηχανικός για εργασία σε ημερόπλοιο Ζητείται μηχανικός για εργασία σε ημερόπλοιο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

Ζητείται νυχτερινός υπάλληλος σε ξενοδοχείο

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018

Ζητείται νυχτερινός υπάλληλος σε ξενοδοχείο,  για συμπληρωματική εργασία  (8-10) μεροκάματα το μήνα .  

Για περισσότερες πληροφορίες  επικοινωνήστε στο τηλ 6946103753.Read More »
Ζητείται νυχτερινός υπάλληλος σε ξενοδοχείο Ζητείται νυχτερινός υπάλληλος σε ξενοδοχείο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

Ζητείται μαγείρισσα για άμεση πρόσληψη

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018


Το ξενοδοχείο Ornella Beach resort and villas αναζητά για άμεση πρόσληψη μαγείρισσα!

Τηλ επικοινωνίας:6937282906


 
Read More »
Ζητείται μαγείρισσα για άμεση πρόσληψη Ζητείται μαγείρισσα για άμεση πρόσληψη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 4 ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018Το οικόπεδο 1 βρίσκεται εντός σχεδίου οικισμού Συβότων Θεσπρωτίας. Έχει εμβαδόν Ε= 2.278,33 τμ. Βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση καθώς έχει πανοραμική θέα προς το χωριό και προς την θάλασσα. 
Το οικόπεδο 2 με εμβαδόν Ε=721,75 τμ, βρίσκεται εντός σχεδίου οικισμού Συβότων Θεσπρωτίας. Αποτελεί από μόνο του ένα οικοδομικό τετράγωνο. Περιμετρικά περιβάλλεται από δρόμους . Είναι στην Β’ ζώνη με αυξημένους συντελεστές δόμησης και κάλυψης. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού και η προσπέλαση προς τους χώρους παροχών υπηρεσιών διασκέδασης γίνεται με τα πόδια.Το οικόπεδο 3 με εμβαδόν Ε= 884,28τμ, βρίσκεται εντός σχεδίου οικισμού Συβότων Θεσπρωτίας. Είναι στην Β’ ζώνη με αυξημένους συντελεστές δόμησης και κάλυψης. Στις τρεί πλευρές του έχει πρόσωπο σε δρόμους. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού και η προσπέλαση προς τους χώρους παροχών υπηρεσιών διασκέδασης γίνεται με τα πόδια.Το οικόπεδο 4 έχει εμβαδόν Ε=4.000,00τμ. Είναι εκτός σχεδίου οικισμού Συβότων Θεσπρωτίας. Βρίσκεται στην θέση ΔΕΗ και η απόσταση του από την κοντινή παραλία λουομένων είναι 200,00μ με τα πόδια. 
Τηλ. Επικοινωνίας : 6947 57 60 59 κα ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ


Read More »
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 4 ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 4 ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

Επιχείρηση στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018


Επιχείρηση στα Σύβοτα Θεσπρωτίας ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη, για τις ανάγκες του εστιατορίου και του beach bar.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6984490182 (κα Εύα)


 
Read More »
Επιχείρηση στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη Επιχείρηση στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

Ζητείται έμπειρος οδηγός για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018

ΟΔΗΓΟΣ έμπειρος ζητείται για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία, κάτοχος ΠΕΙ - ηλεκτρονικής κάρτας ταχογράφου
Αποστείλετε βιογραφικό info@kotsistravel.gr

Πληροφορίες


SPYROS KOTSIS
140,Ethnikis Antistasis Ave
46100 Igoumenitsa Tel +30 2665 023053 


 
Read More »
Ζητείται έμπειρος οδηγός για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία Ζητείται έμπειρος οδηγός για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητούνται για εργασία δύο οδηγοί

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018

Ζητείται οδηγός με κατηγορία διπλώματος Ε - χειριστής με εμπειρία στο κοτσάρισμα - ξεκοτσάρισμα για εργασία στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, καθώς επίσης και ένας οδηγός με κατηγορία διπλώματος Ε. 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944607459


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητούνται για εργασία δύο οδηγοί Ηγουμενίτσα: Ζητούνται για εργασία δύο οδηγοί Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Όταν χάνεται το ΟΡΑΜΑ

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018

Η παράταξη ΟΡΑΜΑ της πλειοψηφίας του Δήμου Σουλίου, κυβερνά τον Δήμο επί 2 συνεχόμενες θητείες.

Και οι 2 θητείες έχουν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ τους.

Εμείς σήμερα θα σταθούμε σε ένα.

Στις διαφοροποιήσεις στελεχών της παράταξης, που σε 4 περιπτώσεις έχουν οδηγήσει σε ανεξαρτητοποιήσεις ενώ σε αρκετές άλλες την αποστασιοποίηση από την Δημοτική Ομάδα της Πλειοψηφίας.

Σε όλες τις ανεξαρτητοποιήσεις, κοινό χαρακτηριστικό ήταν οι καταγγελίες για έλλειψη συνεργασίας, αλαζονική συμπεριφορά και για χαμένο ΟΡΑΜΑ.

Παρόμοια ψιθυρίζουν και όσοι έχουν αποστασιοποιηθεί από την Δημοτική Ομάδα, έχοντας επιλέξει να απουσιάζουν από σοβαρές συνεδριάσεις του Δήμου Σουλίου.

Ψίθυροι λένε πως όσα δεν αναφέρουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τα λένε εκτός των τοιχών του Δημαρχείου, χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρή γλώσσα τόσο για την Δήμαρχο, όσο και για τους συναδέλφους τους στην ομάδα.

Στον αντίποδα, η Δήμαρχος Σουλίου παραπονιέται πως όλα παίρνανε από τα χέρια της.

Στην ουσία όμως αυτή διάλεξε την ομάδα οπότε και είναι η υπεύθυνη για την αποτελεσματικότητα και την εικόνα που παρουσιάζει.

Έτσι επέρχεται μια «κοιλιά» στην λειτουργία του Δήμου στην οποία σοβαρό ρόλο παίζουν και οι σχέσεις αιρετών με του Δημοτικούς Υπαλλήλους, που σε μερικές περιπτώσεις βρίσκονται στα άκρα με αρνητικά αποτελέσματα, όπως οι καθυστερήσεις στην μισθοδοσία στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Σουλίου .

Το αν μπορεί να αναστραφεί η άσχημη κατάσταση, είναι κάτι που μόνο η Δήμαρχος Σουλίου μπορεί να πει και να ελέγξει.
Read More »
Δήμος Σουλίου: Όταν χάνεται το ΟΡΑΜΑ Δήμος Σουλίου: Όταν χάνεται το ΟΡΑΜΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018 Rating: 5

Σελίδες