Ευχαριστήριο της διοίκησης του νοσοκομείου Φιλιατών

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020
Ευχαριστήριο της διοίκησης του νοσοκομείου Φιλιατών


H Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για την προσφορά – δωρεά υλικού στο Νοσοκομείο μας, στους :
1. Aφοί Μάρκου Ο.Ε. - Viomark ( ράψιμο στολών )
2. ANEK LINES ( ιματισμός ) 
3. Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσπρωτίας ( υγειονομικό υλικό )
Η δωρεά τους αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι δίπλα μας στην προσπάθεια για την παροχή καλύτερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τώρα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 
κ.α.α.
ΘΩΜΑΣ ΝΤΟΥΡΟΣ 
Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Read More »
Ευχαριστήριο της διοίκησης του νοσοκομείου Φιλιατών Ευχαριστήριο της διοίκησης του νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020 Rating: 5

4 νέα δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών - Αρνητικά και τα 93 δείγματα

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020
4 νέα δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών - Αρνητικά και τα 93 δείγματα


Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα (Τετάρτη 6 Μαΐου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
1. Ο ασθενής από τα Ιωάννινα , ο οποίος έχει μεταφερθεί από τη ΜΑΦ σε παθολογική κλινική εξακολουθεί να είναι πολύ καλά στην υγεία του.
2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.
3.Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκατόν τρία (103) νέα δείγματα. Τα έντεκα από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα δέκα από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ήταν αρνητικά. Τα υπόλοιπα ογδόντα δύο αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά .

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
· Τα δέκα εννέα δείγματα που στάλθηκαν συνολικά χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
· Σήμερα 6/5 στάλθηκαν δέκα πέντε νέα δείγματα για εξέταση.
· Από το σύνολο των τριακοσίων ενενήντα οκτώ (398) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δέκα πέντε ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
· Τα δέκα πέντε δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
· Σήμερα 6/5 στάλθηκαν δέκα πέντε νέα δείγματα για εξέταση.
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά πεντακόσια ογδόντα έξι (586) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δέκα πέντε ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
· Έξι από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
· Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται τρία πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγμάτων.
· Επίσης δύο πιθανά περιστατικά μετά από την δειγματοληψία τους βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένονται αποτελέσματα.
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά εκατό δύο (102) δείγματα.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
· Τα επτά δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
· Σήμερα 6/5 στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση.
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά ενενήντα τρία (93) δείγματα και τα ογδόντα εννέα ήταν αρνητικά. Αναμένονται απαντήσεις για τα τέσσερα ανωτέρω.
Read More »
4 νέα δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών - Αρνητικά και τα 93 δείγματα 4 νέα δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών - Αρνητικά και τα 93 δείγματα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020 Rating: 5

Αγώνας δρόμου για να μην χαθεί το καλοκαίρι - Πέντε άξονες για τον τουρισμό

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020
Αγώνας δρόμου για να μην χαθεί το καλοκαίρι - Πέντε άξονες για τον τουρισμό


Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η Κυβέρνηση, όπως Περιφέρειες και Δήμοι για να περισώσουν όσο το δυνατό περισσότερα από την τουριστική σεζόν. Το φετινό, είναι ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, οι αστάθμητοι παράγοντες πολλοί και το μέλλον αβέβαιο. Τα πράγματα είναι δυσκολότερα για περιοχές όπου η τουριστική περίοδος είναι περιορισμένη. Σ’ αυτή την κατηγορία κατατάσσεται η Ήπειρος, η οποία στρέφει το ενδιαφέρον της στις αγορές που είναι οδικά προσβάσιμες καθώς είναι άγνωστο αν και πότε θα ανοίξουν οι αερογραμμές. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν τελικά θα γίνουν οι πτήσεις τσάρτερ που είχαν κλείσει για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ή θα υπάρξουν τροποποιήσεις ή και ακυρώσεις.

Από την ελληνική κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο διακρατικών συμφωνιών με χώρες που έχουν καλές επιδόσεις στον έλεγχο της πανδημίας, όπως το Ισραήλ, η Κύπρος και η Αυστρία, για τον τρόπο με τον οποίο θα ταξιδεύουν οι πολίτες τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Οι διμερείς συμφωνίες αποτελούν εναλλακτική μιας πανευρωπαϊκής, η οποία είναι προτιμητέα αλλά αμφίβολη, και σε κάθε περίπτωση απαιτεί ακόμη πολύ χρόνο.

Τα ξενοδοχεία

Η Ελλάδα βέβαια θέλει να ενισχύσει το δικό της εσωτερικό τουρισμό και προς αυτό θα ανακοινωθεί όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θα ανακοινωθεί στα μέσα Μαΐου, πακέτο μέτρων.

Τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας θα ανοίξουν ξανά σύμφωνα με το σχεδιασμό την 1η Ιουνίου.

Όμως πολλά εποχικά θα περιμένουν να βεβαιωθούν ότι θα ξεκινήσει η ροή τουριστών μέσα στο καλοκαίρι, καθώς και ότι θα έχει απομακρυνθεί ο φόβος για νέο θερινό κύμα πανδημίας, προτού κάνουν εποχικές προσλήψεις για να λειτουργήσουν έστω από Ιούλιο.

Οι αερομεταφορές

Με πίεση και της Ελλάδας, η Κομισιόν έχει αναλάβει μέσα στο Μάιο να ετοιμάσει μία ανακοίνωση για την επανέναρξη των αερομεταφορών.

Η χώρα μας έχει προτείνει ένα υγειονομικό πιστοποιητικό της ΕΕ, ώστε οι τουρίστες να νιώσουν ασφάλεια για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες σε τουριστικές περιοχές να νιώσουν ασφαλείς να τους υποδεχθούν. Σε κάθε περίπτωση, στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υιοθετηθούν, ιδανικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αυστηρά και εφαρμόσιμα πρωτόκολλα.

Όπως είπε και ο κ.Μητσοτάκης στο CNN θα μπορουσαν οι επιβάτες να κάνουν ένα τεστ αντισωμάτων ή μοριακό τεστ με τη μέθοδο PCR πριν πετάξουν και στη συνέχεια να βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο διεθνές δίκτυο διαβεβαίωσε τους ενδιαφερόμενους πιθανούς τουρίστες ότι η εμπειρία τους μπορεί εφέτος το καλοκαίρι να είναι διαφορετική από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πάλι θα μπορούν να έχουν εξαιρετικές διακοπές στην Ελλάδα.

Οι άξονες και το σχέδιο

Τους πέντε βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου, παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Ειδικότερα:

Υγειονομικός άξονας. Προετοιμάζονται πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία, για τις μαρίνες, το yachting, για τις μεταφορές στα τουριστικά λεωφορεία, αεροπλάνα κ.λπ. Είναι ρεαλιστικά, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι όροι θα είναι τέτοιοι ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο ούτε η υγεία των πολιτών ούτε η φήμη των προορισμών ούτε η υγεία των επισκεπτών. Στις 8 Μαΐου οι ομάδες εργασίας του υπουργείου Τουρισμού με τον ΕΟΔΥ θα είναι έτοιμες με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να προχωρήσει η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. «Στόχος μας είναι η Ελλάδα να είναι στις πρώτες χώρες με οριστικοποίηση πρωτοκόλλων», είπε ο υπουργός.

Οικονομικός άξονας. Προετοιμάζονται συγκεκριμένα και κοστολογημένα πακέτα που θα παρουσιαστούν την τρέχουσα εβδομάδα, σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και το υπουργείο Εργασίας. Θα κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις. Θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι που δεν θα απορροφηθούν. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε την οικονομική πραγματικότητα. Η ζήτησε δεν θα είναι αρκετή για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε όλους τους εργαζόμενους. Τα νούμερα δεν θα είναι θετικά αλλά δεν είναι θετικά και για καμία χώρα», είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι που δεν θα απορροφηθούν, θα στηριχθούν από την κυβέρνηση της ΝΔ. Οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν και θα είναι παρούσες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, στηρίζοντας το τουριστικό προϊόν, θα στηριχθούν από την κυβέρνηση, είπε επίσης και τόνισε ότι θα στηριχθεί και η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Διπλωματικός άξονας. «Ο ελληνικός τουρισμός θα είναι έτοιμος να υποδεχθεί τουρίστες. Αν όμως η γερμανική κυβέρνηση, η ρωσική κυβέρνηση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ βάζουν σε καραντίνα όσους επιστρέφουν από τη χώρα μας, τότε δεν θα έρθει κανένας τουρίστας. Χρειάζονται διπλωματικές κινήσεις», είπε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε ότι ήδη εργάζονται ομάδες εργασίας με συγκεκριμένες χώρες για να είναι δυνατό να ανοίξουν τα σύνορα το συντομότερο δυνατό. «Όμως δεν μπορούμε να αναγκάσουμε και κανένα. Θα επιδιώξουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Κινούμαστε σε πολλά επίπεδα», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι μέτρα θα ληφθούν και για την στήριξη του εσωτερικού τουρισμού.

Προβολή της χώρας. Τις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμη καμπάνια για την προβολή της χώρας.

Διεθνείς επαφές. Ενίσχυση επαφών με τους tour operator και τα διεθνή μέσα ώστε να κρατηθεί η χώρα μας σε πρώτη επαφή με τους δυνητικούς επισκέπτες.
Read More »
Αγώνας δρόμου για να μην χαθεί το καλοκαίρι - Πέντε άξονες για τον τουρισμό Αγώνας δρόμου για να μην χαθεί το καλοκαίρι - Πέντε άξονες για τον τουρισμό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020 Rating: 5

Νικόλας Κάτσιος: Υπερψηφίστηκε η πρόταση της παράταξης μας για απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020
Νικόλας Κάτσιος: Υπερψηφίστηκε η πρόταση της παράταξης μας για απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών 


Με 14 ψήφους υπέρ έναντι 13 κατά, υπερψηφίστηκε η πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Τόπος Αξιών», Νικόλα Κάτσιου για λήψη από το δήμο Σουλίου συγκεκριμένων μέτρων οικονομικής ανακούφισης των συνδημοτών μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η πρόταση που υποχρεώνεται να υλοποιήσει η δημοτική αρχή, φέρνει σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στο δήμο μας και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: 
Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων, 
Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων, 
Απαλλαγή καταβολής τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, 
Απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων για τα δημοτικά κτίρια (που έχουν εκμισθωθεί με σχετικές αποφάσεις και διακόπηκε η λειτουργία τους), καθώς και την 
Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων για τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει ή περιορίσει τη λειτουργία τους, καθώς και για τα νοικοκυριά των οποίων έστω και ένα μέλος εντάσσεται στους (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Επίσης, τη μη βεβαίωση της αναδρομικής είσπραξης των αυξήσεων ανεξαιρέτως για όλους τους επαγγελματικούς χώρους και τα νοικοκυριά. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί της συγκεκριμένης φοροελάφρυνσης ήταν σθεναρή η αντίδραση της δημοτικής αρχής, που αντιπρότεινε απλά τη μη βεβαίωση της αναδρομικής είσπραξης των αυξήσεων, που η ίδια «πέρασε» με την υπ’ αριθμ.: 171/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για όλους τους επαγγελματικούς χώρους και τα νοικοκυριά μόνο για το Α’ τρίμηνο του 2020. 

Η αδυναμία της δημοτικής αρχής να αντικρούσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τα δίκαια αιτήματα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, οδήγησε τον δήμαρχο Σουλίου, Γιάννη Καραγιάννη σε πολιτική υποχώρηση και ανέδειξε την προχειρότητα της δημοτικής αρχής, που δυστυχώς συνεχίζει να εμμένει στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα των συνδημοτών μας με τα ανταποδοτικά τέλη-”φωτιά” που η ίδια επέβαλε για το 2020 σε ποσοστό αύξησης που φτάνει και το 60%. Θυμίζουμε ότι, ο Ν. Κάτσιος από τις 19 Μαρτίου 2020 με επιστολή του προς τον δήμαρχο Σουλίου είχε έγκαιρα προτείνει συγκεκριμένη δέσμη έκτακτων μέτρων οικονομικής ανακούφισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο δήμο Σουλίου από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού. 

Οι 14 ψήφοι της πλειοψηφούσας πρότασης προήλθαν από τις παρατάξεις «Τόπος Αξιών» του Ν. Κάτσιου, «Δύναμη Ελπίδας» του Νίκου Γώγου και «Λαϊκή Συσπείρωση» του Ηλία Κουτσή, ενώ οι 13 ψήφοι που μειοψήφησαν προήλθαν από τις παρατάξεις «Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας» του Γ. Καραγιάννη και «1 Μέλλον Ανάπτυξης και Ελπίδας» του Νίκου Αθανασίου.
Read More »
Νικόλας Κάτσιος: Υπερψηφίστηκε η πρόταση της παράταξης μας για απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών Νικόλας Κάτσιος: Υπερψηφίστηκε η πρόταση της παράταξης μας για απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020 Rating: 5

214 συλλήψεις τον Απρίλιο στην Ήπειρο

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020
214 συλλήψεις τον Απρίλιο στην Ήπειρο


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Απρίλιο έτους 2020. 

Συνελήφθησαν συνολικά (214) άτομα και ειδικότερα: 
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -114- (εκ των οποίων -1- διακινητής) 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -18- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -3- 
Για κλοπές-διαρρήξεις: -9- 
Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση: -1- 
Για διευκόλυνση παράνομης παραμονής στη χώρα μη νόμιμων αλλοδαπών: -1- 
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες: -26- 
Για ενδοοικογενειακή βία: -13- 
Για καταδιωκτικά έγγραφα(αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -9- 
Για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών: -7- 
Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού: -1- 
Για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε Αρχή: -1- 
Για παράβαση Τελωνειακού Κώδικα: -1- 
Για συκοφαντική δυσφήμηση: -5- 
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -2- 
Για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων: -1- 
Για παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος: -2- 

Εξιχνιάστηκαν: 
Τέσσερις (4) υποθέσεις απάτης 
Δεκαέξι (16) υποθέσεις κλοπών 
Δεκατρείς (13) υποθέσεις ναρκωτικών 
Έξι (6) υποθέσεις περί όπλων 
Μία (1) υπόθεση διευκόλυνσης παράνομης παραμονής στη χώρα μη νόμιμων αλλοδαπών 
Μία (1) υπόθεση διακίνησης παράτυπων μεταναστών 
Μία (1) υπόθεση λαθρεμπορίου 

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν: 
Κάνναβη: -98- κιλά και -098,1- γραμμάρια 
Ηρωίνη: -5- γραμμάρια 
Κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα»: -20,6- γραμμάρια 
Μεθαδόνη: -312,5- γραμμάρια 
Ναρκωτικά χάπια: -21- 
Μαχαίρια: -2- 
Ζυγαριές ακριβείας: -2- 
Λαθραίος καπνός: -936- γραμμάρια 
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -4- 

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις: 
· Την 02-04-2020, εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών στην Άρτα και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος πραγματοποίησε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους δύο παθόντες, με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων που διέθεταν προς πώληση μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας και τους έπεισε να μεταβούν σε τραπεζικό μηχάνημα (Α.Τ.Μ.), προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναλλαγή μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής και εκμεταλλευόμενος την άγνοια τους ως προς τον τρόπο λειτουργίας αυτής, κατάφερε να αποκομίσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.150) ευρώ. 
· Την 02-04-2020, συνελήφθη στα Ιωάννινα αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής κάθειρξης -12- ετών και χρηματικής ποινής -22.000- ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 
· Την 08-04-2020, εξιχνιάστηκαν τρεις διαρρήξεις – κλοπές που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 18-03-2020 έως 04-04-2020 σε σχολικό συγκρότημα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος. Οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν πλήθος ηλεκτρονικών ειδών και προξένησαν φθορές στο σχολικό συγκρότημα, ενώ στο πλαίσιο ερευνών εντοπίστηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή που χρησιμοποιούσαν ως «καβάντζα» καθώς και στις οικίες τους. 
· Την 13-04-2020, συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, αλλοδαπός, ως ένα ακόμη μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή και διακίνηση «σκληρών ναρκωτικών» στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρο διαμονής του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τέσσερα (4) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -4,65- κιλών. 
· Την 14-04-2020, συνελήφθη σε χωριό της Άρτας, αλλοδαπός, ο οποίος αρχικά αφού μίσθωσε αγρόκτημα, στη συνέχεια το υπεκμίσθωσε, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε -12- μη νόμιμους αλλοδαπούς, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την παράνομη παραμονή τους στη χώρα. Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του αγροκτήματος. 
· Την 29-04-2020, συνελήφθη στην περιοχή της Βροντισμένης Ιωαννίνων, ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη να μεταφέρει, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, (89) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (93) κιλών και (250) γραμμαρίων.
Read More »
214 συλλήψεις τον Απρίλιο στην Ήπειρο 214 συλλήψεις τον Απρίλιο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020 Rating: 5

ΟΛΟΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ - ΧΑΠΕΝΙΝΓΚ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020
ΟΛΟΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ - ΧΑΠΕΝΙΝΓΚ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ


Αυξάνεται η πίεση προς την κυβέρνηση για να ενεργοποιήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα την εστίαση με σαφείς κανόνες, ώστε και ο πληθυσμός να διοχετευθεί με ασφάλεια σε κέντρα αναγκαίας ψυχαγωγίας κι όχι άναρχα σε αυτοσχέδια πάρτι και η δημόσια υγεία να προστατευθεί κατά το δυνατόν.

Κάθε ημέρα που περνά αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση πόσο λάθος ήταν να «απελευθερωθούν» οι μετακινήσεις των πολιτών ενώ η οικονομική δραστηριότητα να παραμένει «όμηρος του κορωνοϊού».

«Στο μυαλό όλων είναι να πάμε καλά και να μπορούμε να πούμε σε δύο βδομάδες ότι όλα πήγαν καλά και μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά την εστίαση και τα εμπορικά. Αλλά προέχει να κάνουμε πρώτα τα βήματα που προηγούνται στο σχέδιο που έχουμε ανακοινώσει με ασφάλεια» έλεγε κυβερνητικό στέλεχος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση ακούει πάντα τους ειδικούς.

Η τοποθέτηση αυτή αποκαλύπτει ότι όχι μόνο υπάρχει «παράθυρο ευκαιρίας» για το άνοιγμα καφέ, μπαρ και εστιατορίων, αλλά ίσως να έχει ήδη «επικυρωθεί» ως ημερομηνία επανεκκίνησης της εστίασης η 1η Ιουνίου.

Πάντως μέχρι στιγμής οι βασικές γραμμές του σχεδιασμού της κυβέρνησης για την εστίαση είναι οι εξής:
-Περισσότερα «τραπεζάκια έξω», χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών.
-Μείωση των δημοτικών τελών για όσα καταστήματα αδυνατούν για πρακτικούς λόγους να αυξήσουν τα τραπεζοκαθίσματα.
-Τήρηση συγκεκριμένων αποστάσεων, διαφορετικών για τα τραπέζια των τεσσάρων και τα τραπέζια των δύο ατόμων, τουλάχιστον 1,60 μ.
-Να επιτρέπεται η χρήση τμήματος του εσωτερικού χώρου στο μπροστινό μέρος του καταστήματος, που θα θεωρηθεί ημιυπαίθριος εφόσον «φύγει» η τζαμαρία. Το βάθος που θα επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σχετίζεται με το άνοιγμα του καταστήματος μπροστά, ώστε να διασφαλίζονται φυσικός αερισμός και φωτισμός σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, καθώς δεν θα επιτρέπεται κλιματισμός.
-Τα μέτρα θα είναι προσωρινά και θα ισχύσουν για συγκεκριμένο διάστημα, δηλαδή εν προκειμένω για τους θερινούς μήνες.

Οι δήμοι χωρίς γραφειοκρατία από το υπουργείο ή έγκριση από την περιφέρεια θα λαμβάνουν τις αποφάσεις για τα τραπεζοκαθίσματα και θα έχουν την ευθύνη της εφαρμογής με ευελιξία του νέου προσωρινού πλαισίου.

Οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν και κλείσιμο ορισμένων δρόμων, π.χ. από τις 8 το βράδυ, ώστε να τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα και στο οδόστρωμα. Ήδη στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ζέρβας εξετάζει την προσωρινή πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Νίκης συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

Θα διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στους δημόσιους χώρους, με 1,50-1,80 μ. ελεύθερο χώρο για την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών.

Βασικό κριτήριο στο σχεδιασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης, πέραν προφανώς του υγειονομικού, είναι το πλαίσιο ανοίγματος της εστίασης να προσπεράσει γραφειοκρατικές διαδικασίες, πάνω στο μοντέλο που εφαρμόστηκε και στις παραγωγικές βιομηχανίες και επέτρεψε τη γρήγορη παραγωγή αντισηπτικών και μασκών. Στόχος είναι οι δήμαρχοι να παίρνουν τις αποφάσεις άμεσα και οι μαγαζάτορες να μη χρειάζεται να περιμένουν υπογραφές και άδειες, ώστε να ξεκινήσουν γρήγορα οι επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Στο ίδιο μοντέλο θα κινηθεί και ο σχεδιασμός για τα ξενοδοχεία. Γι΄ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά την εφαρμογή και τα αποτελέσματα του κάθε μέτρου και θα προχωρά στο επόμενο στάδιο, εφόσον θα έχει επιτύχει το προηγούμενο.

Πιέζουν οι επιχειρηματίες

Στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «empty chairs», η οποία θα λάβει χώρα σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 20:00 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, συμμετέχει η ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων).

Η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ίδια μέρα και ώρα στην πλατεία Συντάγματος με την τοποθέτηση άδειων καρεκλών.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης, θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των συναδέλφων του κλάδου. Αίτημα της ΠΟΕΣΕ είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης.

Στη Θεσσαλονίκη η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 20:00 στον Λευκό Πύργο.

Εκατοντάδες άδειες καρέκλες εστιατορίων της πόλης θα στηθούν γύρω από τον Λευκό Πύργο με τα μέλη της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης να δηλώνουν πως η «η εστίαση απαιτεί-δεν επαιτεί».

Οι εστιάτορες αναφέρουν ότι τα καταστήματά τους δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν με τους περιοριστικούς όρους και τις συνθήκες που υπαγορεύονται στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό.
Read More »
ΟΛΟΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ - ΧΑΠΕΝΙΝΓΚ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΛΟΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ - ΧΑΠΕΝΙΝΓΚ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 


Συνάδελφοι/σσες με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων που αποφάσισε το ΥΠΑΙΠΘ πρέπει να επισημανθούν τα παρακάτω:

Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας η πανδημία του Covid-19 δεν έλαβε την έκταση που παρατηρήθηκε σε άλλες χώρες όπως η γειτονική μας Ιταλία, διότι η πολιτεία ανταποκρίθηκε στα μέτρα που της υπέδειξε, από νωρίς, η επιστημονική κοινότητα και κυρίως οι πολίτες ανταποκρίθηκαν με υπευθυνότητα σε αυτά. Ένα από τα πρώτα μέτρα ήταν και το κλείσιμο των σχολείων στην πολύ αρχική φάση εκδήλωσης της πανδημίας, διότι ως μαζικοί χώροι συγκέντρωσης και λόγω της κινητικότητας των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών η επιδημία θα μπορούσε να εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα προκαλεί απορία η απόφαση του ΥΠΑΙΠΘ για το άνοιγμα των σχολείων τη στιγμή που η επιδημία δεν έχει σταματήσει και δύναται ανά πάσα στιγμή να αναζωπυρωθεί από τη στιγμή μάλιστα που δεν εξυπηρετείται κανένας εκπαιδευτικός στόχος, διότι πρόκειται ουσιαστικά για μάθημα 10 ημερών.

Επομένως είναι απολύτως απαραίτητο την ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία:

Να έχει γίνει απολύμανση των χώρων και να υπάρχουν όλα τα ατομικά μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες, γυαλιά, αντισηπτικά) για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Να γίνουν διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 και τεστ αντισωμάτων σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς τα οποία να επαναλαμβάνονται περιοδικά ανά εβδομάδα. Το κόστος των παραπάνω μπορούν να το αναλάβουν και οι δήμοι μέσω των δημοτικών επιτροπών παιδείας σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Να ληφθεί μέριμνα για τις άδειες ειδικού σκοπού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και για τους εκπαιδευτικούς που στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον ή στις οικίες τους φιλοξενούνται άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Η Διεύθυνση του κάθε σχολείου να ζητήσει από τους γονείς με υπεύθυνη δήλωση να δηλώσουν το αν τα παιδιά τους προτίθενται να μην προσέρχονται στο σχολείο, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για το μέγιστο αριθμό των μαθητών που θα προσέλθουν τελικά σε κάθε σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός των μαθημάτων στους χώρους με τα τετραγωνικά μέτρα που υποδεικνύει η επιστημονική κοινότητα (7 τ.μ. ανά άτομο και 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων) και όπου δεν υπάρχουν αυτοί οι χώροι να προετοιμαστούν εναλλακτικές λύσεις (με πίνακες και θρανία) όπως τα γυμναστήρια ή οι αύλιοι χώροι. 

Ακατανόητη είναι η απόφαση του ΥΠΑΙΠΘ για την παύση της τηλεκπαίδευσης για σχεδόν δύο εβδομάδες μέχρι τις 18/5 που θα ανοίξουν τα σχολεία αφήνοντας εκτός διδασκαλίας χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτήν. Την τηλεκπαίδευση την έφεραν εις πέρας οι εκπαιδευτικοί παρόλες τις αντιξοότητες με τη δυσλειτουργική πλατφόρμα του Υπουργείου και την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων της οποίας η νομιμότητα αμφισβητείται. 

Με εκτίμηση Τηλ. : 6944625415 

Ιωάννης Γεωργίου
Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020 Rating: 5

Άρνηση καθηγητών να επιστρέψουν στα σχολεία - Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020
Άρνηση καθηγητών να επιστρέψουν στα σχολεία - Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ


Αρνούνται οι καθηγητές να επιστρέψουν στα σχολεία, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες για την έναρξη των μαθημάτων, τη Δευτέρα 11 Μαΐου, για τους μαθητές της Γ' Λυκείου και τάσσονται κατά του ανοίγματος των Γυμνασίων, της Α' και Β' Λυκείου στις 18 του μηνός.

Με απόφασή της η Ομοσπονδία των καθηγητών (ΟΛΜΕ) καλεί στους εκπαιδευτικούς σε τρίωρη στάση εργασίας, σήμερα 6 Μαΐου, και προτρέπει τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ) σε επίσης προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας μέχρι τη λήξη του ωραρίου. 
Επιπλέον, η ΟΛΜΕ καλεί όσους καθηγητές ανήκουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπομένων αδειών (ειδικού σκοπού, αναρρωτικές, κανονικές) για τις 7 και 8 Μαΐου.

Οι καθηγητές σημειώνουν ότι στα περισσότερα σχολεία δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές (αίθουσες με τα απαραίτητα τετραγωνικά μέτρα), δεν έχουν προβλεφθεί άδειες για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ασθένειες ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον, ούτε υπάρχει μέριμνα για τις άδειες ειδικού σκοπού των αναπληρωτών.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας, με νέα εγκύκλιο προς όλα τα σχολεία της χώρας, ζητά στοιχεία -μέχρι σήμερα Τετάρτη-για την παρακολούθηση και τον συντονισμό της ύλης των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά έως την ημερομηνία έναρξης της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων. 

Οι καθηγητές θα πρέπει να συμπληρώσουν τον παρακάτω πίνακα ανάλογα με την ύλη που κάθε σχολείο έχει διδάξει και να τον στείλουν μέχρι τις 7 του μηνός στις Διευθύνσεις Σπουδών.


Read More »
Άρνηση καθηγητών να επιστρέψουν στα σχολεία - Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ Άρνηση καθηγητών να επιστρέψουν στα σχολεία - Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Το μηνιαίο πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020
Δήμος Ηγουμενίτσας: Το μηνιαίο πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων


Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας έχοντας ως στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των δημοτών ανακοινώνει το μηνιαίο πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων. 

Το πρόγραμμα ισχύει από 1-5-2020 μέχρι 31-09-2020 

Για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, παρακαλούνται οι πολίτες να ακολουθούν το πρόγραμμα τοποθετώντας τα ογκώδη απορρίμματα εκτός κάδων καθώς και να ενημερώνουν για έκτακτες περιπτώσεις το αρμόδιο τμήμα στο τηλ. 26650 22626.


Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Το μηνιαίο πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων Δήμος Ηγουμενίτσας: Το μηνιαίο πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020 Rating: 5

2 θανατηφόρα και 1.545 παραβάσεις τον Απρίλιο στην Ήπειρο

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020
2 θανατηφόρα και 1.545 παραβάσεις τον Απρίλιο στην Ήπειρο 


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Απρίλιο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα 

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 3 τροχαία ατυχήματα (έναντι 9 το 2019). Ειδικότερα, σημειώθηκαν: 
2 θανατηφόρα τροχαία (έναντι 3 το 2019) 
κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 1 το 2019) 
1 τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2018) 

Από τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 3 παθόντες (έναντι 11 το 2019). Ειδικότερα, καταγράφηκαν: 
2 νεκροί (έναντι 3 το 2019) 
κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι 1 το 2019) 
1 ελαφρά τραυματίας (έναντι 7 το 2019) 

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: 
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας 
λοιπά αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς 

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης 

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (1.545) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. 

Βεβαιώθηκαν : 
· 32 για υπερβολική ταχύτητα 
· 3 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη) 
· 36 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση 
· 34 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση 
· 26 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγησης 
· 17 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 
· 22 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας 
· 21 για αντικανονικό προσπέρασμα 
· 4 για φθαρμένα ελαστικά 
· 4 για αντικανονικούς ελιγμούς 

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (44) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (79) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
Read More »
2 θανατηφόρα και 1.545 παραβάσεις τον Απρίλιο στην Ήπειρο 2 θανατηφόρα και 1.545 παραβάσεις τον Απρίλιο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020 Rating: 5

Σελίδες