Ο αντιπρόεδρος Γερμανό Ελληνική Φιλίας Φελμπερτ Λάζαρος Παπαϊωάννου με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Ο αντιπρόεδρος Γερμανό Ελληνική Φιλίας Φελμπερτ Λάζαρος Παπαϊωάννου με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη


Ο αντιπρόεδρος Γερμανό Ελληνική Φιλίας Φελμπερτ (Filia Velbert) ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Λάζαρος επισκέφτηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό, κ. Λευτέρη Οικονόμου συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την προσφορά του συλλόγου μέσω δωρεών σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
Ο αντιπρόεδρος εξήρε τη σπουδαία προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο για την εποικοδομητική συνάντηση καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ της γερμανό Ελληνικής Φιλίας Φελμπερτ για την προσφορά του συλλόγου και εκδήλωσε την επιθυμία να γνωρίσει το προεδρείο αυτής.
Read More »
Ο αντιπρόεδρος Γερμανό Ελληνική Φιλίας Φελμπερτ Λάζαρος Παπαϊωάννου με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ο αντιπρόεδρος Γερμανό Ελληνική Φιλίας Φελμπερτ Λάζαρος Παπαϊωάννου με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου - Τελευταία εβδομάδα προσφορών στο πετρέλαιο θέρμανσης

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022

ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου - Τελευταία εβδομάδα προσφορών στο πετρέλαιο θέρμανσηςRead More »
ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου - Τελευταία εβδομάδα προσφορών στο πετρέλαιο θέρμανσης ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου - Τελευταία εβδομάδα προσφορών στο πετρέλαιο θέρμανσης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Ετοιμόρροπα κτίρια παγίδες στο ιστορικό κέντρο Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Ετοιμόρροπα κτίρια παγίδες στο ιστορικό κέντρο Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ)Μια σειρά από ιδιωτικά ετοιμόρροπα (μερικώς ή ολικώς) κτήρια που ελλοχεύουν κινδύνους για οδηγούς και πεζούς, βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο Παραμυθιάς. Κτήρια παρατημένα που με το πέρασμα των ετών έχουν μετατραπεί σε παγίδες, είναι διάσπαρτα στο γραφικό σημείο αυτό της πόλης, με τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες να εκπέμπουν sos.

Βαθιά ρήγματα, αποκολλημένοι σοβάδες, γερμένα στηθαία, είναι μόνο μερικές από τις φθορές που αντιλαμβάνεται ο διερχόμενος περιπατητής που αναγκαστικά περνά από κάτω τους.

Ειδικά σε μια περιοχή με συχνούς σεισμούς, ο κίνδυνος για κάποιο σοβαρό ατύχημα φαντάζει αναπόφευκτος πόσο μάλλον οταν μερικά από αυτά βρίσκονται στην Λαϊκή Αγορά Παραμυθιάς, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Αλλά και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, φέρνουν για μία ακόμη φορά στην επικαιρότητα το θέμα με τα σημεία που κάθε άλλο παρά ασφαλής τόπος για τους διερχόμενους πολίτες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Τον Απρίλιο του 2021, τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού θέσπισαν μια νέα ρύθμιση, με την οποία θα εξετάζονται με «fast track» διαδικασία αιτήματα κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτιρίων – όχι διατηρητέων. Η ρύθμιση, που συμπεριελήφθη στον ν. 4787/21, προβλέπει πως δημιουργούνται ειδικές επιτροπές επικινδύνως ετοιμόρροπων, μία σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι οποίες θα αποφασίζουν για την κατεδάφιση επικίνδυνων κτιρίων που είναι προγενέστερα των 100 ετών. Οι επιτροπές είναι επταμελείς (με μέλη υπαλλήλους των δύο συναρμόδιων υπουργείων και πολιτικούς μηχανικούς και αρχιτέκτονες), θα επισκέπτονται τα κτίρια και θα αποφασίζουν εντός 15 ημερών για την κατεδάφισή τους.

Βασικός στόχος επιτροπών αυτών είναι να αρθούν οι υφιστάμενες δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως οι χρονοβόρες συνεδριάσεις πολλών επιτροπών για το ίδιο θέμα, καθώς και αντιφατικές γνωμοδοτήσεις που κωλυσιεργούν μέχρι σήμερα τη λήψη απόφασης για την κατεδάφιση όσων κτιρίων είναι επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτιστικού κτιριακού αποθέματος.

Κατά τον Αστικό Κώδικα ο κύριος ή νομέας του κτίσματος ευθύνεται για τη ζημία που προξενήθηκε σε τρίτον, εξαιτίας ολικής η μερικής πτώσης του, εκτός αν αποδείξει ότι η πτώση δεν οφείλεται σε ελαττωματική κατασκευή ή σε πλημμελή συντήρησή του

Η ευθύνη ενός δήμου είναι να καταγράφει τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και να προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις αυτό είναι αδύνατο. Υπάρχει ένα ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς, γιατί κάποια κτίρια ανήκουν στο Δημόσιο και κάποια έχουν πολλούς κληρονόμους. Τις περισσότερες φορές, ο δήμος δεν μπορεί να επέμβει, μόνο πρωτοβουλίες έχει τη δυνατότητα να αναλάβει, αλλά με το συγκεκριμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι πρακτικά αδύνατο.

Γιαυτο τον λογο την ευθύνη την φέρει, κατά μείζον λόγο, ο/οι ιδιοκτήτης/τες. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται και η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ 157/ 2020), σύμφωνα με την οποία:

“Ελλείψει πληροφόρησης των αρμοδίων υπηρεσιών περί του ενδεχόμενου κινδύνου λόγω στατικής ή δομικής ανεπάρκειας κτιρίου, δεν ιδρύεται υποχρέωση διενέργειας αυτεπάγγελτου ελέγχου προς διαπίστωση της επικινδυνότητας του κτιρίου, ελλείψει δε διαπίστωσης της επικινδυνότητας δεν ιδρύεται νόμιμη υποχρέωση των ίδιων οργάνων να διατάξουν τα κατάλληλα μέτρα άρσης του κινδύνου”. Επομένως, η παράλειψη άσκησης από τη Διοίκηση των προβλεπόμενων στα άρθρα 424 και 425 του ΚΒΠΝ αρμοδιοτήτων δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει ευθύνη προς αποζημίωση”. Οπότε, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προβληματιστούν πολύ σοβαρά πλέον για το θέμα αυτό.
Read More »
Ετοιμόρροπα κτίρια παγίδες στο ιστορικό κέντρο Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ) Ετοιμόρροπα κτίρια παγίδες στο ιστορικό κέντρο Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Δυο πρότζεκτ του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Δυο πρότζεκτ του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας

Το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας συνεργάζεται εφέτος με το 1ο και το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας σε δύο διαφορετικά πρότζεκτ;

1. Με μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο φτιάξαμε ένα εκπαιδευτικό σεισμόμετρο, ο οποίος έχει ήδη εγκατασταθεί σε χώρο του Γυμνασίου, και περιμένουμε την έγκριση για υπαγωγή του στο διεθνές δίκτυο IRIS, ώστε τα σεισμικά του δεδομένα να είναι διαθέσιμα online.2. Με μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο φτιάχνουμε ένα μίνι μετεωρολογικό σταθμό, ο οποίος είναι ήδη online (http://81.186.147.139) για τις τελικές δοκιμές. Ο σταθμός είναι ενεργειακά αυτόνομος, τροφοδοτούμενος από μπαταρία που φορτίζει μέσω ηλιακού πανέλ.

Read More »
Δυο πρότζεκτ του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας Δυο πρότζεκτ του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Συνεδριάζει την Τετάρτη  η οικονομική επιτροπή του Δήμου ΣουλίουΣυνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη, την Δευτέρα και ώρα 09.00΄, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
Έγκριση της αρ. 19/2022 μελέτης και κατάρτιση όρων διαγωνισμού της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια ενός Οικολογικού βυθιζόμενου συστήματος κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους κοινής χρήσης των Ο.Τ.Α και δύο βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων σε κάδους συμβατούς με τα κοινά απορριμματοφόρα των Ο.Τ.Α» του Δήμου Σουλίου»-Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού.
Έγκριση της αρ. 13/2022 μελέτης του έργου: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Σουλίου».
Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης της πράξης : «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Σουλίου» στο πλαίσιο του Μέτρου 4, Υπομέτρο 4.3, Δράσης:4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του ΠΑΑ 2014-2020».
Έγκριση σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σουλίου και του Δήμου Ηγουμενίτσας για την υλοποίηση της Πράξης: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Σουλίου» στο πλαίσιο του Μέτρου 4, Υπομέτρο 4.3, Δράσης:4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του ΠΑΑ 2014-2020» .
Χορήγηση 1ης παράτασης προθεσμίας του έργου : «ΕΝΙΣΧΥΣΗ –ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε ΣΟΥΛΙΟΥ».
Παροχή εξουσιοδότησης για παράσταση στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη  η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Xωρίς άδεια συνοδός Ιταλών κυνηγών στο Ξηρόλοφο Παραμυθιάς

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Xωρίς άδεια συνοδός Ιταλών κυνηγών στο Ξηρόλοφο Παραμυθιάς


Στην κατάσχεση ενός κυνηγετικού όπλου, ο κάτοχος του οποίου προσπάθησε να το κρύψει επιμελώς σε θαμνώδη βλάστηση, κατά τη διάρκεια ελέγχου, προχώρησε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας και ελέγχων, για την αποτροπή κρουσμάτων λαθροθηρίας και άλλων παραβάσεων, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες σταμάτησαν για έλεγχο μία ομάδα αλλοδαπών κυνηγών, τους οποίους συνόδευε ένας ημεδαπός.

Κατά τον έλεγχο που έγινε για τα νομιμοποιητικά έγγραφα, διαπιστώθηκε, ότι τα μέλη της ομάδας πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις, κατέχοντας άδειες θήρας, ενώ δε διαπιστώθηκε κάτι παράτυπο κατά τον έλεγχο στη θαλάμη των όπλων που κατείχαν, ούτε και ως προς τον αριθμό των πτερωτών θηραμάτων που είχαν ήδη θηρεύσει.
Ακολούθησε έλεγχος στη γύρω περιοχή, κατά τη διάρκεια του οποίου εντοπίστηκε κρυμμένο στη θαμνώδη βλάστηση ένα κυνηγετικό όπλο.

Ο ημεδαπός που συνόδευε την ομάδα των κυνηγών παραδέχθηκε πως είναι ο κάτοχος του όπλου και πως επιχείρησε να το κρύψει, όταν οι Θηροφύλακες έφτασαν στο σημείο για έλεγχο, αφού όπως αποδείχθηκε δε διέθετε άδεια θήρας.
Το όπλο κατασχέθηκε και σε βάρος του κατόχου του υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά.
Read More »
Xωρίς άδεια συνοδός Ιταλών κυνηγών στο Ξηρόλοφο Παραμυθιάς Xωρίς άδεια συνοδός Ιταλών κυνηγών στο Ξηρόλοφο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Ο Δήμος Σουλίου για τις συναντήσεις σε Υπουργεία για την προώθηση τοπικών θεμάτων

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Ο Δήμος Σουλίου για τις συναντήσεις σε Υπουργεία για την προώθηση τοπικών θεμάτων


Το διήμερο 22-23/02/2022, αντιπροσωπεία του Δήμου Σουλίου, αποτελούμενη από το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φάνη Μπέλλο, τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης – Κοινωνικής Προστασίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γεώργιο Ντάγκα, καθώς και τον αρχηγό της Συμπολίτευσης και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου κ. Νίκο Αθανασίου, μετέβη στην Αθήνα για προγραμματισμένες συναντήσεις στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων με σκοπό την προώθηση θεμάτων του Δήμου. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα.

Στις 22/02/2022, σύσσωμη η αντιπροσωπεία του Δήμου παρευρέθηκε σε συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Αμυρά, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Κατατέθηκαν από το Δήμο στοιχεία για οχτώ (8) μονοπάτια-περιπατητικές διαδρομές και ο Υφυπουργός, δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, της συντήρησης, αναβάθμισης και αξιοποίησης 3ων μονοπατιών, με προτεραιοποίηση της σημαντικότητας και επισκεψιμότητάς τους από το Δήμο. Ο Δήμος, εξασφάλισε επίσης τη δέσμευση ότι οι περιβαλλοντικές μελέτες που θα εκπονηθούν από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για την καταπολέμηση του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων, θα εκκινήσουν από το Δήμο Σουλίου, με σκοπό την αντιμετώπιση της ασθένειας και την πρόταση-χρηματοδότηση αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών του Καλαμά και του Αχέροντα.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα στις 23/02/2022, συζητήθηκε αρχικά η οικονομική ενίσχυση του Δήμου Σουλίου, λόγω κήρυξης περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Δεκεμβρίου. Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση έγκριση χρηματοδότησης με το ποσό των 135.000,00€, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα αποκατάστασης.

Συζητήθηκαν επίσης, σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης του Δημάρχου με τον Αναπληρωτή Υπουργό στις 12-10-2021, τα θέματα που αφορούν τις προτάσεις χρηματοδότησης του Δήμου. Οι δεσμεύσεις του τελευταίου ανανεώθηκαν σε ότι αφορά:
Τις προτάσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για τις οποίες ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε ότι στην τρέχουσα αξιολόγηση συμπεριλαμβάνεται η ένταξη της πρότασης με τίτλο «Αναβάθμιση των υφισταμένων οδών πρόσβασης σε γεωργικές/κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Σουλίου», στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ05 (προϋπολογισμού 1.882.760,00€). Δεσμεύτηκε επίσης για την ένταξη των προτάσεων με τίτλους «Αντισεισμικές παρεμβάσεις δημόσιων σχολείων & δημοτικών κτιρίων του Δήμου Σουλίου» και «Η συμβολή του Σουλίου στον αγώνα για την επανάσταση του 1821», οι οποίες υποβλήθηκαν στα πλαίσια των προσκλήσεων ΑΤ11 και ΑΤ14, προϋπολογισμού 133.442,30€ και 205.960,00€ αντίστοιχα. Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε ότι η υποβληθείσα πρόταση στην πρόσκληση ΑΤ01 με τίτλο: «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού 3.898.272,90€, που αφορά τις Κοινότητες Καρυωτίου-Νεοχωρίου-Κρυσταλλοπηγής και Γκρίκας-Ψάκκας, θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής.
Τη χρηματοδότηση υλοποίησης της μελέτης που εκπονείται με ιδίους πόρους του Δήμου, για την αστική ανάπλαση της πόλης της Παραμυθιάς, για την οποία ο Αναπληρωτής Υπουργός ανανέωσε τη δέσμευσή του για την έγκριση ποσού της τάξης του 1.000.000€, μόλις η μελέτη ολοκληρωθεί και υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Πραγματοποιήθηκε τέλος συνάντηση σύσσωμης της αντιπροσωπείας του Δήμου με το Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Δασκαλογιάννη καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Ο Δήμος, ανανέωσε το από τον Ιούνιο του 2020 αίτημά του για παραχώρηση των κατασκηνώσεων Παραμυθιάς, που αποτελούν ένα από τα τοπόσημα της πόλης και παραμένουν μερικώς ανεκμετάλλευτες. Η συζήτηση, κινήθηκε γύρω από τη διερεύνηση της βέλτιστης λύσης σε ότι αφορά τη διαχείριση και αξιοποίηση του χώρου και η ανταπόκριση από πλευράς του Υπουργείου ήταν θετική, ως προς τις προτεινόμενες από το Δήμο χρήσεις.
Read More »
Ο Δήμος Σουλίου για τις συναντήσεις σε Υπουργεία για την προώθηση τοπικών θεμάτων Ο Δήμος Σουλίου για τις συναντήσεις σε Υπουργεία για την προώθηση τοπικών θεμάτων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

394 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
394 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 61
ΠΕ Θεσπρωτίας 33
ΠΕ Ιωαννίνων 234
ΠΕ Πρέβεζας 66

Read More »
394 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 394 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πολυαφιερώματος «ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ»

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πολυαφιερώματος «ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ»


Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια την Τετάρτη 23.2.2022 στην "Τεχνόπολη" του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, του Πολυαφιερώματος με τον τίτλο: «ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ» που οργανώθηκε απ’ την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ).
Για έξι ημέρες η καρδιά της Ηπειρώτικης αποδημίας χτυπά στο Γκάζι, στην "Τεχνόπολη" του Δήμου Αθηναίων!
Συμμετέχουν 139 εικαστικοί, 109 λογοτέχνες και έξι μουσεία απ’ την Ήπειρο και ακόμα τρία πνευματικά ιδρύματα .
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από 23 μέχρι και 28 Φλεβάρη 2022 και από ώρα 10.00 το πρωί ως τις 8.00 το βράδυ.


Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γεώργιος Βούτσινος, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι βουλευτές Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και Χρήστος Γκόγκας , Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο Κώστας Γάτσιος ως εκπρόσωπος του κινήματος ΚΙΝΑΛ, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κονίτσης Μιχάλης Μαρτσέκης, η Χρυσάνθη Βαγενά, πρόεδρος του ΔΣ της Επιτροπής Ολυμπίων Κληροδοτημάτων, ή Εύα Μελά, πρόεδρος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ.α.


Τους παρευρισκομένους χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΠΣΕ Μάκης Κιάμος ο οποίος είπε τα εξής:
«Η ΠΣΕ με αίσθημα ευθύνης και με ηπειρώτικη περηφανεια σας καλωσορίζει σήμερα στην Τεχνόπολη των Αθηνών.
Με μεγάλη χαρά αλλά και περηφάνια ξεκινάμε σήμερα το πολυαφιέρωμα «Ηπειρώτες Εικαστικοί και λογοτέχνες». Αποτελεί, όπως είναι γνωστό, το δια ζώσης σκέλος μιας ευρύτερης δράσης που ξεκίνησε εδώ και οκτώ μήνες διαδικτυακά, με το ομοθεματικό ψηφιακό αφιέρωμα και θα διαρκέσει από τις 23 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Συμμετέχουν 139 εικαστικοί, 109 λογοτέχνες, έξι μουσεία από την Ήπειρο και τρία πνευματικά ιδρύματα. Μια γιγαντιαία προσπάθεια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας για την καταγραφή και παρουσίαση των έργων Ηπειρωτών και Ηπειρωτισσών, εικαστικών και καλλιτεχνών.
Η Ήπειρος δεν ήταν μπροστά μόνο στους αγώνες, αλλά και στα γράμματα και τις τέχνες, γιατί οι Ηπειρώτες και οι Ηπειρώτισσες αγαπούν και αποδέχονται το ωραίο, όχι μόνο ως έκφραση, αλλά και ως τρόπο ζωής. Η τέχνη μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη συγκρότηση της προσωπικότητας των νέων, αφού τους αποτρέπει από την απομόνωση της ψηφιακής ζωής γιατί είναι έκφραση συναισθήματος, προβληματισμός, ερέθισμα και κίνητρο. Χιλιάδες παθογένειες της κοινωνίας αντιμετωπίζονται με την τέχνη, γιατί η τέχνη «παιδεύει» και διαμορφώνει χαρακτήρες. Το θέμα είναι να μετουσιώσουμε το ιδανικό της τέχνης σε πράξη. Αυτός στην ουσία είναι και ο προβληματισμός μας. Πιστεύουμε ότι με τέτοιες προσπάθειες υπηρετούμε στο ακέραιο το καθήκον μας.
Ως πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας ευχαριστώ όλους και όλες που αγκάλιασαν απαρχής την προσπάθειά μας και μας βοήθησαν παντοιοτρόπως.
Ευχαριστώ τους εικαστικούς και καλλιτέχνες για την συμμετοχή τους που πρόθυμα διέθεσαν τα έργα τους προκειμένου να εκτεθούν για έξι ημέρες, εδώ στην Τεχνούπολη των Αθηνών.
Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμαρχο Αθηναίων,
Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμαρχο Αθηναίων, με πρωτοβουλία του οποίου μας παραχωρήθηκε ο χώρος της Τεχνούπολης για την πραγματοποίηση του πολυαφιερώματος.
Η Ήπειρος της Παράδοσης, της Ευθύνης, του Πολιτισμού και της Προκοπής είναι εδώ.
Η καρδιά των Ηπειρωτών και Ηπειρωτισσών εικαστικών και λογοτεχνών χτυπά εδώ, στην Τεχνούπολη των Αθηνών».
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας Γεώργιος Βούτσινος, ο οποίος είπε τα εξής:
«Είναι γνωστό ότι η δράση των Ηπειρωτών ανά τους αιώνες υπήρξε εντονότατη σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής και η προσφορά τους, προσφορά αγώνα και μόχθου, αγάπης και ευεργεσίας, τόσο στον κοινωνικό όσο στον πολιτισμικό χώρο είναι «άπειρος».
Η προσφορά, όμως, αυτή δεν έχει αναδειχθεί τόσο, όσο θα έπρεπε παρά τον εθνοποιητικό της ρόλο. Και θα ήθελα εδώ να συγχαρώ την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας που για χρόνια εργάζεται για την ανάδειξη της ηπειρώτικης πνευματικής και εικαστικής δημιουργίας με μεγάλες εικαστικές εκθέσεις καθώς και με σειρά λογοτεχνικών παρουσιάσεωνμε στόχο τη μεγαλύτερη -κατά το δυνατόν- πληρότητα και αντιπροσωπευτικότητα.
Η Ήπειρος, ήδη από τα υστεροβυζαντινά χρόνια, έχει αναδείξει, μεταξύ άλλων, εξέχουσες προσωπικότητες σε κάθε φάση της νεοελληνικής λογοτεχνίας και ποίησης αλλά και της μουσικής πολυφωνίας και της εικαστικής έκφρασης.
Η προετοιμασία και η ακμή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού οφείλει πολλά στους Ηπειρώτες: εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, κριτικούς, δασκάλους, διακινητές και εμπόρους του βιβλίου και χρηματοδότες. Για να ακολουθήσουν οι λογοτέχνες της πρώτης γενιάς: Από τον Κωνσταντίνο Ασώπιο, τον δάσκαλο στο ελληνικό σχολείο της Τεργέστης, που συντάσσει τον 18ο αιώνα ένα πρώτο εγχειρίδιο για το γλωσσικό μάθημα, στον Ζαλοκώστα και στον Κώστα Κρυστάλλη που παίρνει τη σκυτάλη για να την παραδώσει στον Χρηστοβασίλη, τον Μάρκο Αυγέρη, τον Γιοσέφ Ελιγιά και σε τόσους άλλους, μέχρι και τις ημέρες μας. Έτσι η ηπειρώτικη λογιοσύνη κατατάσσεται σε διαλεχτή θέση στην ιστορία της νεοελληνικής μας γραμματείας.
Αλλά και στον τομέα των εικαστικών τεχνών η Ήπειρος διαπρέπει. Από την λεγόμενη «Σχολή των Ιωαννίνων», η οποία καθορίζει το χαρακτήρα της αγιογραφικής τέχνης μέχρι τον 18ο αιώνα, περνάμε στις συντεχνίες των ζωγράφων, στους Χιονιαδίτες αλλά και στους Καπεσοβίτες ζωγράφους από το Ζαγόρι κατά τον 19ο αιώνα.
Δημιούργησαν έναν πολιτισμό, που υπερέβαινε κατ’ αρχήν τις δυνατότητές τους. Και όπως χαρακτηριστικά έχει γραφεί: «από έναν σκληρό βιοτικό μόχθο άνθιζαν απαράμιλλα κατορθώματα της τέχνης, τόσο στενά, εξάλλου, συνδεδεμένης με τη ζωή, ώστε η ίδια η ζωή (η σκληρή, η στερημένη και καθυστερημένη) να περιέχει οργανικά και μίαν έκτακτη καλλιτεχνική διάσταση», μια ανεπανάληπτη αισθητική.
Αλλά και στα νεότερα χρόνια έθεσαν πολύ ψηλά τον πήχυ της εικαστικής δημιουργίας και αισθητικής, ανοίγοντας νέους ορίζοντες, οι: Βασίλης Καζάκος, Γιάννης Μόραλης, Κώστας Μπαλάφας, Θεόδωρος Παπαγιάννης και τόσοι άλλοι.
Κλείνοντας θα έλεγα ότι πολύ σημαντικά στοιχεία πολιτισμού της Ηπείρου που γονιμοποιούν τις σκέψεις και μεταλλάσσουν, πολλές φορές, τις αντιλήψεις μας, αποτελούν και οι παραδοσιακές τέχνες όπως η αργυροχοΐα, χρυσοχοΐα, υφαντουργία, ξυλογλυπτική που σώζονται ως σήμερα, η μουσική και οι στίχοι των παραδοσιακών τραγουδιών που γράφτηκαν για την ομορφιά, τη φύση και την ιστορία της Ηπείρου, ξακουστοί μύθοι, θρύλοι και φανταστικές ιστορίες. Όλα αυτά μπόλιασαν γενικότερα τη νεοελληνική δημιουργία και λάμπρυναν τις επιστήμες, τις τέχνες και τα γράμματα.
Συγχαρητήρια στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για το πολυήμερο «πολυαφιέρωμα» σε 130 Ηπειρώτες εικαστικούς, 109 λογοτέχνες, αλλά και σε μουσεία και πνευματικά ιδρύματα, καλή επιτυχία στους στόχους των εκδηλώσεών σας και ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες».
Ακολούθησε εκδήλωση «εις μνήμη» κορυφαίων δημιουργών που έφυγαν από τη ζωή την τελευταία δεκαετία.
Το πρόγραμμα επιμελήθηκε ο Έφορος Πολιτισμού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Αλέξανδρος Λαμπρίδης και παρουσίασαν οι: Μαρίνα Τζάκου, Σοφία Λαμπιδώνη, Μαρίκα Γκόνη και Ελευθερία Γκαρτζονίκα.
Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τη Δευτέρα 28.2.2022 σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα που δημοσιεύθηκε.
Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ
Read More »
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πολυαφιερώματος «ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ» Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πολυαφιερώματος «ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΣΕ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΣΕΤο Ίδρυμα "Μόρφωσις Νεολαίας" της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με επικεφαλής τον πρόεδρο κύριο Μάκη Κιάμο, σε μια λιτή τελετή στο Δημοτικό κατάστημα Φιλιατών, βράβευσε τους πρωτεύσαντες μαθητές της τελευταίας τάξης των σχολείων της πόλης μας με χρηματικά έπαθλα και βραβεία.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στη Π.Σ.Ε.
Read More »
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΣΕ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΣΕ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Ξεκινούν οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Ξεκινούν οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023Η Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο και στην πρώτη (Α’) τάξη του Δημοτικού Σχολείου γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαρτίου 2022. Εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία μαθητές γεννημένοι το 2018.

Για το σχολικό έτος 2022-2023 οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από τους γονείς/κηδεμόνες με κωδικούς taxisnet, από την ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr). Η Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» διαλειτουργεί με τα πληροφοριακά συστήματα «Μητρώο Πολιτών» και «myschool» και παρέχει κατάλογο των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή τους μερίδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και οι γονείς/κηδεμόνες επιλέγουν το τέκνο/τα τέκνα για το/τα οποίο/α επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση.

Στη συνέχεια επιλέγουν το Νηπιαγωγείο στο οποίο ανήκει το νήπιο/προνήπιο ανάλογα με τη διεύθυνση κατοικίας τους και συμπληρώνουν τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) καθώς και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, μέσω του οποίου θα ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους. Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφής απευθύνονται μόνο στη σχολική μονάδα που υπάγονται τα παιδιά με βάση τα γεωγραφικά όρια της κατοικίας τους.

Οι γονείς/κηδεμόνες έχουν τη δυνατότητα α) να δηλώσουν τα στοιχεία άλλων τέκνων που φοιτούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα εφόσον υπάρχουν και β) αν επιθυμούν τη φοίτηση του παιδιού στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο τμήμα πρόωρης υποδοχής.

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που απαιτείται να προσκομίσουν με επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με παρουσία στο Νηπιαγωγείο.

Μετά την υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους, για την πορεία της. Θα ειδοποιηθούν για το σχολείο εγγραφής των παιδιών τους από τον/την Προϊστάμενο/μένη του Σχολείου που υπέβαλαν αίτηση. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι την 10η Απριλίου 2022.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΕΣΗ
Read More »
Ξεκινούν οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023 Ξεκινούν οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Καταγγελία του προέδρου της Νέας Σελεύκειας για τα αδέσποτα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Καταγγελία του προέδρου της Νέας Σελεύκειας για τα αδέσποτα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Προς: . Γραφείο κ.Δημάρχου Ηγουμενίτσας .
Γραφείο κ.Γενικό Γραμματέα . 
Γραφείο κ.Αντιδήμαρχο Πολιτικής προστασίας.

Σας γνωρίζουμε πως στην περιοχή της Κοινότητας Νέας Σελεύκειας Ηγουμενίτσας, έχει μαζευτεί μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκύλων. 
Πολλές φορές, σχηματίζουν αγέλη και κατευθύνονται στους πεζούς γαβγίζοντας και τρομάζοντάς τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. 
Επιτίθενται στα αυτοκίνητα προκαλώντας φθορές, αλλά και σε δίκυκλα (μηχανάκια, ποδήλατα) με κίνδυνο τραυματισμού του αναβάτη. 
Έχουν σκορπίσει μεγάλο αριθμό σκουπιδιών στον δρόμο δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα καθαριότητας και έχουν προκαλέσει φθορές σε περιουσιακά στοιχεία των κατοίκων. 
Επιτίθενται γαβγίζοντας στα μικρά παιδιά κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από τις σχολικές μονάδες. 
Στο γήπεδο Νέας Σελεύκειας , όπου γίνονται προπονήσεις μεγάλων και μικρών ομάδων , τα αδέσποτα σκυλιά , είτε είναι ξαπλωμένα μέσα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου , είτε επιτίθενται στους αθλητές. 
Εκ των πραγμάτων και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, για να μη θρηνήσουμε θύματα, ζητάμε να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες περισυλλογής και καταγραφής των επικίνδυνων αδέσποτων σκύλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία εντός τριών ημερών. 

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Νέας Σελεύκειας
Παναγιώτης Τακλάκογλου
Read More »
Καταγγελία του προέδρου της Νέας Σελεύκειας για τα αδέσποτα Καταγγελία του προέδρου της Νέας Σελεύκειας για τα αδέσποτα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

FLASHLIGHT: Ταινία μικρού μήκους από τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
FLASHLIGHT: Ταινία μικρού μήκους από τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Μια δυνατή σε μηνύματα και καλλιτεχνική έκφραση ταινιά μικρού μήκους παρουσίασαν οι μαθητές της Β' και Γ' τάξης του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας, με θέμα το σχολικό εκφοβισμό και τη σχολική βία.
H ταινία έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών, με τον τίτλο FLASHLIGHT.
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας εκφράζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στον υπεύθυνο καθηγητή κ. Κανδηλιώτη Χαράλαμπο.
Το Μάρτιο αναμένεται η δεύτερη ταινία, η οποία μιλά για τις φοβίες των παιδιών και την ανάγκη παλέψουν μαζί τους για να τις νικήσουν.

Δείτε την ταινία FLASHLIGHT:


Read More »
FLASHLIGHT: Ταινία μικρού μήκους από τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας (+ΒΙΝΤΕΟ) FLASHLIGHT: Ταινία μικρού μήκους από τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου Στην εξιχνίαση ληστείας που έγινε στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας το πρωί της 20/02/2022 έφτασαν ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος προσέγγισε ηλικιωμένο την ώρα που πραγματοποιούσε ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ και με την απειλή αεροβόλου πιστολιού τού αφαίρεσε χρηματικό ποσό -200- ευρώ.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Άρτας, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Λειτουργία Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τη ΔΔΕ Θεσπρωτίας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Λειτουργία Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τη ΔΔΕ ΘεσπρωτίαςΣας κάνουμε γνωστό ότι από την τρέχουσα εβδομάδα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας λειτουργεί Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το οποίο για το τρέχον σχολικό έτος στελεχώνεται από τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής, εξειδικευμένο στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό κ. Παπαδόπουλο Παναγιώτη.
Αποστολή της υπηρεσίας είναι η υποστήριξη σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών και κηδεμόνων σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.
Η παροχή των υπηρεσιών συμβουλευτικής και προσανατολισμού στους ενδιαφερόμενους μαθητές/μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στο χώρο του γραφείου, όσο και στα σχολεία της περιοχής ευθύνης, κατόπιν σχετικής επικοινωνίας.
Η ενημέρωση μεταξύ άλλων μπορεί να εστιάσει σε θέματα που αφορούν τις επιλογές των μαθητών Λυκείων (ΓΕΛ/ΕΠΑΛ) σε κατευθύνσεις/τομείς και ομάδες προσανατολισμού, στις μεταβολές του συστήματος εκπαίδευσης και στις δυνατότητες πρόσβασης σε σχολές και τμήματα της μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, υποστηρικτικός είναι ο ρόλος της υπηρεσίας στη συμπλήρωση των σχολών του μηχανογραφικού δελτίου των τελειοφοίτων της Γ' τάξης των Λυκείων, που πραγματοποιείται μετά το πέρας των Πανελληνίων εξετάσεων.
Επιπλέον, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο μαθητείας της ΔΔΕ Θεσπρωτίας, δίνονται πληροφορίες για το θεσμό της μαθητείας που αφορά αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), εντάσσοντάς τους ομαλά στην αγορά εργασίας, αναβαθμίζοντας το πτυχίο τους (σε πτυχίου επιπέδου 5), συνδυάζοντας απασχόληση σε εργασιακό χώρο σχετικό με το αντικείμενο αποφοίτησης των σπουδαστών, και συγχρόνως παράλληλη εκπαίδευση και στήριξη από το σχολείο φοίτησης.
Σημαντικός εξίσου είναι ο ρόλος συμβουλευτικής υποστήριξης και ενημέρωσης στους μαθητές Γυμνασίων, ιδιαίτερα όσων φοιτούν στη Γ' τάξη, προκειμένου να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που προσφέρει η μετέπειτα φοίτησή τους στο Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση σε θέματα συμβουλευτικής υποστήριξης και επαγγελματικού προσανατολισμού παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας, τηλεφωνικά στο 2665023777 (Εσω. 115) ή ηλεκτρονικά με e-mail στο mail@dide.thesp.sch.gr .Ο Διευθυντής της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης

Κοσιώρης Ευάγγελος

Ηλεκτρονικός-ΠΕ84

Read More »
Λειτουργία Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τη ΔΔΕ Θεσπρωτίας Λειτουργία Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τη ΔΔΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Αντιπολεμική συγκέντρωση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Αντιπολεμική συγκέντρωση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα στην ΗγουμενίτσαΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
- ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

Καλούμε το Σάββατο στις 12:00 στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας για να δώσουμε μια πρώτη απάντηση στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό που δολοφονεί και εξοντώνει την εργατική τάξη. Έπειτα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλεί το εργατικό κέντρο 13:00 στην πλατεία δημαρχείου Ηγουμενίτσας

Η κρίση στην Ουκρανία μετατρέπεται σε έναν καταστροφικό πόλεμο, αφού ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Προηγουμένως, ο Πούτιν επιδίωξε να αιτιολογήσει την εισβολή με εκκλήσεις στην αναβίωση του μεγαλορωσικού σωβινισμού, αντικομμουνισμού, απειλές για βάναυσο πόλεμο.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας και απαιτούμε να σταματήσει και να αποσυρθούν αμέσως όλες οι δυνάμεις της από την Ουκρανία. Το ίδιο άμεσα να αντιταχθούμε σε οποιαδήποτε κλιμάκωση της σύγκρουσης από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Μπροστά στη ρωσική εισβολή, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι δήθεν υπερασπίζονται τη δημοκρατία της Ουκρανίας. Αλλά είναι υποκριτές και συνυπεύθυνοι για τον πόλεμο. Είχε προηγηθεί η εξόρμηση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ που ήθελαν την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η κριτική που ασκούν στον Πούτιν είναι ωμή υποκρισία όταν οι ίδιες δυνάμεις ήταν αυτές που εξαπέλυσαν «απρόκλητες και αδικαιολόγητες επιθέσεις» για να διεκδικήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα σε όλο τον κόσμο. Είναι υπεύθυνοι για τους καταστροφικούς πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και υποστηρίζουν την ισραηλινή αποικιοκρατία εποίκων εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Είναι υποκρισία από την Ρωσία να απευθύνεται στα αντιφασιστικά αισθήματα των λαών. Το καθεστώς Πούτιν κυνηγάει κάθε ανεξάρτητη εργατική και κομμουνιστική φωνή στις "λαϊκές δημοκρατίες" που υποτίθεται πως στηρίζει, επενέβη στρατιωτικά στο Καζακστάν ενάντια στην λαϊκή εξέγερση. Διεκδικεί τον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό της ρόλο, πράγμα που δεν έχει τίποτε να κάνει με τα συμφέροντα των λαών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πηγάζει από τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας. Οι Ουκρανοί εργάτες και αγρότες είναι —και για τις δύο πλευρές— απλώς πιόνια στους ανταγωνισμούς τους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ενεργό κομμάτι αυτών των αντιδραστικών ιμπεριαλιστικών και πολεμικών ανταγωνισμών. Μετάτρεψε την Αλεξανδρούπολη σε βάση-κλειδί για την εξόρμηση των ΗΠΑ προς τα σύνορα της Ρωσίας. Η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση μέσα στο ΝΑΤΟ, πίσω από τις ΗΠΑ, σε δαπάνες για εξοπλισμούς σαν ποσοστό του ΑΕΠ. Οι Έλληνες καπιταλιστές θέλουν τις στρατιωτικές πλάτες του ΝΑΤΟ και τις οικονομικές της ΕΕ για να εξορμούν στα Βαλκάνια και να ανταγωνίζονται την Τουρκία. Για αυτά τα συμφέροντα τρέχουν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του να αγοράζουν Ραφάλ και φρεγάτες, για να εξασφαλίζουν ότι το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος θα είναι ασφαλή μετόπισθεν στην εκστρατεία ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και στρατιωτικά και για τους δρόμους του φυσικού αέριου. Ο ΣΥΡΙΖΑ συναινεί σε αυτή τη πολιτική.

Το κόστος για την εργατική τάξη από αυτές τις εξορμήσεις είναι τεράστιο και όχι "μόνο" σε νεκρούς από τις πολεμικές συγκρούσεις. Ρίχνουν στις πλάτες μας το κόστος των εξοπλισμών την ώρα που τα νοσοκομεία ρημάζουν. Οι κυρώσεις στέλνουν την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αέριου στα ύψη την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει τα μεροκάματα.

Πρέπει να ξεσηκωθούμε ενάντια στα βρόμικα παιχνίδια τους και να απαιτήσουμε:

Καμιά ελληνική συμμετοχή ούτε στρατιωτικά ούτε οικονομικά στη σύγκρουση Ανατολής-Δύσης. Διάλυση του ΝΑΤΟ, να σταματήσουμε τους εξοπλισμούς, να περάσουν σε δημόσιο έλεγχο τα λιμάνια από την Αλεξανδρούπολη ως τον Πειραιά, η ΔΕΗ, ο Πρίνος, η ΛΑΡΚΟ, όλες οι επιχειρήσεις ενέργειας.

Η πολεμική όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών γύρω απ το ουκρανικό ζήτημα δείχνει ότι ο καπιταλισμός μέσα στις άλυτες αντιθέσεις του οδηγείται όλο και πιο πολύ στον πόλεμο, αξιοποιώντας και αναθερμαίνοντας τους εθνικισμούς. Μόνο ένα αναπτυσσόμενο επαναστατικό και διεθνιστικό κίνημα, που προτάσσει τα κοινά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαών, που παλεύει κάτω από τις σημαίες της κοινωνικής απελευθέρωσης, μπορεί να αποτρέψει τον πόλεμο!!

Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος (απ’ την ΛΑΡΚΟ και τα Πετρέλαια Καβάλας μέχρι τα νοσοκομεία) δείχνουν ότι έχουμε μπει σε μια φάση ανώτερης σύγκρουσης με την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα απέναντι στη κυβέρνηση και τον δυτικό ιμπεριαλισμό, τις συμφωνίες στρατηγικής συμμαχίας με τις ΗΠΑ που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζει η ΝΔ, τις βάσεις και το ΝΑΤΟ, την συναίνεση του αστικού πολιτικού συστήματος, ως μέρος μιας ευρύτερης σύγκρουσης ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που οδηγεί σε πολέμους, όπως αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία.

Είμαστε ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην αλληλοσφαγή των λαών, γνωρίζοντας ότι ο κύριος εχθρός είναι μέσα στην ίδια μας τη χώρα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός πλατιού μαχητικού αντιπολεμικού κινήματος που θα αποτρέψει κάθε προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας στις πολεμικές αντιπαραθέσεις.

Για να γκρεμίσουμε τη κυβέρνηση και το σύστημα, να ανοίξουμε τον δρόμο σε μια κοινωνία χωρίς πολέμους, καταπίεση, εκμετάλλευση και περιβαλλοντική καταστροφή.Read More »
Αντιπολεμική συγκέντρωση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα στην Ηγουμενίτσα Αντιπολεμική συγκέντρωση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Σημαντική διάκριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στα Digital Finance Awards 2022

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Σημαντική διάκριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στα Digital Finance Awards 2022Ιωάννινα, 24 Φεβρουαρίου 2022 – Για την επιτυχημένη μετάβαση στο νέο Core Banking System διακρίθηκε η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στα φετινά Digital Finance Awards 2022 που έχουν ως στόχο την ανάδειξη εταιρειών που υιοθετούν καινοτόμες πρακτικές στην πορεία τους προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, στο Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα, η Τράπεζα Ηπείρου έλαβε το βραβείο Bronze στην κατηγορία Best Core Banking System Project.
Η βράβευση αναγνωρίζει την επιτυχία μετάβασης του κυρίαρχου μηχανογραφικού συστήματος της Τράπεζας Ηπείρου στο νέας γενιάς πολυγλωσσικό και πολυνομισματικό κεντρικό τραπεζικό σύστημα CSB2. Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και σύνθετο έργο το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ηπειρώτικη εταιρεία τεχνολογίας Natech, η οποία αποτελεί και τον στρατηγικό συνεργάτη της Τράπεζας Ηπείρου για τη μετάβασή της στη νέα ψηφιακή εποχή.
Ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε σχετικά: «Η βράβευσή μας αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Ο εκσυγχρονισμός και η τεχνολογική αναβάθμιση των διαδικασιών και των υπηρεσιών μας είναι αναγκαία συνθήκη της λειτουργικής αποτελεσματικότητάς μας και σημαντικό κεφάλαιο του στρατηγικού μας σχεδιασμού για τη μετατροπή μας σε μια ισχυρή Περιφερειακή Τράπεζα και δύναμη ανάπτυξης της Ηπείρου».
Ο κ. Γιάννης Τσαβδαρίδης Διευθυντής Πληροφορικής και Ψηφιακής Τραπεζικής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ανέφερε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι για τη διάκριση του Core Banking System της Τράπεζας Ηπείρου καθώς αναγνωρίζει την επιτυχία του ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας με σύγχρονες και καινοτόμες πρακτικές. Η αναβάθμιση της Τράπεζας αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, προσηλωμένων στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας».

Σχετικά με την Τράπεζα Ηπείρου:
Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1978 υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή της Ιωάννη Δούμα να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης Περιφέρειας Ηπείρου. Σήμερα, συμπληρώνοντας πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η Τράπεζα των 18.000 Ηπειρωτών αλλά και των θεσμικών επενδυτών. Με την συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης, η Τράπεζα βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση για να προχωρήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και του οράματός της για μια Ισχυρή Ελληνική Συνεταιριστική Τράπεζα. Το νέο συνεταιριστικό -επιχειρηματικό μοντέλο- πρότυπο που σχεδιάζει η Τράπεζα θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία και κοινωνία , όσο και στους εργαζομένους και τους μετόχους .
Read More »
Σημαντική διάκριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στα Digital Finance Awards 2022 Σημαντική διάκριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στα Digital Finance Awards 2022 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

109 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Φιλατών

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
109 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Φιλατών


26 Φεβρουαρίου 1913.
109 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Φιλατών.
Ημέρα μνήμης, χαράς και υπερηφάνειας.
Ημέρα μνήμης για το ένδοξο παρελθόν μας.
Ημέρα χαράς την απελευθέρωση της πόλης μας.
Ημέρα υπερηφάνειας για τους ήρωες απογόνους μας.
Τιμή και δόξα στους Ήρωες της Λευτεριάς.
Ας ενεργήσουμε όλοι μαζί ώστε και οι απόγονοί μας να αισθάνονται υπερηφάνεια για τις σημερινές επιλογές μας.
Μόνο έτσι θα διασώσουμε το μέλλον μας και θα τιμήσουμε τους αγώνες για την ελευθερία.
Χρόνια πολλά!

Ο Δήμαρχος Φιλιατών,
Σπυρίδων Παππάς
Read More »
109 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Φιλατών 109 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Φιλατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Είχαν στις βαλίτσες τους 1.436 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Ηγουμενίτσα: Είχαν στις βαλίτσες τους 1.436 πακέτα λαθραίων τσιγάρωνΣτη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 38 και 27 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του ν. 2960/01.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό τον 38χρονο και συνοδηγό τον 27χρονο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη χιλίων τετρακοσίων τριάντα έξι (1.436) πακέτων με τσιγάρα χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, επιμελώς κρυμμένα σε τρεις (03) τροχήλατες βαλίτσες στον χώρο αποσκευών του οχήματος, με σκοπό οι ανωτέρω να τα μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα, όπως επίσης και η εν λόγω ποσότητα τσιγάρων.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Είχαν στις βαλίτσες τους 1.436 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Ηγουμενίτσα: Είχαν στις βαλίτσες τους 1.436 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στα Healthy Diet Awards 2022

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022
Διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στα Healthy Diet Awards 2022Χρυσή και Bronze διάκριση για αγαπημένα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ

Τρείς σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η ΔΩΔΩΝΗ στο πλαίσιο των “Ηealthy diet Awards 2022”, έναν θεσμό που έχει ως στόχο την επιβράβευση εταιρειών για την αριστεία και την καινοτομία τους σε προϊόντα που προάγουν την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, αποδεικνύοντάς για ακόμα μια χρονιά την υψηλή ποιότητα και μοναδική διατροφική αξία των προϊόντων της.

Αναλυτικότερα, και ύστερα από την αξιολόγηση, τα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ που αναδείχτηκαν είναι:
· Το Γαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ με GOLD, στην κατηγορία “Dairy Products”.
· Tο ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 2% χωρίς λακτόζη με BRONZE, στην κατηγορία “Free from or Low Food Products”.
· Το ΔΩΔΩΝΗ Ελαφρύ με ΒRONZE, στην κατηγορία “Light Dairy Products”.

Συνεχίζοντας δυναμικά την ανοδική πορεία που καταγράφει για περισσότερο από μισό αιώνα, η ΔΩΔΩΝΗ παραμένει πιστή στις αξίες της για τη δημιουργία αυθεντικών και ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων, με κύριο μέλημα την άριστη ποιότητα και μοναδική γεύση, ξεχωρίζοντας τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

H Bίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: «Για όλους εμάς στη ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί βασική προτεραιότητα η παραγωγή προϊόντων κορυφαίας ποιότητας και ασυναγώνιστης γεύσης, τα οποία προάγουν παράλληλα και ένα καλύτερο και πιο ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο. Οι νέες αυτές διακρίσεις αποτελούν σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής προσήλωσης και αφοσίωσης μας τόσο στο τελικό προϊόν όσο και στους καταναλωτές μας, οι οποίοι επιλέγουν καθημερινά να βρισκόμαστε στο τραπέζι τους. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για καλύτερα και πιο υγιεινά προϊόντα με την ίδια συνέπεια, την ίδια υπευθυνότητα και το ίδιο πάθος».
Read More »
Διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στα Healthy Diet Awards 2022 Διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στα Healthy Diet Awards 2022 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Σελίδες