ΔΩΔΩΝΗ: «κλείνει» το 2019 με πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
ΔΩΔΩΝΗ: «κλείνει» το 2019 με πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία 


Η ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, αποχαιρετά το 2019 με 4 νέες σημαντικές διακρίσεις, που αποδεικνύουν ακόμη μία φορά την αφοσίωση της εταιρείας στην παραγωγή ποιοτικών 100% ελληνικών προϊόντων, την θετική πορεία που ακολουθεί εντός κι εκτός συνόρων, αλλά και τη συνεχόμενη δημιουργία αξίας για τους ανθρώπους της, τους παραγωγούς της και το ευρύ κοινό. 

Πιο συγκεκριμένα, πριν το τέλος τη χρονιάς η ΔΩΔΩΝΗ απέσπασε 2 χρυσά βραβεία στα Μade in Greece Awards 2019 στις κατηγορίες Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας Καταναλωτικού Προϊόντος για την εξαιρετική εξαγωγική της δραστηριότητα και Βραβείο Επώνυμου Καταναλωτικού Προϊόντος για την ΠΟΠ Φέτα ΔΩΔΩΝΗ. Πρόκειται για έναν θεσμό που διοργανώνεται από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.), η οποία αναδεικνύει και επιβραβεύει επιχειρήσεις και οργανισμούς που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία για την Ελληνική Οικονομία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Bravo Sustainability Dialogue and Awards 2019 που διοργανώνει το QualityNet Foundation (Δίκτυο των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών), η ΔΩΔΩΝΗ έλαβε έπαινο στον πυλώνα της Κοινωνίας, στην κατηγορία ενίσχυση Τοπικών Κοινωνιών, για τη Διαρκή Στήριξη της Μεγαλύτερης Ζώνης Γάλακτος που διαθέτει στην Ελλάδα, με πάνω από 5.500 μικρούς και μεγάλους Έλληνες παραγωγούς, θέτοντας την στήριξη του πρωτογενή τομέα στο επίκεντρο. 

Τέλος, στην 7η τελετή απονομής του θεσμού Βραβεία «Ελληνική Αξία», που πραγματοποιείται από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), η ΔΩΔΩΝΗ ήταν μεταξύ των 20 επιχειρήσεων που βραβεύτηκαν στην κατηγορία Βραβεία Περιφερειακής Αριστείας. Ο θεσμός αυτός βραβεύει επιχειρήσεις οι οποίες είναι κερδοφόρες, αυξάνουν κάθε χρόνο τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού, καινοτομούν και αναπτύσσουν ισχυρή διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Αναφορικά με τις νέες αυτές διακρίσεις, ο κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ σημείωσε: «Οι νέες αυτές διακρίσεις και όλες όσες έχουμε λάβει τα τελευταία χρόνια, μας τιμούν ιδιαίτερα και μας γεμίζουν μόνο υπερηφάνεια και χαρά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να διακρινόμαστε τόσο σε εγχώριους, όσο και σε διεθνείς θεσμούς, καθώς αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας και η δέσμευσή μας στην παραγωγή αυθεντικών, αγνών γαλακτοκομικών προϊόντων, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά 100% ελληνικό γάλα, και η θετική πορεία που ακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπου διαθέτουμε παρουσία σε πάνω από 50 χώρες». 

Μετρώντας συνολικά 51 εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις και βραβεία από το 2015 μέχρι σήμερα, που επιβραβεύουν την αφοσίωση της εταιρείας στην παραγωγή εξαίρετης ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων, την δυναμική επιχειρηματική της ανάπτυξη, αλλά και την επιτυχημένη επικοινωνιακή της στρατηγική, η ΔΩΔΩΝΗ παραμένει πιστή στις αξίες και στη δέσμευσή της να μεταφέρει τη γεύση του καλού στο τραπέζι των Ελλήνων και διεθνών καταναλωτών. 

Read More »
ΔΩΔΩΝΗ: «κλείνει» το 2019 με πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία ΔΩΔΩΝΗ: «κλείνει» το 2019 με πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αποκατάστασης προσήνεμου μόλου του υφιστάμενου καταφυγίου Πλαταριάς

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αποκατάστασης προσήνεμου μόλου του υφιστάμενου καταφυγίου Πλαταριάς


Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η χρηματοδότηση της αποκατάστασης του προσήνεμου μόλου του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 280.000€ και θα καλυφθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η έγκριση του έργου επετεύχθη με συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και του Βουλευτή Θεσπρωτίας, κ. Βασίλειου Γιόγιακα.

Το έργο περιλαμβάνει τεχνικές εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του και την βελτίωση των συνθηκών ευστάθειας της διατομής του, καθώς και επανατοποθέτηση για όλα τα εξαρτήματα των ανωδομών όπως οι δέστρες, τα pillars εξυπηρέτησης των σκαφών, οι ιστοί φωτισμού και φανός εισόδου στο καταφύγιο.

Τα έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης στα υπάρχοντα τουριστικά καταφύγια θα συνεχιστούν. Η ανάπτυξη του δικτύου Μαρίνων και τουριστικών καταφυγίων σκαφών, αποτελούν ένα έργο πνοής για την Θεσπρωτία. Σταδιακά θα υλοποιούνται παρεμβάσεις που θα δώσουν στο παραλιακό μέτωπο του Νομού Θεσπρωτίας τις κατάλληλες υποδομές για την υποδοχή ακόμη περισσότερων τουριστικών ροών.

Οι εν λόγω περιοχές ήδη αποτελούν πόλο έλξης τουρισμού και διαθέτουν σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, που θα ενισχυθούν σημαντικά με την δημιουργία σύγχρονων μαρίνων και τουριστικών καταφυγίων. Εκμεταλλευόμαστε το υπάρχον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προχωράμε με σταθερά βήματα. Θεωρούμε ότι σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα πετύχουμε το καλύτερο για την περιοχή.

Read More »
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αποκατάστασης προσήνεμου μόλου του υφιστάμενου καταφυγίου Πλαταριάς Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αποκατάστασης προσήνεμου μόλου του υφιστάμενου καταφυγίου Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Πενήντα τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ήπειρο για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Πενήντα τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ήπειρο για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας 


Πενήντα τόνοι τροφίμων και άλλων ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκαν από πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις της Ηπείρου - μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και με το συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιας για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αγνής Νάκου- Δασούλα- παραδόθηκαν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στην Αρχιεπισκοπή Τιράνων και Πάσης Αλβανίας για την ανακούφιση των σεισμοπαθών. 

Επικεφαλής της Αποστολής ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αγνή Νάκου- Δασούλα- Οδυσσέας Πότσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μάκης Γαιτανίδης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δέσποινα Καμπούρη. 

Την αποστολή υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος, ο οποίος και ζήτησε να διαβιβασθούν εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Τιράνων κ. Αναστασίου οι ευχαριστίες του προς τους πολίτες της Ηπείρου, που από το υστέρημά τους συνέδραμαν τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας και εν γένει το έργο της Εκκλησίας για την ανακούφισή τους. 

Η Περιφέρεια Ηπείρου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια τους πολίτες, τους Δήμους, τις Μητροπόλεις, τα σχολεία και όλους τους άλλους φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της και οργανωμένα συνέβαλαν στη συγκέντρωση και στην αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία με την εγγύηση της Αρχιεπισκοπής θα φθάσει ακέραια στους τελικούς αποδέκτης της. 

Αναλυτικά οι φορείς που συνεργάστηκαν είναι οι εξής: Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

· Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περ. Ηπείρου (Μεγάλος Αριθμός Πολιτών) 

· Μητρόπολη Ιωαννίνων 

· Μονή Δουραχάνης – Οικοτροφείο ΑΝΘΟΣ 

· ΟΚΠΑΠΑ - Δ. Ιωαννιτών 

· Δήμος Κόνιτσας 

· Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου 

· Σύλλογος Οικογενειών ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ 

· Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ 

· ΕΠΣΗΠ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου) 

· ΕΛΕΤΑ Ιωαννίνων (Ελληνική Εταιρεία Αυτοκινήτων) 

· Δημοτικό Σχολείο Βουνοπλαγιάς 

· Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου 

· ΔΩΔΩΝΗ Γαλακτοκομική Εταιρεία 

Π.Ε. ΑΡΤΑΣ 

· Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. ΑΡΤΑΣ (Πολίτες) 

· Μητρόπολη Άρτας 

· Ερυθρός Σταυρός Άρτας 

· Δημοτικό Σχολείο Κωστακιών 

· Δημοτικό Σχολείο Ανέζας 

Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ 

· Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Πολίτες) 

· Μητρόπολη Πρεβέζης 

· Δήμος Πάργας 

· Περιφερειακός Σύμβουλος Κος Γκούμας Αχιλλέας (1 τόνο φασόλια ξηρά) 

· Σύλλογος Τριτέκνων Πρέβεζας 

· Αρτοποιία Γιώργος Γιολδάσης 

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

· Δήμος Σουλίου 

· Δήμος Φιλιατών
Read More »
Πενήντα τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ήπειρο για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας Πενήντα τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ήπειρο για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Η εορταστική συναυλία της φιλαρμονικής του ΦΟΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Η εορταστική συναυλία της φιλαρμονικής του ΦΟΠ (ΒΙΝΤΕΟ)Με ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι σε αφήγηση του «Αγίου Βασίλη», πραγματοποιηθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο θέατρο Καρκαμίσι, η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς.

Οι μουσικοί του ΦΟΠ υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Κώστα Δελλή, κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών, με την εξαιρετική πρόοδο που έχουν παρουσιάσει και στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τι συνέβη στο θέατρο Καρκαμίσι:

Read More »
Η εορταστική συναυλία της φιλαρμονικής του ΦΟΠ (ΒΙΝΤΕΟ) Η εορταστική συναυλία της φιλαρμονικής του ΦΟΠ (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Χριστούγεννα στην πλατεία δημαρχείου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Ηγουμενίτσα: Χριστούγεννα στην πλατεία δημαρχείουΟ Δήμος Ηγουμενίτσας, το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας και η Κοινότητα Ηγουμενίτσας σας προσκαλούν στην μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 16:00 στην πλατεία Δημαρχείου. Η γιορτή θα περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα (τηγανίτες- τραχανά), γλυκίσματα (μελομακάρονα- κουραμπιέδες), ζεστά ροφήματα (κρασιού-τσίπουρου), παιδικές δραστηριότητες(κατασκευές στολιδιών-ζωγραφική προσώπου), ο Μάγος Capela’ με τα μαγικά του, χορωδίες (παιδικές και ενηλίκων), Trio Tenoro, ο Αϊ Βασίλης με την άμαξα του και άλλες εκπλήξεις. 

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα μεταφερθεί για την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15:30. 

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ 
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Ηγουμενίτσα: Χριστούγεννα στην πλατεία δημαρχείου Ηγουμενίτσα: Χριστούγεννα στην πλατεία δημαρχείου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΑπαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοικτού τύπου, ισχύει από το πρωί στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Κερκυρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή.
Η κίνηση διεξάγεται μόνο με τα πλοία κλειστού τύπου.
Οι επιβάτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας για να ενημερώνονται προς αποφυγή ταλαιπωρίας στο τηλέφωνο 2665099460.
Read More »
Απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Υπογραφή σύμβασης για τα έργα διευθέτησης του ρέματος της Λάκκας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Ηγουμενίτσα: Υπογραφή σύμβασης για τα έργα διευθέτησης του ρέματος της Λάκκας


Υπεγράφη την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Έργα Διευθέτησης Ρέματος Λάκκας» ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2.819.268,39€ και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, στόχος του οποίου είναι να θωρακίσει αντιπλημμυρικά την πόλη της Ηγουμενίτσας. 

Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος Λάκκας, εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως με τεχνητή κοίτη ορθογωνικής διατομής από οπλισμένο σκυρόδεμα, από το ύψος της περιφερειακής οδού της Ηγουμενίτσας και προς τα κατάντη, μέχρι την πρόσφατα διευθετημένη κοίτη, καθώς και η κατασκευή μία γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα επιφάνειας 18 Χ 18m2, ενώ παράλληλα προβλέπεται και η διευθέτηση του ρέματος «παραπόταμος Λάκκας» από τη διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την οδό Πάργης έως και το κεντρικό ρέμα της Λάκκας. 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος κατά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε τα ακόλουθα: 

«Έχοντας ως προτεραιότητα την προάσπιση των πολιτών και μέσα από σκληρή δουλειά, εντάξαμε το εν λόγω έργο στο ΕΣΠΑ, το οποίο αποτελεί τον προπομπό για τα νέα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, που πρόκειται να ενταχθούν ή να υλοποιηθούν στον Δήμο μας. Παράλληλα το έργο αποδεικνύει ότι ο Δήμος μας, διεκδικεί και εντάσσει έργα με σημαντικό αποτύπωμα στην πολιτική προστασία»
Read More »
Ηγουμενίτσα: Υπογραφή σύμβασης για τα έργα διευθέτησης του ρέματος της Λάκκας Ηγουμενίτσα: Υπογραφή σύμβασης για τα έργα διευθέτησης του ρέματος της Λάκκας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Λαδοχωρίου μαζεύει παιχνίδια για Το χαμόγελο του παιδιού

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Ο πολιτιστικός Σύλλογος Λαδοχωρίου μαζεύει παιχνίδια για Το χαμόγελο του παιδιού


Ο πολιτιστικός Σύλλογος Λαδοχωριου συλλέγει παιχνίδια για τα παιδιά που στηριζει το χαμόγελο του παιδιού. Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στο πρώην κοινοτικο γραφείο Λαδοχωριου και ώρες 10:00-14:00. Σημαντικό για όσους σταθουν αρωγοι σε αυτό, οτι ο πολιτιστικός Σύλλογος κανει έκκληση να μην παραδοθούν μεταχειρισμένα παιχνίδια.
Read More »
Ο πολιτιστικός Σύλλογος Λαδοχωρίου μαζεύει παιχνίδια για Το χαμόγελο του παιδιού Ο πολιτιστικός Σύλλογος Λαδοχωρίου μαζεύει παιχνίδια για Το χαμόγελο του παιδιού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Χριστούγεννα στον πεζόδρομο, με τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Χριστούγεννα στον πεζόδρομο, με τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας


Read More »
Χριστούγεννα στον πεζόδρομο, με τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Χριστούγεννα στον πεζόδρομο, με τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δ.Σ. Γραικοχωρίου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δ.Σ. Γραικοχωρίου


Read More »
Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δ.Σ. Γραικοχωρίου Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δ.Σ. Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει στο Γ' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει στο Γ' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας


Read More »
Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει στο Γ' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει στο Γ' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Αιμοδοσία στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019

Αιμοδοσία στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την Κυριακή 22 ΔεκεμβρίουΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ»
Κάνε μιά καρδιά νά χτυπᾶ δυνατά
Ἐλᾶτε νά συναντηθοῦμε στήν ἐθελοντική αἱμοδοσία
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019
ἀπό 10.00 τό πρωί ἕως τίς 2 τό μεσημέρι
στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης
Πρόσφερε λίγο ἀπό τό αἷμα σου στήν αἱμοδοσία, πού ὀργανώνει ἡ Τράπεζα Αἵματος ἐνορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ».
Ἄς δώσουμε όλοι τό «παρών»
στό κατ’ ἐξοχήν αὐτό ἔργο τῆς ἀγάπης
Ἔρχονται στιγμές, πού ἡ ζωή τοῦ συνανθρώπου μας ἐξαρτᾶται ἀπό τό λίγο αἷμα, πού δίνουμε. Ἄς δώσουμε τή δυνατότητα στήν Τράπεζα Αἵματος ἐνορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ», νά μπορεῖ νά συμπαραστέκεται στιίς δύσκολες ὧρες τῶν ἀδελφῶν μας, προσφέροντας ἔστω και μία φιάλη αἵματος, πού ἐσεῖς τούς ἐξασφαλίσατε, ὠφελώντας καί τόν ἴδιο τόν ἑαυτό σας.
Ἐξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό καί κατάλληλοι ἰατροί τοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Ἰωαννίνων, θά ἐπιμεληθοῦν μέ μεγάλη προσοχή το ἔργο τῆς αἱμοληψίας.
Tηλ. ἐπικοινωνίας: 6945894424
Read More »
Αιμοδοσία στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου Αιμοδοσία στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Μελομακάρονο 5 μέτρων για Γκίνες, στις 21.12 στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Μελομακάρονο 5 μέτρων για Γκίνες, στις 21.12 στην ΠαραμυθιάΜε ένα μελομακάρονο γίγας 5 μέτρων, θα υποδεχτεί το άλλο Σάββατο τους κάτοικους και τους επισκέπτες του παζαριού της Παραμυθιάς, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ο δήμος Σουλίου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Φιλαρμονική του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς, το ΚΔΑΠ Παραμυθιάς, η σχολή ζούμπα της κας Χ. Παπαδοπούλου και μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς.
Read More »
Μελομακάρονο 5 μέτρων για Γκίνες, στις 21.12 στην Παραμυθιά Μελομακάρονο 5 μέτρων για Γκίνες, στις 21.12 στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: «Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι η κυβέρνηση και στην ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου»

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Μάριος Κάτσης: «Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι η κυβέρνηση και στην ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου» 


Πριν δέκα μέρες, 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε ερώτηση προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, αρμόδιο για θέματα Τύπου, κ. Πέτσα, για να μας απαντήσει για ποιο λόγο δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης των ημερήσιων και εβδομαδιαίων, περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάιο του 2019. Η απάντηση δεν ήρθε εγγράφως, αλλά εμπράκτως, καθώς ο κ. Πέτσας ανακαλεί το πρόγραμμα ενισχύσεων ύψους 16 εκατ. ευρώ για 4 χρόνια. 

Η απόφαση ανάκλησης έρχεται σε συνέχεια του αλαλούμ των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα της ενίσχυσης των ενημερωτικών εντύπων πανελλαδικής κυκλοφορίας. Αφού πρώτα ενέταξαν μπαταχτσήδες και στοιχηματικές εφημερίδες στους δικαιούχους της ενίσχυσης, στη συνέχεια αποφάσισαν να δοθεί παράνομα ενίσχυση και σε έντυπα που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με ρητορική μίσους και ρατσιστικά κ.ά. σχόλια, τα οποία θα έπρεπε να είχαν αποκλειστεί βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Μετά το φιάσκο, αντί να υιοθετήσουν τις προτάσεις που κατέθεσα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική συζήτηση με όλα τα κόμματα, στην οποία εν μέσω πανικού μας προσκάλεσε ο κ. Πέτσας, προχώρησαν στην τακτική «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι», ακυρώνοντας τελείως την εφαρμογή του μέτρου ενίσχυσης του Τύπου. 

Η ισοπεδωτική αυτή τακτική της κυβέρνησης πήρε παραμάζωμα και τον περιφερειακό και τοπικό Τύπο, ο οποίος έχει μεγάλα προβλήματα βιωσιμότητας και περίμενε ως ανάσα την ενίσχυση της Πολιτείας. Απόδειξη η έντονη διαμαρτυρία φορέων του περιφερειακού και τοπικού Τύπου, οι οποίοι φαίνεται πως περίμεναν ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ενίσχυση, όταν στις 13/12/2019 ανακοινώθηκε η λίστα του ηλεκτρονικού μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου. Λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς ο κ. Πέτσας ήδη σχεδίαζε την ανάκληση. 

Ο κ. Πέτσας και η κυβέρνησή του έχουν την πλήρη ευθύνη για το νέο αυτό φιάσκο. Τους καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσουν την τακτική τους και να προχωρήσουν στην εφαρμογή της ΚΥΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας απαρέγκλιτα τα νομοθετημένα κριτήρια, ώστε να διασφαλιστεί ο θεμιτός ανταγωνισμός, μέσω της ενίσχυσης αποκλειστικά της υγιούς και βιώσιμης επιχειρηματικότητας στον κλάδο των περιφερειακών και τοπικών, εντύπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τους καλούμε, επίσης, να μη διολισθήσουν σε λογικές πελατειακής εξυπηρέτησης. Δεν είναι μόνο ζήτημα οικονομικό. Είναι και ζήτημα ενίσχυσης των μέσων που αναδεικνύουν τοπικά και περιφερειακά θέματα. Είναι πρωτίστως ζήτημα πλουραλισμού στην ενημέρωση, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. 

Μάριος Κάτσης 

Βουλευτής Θεσπρωτίας 

Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ
Read More »
Μάριος Κάτσης: «Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι η κυβέρνηση και στην ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου» Μάριος Κάτσης: «Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι η κυβέρνηση και στην ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ - Του Πέτρου Ζήγου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ - Του Πέτρου Ζήγου


Διαβουλεύομαι σημαίνει συσκέπτομαι, εξετάζω λεπτομερώς. Συσκέπτομαι με άλλους ανταλλάσσοντας απόψεις.

Η συγκρότηση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης είχε προβλεφθεί από το άρθρο 76 του νόμου 3852/2010 (πρόγραμμα «Καλλικράτης»), το οποίο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 78 του νομού 4555/2018 (πρόγραμμα «Καλλισθένης» Ι). Αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας (όπως είναι οι τοπικοί εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι, οι επιστημονικοί σύλλογοι κ.λ.π.) και από δημότες.

Έχει συμβουλευτικές αρμοδιότητες και συγκεκριμένα α)γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, β) γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σ’ αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο, γ) εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών, δ) διατυπώνει απλή γνώμη επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού, ε) μπορεί να εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοτικού δημοψηφίσματος κ.λ.π.

Η διατύπωση γνώμης από την επιτροπή αυτή δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες μέσω διαδικτύου.

Με το άρθρο 78 του Ν. 4555/18 επήλθαν ορισμένες βελτιώσεις, όπως είναι α) η συγκρότησή της σε δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από 5.000 κατοίκους και όχι μεγαλύτερο από 10.000 κατοίκους, που προέβλεπε ο Ν. 3852/10,β) η αρμοδιότητα της να εισηγείται τη διεξαγωγή δημοτικού δημοψηφίσματος, γ) η αύξηση της διάρκειας της θητείας της από δυόμιση έτη σε τέσσερα κ.λ.π.

Συνεδριάζει υποχρεωτικά μία φορά το χρόνο, πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης, και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις (3) μήνες για άλλα θέματα, που εισάγονται σ΄αυτη για συζήτηση.

Η Επιτροπή συνεδριάζει δημόσια και η διαβούλευση, σύμφωνα με τον κανονισμό της, διενεργείται σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της αμεροληψίας, της αντικειμενικότητας και της ίσης μεταχείρισης. Ο κανονισμός της συντάχθηκε και ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο το έτος 2011, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να προβεί στην επικαιροποίησή του, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 78 του Ν. 4555/18.

Σημειωτέον ότι στην επιτροπή συμμετέχουν άνθρωποι με μεγάλη συνδικαλιστική πείρα και άνθρωποι με επιστημονικές γνώσεις, οι οποίοι μπορούν να εκφράσουν απόψεις και να διατυπώσουν προτάσεις, τις οποίες πιθανόν να μην σκέφτηκαν ο δήμαρχος ή οι δημοτικοί σύμβουλοι. Με τις προτάσεις αυτές μπορεί να επιλυθεί καλύτερα ένα πρόβλημα, πράγμα το οποίο τελικά αποβαίνει προς όφελος των συνδημοτών μας. Η επιτροπή αυτή είναι μια δεξαμενή σημαντικών και χρήσιμων ιδεών. Μέσα από τον καλοπροαίρετο διάλογο βγαίνει πάντα κάτι καλό.

Η Επιτροπή διαβούλευσης χρειάζεται αναβάθμιση και όχι απαξίωση. Ένας τρόπος αναβάθμισής της είναι οι συχνές συνεδριάσεις της και η εισαγωγή σ’ αυτή για συζήτηση αρκετών θεμάτων από τον δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο, τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και από τους δημότες, που συμμετέχουν σ’ αυτή. Με αυτόν τον τρόπο η λειτουργία της θα καταστεί ουσιαστική και όχι τυπική και υποχρεωτική, επειδή προβλέπεται από το νόμο. Επίσης πρέπει να τηρούνται πρακτικά και όλες οι απόψεις και προτάσεις των μελών της να εισάγονται για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο μέσα σε ένα μήνα από τη λήψη τους, όπως προβλέπει ο νόμος. 

Για να προσέρχονται τα μέλη της ενημερωμένα και προετοιμασμένα στις συνεδριάσεις της, πρέπει η πρόσκληση να συνοδεύεται από εισήγηση επί των θεμάτων που θα συζητηθούν. Δεν πρέπει να εκφυλιστεί σιγά-σιγά αυτή η δημοκρατική και αμφίδρομη διαδικασία, η οποία είναι μια μορφή επικοινωνίας της δημοτικής αρχής με την κοινωνία. 

Η συμμετοχή των μελών της στην πρώτη συνεδρίασή της ήταν ικανοποιητική. Ο δήμαρχος απάντησε εύστοχα στα ζητήματα που τέθηκαν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διηύθυνε άριστα τη συνεδρίαση. 

Τα προβλήματα δεν λύνονται με υπομνήματα, ψηφίσματα και ατέρμονες συζητήσεις. Λύνονται με τον συντονισμό όλων των τοπικών φορέων και την από κοινού άσκηση πίεσης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, μακριά από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις και προσωπικές στρατηγικές.

Ο Αθηναίος ρήτορας της αρχαιότητας Ισοκράτης είπε ότι «οι κακώς βουλευθέντες περί των ιδίων, ουδέποτε βουλεύσονται καλώς περί των αλλοτρίων». Η άποψη αυτή δεν ισχύει για τα μέλη της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, διότι όλα τα μέλη της έχουν τακτοποιήσει «τα του οίκου τους» και συμμετέχουν σ’ αυτή για να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στους συνδημότες τους και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο. Αυτή άλλωστε είναι και η έννοια της υγιούς ενασχόλησης με τα κοινά. Δυστυχώς όμως στη χώρα μας οι περισσότεροι ασχολούνται με τα κοινά για να τακτοποιήσουν τα επαγγελματικά τους συμφέροντα και γενικά για να τακτοποιήσουν «τα του οίκου τους», μέσω της ενασχόλησης με τα κοινά. Γι΄αυτόν το λόγο, ως χώρα, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Λίγοι είναι αυτοί, οι οποίοι ασχολούνται με τα κοινά, χωρίς να έχουν προσωπικό όφελος.

Πέτρος Γ. Ζήγος
Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής 
Διαβούλευσης
Read More »
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ - Του Πέτρου Ζήγου Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ - Του Πέτρου Ζήγου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Τα ellinikahoaxes αποκαθιστούν την αλήθεια

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Θεσπρωτία: Τα ellinikahoaxes αποκαθιστούν την αλήθεια


«Αλβανοί εξτρεμιστές κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανάρτησαν την αλβανική στη Θεσπρωτία»…

Αυτός ήταν ο τίτλος δημοσιεύματος του τελευταίου διημέρου σε διάφορα αθηναϊκά sites και διαδόθηκε ουκ ολίγο μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Η ίδια είδηση είχε απασχολήσει και πάλι το Νοέμβριο του 2018, όταν και τότε παντογνώστες της Αθήνας ήθελαν Αλβανούς εθνικιστές να κατεβάζουν την ελληνική σημαία και να αναρτούν την ελληνική σε χωριό της Θεσπρωτίας.

Τότε η παρέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Το συμβάν είχε εκτυλιχθεί στο Βασιλικό Κιάτου – άλλο Κορινθία άλλο Θεσπρωτία- και οι πρωταγωνιστές του συμβάντος είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί!

Τώρα έρχονται τα ellinikahoaxes.gr για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

(Τα «ellinikahoaxes.gr» είναι ο μοναδικός ελληνικός ιστότοπος κατά της παραπληροφόρησης και η μοναδική συντονισμένη προσπάθεια κατάρριψης αναληθών δημοσιευμάτων στο ελληνικό διαδίκτυο).

Μεταξύ των άλλων λοιπόν σημειώνουν: «Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, ένας εύκολος τρόπος για να κατασκευάσεις μια είδηση, είναι να πάρεις υλικό από παλιότερη είδηση, να αλλάξεις διάφορα στοιχεία της, όπως χρόνος, τόπος, ονόματα, κτλ, και να την “σερβίρεις” σαν νέα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το παραπάνω δημοσίευμα.

Το περιστατικό δεν έχει συμβεί τις τελευταίες μέρες στην Θεσπρωτία, αλλά το Νοέμβριο του 2018 στο χωριό “Βασιλικό” (Αρχαία Σικυώνα), στο Κιάτο Κορινθίας, από δύο νεαρούς, εκ των οποίων ο ένας κάτοικος του χωριού….. Εν κατακλείδι, η είδηση για υποστολή ελληνικής και έπαρση αλβανικής στη Θεσπρωτία δεν ευσταθεί και οι φωτογραφίες αφορούν περιστατικό που εκτυλίχθηκε το Νοέμβριο του 2018 στο χωριό Βασιλικό Κορινθίας.»
Read More »
Θεσπρωτία: Τα ellinikahoaxes αποκαθιστούν την αλήθεια Θεσπρωτία: Τα ellinikahoaxes αποκαθιστούν την αλήθεια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Αδικαιολόγητο το "πάγωμα" των μέτρων στήριξης στον Περιφερειακό Τύπο

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Αδικαιολόγητο το "πάγωμα" των μέτρων στήριξης στον Περιφερειακό Τύπο 


Η ανάκληση της απόφαση χρηματοδότησης των εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, που συμπαρέσυρε -αδικαιολόγητα- και την χρηματοδότηση των εφημερίδων της Περιφέρειας (θυμίζουμε ότι περιλαμβάνονταν σε άλλη ΚΥΑ και με διαφορετικά κριτήρια), εγείρει πολλά ερωτηματικά, άσχετα αν εξ' εξαρχής ήμασταν αντίθετοι στον σχεδιασμό των Μέτρων Στήριξης που ουσιαστικά άφηνε εκτός σχεδόν το σύνολο των εβδομαδιαίων περιφερειακών εφημερίδων και ένα μεγάλο μέρος των ημερησίων. 

Άλλωστε, η θέση της Ε.Ι.Ε.Τ. ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα έκδοσης της Κοινής Υπουργικής, όταν άλλες Ενώσεις πανηγύριζαν αγνοώντας τα τραγικά λάθη που αυτή περιείχε. 

Με συνεχείς επιστολές μας προς τους αρμόδιους Υπουργούς, τόσο της προηγούμενης όσο και της παρούσας κυβέρνησης, επισημάναμε τον λανθασμένο σχεδιασμό των Μέτρων Στήριξης του Περιφερειακού έντυπου Τύπου, ζητώντας, έστω και την ύστατη ώρα, την τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, αντικαθιστώντας το κριτήριο του αριθμού των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης με το κριτήριο των Ετήσιων Μονάδων Εργασίας (Ε.Μ.Ε.). Μόνο με αυτό τον τρόπο θα αποκατασταθούν οι προκύπτουσες αδικίες και θα ενισχυθούν πραγματικά και ο περιφερειακός τύπος αλλά και η απασχόληση. 

Παράλληλα, παρουσιάσαμε υπαρκτά παραδείγματα για το πως αδικούνται πολλά έντυπα και πως ευνοούνται κάποια άλλα (λιγοστά), ενώ επισημάναμε και άλλες "ατέλειες" της Απόφασης που θα προκαλούσαν ξεκάθαρες αδικίες σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των περιφερειακών εφημερίδων. Καθώς λοιπόν, "πάγωσαν" και τα μέτρα στήριξης που αφορούν τον Περιφερειακό Τύπου (ουδείς μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει για ποιούς λόγους συνέβη αυτό), η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου θα ζητήσει να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση μεταξύ του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα και των Δ.Σ. των Ενώσεων Περιφερειακού Τύπου, ώστε να διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο ενίσχυσης των εφημερίδων που θα άρει τις αδικίες και θα στηρίξει πραγματικά τις περιφερειακές εφημερίδες. Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
Read More »
Αδικαιολόγητο το "πάγωμα" των μέτρων στήριξης στον Περιφερειακό Τύπο Αδικαιολόγητο το "πάγωμα" των μέτρων στήριξης στον Περιφερειακό Τύπο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση της Κοινότητας Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 23η Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο 
Γνωμοδότηση επί Εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας που αφορά στην τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. Γ74 και Ο.Τ. Γ71.

Θέμα 2ο Διάβαση πεζών στην πλαϊνή είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας
(πάρκινγκ σταδίου) για την αποφυγή ατυχημάτων

Θέμα 3ο Βελτίωση λειτουργίας Λαϊκής αγοράς Ηγουμενίτσας – Πεζοδρόμια, Καλλωπισμός χώρου, Πεζοδρόμηση για συγκεκριμένες ώρες.

Θέμα 4ο Αίτημα προς την Επιτροπή κυκλοφορίας για αυτοψία του χώρου στη συμβολή των οδών Ρόδων & Γράμμου στην Ηγουμενίτσα και απαραίτητες παρεμβάσεις για την πρόληψη και αποφυγή ατυχημάτων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΗΣΗΣ
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ


Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί,

Ὅλοι γνωρίζουμε τίς δυσκολίες τῆς σύγχρονης ζωῆς καί τόν σκληρόν ἀγῶνα, πού κάθε ἄνθρωπος κάνει γιά τήν ἐπιβίωση . Ὁμολογουμένως ὅλοι ἔχουμε δυσκολίες καί ἀνάγκες. Ὑπάρχουν ὅμως ἀναμεσά μας καί ἄνθρωποι τελείως πτωχοί, ἄρρωστοι ἐγκατα-λελειμμένοι, πού στεροῦνται καί τά πλέον ἀπαραίτητα. Αὐτοί οἱ ἐνδεεῖς εἶναι, κατά τόν λόγον τοῦ Εὐαγγελίου «ἐλάχιστοι ἀδελφοί τοῦ Κυρίου», πού ἔχουν τήν ἀνάγκην τῆς ἰδικῆς μας ἀγάπης.

Οἱ μεγάλες καί ἅγιες ἡμέρες τῶν Χριστουγέννων, κατά τίς ὁποῖες, ὅλοι μας θέλουμε νά περάσουμε χαρούμενα καί εὐτυχισμένα, προβάλλουν σάν εὐκαιρία ἐκδηλώσεως τῆς ἀγάπης μας πρός αὐτούς. Στό πρόσωπο τους, ὁ ἴδιος ὁ Χριστός ζητάει τήν συμπόνοιά μας καί τό ἔλεός μας. Ἄς κάνουμε ὅτι μποροῦμε.

Γιά τόν ἱερό αὐτόν σκοπό, κάθε χρόνο αὐτές τίς ἡμέρες, ἡ Ἐκκλησία ὀργανώνει τόν ἔρανο τῆς ἀγάπης, καί μᾶς δίνει τήν εὐκαιρία νά προσφέρουμε λίγη χαρά σ’ αὐτούς πού τήν ἔχουν τόσο πολύ ἀνάγκη. 

Σᾶς εὔχομαι καλά Χριστούγεννα μέ ὑγεία καί οἰκογενειακή εὐτυχία.Χ ρ ό ν ι α Π ο λ λ άὉ Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατῶν, Γηρομερίου καί Πάργας Τ Ι Τ Ο Σ
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Σαχπελίδης

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019
Έφυγε από τη ζωή ο πρώην αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Σαχπελίδης


Έφυγε από τη ζωή ο συμπαθέστατος και δραστήριος Θεσπρωτός (από τη Νέα Σελεύκεια) Γεώργιος Σαχπελίδης. 
Άνθρωπος ανοιχτός σε συναισθήματα, χωρίς "αλλά" και δεύτερες σκέψεις, που δεν αδιαφορούσε για τους συνανθρώπους του. Αντίθετα, και ως αντιδήμαρχος του δήμου Ηγουμενίτσας και ως πρόεδρος του ΚΑΠΗ της πόλης, βρέθηκε όχι απλά δίπλα στον κόσμο, αλλά μπήκε μπροστά στην πορεία για μια καλύτερη και πιο ελπιδοφόρα προοπτική. 
Η ζωή του και η προσφορά του καθοδηγούνταν από δύο κεντρικούς άξονες: 
Το ήθος του, που δεν σκιάστηκε ποτέ και για τίποτε.
Και η χρυσή καρδιά του, που χωρούσε τα πάντα και έκανε τα πάντα για τους άλλους. 
Έτσι, δεν πέρασε απαρατήρητος σ'αυτή τη ζωή, αλλά την προσπέρασε δημιουργικά. 
Κάτι, που δεν θα τον αφήσει να λησμονηθεί, αλλά θα τον κρατά ζωντανό στο νου και στην ψυχή όσων τον γνώρισαν.
Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο πρώην αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Σαχπελίδης Έφυγε από τη ζωή ο πρώην αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Σαχπελίδης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Σελίδες