Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!

Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023

 Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!


Read More »
Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!  Χρόνια πολλά Ελλάδα!!! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023 Rating: 5

Η ιστορία του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα...

Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023
Η ιστορία του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα... 


Ο ναός της Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα είναι σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας. Φυσικά και η σημερινή μορφή της, δεν έχει καμία σχέση με την αρχική. 
Η Ηγουμενίτσα στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν μικρός συνοικισμός του Γκραικοχωρίου. 
Με κατοίκους βαρκάρηδες και κτηνοτρόφους. Αυτοί, με προσωπική εργασία και δικά τους χρήματα έφτιαξαν μια ξύλινη εκκλησιά περιορισμένων διαστάσεων, στην παλιά παραλία, με κοιμητήριο δίπλα, που την αφιέρωσαν στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. 
Μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους και κυρίως ύστερα από τον εμφύλιο πόλεμο, άνθισε πληθυσμιακά η Ηγουμενίτσα. Εκεί, όπου βρισκόταν η παλιά εκκλησιά και το κοιμητήριο και αφού εκχωματώθηκε η παραλία, διαμορφώθηκε το κέντρο της πόλης. 
Ως φυσικό αποτέλεσμα ήταν στη δεκαετία του 1950 να αποφασιστεί η μεταφορά του κοιμητηρίου και η ανέγερση μεγαλύτερου ναού. 
Έτσι στη θέση του κτίστηκε νέα, λιθόκτιστη και κεραμοσκεπής, όταν εφημέριος ήταν ο αείμνηστος π. Περικλής Χόβολος. 
Οι άλλοι εφημέριοι στη συνέχεια, πάντα σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Παραμυθιάς, η οποία παρείχε αμέριστα τη στήριξή της, συνετέλεσαν στην ανάπτυξή της, με χαρακτηριστικά παραδείγματα επί αρχιερατείας του σημερινού Μητροπολίτου Τίτου, χωρίς να σημαίνει ότι όσοι δε μνημονεύονται δεν προσέφεραν τα μέγιστα, τον π. Ιωάννη Σωτηρίου, τον π. Θωμά Παππά, τον π. Ελευθέριο Κωνσταντή κ. ά. 
Το 1994 τα ΕΛΤΑ κυκλοφόρησαν γραμματόσημο αξίας 150 δρχ. με την απεικόνιση του ναού. 


 
Read More »
Η ιστορία του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα... Η ιστορία του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα... Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη δάσκαλος Δημοτικού σχολείου της Ηγουμενίτσας με ηρωίνη και κοκαΐνη

Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023
Συνελήφθη δάσκαλος Δημοτικού σχολείου της Ηγουμενίτσας με ηρωίνη και κοκαΐνηΈνας δάσκαλος Δημοτικού σχολείου συνελήφθη από αστυνομικούς για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στη Θεσσαλονίκη. 
Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή του Δενδροποτάμου όταν αστυνομικοί της ομάδας «Ζήτα» έκαναν έναν τυχαίο έλεγχο. 
Ο 44χρονος αρχικά σάστισε αλλά στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι είχε πάνω του ποσότητες ναρκωτικών που μόλις είχε αγοράσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος ο οποίος είναι αναπληρωτής και διδάσκει σε τάξη Δημοτικού σχολείου στην Ηγουμενίτσα, είχε πάνω του 28 γραμμάρια ηρωίνης, σχεδόν ένα γραμμάριο κοκαΐνης αλλά και δυο υπνωτικά χάπια. 
Όπως είπε στους αστυνομικούς, «είχε έρθει με το λεωφορείο και θα επέστρεφε στην Ηγουμενίτσα. 
Η εξάρτηση του από τα ναρκωτικά είναι χρόνια και οι ποσότητες που αγόρασε ήταν για προσωπική του χρήση».
Ωστόσο, έμπειροι νομικοί έλεγαν στη zougla.gr ότι «η ποσότητα των ναρκωτικών δεν είναι μικρή και η επαγγελματική του ιδιότητα, ενδεχομένως, να είναι επιβαρυντική για την ποινική του μεταχείριση. Ρόλο επίσης θα παίξει αν έχει ξανασυλληφθεί στο παρελθόν ή αν έχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είναι χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είχε στην κατοχή του κάποια ζυγαριά ακριβείας είναι ένα ελαφρυντικό». 
Ο 44χρονος εκπαιδευτικός οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς της ομάδας «Ζήτα» στο τοπικό τμήμα όπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.
Read More »
Συνελήφθη δάσκαλος Δημοτικού σχολείου της Ηγουμενίτσας με ηρωίνη και κοκαΐνη Συνελήφθη δάσκαλος Δημοτικού σχολείου της Ηγουμενίτσας με ηρωίνη και κοκαΐνη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023 Rating: 5

Σελίδες