https://picasion.com/

Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!

Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023

 Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!


Read More »
Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!  Χρόνια πολλά Ελλάδα!!! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023 Rating: 5

“Αναπολώντας εν Ηγουμενίτση…” | Η 25η Μαρτίου στο παρελθόν (φωτογραφίες)

Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023
“Αναπολώντας εν Ηγουμενίτση…” | Η 25η Μαρτίου στο παρελθόν (φωτογραφίες)

Παρέλαση των Λυκόπουλων 25η Μαρτίου 1966


Παλιά άλμπουμ άνοιξαν και ασπρόμαυρες φωτογραφίες ψηφιοποιήθηκαν, ώστε άνθρωποι που υπήρξαν μαθητές στην Ηγουμενίτσα τις δεκαετίες του 1950 – 1960 να συναντηθούν διαδικτυακά και να ανταλλάξουν αναμνήσεις από το μαθητικά τους χρόνια.

Την επέτειο της 25ης Μαρτίου, περιγράφει με κείμενο του στη σελίδα “Αναπολώντας εν Ηγουμενίτση” ο Αναστάσιος Βασιάδης, πλαισιωμένο με φωτογραφίες από το αρχείο του και το αρχείο παλιών συμμαθητών:
“Για τους παλιούς μαθητές της Ηγουμενίτσας, η επέτειος της 25ης Μαρτίου ξαναζωντανεύει τις μνήμες μιας εποχής που φαίνεται τόσο μακρινή, αλλά και τόσο κοντινή «Αναπολώντας…εν Ηγουμενίτση!»

Εν αναμονή της εθνικής εορτής διαμορφώνονταν μια χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα που ξεκινούσε αρκετές ημέρες νωρίτερα, με τις πρόβες των μαθητικών παρελάσεων.
Με χαρά και ενθουσιασμό ακούγονταν τα ρυθμικά σφυρίγματα που έδιναν τον ρυθμό στους μαθητές που μετείχαν στις πρόβες, που πλην άλλων γλύτωναν και από τα μαθήματα, εκείνες τις ώρες.
Στις παρελάσεις της Εθνικής Εορτής λάμβαναν μέρος κυρίως οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου που ιδρύθηκε αργότερα, του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και για όσο διάρκεσε ο θεσμός, του Λυκείου.
Βέβαια αναπόσπαστα τμήματα των παρελάσεων προέρχονταν από την Προσκοπική Κοινότητα με τα Λυκόπουλα, τους Πρόσκοπους και τις Οδηγούς.
Αργότερα και για κάποια χρόνια μετείχαν στην παρέλαση και τμήματα της οργάνωσης Αλκίμων.
Σημαντική σειρά στην παρέλαση είχε και το τμήμα μαθητριών της Οικοκυρικής Σχολής Ηγουμενίτσας.
Περιστασιακά παρέλαυναν τμήματα ενστόλων από το 628 Τάγμα Πεζικού Φιλιατών, από την Διοίκηση Χωροφυλακής και τα γνωστά ΤΕΑ.

Ως δείκτες μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, χρησιμοποιούνταν ναύτες που υπηρετούσαν στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Κυρίως όμως η παρέλαση ήταν υπόθεση των μαθητών και των προσκόπων.
Ορισμένες χρονιές το βράδυ της 25ης Μαρτίου, ακολουθούσε εκ νέου παρέλαση λαμπαδοφορίας, με την χρήση πυρσών, που κατασκευάζονταν από τους ίδιους τους μαθητές με καρφωμένα τενεκοκούτια στην άκρη ξύλινης ράβδου στα οποία τοποθετούνταν στουπιά εμποτισμένα με πετρέλαιο, των οποίων η φλόγα διαρκούσε αρκετή ώρα.


Παρέλαση του Δημοτικού Σχολείου την 25η Μαρτίου 1964
25η Μαρτίου 1969 Νυχτερινή λαμπαδηδρομία στην παραλιακή λεωφόρο
Παρέλαση των Λυκόπουλων 25η Μαρτίου 1966
Παρέλαση προσκόπων
1963 Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας
1971 Το Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας


Read More »
“Αναπολώντας εν Ηγουμενίτση…” | Η 25η Μαρτίου στο παρελθόν (φωτογραφίες) “Αναπολώντας εν Ηγουμενίτση…” | Η 25η Μαρτίου στο παρελθόν (φωτογραφίες) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023 Rating: 5

ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ ΄60

Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023
ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ ΄60


Η αναμονή της εθνικής εορτής και οι πρόβες των παρελάσεων που γίνονταν στις αυλές των σχολείων, δημιουργούσαν μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα η οποία κορυφώνονταν τις επίσημες ημέρες.
Οι αναμνήσεις ξαναζωντανεύουν με τις παρελάσεις της σημερινής μαθητιώσας νεολαίας και αναζωπυρώνονται με τις επικαιροποιημένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι φωτογραφίες αυτής της ανάρτησης παραπέμπουν στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, με την υπερήφανη συμμετοχή της νεολαίας της Ηγουμενίτσας, την εποχή του ΄60.

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1964, τον σημαιοφόρο Τάσο Βασιάδη συνοδεύουν ως παραστάτες εύζωνοι, οι Πέτρος Κοντοζήσης και Ηλίας Ράγκος. Πιό πίσω αναγνωρίζονται οι Άκης Κρητικός, Τάκης Ζώτος, Χρήστος Αθανασίου, Γιάννης Γιώτης, Βασίλης Αναστασίου, Άννα Μιχαλά, Σταυρούλα Μάτση και Φωτεινή Μπίτη,
Η παρέλαση των προσκόπων το 1965. Αναγνωρίζονται οι Τάσος Βασιάδης, Σωτήρης Γεωργούλης, Σωτήρης Δήμας, Γιώργος Ρούμπης, Κώστας Στέρτσος και Γιάννης Γιώτης.
Στα λυκόπουλα στο βάθος αναγνωρίζονται ο Τζάκος και ο Δημήτρης Τσολακίδης. Από τη Φιλαρμονική που παιανίζει, ξεχωρίζει ο Γιώργος Βασιάδης με την κορνέτα.
Η παρέλαση του Γυμνασίου Ηηγουμενίτσας το 1968.
Αναγνωρίζονται οι Τάσος Βασιάδης, Γιάννης Ζώης, Σπύρος Μπαλάσκας, Νάσος Σπυριδώνου, Αντώνης Μπούσης, Θόδωρος Βαγγελής, Γιώργος Νικολάου, Παύλος Λουκάς, Σπύρος Τρίκος, Γιώργος Ρούμπης, Αλκίνοος Μάντος, Παναγιώτης Νάτσιος, Τάκης Πέτσης και Στέλιος Ράπτης.
Η παρέλαση του 1969.
Αναγνωρίζονται οι Τάσος Βασιάδης, Βασίλης Κοτινάς και Σπύρος Πάκος
Η 25η Μαρτίου 1969 επιφύλαξε και νυκτερινή παρέλαση-λαμπαδοφορία.
Μαζί με την γυμνάστρια Νίνα Κωστήρα αναγνωρίζονται οι Τάσος Βασιάδης, Ελένη Ντάνη, και Αμαλία Λιάκου.


 
Read More »
ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ ΄60 ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ ΄60 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023 Rating: 5

Στην Εκκλησία της Ευαγγελίστριας (Ηγουμενίτσα,1948) - Του Θεόδωρου Ν. Κώτσιου

Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023
Στην Εκκλησία της Ευαγγελίστριας (Ηγουμενίτσα,1948) - Του Θεόδωρου Ν. Κώτσιου Πρώτο πρωινό του Τήρη, του Πήπη και των υπολοίπων, στο νέο περιβάλλον. Με τα αποδεικτικά μετεγγραφής στα χέρια κατηφορίζουν. Περνούν τα χωρίς όρια ελαιοπερίβολα Μιχαλά και περπατούν στην παραλιακή οδό. Η θάλασσα ανακατεμένη, αλλά χωρίς πλεούμενα. Στρίβουν δεξιά, συναντούν ένα διώροφο ξενοδοχείο, στο ισόγειο του οποίου στεγάζονται η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και η Αγροτική Τράπεζα, και καταλήγουν στη βάση ενός λοφίσκου, στην κορυφή του οποίου, όπως τους πληροφόρησαν, στεγάζεται το νεοσυσταθέν γυμνάσιο. Ανεβαίνουν μια μικρή ανηφοριά, και βρίσκονται μπροστά σ’ ένα παλιό κτίριο, που έχει σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου, και αποτελείται από τοίχους καλοφκιαγμένους, μια ανεκτή οροφή κεραμοσκεπασμένη, αρκετά παράθυρα, δύο εισόδους, ένα μεγάλο δωμάτιο, τέσσερα μικρότερα, κι ένα μικρό. Το δάπεδο στη μεγαλύτερη επιφάνεια χωματένιο. Οι δυο βορεινές αίθουσες είναι καλά κλεισμένες και στο εσωτερικό τους διακρίνονται μαυροπίνακες και κινητοί πάγκοι συνεχείας. Το μικρό δωματιάκι, προς τη δυτική πλευρά, προφανώς γραφείο των καθηγητών, φιλοξενεί ένα τραπέζι, τρεις καρέκλες και μια ντουλάπα. Οι υπόλοιπες αίθουσες ημιτελείς, κενές περιεχομένου, χωρίς εσωτερικές πόρτες, και με ορισμένα τζάμια σπασμένα.

Σε απόσταση πέντε περίπου μέτρων το σφαγείο της πόλης, σε άμεση επαφή με το κύμα. Κείνη τη στιγμή βρισκόταν σε εργασία. Ζωντανά σε σειρά άφηναν την τελευταία τους πνοή φωνασκούντα. Αίματα έτρεχαν και χρωμάτιζαν την αμμουδιά. Δέρματα νωπά σχημάτιζαν θημωνιές. Εκδορείς δούλευαν με τις μάχαιρες, κι όταν εκκένωναν τα άχρηστα εσωτερικά, χαρακτηριστικές μυρωδιές διαχέονταν στο γύρω χώρο. Και ενώ όλα αυτά, τα βαριά και τα ασήκωτα, συνέβαιναν μπροστά στα μάτια των έκπληκτων μαθητών, δυο εργάτες, που έρχονται να πιάσουν δουλειά στην οικοδομή, τους πληροφορούν, ότι το γυμνάσιο λειτουργεί προσωρινά στην Εκκλησία της Ευαγγελίστριας, ακριβώς στον απέναντι λόφο. Οι νεαροί, χωρίς να χάνουν καιρό, κατεβαίνουν και διαπερνούν το δημόσιο δρόμο. Τι δημόσιο δρόμο, δηλαδή, ένα κακό χάλι· που όλο κάρα τον χρησιμοποιούν, μ’ ένα ή δυο άλογα εμπρός και τον οδηγό να κρατάει τα χαλινά· κι αυτά τα φορτηγάκια να εκπέμπουν κρότους δυνατούς με τις σιδερένιες ρόδες τους· αλλά και να ραντίζουν τους τυχερούς διερχόμενους με νερό αναμιγμένο με κοκκινόχωμα· ό,τι πρέπει για να αποτυπωθούν πίνακες ζωγραφικής στα παντελόνια και τα πουκάμισα, τα οποία παίζουν αυτόματα το ρόλο καμβά για καλλιτέχνη. Ακολουθεί ένα μονοπάτι ανηφορικό, που έχει διαμορφωθεί από τις πατημασιές των ανθρώπων. Ένθεν – κακείθεν του δρομίσκου πεύκα καχεκτικά, αρρωστιάρικα, με μια τούφα στην κορυφή, που φιλοξενεί φωλιές πουλιών σε ποικιλία. Οι κορμοί τους γυμνοί με χαρακιές και ιερογλυφικά, τα οποία εκπέμπουν μηνύματα κρυφά, ακαταλαβίστικα. Μόνο σ’ ένα απ’ αυτά τα δέντρα το γραπτό έχει σαφήνεια. Μια καρδιά περικλείουσα τις λέξεις, «Σταυρούλα, σ’ αγαπώ», και υπογραφή ένα σίγμα τελικό. Άιντε τώρα να μαντέψεις, άιντε να βρεις το συγγραφέα, που πόναγε για μια Βούλα, κι αυτή, η κακούργα, αντιστεκόταν και τον παίδευε· και τον ανάγκασε να χρησιμοποιήσει το φυτό για να αποτυπώσει, για να δημοσιοποιήσει τον καημό του, κι έτσι να εξακολουθήσει το ντέρμπι του, ο σεβντάς του, να βρίσκεται στην επικαιρότητα, όσο το ταλαιπωρημένο δεντρί θα είναι εν ζωή. Τα παιδιά βρίσκονται τώρα στην είσοδο του ναού. Κάνουν το σταυρό τους και εισέρχονται. Την ώρα, όμως, εκείνη, μέσα γινόταν μάθημα. Κι ένας καθηγητής ασπρομάλλης, ψηλός, καλοστεκούμενος, τους έκανε νόημα να περιμένουν εκτός, μέχρι να χτυπήσει ο κώδωνας.

Στο διάλειμμα, ο Σιμέλης, ο Πετρέλης, και οι υπόλοιποι, μπαίνουν στην Εκκλησία της Ευαγγελίστριας και παραδίνουν τα διαπιστευτήριά τους στο γυμνασιάρχη, ο οποίος, αφού τα ανάγνωσε, καλωσόρισε τα παιδιά, και πριν την έναρξη της δεύτερης ώρας έκανε και τις ανάλογες συστάσεις για τις νέες αφίξεις. Τα εκ Παραμυθίας μαθητούδια, αναθυμούμενα τις ευκολίες τού τέως γυμνασίου τους, ρίχνουν μια ματιά γύρω τους και απογοητεύονται. Το εσωτερικό τού ναού δεν έχει διαρρυθμίσεις, είναι απλό. Ο εκτός του ιερού χώρος είναι ενιαίος. Σε επαφή με τους τοίχους υπάρχουν στασίδια. Αρκετές καρέκλες ψάθινες, διεσπαρμένες, ορισμένα σκαμνάκια ατομικής χρήσης, και δυο μαυροπίνακες. Δυο παραθυράκια από τη μια μεριά και δυο αντίστοιχα από την άλλη, σαν μικρά παρατηρητήρια, σαν φινιστρίνια. Ο ουρανός συννεφιασμένος, μια μαυρίλα, μια σκοτεινιά. Τα καντήλια αναμμένα για να βοηθήσουν στην ανάγνωση των κειμένων. Μια ομοίωση του κρυφού σχολειού της παλιάς εποχής. Και οι εικόνες των Αγίων και των Οσίων, μ’ εκείνα τα αποστεωμένα σώματα και τους ζυγούς ακριβείας στα χέρια, και κάτι σπαθιά ίσια με κάτω, και κάτι βλέμματα αυστηρά σαν δίκοπο μαχαίρι, φορτίζουν την ατμόσφαιρα, και δημιουργούν ένα κλίμα βαρύ και ασήκωτο.

Κάθε τάξη καταλαμβάνει ένα τεταρτημόριο της ωφέλιμης επιφάνειας. Στο νοτιοανατολικό τμήμα, ο μαθηματικός διδάσκει στην Πέμπτη Οκταταξίου Άλγεβρα και ειδικότερα τις «ταυτότητες». Σηκώνει στον πίνακα ένα παιδί, που σε λίγο το καθίζει, περιλούζοντάς το με τη λέξη «μπαίγνιο». Ακολουθεί δεύτερο με την ίδια τύχη και άλλο κοσμητικό. Κι ύστερα ένα τρίτο στεριώνει και αποτυπώνει με την κιμωλία τα ζητούμενα.

Στο νοτιοδυτικό κομμάτι, το γειτνιάζον με το παγκάρι, ο θεολόγος, αναλύει στην Τρίτη τάξη χωρία από την Παλαιά Διαθήκη, και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο της «Γένεσης», την έβδομη μέρα, την αγιασμένη, κατά την οποία, ο Κύριος πήρε χώμα και έπλασε τον Αδάμ, και του εμφύσησε πνοή ζωής. Κι από την πλευρά του έφκιαξε την Εύα. Και τους δυο, τούς τοποθέτησε στον Παράδεισο, για να ζουν με τους απογόνους τους αιωνίως, τρώγοντας τους καρπούς απ’ όλα τα γύρω δέντρα, εκτός από ένα, που έστεκε στο μέσο της Εδέμ, «το δέντρο της γνώσεως». Και ο όφις, στη συνέχεια, ξεγέλασε τη γυναίκα, κι αυτή, με τη σειρά της, τον άντρα, κι έτσι χάθηκε, κι έτσι απολέστηκε για πάντα ο Παράδεισος για το ανθρώπινο γένος, που τιμωρήθηκε να βγάζει το ψωμί του με ιδρώτες και με κόπους.

Η Έκτη τάξη, ολιγάριθμη, είχε πιάσει τη βορειοανατολική μεριά, κοντά στο Άγιο Βήμα, και δεχόταν από το φιλόλογο αναλυτικές εξηγήσεις στο κεφάλαιο του συντακτικού, που αναφερόταν στους υποθετικούς λόγους, μάθημα αρκετά δύσκολο για τους μαθητές, που χρειάζονταν ένταση προσοχής για τη σύλληψη των εννοιών, οι οποίες θα τους χάριζαν τα κλειδιά, που θα τους άνοιγαν τις πόρτες για να κατανοήσουν ευκολότερα τους λόγους του Δημοσθένη.

Τέλος, το βορειοδυτικό μέρος, είχε καταληφθεί από την Τετάρτη, όπου ο φυσικός έκανε γεωγραφία της Ευρώπης, και ο μαθητής που εξεταζόταν έδειχνε με το χάρακα στο χάρτη, ως πρωτεύουσα της Αγγλίας τη λέξη «Λονδίνο», και όχι τη μεγάλη τελεία που ήταν δίπλα, πράγμα που εξόργισε τον εξεταστή και προξένησε γέλια σ’ όλο το ακροατήριο.

Με άλλα λόγια, σε μια σταλιά τόπο, τέσσερις τάξεις ασχολούνται με διαφορετικά μαθησιακά αντικείμενα· και οι φωνές, όσο χαμηλές κι αν είναι, δημιουργούν ήχους και αντηχήσεις στον περίκλειστο χώρο· και γίνεται μια όσμωση, ένα ανακάτεμα, ένας αχταρμάς, ένας χυμός ομογενοποιημένος· που μέσα του περιλαμβάνει κάθε καρυδιάς καρύδι· και αριθμητικά νούμερα, και ιερά λόγια, και ρήματα, και μετοχές, και απαρέμφατα· ακόμα, και όρια κρατών, και βουνά, και ποτάμια· και το κάθε μαθητούδι πρέπει να κάνει επιλογή, ώστε να αποθηκεύσει στο μυαλουδάκι του το χρειαζούμενο· για να μπορέσει την επομένη να σταθεί ευπρόσωπα μπροστά στον καθηγητή· γιατί αλλιώς κινδυνεύει, όχι μόνο να πάρει κακό βαθμό, αλλά και να φορτωθεί μ’ ένα σωρό λεκτικά στολίσματα, ενίοτε και με σκαμπίλια, που τότε βρίσκονταν κι αυτά στην ημερήσια διάταξη.

Read More »
Στην Εκκλησία της Ευαγγελίστριας (Ηγουμενίτσα,1948) - Του Θεόδωρου Ν. Κώτσιου Στην Εκκλησία της Ευαγγελίστριας (Ηγουμενίτσα,1948) - Του Θεόδωρου Ν. Κώτσιου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023 Rating: 5

Η ιστορία του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα...

Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023
Η ιστορία του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα... 


Ο ναός της Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα είναι σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας. Φυσικά και η σημερινή μορφή της, δεν έχει καμία σχέση με την αρχική. 
Η Ηγουμενίτσα στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν μικρός συνοικισμός του Γκραικοχωρίου. 
Με κατοίκους βαρκάρηδες και κτηνοτρόφους. Αυτοί, με προσωπική εργασία και δικά τους χρήματα έφτιαξαν μια ξύλινη εκκλησιά περιορισμένων διαστάσεων, στην παλιά παραλία, με κοιμητήριο δίπλα, που την αφιέρωσαν στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. 
Μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους και κυρίως ύστερα από τον εμφύλιο πόλεμο, άνθισε πληθυσμιακά η Ηγουμενίτσα. Εκεί, όπου βρισκόταν η παλιά εκκλησιά και το κοιμητήριο και αφού εκχωματώθηκε η παραλία, διαμορφώθηκε το κέντρο της πόλης. 
Ως φυσικό αποτέλεσμα ήταν στη δεκαετία του 1950 να αποφασιστεί η μεταφορά του κοιμητηρίου και η ανέγερση μεγαλύτερου ναού. 
Έτσι στη θέση του κτίστηκε νέα, λιθόκτιστη και κεραμοσκεπής, όταν εφημέριος ήταν ο αείμνηστος π. Περικλής Χόβολος. 
Οι άλλοι εφημέριοι στη συνέχεια, πάντα σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Παραμυθιάς, η οποία παρείχε αμέριστα τη στήριξή της, συνετέλεσαν στην ανάπτυξή της, με χαρακτηριστικά παραδείγματα επί αρχιερατείας του σημερινού Μητροπολίτου Τίτου, χωρίς να σημαίνει ότι όσοι δε μνημονεύονται δεν προσέφεραν τα μέγιστα, τον π. Ιωάννη Σωτηρίου, τον π. Θωμά Παππά, τον π. Ελευθέριο Κωνσταντή κ. ά. 
Το 1994 τα ΕΛΤΑ κυκλοφόρησαν γραμματόσημο αξίας 150 δρχ. με την απεικόνιση του ναού. 


 
Read More »
Η ιστορία του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα... Η ιστορία του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα... Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη δάσκαλος Δημοτικού σχολείου της Ηγουμενίτσας με ηρωίνη και κοκαΐνη

Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023
Συνελήφθη δάσκαλος Δημοτικού σχολείου της Ηγουμενίτσας με ηρωίνη και κοκαΐνηΈνας δάσκαλος Δημοτικού σχολείου συνελήφθη από αστυνομικούς για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στη Θεσσαλονίκη. 
Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή του Δενδροποτάμου όταν αστυνομικοί της ομάδας «Ζήτα» έκαναν έναν τυχαίο έλεγχο. 
Ο 44χρονος αρχικά σάστισε αλλά στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι είχε πάνω του ποσότητες ναρκωτικών που μόλις είχε αγοράσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος ο οποίος είναι αναπληρωτής και διδάσκει σε τάξη Δημοτικού σχολείου στην Ηγουμενίτσα, είχε πάνω του 28 γραμμάρια ηρωίνης, σχεδόν ένα γραμμάριο κοκαΐνης αλλά και δυο υπνωτικά χάπια. 
Όπως είπε στους αστυνομικούς, «είχε έρθει με το λεωφορείο και θα επέστρεφε στην Ηγουμενίτσα. 
Η εξάρτηση του από τα ναρκωτικά είναι χρόνια και οι ποσότητες που αγόρασε ήταν για προσωπική του χρήση».
Ωστόσο, έμπειροι νομικοί έλεγαν στη zougla.gr ότι «η ποσότητα των ναρκωτικών δεν είναι μικρή και η επαγγελματική του ιδιότητα, ενδεχομένως, να είναι επιβαρυντική για την ποινική του μεταχείριση. Ρόλο επίσης θα παίξει αν έχει ξανασυλληφθεί στο παρελθόν ή αν έχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είναι χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είχε στην κατοχή του κάποια ζυγαριά ακριβείας είναι ένα ελαφρυντικό». 
Ο 44χρονος εκπαιδευτικός οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς της ομάδας «Ζήτα» στο τοπικό τμήμα όπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.
Read More »
Συνελήφθη δάσκαλος Δημοτικού σχολείου της Ηγουμενίτσας με ηρωίνη και κοκαΐνη Συνελήφθη δάσκαλος Δημοτικού σχολείου της Ηγουμενίτσας με ηρωίνη και κοκαΐνη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023 Rating: 5