Σοκαρισμένη η Ηγουμενίτσα από την αυτοκτονία 27χρονης

Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2021
Σοκαρισμένη η Ηγουμενίτσα από την αυτοκτονία 27χρονης


Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η μικρή κοινωνία της Ηγουμενίτσας, μετά την είδηση του απονενοημένου διαβήματος, μίας 27χρονης κοπέλας, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η 27χρονη, μητέρα ενός μικρού παιδιού, έβαλε τέρμα στη ζωή της, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, καθώς και την τοπική κοινωνία.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
Read More »
Σοκαρισμένη η Ηγουμενίτσα από την αυτοκτονία 27χρονης Σοκαρισμένη η Ηγουμενίτσα από την αυτοκτονία 27χρονης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2021 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Διευκολύνεται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στον Τουρισμό

Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2021
Βασίλης Γιόγιακας: Διευκολύνεται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στον ΤουρισμόΗ διευκόλυνση της μικρής και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και η ενθάρρυνση της μεταποίησης, των logistics και του τουρισμού είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου νόμου για την απλούστευση των οικονομικών δραστηριοτήτων, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στη σχετική ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημείωσε ότι με την ένταξη σε καθεστώς απλής γνωστοποίησης κλάδων όπως η οδική βοήθεια, οι σχολές οδηγών, οι υπηρεσίες διαιτολογίας και αισθητικής καθώς και διάφορες τουριστικές υπηρεσίες συμπληρώνεται το πλέγμα διευκολύνσεων που είχε ξεκινήσει το 2014 και αφορά κυρίως πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις.

Ο κύριος Γιόγιακας επίσης υπογράμμισε ότι διευκολύνεται η αδειοδότηση και χωροθέτηση των επιχειρήσεων μεταποίησης που δημιουργούν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές καθώς και των κέντρων αποθήκευσης και διανομής στηρίζοντας στην ανάπτυξη των υποδομών και υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας. «Κάτι που αναμφίβολα συμβάλλει και στις εξαγωγές, και στο ρόλο των λιμανιών μας ως διαμετακομιστικών κόμβων αλλά είναι και προς όφελος της περιφερειακής ανάπτυξης και της τόνωσης των τοπικών οικονομιών», σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:


Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Πρώτα απ’ όλα θέλω να καλωσορίσω την αξιωματική αντιπολίτευση για την επιστροφή της στο χώρο της συναίνεσης και της κοινής λογικής.
Μετά την καταψήφιση των διατάξεων για την προστασία των εργαζομένων, μετά την άρνηση να διευκολύνει την ψήφο Ελλήνων του εξωτερικού, είναι θετικό ότι υπερψηφίζει το παρόν νομοσχέδιο…
Να θυμίσω ξανά, κυρίες και κύριες συνάδελφοι, ότι ο νόμος 4442 του 2016 - τον οποίο έρχεται να συμπληρώσει το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου και για τον οποίο καμαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ήταν μνημονιακή υποχρέωση.
Και ότι η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας με απλή αναγγελία θεσμοθετήθηκε για κάποιες κατηγορίες επιχειρήσεων το 2014 από την τότε Κυβέρνηση.
Αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τις συστάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας όπως και της μελέτης του ΟΟΣΑ για τη μείωση των διοικητικών βαρών, που είχε σε γίνει συνεργασία με το τότε Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι περισσότεροι αναγνωρίζουμε πια ότι η απλοποίηση των διαδικασιών για να ξεκινήσει κανείς μια επιχείρηση είναι σημαντικό κίνητρο για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.
Όχι μόνο γιατί βελτιώνει την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα, αλλά κυρίως γιατί συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, και άρα στη μείωση της ανεργίας.
Με το νομοσχέδιο η απλοποίηση των οικονομικών δραστηριοτήτων επεκτείνεται σε κλάδους όπως η οδική βοήθεια, οι σχολές οδηγών, οι υπηρεσίες διαιτολογίας και αισθητικής καθώς και διάφορες τουριστικές υπηρεσίες.
Όλες οι δραστηριότητες που περιλαμβάνονται - με μόνη εξαίρεση την επαγγελματική κατάρτιση για το πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας σε οδηγούς οχημάτων μεταφοράς - εντάσσονται σε καθεστώς απλής γνωστοποίησης.
Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες απλώς ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας ότι ξεκινούν την συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα, έχοντας συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, χωρίς όμως να χρειάζεται να τα υποβάλουν για να πάρουν έγκριση.

Είναι σημαντικό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ότι, οι δραστηριότητες που απλουστεύονται αφορούν σε μεγάλο μέρος πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, επομένως έρχονται να στηρίξουν τον μικρομεσαίο επαγγελματία, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον μικρομεσαίο επενδυτή.
Επίσης σημαντικό είναι ότι διευκολύνεται η επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό, είτε πρόκειται για τουριστικά γραφεία και τουριστικές οδικές μεταφορές, είτε για τον ιαματικό τουρισμό, μια ειδική μορφή τουρισμού με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας.

Στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου ξεχωρίζει η διευκόλυνση της αδειοδότησης και χωροθέτησης, των επιχειρήσεων μεταποίησης και των κέντρων αποθήκευσης και διανομής, και κυρίως η εγκατάσταση και λειτουργία τους στο πλαίσιο των Επιχειρηματικών Πάρκων.
Με λίγα λόγια, από τη μία στηρίζεται ο κλάδος της μεταποίησης που δημιουργεί περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές ενώ, από την άλλη δίνονται κίνητρα για να αναπτυχθεί ένας άλλος δυναμικός κλάδος, αυτός των υποδομών και υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας.
Κάτι που αναμφίβολα συμβάλλει και στις εξαγωγές, και στο ρόλο των λιμανιών μας ως διαμετακομιστικών κόμβων.
Αλλά είναι και προς όφελος της περιφερειακής ανάπτυξης και της τόνωσης των τοπικών οικονομιών.

Από τις άλλες διατάξεις στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου θα ήθελα να σταθώ στις προβλέψεις για την πιο αποτελεσματική εποπτεία και επιβολή κυρώσεων στα ηλεκτρονικά καταστήματα που εμπορεύονται απομιμήσεις και παραποιημένα προϊόντα, ακόμα και όταν η παράνομη αυτή δραστηριότητα ασκείται κατ’ εξακολούθηση μέσω διαφορετικών διαδικτυακών διευθύνσεων.
Είναι ένα θετικό βήμα για την ακόμα καλύτερη προστασία του καταναλωτή στην ψηφιακή αγορά, ειδικά μετά την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών λόγω και των περιορισμών της πανδημίας.

Συνοψίζοντας, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε ένα νομοθέτημα με διαφορετικές διατάξεις οι οποίες ωστόσο καταλήγουν, από διαφορετικούς δρόμους, σε δύο κοινά χαρακτηριστικά:
Το ένα είναι ότι διευκολύνονται η μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
Το δεύτερο είναι ότι ενθαρρύνονται κλάδοι με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, δηλαδή η μεταποίηση, τα logistics, ο ιαματικός τουρισμός.
Κλάδοι που μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερες και καλοπληρωμένες δουλειές, και στην περιφέρεια.

Πέρα από αυτά, αλλαγές σε κανόνες και διαδικασίες όπως αυτές που συζητούμε υπηρετούν και άλλους στόχους σχετικούς με την αύξηση της απασχόλησης και της παραγωγικότητας:
Από την αύξηση των επενδύσεων σε πάγιο κεφάλαιο και την αύξηση των εξαγωγών, μέχρι τη συνέχιση της ψηφιοποίησης της δημόσιας διοίκησης.
Είναι αυτονόητο ότι η προσπάθεια να στηριχθούν η επιχειρηματική δραστηριότητα, οι επενδύσεις και η απασχόληση είναι διαρκής και πολυμέτωπη.
Πολύ περισσότερο, είναι αναγκαία όχι μόνο για τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία, αλλά και για τον πιο φιλόδοξο στόχο σε βάθος δεκαετίας:
να πετύχουμε μια ουσιαστική αύξηση των εισοδημάτων, μια αισθητή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ευημερίας των πολλών.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Διευκολύνεται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στον Τουρισμό Βασίλης Γιόγιακας: Διευκολύνεται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στον Τουρισμό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2021 Rating: 5

Συλλυπητήριο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την απώλεια συναδέλφου

Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2021
Συλλυπητήριο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την απώλεια συναδέλφου


Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια όλων των συναδέλφων στην οικογένεια και τους οικείους της συνταξιούχου συναδέλφου μας Βάσω Γιαννάκη , που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 65 χρόνων, μετά από μια δύσκολη μάχη που έδωσε.

Βασικό στέλεχος, αλλά και γενική γραμματέας επί πολλά χρόνια του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας , η Βάσω είχε σημαντική συμβολή στη συνολική δράση του συλλόγου μας.

Η συνάδελφος Βάσω υπηρέτησε στο νομικό πρόσωπο ΟΚΠΑΔΗΦ του δήμου Φιλιατών ως κοινωνική λειτουργός για πάνω από 20 έτη

Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει το Σάββατο 26 Ιουνίου και ώρα 11.00 π.μ στο νεκροταφείο Κοκκινιά Φιλιατών

Θα την θυμόμαστε με αγάπη και εκτίμηση.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ
Read More »
Συλλυπητήριο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την απώλεια συναδέλφου Συλλυπητήριο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την απώλεια συναδέλφου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2021 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2021
Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματοςΣυνελήφθη χθες (24-06-2021) το μεσημέρι στο 76ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε ύστερα από αλκοτέστ, οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2021 Rating: 5

Μία ακόμα επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 369.860 πακέτα τσιγάρων (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2021
Μία ακόμα επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 369.860 πακέτα τσιγάρων (+ΦΩΤΟ)


Στη σύλληψη ενός 42χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες της Τετάρτης, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων (Ν.2960/2001).

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση και ανάλυση πληροφοριών καθώς και εντατικοποίηση των στοχευόμενων δράσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκε έλεγχος από στελέχη της Ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας, με τη συνδρομή στελεχών της κινητής μονάδας ανίχνευσης ακτίνων Χ (X-RAY VAN) της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας και διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος, μετέφερε εντός του επικαθήμενου ψυγείου, με προκάλυμμα εμπόρευμα κατεψυγμένων ψαριών, επτά εκατομμύρια τριακόσιες ενενήντα επτά χιλιάδες διακόσια (7.397.200) λαθραία/παραποιημένα τσιγάρα, ήτοι 369.860 πακέτα τσιγάρων, στερούμενων της ταινίας ασφαλείας ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των ανωτέρω κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται σε ποσό άνω του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ (1.500.000,00€), ενώ από την ανάλυση των έως τώρα δεδομένων η υπόψη κατασχεθείσα ποσότητα λαθραίων/παραποιημένων τσιγάρων, επρόκειτο να διατεθεί στις παράνομες αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους διεθνικών εγκληματικών δικτύων.

Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων, το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο, το χρηματικό ποσό των 2.950,00€ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, πρόκειται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Μία ακόμα επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 369.860 πακέτα τσιγάρων (+ΦΩΤΟ) Μία ακόμα επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 369.860 πακέτα τσιγάρων (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2021 Rating: 5

Σελίδες