https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σημερινή τιμή 1,18€

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΓΕΝΑΡΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!!!!! 

ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!! 

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή


Τροχαίο ατύχημα συνέβη πριν από λίγα λεπτά, στο οποίο ενεπλάκη ένας ηλικιωμένος δικυκλιστής, όταν για άγνωστο λόγο, έχασε τον έλεγχο της πορείας του οχήματος του και βρέθηκε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. 

Το ατύχημα σημειώθηκε επί της Λ.Ιωαννίνων στο ρεύμα πορείας προς Πρέβεζας στο ύψος του ΚΤΕΛ.
 
Στο σημείο βρέθηκε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου και μεταφέρει αυτή την ώρα τον ηλικιωμένο, τραυματία οδηγό στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, διενεργεί το τμήμα τροχαίας Πρέβεζας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Το Εργατικό Κέντρο Ν. Θεσπρωτίας, εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών στην Θεσπρωτία και σε άλλες περιοχές της χώρας, που έχουν στο στόχαστρό τους την ταξική αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της Ε.Ε, με τις οποίες οδηγούνται σε φτωχοποίηση και στην ανεργία πολλοί μικροί αγρότες.

Όπως χτυπιέται η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα ταξικά μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο που ψήφισε από κοινού με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με την τεράστια ανεργία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις ανατροπές των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων, τα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα που τσακίζουν κύριες και επικουρικές συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τις παροχές υγείας και διαλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, έτσι χτυπιέται και η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης.

Με το αντιασφαλιστικό Ν/Σ που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τους δυσβάσταχτους φόρους σε εισόδημα και χωράφια, την μείωση επιστροφής του ΦΠΑ, του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, τις μεγάλες αυξήσεις των εισφορών στον ΟΓΑ, της ΔΕΗ και τον ΕΛΓΑ, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, θα μειωθεί εκ’ νέου δραστικά το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσει σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα. Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν εισφορές στον ΟΓΑ. Οδηγούν την φτωχή αγροτιά στην ανεργία και παραδίνουν τη γη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 περικόπτει επιδοτήσεις, επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών, ενώ η κτηνοτροφία οδεύει στον αφανισμό εντείνοντας την διατροφική εξάρτηση του λαού μας.

Ταυτόχρονα οι μικροί αγρότες-κτηνοτρόφοι βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνει και να πουλάνε την παραγωγή τους μισοτιμής για να αυξάνουν τα κέρδη τους έμποροι, βιομήχανοι και εισαγωγείς τόσο σε βάρος των αγροτών-κτηνοτρόφων όσο και της λαϊκής κατανάλωσης, αφού οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι αγοράζουμε ακριβά τα προϊόντα.

Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά του μεγάλου κεφαλαίου, η κυριαρχία των μονοπωλίων για να μας ξεζουμίζουν και να αποκομίζουν όλο και περισσότερα κέρδη. Ληστεύουν την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.

Επομένως ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στην βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς-αντικαπιταλιστικούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το "όλοι για έναν και ένας για όλους" ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα. Καλούμε όλα τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, να στηρίξουν τον αγώνα των μικρών αγροτών.

Μπορούμε με την συμμαχία μας και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Θεσπρωτίας, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες στην Θεσπρωτία να συμμετέχουν στην απεργία στις 4 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο- ΟΤΕ στην Ηγουμενίτσα.
Read More »
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Το Σαββατοκύριακο οι πτυχιακές εξετάσεις πιάνου του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
Το Σαββατοκύριακο οι πτυχιακές εξετάσεις πιάνου του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας


Το Σαββατοκύριακο 30 & 31 Ιανουαρίου 2016, θα πραγματοποιηθούν οι πτυχιακές εξετάσεις πιάνου χειμερινής περιόδου 2015-2016 του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας.  
 
Οι πτυχιακές εξετάσεις για την απόκτηση κρατικού πτυχίου πιάνου θα πραγματοποιηθούν ενώπιον του Διευθυντή του Ωδείου, τετραμελούς επιτροπής και εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (που ορίστηκαν με σχετική απόφαση του ΥΠ.ΠΟ.Τ.). 
Read More »
Το Σαββατοκύριακο οι πτυχιακές εξετάσεις πιάνου του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας Το Σαββατοκύριακο οι πτυχιακές εξετάσεις πιάνου του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ


ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 25.01.2015 ΣΤΙΣ 19.30 ΕΓΙΝΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ι.Σ.Θ.ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ - ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27.01.2015 ,ΩΡΑ 19.00 ΣΤΑ  ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Η Ε’ ΚΟΗ απαντά για τους Ιταλούς κυνηγούς

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
Η Ε’ ΚΟΗ απαντά για τους Ιταλούς κυνηγούς

http://www.kskyparissias.com/wp-content/uploads/2013/01/picture_1276798521_1024.jpg
 
Την άμεση απάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου προκάλεσε το δημοσίευμα του EpirusPost σχετικά με τις επιδρομές των Ιταλών κυνηγών στην περιοχή.

Η Ομοσπονδία παραδέχεται ότι τα τελευταία χρόια έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από πολίτες, για συγκεκριμένες συμπεριφορές ενώ έχουν διαπιστωθεί και παραβάσεις για τις οποίες έχουν κατατεθεί μηνυτήριες αναφορές.

Ωστόσο είναι σαφής η προσπάθεια που κάνει να υποβαθμίσει το θέμα υποστηρίζοντας ότι η Ήπειρος δεν είναι ανεξέλεγκτη, ωστόσο ζητά να ενταθούν οι έλεγχοι στις πύλες εξόδου της χώρας.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η άσκηση της θήρας στην περιοχή της Ηπείρου, όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα διέπεται από την κείμενη ελληνική νομοθεσία βάσει της Ρυθμιστικής απόφασης, που βρίσκεται σε ισχύ.

Ό,τι προβλέπεται για τους έλληνες κυνηγούς που ασκούν θήρα στην ελληνική επικράτεια, προβλέπεται και για τους αλλοδαπούς, που τυγχάνει να βρίσκονται στα μέρη μας και οι οποίοι έχουν το νόμιμο δικαίωμα να ασκήσουν θήρα, εφόσον προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών αδειών.

Η Ε’ ΚΟΗ έχει γίνει αποδέκτης τα τελευταία χρόνια, παρατηρήσεων και καταγγελιών από πολίτες, για συγκεκριμένες συμπεριφορές κυνηγών,ελλήνων και αλλοδαπών, που κινούνται εκτός του νόμιμου πλαισίου.

Σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες και την Ελληνική Αστυνομία που παρέχει συνδρομή όποτε έχει ζητηθεί, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, προβαίνει καθημερινά σε περιπολίες και ελέγχους.

Στους εκατοντάδες ελέγχους που έχουν γίνει, έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας για την άσκηση της θήρας, οι οποίες έχουν βεβαιωθεί και έχουν υποβληθεί μηνυτήριες αναφορές σε βάρος αλλοδαπών κυνηγών, έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος τους και έχουν υποβληθεί αρμοδίως στις Εισαγγελικές αρχές.

Λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης ειδικά στην περιοχή της Θεσπρωτίας, όπου παρατηρείται αύξηση της κυνηγετικής πίεσης λόγω και της παρουσίας δεκάδων αλλοδαπών κυνηγών, κυρίως από την Ιταλία, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ έχει έρθει σε επαφή με Κυνηγετικούς Συλλόγους της γειτονικής χώρας, προκειμένου να τους ενημερώσει για το καθεστώς που ισχύει στη χώρα μας, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώνουν σχετικά τα μέλη τους, που πρόκειται να κυνηγήσουν στην Ελλάδα.

Επίσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου Thiropedia, η Ε’ ΚΟΗ που ήταν εταίρος του προγράμματος, προχώρησε στην έκδοση σχετικού εντύπου στην ελληνική και την ιταλική γλώσσα, με όλες τις λεπτομέρειες για την άσκηση της θήρας στην Ελλάδα, όπως για τα είδη που επιτρέπεταιη θήρευσή τους, για τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό της κάρπωσης, την
περίοδο έναρξης και λήξης της θήρας για κάθε θηρεύσιμο είδος, τοναναλυτικό κατάλογος με τα μη θηρεύσιμα είδη κ.λπ.

Οι νόμοι της χώρας ισχύουν για το σύνολο των πολιτών, ελλήνων και αλλοδαπών, που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Η Ε’ ΚΟΗ έχει απευθύνει έκκληση προς κάθε κατεύθυνση, εάν υπάρχουν συγκεκριμένα περιστατικά ή υπόνοιες, να ενημερώνεται άμεσα η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή για να επεμβαίνει.

Η περιοχή της Ηπείρου είναι πράγματι ένας κυνηγετικός παράδεισος, λόγω της μοναδικότητας της άγριας πανίδας της.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ανεξέλεγκτος, ούτε έχει παραδοθεί ως βορά στις διαθέσεις οποιουδήποτε είτε πρόκειται για έλληνα είτε για αλλοδαπό.

Η αντιμετώπιση περιστατικών λαθροθηρίας ή μη τήρησης της κείμενης νομοθεσίας που διέπει το κυνήγι στην Ελλάδα, αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα για την Ε’ ΚΟΗ που ζητά και από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας, να εντείνουν τους ελέγχους στους χώρους αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητάς τους, όπως είναι για παράδειγμα οι πύλες εξόδου της χώρας στα χερσαία ή στα θαλάσσια σύνορά της.
Read More »
Η Ε’ ΚΟΗ απαντά για τους Ιταλούς κυνηγούς  Η Ε’ ΚΟΗ απαντά για τους Ιταλούς κυνηγούς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Το νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφθηκε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
Το νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφθηκε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας
 
Το νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφθηκε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γεώργιος Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον υποδιευθυντή της υπηρεσίας Μιλτιάδη Ζαμπάρα.
 
Σε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, Σπύρο Δερδεμέζη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αποδοτικότερη λειτουργία των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.Παράλληλα εξετάστηκε η πορεία για την ολοκλήρωση και παράδοση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα, το οποίο και επισκέφθηκαν.
Read More »
Το νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφθηκε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Το νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφθηκε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 

http://2.bp.blogspot.com/-ygJf6boytiU/Uxmcu3mvKpI/AAAAAAAAyZM/c5clfo5MWw8/s1600/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF+%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CF%89%CE%BD.jpg

Συνάδελφοι οικοδόμοι Έλληνες και μετανάστες, άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

Στο νέο έγκλημα κυβέρνησης Ε.Ε., Κεφαλαίου, απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση, προετοιμαζόμαστε και απαντάμε άμεσα με απεργία.

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 10 Π.Μ.

στον πεζόδρομο (ΟΤΕ)

Με τον αγώνα μας δηλώνουμε την απόφαση μας να υπερασπιστούμε την ζωή μας.

Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου.

Απαιτούμε να αποσυρθεί αμέσως το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, να μην κατατεθεί καν στη βουλή.

Συνάδελφοι, η πείρα που έχουμε συσωρεύσει , τόσο την περίοδο της ανάπτυξης, όσο και τα τελευταία χρόνια της κρίσης μπορεί και πρέπει να γίνει όπλο για την κλιμάκωση της πάλης μας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική από κει που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ακολουθεί πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για να θωρακίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Το ένα αντεργατικό νομοσχέδιο διαδέχεται το άλλο. Έχει αναλάβει να κάνει την βρώμικη δουλειά. Είναι προκλητικό, να αυτοπαρουσιάζεται ως υπερασπιστής των συντάξεων, των παροχών υγείας, που η ίδια ετοιμάζεται να τις κατακρεουργήσει.

Συνάδελφοι, δεν είναι μόνο οι συντάξεις και τα όρια ηλικίας στο στόχαστρο τους. Είναι οι παροχές υγείας, πρόνοιας, νοσοκομειακής περίθαλψης, οι ιατρικές εξετάσεις, τα φάρμακα, τα διάφορα επιδόματα, όλα μπαίνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Η επίθεση είναι διαχρονική, το ίδιο και τα επιχειρήματα τους, για να προωθήσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Όπως σχεδιάζεται σήμερα το χτύπημα στην Ασφάλιση, σε συνθήκες κρίσης και μεγάλης ανεργίας, με τον ίδιο τρόπο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις η επίθεση στο ασφαλιστικό, την περίοδο της μεγάλης ανάπτυξης και δουλειάς, στις δεκαετίες 1990 και 2000.

Οι συζητήσεις και οι σχεδιασμοί για νέο νόμο στα εργασιακά, την λειτουργία των Σωματείων, το δικαίωμα της απεργίας της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων, δείχνει ότι μπροστά μας έχουμε νέο γύρο αντεργατικών σχεδιασμών και μέτρων.

Η απόφαση να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια είναι ευθύνη του καθενός μας.

Οι λύσεις που έχουμε ανάγκη θα προκύψουν μόνο από τον δικό μας αγώνα, τους στόχους και τα αιτήματα μας.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου, στα πλαίσια της προετοιμασίας της Απεργίας, καλεί όλους τους συναδέλφους, άνεργους, συνταξιούχους σε Σύσκεψη,

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Φ.Ο.Π. ΚΑΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ
Read More »
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Η ΕΡΤ Ιωαννίνων κόβει την πίτα και τιμά την… Αλληλεγγύη

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
Η ΕΡΤ Ιωαννίνων κόβει την πίτα και τιμά την… Αλληλεγγύη

http://3.bp.blogspot.com/-HW1lvwQ7AGU/VktoptSJj5I/AAAAAAAA5T0/3V6Q2u9SdP4/s1600/ERA-IOANNINON_PINAKIDA-11_6_15.jpg

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, στα «Παλιά Σφαγεία» η ΕΡΤ Ιωαννίνων. 
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα και την ΕΡΤ θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Γιώργος Γιουκάκης.

Μετά την επαναλειτουργία του ιστορικού σταθμού, η διεύθυνση, τοπικά και κεντρικά, και οι εργαζόμενοι επιθυμούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη και τις βαθιές ευχαριστίες τους σε όλους όσους συνέδραμαν με την αλληλεγγύη τους στον αγώνα να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ . 
 
Στο πλαίσιο αυτό θα βραβεύσει εκπροσώπους των τοπικών φορέων, εκδότες εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών και πολλούς αγωνιστές, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν στα δύο «πέτρινα χρόνια». 
 
Δίπλα μας ήταν πάντα οι ανώνυμοι ακροατές, τους οποίους επίσης ευχαριστούμε και είναι οι ίδιοι που σήμερα εξακολουθούν να στηρίζουν το νέο εγχείρημα για μια αναβαθμισμένη ποιοτικά ΕΡΤ στην ενημέρωση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Read More »
Η ΕΡΤ Ιωαννίνων κόβει την πίτα και τιμά την… Αλληλεγγύη Η ΕΡΤ Ιωαννίνων κόβει την πίτα και τιμά την… Αλληλεγγύη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής πορτοφολιού

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής πορτοφολιού


Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, περίπτωση κλοπής πορτοφολιού, που έλαβε χώρα χθες (25-01-2016), στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας 48χρονης ημεδαπής Ρομά, για κλοπή.

Συγκεκριμένα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι η 48χρονη πλησίασε 43χρονο ημεδαπό και αιφνιδιαστικά του απέσπασε το πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και κάρτες ανάληψης χρημάτων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 48χρονης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Read More »
Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής πορτοφολιού Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής πορτοφολιού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Την Παρασκευή στην Παραμυθιά η παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Ντάση "Η γέφυρα της ζωής"

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
Την Παρασκευή στην Παραμυθιά η παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Ντάση "Η γέφυρα της ζωής"


Read More »
Την Παρασκευή στην Παραμυθιά η παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Ντάση "Η γέφυρα της ζωής" Την Παρασκευή στην Παραμυθιά η παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Ντάση "Η γέφυρα της ζωής" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ
 
 
Ἡ παιδική χορωδία τῆς ἐνορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας ἔκοψε στόν πνευματικό κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης τήν πρωτοχρονιάτικη πίτα της καί ἡ ἐκδήλωση ἦταν ἀφιερωμένη στόν ἐκδημήσαντα ἐφημέριο πρωτοπρεσβύτερο π. Κυριᾶκο Γκίκα. 
 
Τά παιδιά (κορίτσια καί ἀγόρια), πού συμμετέχουν στή χορωδία, ἐκπαιδεύονται μέ ἀποτελεσματικό τρόπο ὄχι μόνο στήν ψαλμωδία καί στά παραδοσιακά τραγούδια, ἀλλά καί στήν ὀρθόδοξη ζωή ἀπό τόν ἱεροψάλτη Σπυρίδωνα Κολιομίχο καί ἡ ἀνταπόκρισή τους εἶναι παραδειγματική. 
 
Νά σημειωθεῖ ὅτι παραδίδονται δωρεάν μαθήματα Βυζαντινῆς Μουσικῆς, ἀλλά καί ἐκμάθησης παραδοσιακῶν τραγουδιῶν γιά μικρούς καί μεγάλους στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ. 
 
Οἱ ἐνδιαφερόμενοι/ες μποροῦν νά δηλώσουν συμμετοχή καί νά μάθουν περισσότερες καί συγκεκριμένες πληροφορίες στο τηλ.: 6946464289 (κ. Σπύρος Κολιομίχος) ἤ στό ἠλεκτρονικό ταχυδρομεῖο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ (email: inagiouminakestrinis@gmail.com).
 
Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ
Read More »
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρία άτομα, σε αντίστοιχες υποθέσεις, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
Συνελήφθησαν τρία άτομα, σε αντίστοιχες υποθέσεις, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις 
 

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Άρτας, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, τρία άτομα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

Χθες (25-01-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης δύο ετών και ενός μηνός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Σήμερα (26-01-2016) μετά τα μεσάνυκτα στην Κόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης επτά μηνών και χρηματικής ποινής (700) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί επιταγών.

Χθες (25-01-2016) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, μία 27χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Read More »
Συνελήφθησαν τρία άτομα, σε αντίστοιχες υποθέσεις, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις Συνελήφθησαν τρία άτομα, σε αντίστοιχες υποθέσεις, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Την Κυριακή η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγοράς

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
Την Κυριακή η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγοράς


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγοράς σε εφαρμογή του άρθρου 14 παράγραφος 2 του ισχύοντος καταστατικού, και με αριθμό απόφασης 3/2016 που έλαβε στην συνεδρίαση της 23/1/2016,
Συγκαλεί σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση τα μέλη που θα γίνει, Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα του συλλόγου και ώρα έναρξης 11:00.
Τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης είναι τα παρακάτω.
1) Διοικητικά Πεπραγμένα 2015
2) Παρουσίαση οικονομικού απολογισμού 2015 και ανάγνωση έκθεσης εξελικτικής επιτροπής
3) Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2016
4) Εκδρομή
5) Ίδρυση Χορευτικού
6) Άλλα θέματα μελών.
Η Γενική Συνέλευση θα βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρίστανται 1/3ο των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, και που έχουν επίσης εκπληρώσει όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το σωματείο μέχρι την ημερομηνία της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το καταστατικό.
Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στον ίδιο χώρο και ώρα έναρξης 19:30.
Ταμειακός εντάξει θα είναι τα μέλη που έχουν καταβάλει, έστω και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης την συνδρομή τους . 
Η συνδρομή για το έτος 2016 είναι στα 5 Ευρώ .


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ
Read More »
Την Κυριακή η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγοράς Την Κυριακή η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγοράς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Την πίτα έκοψε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
Την πίτα έκοψε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας


Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας πραγματοποιήθηκε εχτές, μέσα σε κλίμα ευθυμίας η κοπή βασιλόπιτας, παρουσία του νέου Διευθυντή κ. Γεωργίου Κοτσίνα και του απερχόμενου Διευθυντή του κ. Ευάγγελου Τζάνη.
Να ευχηθούμε κι από εδώ στο νέο διευθυντή κ. Κοτσίνα, δημιουργική και γόνιμη θητεία!
Read More »
Την πίτα έκοψε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Την πίτα έκοψε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Ανεξέλεγκτος κυνηγετικός παράδεισος η Ήπειρος από την απόβαση των Ιταλών

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016
Ανεξέλεγκτος κυνηγετικός παράδεισος η Ήπειρος από την απόβαση των Ιταλών


Η κυνηγετική περίοδος στην Ιταλία τελειώνει.. Κι όπως συστηματικά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ξεκινά η «απόβαση» των Ιταλών στους κυνηγότοπους της Ηπείρου.

Ήδη αρκετοί είναι αυτοί που έχουν καταφτάσει σε περιοχές της Θεσπρωτίας και έχουν στήσει πόλεμο εναντίον της άγριας πανίδας,

Χωρίς μέτρο, καθώς η χώρα μας δεν φρόντισε να βάλει ποτέ..

Η απόβαση των Ιταλών ξεκίνησε συστηματικά μετά την απαγόρευση του κυνηγιού στη γειτονική Αλβανία, η οποία φέτος πήρε παράταση για άλλη μία διετία.

Η Αλβανική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε μία τέτοια απόφαση, μετά τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που είχε πάρει το κυνήγι των Ιταλών, εξ αιτίας των οποίων απειλούνταν με αφανισμό πολλά είδη πουλιών.

Έτσι άνοιξε ο δρόμος τους προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ήδη ορισμένες περιοχές της Θεσπρωτίας, έχουν μετατραπεί σε εμπόλεμες ζώνες.

Κι όπως μαρτυρούν ντόπιοι κυνηγοί, που έχουν γίνει μάρτυρες της κατάστασης, οι Ιταλοί έρχονται πλήρως εξοπλισμένοι. Φέρουν μαζί τους από ψυγεία μέχρι και μηχανές για να μαδούν τα πτηνά και στη συνέχεια να τα μετατρέπουν σε κιμά.

Ολόκληρες στη χώρα τους παίρνουν μόνο τις μπεκάτσες, οι οποίες καταλήγουν σε εστιατόρια πολυτελείας.

«Η Ήπειρος και ειδικά η Θεσπρωτία, είναι ένας ανεξέλεγκτος παράδεισος... Με 120 ευρώ, όσο κοστίζει η έκδοση μιας άδειας, μπορούν να κυνηγήσουν όσο θέλουν και να σκοτώσουν όσα θηράματα επιθυμούν», ανέφερε χαρακτηριστικά στο EpirusPost μέλος της ντόπιας κυνηγετικής οικογένειας που μετρά πολλά χρόνια στο χώρο.

Το «πάρτι» των κυνηγών στην Ήπειρο είχε ξεκινήσει προ πενταετίας και παρότι το πρόβλημα έχει αναδειχθεί πολλές φορές, ουδένα μέτρο ελήφθη... 
 
Σημειώνεται ότι σχεδόν ποτέ δεν υπήρξαν συλλήψεις από την αστυνομία, το δασαρχείο ή τη θηροφυλακή στην Ήπειρο, πέρυσι όμως υπήρξαν συλλήψεις και κατασχέσεις θηραμάτων όταν τα καράβια έφτασαν από την Ηγουμενίτσα στην Ιταλία!
 
Read More »
Ανεξέλεγκτος κυνηγετικός παράδεισος η Ήπειρος από την απόβαση των Ιταλών Ανεξέλεγκτος κυνηγετικός παράδεισος η Ήπειρος από την απόβαση των Ιταλών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5