Rapid tests σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου Σουλίου, αύριο Πέμπτη

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
Rapid tests σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου Σουλίου, αύριο ΠέμπτηΟ Δήμος Σουλίου, στα πλαίσια της αναχαίτισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα πραγματοποιήσει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (πλατεία Καρκαμισίου) ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στους εργαζόμενους του Δήμου Σουλίου και του Ν.Π.Δ.Δ. ΑΡΩΓΗ, την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 (09:00-15:00 ώρα).
Read More »
Rapid tests σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου Σουλίου, αύριο Πέμπτη Rapid tests σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου Σουλίου, αύριο Πέμπτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Στα όριά του το νοσοκομείο Φιλιατών - 10 άτομα νοσηλεύονται + 2 στη ΜΑΦ

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
Στα όριά του το νοσοκομείο Φιλιατών - 10 άτομα νοσηλεύονται + 2 στη ΜΑΦΣτα όριά τους βρίσκονται τα νοσοκομεία Φιλιατών και Άρτας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Από το Νοσοκομείο της Άρτας ξεκίνησαν οι διακομιδές ασθενών προς τα Ιωάννινα, καθώς ήδη από το βράδυ της Δευτέρας και οι 25 κλίνες που μπορούσαν να διατεθούν σε ασθενείς με Covid-19 είχαν γεμίσει.

Στο Νοσοκομείο της Θεσπρωτίας, νοσηλεύονται δύο ασθενείς στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, εξαντλώντας τη δυναμικότητά της, ενώ άλλοι δέκα νοσηλεύονται στη μονάδα Λοιμωδών και παραμένει μια μόλις κλίνη κενή με δυνατότητα ανάπτυξης άλλων τριών.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 29 ασθενείς με Covid-19, και πέντε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΕΡΤ


Read More »
Στα όριά του το νοσοκομείο Φιλιατών - 10 άτομα νοσηλεύονται + 2 στη ΜΑΦ Στα όριά του το νοσοκομείο Φιλιατών - 10 άτομα νοσηλεύονται + 2 στη ΜΑΦ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Οι αλλαγές στα SMS μετακίνησης - Ο χιλιομετρικός κόφτης

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
Οι αλλαγές στα SMS μετακίνησης - Ο χιλιομετρικός κόφτηςΑπό αύριο στις 6 το πρωί και μέχρι τις 16 Μαρτίου ισχύουν τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μεταξύ των οποίων, διευκρίνισε τις αλλαγές για τα SMS κατ’ εξαίρεση μετακίνησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως Όσον αφορά στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως επιδημιολογικού κινδύνου:
Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.
Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.
Στo SMS 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Τι αλλάζει στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας
Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.
Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.
Read More »
Οι αλλαγές στα SMS μετακίνησης - Ο χιλιομετρικός κόφτης Οι αλλαγές στα SMS μετακίνησης - Ο χιλιομετρικός κόφτης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Κλειστό το λιανεμπόριο στη Θεσπρωτία - Ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021

Κλειστό το λιανεμπόριο στη Θεσπρωτία - Ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία

Στο κόκκινο  (Πολύ Αυξημένου Κινδύνου) μπαίνει από αύριο τα ξημερώματα, ολόκληρος ο νομός Θεσπρωτίας. 

Σύμφωνα τα μέτρα που ισχύουν σε αυτή την κατηγορία από τις 5 το πρωί της Πέμπτης (4/3) έως την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, κλείνει το λιανέμποριο, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής​ 

Ανοιχτά μένουν τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων

Σε κάθε περίπτωση επιτρέπονται: α) η λειτουργία επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά κατά το σκέλος που αφορά στην επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου, β) τα καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας κατόπιν ραντεβού, γ) τα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, δ) τα περίπτερα, τα οποία δύνανται να λειτουργούν είκοσι τέσσερις (24) ώρες.Read More »
Κλειστό το λιανεμπόριο στη Θεσπρωτία - Ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία Κλειστό το λιανεμπόριο στη Θεσπρωτία - Ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Τι ισχύει για τους Ιερούς Ναούς και τις θρησκευτικές τελετές

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
Τι ισχύει για τους Ιερούς Ναούς και τις θρησκευτικές τελετέςΧώροι λατρείας/θρησκευτικές τελετές

Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Δεν επιτρέπονται οι τελετές γάμων, βαπτίσεων, μνημόσυνα, ενώ επιτρέπονται οι κηδείες με την παρουσία έως εννέα (9) ατόμων.


Read More »
Τι ισχύει για τους Ιερούς Ναούς και τις θρησκευτικές τελετές Τι ισχύει για τους Ιερούς Ναούς και τις θρησκευτικές τελετές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Πως πρέπει να λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
Πως πρέπει να λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσειςΙδιωτικές επιχειρήσεις
 • Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
 • Υποχρεωτική προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.
 • Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, ανεξαρτήτως εάν αφορά ευάλωτη/αυξημένου κινδύνου ομάδα.
 • Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, εξαιρουμένων των τραπεζών και των περιπτώσεων στις οποίες δεν δύναται να προγραμματισθεί ραντεβού [επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, ελληνικών ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.]
 • Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.
 • Διενέργεια συναντήσεων εργασίας τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων.


Read More »
Πως πρέπει να λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις Πως πρέπει να λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Πως θα λειτουργούν από αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
Πως θα λειτουργούν από αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες στη ΘεσπρωτίαΔημόσιες υπηρεσίες
 1. Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
 2. Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.
 3. Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.
 4. Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.
 5. Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.
 6. Συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και διενέργεια συναντήσεων εργασίας είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων. Κατά τη λειτουργία συλλογικών οργάνων που διενεργούν διαδικασίες στις οποίες προβλέπεται συνέντευξη, αυτή διενεργείται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων χωρίς τη φυσική παρουσία του καλούμενου σε συνέντευξη. Στην περίπτωση αυτή το συλλογικό όργανο ορίζει τους αναγκαίους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας αναφορικά με την ταυτοπροσωπία του καλούμενου και τη μη υποβοήθησή του από εξωγενείς παράγοντες.


Read More »
Πως θα λειτουργούν από αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες στη Θεσπρωτία Πως θα λειτουργούν από αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Τι ισχύει για τη λειτουργία των σχολείων στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
Τι ισχύει για τη λειτουργία των σχολείων στη ΘεσπρωτίαΑναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλων των λοιπών εκπαιδευτικών δομών.

Κλειστοί θα μείνουν και οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί.Read More »
Τι ισχύει για τη λειτουργία των σχολείων στη Θεσπρωτία Τι ισχύει για τη λειτουργία των σχολείων στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Στο βαθύ κόκκινο η Θεσπρωτία

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021

Στο βαθύ κόκκινο η Θεσπρωτία 

Στο επίπεδο Γ' (Πολύ Αυξημένου Κινδύνου) εισέρχεται από αύριο τα ξημερώματα στις 6 μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου, ολόκληρος ο νομός Θεσπρωτίας αλλά και η Άρτα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο κ. Χαρδαλιάς. 

Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μέχρι τις 19.00 το απόγευμα.

Περισσότερα σε λίγο...Read More »
Στο βαθύ κόκκινο η Θεσπρωτία Στο βαθύ κόκκινο η Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για το θάνατο του Θανάση Φερεντίνου

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για το θάνατο του Θανάση Φερεντίνου


Καλό ταξίδι Θανάση…

Για την άδικη και πρόωρη απώλεια της ζωής του συντρόφου Θανάση Φερεντίνου η Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του, τα δυο του παιδιά και στους συγγενείς του .

Μπροστάρης στους αγώνες δεν αρνήθηκε ποτέ την προσφορά του, όποτε κλήθηκε ,να υπηρετήσει την δημοκρατική παράταξη μέσα απο τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ του ΚΙΔΗΣΟ και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ..

Θανάση θα σε θυμόμαστε πάντα!...

Καλό σου ταξίδι σύντροφε...

Η Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣRead More »
Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για το θάνατο του Θανάση Φερεντίνου Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για το θάνατο του Θανάση Φερεντίνου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

2.702 νέα κρούσματα - 40 θάνατοι και 431 διασωληνωμένοι

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
2.702 νέα κρούσματα - 40 θάνατοι και 431 διασωληνωμένοι Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.702, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 197.279 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 63 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.419 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 40, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.597 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 431 (70.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
2.702 νέα κρούσματα - 40 θάνατοι και 431 διασωληνωμένοι 2.702 νέα κρούσματα - 40 θάνατοι και 431 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 49 σε όλη την Ήπειρο

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021

Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 49 σε όλη την Ήπειρο


Π.Ε. Άρτας 11
Π.Ε. Θεσπρωτίας 12
Π.Ε. Ιωαννίνων 23
Π.Ε. Πρέβεζας 3Read More »
Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 49 σε όλη την Ήπειρο Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 49 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Σε βαθύ κόκκινο από σήμερα η Θεσπρωτία;

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
Σε βαθύ κόκκινο από σήμερα η Θεσπρωτία;Σε συνεδρίαση θρίλερ μετατρέπεται η σημερινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα πρέπει να εισηγηθούν αυστηρότερα μέτρα στην κυβέρνηση σήμερα και όχι την Παρασκευή όπως συνηθίζεται.

Ακόμη η συνεδρίαση δεν έχει τελειώσει, ενώ όπως φαίνεται στο τραπέζι έχουν πέσει μία σειρά θεμάτων που εξετάζονται. Άλλωστε η επιτροπή έχει να εξετάσει αφενός την επιδημιολογική εικόνα σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας και να αποφασίσει νέα μέτρα όπου χρειάζεται, αφετέρου να βρει τρόπους ώστε να μειώσει την κοινωνική κινητικότητα λόγω και της βρετανικής μετάλλαξης που θεριεύει, ειδικά στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση δεν είναι καλή σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να μπαίνουν κι άλλες περιοχές στο βαθύ κόκκινο όπως η Αττική. 

Συγκεκριμένα στο βαθύ κόκκινο και άρα σε σκληρό lockdown, όπως η πρωτεύουσα, αναμένεται να μπει η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Ηράκλειο Κρήτης, η Λευκάδα, η Αρκαδία, η Φθιώτιδα, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Χίος, η Σάμος, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Βοιωτία και η Αιτωλοακαρνανία.

Στόχος των ειδικών πάντως είναι να σφίξουν περισσότερα τα ήδη υφιστάμενα μέτρα, αλλά να μην πάμε σε ένα πιο σκληρό lockdown (τύπου Μαρτίου).

Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες μερίδα ειδικών φαίνεται να υποστήριξε αυτό το σχέδιο. Να μπει δηλαδή σε ένα αυστηρό lockdown όλη η χώρα για δύο εβδομάδα και μετά να ξεκινήσει η άρση των μέτρων. Ωστόσο φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία και έτσι το σενάριο αυστηρότερου lockdown απομακρύνεται.

Στο τραπέζι έχει τεθεί και η σκέψη τα επίπεδα κινδύνου στον χάρτη να γίνουν δύο και όχι τρία, όπως είναι τώρα. Σημειώνεται επίσης πως ακόμη οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει σε τελική εισήγηση όσον αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών στην πρωτεύουσα.

Το επικρατέστερο σενάριο πάντως είναι η μετακίνηση με κωδικό «6» μόνο εντός ορίων Δήμου και χωρίς αυτοκίνητο, κάτι το οποίο ουσιαστικά επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ένα ακόμα σενάριο που φαίνεται πιθανό, είναι η αυστηροποίηση της μετακίνησης με τον κωδικό «2» για ψώνια. Όπως όλα δείχνουν, θα ισχύσει χιλιομετρικός περιορισμός, κάτω από τα πέντε χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας. Η προοπτική αυτή είναι πιθανότερο να εφαρμοστεί μόνο στην Αττική.

Σε κάθε περίπτωση για τα παραπάνω δεν έχουν εισηγηθεί ακόμη οι ειδικοί στην κυβέρνηση, καθώς το θέμα είναι υπό επεξεργασία. Τέλος, οι ενημερώσεις για τις τελικές αποφάσεις θα γίνουν απόψε στις 18:00 από τον Νίκο Χαρδαλιά.
Read More »
Σε βαθύ κόκκινο από σήμερα η Θεσπρωτία; Σε βαθύ κόκκινο από σήμερα η Θεσπρωτία; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Για «ανθρωπιστική κρίση» λόγω CoViD-19 κάνει λόγο η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
Για «ανθρωπιστική κρίση» λόγω CoViD-19 κάνει λόγο η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία«Στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης με απρόβλεπτες συνέπειες βρίσκεται η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία με την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού», σημειώνει σε ανοιχτή της επιστολή ομάδα ομογενών επιστημόνων, μέλη της Ελληνικής μειονότητας, που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επιστολή, «η απόφαση της Αλβανικής Κυβέρνησης να μην επιβάλλει αυστηρά μέτρα περιορισμού λόγω της επικείμενης προεκλογικής περιόδου, έχει ως αποτέλεσμα η πανδημία να καλπάζει στη γείτονα χώρα. Ο βασικός δείκτης διασποράς R0 έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ το 1.5 και το πενιχρών δυνατοτήτων σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια της απόλυτης κατάρρευσης».

Όπως αναφέρουν, στις περιοχές που διαβιούν οι Έλληνες μειονοτικοί ο δείκτης αυτός είναι ελάχιστα μικρότερος, αλλά εκτιμάται ότι περίπου 3.000 Έλληνες πολίτες που ζουν μόνιμα σε περιοχές του Αργυροκάστρου, των Αγίων Σαράντα και της Χειμάρρας, θα χρειαστούν ιατρική περίθαλψη, την οποία αδυνατεί να τους παρέχει το Αλβανικό κράτος στα νοσοκομεία αναφοράς στα Τίρανα, όπου η κατάσταση είναι πλέον τραγική.

Με την ανοιχτή τους επιστολή οι Βορειοηπειρώτες επιστήμονες, ζητούν να αρθούν οι περιορισμοί και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που ισχύουν σήμερα στα τελωνεία Κακαβιάς και Μαυροματίου, ώστε να μπορούν όλοι οι Έλληνες πολίτες να εισέρχονται και να αναζητούν ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα.

Στις προτάσεις που καταθέτουν, περιλαμβάνονται επίσης η έκκληση για μετάβαση κλιμακίων του ΕΟΔΥ στα χωριά της Νοτίου Αλβανίας, ώστε να γίνει προσπάθεια δειγματοληπτικής καταγραφής της διασποράς στις κοινότητες των Ελλήνων, η έκκληση προς Ιδρύματα αλλά και κρατικούς Φορείς για άμεσο εξοπλισμό δύο τοπικών ιατρικών κέντρων αναφοράς COVID19 σε Αργυρόκαστρο και Αγίους Σαράντα, η απλοποίηση της διαδικασίας διαμετακομιδής μέσω Κακαβιάς στο ΕΣΥ και η οργάνωση του εμβολιασμού της κοινότητας των Ελλήνων της Αλβανίας καθώς διαθέτουν ΑΜΚΑ στην Ελλάδα, με τη δημιουργία Κέντρων Εμβολιασμού στις διασυνοριακές διαβάσεις της Κακαβιάς στα Ιωάννινα και του Μαυροματίου στη Θεσπρωτία.

Ολόκληρη την ανοιχτή επιστολή μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Σύνταξη Βάσω Γκόρου
Read More »
Για «ανθρωπιστική κρίση» λόγω CoViD-19 κάνει λόγο η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία Για «ανθρωπιστική κρίση» λόγω CoViD-19 κάνει λόγο η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Ταρακουνήθηκε και η Θεσπρωτία από μεγάλη σεισμική δόνηση στη Λάρισα

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
Ταρακουνήθηκε και η Θεσπρωτία από μεγάλη σεισμική δόνηση στη ΛάρισαΤαρακουνήθηκε και η Θεσπρωτία από μεγάλη σεισμική δόνηση στη σημειώθηκε στη Λάρισα πριν λίγα λεπτά, με την πρώτη εκτίμηση του γεωδυναμικού ινστιτούτου να κάνει λόγο για ένταση 5,9 βαθμών της κλίμακας ριχτερ

Το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα
Read More »
Ταρακουνήθηκε και η Θεσπρωτία από μεγάλη σεισμική δόνηση στη Λάρισα Ταρακουνήθηκε και η Θεσπρωτία από μεγάλη σεισμική δόνηση στη Λάρισα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

79 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
79 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκαςΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (02-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (79) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(61) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 15 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 21 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(18) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
79 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας 79 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Νέα δωρεάν rapid tests το Σάββατο στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
Νέα δωρεάν rapid tests το Σάββατο στην Παραμυθιά


Ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προχωρά στη διενέργεια δωρεάν ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021, πάνω από το Στάδιο 49 Προκρίτων Παραμυθιάς από τις 10:00 π.μ έως τις 15:00 μ.μ.

Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο εξέτασης ΜΟΝΟ με το όχημά τους (αυτοκίνητο, μηχανάκι), φορώντας τη μάσκα τους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Μέσα στο αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι 2 άτομα πλέον του οδηγού, εκτός αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

*Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η δράση θα αναβληθεί και θα προγραμματιστεί εκ νέου.
Read More »
Νέα δωρεάν rapid tests το Σάββατο στην Παραμυθιά Νέα δωρεάν rapid tests το Σάββατο στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Επιμένει ο ΟΛΗΓ να μεταφέρει τα αδρανή μέσα στην πόλη - Ερώτηση στη βουλή για το θέμα

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021
Επιμένει ο ΟΛΗΓ να μεταφέρει τα αδρανή μέσα στην πόλη - Ερώτηση στη βουλή για το θέμαΕπιμένει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.) να επιτρέψει τη φόρτωση αδρανών υλικών σε πλοία, σε θέση εντός του λιμανιού, μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, το θέμα πρόκειται να έρθει προς απόφαση στο ΔΣ της ΟΛΗΓ, εντός της εβδομάδας που διανύουμε.
Υπενθυμίζουμε πως ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρης, απατώντας προς τη βουλή των Ελλήνων, ανέφερε πως "εξετάζεται και η λύση του χαρακτηρισμού κατ' εξαίρεση της προβλήτας 3 ως χώρος φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών, που βρίσκεται εντός του Λιμένα Εξωτερικού και εκτός του αστικού ιστού, για ένα έτος και για τους μήνες Οκτώβριο έως Μάρτιο".

Η απόφαση αυτή της διοίκησης της ΟΛΗΓ, έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων και Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου, ενώ σχετική ερώτηση στη βουλή, έχει κατατεθεί από βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνο Χήτα.


Θεσσαλονίκη, 10/02/2021
ΕΡΩΤΗΣΗ
Του:Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:Τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Αντίδραση του τουριστικού κλάδου Θεσπρωτίας στην προοπτική φόρτωσης αδρανών υλικών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ανησυχίες κατοίκων της Ηγουμενίτσας και σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα στο διαδίκτυο, της 3ης Φεβρουαρίου 2021, η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων και Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου: «Ο Ξένιος Ζευς», σε επιστολή της, ανησυχεί ότι, επίκειται λήψη απόφασης από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας («Ο.Λ.ΗΓ.»), προκειμένου να επιτραπεί η φόρτωση αδρανών υλικών σε πλοία εντός του Λιμένος της πόλης της Ηγουμενίτσας. Επιπρόσθετα, εκθέτει τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει μια τέτοια δραστηριότητα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, όπως είναι, οι έντονοι θόρυβοι, η σκόνη που προξενεί η εν λόγω δραστηριότητα, η διατάραξη της οικιακής γαλήνης, η επιβάρυνση της υγείας των πολιτών και η διόγκωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε, πράγματι, εγκαταστάσεις του «Ο.Λ.ΗΓ.» να τις μετατρέψετε σε χώρους φόρτωσης αδρανών υλικών; Αν ναι, θα διερευνήσετε την προοπτική της μεταφοράς αυτής της δραστηριότητας σε χώρους μακριά από τον αστικό ιστό της Ηγουμενίτσας, ώστε να μην επιβαρυνθεί με τα ανωτέρω αναφερόμενα προβλήματα η πόλη;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Read More »
Επιμένει ο ΟΛΗΓ να μεταφέρει τα αδρανή μέσα στην πόλη - Ερώτηση στη βουλή για το θέμα Επιμένει ο ΟΛΗΓ να μεταφέρει τα αδρανή μέσα στην πόλη - Ερώτηση στη βουλή για το θέμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Συνεχίζει την πρωτιά η Θεσπρωτία σε αριθμό κρουσμάτων

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021

Συνεχίζει την πρωτιά η Θεσπρωτία σε αριθμό κρουσμάτων

Πανελλαδική πρωτιά κατέγραψε δυστυχώς και εχτές Τρίτη ο νομός Θεσπρωτίας σε αριθμό κρουσμάτων, σε αναλογία ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμό.

Στο νομό Θεσπρωτίας, καταμετρήθηκαν την Τρίτη 21 θετικά κρούσματα, που σε αναλογία ανά 100.000 κατοίκους, μεταφράζονται σε 48,18 κρούσματα, αριθμός ο οποίος είναι ο υψηλότερος στην Ελλάδα.

Σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου, πάντα σε αναλογία 100.000 κατοίκων, τα Γιάννενα κατέγραψαν εχτές Τρίτη 11,91 , η Άρτα 13,26 και η Πρέβεζα 3,48.

Read More »
Συνεχίζει την πρωτιά η Θεσπρωτία σε αριθμό κρουσμάτων Συνεχίζει την πρωτιά η Θεσπρωτία σε αριθμό κρουσμάτων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Σελίδες