Άφαντος ο 75χρονος Ηγούμενος της Μονής Παγανιών Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
Άφαντος ο 75χρονος Ηγούμενος της Μονής Παγανιών
 Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Άφαντος παραμένει ο 75χρονος πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς και Ηγούμενος της Μονής Παγανιών, Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Κανάτας, παρά την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Οι έρευνες εξελίσσονται τόσο στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας, όσο και σε κοινότητες από την Καλλιθέα Παραμυθιάς όπου είναι η έδρα της Ιεράς Μονής μέχρι και το Σούλι.

Στις έρευνες εκτός από του Αστυνομικούς, συμμετέχουν απλοί πολίτες καθώς και ρασοφόροι. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί η συνδρομή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα της συσκευής του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, κατά την διάρκεια που το τηλέφωνο βρισκόταν σε λειτουργία, καθώς από την Παρασκευή είναι απενεργοποιημένο. 



Υπενθυμίζουμε πως τα ίχνη του 75χρονου ηγούμενου της ιστορικής Ιεράς Μονής Παγανίων, χάθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής όταν σύμφωνα με τη μαρτυρία της αδερφής, την μετέφερε από τη Μονή στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, προκειμένου να ταξιδέψει για την Αθήνα, ωστόσο η εξαφάνιση του δηλώθηκε μόλις εχτές στην Αστυνομία. Οδηγεί ένα άσπρο Opel Astra Caravan. Όσοι είδαν κάτι ή όσοι αντιληφθούν την παρουσία του 75χρονου αρχιμανδρίτη, μπορούν να καλούν το Αστυνομικό Τμήμα της Παραμυθιάς στο τηλέφωνο 2666022222 ή την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς στο τηλέφωνο 2666022377.

Η ιερά μονή Παγανιών, που βρίσκεται σ' ένα υπέροχο καταπράσινο τοπίο στην Καλλιθέα Παραμυθιάς, με θέα έως τις ακτές της Κέρκυρας, κτίστηκε το 1652 και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ιδρυτής της αναφέρεται ο ιερομόναχος Ιωακείμ. Υπήρξε πλούσια μονή, με σημαντική προσφορά και δράση στους εθνικοαπελευθερωτικούς αώνες . Σήμερα διατηρείται σε καλή κατάσταση το μονόχωρο Καθολικό της, αγιογραφημένο την εποχή της ιδρύσεως, ενώ το υπόλοιπο κτιριακό συγκρότημα είναι πρόσφατα ανακαινισμένο.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον Ηγούμενο Αρχ. Γερβάσιο Κανάτα κατά την διάρκεια πρόσφατης λειτουργίας στην Μονή Παγανιών Παραμυθιάς



Read More »
Άφαντος ο 75χρονος Ηγούμενος της Μονής Παγανιών Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Άφαντος ο 75χρονος Ηγούμενος της Μονής Παγανιών  Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

Εγκληματική αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας Εδώ και τρεις μήνες θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
Εγκληματική αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας
Εδώ και τρεις μήνες θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Αλήθεια πόσο κοστίζει μία ανθρώπινη ζωή;

Από ότι φαίνεται για τον Δήμο Ηγουμενίτσας δεν αξίζει ούτε 20 ευρώ.

Γιατί τόσα χρήματα χρειάζονται για να επισκευαστεί το σπασμένο καπάκι από τον ανεμιστήρα του air condition που βρίσκεται στην είσοδο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Πάνω από τρεις μήνες, έχουν πραγματοποιηθεί 7-8 Δημοτικά Συμβούλια, έχουν γίνει επανειλημμένες οχλήσεις από τους δημοσιογράφους, σε όλους σχεδόν τους Δημοτικούς Συμβούλους, χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε, και το καπάκι δεν έχει αντικατασταθεί.


Αντ' αυτού , έχει απλά καλυφθεί από μία απλή σανίδα

Στο σημείο παίζουν καθημερινά δεκάδες μικρά παιδιά, με τον κίνδυνο κάποιου πολύ σοβαρού ατυχήματος ή ακρωτηριασμός, από τους έλικες του ανεμιστήρα, να είναι ορατός.

Επιτέλους πράξτε τα αυτονόητα, τι ζητάμε;
Read More »
Εγκληματική αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας Εδώ και τρεις μήνες θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές Εγκληματική αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας  Εδώ και τρεις μήνες θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

"Κόκκινη κάρτα" από την Εφορία Αρχαιοτήτων στην κατασκευή έκτρωμα στο ξωκλήσι του Αγ. Αθανασίου στην Λαμπανίτσα

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
"Κόκκινη κάρτα" από την Εφορία Αρχαιοτήτων στην κατασκευή έκτρωμα στο ξωκλήσι του Αγ. Αθανασίου στην Λαμπανίτσα


Άμεσα αντέδρασε η Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και προϊστάμενός της, Ιωάννης Χουλιάρας, στα δημοσιεύματα για την κατασκευή έκτρωμα στο Ι.Ν Αγίου Αθανασίου στην Λαμπανίτσα Παραμυθιάς. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, o προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας την παύση όλων των εργασιών και απαιτώντας μέριμνα για την αποκατάσταση της ζημιάς.
Read More »
"Κόκκινη κάρτα" από την Εφορία Αρχαιοτήτων στην κατασκευή έκτρωμα στο ξωκλήσι του Αγ. Αθανασίου στην Λαμπανίτσα "Κόκκινη κάρτα" από την Εφορία Αρχαιοτήτων στην κατασκευή έκτρωμα στο ξωκλήσι του Αγ. Αθανασίου στην Λαμπανίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

Έρευνες σε Θεσπρωτία και Γιάννενα για τον εντοπισμό του 75χρονου ηγούμενου (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
Έρευνες σε Θεσπρωτία και Γιάννενα για τον εντοπισμό του 75χρονου ηγούμενου (+ΦΩΤΟ)


Εντατικές είναι οι έρευνες της αστυνομίας,στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και των Φιλιατών, καθώς και στην παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων,για τον εντοπισμό του 75χρονου ηγούμενου της ιστορικής Ιεράς Μονής Παγανιών, αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Κανάτα, η τύχη του οποίου αγνοείται από το απόγευμα της 1ης Μαΐου.
 
Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης πολίτες αλλά και ιερείς.
 
 
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της αδελφής του, Μαργαρίτας Κανάτα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ο ηγούμενος μετέφερε την ίδια από την Μονή, όπου τον επισκέφτηκε, στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, προκειμένου να ταξιδέψει για την Αθήνα όπου διαμένει. 
 
Ο μοναχός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους Θεσπρωτούς, μιας και βρίσκεται στο συγκεκριμένο μοναστήρι από το 1975.
Read More »
Έρευνες σε Θεσπρωτία και Γιάννενα για τον εντοπισμό του 75χρονου ηγούμενου (+ΦΩΤΟ) Έρευνες σε Θεσπρωτία και Γιάννενα για τον εντοπισμό του 75χρονου ηγούμενου (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

Αγνοείτε από την Παρασκευή το απόγευμα ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Παγανιών

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
Αγνοείτε από την Παρασκευή το απόγευμα ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Παγανιών


Αγνοείτε από την Παρασκευή το απόγευμα ο 83χρονος Γερβάσιος Κανάτας, Ηγούμενος της Ι.Μ. Παγανιών.

Ο 83χρονος μοναχός, αφού άφησε το απόγευμα της Παρασκευή, την αδερφή του στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, αναχώρησε οδηγώντας ένα άσπρο Opel Astra Caravan, και πιθανών μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, με κατεύθυνση την Ιερά Μονή Παγανιών, κοντά στο χωριό Καλλιθέα του Δήμου Σουλίου.

Η αδερφή του άρχισε να ανησυχεί, την ώρα που η ίδια ταξίδευε με το λεωφορείο για την Αθήνα, αφού έπειτα από συνεχόμενες τηλεφωνικές της κλήσεις προς τον γέροντα μοναχό, δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του.

Το τηλέφωνό του, λίγες ώρες μετά, απενεργοποιήθηκε, πιθανών λόγω εξάντλησης της μπαταρίας.

Η αγωνία των οικοίων του 83χρονου μοναχού είναι μεγάλη και παρακαλούν όσοι είδαν κάτι, να επικοινωνήσουν με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.
Read More »
Αγνοείτε από την Παρασκευή το απόγευμα ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Παγανιών Αγνοείτε από την Παρασκευή το απόγευμα ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Παγανιών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κοινωνία Πολιτών για ένα καθαρό Περιβάλλον

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
Ηγουμενίτσα: Κοινωνία Πολιτών για ένα καθαρό Περιβάλλον


της Θάλειας Θεοδωρίδη

«Από τη στιγμή που θα πει κανείς, προκειμένου για τις υποθέσεις του κράτους - τι μ' ενδιαφέρει - μπορούμε να υπολογίζουμε ότι έχει γίνει το πρώτο βήμα για την παρακμή του κράτους αυτού» - Ζ.Ζ. Ρουσσώ
Οι εθελοντικές δράσεις

Οι εθελοντές καθάρισαν για μια χρονιά ακόμη τις παραλίες, έκαναν εξωραϊσμό παιδικών χαρών και δρόμων, δενδροφυτεύσεις και γενικά, έδωσαν μια νότα αισιοδοξίας στον κόσμο. Πράγματι, ο εθελοντισμός των πολιτών δίνει στη ζωή μας μια αίσθηση ανθρωπιάς. Συντονιζόμαστε σε ένα κοινό στόχο: την παραγωγή και τη διατήρηση των δημοσίων αγαθών.

Η αυξανόμενη τάση δραστηριοποίησης εθελοντικών ομάδων και ΜΚΟ προκύπτει ως αποτέλεσμα της αδυναμίας, τόσο του κράτους, όσο και των μηχανισμών της αγοράς, να αντιμετωπίσουν, ικανοποιητικά, τα σύνθετα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο εθελοντισμός συνδέεται με την ανιδιοτελή προσφορά για την κοινή ευημερία. Εκφράζεται μέσα από πρωτοβουλίες πολιτών αλλά και μέσα από τη συστηματική πολιτική των επιχειρήσεων και των οργανισμών.

Συχνά βέβαια, η εθελοντική προσφορά, εκφράζεται ως μια περιστασιακή ενασχόληση και είναι μεμονωμένη, αποσπασματική, χωρίς σαφείς στόχους και αναπόφευκτα τα οφέλη είναι, αναλόγως, βραχύχρονα. Γι’ αυτό, όπως σε κάθε σχεδιασμό έργου, έτσι και στις εθελοντικές δράσεις βασικές προϋποθέσεις είναι: η εκτίμηση των ενδεχόμενων δαπανών, ο καθορισμός του ισοζυγίου κόστους-κέρδους, ο καθορισμός των συμμετεχόντων και των αποδεκτών, του χρονοδιαγράμματος, των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων, του ελέγχου, της αξιολόγησης και της διάχυσης των αποτελεσμάτων στην κοινωνία.

Τα απλά και αυτονόητα

Στον αντίποδα του εθελοντισμού συναντούμε την αδιαφορία. Τα λέει όλα η φωτογραφία, στην Ηγ/τσα του 2015, στην περιοχή δύο (2) μεγάλων σχολείων και ενός (1) παιδικού σταθμού: οι κάδοι απορριμμάτων μεταφέρθηκαν λίγα μέτρα πιο πέρα, κάποιοι, όμως το βρήκαν κουραστικό και συνέχισαν να πετάνε τα σκουπίδια τους στο δρόμο. Οι ανακοινώσεις, μάλλον, δεν τους πτόησαν.


Η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, πάντοτε, αποτελούσε φλέγον ζήτημα για κάθε δήμο. Παρόλαυτά, ακόμη και οι ελάχιστοι κανονισμοί καθαριότητας για να είναι αποτελεσματικοί, θα πρέπει να εφαρμόζονται από τους δημότες. Παράλληλα με το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος και τη θέσπιση διοικητικών μέτρων, η ευσυνειδησία των πολιτών αποτελεί προϋπόθεση.

Οι «θυμωμένοι» πολίτες

Η αντίφαση είναι ότι, ενώ η καθαριότητα αποτελεί μείζον ζήτημα στον ιδιωτικό βίο, στη δημόσια ζωή είναι μικρότερης σημασίας: βαθμολογούμε, ως πελάτες, την καθαριότητα ενός ξενοδοχείου ή ενός εστατορίου αλλά, παράλληλα, πετάμε τις σακούλες των σκουπιδιών μας έξω από τον κοινόχρηστο κάδο. Οι πράσινοι και μπλε κάδοι, παραμένουν ανοιχτοί και ξεχειλισμένοι από σκουπίδια κάθε λογής. Κανένα παράπονο και διαμαρτυρία, για ανεπαρκή καθαριότητα εκ μέρους του κράτους, δεν μας δίνει άλλοθι για τη στάση μας.

Το σύνδρομο των «θυμωμένων» πολιτών που αγνοούν τους κανονισμούς, επειδή «έτσι κι αλλιώς, τίποτε δε λειτουργεί», είναι το λιγότερο, φαρισαϊσμός. Όπως, εξάλλου, οι έρευνες και οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα και την αειφορία, καθώς και για τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων, αποβλήτων και για βιοκαύσιμα φαντάζουν παράταιρες, όταν εμείς οι πολίτες πετάμε τα σκουπίδια μας στη διπλανή πόρτα, αρκεί να μην ενοχλούν εμάς τους ίδιους.

Εκπαίδευση, εκπαίδευση κι εκπαίδευση!

Ξεκινώντας από την παραδοχή ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα έχουν παγιωθεί στην καθημερινότητά μας, αναζητούμε ιδέες για την αντιμετώπισή τους. Αλλαγές στη συνείδηση, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των πολιτών δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Με δεδομένη τη σχέση αλληλεπίδρασης που έχει η κοινωνία με την εκπαίδευση, σημαντικό ρόλο θα μπορούσε να παίξει το σχολείο, μιας και πολλές από τις συνήθειες και τις ιδέες που κυριαρχούν στη μετέπειτα ζωή μας, έχουν τις ρίζες τους στην παιδική ηλικία. Αρκεί το σχολείο να λειτουργεί ως ζωντανό πρότυπο κι όχι απλά να διδάσκει θεωρίες.

Ένας, λοιπόν, από τους σκοπούς των προγραμμάτων σπουδών, θα ήταν να καταστήσει δυνατή την ικανότητα των πολιτών, να δράσουν σε κοινωνικό και σε προσωπικό επίπεδο παρέχοντας: Εκπαίδευση για το περιβάλλον - Εκπαίδευση μέσα στο περιβάλλον - Εκπαίδευση για χάρη του περιβάλλοντος.

Eταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Πολλές σύγχρονες επιχειρήσεις υιοθετούν καλές πρακτικές και υποστηρίζουν δράσεις για το περιβάλλον. Αυτές οι πρακτικές αφορούν σε ενέργειες που κάνουν οι εταιρείες για να προστατέψουν το περιβάλλον από τις αρνητικές επιπτώσεις της δραστηριότητά τους και για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό: εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, μείωση του όγκου των απορριμμάτων, ανακύκλωση, χρησιμοποίηση πράσινων υλικών, διενέργεια έργων αποκατάστασης κ.ά. Οι δράσεις, ταυτόχρονα, λειτουργούν και ως μοχλός ανάπτυξης της ίδιας της επιχείρησης μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Στο πλαίσιο αυτό, η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα είναι μονόδρομος και οι καλές εταιρικές πρακτικές αποτελούν τον νέο τρόπο της επιχειρηματικής λειτουργίας.

Κοινωνία πολιτών

Το παζλ μιας κοινωνίας που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον αποτελείται: από ένα κράτος με ξεκάθαρο νομικό καθεστώς, από υπεύθυνες επιχειρήσεις, από μαθητές που βιώνουν τους κανόνες της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα σε οικολογικά κτήρια και πράσινες αυλές κι από πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους. Είτε οι δράσεις οργανώνονται από το κράτος, είτε από ιδιώτες, οι τελικοί αποδέκτες είμαστε εμείς οι πολίτες.

Εμείς, παίρνοντας προσωπικά την ευθύνη, θα διαμορφώσουμε περιβαλλοντική συνείδηση προς όφελος όλων μας, στο πλαίσιο μιας κυκλικής συνεργατικής οικονομίας. Όχι μόνο θα εκπαιδευόμαστε δια βίου, αλλά και δε θα ανεχόμαστε ενέργειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας, γιατί «η ανεκτικότητα είναι μια άλλη ονομασία για την αδιαφορία».
Read More »
Ηγουμενίτσα: Κοινωνία Πολιτών για ένα καθαρό Περιβάλλον Ηγουμενίτσα: Κοινωνία Πολιτών για ένα καθαρό Περιβάλλον Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

Παρήγγειλαν φαγητό και ξυλοκόπησαν το διανομέα

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
Παρήγγειλαν φαγητό και ξυλοκόπησαν το διανομέα


Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής ένας νεαρός που εργάζεται ως διανομέας σε κατάστημα της Πρέβεζας, μετά από ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Pamepreveza.gr, Ρομά στην ΒΙΠΕ είχαν δώσει παραγγελία στο κατάστημα και με την παραλαβή της αρνήθηκαν να πληρώσουν.

Ο νεαρός που την μετέφερε στον οικισμό, ζητούσε τα χρήματα. Αυτό που έλαβε όμως ήταν επίθεση από τους Ρομά οι οποίοι τον χτύπησαν και μάλιστα σοβαρά, αφήνοντας τον αιμόφυρτο...

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία καθώς και ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη...
Read More »
Παρήγγειλαν φαγητό και ξυλοκόπησαν το διανομέα Παρήγγειλαν φαγητό και ξυλοκόπησαν το διανομέα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από σούπερ μάρκετ στη Σαγιάδα

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από σούπερ μάρκετ στη Σαγιάδα
 
 
Οι άμεσες ενέργειες  της Αστυνομίας, σε συνδυασμό με τις εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος που κατέγραψε την κλοπή σε σούπερ μάρκετ εχθές το απόγευμα στην Σαγιαδα, κατά την οποία αφαιρέθηκαν όλα τα χρήματα και οι κάρτες, οδήγησαν στην σύλληψη του δράστη, λίγες ώρες μετά τη πράξη του.
 
Συγκεκριμένα:

Συνελήφθη, χθες (03.05.2015) το απόγευμα στην περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ο προαναφερόμενος, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία υπαλλήλου καταστήματος (mini market), αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό.

Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να κινείται στην Επαρχιακή Οδό Σελεύκειας – Μαυροματίου και συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από σούπερ μάρκετ στη Σαγιάδα Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από σούπερ μάρκετ στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
Ηγουμενίτσα: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών


Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012/Β’ - Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών), οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Στους παραπάνω χώρους, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων−σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις παραπάνω υποχρεώσεις, ισχύουν και εφαρμόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηγουμενίτσας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών Ηγουμενίτσα: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός για καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 μηνών, για ενδοοικογενειακή βία

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός για καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 μηνών, για ενδοοικογενειακή βία



Συνελήφθη, σήμερα (04-05-2015) μετά τα μεσάνυχτα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δεκαπέντε (15) μηνών, για ενδοοικογενειακή βία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός για καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 μηνών, για ενδοοικογενειακή βία Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός για καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 μηνών, για ενδοοικογενειακή βία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

Αξέχαστη πνευματική πρωτομαγιά στη Μονή Παγανιών

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
Αξέχαστη πνευματική πρωτομαγιά στη Μονή Παγανιών

 
Αναγνώστης της "Κάτοψης", που βρέθηκε την ημέρα της πρωτομαγιάς στη μονή Παγανιών, στη Θεσπρωτία, περιγράφει τη "συγκλονιστική", όπως τη χαρακτηρίζει, εμπειρία: 
 
"Δεν είχα ξαναπάει στη Μονή Παγανιών. Ανεβαίνοντας στις στροφές και αντικρίζοντας από απόσταση τη μονή, αισθάνθηκα ένα ρίγος, να με διαπερνά. 
 
Τι ήταν αυτό το ρίγος; 
Μια ακτίνα γαλήνης. 
 
Ανεξήγητη και ανερμήνευτη για τα δεδομένα τα δικά μου. 
 
Αυτή την ακτίνα γαλήνης, την έκανε ακόμη πιο φωτεινή το ωραιότατο περιβάλλον. 
 
Φτάνοντας στον εξωτερικό χώρο της μονής, άκουσα ψαλμωδίες από το ναό, οι οποίες διαπέρασαν όχι μόνο τα αυτιά μου, αλλά κυρίως συγκίνησαν την καρδιά μου, καθώς ξεπηδούσαν από το ψαλτήρι και διαχέονταν σ' όλο το χώρο, εσωτερικά και εξωτερικά. 
 
Έξι ιερείς λειτουργούσαν, ενώ ο ηγούμενος του μοναστηριού, ο π. Γερβάσιος, με την απλότητα και την ηρεμία του, που είναι προς παραδειγματισμό, διακονούσε. 
 
Μόλις πήρα το αντίδωρο, ξαναβγήκα στο προαύλειο του ναού, όπου μέσα στη ζωντανή φύση συνέχισα την πνευματική πανδαισία. 
 
Ήταν αξέχαστη και συγκλονιστική η φετινή πρωτομαγιά μου στη μονή Παγανιών".
Read More »
Αξέχαστη πνευματική πρωτομαγιά στη Μονή Παγανιών Αξέχαστη πνευματική πρωτομαγιά στη Μονή Παγανιών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τελικά μας αξίζει να ζούμε μέσα στα σκουπίδια

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
Ηγουμενίτσα: Τελικά μας αξίζει να ζούμε μέσα στα σκουπίδια



Η παραπάνω φωτό είναι από την περιοχή κοντά στο 1ο Λύκειο, κοντά στον παιδικό σταθμό της εργατικής εστίας.
Οι κάδοι μεταφέρθηκαν από την Δημοτική Αρχή, λίγα μέτρα παραπάνω, για λόγους που δεν γνωρίζουμε.

Κάποιοι συμπολίτες όμως, εξακολουθούν να πετούν τα σκουπίδια τους στο πεζοδρόμιο, στο σημείο όπου βρισκόντουσαν οι κάδοι.

Εάν διαφωνούν με την μεταφορά των κάδων, το να σκορπούν τα σκουπίδια τους στην γειτονιά τους ως μέσω αντίδρασης, δεν νομίζουμε πως είναι ο πιο ενδεδειγμένος.

Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να ζούμε οι ίδιοι μέσα στα σκουπίδια μας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τελικά μας αξίζει να ζούμε μέσα στα σκουπίδια Ηγουμενίτσα: Τελικά μας αξίζει να ζούμε μέσα στα σκουπίδια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

Δυναμική παρουσία του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
Δυναμική παρουσία του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα
 

Δυναμική παρουσία είχε 
ο Αθλητικός Σύλλογος Πρωτέας Ηγουμενίτσας, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που διεξήχθηκε το Σάββατο 2 Μαΐου στα Ιωάννινα, αφού  συγκέντρωσε 118 βαθμούς συνολικά .
 
Πρώτη θέση για την ομάδα σκυταλοδρομίας 4 Χ400 που αποτελούσαν οι Τζάνης, Ζάκκας, Λιόντος , Κατσέλης με χρόνο 3.40.94 , πρώτη θέση για την Εύη Τζοβάρα στα 1500 μέτρα με χρόνο 5 λεπτά και 10 δευτ και πρώτη θέση για τον Ανδρέα Ζάκκα στα 110 μέτρα εμπόδια με επίδοση 16.23
 
Δεύτερη θέση για την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 που αποτελούσαν οι Νούση , Τζοβάρα , Λιάκου , Σωτηρίου με χρόνο 4.15.90 , δεύτερη θέση για την Φαίη Σωτηρίου στα 200 μέτρα με χρόνο 26.55 και τον Ηλία Κατσέλη στα 400 μέτρα με χρόνο 52.80.
 
Τρίτη θέση για την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 που συμμετείχαν οι Ντάσκας , Αλεξίου , Ζάκκας Σταύρος και Σοφίας με χρόνο 47.49 και τρίτη θέση επίσης για τον Φίλιππο Τζάνη στα 400 μέτρα με χρόνο 53.27
 
Αξιόλογες επιδόσεις και από τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν ( ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 κορίτσια(Ρίζου, Παπατσάτση , Χρυσικοπούλου , Πάσχου) 4 θέση , Μάτα Νούση 5 θέση στα 100 μέτρα , Λευτέρης Σοφίας 6 θέση στα 100 μέτρα και Σταύρος Βιρβίλης 6 θέση στο άλμα εις μήκος ) και από όλους τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες .
 
Επόμενη διοργάνωση που θα συμμετέχουν αθλήτριες του συλλόγου μας είναι η τελική φάση σχολικού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Πάτρα 6 και 7 Μαΐου και θα συμμετέχουν οι Φαίη Σωτηρίου στα 200 μέτρα , Μπέση Ναταλία στο μήκος και Τζοβάρα Εύη στα 1500 μέτρα .
Read More »
Δυναμική παρουσία του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Δυναμική παρουσία του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

Τουριστική ημερίδα σήμερα στην Πέρδικα

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
Τουριστική ημερίδα σήμερα στην Πέρδικα


 
Καλείστε στην ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ που διοργανώνει ο σύλλογός μας σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Πέρδικας με θέμα:
«Τουρισμός – Προοπτικές, Παρόν και Μέλλον»
που θα γίνει στις 04-Μαΐου- 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Πέρδικας, με ομιλητή τον ΜΙΧΑΛΗ ΡΑΝΤΖΟ μέλος του ΔΣ της ένωσης διευθυντών ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης και ειδικό συνεργάτη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας θα γίνει παρουσίαση DVD προώθησης της περιοχής και πρόταση κατασκευής ιστοσελίδας από τον Μαλαμίδη Γιώργο (Διαχειριστή της ιστοσελίδας thesprotia3d.gr)

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Read More »
Τουριστική ημερίδα σήμερα στην Πέρδικα Τουριστική ημερίδα σήμερα στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας



Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 4 Μαΐου 2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
 
ΘΕΜΑ 1ο Ορισμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων πέριξ κεντρικής πλατείας Πέρδικας» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο Ορισμός Δημοτικού συμβούλου για την συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής
Παραλαβής του έργου «Γήπεδο στο Βασιλικό» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο Αποστολή αντιπροσωπείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στο τελικό συνέδριο του έργου “Network of the Lower Adriatic Marinas (Net.L.A.M.)” στη Gallipoli της Ιταλίας από τις 12 έως τις 15 Μαΐου 2015, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Greece – Italy 2007 – 2013.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2015.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. ‘‘Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας’’.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. ‘‘Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας’’.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο Επικαιροποίηση της υπ’ αριθ. 20/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας στα οικοδομικά τετράγωνα 107 – 108 της Δ.Κ. Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο Λήψη καταρχήν απόφασης για σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Δήμου Σουλίου που αφορά τη Διοικητική και τεχνική υποστήριξη σε θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας – διάθεση τεχνικού προσωπικού.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο Χορήγηση άδειας παραγωγού – πωλητή Λαϊκών Αγορών.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο Έγκριση χορήγησης οικονομικού βοηθήματος σε δημοτικούς υπαλλήλους του τμήματος καθαριότητας, που είχαν εργατικά ατυχήματα.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο Καταγγελία μισθωτηρίου συμβολαίου στέγασης του πρώην Κ.Α.Π.Η. της Τ.Κ. Πέρδικας, με τον εκμισθωτή Ζήση Ματζέκη.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο Εισήγηση με την υπ’ αριθμ. 191/2014 απόφαση της οικονομικής Επιτροπής, επί αιτήματος κ. Παύλου Μακρίδη πλειοδότη του Δημοτικού Καταστήματος στο Τσιπουρίκι.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο Ανάθεση της προμήθειας τροφίμων για τις ανάγκες του ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΟ» και του εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2015, ύστερα από προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο Έκφραση γνώμης επί αιτήματος Φιλοζωικού Σωματείου για λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Τ.Κ. Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο Λήψη απόφασης σχετικά με την εφαρμογή της δακοκτονίας στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2015.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο Έγκριση δαπάνης μεταφοράς νεκρού αλλοδαπού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων για νεκροψία και ψήφιση πίστωσης.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015
ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ


Την Τετάρτη 06 Μαίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ και τους αντιπροσώπους για το 17 Συνέδριο της ΟΛΜΕ. 
 
Η ψηφοφρία θα πραγματοποιηθεί στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας από τις 12 έως τις 5 μ.μ. Θα προηγηθεί η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 9:30 μ.μ. στον ίδιο χώρο.
Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015 Rating: 5

Σελίδες