1.100 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της Ηπείρου - 170 στην Θεσπρωτία

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018

1.100 θέσεις κοινωφελούς εργασίας θα ανοίξουν στους 18 Δήμους της Ηπείρου, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας. Οι θέσεις είναι ελαφρώς αυξημένες για αρκετούς δήμους ενώ η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Η Κοινωφελής εργασία που χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιείται στην χώρα και παρά τα μειονεκτήματα που έχει, αποτελεί μερική και παροδική λύση στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας.

Στο Νομό Άρτας θα δημιουργηθούν 95 θέσεις εργασίες οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

Δήμος Γεωργίου Καραισκάκη 30, Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων 20 και Δήμος Νικολάου Σκουφά 45. Σημειώνεται ότι ο δήμος Άρτας έχει προκηρύξει νωρίτερα το πρόγραμμα καθότι περιλαμβάνεται στους «πιλοτικούς».

Στο Νομό Θεσπρωτίας οι θέσεις είναι συνολικά 170 και κατανέμονται ως εξής:

Δήμος Ηγουμενίτσας 100, Δήμος Σουλίου 40 και Δήμος Φιλιατών 30.

Στο Νομό Ιωαννίνων το σύνολο των θέσεων ανέρχεται στις 725. Η κατανομή τους είναι η ακόλουθη:

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων 30, Δήμος Δωδώνης 50, Δήμος Ζαγορίου 20, Δήμος Ζίτσας 65, Δήμος Ιωαννιτών 450, Δήμος Κόνιτσας 40, Δήμος Μετσόβου 30 και Δήμος Πωγωνίου 40.

Στο Νομό Πρέβεζας θα προκηρυχθούν συνολικά 110. Σύμφωνα με την κατανομή οι 60 αφορούν στον Δήμο Ζηρού και οι 50 στον Δήμο Πάργας. Και ο Δήμος Πρέβεζας περιλαμβάνεται στη δεύτερη φάση των πιλοτικών και έχει προηγηθεί στην κοινωφελή εργασία.
Read More »
1.100 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της Ηπείρου - 170 στην Θεσπρωτία 1.100 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της Ηπείρου - 170 στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα την Κυριακή 40 καλλίγραμμες Ferrari

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018

Στα πλαίσια της τριήμερης επίσκεψης στην Ήπειρο του μεγαλύτερου κλαμπ ιδοκτητών Ferrari της Ιταλίας «Passione Rosa», 40 Ferrari θα βρίσκονται την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στις 15.30 μμ στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης του δεύτερου τερματικού σταθμού (Τ2), όπου θα τους υποδεχτούν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΟΛΗΓ Α.Ε. και του Δήμου Ηγουμενίτσας . 
 
Όσοι επισκέπτες επιθυμούν, θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να δουν και να γνωρίσουν από κοντά τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα πριν αναχωρήσουν για την Κέρκυρα. 
 
Η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το κλαμπ ανά τον κόσμο και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και των δήμων Ιωαννίνων και Μετσόβου με την στήριξη της ΕΛ.ΕΤ.Α, του τμήματος Τροχαίας, του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, της ΟΛΗΓ Α.Ε. και επιχειρήσεων.
Read More »
Στην Ηγουμενίτσα την Κυριακή 40 καλλίγραμμες Ferrari Στην Ηγουμενίτσα την Κυριακή 40 καλλίγραμμες Ferrari Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

93χρονη που αγνοούνταν βρέθηκε νεκρή

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018

Νεκρή βρέθηκε γριούλα που αγνοούνταν στο χωριό Μικρή Γότιστα του Δήμου Μετσόβου. 
 
Η 93χρονη δεν είχε δώσει κανένα ίχνος ζωής από χθες στις έντεκα το πρωί περίπου.

Όσο οι ώρες περνούσαν τόσο η ανησυχία μεγάλωνε.

Το απόγευμα ενημερώθηκε η αστυνομία και από τους οικείους της δηλώθηκε η εξαφάνιση.

Οι αναζητήσεις ξεκίνησαν άμεσα.

Αργά το βράδυ η υπερήλικη εντοπίστηκε νεκρή.

Μάλιστα βρέθηκε σε σημείο πλησίον της πλατείας του χωριού.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις της αστυνομίας ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια.
Read More »
93χρονη που αγνοούνταν βρέθηκε νεκρή 93χρονη που αγνοούνταν βρέθηκε νεκρή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Συνάντηση Μπραΐμη με τον διοικητή της περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου της πυροσβεστικής

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Με θέμα την πρόληψη, την ασφάλεια και την ενημέρωση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο Παραμυθιάς, του διοικητή της περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου της πυροσβεστικής Αρχιπύραρχου Ευθύμιου Γεωργακόπουλου, του διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών νομού Θεσπρωτίας Αντιπύραρχου Λεωνίδα Γκιόκα, του προϊσταμένου του πυροσβεστικού κλιμακίου Παραμυθιάς επιπυραγού Ευάγγελου Μπέλλου και της δημοτικής αρχής.

Με στοχευμένες παρεμβάσεις και οδηγίες απο την Π.Υ. η δημοτική αρχή θωρακίζει το δήμο για την περίοδο μεγάλης επικινδυνότητας (έλεγχος υδροστομιων – κρουνών- διανοιξεις δρόμων πυρόσβεσης κλπ).

Τονίστηκε η υποχρέωση των πολιτών να καθαρίζουν τις ιδιοκτησίες τους, ενώ προγραμματίστηκε εκστρατεία ενημέρωσης.

Η συνεργασία μέχρι τώρα όποτε χρειάστηκε μεταξύ Δήμου και Πυροσβεστικής ήταν άψογη και είμαστε περήφανοι για τη έμψυχο δυναμικό του Π.Υ. Παραμυθιας .

Με την ευχή να ειναι αχρείαστοι να έχουμε ένα καλο καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές και παρακαλούμε όλες και όλους να πράττουν το αυτονόητο για να μην κινδυνεύει η ζωη,η περιουσία και το φυσικό περιβάλλον μας.
Read More »
Συνάντηση Μπραΐμη με τον διοικητή της περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου της πυροσβεστικής Συνάντηση Μπραΐμη με τον διοικητή της περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου της πυροσβεστικής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Φωτιά στο Ζερβοχώρι Παραμυθιάς, έκαψε 40 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Για φωτιά σε γεωργική έκταση του Ζερβοχωρίου, ενημερώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής το πυροσβεστικό κλιμάκιο Παραμυθιάς.

Στο σημείο έσπευσαν 16 άντρες της πυροσβεστικής με 6 οχήματα καθώς και ο διοικητής της περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου της πυροσβεστικής Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσπρωτίας Αντιπύραρχο Λεωνίδας Γκιόκας και ο προϊσταμένος του πυροσβεστικού κλιμακίου Παραμυθιάς επιπυραγος Ευάγγελος Μπέλλος.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αφού πρώτα πρόλαβε και έκαψε 40 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων, ενώ ερευνώνται οι συνθήκες που την προκάλεσε.
Read More »
Φωτιά στο Ζερβοχώρι Παραμυθιάς, έκαψε 40 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων Φωτιά στο Ζερβοχώρι Παραμυθιάς, έκαψε 40 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Αυξήσεις φωτιά στα διόδια της Εγνατίας

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Αυξήσεις φωτιά στα διόδια της Εγνατίας Οδού, φέρνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Από την ίδια ημέρα καταργούνται και όλες οι απαλλαγές που ίσχυαν πλην εκείνων που αφορούν στους ανέργους. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφεται από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Χρήστο Σπύρτζη, προβλέπει 18 σταθμούς διοδίων, από δεκατρείς που λειτουργούν τώρα καθώς και 43 σταθμούς πλευρικών διοδίων!

Η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης αποτελούσε ένα από τα προαπαιτούμενα του επικαιροποιημένου μνημονίου για το κλείσιμο του προγράμματος, αλλά και για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού έως και 35 έτη ο οποίος είναι σε εξέλιξη.

Με τη νέα απόφαση η χρέωση ανά χιλιόμετρο στο μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας ορίζεται σε πέντε λεπτά, από τρία λεπτά που είναι τώρα για την κατηγορία οχημάτων 2, που αφορά στα συμβατικά ΙΧ.

Ως εκ τούτου, για την απόσταση των 658 χιλιομέτρων από την Ηγουμενίτσα έως τους Κήπους στον Έβρο, οι οδηγοί θα πρέπει να καταβάλλουν 32,9 ευρώ από 19,7 ευρώ που πληρώνουν τώρα.

Για τον σταθμό διοδίων της Τύριας, η περιοχή χρέωσης καθορίζεται σε 68,4 χιλιόμετρα (μεταξύ Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων), διαμορφώνοντας την τιμή του διοδίου σε 3,42 ευρώ από 2,10 ευρώ (67%).

Για τον σταθμό Παμβώτιδα, στο Δροσοχώρι, το μήκος καθορίζεται σε 39,7 χιλιόμετρα με χρέωση 1,98 ευρώ (από 1,20 ευρώ σήμερα), για το Μαλακάσι σε 48,1 χιλιόμετρα με χρέωση 2,40 ευρώ (από 2,10), για τη Σιάτιστα σε 48,6 χλμ. με χρέωση 2,40, για τον Πολύμυλο σε 48,2 χλμ. με 2,41 ευρώ (από 2,40), στα Μάλγαρα για μήκος 59,7 χλμ με 2,98 ευρώ (από 1,20 ευρώ), στη Θεσσαλονίκη για μήκος χρέωσης 13,8 χλμ σε 0,69 ευρώ, στην Ανάληψη για 58,8 χλμ σε 2,94 ευρώ (από 2,40 ευρώ), στην Ασπροβάλτα για 28,5 χλμ. το κόστος ανέρχεται σε 1,42 ευρώ, στη Μουσθένη με μήκος χρέωσης 54,3 χλμ. η χρέωση γίνεται 2,71 ευρώ (από 2,40 ευρώ), στην Καβάλα με 47,2 χλμ. 2,36 ευρώ, στον Ίασμο για 46,2 χλμ. η χρέωση διαμορφώνεται σε 2,31 ευρώ (από 1,90 ευρώ), στη Μέστη με 55,7 χλμ. σε 2,78 ευρώ (από 1,70 ευρώ) και στο Αρδάνιο για 40,5 χλμ. σε 2,02 ευρώ.

Για να εφαρμοστεί η νέα εμπορική πολιτική από 1η Ιανουαρίου 2019 απαιτείται η έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (DG MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αν οι υπηρεσίες της Κομισιόν αποφασίσουν πως η χρέωση πρέπει να είναι διαφορετική, τότε οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως, σύμφωνα με την απόφαση.
Read More »
Αυξήσεις φωτιά στα διόδια της Εγνατίας Αυξήσεις φωτιά στα διόδια της Εγνατίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Συνάντηση του Προεδρείου του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας με τον Δήμαρχο Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018

 
Την Πέμπτη 07-06-2018 το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας πραγματοποίησε επίσκεψη – συνάντηση με τον Δήμαρχο Φιλιατών κ. ΠΑΠΠΑ Σπυρίδων και τον Αντιδήμαρχο Φιλιατών κ. ΚΑΤΣΑΡΗ Πέτρο. 
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και επί τάπητος τέθηκαν θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμου και άπτονται της αρμοδιότητας της ΕΛ.ΑΣ. 
 
Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο διασυνοριακό έγκλημα που εξελίσσεται και εξειδικεύεται στο πέρασμα των χρόνων και πώς αυτό μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη των πολιτών του Δήμου. 
 
Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της ασφάλειας των κατοίκων των ακριτικών χωριών του Δήμου και μας τόνισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός της καθημερινής παρουσίας της Αστυνομίας εκεί και πόσο πολύ αυτό βοηθάει ώστε να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας στα χωριά αυτά. 
 
Εμείς με τη σειρά μας τονίσαμε στον κ. Δήμαρχο ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται από το προσωπικό ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας σε όλο το Δήμο είναι τιτάνια. Με πολλές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά με περίσσιο φιλότιμο έχουμε καταφέρει να κρατάμε, σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο ομολογουμένως, το Δήμο ασφαλή. 
 
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων το κ. Δήμαρχο για τη δέσμευσή του να μεριμνήσει για κάποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις στο φυλάκιο του Αμπελώνα όπου στεγάζονται αστυνομικοί, έως ότου να βρεθεί μια οριστική λύση και οι συνάδελφοι να διαβιούν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της υπηρεσίας τους σε καλύτερες συνθήκες. 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝAKOΣ Βασίλειος ZΗΣΗΣ Δημήτριος
Read More »
Συνάντηση του Προεδρείου του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας με τον Δήμαρχο Φιλιατών Συνάντηση του Προεδρείου του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας με τον Δήμαρχο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Α.Ε.Ν.Σ.: Γενική Συνέλευση την Κυριακή

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Νέας Σελεύκειας ( Α.Ε.Ν.Σ) θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευσγη την Κυριακή 10 Ιουνίου και ώρα 11.30 π.μ. στα γραφεία του Πολιστικού Συλλόγου για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι της ομάδας να παρευρεθούν.
Read More »
Α.Ε.Ν.Σ.: Γενική Συνέλευση την Κυριακή Α.Ε.Ν.Σ.: Γενική Συνέλευση την Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Σύμφωνη γνώμη για τον εξοπλισμό των Σ.Μ.Α. της Περιφέρειας Ηπείρου

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018

Τη σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου», διατυπώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το έργο, προϋπολογισμού 7.369.506 ευρώ, εντάσσεται στην πράξη «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α) Περιφέρειας Ηπείρου (Α’ Φάση)». Η προμήθεια περιλαμβάνει: 17 Πρέσες απορριμμάτων, 17 Χοάνες απόρριψης απορριμμάτων, 47 Απορριμματοδέκτες (container) κλειστού τύπου, 12 Οχήματα μεταφοράς container, 8 Γεφυροπλάστιγγες, 6 Προκατασκευασμένους οικίσκους και 17 Μεταλλικές ράμπες.

Η διαδικασία της μεταφόρτωσης συνοπτικά θα γίνεται ως εξής: Άφιξη του Α/Φ οχήματος στην είσοδο του ΣΜΑ, ζύγιση, καταγραφή, έλεγχος και απόρριψη του φορτίου στη χοάνη – συμπιεστή, πλήρωση του άδειου container, απεμπλοκή και ανέλκυση του αποσπώμενου container στον τράκτορα μέσω της υπερκατασκευής τύπου γάντζου, μεταφορά του γεμάτου container είτε προς επεξεργασία στη ΜΕΑ, είτε στους ΧΥΤΑ.

Read More »
Σύμφωνη γνώμη για τον εξοπλισμό των Σ.Μ.Α. της Περιφέρειας Ηπείρου Σύμφωνη γνώμη για τον εξοπλισμό των Σ.Μ.Α. της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Αποδυναμώνεται η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Δυστυχώς σήμερα με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι δρομολογείται αιφνιδιαστικά η αφαίρεση πεντε (5) οργανικών θέσεων από τη Δ/νσή μας προκειμένου να στελεχωθεί το νέο Τμήμα Τροχαίας Ιονίας Οδού στην Δ.Α. Άρτας.
Θεωρούμε την απόφαση αυτή αδιανόητη και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αντιδράσουν και να προστατεύσουν τα συμφέροντα του Νομού μας. Ο Νομός δεν αντέχει άλλη "αφαίμαξη" αστυνομικών. Ήδη ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά είναι άνισος.
Από τη μια μεριά το διασυνοριακό έγκλημα που ανθεί όπως μαρτυρά το καθημερινό αστυνομικό δελτίο που εκδίδεται από τη Δ.Α. Θεσπρωτίας και περιέχει περιστατικά βαριάς εγκληματικότητας που σχετίζονται με τα σύνορα και από την άλλη το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η πύλη της Ελλάδας προς την Δυτ. Ευρώπη, προορισμός όλων των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας και ο ατελείωτος καθημερινός αγώνας των συναδέλφων να κρατήσουν τη πόλη σε τάξη.
Κύριοι ας σοβαρευτούμε. Η Ιόνια Οδός ναι είναι έργο πνοής και ανάπτυξης για τη Δυτ. Ελλάδα όμως η αστυνόμευσή της δεν μπορεί να γίνει με την αποδυνάμωση άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων.
Λύση υπάρχει και είναι απλή. Επαναφέρεται τις 6700 οργανικές θέσεις που καταργήσατε τεχνηέντως με τον Ν. 4249/2014 και καταστήσατε την ασφάλεια του πολίτη επισφαλή μόνο και μόνο για δημοσιονομικούς λόγους. Στην ασφάλεια όμως των πολιτών δεν χωρούν εκπτώσεις.
""Είναι δίκαιο - κάντε το πράξη".


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ
ΝΑΚΟΣ ΒΑΣΊΛΕΙΟΣ ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Read More »
Αποδυναμώνεται η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας Αποδυναμώνεται η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Με αφορμή τα εγκαίνια του ΤΕΠ… - Του Παύλου Παπαρούνα

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Με αφορμή τα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος από πολιτικούς, κόμματα, δημοσιολογούντες. Βγήκαν απωθημένα, ανησυχίες, μεμψιμοιρίες. Αποκαλύφθηκαν νοοτροπίες, ιδιοκτησιακές αντιλήψεις, τρόποι σκέψης, λογικές του «όλα ή τίποτα».

Πρώτα εκφράστηκαν πρώην και νυν πολιτικοί για να μας πουν ότι επί των ημερών τους δρομολογήθηκε το έργο λες και το αμφισβήτησε κανείς. Μόνο που από την δρομολόγηση μέχρι την παράδοση του έργου μεσολάβησαν 18 χρόνια, σε μια εποχή που «έρεε» άφθονο το δανεικό χρήμα. Βέβαια είχαν ειδικευτεί στην …θεμελίωση γιατί ήταν ανέξοδο, καθότι η κορδέλα προϋποθέτει ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου. Για αυτό είναι …άλλοι αρμόδιοι.

Ύστερα πήραν την σκυτάλη κόμματα και οργανώσεις. Φοβήθηκαν ότι με την ολοκλήρωση και λειτουργία του ΤΕΠ θα χάσουν την αποκλειστικότητα. Χωρίς να αναφέρουν ότι ένα κτίριο μέσα στον ιστό της πόλης που είχε υποστεί ζημιές, έπρεπε οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί για το καλό των συμπολιτών μας, μεγαλοπιάνονταν με οράματα για «μονάδα νοσοκομειακής φροντίδας» και «μικρό νοσοκομείο για επείγοντα περιστατικά».

Σε μια δύσκολη εποχή με προσλήψεις γιατρών με το σταγονόμετρο, θέλουν να πιστέψουμε στην «απλοχεριά τους» λες και είναι μακριά η πρακτική τους με την απόλυση 3.000 γιατρών σε μία μέρα. Εκτός αν φέρουν από το πλεονάζον ιατρικό προσωπικό που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι υπάρχει στα νοσοκομεία. Αποκρύπτουν ότι παρέδωσαν χρεοκοπημένο κράτος, τράπεζες κουφάρια, ταμεία άδεια με κίνδυνο παύσης πληρωμών, με ασφαλιστικά ταμεία υπό κατάρρευση.

Ο τρόπος ολοκλήρωσης των έργων επί των ημερών τους είναι γνωστός και μας θυμίζει το αμαρτωλό παρελθόν τους. Με συμβάσεις, διορθωτικές συμβάσεις και συμβάσεις πάνω στις συμβάσεις, δεν έχουν παρά να δουν την φοιτητική εστία δίπλα από το ΤΕΠ, τις σωλήνες ύδρευσης στο Μαυρούδι, τα κτίρια στο λιμάνι και μια σειρά από αναξιοποίητα νέα κτίρια χωρίς αντικείμενο πλέον λειτουργίας. Παρά το ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ απέκτησαν νέα όργανα, διατηρούν την παλιά νοοτροπία.

Ποια είναι η πραγματικότητα:

Το κτίριο του ΤΕΠ που είχε τελειώσει πρακτικά το 2013 είχε βανδαλιστεί. Έγιναν οι απαραίτητες επισκευές που χρειαζόταν, ακολούθησε η προμήθεια εξοπλισμού, η αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου Φιλιατών κατά προτεραιότητα προκειμένου να συμπεριλάβει το ΤΕΠ, και στελεχώθηκε με το υπάρχον προσωπικό του ΚΥ και ΠΕΔΥ, ενώ έγινε και η μεταφορά του ΕΚΑΒ.

Για την πλήρη ανάπτυξη της λειτουργίας του, ο Αν. Υπουργός Π. Πολάκης δεσμεύτηκε πως πέρα από την προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την πρόσληψη πέντε γιατρών, θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Η κυβέρνηση καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια για να ισορροπήσει το σύστημα Υγείας που βρίσκονταν υπό κατάρρευση. Ο χώρος έχει ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό, αξιοποιώντας κάθε δυνατό πρόγραμμα και χρηματοδοτικό εργαλείο.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε και δέσμευση για την προμήθεια σύγχρονου μαγνητικού τομογράφου καθώς και αξονικού τομογράφου. Τα δύο αυτά μηχανήματα θα αναβαθμίσουν τη παροχή ιατρικών υπηρεσιών, θα απαλλάξουν τους ασθενείς της περιοχής από αναγκαίες μετακινήσεις και θα αναβαθμίσουν το τοπικό σύστημα Δημόσιας Υγείας.

Εν κατακλείδι: Τα έργα δεν έχουν ιδιοκτήτη άλλον από τον πολίτη και η ωφελιμότητα τους θα κριθεί από τον ίδιο, ανάλογα με το πόσο εξυπηρετούν τις ανάγκες και την καθημερινότητά του. Ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του ΤΕΠ η επισκεψημότητα αυξήθηκε αρκετά και τα σχόλια είναι θετικά.

Και να είστε σίγουροι όταν έρθει η ώρα, οι πολίτες θα είναι ακριβοδίκαιοι.Παπαρούνας Παύλος
Με αφορμή τα εγκαίνια του ΤΕΠ…

Με αφορμή τα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος από πολιτικούς, κόμματα, δημοσιολογούντες. Βγήκαν απωθημένα, ανησυχίες, μεμψιμοιρίες. Αποκαλύφθηκαν νοοτροπίες, ιδιοκτησιακές αντιλήψεις, τρόποι σκέψης, λογικές του «όλα ή τίποτα».

Πρώτα εκφράστηκαν πρώην και νυν πολιτικοί για να μας πουν ότι επί των ημερών τους δρομολογήθηκε το έργο λες και το αμφισβήτησε κανείς. Μόνο που από την δρομολόγηση μέχρι την παράδοση του έργου μεσολάβησαν 18 χρόνια, σε μια εποχή που «έρεε» άφθονο το δανεικό χρήμα. Βέβαια είχαν ειδικευτεί στην …θεμελίωση γιατί ήταν ανέξοδο, καθότι η κορδέλα προϋποθέτει ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου. Για αυτό είναι …άλλοι αρμόδιοι.

Ύστερα πήραν την σκυτάλη κόμματα και οργανώσεις. Φοβήθηκαν ότι με την ολοκλήρωση και λειτουργία του ΤΕΠ θα χάσουν την αποκλειστικότητα. Χωρίς να αναφέρουν ότι ένα κτίριο μέσα στον ιστό της πόλης που είχε υποστεί ζημιές, έπρεπε οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί για το καλό των συμπολιτών μας, μεγαλοπιάνονταν με οράματα για «μονάδα νοσοκομειακής φροντίδας» και «μικρό νοσοκομείο για επείγοντα περιστατικά».

Σε μια δύσκολη εποχή με προσλήψεις γιατρών με το σταγονόμετρο, θέλουν να πιστέψουμε στην «απλοχεριά τους» λες και είναι μακριά η πρακτική τους με την απόλυση 3.000 γιατρών σε μία μέρα. Εκτός αν φέρουν από το πλεονάζον ιατρικό προσωπικό που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι υπάρχει στα νοσοκομεία. Αποκρύπτουν ότι παρέδωσαν χρεοκοπημένο κράτος, τράπεζες κουφάρια, ταμεία άδεια με κίνδυνο παύσης πληρωμών, με ασφαλιστικά ταμεία υπό κατάρρευση.

Ο τρόπος ολοκλήρωσης των έργων επί των ημερών τους είναι γνωστός και μας θυμίζει το αμαρτωλό παρελθόν τους. Με συμβάσεις, διορθωτικές συμβάσεις και συμβάσεις πάνω στις συμβάσεις, δεν έχουν παρά να δουν την φοιτητική εστία δίπλα από το ΤΕΠ, τις σωλήνες ύδρευσης στο Μαυρούδι, τα κτίρια στο λιμάνι και μια σειρά από αναξιοποίητα νέα κτίρια χωρίς αντικείμενο πλέον λειτουργίας. Παρά το ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ απέκτησαν νέα όργανα, διατηρούν την παλιά νοοτροπία.

Ποια είναι η πραγματικότητα:

Το κτίριο του ΤΕΠ που είχε τελειώσει πρακτικά το 2013 είχε βανδαλιστεί. Έγιναν οι απαραίτητες επισκευές που χρειαζόταν, ακολούθησε η προμήθεια εξοπλισμού, η αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου Φιλιατών κατά προτεραιότητα προκειμένου να συμπεριλάβει το ΤΕΠ, και στελεχώθηκε με το υπάρχον προσωπικό του ΚΥ και ΠΕΔΥ, ενώ έγινε και η μεταφορά του ΕΚΑΒ.

Για την πλήρη ανάπτυξη της λειτουργίας του, ο Αν. Υπουργός Π. Πολάκης δεσμεύτηκε πως πέρα από την προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την πρόσληψη πέντε γιατρών, θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Η κυβέρνηση καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια για να ισορροπήσει το σύστημα Υγείας που βρίσκονταν υπό κατάρρευση. Ο χώρος έχει ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό, αξιοποιώντας κάθε δυνατό πρόγραμμα και χρηματοδοτικό εργαλείο.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε και δέσμευση για την προμήθεια σύγχρονου μαγνητικού τομογράφου καθώς και αξονικού τομογράφου. Τα δύο αυτά μηχανήματα θα αναβαθμίσουν τη παροχή ιατρικών υπηρεσιών, θα απαλλάξουν τους ασθενείς της περιοχής από αναγκαίες μετακινήσεις και θα αναβαθμίσουν το τοπικό σύστημα Δημόσιας Υγείας.

Εν κατακλείδι: Τα έργα δεν έχουν ιδιοκτήτη άλλον από τον πολίτη και η ωφελιμότητα τους θα κριθεί από τον ίδιο, ανάλογα με το πόσο εξυπηρετούν τις ανάγκες και την καθημερινότητά του. Ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του ΤΕΠ η επισκεψημότητα αυξήθηκε αρκετά και τα σχόλια είναι θετικά.

Και να είστε σίγουροι όταν έρθει η ώρα, οι πολίτες θα είναι ακριβοδίκαιοι.

Παπαρούνας Παύλος
Read More »
Με αφορμή τα εγκαίνια του ΤΕΠ… - Του Παύλου Παπαρούνα Με αφορμή τα εγκαίνια του ΤΕΠ… - Του Παύλου Παπαρούνα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Άλκης Λάμπρου: Η αλήθεια για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια λειτουργίας του μεταφερθέντος Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας και της Μονάδας του ΠΕΔΥ, στο κτίριο του προοριζόμενου για λειτουργία Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας, η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα ευθύνης και προοπτικής, θέλει να παρατηρήσει και να ενημερώσει το θεσπρωτικό λαό για την αλήθεια των πραγμάτων.

Το Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους, κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου, με πραγματικό σκοπό να λειτουργήσει ως μονάδα επείγουσας νοσοκομειακής φροντίδας και όχι για να λειτουργήσει υποβαθμισμένα με τη μετεγκατάσταση των υπαρχουσών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου στόχου, η συμβολή των κυβερνήσεων της ΝΔ των περιόδων 2004-2009 και 2012-2015 ήταν καθοριστική.

Οι πολίτες της Θεσπρωτίας ενώ περίμεναν εναγωνίως να δουν σε λειτουργία το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, αντ’ αυτού δέχθηκαν από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ένα νέο χτύπημα στον ευαίσθητο τομέα Υγείας.

Σαν ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας, ξεπερνούμε τις ύβρεις και τις ψευδολογίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη και του απαντάμε με την αλήθεια, το έργο μας, την προοπτική που δίνουμε, τις θέσεις μας και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε.

Επίσης, κάνουμε γνωστό σε όλους, ότι εμείς δεν συμμετέχουμε σε τραπέζια, φιέστες και ψευδο-πανηγυρισμούς για δήθεν έργο, αλλά αντίθετα με αίσθημα ευθύνης υποσχόμαστε ότι η ΝΔ ως Κυβέρνηση, που θα γίνει πολύ σύντομα, θα λειτουργήσει το Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας σύμφωνα με την πραγματική αποστολή του, για την οποία η ίδια το προόριζε προς όφελος του θεσπρωτικού Λαού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Read More »
Άλκης Λάμπρου: Η αλήθεια για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Άλκης Λάμπρου: Η αλήθεια για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Η σύνθεση της νέας ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018Την Τετάρτη 06 Ιουνίου 2018, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας, συνεδρίασαν τα μέλη της με μοναδικό θέμα τη «Συγκρότηση σε σώμα».

Όπως ορίζεται από τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αλκιβιάδης Λάμπρου τοποθέτησε ως ακολούθως τα εκλεγμένα Μέλη:

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΑΝΕΣΤΗΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΕΦΗ ΛΙΟΠΙΑΡΗ

ΤΑΜΙΑΣ : ΡΟΥΛΑ ΔΑΚΟΥΚΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ : ΚΩΝΣ/ΝΟΣ ΡΕΒΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΟΥΛΑΚΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ : ΚΩΝΣ/ΝΟΣ ΡΕΒΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ : ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΖΕΛΛΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ : ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ : ΡΟΥΛΑ ΔΑΚΟΥΚΗ

ΜΕΛΟΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
Read More »
Η σύνθεση της νέας ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας Η σύνθεση της νέας ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος μας ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας οργάνωσε τον αγώνα των συναδέλφων παρατασιούχων, στην κατεύθυνση να μετατραπούν οι συμβάσεις των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου, τονίζοντας ότι ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι είναι αυτός του αγώνα

Καταφέραμε μέσα από κινητοποιήσεις να αποτρέψουμε τις απολύσεις των συμβασιούχων και να παραταθούν οι συμβάσεις τους μέχρι 31 Μάρτη. Ακόμα και η προκήρυξη 3κ/2018 για τις 8.166 μόνιμες είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα . Αυτό αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα

Η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες του Α.Σ.Ε.Π., της προκήρυξης 3κ/2018 για τους νεοπροσλαμβανόμενους ήταν ξεκάθαρη προς κάθε κατεύθυνση :

Όλοι τους να τοποθετηθούν αποκλειστικά στις θέσεις για τις οποίες έχουν προσληφθεί.

Η θέση μας αυτή είναι πρώτα από όλα δίκαιη απέναντι στους συναδέλφους που εργάζονταν σε αυτές τις θέσεις και λόγο ΑΣΕΠ βρέθηκαν άνεργοι .

Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι απαραίτητοι για την σωστή λειτουργία της καθαριότητας του δήμου Ηγουμενίτσας , ανήκουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που οι δημότες χρυσοπληρώνουν την υπηρεσία αυτή μέσω των δημοτικών τελών και οι εργαζόμενοι αυτοί αμείβονται από αυτές.

ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ Δ.Σ. υστέρα από σχετική αναφορά που έγινε στον σύλλογο μας , ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου άλλαξε την θέση σε νεοπροσλαμβανόμενο της 3Κ/2018 εργαζόμενο και τον έστειλε σε άλλη υπηρεσία στην (ΔΕΥΑΗ ) να προσφέρει της υπηρεσίες του ,και σε άλλο αντικείμενο, από αυτό που έχει προσληφθεί . Αυτό είναι και άδικο και παράνομο με βάση νομοθεσία.

Καταγγέλλουμε αυτήν την ενέργεια της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας .

Ο καθένας στην θέση για την όποια έχει προσληφθεί

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία έχουν άσχημη εμπειρία από την παραβίαση αυτού του κανόνα.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει γνωρίζουν ότι δεν τους έχει χαριστεί τίποτα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία να βγάλουν τα συμπεράσματα τους

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ

Read More »
Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 11η Ιουνίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 μ.μ. στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο
Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2018.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 2ο
Έγκριση – διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού έτους 2018.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 3ο
Παροχή εντολής και πληρεξουσιότητας για παράσταση ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 4ο
Διορισμός Δικηγόρου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 5ο
Διορισμός Δικηγόρου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 6ο
Έγκριση πρακτικού ΙΙ της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: «Επισκευή και συντήρηση των οχημάτων και μηχανημάτων έργου Δήμου Ηγουμενίτσας 2018-2019» και ματαίωση του διαγωνισμού.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 7ο
Έγκριση του πρακτικού ΙΙΙ της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: «Προμήθεια υλικών έργων υποδομής Δήμου Ηγουμενίτσας» και κατακύρωση της εν λόγω σύμβασης.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 8ο
Έγκριση πρακτικών Ι και ΙΙ της Επιτροπής Διενέργειας της αριθ. 7595/2018 διαπραγμάτευσης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Προμήθεια υλικών έργων υποδομής Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2018» και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την προμήθεια των ειδών της ομάδας Β: Σιδηρικά και ομάδας Ζ: Έτοιμο Σκυρόδεμα.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 9ο
Έγκριση πρακτικού ΙΙΙ της Επιτροπής διενέργειας του Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την «Προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες των δομών του Νομικού Προσώπου Π.Α.Κ.Π.Π.Ο. του Δήμου Ηγουμενίτσας για ένα έτος» και κατακύρωση της εν λόγω σύμβασης.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 10ο
Διάθεση πίστωσης, έγκριση της αριθ. 4/2018 μελέτης Οικονομικής Υπηρεσίας και καθορισμός των όρων του συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο: «Γραφική ύλη, υλικά μηχανογράφησης & λοιπά υλικά γραφείων του Δήμου Ηγουμενίτσας για ένα έτος» ενδεικτικού προϋπολογισμού 56.645,00 ευρώ με το Φ.Π.Α.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 11ο
Έγκριση πρακτικού ΙV της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: «Προμήθεια ενός (1) απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας χωρητικότητας 16m3» και κατακύρωση της εν λόγω σύμβασης.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 12ο
Έγκριση πρακτικού ΙΙ του ανοιχτού διαγωνισμού του έργου: «Διαμόρφωση κεντρικής πλατείας Συβότων (έμπροσθεν Ι.Ν. Αναλήψεως)» και κατακύρωση της εν λόγω σύμβασης.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 13ο
Έγκριση πρακτικού Ι της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού διαγωνισμού του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 14ο
Έγκριση πρακτικού Ι του συνοπτικού διαγωνισμού του έργου: «Βελτίωση γηπέδου Τ.Κ. Καστρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας» και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 15ο
Έγκριση πρακτικού ΙΙ του συνοπτικού διαγωνισμού του έργου: «Αποκατάσταση γεφυρών Δήμου Ηγουμενίτσας από τις πλημμύρες» και κατακύρωση της εν λόγω σύμβασης.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 16ο
Επί αιτήσεως εξώδικου συμβιβασμού της εταιρείας EN. ACT. A.E. και κατάργηση δίκης.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 17ο
Άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά της με αριθμό 14/2016 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας τμήμα 2ο Μονομελές που αφορά πρόσθετη επιβάρυνση ασφαλιστικών εισφορών.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 18ο
Επί αιτήσεως Δημάτου – Μαριολή Θεοδώρας του Ηλία, Δημάτου Γερασίμου του Ευαγγέλου και Δημάτου Ευλαμπίας του Ευαγγέλου κατοίκων Αθηνών για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία τους.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος
Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Ψεκασμός στην κεντρική παιδική χαρά του Δήμου Ηγουμενίτσας για την καταπολέμηση των ψύλλων

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Σας ενημερώνουμε, ότι στην Κεντρική Παιδική Χαρά του Δήμου Ηγουμενιτσάς επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός για την καταπολέμηση των ψύλλων και λοιπών βλαβερών εντόμων για την δημόσια υγεία.

Για τον λόγο αυτό, η Κεντρική Παιδική Χαρά τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, θα παραμείνει κλειστή και θα απαγορεύεται η προσέλευση του κοινού από τις 6:00 π.μ. έως και τις 6:00 μ.μ.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

Απόστολος Τζωρτζής

Read More »
Ψεκασμός στην κεντρική παιδική χαρά του Δήμου Ηγουμενίτσας για την καταπολέμηση των ψύλλων Ψεκασμός στην κεντρική παιδική χαρά του Δήμου Ηγουμενίτσας για την καταπολέμηση των ψύλλων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Τριήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Read More »
Τριήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας στην Ηγουμενίτσα Τριήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Στις 16 Ιουνίου η καλοκαιρινή συναυλία από το Πρότυπο Ωδείου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Read More »
Στις 16 Ιουνίου η καλοκαιρινή συναυλία από το Πρότυπο Ωδείου Ηγουμενίτσας Στις 16 Ιουνίου η καλοκαιρινή συναυλία από το Πρότυπο Ωδείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το κέντρο ξένων γλωσσών Θάνη Βογιατζή Βρακά γιορτάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Read More »
Ηγουμενίτσα: Το κέντρο ξένων γλωσσών Θάνη Βογιατζή Βρακά γιορτάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς Ηγουμενίτσα: Το κέντρο ξένων γλωσσών Θάνη Βογιατζή Βρακά γιορτάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Κοινωνικός τουρισμός: Δικαιούχοι και κριτήρια

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Από σήμερα Τετάρτη έως και την Κυριακή 17 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2018-2019 ξεκινά στις 10 το πρωί. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους -δικαιούχους και παρόχους- μέχρι την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 23:59.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 11 Ιουλίου 2018 έως τις 10 Ιουλίου 2019 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Διακοπές από 5 έως 10 διανυκτερεύσεις

-από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή
-από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης.

Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2017:

είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Εργατικής Εστίας) ή
έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας),
καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.
Επιλογή βάσει μοριοδότησης

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 140.000 άτομα, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τα δικαιολογητικά λειτουργίας τους.

Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Συνεπώς, δεν υπάρχει υποχρέωση προσέλευσης στις Υπηρεσίες για την προσκόμιση δικαιολογητικών. Παρ’ όλα αυτά, αν κάποιοι δικαιούχοι αδυνατούν να επισυνάψουν τα δικαιολογητικά στην αίτησή τους, όταν αυτά απαιτούνται, μπορούν να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμισή τους μέχρι την επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή έως την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, και ώρα 13:00.

Οι πάροχοι αποστέλλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο τα δικαιολογητικά μέχρι τις 17 Ιουνίου και ώρα 23.59.
Read More »
Κοινωνικός τουρισμός: Δικαιούχοι και κριτήρια Κοινωνικός τουρισμός: Δικαιούχοι και κριτήρια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με εκπρόσωπο της ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο επισκέφθηκε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Ηγουμενίτσας κος Νικόλαος Οικονόμου στα πλαίσια της δικτύωσης και γνωριμίας του ΤΟΜΥ με τους τοπικούς φορείς.

Οι Τοπικές Ομάδες Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) είναι ομάδες οικογενειακής Ιατρικής με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης. Παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Στόχος είναι η δημιουργία ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας με πλήρες ιατρικό ιστορικό πραγματοποιώντας παράλληλα δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Η ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας στεγάζεται στη διεύθυνση Δημοκρατίας 1 στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας (πρώην ιατρεία του ΙΚΑ) και λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από 7:00 μέχρι 15:00.

Read More »
Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με εκπρόσωπο της ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με εκπρόσωπο της ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Εκδήλωση μνήμης για την μάχη των Σουλιωτών στην Βρυτζάχα

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018

 
Ο Δήμος Δωδώνης και ο Δήμος Σουλίου, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για την Μάχη των Σουλιωτών στην Βρυτζάχα.

Συνδιοργανωτές είναι η Τοπική Κοινότητα Ζωτικού και ο Σύλλογος Απανταχού Κατοίκων Ζωτικού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή (10 Ιουνίου) στις 12 το μεσημέρι, στην θέση "Λιβάδι".

Το πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει:

Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Σουλιωτών, στις 12 το μεσημέρι και αμέσως μετά κατάθεση στεφάνων.

Στις 12:30 θα γίνουν χαιρετισμοί και θα ακολουθήσει ομιλία από την συγγραφέα- ερευνήτρια της ιστορίας του Σουλίου Λιάνα Μπακογιάννη.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ρωμανού.
Read More »
Εκδήλωση μνήμης για την μάχη των Σουλιωτών στην Βρυτζάχα Εκδήλωση μνήμης για την μάχη των Σουλιωτών στην Βρυτζάχα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Σε Π.Κ Παραμυθιάς και δημαρχείο, ο διοικητής της περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου της πυροσβεστικής Αρχιπύραρχος Ευθ. Γεωργακόπουλος

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Στην Παραμυθιά βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης, ο διοικητής της περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου της πυροσβεστικής Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.

Ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος αρχικά βρέθηκε στο πυροσβεστικό κλιμάκιο όπου και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις άλλα είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό του κλιμακίου, σημειώνοντας ο ίδιος πως το κλιμάκιο της Παραμυθιάς, ίσως να είναι από τα καλύτερα και πιο οργανωμένα κλιμάκια της χώρας.

Στην συνέχεια ο διοικητής της περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου της πυροσβεστικής, βρέθηκε για εθιμοτυπική συνάντηση στο δημαρχείο Παραμυθιάς με την δήμαρχο Σταυρούλα Μπραίμη, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της υπηρεσίας όπως η αντιπυρική περίοδο και οι υποχρεώσεις των δημοτών.

Όπως ανέφερε ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, η πυροσβεστική υπηρεσία θα βρίσκεται δίπλα στο δήμο τόσο για θέματα ασφάλειας, οσο και σε θέματα ενημέρωσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών από το Π.Κ Παραμυθιάς
Read More »
Σε Π.Κ Παραμυθιάς και δημαρχείο, ο διοικητής της περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου της πυροσβεστικής Αρχιπύραρχος Ευθ. Γεωργακόπουλος Σε Π.Κ Παραμυθιάς και δημαρχείο, ο διοικητής της περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου της πυροσβεστικής Αρχιπύραρχος Ευθ. Γεωργακόπουλος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Μήνυμα του Μάριου Κάτση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Σήμερα ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις και θα ήθελα να ευχηθώ με όλη μου την καρδιά καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν. Γνωρίζω ότι η προσπάθεια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μια επίπονη δοκιμασία τόσο για τους μαθητές, όσο και για τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς.

Από την άλλη, η ζωή δεν σταματά στα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, ανεξάρτητα από τα ποια θα είναι αυτά. Ευκαιρίες και προκλήσεις παρουσιάζονται συνεχώς και απαιτούν διαρκή και προσηλωμένο αγώνα. Έχουμε ανάγκη τη νέα γενιά, τη δημιουργικότητά της, τη δυναμική της.

Οφείλουμε ως πολιτεία να ανασυγκροτήσουμε το χώρο της παιδείας, ώστε να ελαφρύνουμε τους μαθητές και τις οικογένειες τους από το δυσβάστακτο ψυχολογικό και οικονομικό βάρος των πανελληνίων εξετάσεων. Ενισχύοντας το δημόσιο δημοκρατικό σχολείο, καλλιεργώντας τη γνώση και την κριτική σκέψη, αναπτύσσοντας τη συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλες και όλους.

Read More »
Μήνυμα του Μάριου Κάτση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Μήνυμα του Μάριου Κάτση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Μηνυμα της δημάρχου Σουλίου για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018


Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους μαθητές που ξεκινούν αύριο το δύσκολο και ανηφορικό δρόμο των Πανελληνίων Εξετάσεων ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει και για τους οποίους έχετε προσπαθήσει όλα αυτά τα χρόνια, θυσιάζοντας μέρος της προσωπικής σας ζωής.Οι εξετάσεις αυτές, είναι ένα από τα σημαντικότερα στάδια της μαθητικής ζωής και σηματοδοτούν την έναρξη ενός νέου κύκλου στην εξέλιξή σας ως άτομα και μία από τις «μάχες» που έχετε να δώσετε στη ζωή σας, όχι όμως την τελευταία.

Ο αγώνας είναι διαρκής, οι εξετάσεις καθημερινές, χωρίς τέλος και η ζωή θα προσφέρει πάντα ευκαιρίες, τις οποίες και πρέπει να αξιοποιείτε με σύνεση.

Πιστεύω απόλυτα στην ικανότητα σας να πετύχετε αυτό που προσδοκάτε και πάλι εύχομαι καλή επιτυχία σε σας και στις οικογένειες σας υγεία, κουράγιο για να σας στηρίζουν σε όλες σας τις επιλογές.

Η Δήμαρχος Σουλίου
Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση
Read More »
Μηνυμα της δημάρχου Σουλίου για τις πανελλήνιες εξετάσεις Μηνυμα της δημάρχου Σουλίου για τις πανελλήνιες εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

Σελίδες