Η κτηνωδία συνεχίζεται. Και 7ο άλογο νεκρό από σφαίρες στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019


Και 7ο άλογο έχασε την ζωή του από σφαίρες στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς.

Το άλογο που είχε πυροβοληθεί με σκάγια τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της paramythia-online.gr το εξέτασε κτηνίατρος όσο ήταν εν ζωή και εντόπισε τα σκάγια στο σώμα του, ενώ η κάθε επέμβαση θεωρήθηκε περιττή καθώς ήταν προδιαγεγραμμένο το τέλος του.

Η κτηνωδία δείχνει να μην έχει τέλος, με τους κατοίκους της κοινότητας να ειναι σε αναβρασμό, ενώ σε εξέλιξη είναι η σχετική έρευνα του Α.Τ Παραμυθιάς, μετά την μήνυση κατά αγνώστων που εχει υποβληθει από τους ιδιοκτήτες των άτυχων ζώων.

Σε περίπτωση που ο δράστης οδηγηθεί στην δικαιοσύνη και σύμφωνα με την νομοθεσία, εκτός της φυλάκισης, κινδυνεύει με εξοντωτικό πρόστιμο που ξεπερνά τις 210.000 € για το σύνολο των νεκρών αλόγων
Read More »
Η κτηνωδία συνεχίζεται. Και 7ο άλογο νεκρό από σφαίρες στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς Η κτηνωδία συνεχίζεται. Και 7ο άλογο νεκρό από σφαίρες στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019 Rating: 5

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη Χερσαία Ζώνη

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019


Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας επιδεικνύοντας αργά αντανακλαστικά, κάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και άλλων φορέων με θέμα: «Χερσαία Ζώνη…..» που αφορούσε τα περιεχόμενο του νόμου που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες από την Βουλή των Ελλήνων με τον οποίο προβλέπεται ότι “το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να μεταβιβάζει μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών, το δικαίωμα διαχείρισης σε τρίτους ιδιώτες - επενδυτές, επιχειρησιακών μονάδων ή λιμενικών λειτουργιών, οι οποίες μέχρι τώρα ασκούνται από τους οικείους Οργανισμούς Λιμένων ”.

Η εκτίμηση μας είναι, ότι προκλήθηκε μια έκτακτη συνεδρίαση για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, που επρόκειτο να υπηρετήσει την εμμονή πλέον της Δημοτικής Αρχής, πως «ότι γίνεται στο επόμενο διάστημα, να έχει εκλογικό όφελος για την παράταξη». Έστω και «κατόπιν εορτής».

Αντί λοιπόν να προγραμματιστεί μια συζήτηση έγκαιρα, τα συμπεράσματα της οποίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν το περιεχόμενο του νόμου, οργανώθηκε μια συνεδρίαση στην οποία, έπρεπε να κυριαρχήσουν τα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, και όχι η πολιτική αντιπαλότητα, η οποία τη δεδομένη στιγμή δεν αφορά άμεσα την τοπική κοινωνία. Για το μείζον θέμα που ενδιαφέρει τον Δήμο, όπως αν αποτελούν αντικείμενο μεταβίβασης στους ιδιώτες τα δικαιώματα που σχετίζονται με τη χερσαία ζώνη των λιμανιών και η καθυστέρηση της διαδικασίας παραχώρησης μέρους της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Δήμο, δεν προστέθηκε τίποτε καινούριο.

Καμία αναφορά από τη Δημοτική Αρχή, για τα σοβαρά ζητήματα που τίθενται με το νέο νόμο όπως :

Ποιός θα είναι ο συνομιλητής της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην περίπτωση παραχώρησης λιμενικών λειτουργιών σε ιδιώτες ;

Πώς θα συνεργάζεται η τοπική αυτοδιοίκηση με το νέο καθεστώς, σε θέματα παροχής υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, αποκομιδής απορριμμάτων και διαχείρισης λυμάτων ;

Πώς θα καταβάλλονται τα αντισταθμιστικά τέλη και πως θα καθορίζεται το ποσοστό που αποδίδεται στους Ο.Τ.Α.;

Πώς θα γίνεται η ρύθμιση των χρεώσεων και η απόδοση των πόρων που αφορούν τα δημοτικά τέλη ;

Μια Δημοτική Αρχή με όπλο της το δίκαιο αίτημα της παραχώρησης της Χερσαίας Ζώνης αντί των επιφανειακών, εκ των υστέρων και των απροετοίμαστων «έκτακτων» Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όφειλε να κάνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα:

1. Να προετοιμάσει συγκεκριμένη πρόταση, όσο το νομοσχέδιο βρισκόταν σε διαβούλευση επί τέσσερις μήνες και να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν την ψήφιση του.

2. Να ασκήσει έντονες πιέσεις για τον ολοκλήρωση των διαδικασιών και των αποφάσεων παραχώρησης της χερσαίας ζώνης.

3. Να έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο χρήσης και αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης, που θα σηματοδοτούσε το πραγματικό ενδιαφέρον του Δήμου προς όφελος των πολιτών.

4. Να ορισθούν με σαφήνεια οι εκτάσεις της χερσαίας ζώνης που ο Δήμος απαιτεί προς παραχώρηση.

Τίποτε από τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ δεν έκανε. Αν μη τι άλλο, χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία η Δημοτική Αρχή να εκφράσει τη θέληση των πολιτών της. Με όσο σθένος της έχει απομείνει από τις προεκλογικές «γιορτές και βραβεύσεις»

Read More »
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη Χερσαία Ζώνη Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη Χερσαία Ζώνη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019 Rating: 5

Μια αποκαλυπτική συζήτηση στο Δ.Σ της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019


Την Κυριακή στις 24/02/2019 συνεδρίασε το Δ.Σ. Ηγουμενίτσας με θέμα «Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας – Επιπτώσεις και προβληματισμοί από την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Η συζήτηση στο Δ.Σ. ήταν αποκαλυπτική για το ποιος είναι με ποιόν και τι επιδιώκει.

Ο Δήμαρχος εισηγούμενος έκανε λόγο για τον ήδη ψηφισμένο νόμο ,ότι έχει θετικά (π.χ. την εκπροσώπηση του Δήμου στο Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε. ,και την καταβολή του 3,5% των εσόδων του οργανισμού) και αρνητικά και θα κάνουμε στο μέλλον το ισοζύγιο να δούμε αν μας συμφέρει ,(αφού θα χαθούν τα δημοτικά τέλη από τους «υποπαραχωρησιούχους»). Και αυτά για έναν νόμο που βγάζει στο σφυρί όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας. Αναλώθηκε δε στη εισήγηση κύρια στο ιστορικό της «χερσαίας ζώνης» Ηγουμενίτσας.

Αλήθεια ποιο είναι αυτό το ποσό που αντιστοιχεί στο 3,5% των εσόδων της ΟΛΗΓ Α.Ε. που θα ανακουφίσει οικονομικά τον Δήμο; Πρώτα από όλα βάζει προϋποθέσεις για να το πάρει ο Δήμος. Δεύτερο όταν οι προσοδοφόρες υπηρεσίες της ΟΛΗΓ Α.Ε. παραχωρηθούν σε ιδιώτες «επενδυτές», από πού θα έχει έσοδα η ΟΛΗΓ Α.Ε.; Από το 5% που προβλέπει ο νόμος; Μάλλον θα χρειαστούν δημόσια χρηματοδότηση για να επιβιώσουν. Δηλαδή θα τους πληρώνουμε από πάνω. Η δε συμμετοχή στο Δ.Σ. ενός φορέα που ελέγχεται από το ΤΑΙΠΕΔ που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, μάλλον σε συνενοχή στις αποφάσεις του αποσκοπεί.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης επανέλαβε στην τοποθέτηση του, αυτά που έχουν ήδη δημοσιευθεί στα τοπικά ΜΜΕ, ότι δηλαδή λιμάνι παραμένει δημόσια περιουσία και δεν ιδιωτικοποιείται. Αυτή δε είναι και η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την Ν.Δ. «που έφτιαξε το ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουλήσει τα πάντα». Ωστόσο τον διαψεύδει η κ Γκαρά εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ του επίμαχου Ν/Σ. στην βουλή «…….Το οικονομικό μέγεθος των Οργανισμών θα ήταν αποτρεπτικό για την προσέλκυση σοβαρών επενδυτών. Η ποικιλία των λιμενικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών, αλλά και τα χαμηλά επίπεδα διακίνησης, επίσης δεν θα ήταν ελκυστικά επενδυτικά. Επίσης, η μεγάλη συνάφεια και η άμεση γειτνίαση των δραστηριοτήτων του λιμένα με τις δραστηριότητες του όμορου αστικού περιβάλλοντος θα υποχρέωνε τους αναδόχους να ασχολούνται με δραστηριότητες που δεν θα είχαν σχέση με επιχειρηματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται ή και να αποκλείονται τέτοιες παράλληλες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Γι’ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους επιλέξαμε να αξιοποιήσουμε τους λιμένες, όχι με τη μέθοδο της πώλησης των μετοχών τους, αλλά με τη μέθοδο της προώθησης μέσω διεθνών διαγωνισμών υποπαραχωρήσεων λιμενικών χώρων και δραστηριοτήτων, με σκοπό την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων στη λιμενική βιομηχανία, με βάση συγκεκριμένα και αυστηρά κριτήρια και όρους ικανούς να διασφαλίσουν την καλή λειτουργία, ανάπτυξη και βιωσιμότητα των Οργανισμών……» (πρακτικά της βουλής). Όπως ο κ. Κουβέλης που αναφέρει ότι το 80% των λιμένων στην Ε.Ε. με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν. Ποιος κοροϊδεύει ποιόν ; Το μοντέλο της υποπαραχώρησης είναι καθαρά επιλογή, απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων, γιατί είναι πιο συμφέρουσα συμφωνία για την κερδοφορία τους. Πάει πολύ να εμφανίζεται σαν εξυπηρέτηση των λαϊκών στρωμάτων ο στόχος των μονοπωλίων!!!!!

Ο Β. Γιόγιακας βουλευτής της Ν.Δ. μας εξήγησε γιατί καταψήφισε το Ν/Σ στην βουλή. Με αυτό τον νόμο δεν μπορεί να γίνει ιδιωτικοποίηση, δηλαδή φοβάται μήπως «θα μας μείνει στο ράφι» το λιμάνι. Για αυτό η Ν.Δ. όταν έλθει στην κυβέρνηση θα καταργήσει τον αυτόν τον νόμο και θα φέρει έναν καλύτερο ,πιο λειτουργικό, μετά από μελέτες έτσι που θα γίνει πιο εύκολα η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού!!!!! Όπως δηλαδή πως έκανε στον Πειραιά με την “COSCO”.

Θαυμάστε τους. Τσακώνονται για το ποιος είναι πιο ικανός να ξεπουλήσει καλύτερα την δημόσια περιουσία!!! Ποιος υπηρετεί καλύτερα τους μονοπωλιακούς ομίλους!!!

Στην ουσία η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο έρχεται να υλοποιήσει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση των μεταφορών και της βασικής τους υποδομής, που είναι τα λιμάνια. Υλοποιεί τη μνημονιακή δέσμευση για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και εισάγει μια άλλη μορφή, αυτήν της υποπαραχώρησης αντί της ιδιωτικοποίησης μοντέλο της Νέας Δημοκρατίας.

Στο δίλημμα «υποπαραχώρηση ή ιδιωτικοποίηση;», εμείς καταδικάζουμε και τις δυο μορφές και καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνισθούν για λιμάνι λαϊκή περιουσία. Στην άποψη του Δήμαρχου ότι τον Δήμο απασχολεί η «χερσαία ζώνη» και όχι σε ποιόν ανήκει το λιμάνι επισημαίνουμε ο ρόλος που καλείται να παίξει το λιμάνι, καθορίζει και την χρήση του παραλιακού μετώπου. Έτσι καθορίζεται η «χερσαία ζώνη». Αυτός είναι και ο λόγος που από το 2005 είναι «ορφανές» αυτές οι εκτάσεις. Έχουν περάσει από τότε πολλά χρόνια και πολλές κυβερνήσεις. Έχουν ψηφισθεί νόμοι και μνημόνια με πολύ συνοπτικές διαδικασίες, πολύ πιο σοβαρά ζητήματα από την οριοθέτηση μιας παραλιακής ζώνης. Μπορεί να φταίει και η γραφειοκρατία που περιέγραψε ο Δήμαρχος ,αλλά αυτή θα μπορούσε να ξεπερασθεί αν υπήρχε η κυβερνητική βούληση. Όλες όμως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ,Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ +Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν την θέληση να το κάνουν ,γιατί δεν είχε ακόμα αποφασισθεί ποια λύση εξυπηρετεί καλύτερα τους εφοπλιστές και τους μονοπωλιακούς ομίλους . Βλέπεται πολλά σενάρια υπάρχουν για την περιοχή. Εμπορικές μεταφορές, Κρουαζιέρα, αποθήκες NLG για τροφοδοσία της Ηπείρου, εξορύξεις για υδρογονάνθρακες, σχεδιάζεται μεταφορά φυσικού αερίου από Κύπρο-Ισραήλ κλπ. που να περισσέψει χώρος για εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών ,για ανάπαυση, άθληση, αναψυχή, πολιτισμό….…….

Ο κυβερνητικός βουλευτής ισχυρίσθηκε ο νέος νόμος δεν επηρεάζει την «χερσαία ζώνη». Σε ποιους άραγε νομίζει ότι απευθύνεται ;Το Ν/Σ και η εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή άλλα λέει. Αλλιώτικα το περιγράφει και το “master plan” της ΟΛΗΓ Α.Ε.. Αλλά και η κατασκευή της μαρίνας , που διαφημίζει ο κ. Κάτσης, δεν σχεδιάζεται να γίνει στο άλλο άκρο της πόλης από εκεί που βρίσκεται το λιμάνι; Δεν δεσμεύει χώρο από το παραλιακό μέτωπο; Να μην παραλείψουμε δε και τα λιμανάκια σε Πλαταριά και Σύβοτα, και αυτά στην «χερσαία ζώνη» ανήκουν. Όσοι κατοικούν στον Δήμο μας τα γνωρίζουν αυτά, τα ζουν.

Ο Δήμαρχος πρότεινε ενωτικά να αγωνιστούμε για την κατοχύρωση της «χερσαίας ζώνης» στον Δήμο γιατί είναι θέμα τοπικό και όχι πολιτικό. Συγκεκριμενοποίησε πως θα γίνει αυτός ο αγώνας. Όλοι μαζί Δήμος, Μ.Φ. και οι βουλευτές να επισκεφτούμε τους υπουργούς. Αυτό δεν λέγεται αγώνας αλλά δημόσιες σχέσεις. Σε ποια όμως «χερσαία ζώνη» αναφέρεται ο Δήμαρχος; Η πλειοψηφία του Δ.Σ. έχει συμφωνήσει με την κυβερνητική πρόταση, δηλαδή το master plan της ΟΛΗΓ Α.Ε. Μας ζητά δηλαδή να στρατευτούμε σε αγώνα για την υλοποίηση των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων που αποκλείει την πρόσβαση των κατοίκων προς την θάλασσα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν θα του κάνουμε αυτήν την χάρη. Καταψηφίσαμε την απόφαση αυτή στο Δ.Σ., την καταγγείλαμε ανοικτά στους κατοίκους καλώντας τους σε αγώνα ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και όλου του παραλιακού μετώπου. Το Εργατικό Κέντρο του νομού πήρε την πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση ,αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός. Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί κάτοικοι στον Δήμο έχουν ίδιες ανησυχίες, έστω και αν δεν συμφωνούν σε όλα με εμάς. Ο αγώνας της Δ.Α.μαζί με το λαό της Πάτρας για το παραλιακό μέτωπο δείχνει ότι οι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα.

Για αυτό και καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αντιδράσουν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Τα λιμάνια και συνολικά οι υποδομές της χώρας, μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για το λαό, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας Υγείας, μόνο όταν η αξιοποίησή τους δεν γίνεται για τις ανάγκες του κέρδους των λίγων, αλλά για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός να αντισταθούν, να οργανώσουν την πάλη τους για λιμάνια που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Να καταδικάσουν και με την ψήφο τους τις δυνάμεις που τάσσονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και το ξεπούλημα των δημοσίων υποδομών, στο Δήμο της Ηγουμενίτσας και στην Περιφέρεια Ηπείρου, υπερψηφίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» 
Δήμου Ηγουμενίτσας
Δώρης Δήμας
Υποψήφιος Δήμαρχος

Read More »
Μια αποκαλυπτική συζήτηση στο Δ.Σ της Ηγουμενίτσας Μια αποκαλυπτική συζήτηση στο Δ.Σ της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019 Rating: 5

Δήλωση Αντώνη Μπέζα για τις παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019


Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Αντώνης Μπέζας, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τη Χερσαία Ζώνη του Λιμένος και το νέο νόμο για τις παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων στα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Έκαναν μια «τρύπα στο νερό» - Να τηρήσουν «εδώ και τώρα» τις υποσχέσεις τους!

Αναγκάζομαι να επαναλάβω πράγματα που έχω πει και στο παρελθόν, το κάνω όμως γιατί δε θέλω να μείνει αναπάντητη η διαστρέβλωση της αλήθειας και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Το 2005, τροποποιήθηκε από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΗΓ και τα τμήματα της παραλιακής ζώνης στα οποία δεν αναπτύσσονται λιμενικές δραστηριότητες τέθηκαν εκτός χρήσης, εκμετάλλευσης και ορίων αρμοδιότητας του ΟΛΗΓ, ικανοποιώντας έτσι μια διεκδίκηση ετών της τοπικής κοινωνίας.

Η νομιμότητα μιας υπουργικής απόφασης ελέγχεται από το ΣτΕ, στο οποίο ποτέ δεν είχε προσβληθεί η συγκεκριμένη απόφαση και όχι από τις υπηρεσίες. Σε αντίθεση με τις πολιτικές ηγεσίες των προηγούμενων κυβερνήσεων, το 2016 το Υπουργείο Ναυτιλίας αποδέχθηκε τις απόψεις κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων ότι υπήρχε πρόβλημα στη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ακύρωσε την τροποποιημένη σύμβαση και επανέφερε τα συγκεκριμένα τμήματα στη δικαιοδοσία του ΟΛΗΓ. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιστραφούν πάλι, με τη σωστή όμως διαδικασία, στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Δήλωσα τότε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στη διαδικασία του 2005, ότι κακώς έκαναν αυτό που έκαναν γιατί θα υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα και ότι η ενέργεια να δοθεί στον ΟΛΗΓ η δικαιοδοσία μιας έκτασης εκτός λιμενικών δραστηριοτήτων, (για να την ξαναπάρουν από τον ΟΛΗΓ και να την ξαναδώσουν, κάποτε, στο Δήμο Ηγουμενίτσας) , πρώτον, ενέχει κινδύνους λόγω της μελλοντικής σύμπραξης με ιδιώτες και δεύτερον, υποκρύπτει τη σκοπιμότητα να μπορεί ο ΟΛΗΓ, και όχι ο Δήμος Ηγουμενίτσας, να ελέγχει τα συγκεκριμένα τμήματα.

Τελικά δικαιώθηκα γιατί «έκαναν μια τρύπα στο νερό», αλλά το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε.

Βρισκόμαστε στο τέλος του δεύτερου μήνα του 2019, πέρασαν δυόμιση χρόνια από τότε, τα συγκεκριμένα τμήματα δεν έχουν ακόμη φύγει από τη διαχείριση του ΟΛΗΓ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή νόμο για την παραχώρηση λιμενικών δραστηριοτήτων σε ιδιώτες σε δέκα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Ηγουμενίτσας, ισχυριζόμενη ότι αυτή δεν πουλά τις μετοχές τους και δεν τα ιδιωτικοποιεί πλήρως, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όσον αφορά το νέο νόμο θα χρησιμοποιήσω τη γνωστή ρήση του Ντένγκ Ξσιάο Πίνγκ «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, δεν έχει σημασία αρκεί να πιάνει τα ποντίκια», υποστηρίζοντας ότι, είτε με πώληση μετοχών, είτε μέσω συμβάσεων παραχώρησης στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκχωρεί σε ιδιώτες λιμενικές δραστηριότητες επενδυτικού χαρακτήρα, κάνει δηλαδή σήμερα αυτό που το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Απλώς το ονομάζει αλλιώς… Όπως η «τρόικα» ονομάστηκε «θεσμοί», όπως η «εκχώρηση του δημόσιου χαρακτήρα» των περιφερειακών αεροδρομίων ονομάστηκε «σημαντική επένδυση» και όπως το «Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας» ονομάστηκε «ΤΕΠ Ηγουμενίτσας»!

Όσον αφορά τη χερσαία ζώνη, επειδή με το ν.4472/2017 το λιμάνι της Ηγουμενίτσας εξακολουθεί να παραμένει στο ΤΑΙΠΕΔ, το νέο συμπληρωματικό μνημόνιο της 4ης αξιολόγησης προβλέπει ότι θα ιδιωτικοποιηθεί κατά προτεραιότητα μέχρι το τέλος του 2019 με την παραχώρηση των δραστηριοτήτων κρουαζιέρας, τουρισμού, μεταφοράς φορτηγών (RO-RO) και ξηρού φορτίου και το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το νέο νόμο, θα αρχίσει να προετοιμάζει άμεσα τους όρους των διεθνών διαγωνισμών, καλώ τα αρμόδια Υπουργεία να αφήσουν τις δικαιολογίες περί «επαναχάραξης του αιγιαλού και της παραλίας» και να θέσουν, όπως έχουν υποσχεθεί, «εδώ και τώρα» εκτός αρμοδιότητας και διαχείρισης του ΟΛΗΓ τα τμήματα που δεν έχουν σχέση με τις λιμενικές δραστηριότητες.

Όσο καθυστερούν, ο εμπαιγμός συνεχίζεται. Το μόνο παρήγορο είναι ότι δε θα συνεχισθεί για πολύ η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Read More »
Δήλωση Αντώνη Μπέζα για τις παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων Δήλωση Αντώνη Μπέζα για τις παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019 Rating: 5

Οι πρώτοι υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης στην Θεσπρωτία

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019


Με ολομέτωπη επίθεση προς την νυν περιφερειακή αρχή αλλά και προς όλες τις παρατάξεις που μετέχουν στις εκλογές, όπως του Γιώργου Ζάψα, του Δημήτρη Δημητρίου και του Σπύρου Ριζόπουλου, η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, παρουσίασε τους πρώτους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους.

(Δείτε όλους τους υποψηφίους της παράταξης εδώ)

Ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Ζήκος καυτηρίασε την κυβερνητική πολιτική και τα μνημονιακά μέτρα που οδήγησαν στην χρεοκοπία τους πολίτες ενώ επέφεραν δραματικές επιπτώσεις κυρίως στον πρωτογενή τομέα της Ηπείρου.

Η παράταξη καυτηρίασε την πολιτική του Αλέκου Καχριμάνη υποστηρίζοντας ότι στήριξε το μεγάλο κεφάλαιο ενώ πρόσθεσε πως οι άλλες παρατάξεις Δημητρίου, Ζάψα και Ριζόπουλου δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά στην πολιτική τους από την παράταξη της περιφερειακής αρχής.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΡΠΗ, όπως τονίστηκε αποτελεί ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής και συγκροτεί μία αντικαπιταλιστική συνεργασία για την Ήπειρο που μας αξίζει.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:
Ευθυμίου Δήμητρα, μεταπτυχιακή φοιτήτρια-εργαζόμενη
Λιαμπότης Σωτήρης, οικοδόμος
Ντούρου Ευαγγελία, δημοσιογράφος
Πάνου Άγγελος, άνεργος
Σούρλας Κώστας, φυσικός
Σπύρου Νίκος, συνταξιούχος
Τζέρπος Νίκος, εκπαιδευτικός
Φειδεροπούλου Έλενα, κοινωνική λειτουργός
Χεκίμογλου Γιώργος, επαγγελματίας
Read More »
Οι πρώτοι υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης στην Θεσπρωτία Οι πρώτοι υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: «Θα συνεχιστεί η συγχρηματοδότηση των Κοινωνικών Παντοπωλείων και Φαρμακείων από τα Π.Ε.Π.;»

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019


Να διασφαλιστεί η συνέχιση της συγχρηματοδότησης των Κοινωνικών Παντοπωλείων και των Κοινωνικών Φαρμακείων από τα περιφερειακά προγράμματα του τρέχοντος ΕΣΠΑ ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι σύμφωνα με έγγραφο της Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ προβλέφθηκε η συνέχιση της συγχρηματοδότησης Δομών του Θεματικού Στόχου 9, όπως είναι τα Κέντρα Κοινότητας και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, αλλά όχι των Κοινωνικών Παντοπωλείων και των Κοινωνικών Φαρμακείων. Ερωτά επομένως να συνεχιστεί η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των δομών αυτών, που λειτουργεί και ο Δήμος Ηγουμενίτσας, τουλάχιστον σε περιφέρειες όπως η Ήπειρος με σημαντικά υψηλότερο του εθνικού μέσου όρου ποσοστό κατοίκων με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας. 
 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης
ΘΕΜΑ: «Παράταση συγχρηματοδότησης Κοινωνικών Παντοπωλείων και Κοινωνικών Φαρμακείων από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα 2014-2020»

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 117366/05-11-2018 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο αναθεώρησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Π.Ε.Π.) προβλέφθηκε η συνέχιση της συγχρηματοδότησης και η διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών Δομών του Θεματικού Στόχου 9. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι εν λόγω προβλέψεις αφορούν την παράταση χρηματοδότησης κατά 3 έτη των Κέντρων Κοινότητας, των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, των Δομών για άστεγους (Υπνωτήρια και Κέντρα Ημέρας) και των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, την παράταση χρηματοδότησης κατά 2 έτη των Κέντρων Συμβουλευτικής και των δομών υποδοχής γυναικών - θυμάτων βίας καθώς και την ενίσχυση των Κέντρων Κοινότητας με συγκεκριμένες δράσεις.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν έχει προβλεφθεί η συνέχιση της χρηματοδότησης των Κοινωνικών Παντοπωλείων και των Κοινωνικών Φαρμακείων που επίσης συγχρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 9 των Π.Ε.Π., όπως συμβαίνει με τις σχετικές Δομές που λειτουργεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας η συγχρηματοδότηση των οποίων από το Π.Ε.Π. Ηπείρου λήγει μετά τις 30-9-2020. Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία έχουν συμβάλει, σύμφωνα και με τις αξιολογήσεις εφαρμογής των Π.Ε.Π. αλλά και την εμπειρία χιλιάδων πολιτών, στην κάλυψη αναγκών φαρμακευτικής περίθαλψης και σίτισης και καθημερινής διαβίωσης ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας ενώ έχουν αναπτύξει αξιόλογες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Αν πράγματι δεν έχει προβλεφθεί η παράταση συγχρηματοδότησης των Κοινωνικών Παντοπωλείων και των Κοινωνικών Φαρμακείων στο πλαίσιο των Π.Ε.Π., όπως αναφέρεται ότι έχει γίνει για άλλες κοινωνικές δομές του Θεματικού Στόχου 9,
Αν προτίθεται να διασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησης για τη λειτουργία των εν λόγω δομών, τουλάχιστον και κατά προτεραιότητα σε περιφέρειες με σημαντικά υψηλότερο του εθνικού μέσου όρου ποσοστό κατοίκων με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας,
Αν και ποια εναλλακτικά εργαλεία (συγ)χρηματοδότησης προτίθεται να εισηγηθεί προς τα συναρμόδια Υπουργεία εφ’ όσον ισχύσει η μη παράταση χρηματοδότησής τους μέσω των Π.Ε.Π..
Read More »
Β. Γιόγιακας: «Θα συνεχιστεί η συγχρηματοδότηση των Κοινωνικών Παντοπωλείων και Φαρμακείων από τα Π.Ε.Π.;» Β. Γιόγιακας: «Θα συνεχιστεί η συγχρηματοδότηση των Κοινωνικών Παντοπωλείων και Φαρμακείων από τα Π.Ε.Π.;» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019 Rating: 5

Nτοκιμαντέρ με εικόνες και από Σούλι, Αχέροντα και Καλαμά στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσ/νίκης (+BINTEO)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019

Ένα ντοκιμαντέρ, τα εξωτερικά γυρίσματα του οποίου έγιναν στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα Τζουμέρκα, τη Βωβούσα, το Σούλι, τον Άραχθο, τον Καλαμά, τον Αχέροντα, την Πρέβεζα, τον Αμβρακικό και το Ιόνιο, ξεκινάει το ταξίδι του από το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου θα προβληθεί, την Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 20:00 (Αίθουσα Παύλος Ζάννας, Κτίριο Ολύμπιον) και το Σάββατο, 9 Μαρτίου, 13:00 (Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι). 
Τίτλος του «Μια ζωή» και είναι σε σκηνοθεσία και σενάριο Ντίνου Γιώτη, παραγωγή Παναγιώτη Κακαβιά και αφήγηση Γιάννη Φέρτη. Tους ρόλους ερμηνεύουν οι Στέφανος Ζήσης (γέρος), Γιώργος Σκουτέλας (παιδί), Αγγελίνα Διαμάντη (γυναίκα), Δημήτρης Καραβασίλης (άντρας). 
Στο κομμάτι της μυθοπλασίας του ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε την εξέλιξη της ζωής ενός παιδιού, παράλληλα με τον πλου ενός μικρού ξύλινου καραβιού. 
Από τις πηγές ενός ποταμού έως τις εκβολές του, σε αντιστοίχιση με την πορεία του ανθρώπου από τη γέννηση και τη νεότητα μέχρι τα γηρατειά και το θάνατο. 
Το καραβάκι, στην κατάβασή του, συναντά στροβιλισμούς, μαιάνδρους, καταιγίδες, συμπληγάδες, καταρράκτες, απάνεμα νερά, μέχρι να εκβάλλει στην απέραντη θάλασσα. 
Ταυτόχρονα, ο αφηγητής, σε πρώτο πρόσωπο, από τη θέση του ανθρώπου που κατοικεί πάνω στον πλανήτη Γη, αναζητά το νόημα της ζωής εντός του πεπερασμένου χρόνου του. Εμβόλιμα, δεκαέξι σπουδαίοι Έλληνες, απαντώντας στα παραπάνω ερωτήματα, αποφαίνονται για την εμπειρία και τη γνώση που αποκόμισαν από το ταξίδι της δικής τους ζωής. 
Read More »
Nτοκιμαντέρ με εικόνες και από Σούλι, Αχέροντα και Καλαμά στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσ/νίκης (+BINTEO)  Nτοκιμαντέρ με εικόνες και από Σούλι, Αχέροντα και Καλαμά στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσ/νίκης (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δεν συμμετέχει στις εκλογές η Κίνηση Πολιτών “Ενεργός πολίτης”

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019


Η Κίνηση Πολιτών “Ενεργός πολίτης” μετά από εσωτερικές διεργασίες, αποφάσισε, τη μη συμμετοχή της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργός Πολίτης για τον Δήμο Ηγουμενίτσας» στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου του 2019, αντίθετα με την αντίστοιχη απόφασή της πριν - και για - τις εκλογές του 2014.

Μία από τις δομικές μας αρχές ήταν - και εξακολουθεί να είναι - αυτή της ανεξαρτησίας μας από κομματικές δομές και χειραγωγήσεις. Ως εκ τούτου είναι αυτονόητο ότι στις επερχόμενες εκλογές δεν θα υποστηριχθεί, από την κίνηση, καμία παράταξη, είτε κομματική, είτε κομματικά στηριζόμενη. Επίσης ως Ομάδα Πολιτών, δηλώνουμε ότι δεν στηρίζουμε οποιαδήποτε υποψηφιότητα μελών μας, σε άλλες παρατάξεις.

Ευχόμαστε στις Δημοτικές εκλογές να προκύψουν και αξιόλογες φωνές που θα θέτουν όρια στην ασυδοσία, οι οποίες θα διεκδικούν και θα υπηρετούν πάνω απ’ όλα το συλλογικό συμφέρον. Σε αυτό άλλωστε συμβάλλαμε με τη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είμαστε παρόντες και στόχος μας είναι η ενδυνάμωση της λειτουργίας και η ενίσχυση της παρεμβατικότητας της Κίνησης σε σημαντικά θέματα του Δήμου.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 
“Ενεργός πολίτης”
Read More »
Ηγουμενίτσα: Δεν συμμετέχει στις εκλογές η Κίνηση Πολιτών “Ενεργός πολίτης” Ηγουμενίτσα: Δεν συμμετέχει στις εκλογές η Κίνηση Πολιτών “Ενεργός πολίτης” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού του Θωμά Δημητρίου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα η πρώτη δημόσια εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης του υποψήφιου Δήμαρχου για το Δήμο Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Δημητρίου. 
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με την Παράταξη «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» κ. Γιώργος Ζάψας, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα, την αυτοδιοικητική εμπειρία, και τις ικανότητες του Θωμά Δημητρίου και εξέφρασαν την άποψη, ότι είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για να γίνει ένας καλός δήμαρχος. 
 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Δημητρίου που παρουσίασε τον τίτλο της Δημοτικής Παράταξης που είναι: «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» με υπότιτλο «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και το έμβλημα της παράταξης που εμφανίζει ένα επιβατηγό πλοίο σε λιμάνι από το οποίο ξεκινά ένας δρόμος (Εγνατία), κομβικά σημεία για την ανάπτυξη του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
 
Στη συνέχεια παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής του εστιάζοντας σε παρεμβάσεις, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και σε τομείς δραστηριοτήτων στοχεύοντας στην ανάπτυξη και στην αλληλεγγύη. 
 
Τέλος παρουσίασε τους πρώτους δέκα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, που με αλφαβητική σειρά είναι οι εξής:

1. Βασιλειάδης Γεώργιος, Μαθηματικός καθηγητής 1ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας
2. Καραπάνος Ευάγγελος, Φυσικός καθηγητής Γυμνασίου Φιλιατών και Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
3. Κάτσης Σπυρίδων, Μαθηματικός
4. Μηλιώνης Δημήτριος, Μηχανολόγος Μηχανικός
5. Μπαϊκούσηςούσης Ευάγγελος, Πολιτικός Μηχανικός
6. Προβιδάκη Αγγελική, Φαρμακοποιός
7. Σωτηρίου Όλγα, Νοσηλεύτρια ΤΕΠ
8. Ταλιούρης Δημήτριος, Μελισσοκόμος
9. Τάσιος Γεώργιος, Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας
10. Τσακίρη Αστυρόπη, Ελεύθερος Επαγγελματίας

Read More »
Ηγουμενίτσα: Τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού του Θωμά Δημητρίου Ηγουμενίτσα: Τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού του Θωμά Δημητρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019 Rating: 5

Με όρεξη για δουλειά ο νέος αστυνομικός διευθυντής Θεσπρωτίας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019

 
"Πόλεμο" στους διακινητές ναρκωτικών κήρυξε ο νέος αστυνομικός διευθυντής Θεσπρωτίας Φώτης Ντίνης, ένας αξιωματικός με πολλά προσόντα και προτερήματα και κυρίως καλός γνώστης των δεδομένων της περιοχής, αφού επί πολλά χρόνια υπηρετεί στο νομό με μεγάλη ευσυνειδησία. 
 
Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του και έχοντας όρεξη για συστηματική δουλειά, δήλωσε στους εκπροσώπους του τύπου ότι «θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι στους διακινητές ναρκωτικών και σε κάθε μορφή παραβατικής συμπεριφοράς», τόνισε ο κ. Ντίνης. 
 
Και πρόσθεσε: "Η αστυνομία μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την κοινωνία, αρκεί η κοινωνία να βρίσκεται στο πλευρό της». 
 
Η τοπική αστυνομία, η οποία διαθέτει καλό στελεχιακό δυναμικό, έχει ως προτεραιότητά της τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων και του λιμανιού Ηγουμενίτσας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και των μη νόμιμων μεταναστών. 
 
Οι πολίτες της Θεσπρωτίας είναι σίγουροι ότι η θητεία του κ. Ντίνη δεν θα είναι απλά θετική, αλλά και ιδιαίτερα αποδοτική. 
ΚΑΤΟΨΗ
Read More »
Με όρεξη για δουλειά ο νέος αστυνομικός διευθυντής Θεσπρωτίας Με όρεξη για δουλειά ο νέος αστυνομικός διευθυντής Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (25-02-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
•Τρίτη (26-02-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
•Τετάρτη (27-02-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
•Πέμπτη (28-02-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
•Παρασκευή (01-03-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
•Κυριακή (03-03-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.

Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2019 Rating: 5

Σελίδες