Τύχη βουνό είχαν οι μαθητές που τράκαραν με το λεωφορείο τους στο Μέτσοβο (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017

Του Γιώργου Κυρούση


 
Τύχη βουνό είχαν οι μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου Αιτωλ/νίας που επέστρεφαν με λεωφορείο απο την Θεσσαλονίκη ολοκληρώνοντας τετραήμερη εκδρομή του σχολείου τους. 
Ο οδηγός του λεωφορείου οδηγώντας στην δεξιά λωρίδα της Εγνατίας Οδού, μπήκε με ταχύτητα στην σήραγγα Ανθοχωρίου όταν είδε μπροστά του να κινούνται με μικρή ταχύτητα δύο νταλίκες, οι οποίες ακολουθούσαν άλλα αυτοκίνητα επίσης με μικρή ταχύτητα που ακολουθούσαν νταλίκες που προηγούνταν καταλαμβάνοντας και τις δύο λωρίδες και μετέφεραν βαριά εκσκαπτικά μηχανήματα. 
Και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας είχαν καταληφθεί απο τις νταλίκες κι άλλα αυτοκίνητα που κινούνταν με μικρή ταχύτητα.. 
Ο οδηγός του λεωφορείου μπαίνοντας στην σήραγγα μετά μια μικρή στροφή που υπάρχει εκεί, βρέθηκε μέσα στη σήραγγα, μπροστά σε όλα τα αυτοκίνητα που είχαν μικρή ταχύτητα και αιφνιδιασμένος, άρχισε να φρενάρει και ταυτόχρονα να πέφτει σε δύο ιχ αυτοκίνητα το ένα απο τα οποία εκσφενδόνισε στην νταλίκα και τελικά να σταματάει πάνω στην τελευταία νταλίκα, όταν ήδη η ταχύτητά του είχε μειωθεί. . 
 Τα δύο ΙΧ είναι που ανέκοψαν την πορεία του λεωφορείου που τελικά κτύπησε αλλά με πολύ μικρή ταχύτητα πλέον και την νταλίκα, όπου και σταμάτησε. Αν το λεωφορείο με την ταχύτητα που είχε συγκρούονταν κατευθείαν με τις νταλίκες, τα αποτελέσματα του τροχαίου θα ήταν οδυνηρά. 
Ευτυχώς κανένας απο όλα τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα δεν τραυματίστηκε. 
Μόνο μια μαθήτρια που αισθάνθηκε κάποια ζάλη, πιθανά απο το σοκ προληπτικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Χατζηκώστα" που εφημέρευε, χωρίς όμως να παρουσιάζει κάτι το ανησυχητικό. 
Το περίεργο είναι οτι οι υπεύθυνοι της Εγνατίας οδού, απο τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης γνώριζαν οτι στον αυτοκινητόδρομο και κυρίως στη σήραγγα κινούνταν νταλίκες με μικρή ταχύτητα γιατί μετέφεραν βαριά εκσκαπτικά μηχανήματα και δεν έβγαλαν στις ηλεκτρονικές πινακίδες προειδοποιητικά μηνύματα βραδυπορίας, ώστε να ενημερωθούν οι οδηγοί, που συνέχισαν να μπαίνουν στην σήραγγα με την ταχύτητα, λίγο χαμηλότερη, απο αυτή που είχαν και εκτός σήραγγας. 
Ούτε κάποιο απο τα ειδικά οχήματα της Εγνατίας συνόδευε αυτές τις νταλίκες με τα ειδικά φώτα ενημέρωσης που διαθέτουν για να προειδοποιούν τους οδηγούς. 
Απο πληροφορίες το λεωφορείο μπήκε στη σήραγγα με 90 χλμ. 
Με λεωφορείο που κλήθηκε απο τα Γιάννινα, οι μαθητές συνέχισαν το ταξίδι τους για το Ευηνοχώρι, όλοι καλά στην υγεία τους, αλλά οπωσδήποτε ελαφρά σοκαρισμένοι απο όσα έζησαν στην Εγνατία. 
Τα αίτια του ατυχήματος ερευνά η Τροχαία.
Read More »
Τύχη βουνό είχαν οι μαθητές που τράκαραν με το λεωφορείο τους στο Μέτσοβο (+ΦΩΤΟ) Τύχη βουνό είχαν οι μαθητές που τράκαραν με το λεωφορείο τους στο Μέτσοβο (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα σε σήραγγα της Εγνατίας με λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στην Εγνατία Οδό σε σήραγγα μετά το Μέτσοβο.
Στο τροχαίο έχουν εμπλακεί ένα βαρύ όχημα και ένα λεωφορείο που μετέφερε μαθητές και σύμφωνα με τι πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες,παρά μόνο υλικές ζημιές.
Στο σημείο έχουν σπεύσει περιπολικά της Αστυνομίας Μετσόβου και όχημα της Πυροσβεστικής για προληπτικούς λόγους ,μιας και από την νταλίκα υπάρχει μικρή διαρροή καυσίμων.
Ο δρόμος παραμένει κλειστός...


 
Read More »
Τροχαίο ατύχημα σε σήραγγα της Εγνατίας με λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές Τροχαίο ατύχημα σε σήραγγα της Εγνατίας με λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Επικίνδυνη οβίδα εντοπίστηκε κατά την εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στην Μουργκάνα (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017Μια ανοιξιάτικη ημέρα σαν την σημερινή θα έπρεπε από νωρίς να βγω και να απολαύσω τις ομορφιές της. 
Θεωρώ όμως υποχρέωση μου να θίξω ένα σημαντικό ζήτημα …αυτό τις ασφάλειας από κίνδυνους που καμιά φορά δεν έχουμε γνώση ή αγνοούμε!! 
Όλοι θα πρέπει να ξέρουμε (ή επιτέλους να αρχίζουμε να μαθαίνουμε ) την Ιστορία του σημαντικότερου και ψηλότερου βουνού στον Νομό της Θεσπρωτίας 
Είναι η Μουργκάνα με ύψος τα 1806 στα σύνορα με την Αλβανία που την περίοδο του εμφυλίου έγινε ένα από τα σημαντικά μέρη αντιπαράθεσης. 
Το βουνό έζησε το μένος μα και τον πόνο του αδερφοκτόνου πολέμου 
Οι πλαγιές της είναι ποτισμένες με αίμα, δάκρυ και φυσικά πολύ ΘΑΝΑΤΟ …..
Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά κατάλοιπά του καραδοκούν ακόμα στο βουνό. Πυρομαχικά, νάρκες, οβίδες που όσο και να φαίνεται παράξενο μπορούν να “σκορπίσουν” ακόμα το θανάσιμο φορτίο τους. 
Αν ρωτήσετε στα χωριά της Μουργκάνας θα σας πουν Ιστορίες για άτομα, κυρίως παιδιά, που για χρόνια μετά τον Πόλεμο τραυματιζόταν ή έχαναν την ζωή τους «παίζοντας» με τέτοια αντικείμενα. 
Αφορμή για τα παραπάνω είναι η φωτογραφία από την Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στην Μουργκάνα (Κυριακή 2/4/2017) που φαίνεται ένα μεταλλικό αντικείμενο. 
Αυτό το αντικείμενο κατά πάσα πιθανότητα είναι κεφαλή μάχης από ρουκέτα ή βόμβα που χρησιμοποιούσαν μαχητικά αεροσκάφη της τότε ΕΒΑ (Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας) εναντίων του ΔΣΕ (Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας). 
Μπορεί να έχουν περάσει τόσες δεκαετίες αλλά αυτό το πυρομαχικό ακόμα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε κάποιον ή κάποιους που θα το περιεργαστούν. 
Πρέπει ο καθένας από μας που βρίσκουμε τέτοια αντικείμενα είναι πρώτον να μην τα αγγίζουμε και σημαντικότερο να σημειώνουμε την θέση τους ώστε οι αρμόδιες αρχές να ειδοποιούνται και εάν επιβεβαιωθεί από ειδικούς ότι πρόκειται για επικίνδυνο υλικό να προβαίνουν σε εξουδετέρωση του.
Λεωνίδας Τζάνης


 
Read More »
Επικίνδυνη οβίδα εντοπίστηκε κατά την εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στην Μουργκάνα (+ΦΩΤΟ) Επικίνδυνη οβίδα εντοπίστηκε κατά την εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στην Μουργκάνα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Αίτημα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για βελτίωση τμήματος οδού Πάργα-Κανάλι

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θεωρώντας ότι η βελτίωση των υποδομών (οδικών), αποτελεί πρωταρχικής σημασίας δράση για την τοπική επιχειρηματική κοινότητα και ειδικά για τον τουρισμό, απέστειλε σχετικό αίτημα (συνημμένο αρχείο) στην Περιφέρεια Ηπείρου για την βελτίωση του τμήματος διασταύρωση Πάργας – Κανάλι, του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα Πρέβεζα.

Ο Περιφερειάρχης κο Αλ. Καχριμάνης, που καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Ηπείρου, παρουσιάζοντας εξαιρετικό έργο σε αυτή την κατεύθυνση, και για άλλη μια φορά τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε, ευελπιστούμε ότι θα αντιμετωπίσει θετικά το αίτημά μας, στηριζόμενοι στην οξυδέρκεια και ευαισθησία του για την ανάπτυξη της περιφέρειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ κ. ΑΛ. ΠΑΣΧΟΥ

Αξιότιμε κε Περιφερειάρχη

Σας παρακαλούμε να εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή, όπως άλλωστε πράττετε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, αίτημά μας για την βελτίωση του δρόμου από την Πάργα έως και το Κανάλι Πρεβέζης, ολοκληρώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την προσπάθειά σας για βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας.

Η πρωτοβουλία σας για την δημοπράτηση και ολοκλήρωση της βελτίωσης του δρόμου στο τμήμα Καρτέρι – Πάργα έχει ήδη επιφέρει θετικότατα αποτελέσματα τόσο στην αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή μας (Πέρδικα, Σύβοτα, Πλαταριά) και στην Πάργα όσο και στην ασφαλή μετακίνησή τους με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο κομμάτι αυτό και η διαδρομή πλέον να μην αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επισκεψιμότητά τους και κατ’ επέκταση αρνητική ανάμνηση από το τουριστικό μας προϊόν.

Ενόψει και της λειτουργίας της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, που ελπίζουμε και αναμένουμε να αυξήσει ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητα της ακριτικής μας περιοχής, κρίνουμε ότι είναι επιβεβλημένο να προνοήσουμε για την βελτίωση των υποδομών μας με την δημοπράτηση του έργου από τον κόμβο της Πάργας μέχρι το Κανάλι της Πρέβεζας, έργο που πέραν της δυναμικής υποστήριξης του τουρισμού σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία, θα εξασφαλίσει ακόμη καλύτερες συνθήκες ασφαλούς οδήγησης και φυσικά μείωσης των τροχαίων, μιας και το κυκλοφοριακό φορτίο που δέχεται κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου είναι πολύ μεγάλο.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να δείτε θετικά το αίτημά μας και στην περίπτωση κατά την οποία η Περιφέρεια δεν είναι σε θέση να διαθέσει πιστώσεις εξ ιδίων, εκτιμούμε ότι το συγκεκριμένο έργο μπορεί να ενταχθεί ως προέκταση είτε της εργολαβίας σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα, είτε στην εργολαβία «σκούπα» ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Αμφιλοχίας – Πρέβεζας.

Εν αναμονή θετικών εξελίξεων στο ανωτέρω αίτημά μας, παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και συνεργασία.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος 


 
Read More »
Αίτημα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για βελτίωση τμήματος οδού Πάργα-Κανάλι Αίτημα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για βελτίωση τμήματος οδού Πάργα-Κανάλι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η 13η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017


Το Σάββατο 1 Απριλίου ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Θεσπρωτίας πραγματοποίησε με μεγάλη επισκεψιμότητα την 13η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου και εποπτικού υλικού.
Στην Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας τα μέλη του συλλόγου και οι εκπαιδευτικοί ξενόγλωσσης του Νομού μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες των εκδοτικών οίκον και να ενημερωθούν για ότι νεότερο όσον αφορά την ξενόγλωσση εκπαίδευση.
Ενημέρωση υπήρξε και από τον Κ. Δημήτρη Κουρούπη, πρόεδρο του Συλλόγου Κέρκυρας, για το 1ο Συνέδριο ΣΙΚΞΓ – PALSO Δυτικής Ελλάδα, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων που θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα 17-19 Ιουνίου 2017!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους, τα επίτιμα μέλη και τους φίλους που παρευρέθηκαν.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε:
• Τους Εκδοτικούς Οίκους που συμμετείχαν,
• Τους Εκδοτικούς Οίκους Binary Logic, Burlington Books, Express Publishing, Hellenic Assessment Services, Grivas Publications, Hillside Press, MΜ Publications που με τις χορηγίες τους αποδεικνύουν έμπρακτα τη στήριξη του ς στο Σύλλογο,
• Τους χορηγούς μας,
• Τον Δήμο Ηγουμενίτσας που για ακόμα μια φορά παραχώρησε την αίθουσα του Δήμου και προσωπικά τον Δήμαρχο Κ. Λώλο Iωάννη που μας τίμησε με την παρουσία του.
• Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τη συνολική στήριξη του σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η 13η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η 13η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, έχοντας υπόψη τα άρθρα 6,7,8,9 και 26 του καταστατικού του Συλλόγου καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Γενική Συνέλευση στις 30/04/2017 , ημέρα Κυριακή από τις 9:00 πμ έως 15:00μμ στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.
1.Διενέργεια Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου 6/μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και 2/μελούς Ελεγκτικής Επιτροπής.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 9:00 πμ και θα τελειώσει στις 15:00μμ.

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει απαρτία στις 30/04/2017 (που είναι και το πιθανότερο ) η συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 07/05/2017 στον ίδιο χώρο ,την ίδια ώρα με το ίδιο θέμα χωρίς άλλη πρόσκληση.
Σημειώνουμε ότι το δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι κυνηγοί – μέλη του Συλλόγου μας που έβγαλαν άδεια κατά την κυνηγετική περίοδο 2016-2017 και ότι για την ψηφοφορία απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους την άδεια κυνηγιού.
ΣΗΜ: Υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνονται στο γραφείο του Συλλόγου μας ΚΥΠΡΟΥ 22 (Μέσα στο εμπορικό κέντρο στον ημιόροφο έως και 13/04/2017)

Το γραφείο του Συλλόγου μας θα είναι ανοιχτό κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 9:00 πμ έως και τις 11:00πμ.

Διευκρινίζεται ότι η τελευταία μέρα υποβολής υποψηφιοτήτων θα είναι στις 13/04/2017 ημέρα Πέμπτη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. Γραφείου :2665022333
πρόεδρος Κωλέττας Γεώργιος :6944605858
Aντιπρόεδρος Μπέσης Γεώργιος :6942476477

Ο πρόεδρος του Κ.Σ.Η.
Κωλέττας Γεώργιος 


 
Read More »
Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Άσκηση ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση και διαχείριση σεισμικού κινδύνου

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥΟ Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων οργανώνει την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στον χώρο του σχολείου, άσκηση ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση και διαχείριση σεισμικού κινδύνου.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Το σενάριό της θα περιλαμβάνει εκκένωση των αιθουσών διδασκαλίας με παράλληλη προώθηση των μαθητών στον χώρο καταφυγής, κατάσβεση εστίας φωτιάς, απεγκλωβισμό και διάσωση τραυματία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με παράλληλη παροχή πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας. Για τη διεξαγωγή της άσκησης, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο έμπροσθεν του προαυλίου του Γυμνασίου, με τη συνδρομή της Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου και προβλέπεται να διαρκέσει δύο (2) ώρες, από τις 9:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ.

Σκοπός του εμπνευσμένου από πραγματικά γεγονότα σεναρίου της άσκησης είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου συντονισμού και ετοιμότητας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου επικίνδυνου φυσικού φαινομένου.

Πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι. Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την εκδήλωση ακραίων φυσικών φαινομένων, μπορούμε όμως να φροντίσουμε να είμαστε ενημερωμένοι, γιατί ο πανικός είναι ο χειρότερος εχθρός! Ας συνεργαστούμε για να προστατευτούμε! 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Άσκηση ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση και διαχείριση σεισμικού κινδύνου Ηγουμενίτσα: Άσκηση ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση και διαχείριση σεισμικού κινδύνου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Πιλάτος Κουνατίδης και η Χρύσα Λίδου στο ENVY stage

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Πιλάτος Κουνατίδης και η Χρύσα Λίδου στο ENVY stage Ηγουμενίτσα: Ο Πιλάτος Κουνατίδης και η Χρύσα Λίδου στο ENVY stage Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας: Στάσεις εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Θεσπρωτίας κηρύσσει επιπλέον δύο 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας , συμπληρωματικές στις στάσεις της ΔΟΕ, για την Τρίτη 04/04 και για την Τετάρτη 05/04 (8π.μ-11π.μ.) ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη .

Για τους υπόλοιπους συναδέλφους θυμίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας την ΤΡΙΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στην Δ/νση Π.Ε. Θεσπρωτίας (ώρα 12:30 ) και την κοινή συγκέντρωση με την ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 στο «Πάνθεον» (ώρα 12:30) .
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη .

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ​​​ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ​​ ​ ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


 
Read More »
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας: Στάσεις εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας: Στάσεις εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Άλλη μια διάκριση για το Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, στο διαγωνισμό F1 in schools

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017Το Ά Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας πιστό στους στόχους και τη στρατηγική του προκρίθηκε στους τελικούς αγώνες του 2ου πανελλήνιου διαγωνισμού F1 in schools για δημοτικά, που θα διενεργηθούν στις 6 Μαΐου 2017 στο εμπορικό κέντρο Τhe Mall Athens 4ο επίπεδο. 

Επίσης πέτυχε τη συμμετοχή του στο 1ο Φεστιβάλ Βιωματικών Δράσεων με θέμα: 
«Συνεργατική και Διαθεματική Προσέγγιση της Γνώσης», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου 2017 στο εμπορικό κέντρο THE MALL ATHENS στο Μαρούσι (σταθμός Νερατζιώτισσα) στο 4ο επίπεδο του εμπορικού κέντρου μέσα σε αίθουσα 1000 m2 περίπου. 

Tα STEM προγράμματα F1 in schools και 4x4 in schools έχουν σκοπό να οδηγήσουν τους μαθητές, μέσα από το σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών τρισδιάστατων μοντέλων αυτοκινήτων, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά, καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών). 

Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα επαγγελματικών ομάδων. 

Τέτοιου είδους διακρίσεις, πέραν της προσωπικής ικανοποίησης που προσφέρουν στους συμμετέχοντες μαθητές, δημιουργούν κυρίως ένα πλαίσιο καινοτομίας και ευρηματικότητας σε αυτούς, μέσα από μια διαδικασία καλλιέργειας της αποκλίνουσας σκέψης τους, που με τη σειρά του οδηγεί αυτούς σε υψηλότερα νοητικά και πνευματικά επίπεδα εσωτερικής αναζήτησης. 

Τόσo ως Διευθυντής του Α ́ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας όσο και οι γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και τα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να έχουν μία αξιόλογη παρουσία στoν τελικό διαγωνισμό FI in schools. 

Προσδοκούμε δε και ευελπιστούμε ότι αντίστοιχη στήριξη θα επιδείξουν και οι φορείς της περιοχής μας, στους οποίους ήδη έχουμε απευθυνθεί για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη και συμμετοχή των παιδιών μας στην Αθήνα. 

Ο Διευθυντής του Α ́ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας 
Κύλλας Γεώργιος


Read More »
Άλλη μια διάκριση για το Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, στο διαγωνισμό F1 in schools Άλλη μια διάκριση για το Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, στο διαγωνισμό F1 in schools Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τέσσερα άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:

Χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματικής ποινής (3.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 47χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικείου Λαμίας, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για κλοπή.

Χθες το απόγευμα στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Χθες το απόγευμα στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 


 
Read More »
Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Προβολή ταινίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Προβολή ταινίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού Ηγουμενίτσα: Προβολή ταινίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι ενόψει των εορτών του Πάσχα θα διανεμηθούν τρόφιμα σε ευπαθείς ομάδες.

Η διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 μέχρι την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, από 11.00 πμ μέχρι 13.00 μμ, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Παλαιά Μαθητική Εστία).

Δικαιούχοι των τροφίμων είναι άτομα και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, δημότες Δήμου Ηγουμενίτσας.

Δικαιολογητικά (σε φωτοτυπίες):
  • Ταυτότητα
  • Εκκαθαριστικό τελευταίου έτους
  • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμός ρεύματος με το όνομα του δικαιούχου
  • Αίτηση (δίδεται από την Υπηρεσία) 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες Ηγουμενίτσα: Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Διάσχιση Γκορίλα Παραμυθιάς

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 9 Απριλίου θα εξορμήσει στo όρος Γκορίλας.

Πορείες:
*Ελευθεροχώρι - κορυφή 1658μ.
Βαθμός δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: 5
Αρχηγός: ΔΣ

*{ΔΙΑΣΧΙΣΗ} Ελευθεροχώρι - κορυφή 1658μ. - κορυφογραμμή - Σταυρός - Αρχαία Ελέα.
Βαθμός δυσκολίας: 3
Ώρες πορείας: 7
Αρχηγός: ΔΣ

Αναχώρηση 8.00 π.μ. από το Πάνθεον.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό, καπέλο και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, 4/4-6/4 και ώρες 19.00-21.00 ΤΗΛ 2665400802

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


Read More »
Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Διάσχιση Γκορίλα Παραμυθιάς Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Διάσχιση Γκορίλα Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας Εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη ο αρχηγός του λιμενικού και ο Υπουργός Ναυτιλίας

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017
Την Ηγουμενίτσα θα επισκεφτεί την Πέμπτη ο αρχηγός του λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης και ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. 
Οι δύο άντρες θα επισκεφθούν στις 11.00 το πρωί, τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Πιθανή είναι και η επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης στο Δήμο.


 
Read More »
Στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη ο αρχηγός του λιμενικού και ο Υπουργός Ναυτιλίας Στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη ο αρχηγός του λιμενικού και ο Υπουργός Ναυτιλίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Έρευνα για το κυκλοφοριακό στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια της εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Ηγουμενίτσας πρόκειται να εκπονήσει έρευνα Προέλευσης - Προορισμού παρά την οδό, καθώς και κυκλοφοριακές μετρήσεις φόρτου και σύνθεσης κυκλοφορίας στην περιοχή επιρροής Δήμου.

Οι έρευνες Προέλευσης-Προορισμού παρά την οδό θα διαρκούν 4 ώρες ημερησίως, από 7:00 έως 11:00 και περιλαμβάνουν στάση όλων των τύπων των οχημάτων σε κατάλληλο σημείο της οδού με την συνδρομή αστυνομικού οργάνου και διενέργεια συνέντευξης με χρήση ερωτηματολογίου διάρκειας λιγότερο του ενός λεπτού, θα διεξαχθούν δε και προς τις δύο κατευθύνσεις, στο διάστημα από 4 έως 7 Απριλίου 2017.

Παρακαλούμε για την συνδρομή σας και την κατανόηση σας κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΣΒΑΚ στο svak.igoumenitsa.gr


 
Read More »
Έρευνα για το κυκλοφοριακό στην πόλη της Ηγουμενίτσας Έρευνα για το κυκλοφοριακό στην πόλη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Κινητή Ομάδα Ελέγχου των υγρών καυσίμων στην Ηγουμενίτσα - Νέα μέτρα κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις της αγοράς στον τομέα των ιχνηθετών νέας μοριακής τεχνολογίας, και στοχεύοντας στη διαφάνεια των σχετικών διαδικασιών, οργάνωσε την παρουσίαση των συστημάτων ιχνηθέτησης, το πρώτο μέρος της οποίας πραγματοποιήθηκε χθες , και το δεύτερο θα λάβει χώρα στις 11 Απριλίου. 
Η παρουσίαση γίνεται από 8 εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των συστημάτων ιχνηθέτησης υγρών καυσίμων και συγκεκριμένα: 
Α) ιχνηθετών νέας μοριακής τεχνολογίας για τα υγρά καύσιμα, 
Β) κατάλληλου εξοπλισμού και μεθόδων για τον προσδιορισμό αυτών σε υγρά καύσιμα, 
Γ) ηλεκτρονικής εφαρμογής παρακολούθησης των διαδικασιών ιχνηθέτησης και ελέγχου των υγρών καυσίμων. 
Την παρουσίαση παρακολουθούν τα μέλη της Ομάδας Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε.), η οποία συστήθηκε με σκοπό την ολοκλήρωση των δράσεων (νομοθετικών και παρακολούθησης υλοποίησης συστημάτων) για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων, εμπειρογνώμονες από τις Χημικές και Τελωνειακές Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε., καθώς και εκπρόσωποι των Γενικών Γραμματέων που είναι μέλη της Επιτροπής που παρακολουθεί το έργο της Ο.Δ.Ε. 
Ιχνηθέτηση είναι η διαδικασία κατά την οποία μέσω της προσθήκης χημικών ουσιών (ιχνηθέτες) στα καύσιμα, μπορεί να ανιχνεύεται ή και να προσδιορίζεται ποσοτικά, μέσω χημικής ανάλυσης, η νοθεία και το λαθρεμπόριο καυσίμων. 
Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, σημείωσε τα εξής: 
«Από τις αρχές του 2017, έχει τεθεί σε εφαρμογή νέο επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχου καυσίμων, στο οποίο προβλέπεται πολλαπλάσια αύξηση του αριθμού των ελέγχων με εκτεταμένο αριθμό δειγματοληψιών, σε συνεργασία των Χημικών και Τελωνειακών Υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 
Επίσης, στην εντατικοποίηση των ελέγχων μπορεί να συμβάλλει θετικά η ανάπτυξη 10 Κινητών Ομάδων Ελέγχου σε όλη την επικράτεια (Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Ξάνθη, Λάρισα, Δράμα, Ηράκλειο και Κομοτηνή), καθώς και η λειτουργία των δύο Θαλάσσιων Ομάδων Ελέγχου στην Ε.Λ.Υ.Τ. Αττικής. 
Εξάλλου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διαθέτει οχήματα, ειδικά εξοπλισμένα με φορητές συσκευές, που χρησιμεύουν στον εντοπισμό των υπόπτων για νοθεία υγρών καυσίμων, τόσο πετρελαίου όσο και βενζινών. 
Στη συνέχεια του επιτόπιου ελέγχου, δείγματα από τα ύποπτα καύσιμα προσκομίζονται στα διαπιστευμένα κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17025 σταθερά εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου γίνεται ανάλυση με επικυρωμένες μεθόδους, προς εξαγωγή του τελικού αποτελέσματος. 
Τέλος, αναμένουμε τη θετική συνεισφορά της λειτουργίας του Διυπουργικού Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου καταπολέμησης της λαθρεμπορίας (ΣΕΚ), που θα συγκροτηθεί πολύ σύντομα και το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας ελέγχου στη ροή προϊόντων, εγγράφων και χρήματος, που θα αναδείξει οργανωμένα δίκτυα λαθρεμπορίου».


Read More »
Κινητή Ομάδα Ελέγχου των υγρών καυσίμων στην Ηγουμενίτσα - Νέα μέτρα κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων Κινητή Ομάδα Ελέγχου των υγρών καυσίμων στην Ηγουμενίτσα - Νέα μέτρα κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Mad Greekζ σήμερα στο Social All Day Cafe Bar

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Mad Greekζ σήμερα στο Social All Day Cafe Bar Ηγουμενίτσα: Mad Greekζ σήμερα στο Social All Day Cafe Bar Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Το 2ο δημοτικό σχολείο Καναλακίου στο Κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017Μαθητές από την πρώτη τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου Καναλακίου επισκέφθηκαν την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 το Κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς.

Οι μικροί μαθητές αφού ξεναγήθηκαν στην έκθεση και παρακολούθησαν βίντεο που αφορούσε τον ερχομό των χελιδονιών, απασχολήθηκαν στην συνέχεια με διάφορες δραστηριότητες όπως κατασκευές - ζωγραφιές αφιερωμένες στα χελιδόνια και έφτιαξαν χελιδονοφωλιές από πηλό.


Read More »
Το 2ο δημοτικό σχολείο Καναλακίου στο Κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς Το 2ο δημοτικό σχολείο Καναλακίου στο Κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Βράβευση του Γυμνασίου Γαρδικίου Θεσπρωτίας από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017


Με το μήνυμα «Ας μεγαλώσουμε με το βιβλίο», το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ (International Board on Books for Young People) – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», πραγματοποίησαν το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 την ετήσια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τα ετήσια βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ σε φυσικά πρόσωπα και φορείς, που με τη δράση τους καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία, καθώς και τα βραβεία σε δημιουργούς για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων, έκδοσης 2016, για παιδιά και νέους. 

Στην ίδια εκδήλωση κηρύχτηκε η έναρξη των εκδηλώσεων για την Ημέρα Βιβλίου 2017 με το σύνθημα ΔΙΑΒΑΖΩ & ΑΛΛΑΖΩ, την οποία συνδιοργανώνουν για δεύτερη φορά η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου(ΕΝΕΛΒΙ), το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και η Εταιρεία Συγγραφέων. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ, του ΥΠ.ΠΟ.Α., του Δήμου Αθηναίων, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και χορηγούς τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). 

Το Βραβείο «Βασίλης Αναγνωστόπουλος» που δίνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε ειδικότητας, ο οποίος δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία και τη Νεανική Λογοτεχνία απονεμήθηκε εξ’ ημισείας στις φιλολόγους Ελένη Μάγκα και Αικατερίνη Μαρέτα, εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Γαρδικίου Θεσπρωτίας. 

Αθλοθέτης ήταν οι «Εκδόσεις Ψυχογιός» που μαζί με το βραβείο παρέδωσαν στις δύο φιλολόγους ως έπαθλο βιβλία αξίας 300 ευρώ. 

Μπορείτε να δείτε και τα υπόλοιπα βραβεία που απονεμήθηκαν σε φυσικά πρόσωπα και φορείς αλλά και σε δημιουργούς στην επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ (greekibby.gr).


Read More »
Βράβευση του Γυμνασίου Γαρδικίου Θεσπρωτίας από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Βράβευση του Γυμνασίου Γαρδικίου Θεσπρωτίας από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Έρανος για να σωθεί ο Ναός του Αη Γιάννη στη Βέλλιανη Παραμυθιάς

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017Ο Ναός του Αη Γιάννη, του Μοναστηριού της Βέλλιανης στο Προδρόμι, Μετόχι της Μονής Παγανιών από το 1935, μετά το σεισμό του 1979 κατέστη ετοιμόρροπος και μη επισκέψιμος. 
Η κατάρρευσή του είναι θέμα χρόνου. 
Για τη διάσωσή και την αποκατάσταση των ζημιών, μετά από συγκέντρωση των κατοίκων στις 10.07.2016, έχει σχηματιστεί η επιτροπή ΕΔΑΜΑΠ.

Για την πραγμάτωση του ανωτέρω σκοπού, η ΕΔΑΜΑΠ συνεργάζεται με την Ιερά Μητρόπολη στην Παραμυθιά, την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Παγανιών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα (Ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το 1965), το Δήμο Σουλίου, την Περιφέρεια Ηπείρου και τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Πατρών. 

Για να ενταχθεί το έργο σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης προαπαιτούνται δύο μελέτες: μία υδρογεωλογική και μία στατική – αρχιτεκτονική, το κόστος των οποίων υπολογίζεται να ανέλθει, περίπου στο ποσό των δέκα πέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ.

Για τη συγκέντρωση του παραπάνω ποσού απευθυνόμαστε σε σας, ώστε να διασώσουμε το σημαντικό αυτό ιστορικό μνημείο, που στα δύσκολα χρόνια, πριν και μετά την απελευθέρωση της Ηπείρου (1913), «τάισε, προστάτευσε και έσωσε» πολλούς από τους προγόνους μας.

Ο λογαριασμός κατάθεσης χρημάτων στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - PIRAEUS BANK είναι:

GR74 0171 7680 0067 6811 6418 581
Αιτιολογία κατάθεσης : «Για τον Άη Γιάννη »


Για κάθε κατάθεση θα εκδίδεται εκτυπωτική απόδειξη. Για λόγους διαφάνειας το όνομα του δωρητή (χωρίς να αναγράφεται το ποσό) θα αναρτάται στο facebook ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΩΖΟΣ, εφόσον ο δωρητής το επιτρέπει και συμπληρώνει δίπλα από την αιτιολογία κατάθεσης «Για τον Άη Γιάννη » τη λέξη ΝΑΙ. Διαφορετικά θα αναρτάται ως “ανώνυμος”.

Η ΕΔΑΜΑΠ εργάζεται :

α. για τη δημιουργία ενός ενοποιημένου, πεντάδυμου αρχαιολογικού – πολιτιστικού χώρου με την Ακρόπολη της αρχαίας Ελέας, την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, το Μεγαμπέλι, τους Αγίους Αποστόλους στου Μπάρδη και τον  ́Αγιο Νικόλαο της  ́Ανω Βέλλιανης. Η πρόσβαση σήμερα είναι μεν εφικτή, αλλά με πολλές δυσκολίες.

β. για τη σύνταξη Αρχειακού (ψηφιακού) υλικού της Μονής.

Η Επιτροπή ΕΔΑΜΑΠ:

1) Λώλος Γ. Δημήτρης, Πρόεδρος Κοινότητας Χρυσαυγής: 6982522828 lolosdimitris@hotmail.com

2) Φίλης Βασίλειος, Πρόεδρος της Κοινότητας Προδρομίου, 6944105229

3) Λώλος Κ. Δημήτρης, υπάλληλος ETE: 6948468281, dimlolos@yahoo.gr

4) Πέτσιος Πέτρος, υπάλληλος Αρχαιολογίας: 6945378095, apetsios@yahoo.gr

5) Σιώζος Χρήστος, συν/χος Ιατρός: 6974083835, xsiozos@gmail.com

6) Παπαδόπουλος Ιωάννης, ιερέας, μέλος Ηγουμενοσυμβουλίου Μονής Παγανιών: 6942877272Read More »
Έρανος για να σωθεί ο Ναός του Αη Γιάννη στη Βέλλιανη Παραμυθιάς Έρανος για να σωθεί ο Ναός του Αη Γιάννη στη Βέλλιανη Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η Βιωματική Αφήγηση Ιστορίας "Το νησί της γοργόνας" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017Σε μια κατάμεστη ζέστη και γεμάτη με χαρούμενες παιδικές φωνές αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου "ΠΑΝΘΕΟΝ" πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η Βιωματική Αφήγηση Ιστορίας που διοργάνωσαν οι δάσκαλοι Στέργιος Παλπάνης και Σισμανίδου Βασιλική σε συνεργασία με τον συγγραφέα Δημήτρη Θωμάζο, που με το μοναδικό του τρόπο αφηγήθηκε την Ιστορίας "Το νησί της γοργόνας" από το βιβλίο του "8 Ιστορίες σε μπουκάλια που ξέβρασε η Θάλασσα" Εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ καθηλώνοντας μικρούς και μεγάλους !!!

Κατά την αφήγηση και κάτω από τις μελωδίες του πιάνου με τον Κωνσταντίνο Λένη η μικρή μας "γοργόνα" Ειρήνη Δημογιάννη μάγεψε τους μικρούς μας φίλους με την χορογραφία της!!!

Μετά την αφήγηση ακολούθησε συζήτηση με τον συγγραφέα !!!

Στην συνέχεια τα παιδιά δραματοποίησαν την Ιστορία με την καθοδήγηση της Στέλλας Λένη από το καλλιτεχνικό εργαστήρι το "ΑΒΓΟ"

Οι μουσικοί Λένα Ισμαϊλίδου, Βασίλης Ρίζος και Κωνσταντίνος Λένης μας ταξίδεψαν σε μουσικά και χορευτικά μονοπάτια!!!

Οι ζωγραφιές των παιδιών με θέμα "Το νησί της γοργόνας" φανταστικές !!!

Ευχαριστούμε τη συνδιοργανώτρια Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας και την πρόεδρό της Χριστίνα Τζέλλου που μας στηρίζουν στην κάθε μας δράση !!!

Την Στέλλα Λένη και το καλλιτεχνικό εργαστήρι Αβγό για την κατευθυνόμενη αυθόρμητη δραματοποίηση της ιστορίας από τα παιδιά μας !!!

Τους μουσικούς μας Ισμαηλίδου Λένα , Λένη Κωνσταντίνο και Βασίλη Ρίζος που δέχτηκαν αφιλοκερδώς να επενδύσουν μουσικά την εκδήλωση!!!

Τη γοργόνα και χορεύτρια του εργαστηρίου Ειρήνη Ντιμογιάννη !!!

Την Plus διαφημιστική για τη δημιουργία και την εκτύπωση της αφίσας ώστε να μπει σε πολλά σημεία πόλης !!!

Τον Βαγγέλη Χαλμαντζή για την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης!!!

Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστούμε στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρίνα Μπέση που δέχτηκε με χαρά να χαιρετήσει την εκδήλωση και σε όλους εσάς που μας τιμήσετε με την παρουσία σας !!!


 
 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η Βιωματική Αφήγηση Ιστορίας "Το νησί της γοργόνας" (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η Βιωματική Αφήγηση Ιστορίας "Το νησί της γοργόνας" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Σελίδες