Γραμματεία Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας Ανακοίνωση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Γραμματεία Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας
Ανακοίνωση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις


Οι μαθητές διαλέγουν το δρόμο του αγώνα και μας περιμένουν να σταθούμε δίπλα τους! Δεν υποτάσσονται στη μοίρα που τους ετοιμάζουν. Δεν «κάθονται στ’ αυγά τους» όπως επιθυμεί η κυβέρνηση η οποία συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες. Με την πιστή εφαρμογή των παλιών και με νέο 3ο Μνημόνιο.

Η εκρηκτική κατάσταση που –μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς- ζούμε στα σχολεία είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής που θυσιάζει τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας για χάρη των κερδών των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε όλοι εμείς!

Οι μαθητές έχουν καταλάβει ότι η προοπτική αυτής της κατάστασης είναι τραγική και αδιέξοδη για τις νέες γενιές, αν την αφήσουν να ξετυλίγεται ανεμπόδιστα. Γι αυτό ξεκίνησαν κινητοποιήσεις για φλέγοντα προβλήματα των σχολείων τους.

Σήμερα, υπάρχουν οι δυνατότητες για να έχουν ένα σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες τους.

ü Υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί άνεργοι για να καλύψουν τα κενά.

ü Υπάρχουν χιλιάδες επιστήμονες και τεχνίτες άνεργοι για να φτιάξουν ασφαλείς σχολικές υποδομές.

Με βάση αυτές τις δυνατότητες, οι μαθητές παλεύουν για το σχολείο των αναγκών τους. Γι αυτό το μαθητικό κίνημα μπορεί και πρέπει να προστατέψει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Οι μαθητές μπορούν και πρέπει να οργανώσουν και να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους τηρώντας τις απαραίτητες διαδικασίες και μη δίνοντας αφορμή σε διάφορους «καλοθελητές» να συκοφαντούν τους αγώνες.

Καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μαζί με τους γονείς και τους μαθητές να δώσουν τη μάχη για:
  • Ενιαίο, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών σε α/θμια και β/θμια εκπαίδευση.
  • Σχολεία ασφαλή με αξιοπρεπείς υποδομές εκπαίδευσης, άθλησης, πολιτισμού.
  • Άμεση κάλυψη των κενών των σχολικών μονάδων.
  • Επαρκή χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.
  • Καθολική, δωρεάν παροχή μικρογεύματος μέσω των Δομών των Δήμων.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Οκτώβρη (6:30 το απόγευμα, πεζόδρομος Ηγουμενίτσα) και σε κλιμάκωση του αγώνα με Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Read More »
Γραμματεία Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας Ανακοίνωση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις Γραμματεία Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας Ανακοίνωση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Ερώτηση Β. Γιόγιακα για την οριστική απόσυρση της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Ερώτηση Β. Γιόγιακα για την οριστική απόσυρση της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση


Προς τους:
κ. Υπουργό Οικονομικών
κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Οριστική απόσυρση της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και προσδιορισμός ισοδύναμων»

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΠΟΛ.1199/2.9.2015) μετατίθεται στις 16 Οκτωβρίου 2015 η προθεσμία δήλωσης μεταβολών των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες και υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ 23%, όπως προβλέπεται στους Ν. 4334/2015 και 4336/2015. Σε σχετική ανακοίνωση της ΓΓΔΕ σημειώνεται ότι «η μετάθεση αυτή κρίθηκε αναγκαία κατόπιν σχετικών αιτημάτων των φορέων και προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής των εν λόγω επιχειρήσεων». Δηλαδή, αναφέρεται στην τυπική διαδικασία της μεταβολής και ένταξης στο κανονικό καθεστώς που γίνεται στο μητρώο της Δ.Ο.Υ. και όχι στην αναστολή της αναδρομικής επιβολής ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Καθ’ όλο το διάστημα από την έκδοση της παραπάνω εγκυκλίου, η Κυβέρνηση μέσω δηλώσεων στελεχών της διατηρεί σε καθεστώς σύγχυσης και αβεβαιότητας την εκπαιδευτική κοινότητα και τις ελληνικές οικογένειες: ο κ. Πρωθυπουργός ανήγγειλε κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων την προσωρινή αναστολή του μέτρου «τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού» με σκοπό την εύρεση μέτρων ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος. Ο κ. Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κατά την ομιλία του επίσης στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων πρότεινε ως ένα από τα ισοδύναμα τη διάθεση εσόδων από την αύξηση του εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους. Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει καταρτίσει κατάλογο «φορολογικών ισοδυνάμων» που τελούν υπό την έγκριση της τρόικας, αναφέροντας ωστόσο μόνο την επιβολή ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα του εξωτερικού. Παράλληλα, ο κ. Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε δημόσιες παρεμβάσεις του υπονόησε ευθέως το ενδεχόμενο επιλεκτικής επιβολής του ΦΠΑ και - την παραμονή λήξης της προθεσμίας - δήλωσε ότι δεν έχουν βρεθεί ισοδύναμα μέτρα.

Οι ασαφείς και εν μέρει αντικρουόμενες δηλώσεις ως προς τις προθέσεις της Κυβέρνησης έχει ήδη επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς εκτιμάται ότι αρκετοί γονείς αναβάλλουν τις εγγραφές σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εν αναμονή της οριστικής επίλυσης του ζητήματος.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται ο κ.κ. Υπουργοί:

- Εάν προτίθενται να καταργήσουν την επιβολή ΦΠΑ 23% στο σύνολο της ιδιωτικής εκπαίδευσης ή αν προτίθενται να προβούν σε εξαιρέσεις και πότε πρόκειται να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις,

- Εάν πράγματι έχει καταρτισθεί δέσμη προτάσεων για τα μέτρα ισοδύναμης δημοσιονομικής απόδοσης, ποια είναι αυτά και ποια η επιμέρους συνεισφορά των ισοδύναμων μέτρων στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του κράτους.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος Γιόγιακας
Read More »
Ερώτηση Β. Γιόγιακα για την οριστική απόσυρση της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση Ερώτηση Β. Γιόγιακα για την οριστική απόσυρση της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Τα νέα γραφεία της Διεύθυνσης Προνοίας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Τα νέα γραφεία της Διεύθυνσης Προνοίας του Δήμου Ηγουμενίτσας


Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας, που στεγαζόταν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, μεταφέρθηκε και λειτουργεί στην οδό Αγ. Αποστόλων 43, στο Νέο Λιμάνι πλησίον του ΚΤΕΛ.

Τα νέα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:

· 2665021003 Γραμματεία – Επιδόματα

· 2665021004 Βιβλιάρια Ανασφάλιστων

· 2665029071 Κοινωνικοί Λειτουργοί

· 2665029070 Προϊστάμενος

· 2665026886 Φαξ

Read More »
Τα νέα γραφεία της Διεύθυνσης Προνοίας του Δήμου Ηγουμενίτσας Τα νέα γραφεία της Διεύθυνσης Προνοίας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός φυγόποινος 
 
 

Συνελήφθη, χθες (15-10-2015) το απόγευμα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιά, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός φυγόποινος Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός φυγόποινος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης


Συνελήφθησαν, σήμερα (16.10.2015) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης).

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 35χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του, δύο συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, βάρους (5,52) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, ο 35χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς, σημείο σε αγροτική περιοχή στον Καλόβατο Άρτας, όπου είχε φυτέψει ένα δενδρύλλιο, ύψους (2,10) μέτρων.

Στη συνέχεια, σε έρευνες που ακολούθησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε στο σπίτι του 35χρονου μία σακούλα που περιείχε μίγμα αποξηραμένης κάνναβης και σπόρων κάνναβης, βάρους (31,62) γραμμαρίων και σε αποθήκη του 41χρονου συνεργού του, μία σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (69,26) γραμμαρίων.

Οι ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Ανακοινώθηκε και επίσημα το νέο ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Ανακοινώθηκε και επίσημα το νέο ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας


Ανακοινώθηκε σήμερα και επίσημα το νέο ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα, για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει από την προηγούμενη Πέμπτη (Δείτε ΕΔΩ)


Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., ύστερα από συνεδρίαση για την συγκρότηση του σε σώμα που πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/10/2015, έχει ως εξής:

1. Ανδρέας Νταής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

2. Ευάγγελος Χίσσας, Αντιπρόεδρος

3. Σπυρίδων Τζάφος, Μέλος

4. Λιάγκος Αθανάσιος, Μέλος

5. Τακλάκογλου Παναγιώτης, Μέλος Εκπρόσωπος της Ο.Φ.Ε.

6. Καρώνας Δημήτριος, Μέλος Εκπρόσωπος Εργαζομένων της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

7. Τσάτσας Χαρίλαος, Μέλος Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του, θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και δράσεις, ώστε το λιμάνι να αξιοποιήσει πλήρως τη δυναμική του, αναλαμβάνοντας κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με το λιμενικό έργο, καθώς και κάθε άλλη εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα πέραν των παραδοσιακών λιμενικών υπηρεσιών με διαφάνεια συμπεριλαμβανομένων ιδίως της τουριστικής, της πολιτιστικής, του σχεδιασμού, και της οργάνωσης λιμενικών εξυπηρετήσεων. Σημαντικός παράγοντας θα σταθεί η εποικοδομητική συνεργασία με τους χρήστες του λιμένα και τους τοπικούς φορείς, καθώς και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτης και δεύτερης βαθμίδας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
Ανδρέας Νταής
Read More »
Ανακοινώθηκε και επίσημα το νέο ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Ανακοινώθηκε και επίσημα το νέο ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αντί να βιδώσουν μία βίδα, αφαίρεσαν την πινακίδα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Ηγουμενίτσα: Αντί να βιδώσουν μία βίδα, αφαίρεσαν την πινακίδα


Στις 22 Σεπτεμβρίου δημοσιεύσαμε για την πτώση πινακίδας σήμανσης, στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Τότε, καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, όταν αποκολλήθηκε πινακίδα σήμανσης από τη βάση της, ταλαντευόμενη πάνω από τα κεφάλια περαστικών.

Οι υπεύθυνοι όμως, αντί να επιδιορθώσουν την πινακίδα, βιδώνοντας μία απλή βίδα, προτίμησαν να την αφαιρέσουν εντελώς.

Τι και εάν πρόκειται για πινακίδα που σηματοδοτεί την ύπαρξη διάβασης πεζών, κυρίως μικρών μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου. 

Η τεμπελιά και η ανευθυνότητα δεν έχει ευαισθησία.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αντί να βιδώσουν μία βίδα, αφαίρεσαν την πινακίδα Ηγουμενίτσα: Αντί να βιδώσουν μία βίδα, αφαίρεσαν την πινακίδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

33χρονος παρέλαβε από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ, 10,4 γρ. ηρωίνη

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
33χρονος παρέλαβε από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ, 10,4 γρ. ηρωίνη
 
 
Συνελήφθη, χθες (15.10.2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο, τη στιγμή που παραλάμβανε από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, έναν φάκελο που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους (10,4) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
33χρονος παρέλαβε από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ, 10,4 γρ. ηρωίνη 33χρονος παρέλαβε από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ, 10,4 γρ. ηρωίνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο


Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση διάρρηξης σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πόλη της Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 21χρονων ημεδαπών Ρομά, για κλοπή κατά συναυτουργία.

Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της διάρρηξης σταθμευμένου αυτοκινήτου, που έγινε χθες (15-10-2015) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, όπου αφαιρέθηκε μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ και προσωπικά έγγραφα της ιδιοκτήτριας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Read More »
Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε περίπτωση ζωοκλοπής από αγρόκτημα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Εξιχνιάστηκε περίπτωση ζωοκλοπής από αγρόκτημα

http://cretalive.s3.amazonaws.com/188567/zooklopi.jpg

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, περίπτωση ζωοκλοπής που έγινε σε αγρόκτημα στο Καναλλάκι Πρέβεζας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 32 και 39 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για ζωοκλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες ενεργώντας κατά το χρονικό διάστημα από 03-05-2015 έως 30-08-2015, αφαίρεσαν από αγρόκτημα στο Καναλλάκι, (66) οικόσιτα ζώα, διαφόρων ειδών, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα (600) ευρώ περίπου.

Οι δύο δράστες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, όπου ομολόγησαν τις πράξεις τους ενώ μετά από έρευνες σε αγροκτήματα ιδιοκτησίας τους, βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων ζώων, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.

Read More »
Εξιχνιάστηκε περίπτωση ζωοκλοπής από αγρόκτημα Εξιχνιάστηκε περίπτωση ζωοκλοπής από αγρόκτημα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Καταγραφή συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Ηγουμενίτσα: Καταγραφή συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ζητήσει από τους φορείς, τους συλλόγους και τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας, να συμπληρώσουν μια φόρμα με όλα τα στοιχεία τους και τις απαραίτητες πληροφορίες, για την καλύτερη μεταξύ τους επικοινωνία και την μελλοντική συνεργασία τους.

Η ηλεκτρονική φόρμα είναι αναρτημένη στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://goo.gl/forms/2nBdvOJtSw

Read More »
Ηγουμενίτσα: Καταγραφή συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων Ηγουμενίτσα: Καταγραφή συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η κηδεία της άτυχης 36χρονης Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η κηδεία της άτυχης 36χρονης
Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση


Από αιμορραγική καταπληξία προήλθε ο θάνατος της 36χρονης γυναίκας, λίγα λεπτά αφότου είχε φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη νεκροψία- νεκροτομή που διενήργησε ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Ωστόσο το τελικό πόρισμα αναμένεται σε λίγες ημέρες, καθώς μέσα από μία σειρά αναλύσεων από τα ζωτικά όργανα της άτυχης ημέρας θα εντοπιστεί η αιτία που προκάλεσε την αιμορραγία.

Η 36χρονη ήρθε το πρωί της Τετάρτης από την Ηγουμενίτσα, σε ιδιωτική κλινική των Ιωαννίνων προκειμένου να γεννήσει το δεύτερο παιδί της.

Όπως φαίνεται όμως, μετά τη γέννηση ενός υγιέστατου βρέφους, υπήρξαν επιπλοκές, με αποτέλεσμα να υποστεί ακατάσχετη αιμορραγία.

Μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όμως ήταν αργά και παρά την προσπάθεια των γιατρών δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

Ο θάνατός της έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά της. 
 
Η κηδεία της θα γίνει στις δώδεκα το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας.

Ο πόνος είναι ανείπωτος. 
 
Δύο παιδιά, ένα πέντε χρονών κι ένα βρέφος μένουν ορφανά... 
 
Είναι από τις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν λόγια...
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η κηδεία της άτυχης 36χρονης Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση Ηγουμενίτσα: Σήμερα η κηδεία της άτυχης 36χρονης Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Εκτροπή οχήματος στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Εκτροπή οχήματος στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας

 
 
Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό,συνέβη λίγο πριν τις 7 εχτές το απόγευμα στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας στο ύψος της Παραλίας Μονολιθίου.
 
ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση προς το Κανάλι Πρέβεζας, πέρασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους στο αντίθετο ρεύμα προσκρούοντας στα προστατευτικά κιγκλιδώματα. 
 
Στο σημείο έσπευσε Ασθενοφόρο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία και όχημα της Τροχαίας Πρέβεζας η οποία διενεργεί και προανάκριση για το συμβάν
Read More »
Εκτροπή οχήματος στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας Εκτροπή οχήματος στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Σύσκεψη του ΠΑΜΕ την Τρίτη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Σύσκεψη του ΠΑΜΕ την Τρίτη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας


Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. Δημόσιου Ν Θεσπρωτίας σε καλούν σε ανυποχώρητο αγώνα για να προστατεύσουμε τη ζωή μας από τα μνημόνια διαρκείας και τους εφαρμοστικούς νόμους, να αντισταθούμε και να οργανώσουμε την απάντηση μας απέναντι στο νέο βάρβαρο γύρο επίθεσης που ακολουθεί, στην ανέχεια και την εξαθλίωση που μας περικυκλώνει για να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Μαζί με τα σωματεία και τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης! Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, να μην συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα σε ότι έχει απομείνει. Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε πλατιά σύσκεψη την Τρίτη 20 Οκτώβριου στις 7:30 μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.
Read More »
Σύσκεψη του ΠΑΜΕ την Τρίτη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Σύσκεψη του ΠΑΜΕ την Τρίτη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
 
 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου "Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων".

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

"Πριν μερικές ημέρες, από τούτο εδώ το βήμα, είχα εκτιμήσει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει τα εχέγγυα για να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα.

Γιατί στην ουσία δεν αποδέχεται αυτά που η ίδια συμφώνησε να εφαρμόσει.Και γιατί δεν θέλει, ούτε μπορεί, να προχωρήσει σε τολμηρές αλλαγές, πέρα και εκτός από αυτά που προβλέπονται στη συμφωνία με τους θεσμούς.

Δυστυχώς για τη χώρα, η γενική φιλοσοφία του πολυνομοσχεδίου που συζητούμε, επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμηση.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί την ανάγκη να γίνουν στοχευμένες, χειρουργικές θα έλεγα, περικοπές σε δημόσιες δαπάνες. Και αυτό, κύριες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι μόνο ιδεολογική εμμονή. Είναι, κυρίως, έλλειψη προετοιμασίας.Έτσι, σε μια οικονομία που το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα κινείται σε ύφεση – λίγο πάνω, λίγο κάτω από το 2% - και με τη φοροδοτική ικανότητα των πολλών να έχει φτάσει στα όριά της, η Κυβέρνηση καταφεύγει και πάλι στην ίδια, αδιέξοδη συνταγή:

Φόροι, πιο πολλοί, φόροι, επί δικαίων και αδίκων!

Ο ΕΝΦΙΑ, «κόκκινο πανί» για τον αντιπολιτευόμενο ΣΥΡΙΖΑ, θα πληρώνεται πλέον από το πρώτο ευρώ.

Αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές στα εισοδήματα από ενοίκια. Η αύξηση αυτή είναι αναλογικά μεγαλύτερη για τα χαμηλά εισοδήματα. Ναι, κύριοι συνάδελφοι, στα εισοδήματα για τα οποία η Κυβέρνηση θα επανέφερε το αφορολόγητο. Δεν ενδιαφέρει, μάλιστα, την Κυβέρνηση και τους πιστωτές εάν έχουν εισπραχθεί ή όχι. Άραγε αυτό το διαπραγματευτήκατε κύριοι της Κυβέρνησης;

Μεγάλος χαμένος είναι και ο Τουρισμός, με την επιβολή συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ όχι μόνο στα ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και στις ατομικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όσο κι αν ο κύριος Υπουργός πριν μας είπε ότι αυτές είναι υποχρεώσεις μας από τη ψήφιση του νομοσχεδίου της 13ης Αυγούστου με τους δανειστές μας.

Με την αύξηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος, η Κυβέρνηση δίνει μια πρόγευση - πικρή - της φοροεπιδρομής που έχει ετοιμάσει για τους αγρότες. Να θυμίσω ότι έρχεται η αύξηση του φορολογικού συντελεστή ενώ καταργείται σταδιακά η επιστροφή φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο.

Αυτό που εκπλήσσει περισσότερο, από μια Κυβέρνηση που δηλώνει «αριστερή», δεν είναι μόνο η εμμονή στους φόρους αλλά και οι συνέπειες συγκεκριμένων ρυθμίσεων στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Έτσι, η δωρεάν ή μειωμένη μετακίνηση ΑμεΑ, πολυτέκνων και φοιτητών με τις αστικές συγκοινωνίες βρίσκεται στον αέρα.

Το θέμα της συνταξιοδότησης των ανασφάλιστων υπερηλίκων κι αυτό -μας είπε ο κύριος Υπουργός- θα επανέλθει τον επόμενο μήνα, τον Νοέμβριο, όπου θα δούμε συνολικά το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η Κυβέρνηση, όμως, δε σταματά εκεί. Παίρνει πίσω και μέτρα που η ίδιε είχε ψηφίσει, που έδιναν ανάσα στην αγορά και ανακούφιζαν συσσωρευμένα βάρη:

Ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ δεν θα μπορούν μετά την ψήφιση του νόμου να επιλέξουν προσωρινά χαμηλότερη ασφαλιστική κλάση, ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Ήταν μια διευκόλυνση που σύμφωνα με εκπροσώπους του Ταμείου και τους επαγγελματίες του κλάδου είχε αποδώσει. Και ενδεχομένως θα μπορούσε να επεκταθεί, αντί να καταργηθεί.

Επίσης, ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης αλλά χρωστούν έως 50.000 ευρώ στο Ταμείο δεν θα μπορούν στο εξής να συμψηφίζουν χρέη έως 25.000 ευρώ με μέρος της σύνταξης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και μόνο από τα παραπάνω, είναι σαφές ότι το νομοθέτημα που συζητούμε έχει στοιχεία κοινωνικώς άδικα, αναποτελεσματικά και υφεσιακά.

Όμως το πιο ανησυχητικό στοιχείο για την Κυβέρνηση είναι ότι νομοθετεί με προχειρότητα. Δεν έχει σχέδιο. Δε διαβουλεύεται με τους φορείς. Τελικά, δε φαίνεται να έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Η Νέα Δημοκρατία είναι θετική σε διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, σε ρυθμίσεις που συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα και στη μείωση των τιμών υπέρ του καταναλωτή. Τέτοιες είναι οι διατάξεις για το άνοιγμα της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου και για την αναδιάρθρωση των σιδηροδρόμων.

Θέλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη θωράκιση των εισπρακτικών μηχανισμών της δημόσιας διοίκησης.

Ομολογώ, ωστόσο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι περιμέναμε και περιμένουμε πιο τολμηρές αλλαγές.Τομές που θα αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού, για να έλθουν περισσότερες και μεγαλύτερες επενδύσεις.

Για να δοθούν ευκαιρίες σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες.Να δημιουργηθούν νέες, σταθερές δουλειές, με αξιοπρεπείς συνθήκες.Και για να λειτουργήσει, επιτέλους ένα δίχτυ προστασίας γι' αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Από αυτά θα κριθείτε, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης!

Γιατί αν δεν τολμήσετε, φοβάμαι ότι ο επόμενος λογαριασμός θα είναι ασήκωτος για τους Έλληνες και καταδικαστικός για τη χώρα."
Read More »
ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ»: Πρόσκληση συμμετοχής στην 1η Εκπαιδευτική Συνάντηση των Προγραμμάτων Πρόληψης

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ»: Πρόσκληση συμμετοχής στην 1η Εκπαιδευτική Συνάντηση των Προγραμμάτων Πρόληψης


Το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ», προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς της Α/βάθμιας να δηλώσουν συμμετοχή στην 1η Εκπαιδευτική Συνάντηση των Προγραμμάτων Πρόληψης που γίνονται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/βάθμιας εκπαίδευσης.

Για το τρέχον έτος θα υλοποιηθούν τα ακόλουθα προγράμματα:
1. Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού.
2. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα.
3. Μαθητής Ενεργός Πολίτης.


Η συνάντηση θα γίνει στους χώρους του Κέντρου Πρόληψης την Τρίτη 20/10 και ώρα 14:00.

Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι ανοικτές έως και την ημέρα της 1ης Συνάντησης, θα σας παρακαλούσαμε για την ενημέρωσή μας το συντομότερο δυνατό.
Read More »
Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ»: Πρόσκληση συμμετοχής στην 1η Εκπαιδευτική Συνάντηση των Προγραμμάτων Πρόληψης Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ»: Πρόσκληση συμμετοχής στην 1η Εκπαιδευτική Συνάντηση των Προγραμμάτων Πρόληψης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Σε πόλη της Ηπείρου κλήρωσε το μοναδικό 6αρι του τζόκερ με κέρδη 5,8 εκατομμύρια

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015
Σε πόλη της Ηπείρου κλήρωσε το μοναδικό 6αρι του τζόκερ με κέρδη 5,8 εκατομμύρια


Μετά από 11 συνεχή τζακπότ βρέθηκε ένα τυχερό δελτίο με 5+1 σωστές προβλέψεις.
Έναν υπερτυχερό ανέδειξε η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ το βράδυ της Πέμπτης, ο οποίος απόψε δύσκολα θα μπορέσει να κλείσει μάτι... Κι αυτό γιατί η «Θεά Τύχη» του χάρισε το αστρονομικό ποσό των 5.847.085 ευρώ!

Το τυχερό δελτίο παίχτηκε στην Πρέβεζα, στο πρακτορείου του Γεράσιμου και της Βασιλικής Τσόλη στην οδό Π. Τσαλδάρη.

Η κληρωτίδα «έβγαλε» τους αριθμούς: 2, 12, 13, 27, 31, και ΤΖΟΚΕΡ το 17.
Σημαντικά είναι τα κέρδη και στη 2η Κατηγορία (5άρι), καθώς βρέθηκαν έξι δελτία, που κερδίζουν από 62.785 ευρώ το κάθε ένα.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα της κλήρωσης με τα διανεμόμενα κέρδη ανά κατηγορία:
Συγχαρητήρια και σε καλή μεριά !!!!!
Read More »
Σε πόλη της Ηπείρου κλήρωσε το μοναδικό 6αρι του τζόκερ με κέρδη 5,8 εκατομμύρια  Σε πόλη της Ηπείρου κλήρωσε το μοναδικό 6αρι του τζόκερ με κέρδη 5,8 εκατομμύρια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5
Blog Pop-up

Σελίδες